GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Gott nytt år !

2015-12-31 | 20:20:06 | Egocentrerat&Vardagligt,Poppar in här och önskar Er Alla ett riktigt Gott Nytt År.

Jag säger hejdå till det gamla och hej till det nya med Han som betyder mest och som alltid finns där för mig och bara mig och så våra tre pälsbollar.

Ett extra gott nytt år vill jag också önska till min läsare Anna-Karin vars kommentarer och stöd värmer och betyder massor ❤️

Å så puss till mammis! 
Kommentera 3 st

Outfits 2015

2015-12-30 | 17:45:27 | Outfits och Garderoben,

Här kommer en summering och resultat av Garderobsgrubbels & Byråbekymmers outfits under 2015.
Som varje år är det under sommaren jag lever ut och tycker det är som roligast att klä sig.
Klänningar och öppna skor, fritt, lätt och härligt.
Min största stilinspiration är som alltid Carrie Bradshaw och i år är det extra många både på blogg och Instagram som benämnt flera av mina outfits som "väldigt Carrie" och inget gör mig lika löjligt glad ❤️

Så outfitåret 2015 från nyårsnatten till dagens outfit:


Kommentera 5 st

Jag känner mig rik

2015-12-29 | 22:06:51 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar, shopping, provrummet & cravings,


Den här röda skönheten kom hem till mig idag och är ett av mina Mellandagsreafynd. 
Och den får bli litegranna en symbol för mitt "årsbokslut" 2015 tillika symbol för kanske det största som hände mig just i år.
Jag hamnade i total ekonomisk balans.

Detta är En självklarhet för många men det är stort för mig. Efter år med evigt kämpande med företagande där drömmen fick stå över pengar för att 2014 verkligen inse att drömmar ger inte mat på bordet eller betalar hopande räkningar.
2014 handlade om att få rätsida på ett sjunkande skepp, komma på fötter . Dock hamnade jag i en psykiskt slitsam ekonomisk tvist och lurendrejeri med ett leasingföretag.

Tvisten följde med in i 2015. Men så under hösten efter tusentals tårar, ilska, frustration mail och telesamtal hit och dit löste det sig och jag "vann".
Den lättnaden.
Jag fick tillbaka pengar.

Mina blodproppar i lungorna 2014 som med största sannolikhet orsakades av p-piller gav mig rätt till ersättning från läkemedelsförsäkringen . Ingen jättesumma och inga pengar i världen kan någonsin väga upp vad jag gick igenom och skräcken som forfarande psykiskt sitter kvar, men lite plåster på såren.

Den "lilla" tjänsten jag fick 2014 på Netto blev 2015 till nästintill heltid, en tjänstebefodran med löneökning och till en stadig månadslön.

Allt detta innebär nu att jag med glädje den 25:e var månad betalar räkningar, vi kan nu dela 50/50 på husets omkostnader. Jag har gjort om gamlaföretagslån och checkkrediter till ett lån som betalas av bra varje månad.
Jag kan med lätthet föra över pengar till sparkonto och bygga buffert till huset och resor och oförutsedda utgifter.
Och det finns pengar över.

Precis som jag tycker lite godsaker smakar extra gott när jag tränat hårt och vill ge mig lite extra när utrymme finns och hungern är som störst och kroppen trött så kan jag nu med glädje och utan minsta skuldkänsla unna mig något jag suktat efter när räkningar är betalda.
In-Ut = Balans.

Pengar är inte det viktigaste i livet men det betyder så himla mycket för hela välmåendet när man vet att de finns. Jag kommer aldrig ta det för givet, jag kommer alltid känna stolthet över mig själv och de beslut och kämpanden jag gjorde och att jag vände min situation helt. 

 


Kommentera 2 st

Nyårslöften & Reflektioner

2015-12-29 | 15:14:18 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar, Träning&Hälsa,

 
 
Bara några dagar kvar på 2015 nu och sedvanligt börjar det nu ploppa upp årsresumeer och årets bäst/sämstalistor runtom i bloggarna och det kommer nog göra så även i denna blogg.
Något annat som också brukar publiceras såväl muntligt som skriftligt så här års är ju så kallade Nyårslöften.
Sluta röka, träna mer, gå ner i vikt, äta mindre hör väl till de vanligaste och efter eventuella djupdyk ner i Aladdinaskar börjar folk fokusera på Beach 2016.
 
