GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

me on the cover..

2013-09-30 | 22:05:23 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering, Musik/Böcker,

Så lustigt..gick in på min egna blogg för att korrläsa förra inlägget på eventuella stavfel..Så såg jag reklamen som alltid är mellan inläggen..och där var  ju JAG!
Hade nästan glömt bort detta.
För 3-4 år sen hörde förlaget som gav ut Emma Granholms böcker , av sig och sa att författaren sett fotot på mig här på min blogg och att jag såg ut exakt så som hon hade tänkt sig sin huvudkaraktär i boken och frågade om hon fick köpa fotot och ha som omslag till boken.
 
Kanske mitt första och enda omslag någonsin..men inte illa att en bloggpublicerad, självtagen egobild tagen kan bli bokomslag så där tycker jag.
Eller vad säger ni?
 
 
Kommentera 4 st

måndagsmix

2013-09-30 | 21:13:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
God måndagskväll blogosfären. Hoppas ni haft en fin sistaseptemberdag!
Jag har mest jobbat med administrativa saker idag.. räkningar, fakturering, bokföring, varit på banken och satt in pengarna från helgens försäljning på utställningen, lämnat tillbaka material till kommunen och hämtat hem tavlan som var med på samlingsutställningen, postat ordrar..och ja letat mig svettig och tokig efter hemnyckeln..hittades till slut fastklämd i baksätet på bilen i bälteslåset. Jisses.
 
Ett varmt och skönt bubbelbad har jag också hunnit med nu under kvällen.
 
..nu kurrar magen efter nåt kvällsgott. Så ska se om jag kan rota fram lite bär ur frysen, vaniljkesella ur kylen och toppa med lite kanel.
 
Förresten: Kan rekommendera er att INTE blanda ihop kanel och cayennepeppar....
Kommentera 2 st

Avanna mobilskal!

2013-09-30 | 16:26:00 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
 
Äntligen! Nu är första omgången med Avanna mobilskal här, lanserade på shoppen! Det kommer komma fler motiv framöver och förhoppningsvis kanske till fler mobiler än Iphone 5 , men låt oss börja så här i alla fall!
Ni hittar skalen HÄR.
 
UPDATE! Nu finns skalen även till Iphone 4 och 4S!
Kommentera 7 st

Foto-Konst-Design: Min utställning

2013-09-30 | 10:45:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
 
 Här är lite bilder från min utställning, fem minuter innan jag öppnade i lördags.
"Konstnatten" anordnas varje år och växer sig allt större. Många utställare både i och kring Tidaholm och det anordnas även i andra städer.
Man kan ställa ut i sitt hem eller egen lokal eller så får man av kommunen en tilldelad lokal.
Jag fick hålla till på min gamla gymnasieskola.
 
Det är skönt att få en lokal tilldelad till sig på ett sätt. Men det blir ju också en utmaning att försöka göra det bästa av den och jag var ganska begränsad med vad jag fick "göra". Fick ju inte spika och så i väggar t ex.
Därför löste jag fotoupphängning med snören och klädnypir vilket jag cokså tyckte knöt an till att jag faktiskt lärde mig foto på riktigt just i denan byggnad och höll till mycket i mörkrum/labb och framkallade foton.
 
En liten "minibutik" med delar av Avannas sortiment, lite blandade foton, konsttryck och illustrationer och affischer samt en liten del av mina målade tavlor.
Hade jag haft mer tid att bygga utställningen hade jag säkert kunnat göra mer men jag blev nöjd ändå och tycker det blev trevligt och det funkade.
 
 
Kommentera 5 st

Trevlighetsbakis

2013-09-29 | 22:51:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

..hittade denna oanvända klänning igår i garderoben och kände att den var ju perfekt för utställning..och ja jag fick mycket beröm och komplimanger - härligt!
 
Hej på er blogosfären! Hoppas ni haft en skön helg!
Just nu är jag bara megatrött. Utställningsbygge i fredags eftermiddag, nervositet och sista förberedelser igår förmiddag, sen utställning kl 16-01 igår och så på´t igen kl 11-16 idag och sen riva ner alltihop.
Väldigt roligt att ställa ut, möta kunder - nya och gamla, få visa upp sig, sin konst, sitt fotograferande och övrigt skapande. Och så är det ju bra på att öva på att faktiskt våga visa sig och PRATA och FRAMHÄVA och försöka SÄLJA in sig själv för så olika människor som besöker en och passerar och florerar runt just under ett sådant här evenemang som "Konstnatten".
Och så stärkande att både få saker sålda och höra folks första reaktioner på framförallt ens tavlor som jag aldrig riktigt visat upp förut. Och när omdömena är nästan uteslutande positiva..ja då värmer det gott i magen.
Det är så härligt när folk känner igen en från ens krönikor i i tidnigen och berömmer mitt skrivande.
 
Men av all spänning och nervositet och det här att man står och är så trevlig i så många timmar..ja jag känner mig nästan trevlighetsbakfull.
Haha.
 
Nu ska jag hoppa ner i sängen och kanske tar jag mig lite sovmorgon imorgon.
 
Men stort och hjärtligt tack till framför allt mamma som hjälpt till massor, roddat med snittar, dryck och annat tilltugg under min utställning och stod och hejjade och peppade mig när jag som mest behövde. Karin som höll mig sällskap igår kväll. Pappa som hjälpte mig forsla allt i fredags och min Stefan som hjälpte mig forsla tillbaka allt idag.
 
 
 
Kommentera 0 st

sista dagen med 3 för 2 !

2013-09-29 | 12:58:43 | Avanna konst/design/foto,

 
Kommentera 0 st

ehhh?

2013-09-28 | 12:55:20 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Då var det bara några timmar kvar tills "Konstnatten 2013" drar igång och min allra första helt egna utställning börjar. Är lite fladdrig i magen just nu och lite kaotiskt i huvudet..
 
"duger det? klart det gör! kommer nån att komma? hoppas det! fan vad gör jag här? vilken grej! kommer nån att gilla mina grejer? tro på dig själv! har jag valt rätt grejer? för mycket? för lite? andas!"
 
Ni som är i Tidaholm eller har vägarna förbi, varmt välkomna till Rudbecksgymnasiet på Vulcanön idag kl 16-01 och imorgon kl 11-16.
 
..nu blir det djupdykning i garderoben.
Kommentera 2 st

utställningsbygge pågår

2013-09-27 | 20:28:49 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Ojoj..nu är jag trött.
Hållt på hela dagen. Förberett med allt inför utställningen och eftermiddagen ägnades åt utställningsbygge..pappa hjälpte till med att forsla dit grejer och sen kom mamma förbi en sväng med sin hjälpande hand.
Men jag är inte färdig än så det är ju tur att det inte börjar förrän kl 16 imorgon.
Men ovan ser ni lite bilder tagna med iphonen.
 
Printande av foton, ena delen av fotohägningen - vill ha lite labbkäsnals om jag nämnde förut med fotona enkelt uphängda med klädnypor och så några av mina tavlor.
Jag håller till på Rudbecksgymnasiet där jag pluggade 1997-2000...var ltie märkligt att vara tillbaka. mend et luktade precis samma som det gjorde då.
 
Så har ni vägarna förbi Tidaholm i helgen, besök gärna min och givetvis alla andra grymma utställare.
Öppet 16-01 imorgon och kl 11-16 på söndag!
 
Jag ställer ut foto, illustrationer, tavlor och delar av Avannas sortiment.
Kommentera 4 st

hey ho! lets go!!

2013-09-27 | 11:58:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 "I am a wow...and so are YOU!"
 
Hej på er blogosfären och glad fredag på er!
Här är det full rulle med det sista inför heögens "Konstnatten".
Vid 15tiden får jag tillgång till lokalen och då är det bara att börja bygga utställningen..som kommer ha 3 delar .
 
En webshopdel där jag ställer ut delar av Avannas sortiment. Så klädhästar, provdockor, spegel, galgar, påsar, emballage ska med till det.
En konstutställning med utvalda tavlor jag gjort, stafflier finns på plats iaf så det slipper jag tänka på.
En fotoutställning..och då jag kommer ställa ut på min gamla gymnasieskola där mitt fotointresse blommade ut på allvar och där jag lärde mig hantverket med analogt fotande och framkallning i mörkrum och labb så har jag tänkt att hänga mina foton på lina med klädnypor för att knyta an till just det gamla anloga och labbkänslan.
Så nu ska listan prickas av med allt som ska med..
tejp, lina, klädnypor, påsar, ettiketter, infomaterial, penna, block, kvittensblock, växelkassa, kassaskrin, foton, kläder, galgar, provdockor, väskor, smycken, tyger, tavlor, sax, häftstift, prints, ..ja jag vet itne allt.
Kommentera 4 st

trött blogger

2013-09-26 | 22:50:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 crappy iphonebild på inte så crappy foton.
 
Ojoj Mon Dieu nu är jag trött!
Det är så mycket att tänka på inför helgens utställning..och jag trodde jag hade planerat i god tid för en gångs skull men det kommer bara nya grejer att tänka på att fixa att ordna att lösa.
Det är kul!
Det är Nervöst!
Det är pirrigt!
Det är tröttande.
Men det är spännande!
 
