GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

ett år av alla år...

2020-12-31 | 15:17:05 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
 
Så är 2020 snart till ända och 2021 skall börja. Många skriver just nu äntligen är 2020 slut men bara för att klockan slår tolv och en almanacka säger att det är ett nytt år betyder det ju inte att Corona magiskt försvinner. Det kommer vara tufft bra länge till. För ett år sen visste vi knappt något om Corona och vi vet ingenting om 2021 nu.
Självklart önskar även jag att denna pandemi aldrig hade inträffat.
Sen har jag inte lidit personligen.
Nej Greklandsresan avbokades, men vad gör en resa ett år eller kanske två när det råder en pandemi och folk dör? Ingenting.
Nej det blev inga sommarkvällar i hufvudstaden för första gången på jag vet inte hur många år men mig veterligen finns Stockholm kvar.
Nej det blev inte lika många kramar eller träffar eller umgänge med folk jag tycker om, men vad gör det när det finns zoom, sms och telefon man kan prata med varandra i? Huvudsaken är ju att jag vet att de LEVER!
En saknad och efterlängtad kram är vittne om att det fortfarande finns kramar att få en dag.
Inställda konserter ja men musiken finns på Spotify.
Inga shoppingresor hit och dit men hej vad pengar som sparades.
Vi var rejält sjuka i början på året, huruvida det var Corona eller ej kommer vi aldrig få veta. I mars blev jag och alla mina kollegor varslade, butiken utsattes för två rån på kort tid men vi höll ut och höll ihop och gick till jobbet och blev hostade på som vanligt.
Den första juli blev jag arbetslös, skittråkigt, men i slutändan ändå en chans att som blivande 39åring göra något annat. Jag tog chansen. En ettårig skrivarlinje och jag har kommit längre än nånsin för på ett bokmanus och dessutom försöker jag nu att ta en kandidatexamen som Informationsarkitekt/Webbredaktör.
Jag är hemma varje dag och skriver och pluggar och fortsätter driva mitt företag och det är en ren jäkla lyx och ynnest att göra det. Ha möjligheten. Promenader och löprundor utomhus i det mest perfekta och gratis gym vi har – naturen.
Jag pluggar på 200% men tar endast CSN på 75% för att dryga ut det så gott det går, men det kommer ändå inte räcka hela utbildningen. Men det får lösa sig. Det måste det. Det gör det.
Det blev en corona-anpassad sommarutställning och så även en corona-anpassad Konstnattenhelg. En födelsedag som kom och gick och visst blev det ju jul ändå?
Det finns inga garantier för att 2021 blir annorlunda eller bättre men samtidigt, varje dag du kan komma att klaga över hur tråkigt och jävligt det är ändå ytterligare en dag som du faktiskt lever och varje dag som du längtar efter att få krama en viss människa igen är också ett bevis på att den människan också lever och det är väl huvudsaken?
Sänk kraven och prestationerna. Våga tänka om och göra på nåt annat sätt.
2021, var medmänniska. Var inte ett arsle. Eller en idiot.
Var mer källkritiska. Våga säga ifrån och våga ifrågasätt.
Våga säg förlåt. Ge chansen till andra att förlåta.
Ångra aldrig ett förlåt som du förlät.
Svälj stolthet om det hindrar dig från att gå vidare i ett evigt ältande.
Bli feminist om du inte redan är det. Ni män som hela tiden känner er hotade eller måste brösta upp er i en feministisk debatt tänk efter vad det är ni känner er så hotade av. Om ni känner att ni inte kan göra något på grund av #metoo så se över ert beteende.
Sluta jämför rakning med mensskydd särskilt när det fortfarande är kvinnliga håriga ben och armhålor som är det som väcker anstöt.
Och snälla kvinnor. Våga vara lite mer usla kvinnor. Ni behöver inte vara perfekta. Ni behöver inte göra karriär, ha världens superkropp, vara bästa bullbagaren, fixa parmiddagar och ha raffiga underkläder för datenights, klara jobb och gärna starta eget och vara superrenoverare på samma gång. Ni har också rätt till sovmorgonar, flera timmar på golfbanan eller er egen hobby och ni har all rätt att vilja vara smala om det får er att känna er snygga utan att linda in det något ” jag vill vara en stark mammis”snack. Likaså har ni även rätt till att inte bry er ett skit om utseendet, mammastyrkan sitter inte i bänkpressen och var aldrig tacksam för att din kille stannar hos dig trots att du inte orkar sminkar dig.
Du själv äger och bestämmer helt din kropp, dess mening och ickemening, syfte och vem som äga tillträde eller ej.
Du, bara du.
Gott Nytt!
Kommentera 0 st