Nya sorters dieter kollas upp och skall testas och ger inte den ena tillräckligt snabba resultat går man på nästa.
Så här i en tid där nästan alla dokumenterar det allra mesta till allmän beskådan så har, i mina ögon, vikt och träningshetsen nått till helt nya nivåer.
Inte nog med att man ska visa resultat på hur många byxstorlekar man gått ner, fått ökat så kallat thigh gap, minimala matportioner på små asssietter och den ena gymselfien efter den andra ( ja jag faller också i fällan då och då och känner tvånget att Instagramma att jag minsann tränat )..ja så duger det inte längre att "bara" visa hur duktig man varit.. Nej det ska dessutom allt mer både helt öppet såväl mellan raderna på kuppen döma ut andras sätt att leva, äta och träna.
Crossfitutövare är tydligen helt dumma i huvudet enligt en "vanlig" gymutövare, äter du socker har du nog missbrukarpersonlighet, räknar du kalorier kontra kolhydrater är du ätstörd, går du på lchf dryper du av fett , strikta kost och träningsscheman är finare än vanligt sunt in/ut-tänk fast det i slutändan ändå handlar om samma sak och gud förbjude om du uttrycker att du "unnar" dig nåt etc etc
 
Folk flyr från krig och verkliga katastrofer . Folk blir mördade, sönderbombade, beskjutna eller dör på vägen till det de hoppas ska vara en ny chans i livet och frihet. Måste vi då kriga med varandra och såra varandra i sociala medier över totala ytligheter? Detta självhävderi och tillplattande av andra jag tycker bara ökar gör mig så ledsen. Och förbryllad. Har folk blivit så totalt självupptagna att de verkligen tror att de själva just sitter på den magiska lösningen och livsstilen som löser alla problem och funkar för alla? I en tid då folk flyr för sitt liv från religiösa och politiska förtryck behöver vi väl knappast självutnämnda livsstilsprofeter?
 
Jag kommer inte avge några löften om mer träning och mindre mat för 2016 och min beachkropp har alltid fått se ut just så som den gör just då när jag väl når en sandstrand komplex eller inte.
Vad jag däremot kommer lova är ett snällhetslöfte.
Till framförallt mig själv.
Jag mår bra av att vara snäll och jag försöker verkligen vara en snäll människa  mot andra, men ibland känns det som man bara vänder ut och in på sig själv till ingen nytta för vissa.
Det får vara mindre av den varan kommande år då det fullkomligt dränerat mig i år.
 
2016 ska även jag verkligen ta tag i det där och koppla bort energitjuvar. Stänga till om mig själv och bara släppa in dom som faktiskt senaste året visat att de är värda tiden, kärleken, engagemanget. Som man blir glad av att de finns där för en och som man känner glädje över att finnas till för.
Jag måste försöka inse att jag varken kan eller måste lösa andras problem eller få skuldkänslor för saker som jag inte ens har att göra med och att med vissa är det bara dömt att misslyckas.
Snäll mot mig själv och inse att jag också är värd saker och ting och kärlek.
 
Sen hoppas jag på en snällare värld 2016 och att alla reflekterar lite mer över just medmänsklighet, solidaritet, tolerans och öppenhet.
Kommentera 2 st

Super-Stefan & Amazing Anna

2015-12-28 | 13:04:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Min karl är en riktig serietidningsnörd och jag har också alltid älskat just serietidningar och tillsammans plöjer vi det mesta i film och tvserieväg som Marvel och D.C Comics släpper samt ser He-Man och sånt då och då som vi båda växt upp med.
 
I julklapp till Stefan kände jag för att göra just nåt i "comic"väg så jag jorde helt enkelt en teckning av oss två ( och katterna) som lite superheroes ala serietidningsomslag och framkallade denna till en poster:
 
 
 
Då jag tyckte det var så roligt så gjorde en till fast med bror och svägerska och gav till dom i julklapp också:
 
 
Jag hoppas det var uppskattat och jag tycker sånt här kan vara en jätterolig present att ge bort/få och som går att göra personlig med olika texter/pratbubblor/accessoarer och "superhjätenamn".
 