Stått och printat ut massor av foton nu ikväll..tills bläcket , magenta, tog slut. Så blir att slänga sig på hojen first thing imorgon bitti och köpa ny patron.
Tog långpromenad med mamma på berget förut , för att komm a ut och få frisk luft en stund och oj, trodde ett tag att masingen skulle få bära mig. Blev svintrött. Märklig känsla det där när orken och luften bara går helt ur en. Men kämpade på, kom hem, tog en varm dusch och fixade lite gott käk..och tog mig ett glas rödtjut..mmm nomnom.
 
Nu ska jag bara finslipa lite på "om mig"foldern sen blir det bingen.
 
Kram till er alla!
Kommentera 0 st

Shopping weekend börjar nu!

2013-09-26 | 18:34:32 | Avanna konst/design/foto,

 
Eftersom jag ska ställa ut i helgen och ha erbjudanden på shoppens sortiment på plats då, så ska ju det självklart vara lite lönehelgserbjudanden även på webben!
 
Köp 3 betala för 2 på alla tshirts, linnen och armband!
Mixa som du vill, billigaste varan på köpet!
 
Varmt Välkomna och Happy Shoppingwww.avanna.se !
Kommentera 1 st

Torsdagstema: ett streck

2013-09-26 | 10:12:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Så var det torsdag och dags för torsdagstemat igen.
Denna gång är det Bokkei som bestämt temat och således där alla bidrag också samlas.
Temat denna vecka är "ett streck" och det första som poppade upp i skallen då var att en teckning/en bild i en enda linje - alltså inte lyfta pennan en enda gång. Tror vi had edenna övning några gånger på Helliden när jag pluggade där.
Ovan blev mitt resultat , det är den vänstra som är gjort i ett enda svep/streck/linje och så har jag bara speglat den.
Kommentera 5 st

Black&White Stuff

2013-09-25 | 15:44:00 | Avanna konst/design/foto, shopping, provrummet & cravings,

 
Alla schyssta grejer hittar ni på www.avanna.se  såklart ;)
 
Kommentera 1 st

min blogg, här ska du och jag må bra!

2013-09-25 | 14:29:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 

 
"tack för en blogg som ger nått annat än pekpinnar åt allt man lyckas göra fel. fortsätt så!"
 
Så löd delar av en kommentar jag fick här på bloggen idag och det gjorde mig så fantastiskt glad.
För jag vill verkligen att denna blogg ska vara en plats där DU får må bra och även JAG.
 
Jag tycker det fullkomligt svämmar över av bloggar nu för tiden som bara skapar hets, skuldkänslor och dåligt samvete över hur man äter eller inte äter, eller hur man tränar eller inte tränar hur man ser ut eller inte ser ut hur man skapar eller inte skapar.
 
Jag vill inte att min blogg ska vara en plats där du mår dåligt för att du tycker vardagsmotion är nog med träning eller att du föredrar svettiga styrketräningspass framför skogspromenader eller få nån må dåligt över att de ätit en bulle eller att nån ska känna att man lika gärna kan gå och lägga sig i graven direkt bara för att man ätit nåt E-nummer eller faktiskt kan njuta av en gräddig pasta. Det har varit nog med fokus och skuld över min egna kropp och vikt i den här bloggens historia. Aldrig mer.
 
Jag vill heller inte att nån ska sluta älska sitt skapande och ge upp drömmar inom fotografi, tecknande, skrivande etc genom att säga att det där och det där är fult eller "fel".
Jag vill uppmana alla att tro på sig själva och tycka att NI är svinduktiga på det ni älskar.
 
 
Jag vill ha en blogg som sagt där NI mår bra.
Och där jag mår bra.
Jag mår bra genom att få visa upp och förmedla sådant jag brinner för.
Min blogg är MIN. Därför godkänner jag inte längre några som helst kommentarer som bara skrivs för ren elakhets skull. Det hör inte hemma här. Jag har inget behov av att se det. Det ger mig ingenting.
Konstruktiv kritik absolut. Men rent nedvärderande ord eller taskigheter om mig eller andra åker bort med en gång.
Det finns så många andra sidor och forum på nätet där det skrivs sådant ändå. Där jag/mig/mitt diskuteras. Antingen öppet eller så är det gliringar mellan raderna.
Jag har sparat en del ipadresser på en del kommentarer som raderats..för att upptäcka att vissa "anonyma dumheter" skrivs av ipadresser som sedan återkommer med namn när det skrivs nåt snällare. Vilket ju bara är tecken på att de där lite taskiga grejerna är inget personen i fråga kan stå för ändå.
 
Jag har faktiskt hellre bara en enda läsare som just får måbrakänslor av min blogg än 5000 läsare som bara går in här för att de stör sig eller väntar på nåt stort misslyckande de kan gotta sig i.
 
 
...en 5 år gammal teckning ..från försommaren 2008 när jag fick väldigt mycket kommetarer om hur jävla dåligt och fult jag tecknar..sen vann denna teckning en designtävling hos Lindex och samma år fick jag designa min första kollektion för Nelly. Vilken tur att jag inte lyssnade på alla negativa ord utan tog till mig de positiva istället.
 
Kommentera 11 st

angel pigs

2013-09-25 | 09:00:27 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
tja..när man har nån minut över och inte vet vad man ska göra..då kan man teckna grisänglar...
Fast de blev ju rätt söta.
Kommentera 2 st

sista chansen att köpa kalendern till kampanjpris!

2013-09-24 | 21:44:05 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

Äntligen är den här! Avannas härliga  "Modeillustrationskalender" ..Nu finns den att beställa på shoppen!
 
Jag började sälja sådana här 2008 "Some kind of fashion calendar" och jag sålde sådana 2008-2010 och nu gör den alltså comeback, än lyxigare!
 
12 härliga illustrationer på tjockt fint papper i A4storlek med spiralbindning och upphängningsanordning.
Kampanjpris t o m 24/9.
Kommentera 1 st

Me & My Partner in crime

2013-09-24 | 17:39:52 | Foto/Fotografering,

 
Jag älskar det jag och min Canon skapar tillsammans. Jag älskar min kamera. Skulle nåt hända Den skulle det krossa hjärtat på mig precis somd et gjorde när min gamla 400D gick sönder.
Jag värdesätter min kamera mer än någon annan teknisk pryl.
Kommentera 5 st

PR and busy tuesday

2013-09-24 | 10:39:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären! Hoppas ni har en finfin förmiddag!
Jag ägnar min åt att sitta och göra massa reklammaterial, dels till shoppen och dels inför helgen och utställningen/konstnatta.
Infomaterial och reklam kring mina verksamheter och vad jag sysslar med.
- shoppen
- fotograferandet
- grafisk formgivning/annons/layout/logodesign
- konsten och illustrerandet
- skrivandet
 
I eftermiddag ska jag gå till biblioteket och lämna in ett konstverk till samlingsutställning för alla oss som medverakr under konstnatta.
Däremellan ska jag hinna trycka och packa ordrar.
Kommentera 1 st

det bästa med att vara designer..?

2013-09-23 | 23:28:13 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
      
http://avanna.se/nyheter-1/fashion-week-eco-college/

 
Det här är det roligaste med att designa.
Man vaknar upp med en idé på morgonen. Tar fram ett test, tycker det blir bra, lägger upp på ens helt egna webshop och BOOM så får man respons och bekräftelse på att idén man hade även gillas av andra.
Den här nya collegetröjan är dagens absoluta bestseller på shoppen
 
Kommentera 2 st

working 9-5..and some more la la la

2013-09-23 | 19:28:28 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

En bild från min butik/verkstad/fabrik på lite av min webshops sortiment...så mycket snyggt...love it♥
Linnena, väskorna,smyckena, tshirten, väskorna hittar ni givetvis på www.avanna.se , enlligt mig webbens bästa shop, haha ♥
 
Jag har jobbat mestadelen av dagen, tryckt och packat och postat ordrar, designat lite nya motiv, bland annat "Fashion Week" som ni ser ovan som finns både som "sleeveless tee" , tshirt , collegetröja och tygkasse. Ni hittar dom och många fler snyggingar bland nyheterna.
Inventerat litegranna och strukturerat upp allt vad som måste göras denna vecka.
Och jag har även hunnit med två sköna promenader i friska höstluften.
En på nästan 6 km med min karl och en på 8,5 km med mamma.
 
Så nu ska jag mumsa goda ciabattamackor med parmaskinka, brie och tomat, kolla lite på "Halvåtta hos mig", innan jag fortsätter med lite jobb.
 
Kommentera 1 st

for me every week is fashion week

2013-09-23 | 11:44:34 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Några snygga måndagsnyheter på Avanna.se!
 
