GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

De lyckligaste av Konstnätter

2021-10-07 | 21:40:22 | Egocentrerat&Vardagligt, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Nu är det två veckor sedan Konstnattenhelgen gick av stapeln. Den sjunde för mig mig totalt och sjätte året på raken som jag ställer ut denna helt fantastiska helg i konstens tecken i Tidaholm och Falköping.
Och i år blev det min bästa utställningshelg någonsin...eller hittills ska jag väl hoppfullt säga då jag sannerligen hoppas på framtida framgångar. 
Jag sålde inte mindre än sex originalmålningar och utöver det ganska många prints och även en del muggar och anteckningsböcker (med mina motiv på) från min webshop.
 
Utöver den stora lyckan och ruset man känner över själva försäljningen - att få svart på vitt att det man skapat gillas av andra, ja så är ju Konstnatten även så mycket annat.
Alla dessa samtal och möten, prat om konst och skapande och ”vad betyder detta”.
Bara få tacka från hjärtat för så fina komplimanger.. Jag blir trött men ändå ”hög” på känslorna.
Och så tacksam.
 
Men så infinner sig också de där dubbla känslorna..
 
Som alltid, efter en intensiv Konstnattenhelg och utställning , med alla dessa möten , allt det sociala och nerverna och pirret och förberedelserna innan, så infinner sig en viss tomhet. En känslomässig baksmälla samtidigt som man fortfarande är hög på just de där känslorna. Eufori blandat med vemod.
För det där med att sälja tavlor är så dubbelt … Det är lika delar glädje och sorg.
För vissa tavlor man gör, ja de blir lite svårare att skiljas ifrån. De har något visst. Man bara vet att man aldrig kommer göra en likadan någonsin igen. Liknande ja - men likadan med samma stänk, svep, linjer och totala harmoni av färgblandning, ”rinneffekt” med mera.. nej. Och det är ju också det som gör att originaltavlor kostar- en fråga som ställs så ofta en sådan här helg/utställningar - ja kring konst och prissättning överlag. För det finns bara 1. En enda . Någonsin . Ett unikt exemplar. Och det är egentligen omöjligt att sätta pris på. Lite som en människa egentligen. 

Du kan trycka upp kopior och prints men det blir inte samma det heller. Ett original är något unikt. 
Och precis som ditt hjärta bankar extra för somliga människor så gör det också det för en tavla. ❤️ Och det är sååå himla viktigt att, även om andra inte ser det så, själv sätta ett värde på just det du själv gör. 
 
Så jag kan sörja, det får svida att en tavla fått ett nytt hem och jag aldrig får se den igen samtidigt som jag är just så lycklig över att nån annan också tog den till sitt hjärta.
 
 
(de sex sålda originalverken)


Kommentera 0 st