Perfekt i Alla Hjärtans Dagpresent/Julklapp/Årsdag/Födelsedag.
 
Självklart går det beställa egan sådana här om det finns intresse.
Maila [email protected] för mer info, pris etc.
 
Kommentera 4 st

Närbild

2015-12-27 | 21:56:50 | Egocentrerat&Vardagligt,
Två closeupbilder på några av de jättefina julklapparna.
Fina armbandet från min mamma, märket är Snö Of Sweden.
Ett perfekt armband att bära som det är till vardags och sen matcha upp med fler till fest om man känner för det.

Den underbart söta necessären från Guess jag fick av Stefan, den är verkligen ursöt! Och så den inspirerande mode/fotoboken The Unseen Vogue med massa fashionfoton.
Samt det så vackra halsbandet med turkos sten Stefan köpt på KyssJohanna. Älskar det!
Kommentera 1 st

Kanske var jag snäll i år..

2015-12-27 | 11:46:08 | Egocentrerat&Vardagligt, Lyx,

God fortsättning bloggosfären! Hoppas ni myser och har det lugnt och skönt och mår bra efter jul.
Här snöar det för fullt idag men det ska tydligen övergå i trist regn i eftermiddag.

Annars njuter jag av ledighet och varvar godisätande och filmtittande med både långa och korta promenader, igår blev det även en löprunda.
Njuter även av alla mina fina klappar som ni ser ovan på bilderna. Blev verkligen jättebortskämd i år .

Av mamma och pappa fick vi gemensamt nya snygga handdukar och badlakan till nyrenoverade badrummet och personligt fick jag smink, Musse Piggtröja och ett fint armband.

Mina svärföräldrar gav oss verktyg, eltandborstar,nytt överkast och guldiga bestick och så fick jag en tröja, en kofta, mysiga sockar Och badbomber.

Av brorsan fick jag ett statementhalsband och den vackra Coco Chanelboken och brorsbarnen gav mig lite "hemmaspagrejer".

Stefans skämde bort mig med världens mysigaste kofttröja, massa choklad, en Voguebok, sista delen i Ken Folletts trilogi , jättefin necessär, hudkräm, guldiga Happy plugs och finaste halsbandet.

Kanske var jag lite snäll i år trots allt hihi. 
Kommentera 4 st

Till er alla

2015-12-24 | 18:57:56 | Egocentrerat&Vardagligt,


Önskar Er alla en underbar Jul!
Vad ni än gör och hur ni än firar så hoppas jag ni känner glädje , julfrid och fria från stress, press och måsten.

God Jul ❤️
Kommentera 5 st

Vad kommer ligga under granen..?

2015-12-24 | 02:21:01 | Egocentrerat&Vardagligt, shopping, provrummet & cravings,Ovan ser ni min önskelista jag gav till Stefan i år. Vi bestämde att göra maffiga listor i år med massa önskningar istället för bara några grejer , så blir det verkligen en överraskning vad man faktiskt får av allt man önskat sig.

Jag blir glad för vilket/vilka av grejerna det än ligger under granen precis som jag kommer bli lika glad om han helt struntat i listan och hittat på nåt helt själv. 

Jag har själv visst gått lite bananas Med julklappsshopping i år.. Fortfarande så här klockan 2 på natten klappar kvar att slå in.. Men det är ju så förbaskat roligt att ge! 

Men nu får det bli sängen.. Så jag inte har julklappssäckar under ögonen på julaftonen. 


Kommentera 0 st

The Day before christmas

2015-12-23 | 16:15:16 | Egocentrerat&Vardagligt,


God jul bloggosfären!
Älskade bästa 23:e december! Älskar den här dagen nästan mer än självaste julafton och jag är så lycklig att jag är ledig idag!
Ja jag gick faktiskt på en hel veckas julledighet igår kväll efter att ha kämpat med stressiga julhandeln och svettats i grönglittrig tomteluva på jobbet.
Nu är det julefrid, klappinslagning, godis, tända ljus, julmusik och bara allmänt mys och julekänsla som råder.