Måndag, ny vecka och full rulle!
Veckan kommer nog gå i ett rasande tempo med att trycka webshopordrar, packa och posta dom, redigera och leverera bilder från mina två senaste plåtningar och så förbereda allt inför lördagen och söndagens utställning/konsthelg då jag ska ha egen utställning på gymnasiet här i stan under "Konstnatta".
Printa ut infoblad/cv, visitkort, prismärka kläder, smycken och konst, bestämma mig för vilka prints som ska med, montera foton på kartong, välja ut tavlor , inventera kassar och annat emballage, se till att ha växelkassa osv.
Mycket att tänka på och oj så skoj!
 
Kommentera 0 st

Life is what happens while you are busy making other plans

2013-09-22 | 20:41:16 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

foto: jag
 
 
Så var det söndagskväll igen. Ja en vecka går sannerligen så fort.
Jag har haft en jätteskön helg..ja förutom att jag drämde i två tår i en tröskel då. Aouch!
Massa frisk luft, fotografering, motion, umgåtts med några av de finaste i världen, massa god mat, gott vin och godis och film.
Det har varit en vecka fylld med eftertanke..mycket då på grund av Kristian Gidlunds bortgång.
Jag lyssnade på hans sommarprat häromdagen.
...och det blir väl ganska naturligt att man tänker lite de där banorna själv..hur man hade hanterat att få en sådan "dödsdom".
Och som jag skrev härom dagen så blir ens egna mörka bekymmer med ens ändå ganska så ytliga och jag känner bara en sådan otrolig tacksamhet för det jag har.
 
För mina få men fina underbara vänner.
För att jag träffat den stora kärlek och har lyckan att få vakna upp med honom varje dag och så fått göra i snart 10 år.
Tre underbara katter som skänker mig glädje vareviga dag.
Jag bor i ett hus jag älskar och har en egen trädgård.
Har en mamma och pappa som stöttar mig i allt och som hela livet talat om för mig att de älskar mig.
Tacksam över att jag har syn så jag kan hålla på med skapande: fotografering, skrivande, målande, tecknande.
Och även om jag då och då tycker att mina ben är både för korta och för tjocka så fungerar dom , jag promenerar, cyklar och springer flera mil i veckan och får dagsljus, frisk luft och se natur på köpet.
Jag är frisk och kan njuta av mat och läckerheter känna smak och njuta!
Två öron som gör det möjligt för mig att höra världens alla underbara ljud och musik!
Vi lever i en ytlig värld där det är just perfekt yta som verkar vara målet för många.
Men jag tror, att om man skulle få en dödsdom så är det nog inte lycka man känner där på slutet för att man kanske är en size 0, kommit i en storlek mindre jeans eller flera gånger bara tagit en sallad på en restaurang framför den där krämiga pastan man egentligen ville ha. Nej jag tror snarare man ångrar sig det man förvägrade sig själv istället för det man tillät sig. På alla plan.
 
 
"Life is what happens while you are busy making other plans." sade John Lennons så klokt en gång i tiden och det är verkligen sanna ord. Och i dagens samhälle känns det att livet är det som händer medan somliga är alltför upptagna av sig själva och skapa nåt drömliv på bloggar, på instagram och ha för mycket åsikter om andras liv och leverne.
Kommentera 4 st

very fashion tees

2013-09-22 | 14:56:57 | Avanna konst/design/foto,

 
Två snygga tshirts från www.avanna.se som piffar upp din höstgarderob! Passar till jeans, skinnbyxa, preppy kjol..ja det mesta!
Kommentera 0 st

Underbara underbara world of photography♥

2013-09-22 | 12:11:37 | Foto/Fotografering,

 
 
Foto: Jag
Model Josefine ( @imsofriday på instagram)
Lookbookbilder för min webshop www.avanna.se
Canon Eos 50D, 50mm 1:1,8
 
En bild i två olika redigeringar från plåtningen från Jossan. Jag hade ju en vision inför plåtningen om lite slitet, kalltonat, krispigt uttryck och denna bild tycker jag exakt fångade det jag ville ha även om jag nu i efterhand gjorde bilden lite mer varm än tänkt..Men den växte ytterligare ett snäpp i svartvitt tycker jag.
Underbara underbara world of photography♥
Så ger jag mig en södnagsklapp på axeln och säger " Anna, du är duktig, du är en bra fotograf".
 
Fler bilder från samma plåtning, säg gärna om ni har en favorit:
 
 
Kommentera 1 st

25% shoppingrabatt

2013-09-21 | 21:03:06 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Med koden BLOG0921 får du ikväll och imorgon 25% shoppingrabattwww.avanna.se !
Kommentera 3 st

I say nomnom

2013-09-21 | 14:23:18 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

Favoritkopp frånnfavoritservis, java och rosa sötsak.
Yummie!
Kommentera 10 st

hey hey saturday!

2013-09-21 | 12:41:21 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag med mitt underbara glittigra "Carrie Bradshaw":iga iphoneskal från www.idiwa.se, love it!
 
Hej blogosfären! Hoppas ni har en udnerbar lördag! Min började med mys och efterföljdes av en svettig joggingrunda. In i duschen och sen smakade det gott med kaffe, juice och ostmackor.
Mamma och brorsan med mina älskade brorsbarn kom förbi och fick med mig ut på över en timmes promenad..så nu har jag gott om plats för lördagsgottigheter, hehe.
 
Nu ska jag ladda kamerabatterier och skriva ut avtal, i eftermiddag väntar en parfotografering♥
Kommentera 0 st

pass på och få valfri ekologisk tygkasse !

2013-09-20 | 19:13:04 | Avanna konst/design/foto,

 

Handla för minst 250kr 18-20 september på www.avanna.se och få valfri tygkasse på köpet!

Ange vilken tygkasse som önskas i kassans meddelandefält!

Alla tygkassar hittar du HÄR!

Kommentera 0 st

mother & son

2013-09-20 | 18:53:17 | Foto/Fotografering,

 
Foto: jag. Canon Eos 50D, 50 mm 1:1,8
 
Igår hade jag en härlig fotografering med mor och son och fick många kärleksfulla och varma bilder.
På söndag har jag en par/kärleksfotografering som jag tror kommer bli kanon!
Fotograferandets underbara värld ♥
För er som bor i och kring Tidaholm har jag nu ett kanonerbjudande för september:
 
 
Kommentera 4 st

friday so far

2013-09-20 | 16:45:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej och god fredagseftermiddag på er blogosfären!
Här är det fullt upp med fredagsbestyr. Började dagen med nåt så lyxigt som frukostbuffé med min älskade Karin på café, sen hem och jobba några timmar samt börja med städning. Kom lite kundbesök - alltid roligt med nya Tidaholmare som upptäckt en och vill handla och går härifrån med rosa shoppingbags
 
Obligatoriska sköna fredagspromenaden uppe på berget med mamma har hunntis med och helghandling tillsammans med min bättre hälft.
Chokladcupcakes med frosting som ser ut som bajs har bakats, det har städats färdig och fläskytterfilé har lagts i marinad inför fredagsmiddagen ikväll.
 
Nu ska jag packa klart ett gäng Avannaordrar och bege mig till posten.
Kommentera 0 st

Express Yourself Prints

2013-09-19 | 22:22:05 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Teckningen jag gjorde imorses till Torsdagstemat har fått så fint mottagande både här och var.
Så nu finns de som prints i A4 och A3 på shoppen. HÄR hittar ni dom.
Kommentera 5 st

den lilla tanten sa hej idag igen

2013-09-19 | 19:33:42 | Foto/Fotografering, Hus/Renovering/Inredning,

foto:jag
 
Idag kom den där lilla tanten inom mig fram igen..den där som växte fram under sommaren som helt plötsligt fyndade små kaffekoppar på second hand och började med elvakaffe..och trekaffe och köpte hem småkakor..
Idag fick min inneboende tant för sig att det helt hux flux skulle bli trevligt med en duk på köksbordet.
Jag som annars hatar dukar.
Så jag gick ner i tvättstugan för att se om min något mer duk-älskande ömma moder faktiskt stuckit till mig nån vit duk av nåt slag.
Och jag hittade ett vitt tyg som jag trodde var en duk..men som jag upptäckte när jag inte fick till det riktigt först med kanterna , var en gardinlängd..men skitsamma..Nu får det vara en duk.
Och ok, något skrynklig sådan för så mycket tant har jag itne blivit än att jag ställer mig och stryker.
 
..men det blev himlans och väldans mycket trevligare i köket idag. Och trekaffet med en cupcake var ljuvligt.
Kommentera 4 st

Men det där som kallas livet, är det nånsin nånsin rättvist?

2013-09-19 | 16:32:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

foto: jag
 
 
Jag ska inte säga att jag är ett Sugarplum Fairyfan eller att jag slaviskt läst och följt Kristian Gidlunds blogg och kamp mot cancern. För det vore bara falskt.
Jag har väl följt i periferin. Lite då och då. När jag känt att jag orkat och velat. Önskat att denna starka unga kloka man , yngre än mig själv, med så mycket vettigt bakom pannbenet bara skulle klara det omöjliga, få bli frisk, klå detta avskyvärda ting som kallas cancer.
Jag har väl varit en av dom som kanske inte orkat ta till mig allt det tragiska. Inte velat ta in det eller läsa om det.
För jag hatar döden.
Men igår fylldes nyhetssändningar, internetsidor, Facebookflöden och bloggar med nyheten om Kristians död och mot kvällen ja efter 22nyheterna ja då brast det.
Då satte jag på "Sweet Jackie" på repeat och tårarna rann.
Inte för att jag egentligen kan sörja en människa jag aldrig känt... men jag kände. Känslorna rann över.
Jag kan sitta här och må väldigt dåligt till och från...bara se mörker och känna rädsla för att ens gå upp om morgonen vissa dagar, men så får man en käftsmäll av en sådan här tragisk grej och man blir genast igen bara så ytterst jäkla tacksam för att man faktiskt lever och än mer tacksam för det man faktiskt har och inte längre sörjer det man anser man inte har.
 