julen kom julen gick

2020-12-30 | 15:51:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 Julen den kom och den gick och trotts annorlunda upplägg var den fin och det var ju jul oavsett.
Själva julaftonen vart frostig och kall och bara det gav ju julkänsla. 
Mamma och pappa hade ordnat det så mysigt på deras altan med gottebordsbuffe och eldande . Vi, mamma, pappa, min bror med familj. Utomhus, avstånd och alldeles perfekt.
 
Sen blev det ett lugnt firande hos svärföräldrarna, bara vi fyra med jullunch och tårta.
 
Juldagen bjöd på en helt fantastisk himmel och solnedgång och snö.
Mellandagarna har fyllts med promenader, löprundor och totalt slöeri och serieplöjande i soffan.
Helt perfekta dagar .
 
 
 
 
 
 
Kommentera 0 st

Dear Santa

2020-12-23 | 09:39:07 | Egocentrerat&Vardagligt, Lyx, shopping, provrummet & cravings,

 
Julklappar är absolut inte det viktigaste men ok..precis som jag älskar att fylla år och känner pirret för presenter så älskar jag julklappar. Jag älskar att Ge men jag älskar även att få öppna klappar. Och jag skulle inte bli ledsen alls om något av det ovan låg under granen i år.
 
Chanel - läppalette, Chanel är alltid lyx
Asics - neutrala löparskor, jag sliter ut minst ett par varje år.
Cubus - Chockrosa Kavaj , så snygg
Guess - Söt väska från ett av mina favoritmärken som heter camera bag, hallå bah!
Caroline Svedbom - fantastiskt fin statementring
Mango - Tshirt med Marilyn Monroe, man kan inte ha för många Marilyntischor
Clarins - Beauty flash balm, vill alltid ha en redo i necessären.
Calvin Klein - parfymen Alive, fick prov på den med en beställning och föll pladask vilket jag itne gör ofta för parfymer och sen ska jag dessutom tåla dom.
Tommy Hilfiger - guldiga platform heels...asså hallå..perfektion!?
 
Kommentera 1 st

Mina julfilmsmåsten

2020-12-22 | 23:43:00 | Film/TV/Kändisar,

 
My Christmas movie must-sees !
Ja så var det bara några dagar kvar till julafton och mina absoluta julfilmsmåsten ska ses . 
Som ni märkt har det inte blivit en enda The Holiday eller Love Actually på min tittarlista. Och det blir dom nog aldrig. Förr var Ett päron till farsa firar jul ett måste och även Medan du sov.. och kanske blir en titt på dom om tid finns. 
- Sagan om ringen är ingen julfilm men de släpptes i jultid och särskilt den första är julig för mig.
- Sedan 1993 är det första julavsnitt av Beverly Hills 90210 mitt allra största julmåste.
- The Family Stone , som jag älskar den. Alla karaktärerna, huset, humorn, svärtan.
- 12 dates of christmas var den första julfilm jag såg när vi flyttade in i vårt hus julen 2011, tror det var på juldagen eller annandagen jag såg den men efter ha levt i ett flyttlass o kaos hela december det året gav den julkänslor.
- Julgåvan trots det något klyschiga bortskämd ung rik brudgreppet så är den mysig, småstad , snö, christmas cookies.. mmm
- Love the Coopers . Älskar berättargreppet i denna och Marissa Tomei, Diane Keaton , Amanda Seyfried och Olivia Wilde 👌🏻
Så ja, ror jag detta i hamn nu då kommer det ha blivit 32 julfilmer 1-24 december
 