Det spöregnar och blåser ute och det dundrade till och med två rejäla åsknallar För en stund sedan med tillhörande blixtar och hagelskur.. Men kändes mysigt även om det är så långt från "julväder" man kan komma kanske.. Men julen firas ju snö eller inte, eller hur?
Och vi är väldigt tacksamma ändå att det vart så milt som det är då trasig cirkulationspump önskade oss God Jul igår kväll. Trodde knappt vi skulle få tag på nån reparatör idag men det fick vi och nu osar det om elementen igen , tack och lov! 

Nu ska jag försöka mig på att baka en plåt pepparkakor, lyssna på Absolute Christmas - 1994 års edition ( tack Spotify ) och sen slå in fler klappar och se mer julfilm. 

Hoppas ni alla kan få känna lugn och ro , inte stressa sönder er ty julen kan firas med lite dammråttor i hörnena Och operfektheter, finna glädje och lycka i de små sakerna. Lev nu. 


Kommentera 3 st

Julfilmsmåsten

2015-12-17 | 10:42:44 | Egocentrerat&Vardagligt, Film/TV/Kändisar,

Julfilmer är ju nåt alldeles speciellt. Och en av de saker som ger mig allra mest julstämning tillsammans med doften av hyacinth och synen av massor av maffiga röda julstjärnor är just julfilmer.
Just nu ser jag till att se en julfilm eller något julavsnitt av en favoritserie varje kväll. Både Viaplay och Netflix har under december "julfilmskategorier" och jag plöjer nu dessa för att se om jag hittar nya julfilmsfavoriter. Hade önskat att det sändes mer julfilm på tv innan jul..oftast sänds det av nån konstig anledning på julafton och i mellandagarna när julafton är över..?
Men i jakten på eventuella nya favoriter att addera till listan, så listar jag i år igen några av mina absoluta julfilmsmåsten!
 
 
Allra överst på listan är och det sen snart 20(!) år tillbaka är julavsnittet från säsong 2 av Beverly Hills 90210.
Brenda jobbar i snobbig lyxbutik där hon inte alls platsar och tar istället med sig en hemlös tomte hem där Mamma Cindy kämpar med att finna julstämningen trots 30gradig Los Angelesvärme och det faktum att Pappa Jim och sonen Brandon tagit hem en vissen gran som de sprayfärgat grön.
Familjen Walsh bjuder hemma alla barnens vänner för ett riktigt stort julfirande för att kompensera att de inte åker hem till Minnesota men alla tackar nej och ska fira på andra håll och Steve är och söker efter sin biologiska mamma och Dylan besöker sin pappa i fängelset...men alla hamnar ändå hos familjen Walsh ändå och det sjungs julsånger och allt ser bara mysigt, varmt och härligt juligt ut.
Det här avsnittet ser jg helst den 23:e december medan jag äter juleskum och slår in julklapparna.
 
 
En nykomling på min lista de senaste 3 åren är "12 dates of christmas" med min gamla favvoteenagecrush från "Pang i plugget" Mark-Paul Goselaar.
Den här filmen såg jag i mellandagarna precis när vi jäktigt nog hade flyttat in i vårat hus dagen innan julafton och då vi levde i flyttkartonger hela december det året 2011 och julstämningen liksom var nedpackad blev denna film lite "räddningen". Perfekt mysig och romantisk och en spinn på konceptet att huvudkaraktären varje morgon vaknar upp till samma dag som dagen innan till  att hen kommer till insikt och lärt sig nåt.
 
 
Sagan om Ringentriologin. Det här är ju inga julfilmer i sig men de hade ju biopremiärer just i juletider och det är väl nåt med det sagoväsenlika, miljöerna och stämningen i dom som ändå gör att de känns lite juliga ändå.
Dessutom är de långa och perfekta för avkoppling i soffan.
 
 
Tv-serien Community med sina 6 säsonger är den serie som jag blivit mest imponerad av kring deras tanke och möda på just julavsnitten, inget har varit det andra likt. Vissa har t o m varit animerade. Verkligen juliga, mysiga och fantastiska och roliga men också lite tid till eftertanke.
 
 
The Holiday. Åhh..den är ju bara så mysig och jag blir lika frälst i Jude Law var gång jag ser den och jag vill bo i den lilla stugan som Cameron Diaz rollkaraktär flyr till utanför London medan Kate Winslet istället lånar hennes maffiga lyxvilla i LA. Varm film med hög julmysfaktor.
 