Jag fortsätter även idag att lyssna på Sweet Jackie och låter tårarna falla. För de behöver tydligen komma ut.
 
Så jag får väl i efterhand tacka Kristian Gidlund ändå för hans enorma fantastiskhet. För vad han åstadkommit och lämnat efter.
 
Men det där som kallas livet, är det nånsin nånsin rättvist?
Kommentera 2 st

Torsdagstema: Mode

2013-09-19 | 10:36:00 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
Torsdagstemat, som ett gäng duktiga illustratöreri blogosfären håller i, har dragit igång igen och jag ska försöka joina varje torsdag i höst har jag tänkt. Missade "säsongspremiären" förra veckan dock.
Denna vecka är det bästa SMÄM som bestämde temat: MODE och ovan ser ni min tolkning och bidrag.
Denna vecka samlas alla bidrag HÄR.
Kommentera 10 st

få en tygkasse på köpet!

2013-09-18 | 21:41:22 | Avanna konst/design/foto,

 

Handla för minst 250kr 18-20 september på www.avanna.se och få valfri tygkasse på köpet!

Ange vilken tygkasse som önskas i kassans meddelandefält!

Alla tygkassar hittar du HÄR!

Kommentera 2 st

my first cupcakes...♥

2013-09-18 | 19:52:20 | Avanna konst/design/foto,

 
Idag fick jag ett baksug igen och det blev rosa cupcakes med frosting! Dock har jag ingen spritser..fick ta en plastpåse och klippa hål i hörnet..och det blev ju sådär...haha
Men de blev farligt goda..och visst matchar de fint med dessa ekologiska tygkassar från min webshop?
 
Cupcakekassen hittar du HÄR och Cupcakeoholic HÄR.
Motiven finns även på kökshanddukar, tshirts och linnen ♥
Kommentera 3 st

when the leaves on trees are falling

2013-09-18 | 13:20:37 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Går igenom gamla hårddiskar och hittade den här flera år gamla "snabbskissen"..som jag allt tycker har sin charm i sin slarviga enkelhet..och passande då det kändes som om hösten kom på allvar den här veckan.
Kommentera 0 st

Hosianna hos Anna

2013-09-18 | 10:38:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Musik/Böcker,

 
Som jag längtat och idag är dagen här: Winnerbäcks nya skiva Hosianna!
Så idag är det det som går på repeat och blir denna onsdags soundtrack. Heja Lasse! Dessutom är ju Thåström med på ett spår♥
Kommentera 1 st

Avannas lyxiga modeillustrationskalender är här!

2013-09-17 | 19:24:53 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Idag har jag suttit flera timmar med att knåpa ihop, layouta och testprinta samt åka till Floryds Bokbinderi för att prata spiralbindning kring en "Modeillustrationskalender" och tja..Nu finns den att beställa på shoppen!
 
Jag började sälja sådana här 2008 "Some kind of fashion calendar" och jag sålde sådana 2008-2010 och nu gör den alltså comeback, än lyxigare!
 
12 härliga illustrationer på tjockt fint papper i A4storlek med spiralbindning och upphängningsanordning.
Kampanjpris t o m 24/9.
Kommentera 6 st

what to do? Buy!

2013-09-17 | 15:49:00 | Avanna konst/design/foto,

 
Så där, nu finns kanske den bästa att-göra-listan nånsin på tshirt, tygkasse och collegetröja, hihi
Du hittar dessa nyheter HÄR.
Kommentera 2 st

Feathers Art

2013-09-17 | 10:17:22 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,


Nu finns dessa vackra fjäderprints som konsttryck på Avanna.se !
Antingen i a4 eller a3 storlek , tryckta på fint akvarellpapper. Fina var för sig eller tillsammans. Du hittar dom HÄR!
Kommentera 2 st

Be a unicorn beanies!

2013-09-16 | 18:52:53 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,


http://avanna.se/accessoarer/mossor-beanies/

Bästa Karin kom förbi mig idag och såg till att jag tog mig lite rast. Jag hade precis tryckt några Today I´m wearing this-beanies och hade några otrycka mössor kvar..varpå jag bara frågade vad hon tyckte jag skulle testtrycka på dom och utöka mössortimentet med.
Resultatet blev det ovan..och det blev ju underbart. Men så har ju min bästa vän väldigt bra smak med.♥
Kommentera 4 st

fashiontastic news..once again

2013-09-16 | 11:41:24 | Avanna konst/design/foto,

Tre nya fashionabla nyheter på Avanna.se !

Du hittar dom HÄR!
Kommentera 0 st

time for this weeks to-do:s

2013-09-16 | 10:13:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
haha , ja man kanske skulle trycka denna thsirt och lägga upp på shoppen? Gjorde den mest för inlägget.
 
Så var det måndag igen då och ny vecka. Skall sätta mig med en kopp strax och kalendern och strukturera upp allt som ska göras denna vecka. Har en hel del som jag måste planera och få iordning inför Konsthelgen 28-29 september och min utställning till exempel..Infoblad om mig, nya visitkort, välja ut vilka tavlor och foton som ska vara med, kontakta tryckerier och lite annat.
Sen ska ju givetvis ordrar tryckas, tillverkas, packas och postas från shoppen.
Marknadsföring, mail, bokföring, kundtjänst och annat smått och gott.
Ja den här veckan fylls nog snabbt den med och vips är det säkert helg igen.
 
Har ni några roliga planer för denna vecka?
 
Kommentera 5 st

kaffe och kaka

2013-09-15 | 19:39:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

foto: jag, canon eos 50 d, 50 mm 1:1.8
 
Vill bara varna er för dessa kakor..
För de är SÅÅÅÅÅ goda och man kan lätt äta upp hela paketet själv..ganska så snabbt.
Som en hård chokladboll.
Mums att doppa i kaffet.
Kommentera 15 st

I take pictures, photographic pictures.

2013-09-15 | 13:58:36 | Foto/Fotografering,

 
Jag kommer börja satsa än mer på fotograferandet igen i mitt företag vid sidan av webshoppen.
För det är fotandet jag brinner för och har så varit sedan 1994 och första gången jag klev in i ett mörkrum och hade första lektionen på högstadiet i analogt fotograferande.
 
Men det är svårt att slå sig fram, bloggvärlden fullkomligt kokar av skitduktiga fotografer och det finns även ett par duktiga redan här i Tidaholm där jag bor.
Men man får hoppas att inte alla vill fotograferas av samma fotograf och i alla fall kämpa för att visa att det finns marknad och utrymme för fler fotografer. Man kan ju inte ge upp utan att försöka.
 
Av dom som jag har fotograferat har jag alltid fått höra att det varit en rolig erfarenhet, att de kunnat slappna av framför kameran och känt sig naturliga under fotograferingen.
Jag älskar att plåta utomhus och jag vurmar för att få till skarpa bilder, gärna med mycket färg och fånga ögonblick. Jag brinner absolut lite extra för att plåta lite mer "vågat" och "fashion" än traditionella uppradade porträtt men samtidigt älskar jag att försöka fånga den ljuva, mjuka kärleken mellan t ex en mamma och sin baby. I slutändan är det ändock DU som blir fotograferad som ska styra vad du vill ha för bilder och jag ska försöka som fotograf att fånga och föreviga det.
Jag ser gärna att fler ska våga boka "egoporträtt" utan att känna sig dumma för att de vill ha snygga bilder på sig själva.
 
För att kicka igång min "nystart" som fotograf så har jag ett erbjudande för porträttfotografering 1-2 personer.
Endast 500 kronor för 30-45 minuters fotografering och 10 redigerade bilder på mail eller skiva. Ordinarie pris: 800 kr.
Erbjudandet gäller ju främst i Tidaholm men självklart plåtar jag gärna utanför också.
Bara viss resekostnad som tillkommer i såfall.
 
Boka eller maila för mer info till [email protected] eller spana in och hör av dig på min företagssida på Facebook: https://www.facebook.com/FotografAnnaLarsson
Kommentera 1 st

Skulls and Feathers

2013-09-15 | 11:11:22 | Foto/Fotografering,

 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
På bilden: Indian Skull Sleeveless Tee. Som du hittar HÄR och Black Feathers Ekologisk Tygkasse som du hittar HÄR.
Fler bilder från samma photoshoot:
 
 
Kommentera 1 st

craving deluxe!