 
Kommentera 1 st

Julfilmsvecka 3

2020-12-21 | 18:33:34 | Film/TV/Kändisar,

 
Förra veckans skörd av julfilmer, blev endast åtta den här veckan men men. 
Av de här hade jag sett Maggies Christmas Miracle  förut och den är en av favoriterna denna vecka ihop med My Christmas Love, Two Turtle Dover och A christmas to remember . Alla hade dock julfeeling, julmusik och pynt i sig.

Med bara tre (!) dagar kvar till julafton så kommer kommande dagar fyllas med mina absoluta julfilmsmåsten. Och vilka dom är, får ni se imorgon!
Kommentera 0 st

Julfilmsvecka 2

2020-12-16 | 20:35:26 | Film/TV/Kändisar,

 
Förra Veckans skörd av julfilmer!
Ja även förra vecka klämde jag in nio filmer. De två första såg jag även förra året och dom gillar jag skarpt de övriga sju var nya för mig.
De två sista gav mig inte särskilt mycket så de lär inte kvala in på någon se-igen-lista men de övriga kan jag definitivt myskolla på nån mer gång, kanske inte i är men nästa år. Av de nya var Christmas around the corner definitivt bäst och den lär jag se om nästa år absolut. Liksom småstad, en mysig bokhandel och böcker!
Write before christmas gillade jag också skarpt!
Filmerna finns på @netflixnordic @viaplaysverige och @cmore
Kommentera 1 st

Första skörden av julfilmer

2020-12-08 | 14:42:01 | Egocentrerat&Vardagligt, Film/TV/Kändisar,

 
Då så, minst en julfilm om dagen 1-24 december och dessa 9 har det blivit den här veckan.
Det känns som att @netflixnordic@cmore och @viaplaysverige verkligen maxat sina julfilmskategorier i år och jag tackar och bockar. 
 
De bästa julfilmerna är dom som utspelar sig i småstäder där det uppstår nåt problem som att staden är insnöad eller nån ondskefull storindustri eller kedja hotar den lilla lokala handlaren och alla enas och går samman och ”räddar”nån/nånting.
Okända skådisar, överflöd och överdåd av julpynt, julkakor och julsång och alla blir genuint glada för en tröja eller halsduk i julklapp.

Dessa 9 var helt nya filmer för mig. Jag har ju några absoluta julfilmsmåsten som jag också kommer visa och tipsa om men jag försöker se så många nya varje år också så jag kan hitta nya favoriter.
Av dessa 9 så var de 4 första allra bäst. 
Sämst var ”Sharing christmas” och ”another christmas coincidence”. .. de lyckades inte hålla mitt intresse och jag slösurfade under tiden.

Christmas in evergreen är en serie filmer och alla är juligt ljuvliga. Tror det finns 4 stycken iaf.
Överlag är ett tips att söka på julfilmer där Jill Wagner är med - då är det garanterad julemyskänsla!
I veckan som kommer så ska jag nog blanda några gamla godingar med fortsatt letande efter framtida julars julefilmsgodingar.
 
 
Kommentera 1 st

1:a decembermorgonpirret

2020-12-01 | 20:20:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Första december !
Nu börjar det !
Julpirret!
Granarna ska kläs , pyntet placeras ut.
Absolute Christmas-94versionen på repeat förs gånger om dagen. Skålar framme med neverstop, skumtomtar och kanske och annan clementine. Ljusslingor överallt. Glitter i rött och silver och grönt och guld. Julradio och senapsdoftande smörgåsar. Gnister, tingeltangel och tusen juleljus . 

Och så...Det bästa. Måstet. Det juligaste av allt: julfilm. Varje dag. Så många jag kan och hinner. 
Ahh christmas time!
Kommentera 1 st