 
Ett Päron till Farsa firar jul.
Ja precis som Bevvanavsnittet har denna varit ett måste mer än halva mitt liv och när jag bodde hemma hos föräldrarna var detta min och mammas absoluta julfilmsmåste.
Dråplig och kaotiskt överdriven ja men totalt julig och varm. Älskar att den börjar utspela sig ganska tidigt i december och är lite som en julkalender där luckor öppnas varje dag och man följer olika julbestyr och förberedelser..inte helt olikt hur man själv tänker att man ska just förberedda var år.
 
 
Älskade "Medan du sov" med bästa Sandra Bullock.
Ja hela ensemblen är underbar i denna varma, romantiska komedi om ensamhet, kärlek, familj och vänskap.
Och världens bästa genom tiderna enklaste roligaste filmscen när ett tidningsbud cyklar omkull.
 
 
New Years Eve.
Ok som titeln ju säger så handlar dne om Nyårsafton inte jul men det är julpynt och den handlar ändå om att hitta en mening och den rätta känslan., Vad som är viktigt här i livet. Hopp, ljus, de små sakerna som ger det stora, relationer, förlåtelse, möten, kärlek, vänskap.
En totalt stjärnspäckad film där olika livsöden flätas samman. Den skapar stämning och eftertanke.
 
 
Love Actually.
Tja jag tror inte den här filmen behöver någon närmare presentation..det är en modern julklassiker som jag tror står ganska högt på de flestas julfilmsmåsten och favoriter.
 
 
Slutligen " The Family Stone".
Första gången jag såg den så tyckte jag inte särskilt mycket om den..men den har liksom smygit sig på och nu blivit näst efter Bevvanavsnittet min absoluta julfavorit och jag har redan sett den en gång nu i december och vet att det kommer bli minst en titt till.
Ganska lågmäld och den kan vid första titten egentligen upplevas som ganska mörk och deprimerande..Men den är liksom "verklig". Alla karaktärer känns som de verkligen finns och att den här familjen är på riktigt med alla olika personligheter och viljor. Med en mamma som är som en "matriark" och ibland ganska hård men totalt överfylld med kärlek till sina barn.
Det går inte sätta fingret på varför den liksom har växt så mer än just att den känns så riktig..Jag älskar den och den berör. Kan känna igen mig i vissa personer och nu senaste året i vissas öden.
 
 
Ja det var min julfilmsmåstelista det.
Fyll gärna på med era favoriter !
 
 
Kommentera 7 st

hohoho merry..ehh was it christmas?

2015-12-17 | 00:50:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
 
Varje år så där i slutet av november, särskilt om första advent infaller just då och inte i december så känns julen ganska så långt borta ändå..och att man "har all tid i världen"...sen går man och väntar på snö och rimfrost för att den rätta julkänslan skall infinna sig och tja dagarna går och man jobbar en stor del av den vakna tiden och huset skall städas, mat handlas och lagas och räkningar betalas precis som resten av året. Man har stora planer på egenhändigt julpyssel, skicka alla de där julkorten i år,, baka och stöka och vips är det annandag jul och gran, stakar, pynt och julgardiner känns med ens bara dammiga och man frågar sig "vad hände?!"...
Lite likadant varje år.
 
Visst drömmer jag en hel del jag med om att just få till den där "perfekta" julen..Jag drömmer om ett storfirande hela dagen med massa släkt och vänner och familj..men sanningen är den att tja, jag har helt enkelt inte den sortens familj där det är möjligt. Olika viljor på ganska få personer kan man säga. Men inget fel i det, det är den familj jag har och älskar. 
Visst är det mysigt med vit och snöig jul men julkänslan kan inte ligga i vädret för det råder vi ändå inte över.
Visst vore det härligt att baka en massa och feja och stöka men varför öka på livspusslet med än mer stress när det finns färdigbakat jättegott..som dessutom är billigare än att släpa hem massa ingredienser.
 
Det där med julklappar är också en återkommande diskussion var år och det kan vara känsligt det där..pengar, prestige, tid, fantasi...Jag gillar inte att bestämma "regler" om det ärligt talat..Vill man ge så ger man, stort som smått, billigt eller dyrt, köpt eller egengjort..blir någon sur över att få eller att "värdena" inte är lika..ja då har man väl sannerligen verkligen bara tappat själva meningen med just julklappar...? Det ligger så mycket sanning i just frasen "det är tanken som räknas".
 