2013-09-14 | 20:29:53 | shopping, provrummet & cravings,

 
Förut satt jag och njöt av nya numret av bästa Damernas Värld och såg denna blåa leopardprintade klänning från Modström på en av plocksidorna. Och ojoj det var kärlek från första överkast..ehh, ögonkast menade jag ju givetvis haha.
Riktigt stora cravingskänslor har jag nu!
Så kanske ska önska mig denna av Stefan i födelsedagspresent.
om den var min skulle jag matcha den bland annat som ovan med skinnjacka, mina nya älsklingsboots från Din Sko och massa armband jag gjort själv från Avanna.se !
Kommentera 2 st

saturday look

2013-09-14 | 16:28:07 | Accessoarer, Outfits och Garderoben,

 
Så här tomtar jag runt idagoch är väl så jag trivs bäst..ett baslinne, ett par sköna jeans samt ett gäng armband som rockar till det lite.
Och jag ÄLSKAR alla armband som jag tillverkade igår och som finns uppe på shoppen nu. Döskalliga, rockiga, snygga, yeah!
Kommentera 2 st

fredag- och lördagsgott

2013-09-14 | 13:24:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären och hoppas ni har en skön lördag!
Jag vaknade glad efter att ha sovit gott och en fin fredagskväll då jag och min älskade Stefan var ute och åt och gick på bio i Sköde.
Jag åt en mumsig oxfilépasta och ett glas rött, sen blev det smågodis och Kickass 2!
 
Lördagen började jag med en snabb löprunda med nytt rekord på km/h-hastighet innan våra föräldrar/svärföräldrar kom hit.
Stefans föräldrar hade med sig fika, kattmat, chips och en flaska vin till mig och min mamma, älskade människa, har hjälpt mig tvätta fönstren. Guld värt! Jag är så himla glad att vi har våra öräldrar, som alltid ställer upp, finns där, gör det mysigt, lyssnar, stöttar, peppar med mera.
 
Nu ska jag klura ut nåt smaskigt att laga till lördagsmiddag!
 
Vad har ni för er?
Kommentera 2 st

today i´m wearing this..and probably tomorrow too..

2013-09-13 | 18:23:21 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
På bilden: Today I´m wearing this Hoodie. Som du hittar HÄR.
Fler bilder från samma photoshoot:
 
Kommentera 0 st

some new skull armcandy!

2013-09-13 | 13:40:02 | Accessoarer, Avanna konst/design/foto,

 
Lite nytt armgodis har landat på Avanna.se så här inför helgen! HÄR hittar du alla armband!
 
Kommentera 5 st

fredagspresent från mig till er

2013-09-13 | 10:42:52 | Avanna konst/design/foto,

www.avanna.se
Happy Fredagsshopping!
 
Några rekommenderade godbitar:
ekologisk, eco, collegetröja, med tryck, print, trend, sweater, bomull, design, modeillustration, Avanna
hoodie, luvtröja, huvtröja, sportigt, mode, grå, med tryck, boho, bohemiskt, aztec, indian, sommar, Avannaekologisk, tröja, collegetröja, sweater, tshirt,  my little pony, unicorn, enhörning, häst, ponny, print, Avanna
zebra, print, mönster, tshirt, tee, mode, fashion, style, grafisk, designparis, frankrike, motiv, tshirt, med tryck, top, grafisk, design, print, Avanna
ugglemotiv, ugglor, uggleprint, ekolgisk, tygkasse med tryck, Avannaekologisk tygkasse med tryck, eko, eco, miljövänlig, hållbart mode, design, grafisk, Avanna
 
Kommentera 0 st

varning för ras

2013-09-12 | 22:21:02 | Egocentrerat&Vardagligt,

Collegetröja från Avanna, HÄR, Jeans från Lindex , skor från Din Sko.
 
Sådär har jag sett ut idag..bland annat..men ni vet,  "it is that time of the month" och allt känns mest bara fel, korvigt, flötigt, stickigt, trångt, för slappt, för varmt, för kallt osv. Så tror jag bytt om 5 gånger idag.
Men skorna har varit desamma hela tiden och Gosh! Jag älskar dom! Perfekta vardagsboots, bara att dra på, med lagom klackhöjd och oj så bekväma! Kostade 299 kr på Din Sko och jag är så glad och tacksam över att min karl ville ge dom till mig i present förra veckan ♥
Längtar till imorrn kväll då vi ska på bio och ut och äta, bara vi två. Jag är visst lite extra kärlekskrank just nu.
 
Men nu är han på jobbet så jag har, som varje varannantorsdag när han jobbar just kväll, städat och torkat golven  till tonerna av Winnerbäck , så det är rent inför helgen . Även hunnit med ett svettigt pass på motionscykeln och lite styrkeövningar, en skön dusch efter det och sen parkerade jag arslet i soffan med en god och efterlängtad hämtsallad, gott bröd, ett glas vin och 3 avsnitt Sex and the City.
 
Nu funderar jag på att krypa ned i sängen med en bok.
Kommentera 0 st

Purple Rain Feathers

2013-09-12 | 19:43:21 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Ny underbar Ekologisk Collegetröja med fjäderprint i lila toner, finns HÄR!
Finns även med fjädrarna i blågröna toner.
Samt som tygkassar.
 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
 
 
Kommentera 1 st

in the secret forest

2013-09-12 | 15:36:53 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
Alltså jag är så himla himla nöjd med så många bilder från den här plåtningen. Översta bilden tycker jag ser utt som ett uppslag ur ELLE..( tja en tjej kan väl drömma i alla fall).
 
 
Fler, tidigare publicerade bilder från plåtningen, klicka för större.
 
Kommentera 1 st

opium för folket

2013-09-12 | 11:20:45 | Krönika/Politik/Tankar,

 
Igår var det dags för min krönika i lokaltidningen igen, något som jag älskar att jag får hålla på med. Älskar att skriva och det är något jag gärna vill hålla på med mer.
 
Brukar allt som oftast publicera krönikan här i efterhand och denna är inget undantag i alla fall.
Så här kommer den.
 
-------------------------
 
En av sommarens höjdpunkter varje år tycker jag är ”Sommar i P1” och sommarpratarna. Vissa mer intressanta än andra såklart. Jag minns än idag hur jag som tioåring sommaren 1992 totalt fängslades av Britt Eklands sommarprat om sitt liv som bondbrud, äktenskapet med Peter Sellers, förhållandet med Rod Stewart etc. I år hann jag lyssna på en hel del medan jag låg ute på en filt i trädgården och en av favoriterna var Sveriges kanske största modebloggare, i alla fall internationellt sett, Elin Kling.

Det var ett ganska så enkelt prat, men det som gladde mig var att höra att hon ändå var så pass medveten.

Medveten om att hon som modebloggare som endast visar upp det bästa i sin blogg, bästa outfitbilden, snyggaste egofotot, framgångarna och lyxköpen också bidrar till den hets och press som ändå råder idag bland unga tjejer och kvinnor och att man i detta prat ändå fick en lite djupare bild av henne än vad hon tyvärr inte ger sken av i sin blogg.

Även om jag själv tillhör denna värld då jag driver egen blogg sedan 2006, lever och verkar på nätet karriärsmässigt är jag så glad för att jag faktiskt växte upp i en tid då modebloggen inte fanns och inte skapade en världsbild där unga tjejer ständigt visade upp ”måsteha”-märkesprylar, dyra väskköp, kallar sig för det lite luddiga ”entreprenör” och alla startar företag till höger och vänster som man inte riktigt vet vad det är för företag egentligen eller var själva inkomsterna kommer ifrån som finansierar senaste Celinéväskan eller Chanelesparadillosen.

Jag är glad att jag växte upp utan detta ständiga krav på självbekräftelse geonom Facebookstatusar eller illusioner av andras perfekta liv genom varmtonade Instagramfilter. Att jag inte behövde få min Oboy och koktmedvurstmackefrukost se ut som en nobelmiddag eller få 17 kommentarer om att jag kolhydratsförgiftar min kropp.

Något som kanske inte ändrats så mycket från förr till nu är väl kravet på att vara ”rätt” klädd. De som var mest poppis i skolan på 90talet var ju de som hade ungefär likadana kläder och man kunde bli utstött om man inte hade den där Aqua Limonetröjan. Även om jag tycker att det kanske börjat komma fram lite fler modebloggare som vågar gå sin egna väg och också blir hyllade för en egen stil så är det ändå en oerhörd ickevariering på den så kallade ”modemaffian”. Många ser ut att vara stöpta i exakt samma form.

Opium för folket” sa ofta min gamle samhällslärare Sven Athley ( som för övrigt är en man med egen stil och signaturplagg i form av lite tweedaktig kavaj) och även om det var politik som kanske diskuterades då så är det ett uttryck som kanske allra bäst stämmer in på modevärlden och som märks så markant just inom modebloggsfären.

Under sommaren kunde jag och min sambo observera en invasion av tjejer , ja en del killar med, som gick runt med linnen och tshirts med ett tryck som sa OBEY. Var och varannan kotte i Stockholm gick runt med det och det blev verkligen så talande just för ovan nämnda uttryck och det faktum att många just är slavar under vad som är ”rätt och fel”. För mig handlar dock mode, kläde och stil om det motsatta – det handlar för mig om individualism och gå sin egna väg. Så kära läsare. Lyd inte. Var medveten.

 
Kommentera 4 st

Avanna designskal till mobiler på G!

2013-09-11 | 22:11:12 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idag satt jag lite och började testa några av mina motiv till mobilskal och kände genast ett sug och en längtan efter att få producera detta..dock hittade jag ingen billig tillverkare.
La upp en Facebookstatus om min lilla dröm och det dröjde kanske 5 minuter och sen hade  jag ett samarbete med en tillverkare och en annan e-handlare i hamn..så i höst kommer Avannas design även att finnas till mobiler..YEY!
Det var dagens bästa rent business.
 
Sen har jag även hunnit med att gå lååååångpromenad med mamma, ha det mysigt med min sambo och fick även kvällsbesök av fina Angelica från Favoritboken.se
 
 
Kommentera 7 st

Blind Angel & Love Storm

2013-09-11 | 13:42:30 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Akryl & Hobbylack på canvas.
 
 
Jag tror allt att dessa två tavlor är färdiga nu. Jag hade tänkt göra nåt mer med dom, tes några fler detaljer på ängeln, fyllt i ögat med färg och pupill..men ju mer jag tittat på dom nu ju mer har jag bestämt mig för att de faktiskt är färdiga.
Jag gillar dom.
Den stora är 80x80 cm den andra är 50x40 cm och det är tänkt att de ska vara med på min kommande utställning 28-29 september under "konstnatta".
..nu komemr nästan det svåraste dock..sätta pris..
Kommentera 8 st

sugen på lite linnen och tygkassar?

2013-09-11 | 10:28:35 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
3 för 2 på alla linnen och tygkassar!
Mixa som du vill, billigaste på köpet! Rabatten dras automatiskt i kassan!
http://avanna.se/kampanjer.asp?lang=sv

 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
Är för övrigt väldigt nöjd med bilden ovan..färgerna, harmonin, attityden. Love it!
Kommentera 1 st

and that was that tuesday

2013-09-10 | 23:08:56 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

sockersött fast sockerfritt(!) tecknat av mig
 
Idag har jag haft besök av min moster från Värmland. Jag fick jättefina blommor, rosa chokladask och ljuslyktor och vi spenderade eftermiddagen tillsammans för att sen när mamma slutat jobbet åka hem till mina föräldrar där världens bästa mamma dukade fram underbart god paj, bieost och annat smått och gott.
Sen var det bara att bege sig till posten med Avannaordrarna jag packat på morgonen och förmiddagen och kvällen har spenderats med katterna i soffan, tekopp efter tekopp och x antal SATC.
 
Imorgon funderar jag på att bara teckna och måla.
 
 
Kommentera 0 st

today i'm wearing this baseball shirt and other stuff

2013-09-10 | 18:39:02 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Foto: Jag
Modell: Josefine ( @imsofriday på instagram)
Uppdrag: Lookbook och promobilder för www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D + 60mm Macro Usm
 
På bilden:
Kommentera 6 st

Love, peace, fashion & chocolate

2013-09-10 | 11:57:47 | Avanna konst/design/foto,

 
Två nya söta och 100% ekologiska produkter som kommit in på Avanna.se
 
 
Många av produkterna på www.avanna.se är 100% ekologiska. Önskvärt vore verkligen att allt var det. Och kanske en dag!
Men jag är noga med att endast kalla det som faktiskt är certifierat och rent 100% ekologisk bomull för just ekologiskt. Även om ALLA plagg är Fair Wearmärkta och giftfria och fria från miljöfarliga kemikalier och trycks med miljövänliga färger så är de inte ekologiska. Det är skillnad på miljövänligt och ekologiskt.
Jag vill vara 100% ärlig i mitt företagande.
 
Blir rent av förbannad när jag ser andra företag kalla saker och produkter för ekologiska när de inte är det bara för att det antagligen låter och ser bättre ut...allt för att tjäna pengar?
Kommentera 2 st

when lions..ehh cats, roar

2013-09-09 | 22:09:29 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

canon eos 50d, 50 mm 1:1.8
 
Mitt lilla gullefjun ♥
..och hmm nja han fräser inte eller försöker se farlig ut...han gäspar min lille pälskling.
Kommentera 11 st

come fly with me

2013-09-09 | 17:01:37 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
 
Den här underbara ekologiska tröjan med vingar på ryggen har blivit riktigt omtyckt och populär sedan jag la upp den i torsdags på shoppen.
Och den är verkligen jättefin! Säkerligen har de fina bilderna med Jossan hjälpt till att sälja den.
Och för mig är det dubbel glädje att dels kunna fotografera och styra upp en modeplåtning så här och dels då att det är MINA designs som jag plåtar.
 
Tröjan finns att köpa HÄR!
Kommentera 2 st

nature perfection

2013-09-09 | 14:26:36 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,


Foto: Jag
Modell: Josefine ( @imsofriday på instagram)
Porträttfoton samt promo/lookbookbilder för www.avanna.se
Utrustning: Canon Eos 50D och EF 50mm 1:1.8
 
Åh är så nöjd med de här bilderna, älskar dom!
Och att sitta med sådana här pangbilder gör ju inte fotosuget mindre precis...vill fota mer , vill fota nu!
Kommentera 1 st

this weeks to do:s

2013-09-09 | 10:52:56 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

fashion sketches by me
 
Ny vecka och måndag. Har redan hunnit svara på en del mail, skickat offert på fotobeställning, lite pappersjobb.
Förutom sköta webshoppen med att printa/packa/posta beställningar denna vecka så ska jag
 
♥ skriva ny krönika till lokaltidningen
♥ på möte med ansvarig inför "Konstnatta" och kolla på utställningslokalen
♥ strukturera upp vad jag faktiskt ska ha med under just konstnattahelgen och börja trycka upp detta:
julkort/affischer/kökshanddukar/tygkassar samt måla en och anna tavla till tror jag och även välja ut foton att hänga, göra iordning portfolio, infoblad och visitkort.
♥ trycka några specialbeställda tshirts åt kund.
 
Hur ser er vecka ut?
Kommentera 1 st

en vecka går så fort

2013-09-08 | 23:05:49 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Det mesta av livet måste väl ändå ske utanför iphonen och instagramflöden och filter men man kan hitta guldkornen och se vad mycket som ändå händer på en enda liten vecka.
 
Jag har bakat äppelkaka och chokladmuffins, klätt mig i annant än slappejeans och tröja medan jag har skapat flera nyheter såsom nya motiv och nya smycken och lanserat en ny varukategori i form av mössorshoppen samtidigt som Avanna tagit ett steg utanför webben igen och i veckan lanserades i en nyöppnad butik här i Tidaholm där jag givetsvis var på smygöppning. Jag har tagit promenader och löprundor på över 3 mil och hunnit med både en och annan fotografering. Mysfika och en tur till Skövde med min karl där han köpte mig ett par perfekta höstboots och det har slunkit ner både en och annan bärfrukost med vaniljkesella. Vips tog jag ram penslar och färgtuber igen och påbörjade tavlor och ja jag forsatte och fortsätter att drömma, för det kan ingen ta ifrån mig. Nånsin.
Kommentera 2 st

paintings on the wall...floor

2013-09-08 | 18:34:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Oj så härligt det  var att dra fram alla färger, penslar och dukar igen..måste varit nåt år sen nu?
En tavla har jag bara lekt med färg och en har fått motiv...typisk "Avannabrutta" när de tkommer till måleri och som jag tror kommer bli en syster eller hmm kanske avlägsen kusin till dessa två när hon väl är färdig.
 
 
 
 
Kommentera 0 st

find someone, just as wild..

2013-09-08 | 15:51:37 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
 
Tshirt:
 
“Maybe some women aren't meant to be tamed. Maybe they just need to run free til they find someone just as wild to run with them.”
 
Kommentera 0 st

Ja för en doft av sommarens sista dagar...

2013-09-08 | 14:30:37 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering, Illustration/Teckning/Konst/Design,

Foto med pålagda illustrationer: made by me
 
Vilken härlig sommarhelg det varit och är så här i september!
Fast även om det är lika varmt som i juni, varför känns det på något sätt för avklätt och hmm "naket" att gå runt i öppna sandaletter nu?
 
Känner mig lite vemodig och ängslig och rastlös denna helg och vet inte riktigt varför. ett kryp i kroppen jag inte riktigt blir av med.
 
Men blandad pw och löprunda 8.5 km på berget med mamma, följt av en solariestund och sedan löptur hem igen hjälpte för stunden.
Nu är frågan om jag ska ta fram den där canvasduken på 1x1m och bara  börja kladda med färger.
Den där stora utställningen och "konstnatta" närmar sig trots allt med stormsteg.
 