Sen har jag än mer de senaste åren verkligen insett och lärt mig att planera en massa saker , särskilt kring jul..ja det går liksom inte..Det går inte ta vare sig någon eller något för givet.
 
I år bestämde jag mig lite för att i alla fall försöka maxa julkänslan, men på ett rogivande sätt. Och på de plan jag själv kan råda och styra över.
Granen åkte upp och kläddes tidigt förra veckan, jag ställer fram nytt pynt varje dag, ser till att det lyser och tindrar och det finns ständigt juleskum, en aladdinask och en fylld burk med pepparkakor ståendes på köksbordet och julmust i kylen.
Jag äter frukosten vid granen, jag ser på årets julkalender och ser till att lyssna på julskivor och julradio en stund var dag och nynnar på jullåtar på jobbet.
Dessutom ser jag till att se en julfilm och/eller ett julavsnitt av en serie varje kväll just nu.
Det är i alla fall för mig bästa sättet att komma i just en skön julstämning och känsla. Julfilm.
Jag har på ett eller annat i några veckor nu köpt eller tillverkat en julklapp just för att jag älskar det.
Jag och Stefan har bestämt att vi i år ska ha varsin "ful" jultröja på julafton, mysigt och härligt och byebye "ojojoj vad ska jag ha på mig".
Visst ska vi åka till flera ställen och fira jul på själva julafton, fläng hit och dit.. men Julaftonskvällen...den är är Vår och den är helig.
Han, jag och kissarna. Massa julgodis, mys i soffan och då och då dela ut en klapp tills inga fler finns kvar.
Jag älskar julen och den kärleken tänker jag fortsätta vårda. För min egna skull.
 
 
 
Kommentera 2 st

jag ger visst inte upp...

2015-12-09 | 21:01:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Det är nu ganska så exakt ett år sedan jag lade ned Avanna Webshop där jag sålde framförallt kläder..Avanna var ett klädmärke.
Det tog ett tag men sedan hittade jag tillbaka till glädjen i själva skapandet.Tecknandet. Det jag ville göra.
Så skönt att inte bara göra saker och behöva tänka sälj sälj sälj hela tiden.
Jag har använt min instagram @avannadesign till att visa mina tecknade "fashionistas" blandat med vardagsbilder senaste arton månaderna och det trillar in beställningar då och då från folk som vill specialbeställa egna fashionistas eller tecknade porträtt men också reproduktioner på sådant jag gjort och originalmålningar.
 
Det blir dock knepigt i längden att svara på Instagram om priser etc..så idag gjorde jag slag i saken och lanserade en ny "liten" shop.
Främst inriktad på några utvalda prints i A3format samt all info om att bestämma just så kallade custom made illustrationer.
 
Det här kommer inte vara någon huvudsyssla för mig längre. Jag har ett "vanligt" jobb. Men jag har ju ändå valt att behålla företaget den här tiden sedan webshoppen och klädmärket Avanna gick i graven..för jag vill inte släppa det helt. Vill inte bara låta hela Avanna dö ut. För de tär ändå en del av mig.
 
Så en väldigt liten och väldigt basic shop. Inga extravaganta dyra lösningar eller specialfunktioner, inte ens ett eget domän på den ännu.
 
Men vill ni spana in, läsa mer info om att beställa tecknat porträtt eller fashionista - vilket ju är en utmärkt julklapp eller perfekt grej till sin blogg så kan ni surfa in på ---> http://avannadesign.tictail.com
 
På shoppen går det betala via paypal men Swish är också ett alternativ, då beställer ni via mail till [email protected] istället.
Kommentera 1 st

Jag snor en sån där lista

2015-12-07 | 12:31:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Vi som hängt med sedan urminnes tider i blogosfären..vilket nu påminner mig att jag i dagarna firade nio år med blogg!! Jösses!? Hur hände det? Nio år? Det är ju en hel grundskolatid!
I alla fall, vi som hängt med så länge minns kanske med värme att det var väldigt mycket "bloggutmaningar" man skickade varandra på den tiden det kändes som "vi alla bloggare kände alla" och man kände sig lite utvald när någon lite större faktiskt valde att utmana en. Vi snakar en tid då Kenza the Queen faktiskt svararde på kommentarer och lämnade sådana i ens egna kommentarsfält.
Listor av alla dess slag var också väldans poppis vilket jag tycker mig sett ha kommit tillbaka litegranna.
 