Men först: Jordgubbste!
Kommentera 3 st

Be a unicorn hoodie

2013-09-07 | 22:11:27 | Avanna konst/design/foto,

Ny underbar hoodie med populära " be a unicorn " finns såklart på www.avanna.se

Kommentera 12 st

fabulous feelings after fabulous fashionshoot

2013-09-07 | 16:54:03 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
 
Ååhh är så nöjd med fotograferingen i torsdags, så tror ni kommer få stå ut med många bilder/inlägg från denna.
 
På bilderna så är följande produkter från www.avanna.se
 
Jag fotar som alltid med min Canon Eos 50D och denna gång plåtade jag med mitt EF 50mm 1:1.8 som jag bestämt mig för att börja använda mer...brukar alltsom oftast plåta med mitt 60mm macro usm.
 
Kommentera 1 st

Black Skull

2013-09-07 | 15:47:30 | Outfits och Garderoben,

 
Så här såg jag då ut i hmm, torsdags var det...idag är det rena sama högsommarvärmen ute och jag svettas i kort kjol och linne.
 
Skinnjackan är från lindex, dock några år gammal.
Kjolen är H&M och bootsen från Din Sko, även dessa har några år på nacken.
 
Yshirten och väskan är från min egna webshop www.avanna.se
Kommentera 0 st

crisp & beautiful

2013-09-07 | 11:55:01 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

Foto: Jag
Modell: Josefine Johansson (@imsofriday på instagram)
Lookbook och promobilder för min webshop www.avanna.se
 
Ännu en bild från torsdagens photoshooot och denna bild blev verkligen så som jag ville. Ljus, krispig, ljuv, naturromantisk.
Och alltså hur vacker är inte Jossan?
Ojoj.
 
Önskar jag kunde få fylla varje dag med sådana här mode och porträttplåtningar.
 
Förresten får ni hemskt gärna följa mina företagssidor på Facebook.
Jag har ju en ren för bara webshoppen www.avanna.sehttps://www.facebook.com/avannawebshop
 
Men Avanna som företag är ju allt jag gör vilket är
- Fotograf
- Illustratör
- Konstnär
- Grafisk formgivning & layout , t ex logo och annonsdesign
 
och den sidan får ni gärna följa på  https://www.facebook.com/FotografAnnaLarsson
 
Kommentera 1 st

what it´s all about...

2013-09-06 | 22:55:11 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Två bilder som blev till under en liten promenad...egentligen hamnade fokus helt fel mot vad jag hade tänkt i båda bilderna..men blev ändå rätt för bilderna ger mig ett lugn.
Och det är väl det , det handlar om i slutändan...att man känner NÅT.
Kommentera 6 st

are you a free spirit?

2013-09-06 | 16:43:08 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

Underbar hoodie i unisexmodell med underbart print.
Du hittar den HÄR.
Nu ska jag göra en skön playlist på spotify och lyssna på medan jag klipper gräset och njuter av sol och värme.
Efter det får det bli en kall bira!
Kommentera 5 st

Let them eat cake!

2013-09-06 | 09:30:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering, Mat&Recept,

 
 foto & bakerska: moi
 
Ja se så huslig jag var igår och bakade dessa gottigheter! Det var minsann en härlig känsla att gå ut i sin trädgård en varm septembereftermiddag och plocka äpplen från eget träd och gå in och baka och sedan känna den ljuvliga doften av gräddande kaksmet sprida sig i nystädat hus.
 
...sen att äppelkakan blev bränd i botten och muffinsen är precis stenhårda idag..tja..det behöver man ju inte visa på bild..eller låta förta just det härliga ögonblicket och känslan som var medan det pågick.
 
Nepp lets hit the showers - är jättesvettig efter en löprunda. Sen blir det effektivt jobb några timmar innan det är HELG!
Kommentera 11 st

I´m flying without wings

2013-09-05 | 22:22:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

Ojoj vilken produktiv dag!
Jag har printat och packat ordrar och postat dessa, jag har varit på Calypzo och fyllt på lite plagg, jag har svabbat golven och dammtorkat, jag har testtryckt en del nya motiv. Betalat räkningar och yes - baksuget jag kände imorses höll i sig och när min karl kom hem från jobbet lagom till "trekaffet" så fann det både nybakad äppelkaka och chokladmuffins med chokomintsmak!
De fick tummen upp av både honom och mamma som var här på en hmm "halvfemkaffe".
Och nu ikväll så var det dags för ännu en photoshoot med bästa Josefine.
Jag har ju pratat hela veckan nu om mina visioner med krispiga bilder i bjärkträdsmiljö..och ja en 30minuters cykeltur har jag hunnit med också ja då jag cyklade runt för att hitta perfekta björkdungar att plåta vid..men alla jag hittade omgärdades av elstängsel..
Men när Jossan hämtade upp mig i bil så körde vi tills vi hittade en perfekt location  med både björkar, ruckel, stenar, sandgropar, träväggar, barrväxter..och en och annan älgfluga.
 
Här får ni en första bild från photoshooten och på bilden synes då ett av dagens testtryck " Wings" på ekolgisk collegetröja..som blev så fin så fin..och finns att köpa HÄR!
 
 
Kommentera 0 st

Wild & Free

2013-09-05 | 14:53:39 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

photo/picture: me
Kommentera 3 st

tjyvkik på dagens..

2013-09-05 | 11:46:57 | Outfits och Garderoben,

 
En liten tjuvtitt på dagens outfit...ahh äLSKAR den där tshirten från min shop!
Du hittar den HÄR.
Kommentera 1 st

hey it is a lovely thursday!

2013-09-05 | 09:38:49 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Lite nice stuff från www.avanna.se
Supersnyggt linne, smycken och bohemisk poster/konsttryck.
 
Idag står som vanligt massa jobb på schemat..trycka ordrar, packa ordrar, posta ordrar, skissa på nya idéer, uppdatera shoppen, svara på mail, lämna påfyllning med kläder i butiken, förbereda för plåtning ikväll osv.
Love it!♥
Ska även se om jag fåt till nån typ av bakning då jag känner mig lite sugen på det. äppelkaka och kanske nåt chokladigt.
Kommentera 1 st

Avanna - nu i butik!

2013-09-04 | 21:37:44 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Efter min och mammas 1milspromenad uppe på berget mot kvällen idag så gick vi igenom stan hem och då passerade vi Calypzos skyltfönster. En butik som har "nyöppning/premiär" imorgon efter ägarbyte.
Det är den butiken jag skrivit lite om att jag varit på möte med osv
Och ni kan tro att jag pep till av förtjusning när de rev bort täckpappren för fönstren just som vi passerade butiken och jag fick se att jag/Avanna fick ett litet eget skyltfönster!
Så himla roligt!
Även om jag jobbar med webshoppen, packar ordrar och så varje dag så är det ju en annan känsla att se sina saker hos nån annan. I en annan lokal än ens egna.
 
Vid 20tiden plockade min bästa vän Karin upp mig och vi åkte till butiken då det var lite mingel och "smygöppning" och självklart gick jag både en och tio gånger och spanade in "Avannaväggen".
Imorgon ska jag dit med lite påfyllning av varor.
Kommentera 9 st

smyckesnytt

2013-09-04 | 16:33:42 | Avanna konst/design/foto, Smyckesdesign,

Knåpat ihop lite nya armband som nu ligger uppe på shoppen! Begränsat antal!
 
Kommentera 1 st

som en flaska heinz

2013-09-04 | 12:28:12 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

teckning från i vintras.
 
Idag fullkomligt bubblar det i mig av skaparlust och har massor av idéer och vilja..men ni vet den där trögheten att faktiskt få ut sakerna på papper.
Men det är som en Heinz glasflaska med ketchup..man får skaka och skaka och försöka...till slut släpper det.
Kommentera 3 st

Today I´m wearing this beanie

2013-09-03 | 19:40:28 | Avanna konst/design/foto, Outfits och Garderoben,

 
Idag har jag testtryckt mössor..och dels är den så skön och dels så jäklans snygg..så nu finns den uppe på shoppen!
Du hittar den HÄR!
Kommentera 1 st

@ Avanna store & shop right now

2013-09-03 | 13:39:04 | Avanna konst/design/foto,

 
Så här ser det ut i en del av butiken/verkstaden/lagret/fabriken just nu...så snygga grejer om ni frågar mig!
Väskor, scarves, linnen och tees från Avanna!
Håller på och trycker hoddies, linnen och tees  - en del ska ju till er webshopkunder och en del ska till en butik som ska ta in Avanna i sortimentet.
Kul!
 
Men nu får det nog bli lite lunch känner jag.
Kommentera 0 st

on top of a car

2013-09-03 | 09:53:57 | Avanna konst/design/foto, Foto/Fotografering,

 
 
Ytterligare några favoriter från Avannaphotoshooten med Jossan för några veckor sedan.
Dessa lite råare men skarpare än de jag lade upp igår.
Jossan och jag är ett bra team tycker jag. Hon fattar vad jag vill och för mig är hon väldigt enkel och naturlig att plåta.
På torsdag ser det ut som om vi kör igen, yey!
 
Fotograf: Jag
Modell: Josefine Johansson ( @imsofriday på Instagram)
Syfte: Fota lookbook och reklambilder för min webshop och klädmärke www.avanna.se
 
Top och smycken på bilderna från www.avanna.se
Kommentera 1 st

Black is Back! Limited edition!