I alla fall såg jag att Engla hade svarat på en lista så kände för att fylla i den jag med.
 
Chips eller popcorn - Pringles Paprikachips..men jag är egentligen mest en lösgodisbrud.
Kjol eller klänning - Klänningar vår,sommar och höst, om vintern tenderar jag ha mer kjol då det är lättare med koftor, tröjor.
Foundation eller Idpuder - Foundation. Har testat sådana där puder men aldrig gillat känslan.
Utekväll eller hemmakväll - Jag är en hemmagris deluxe. Men älskar att gå på konserter små spelningar som större med favvoband. Sen är ju bland det bästa att bara sitta med plockmat och vin med bästa vännen min och prata och spisa musik.


Mascara eller läppglans . Mascara. Tar jag nåt på läpparna är det mer åt läppstifthållet än glans.
Laga mat eller bli serverad mat - Kan tycka det är kul att stå och kocka och försöka få till nåt mumsigt men uppskattar ju verkligen att bli hembjuden av föräldrar och svärföräldrar på mat. Möms!
Favvo rätt - Jag älskar så mycket mat...Krämiga pastarätter, maffiga mackor, tapas/plock.jag kan inte välja.


New York eller London - Inte varit i nån av städerna tyvärr men hoppas båda blir av inom några år.
Drömresemål - Hawaii, New York, Los Angeles, Barbados
Mest minnesfulla resan - Jag har inte rest så mycket än i mitt liv. Men jag minns verkligen skolresan vi gjorde innan studenten då vi bussade genom Nederländerna, Belgien, Tyskland och Frankrike...Paris var magiskt , det fastnade  i hjärta och hjärna och det är konstigt att jag inte återvänt men det hoppas jag det blir ändring på.
Sen var det ju helt fantastiskt att 2011 vann jag en resa hos Solresor och fick ta med mamma till Cypern och bara några månader innan så bjöd mina svärföräldrar med oss till Teneriffa och det var mitt livs första flygresa.
Plattat eller lockigt - jag kammar mig knappt ens..
Pizza eller hamburgare - en redig burgare på restaurang kan vara så svårslaget..men jag är en pizzalover.
Mössa eller hatt - jag vill vara hatt och försöker...men mössan av ren bekvämlighet.
Klackar eller sneakers - Klack!
Favvo program på tv - SATC om vi ska ta all time favourite..men om vi ska ta pågående så är det Homeland och Agents of S.H.I.E.L.D just nu.
Midsommar eller julafton - Jag älskar sommare och vill den ska vara året runt..men just Midsommar betyder inte nåt särskilt för mig alls ..Julafton är magisk!
Äta ute eller hemma - Lite samma som laga mat/bli serverad några frågor upp.
Film eller serie - Serier, älskar att grotta ner mig och plöja igenom avsnitt efter avsnitt.
Dansa till House eller Rnb - Ingetdera..jag dansar bara till sånt jag lyssnar på.
Drinkar eller shots - Cosmos, Rödvin, Rosé eller bärs.
Väska eller skor - men hallå! Det går ju inte välja? Det är ju som att fråga en tvåbarnsförälder vilket av barnen de älskar mest...


Smokey eye eller eyeliner..Smokey...jag kan inte göra snygg eyeliner.
Mest nöjd på min kropp - att den funkar.
Minst nöjd med min kropp - nä sånt där fokuserar vi inte på , ok?


Vänner eller familj - jag har inte jättemånga vänner..men min bästa vän Karin räknar jag ju som familj...så Familj och den består av både tvåbenta och fyrbenta♥
Lugn familjesemester eller partysemester - lugn lugn lugn tack.
Godis eller bullar - Godis
Snapchat eller Instagram - Just här känner jag att jag nått en gräns..eller är det åldern kanske..men jag O R K A R inte sätta mig in i vad snapchat är ens en gång.
Favorit podcast - Historiepodden! Men är ingen poddmänniska så sett..Det är Karin och Stefan som ser till att jag får lite poddunderhåll några gånger om året.
Vad jag vill ha just nu - Julefrid....och en guldig Macbook.
Frukost eller middag - Frukost. Älskar frukost! Längtar efter frukost när jag går och lägger mig.
Vad spenderar jag mest på - Huset. Inredning, renoveringar, amorteringar. Sen skor och väskor.
Favvo låt just nu "Take me back" med Riot mest för att jag fick så bra flow i löpsteget imorses till den låten...Annars är det "Happy Xmas (War is over) " med John Lennon och Yoko Ono så här i juletid.
Vad gör jag ikväll - Ser på julkalendern, äter pepparkakor, tecknar färdigt några beställningar och så är det ju skämstvprogrammet Paradise Hotel.
Skidsemester eller tropisk semester - tropisk! Jag på skidor? Hahahahaha
Något jag aldrig skulle göra - Rösta blått eller på något främlingsfientligt parti.
Kaffe eller Te - Te.
Vad dricker jag helst utomlands - mängder med vatten, kall öl och sangria.
Vad är jag sämst på - är väl en helt omöjlig fråga att svara på..finns ju så mycket man inte ens testat som man vet om man är totalt kass eller bra på.
Högst upp på önskelistan - att "allt" ordnar sig .
 

 
 
 
Kommentera 1 st

Fånga små ögonblick och minnen

2015-12-06 | 12:11:08 | Foto/Fotografering, shopping, provrummet & cravings,
Jag blev fast i fotografiets underbara värld på högstadiet på nittiotalet när jag för första gången fick kliva in i ett mörkrum och framkalla mina egna bilder från analog film.
Sen följde några år på gymnasiet och på folkhögskola där labbet och mörkrummet var " var jag ville vara". Flitigt fotande och inlämnande av rullar och spänningsmomentet hur fotona faktiskt blev.

Men analogt blev digitalt och nu fångas det mesta med iphonen och alla bilder samlas på hårddiskar och tittas nästan aldrig på.
Jag saknar känslan av att fotografera och verkligen få en bild i handen. Ett original och kanske ett värdesättande av ögonblicket och "fångandet" utav det.

Så i tidig julklapp till mig själv har jag köpt en söt liten rosa polaroidkamera. Och jag älskar den!

Bilderna i sig kan ju bli till roligt inredningspyssel/ detaljer och jag ser fram emot att ta med den på resor såväl som bara i vardagen. 
Kommentera 4 st

Den där AnnaWii...

2015-12-02 | 22:35:10 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,
Teckning jag gjorde igår, inspirerad av vackra och kloka AnnaWii (www.annawii.blogg.se) 

Så här i juletid ökar antalet beställningar i inkorgen på just tecknade porträtt och specialbeställningar.
Och det är ju verkligen en perfekt gåva , ja inte vara vid jul.

Den här t ex var en födelsedagspresent från en flickvän till "killen som redan har allt" . Den var jättekul att göra, särskilt att få teckna just en man och lite mer sportiga saker då det inte hör till vanligheterna, dessutom två olika städer i bakgrunden:

Vill du ge bort något väldigt personligt och uppskattat i present eller julklapp ?
Ett tecknat personligt porträtt är en perfekt present!


Info: handtecknat porträtt strl A4 eller A3. Tecknat med fineliner, promarkers och touchmarkers eller handtecknad  "fashionista ". Inte lika detaljerat i ansiktsdrag etc som porträtt men ändå personligt i fråga om kläder och stil och accessoarer. Strl A4 eller A3.

Från 1000kr beroende på storlek och omfattning. 
Maila [email protected]e för beställning, exakt pris o fler frågor.

Julklappsbeställningar så fort som möjligt. ... 


Kommentera 8 st

Keep calm...

2015-12-01 | 13:44:24 | Hus/Renovering/Inredning,Lite julepynt I köket och årets adventsstake. En vanlig stake pimpad med en julgranskula Hängandes i mitten. 
Pepparkakor i glasburk och så julstjärnor - både lampvariant och växtbaserade haha. 
Mysigt att sitta där med ljuset tänt och äta frukost och lyssna på Ainbusk julskiva. 
Keep calm and have a pepparkaka and a skumtomte.
Kommentera 3 st