2013-09-02 | 21:59:57 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Lite härligt rockiga, snygga , svarta plagg med tryck i "sliten" gråvit färg, har landat på www.avanna.se
So very very rock chic!
Limited edition!
Ahhh..tänk med skinny blåjeans..eller svarta..eller grå...mumma!
Kommentera 1 st

Painted People/Photography Love

2013-09-02 | 13:33:00 | Foto/Fotografering,

 
 
 
Här är några av mina favoritbilder som jag tog senaste Avannaphotoshooten/plåtningen med Jossan.
Är riktigt nöjd med dom.
Just nu dras jag till att fota, som jag nämnde lite igår, lite kornigt, brusigt och krispigt. Det ska se lite slitet och gammalt ut, lite känslan man hade när man fotade analogt...ja jises vad jag kan sakna alla de där timmarna jag spenderade i fotolabb och framkallade mina fotorullar själv och sen lekte med bilderna, olika tider, filter och fotopapper. Jag älskade att stå där nere i labbet/mörkrummet och höra vattnet prola och känna doften av framkallningsvätskorna och det magiska när bilderna kom fram där i baljorna.
Jag är så glad att det är den vägen jag lärde mig och började med fotografering.
 
 
* tshirts, smycken och hoodie från www.avanna.se
foto: jag
modell: Josefine Johansson
Kommentera 0 st

By now you should've somehow / Realized what you gotta do

2013-09-02 | 09:24:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar, Musik/Böcker,

 
Igårkväll så kollade jag äntligen på Svt:s Nineties och avsnittet om Britpop. Intervjuer med Noel Gallagher (oasis), Gramham Coxon (blur), Brett Anderson och Mat Osman (suede) och jag slungades tillbaka till en för mig väldigt magisk tid kring 1995-1998.
Suede och framförallt Oasis är en så djupt rotad del av mig och kom till mig i de där känsligaste tonåren kring 14-17 när man desperat försöker platsa in men ändå hitta sig själv och samtidigt till slut kommer fram till att man bara skita i vad andra tycker och köra sitt egna race. Ja lite Oasisattityd helt enkelt.
 
Oasis och Suede var de första band som jag gillade SJÄLV: inte för att brorsan lyssnade och jag lite så där samgillade för att jag ville att han skulle tycka att lillasyrran var lite cool. Inte för att jag växt upp med det eller att mina föräldrar lyssnat på det.
Jag hade inte många kompisar alls under denna tid.
Men jag hade Karin. Och det är åter en punkt till varför Karin är så pass viktig för mig. För hon var med då och för att hon fattar precis det magiska med kombinationen VHSband, video, MTV.
Hur vi 1996 och 1997 med spänning satt och väntade in videopremiärer av Suedes nya musikvideos eller satt som klistrade och väntade på eftermiddagarna framför MTV och det var utlovat att Brett Anderson skulle komma in i studion för att svara på lite frågor eller dramaföljetongen kring Liam Gallagher och Patsy Kensit..blir det bröllop eller ej?
Den otroliga lyckan när man på gamla VHSband hittade rena rama undangömda skatter då man på nått sätt spelat in gamla klipp och intervjuer med Bröderna Bus aka Bröderna Gallagher och Suede kanske för att de varit innan nåt annat man ställt videon att spela in.
En tid då inte allt var så himla tillgängligt som det är idag och internet inte var en självklarhet, hemsidor såg ut lite hipp som happ och man sparade bilder på disketter som sedan blev helt konstiga i utskrift och man fick lägga pengar i en burk hemma för den tid man använt det uppringda modemet.
Sommaren 1997 och den otroliga spänningen och väntan på albumet Be Here now och den episka inledningen på D´ya know what I mean? Som tillsammans med Bittersweet Symphony, MmmBop och Thorn skapade ett soundtrack för tiden mellan högstadie och gymnasie.
 
Den totalt underbara upplevelsen när vi entrade Hultsfredsfestivalen i juni 1997 och fick se Suede live för första gången och se och höra Wild Ones, By the Sea och Europe is our Playground medan Brett gjorde sin höftdans, Neil Codling såg sitt sötutråkade jag ut vid keyboarden och Rickard Oakes se ut som han nådde gitarrklimax. Denna första magiska Suedeupplevelse med både halsfluss och ögoninflammation i kroppen...men vad gjorde väl det? Jag fick ju se Suede! Det blev både en till Suedekonsert den sommaren då ända uppe i Östersund och vi fick även prata med Mat och Simon, och så fick jag se Oasis senare på hösten.Totalt har det sen 1997 blivit ialla fall 3 oasiskonserter innan de gick skilda vägar och 9-10 suedekonserter + 2 Brett Anderson solo. En del med Karin och en del med min vän Martina som jag också fann via kärleken till Suede.
 
När jag såg programmet igår vaggades jag tillbaka till en tid som för alltid kommer betyda en massa för mig och jag kunde riktigt känns doften av det rengöringsmedel som användes hemma 1996, känna doften av det Charles Worthingtonschampoo jag använde sommaren 1997 och känslan av flanellskjortan jag jag använde 1995 när jag gick i åttan.
 
Idag ska jag lyssna på Suede och Oasis hela dagen.
 
Kommentera 4 st

Autumn Fashion

2013-09-01 | 21:08:38 | Avanna konst/design/foto,

Höstmode i dess rätta bemärkelse? Gillade fotona från ikväll så pass mycket att jag tyckte de passade fint som tryck också. Linne med "avklippta" ärmar och ekologisk tygkasse från www.avanna.se
Kommentera 1 st

bland björkar och blad

2013-09-01 | 20:10:00 | Foto/Fotografering,

 
 
 
Det har blivit mycket promenerande idag. Först en 40minuterspromenad på förmiddagen med Stefan. Sedan en 90minuterspromenad med mamma och nu ikväll blev det ytterligare en promenix med min karl..men då fick Canonen följa med. Rekade en photoshootlocation inför en modeplåtning jag vill göra där jag ser björkstammar, stubbar och stenar framför mig. Lite kornigt och krispigt i känslan. Tror det kan bli riktigt bra.
Ovan ser ni några bilder från kvällens promenix.
Fan, borde göra mer sånt här..som jag gjorde för 7 år sen när jag köpte min gamla Canon Eos 400D..bara gå ut på promenader och cykelturer och ha kameran med mig och plåta plåta plåta.
Kommentera 3 st

nature, eco, organic

2013-09-01 | 13:21:57 | Avanna konst/design/foto,

 
www.avanna.se
Kommentera 1 st

höstblues #1

2013-09-01 | 12:10:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Så var det då september vilket väl ändå räknas som en höstmånad. Den första höstmånaden även om jag alltid tycker att hösten varje år börjar hälsa på, som weekendresor ungefär, från början av augusti.
Nu ser jag på väderrapporten att det kommer blir 20gradiga temperaturer i veckan som kommer så sommaren håller sig kvar lite till så gott den kan tack och lov, men löv har börjat falla, det är ett annat ljus ute och det rasslar i vinden.
Och modebloggare skriver den ena efter den andra nu hur mycket de ser fram emot höstkläderna och höstmodet och att de egentligen , även om de älskar sommaren, ändå föredrar just höstgarderoben framför sommarens.
 
Det gör inte jag.
Jag vill ha lång het sommar året om just på grund av kläderna!
Aldrig känner jag mig så fri, så vacker, så snygg, så finklädd som under maj-augusti om vädret tillåter och det är klänningar, bara armar, nakna fötter, bruna ben som gäller. Öppna skor, tunna tyger.
 
När kläderna bara tar 30 sekunder att ta på sig och man kan stiga ut genom dörren på morgonen och inte behöver tänka på att  det blir nog kallt mot kvällen och packa med vantar eller mössa eller extra tröja. I bilen behöver man inte ta av sig en massa för att man blir svettig bara för att kränga på sig allt igen när man ska kliva ur. Ena dagen för varmt för strumpbyxor andra dagen måste de på. Ena dagen för varmt och klibbigt med skinnjacka andra dagen måste både den och kofta bäras.
 
Folk får får prata hur mycket de vill om alla dessa tända ljus, dricka te och varm choklad tillsammans med bylsiga stickade tröjor och strumpor men det känns bara som en överromantiserad bild snarare än att man verkligen sitter där och är lika ljuv och mysig som till exempel Cameron Diaz i en liten stuga med brasa som en scen ur The Holiday. För te älskar jag året om och dricker hur varmt eller kallt det än är och tända ljus en sommarkväll är lika msyigt som en blåsig oktobereftermiddag.
 
Nej det enda jag ser fram emot och ser som positivt med höst är fotograferingar med antingen färgsprakande lövprakt eller mer karga landskap .
...och så alla säsongsstarter av serier som haft sommaruppehåll.
Men annars? Näe..jag har fortfarande en amssa sommklänningar jag inte hunnit bära i år och sandaletter som inte luftats särskilt mycket och fått  strutta med mig över asfalt eller grusväg.
 
Kommentera 15 st