GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

egentid hela tiden

2016-01-31 | 18:24:39 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
Jag blir 35 år i år. Känns konstigt. Inte för att jag har någon åldersnoja utan för att åldern i sig känns så konstig att ha nått.
Med denna ålder och det faktum att jag och Stefan varit tillsammans i tolv år nu så har det återigen blivit en period då folk kommer med "de där frågorna"...
"Ska ni inte skaffa barn snart?
"Men hur länge har ni varit ihop egentligen? Inga barn?"
"Tror ni inte att ni kommer ångra er sen?"
"Vem ska ta hand om er när ni blir gamla?"
"Det är ju meningen med livet!"
 
Och svaren blir som de alltid blivit:
"Nej vi ska inte ha några barn."
Jag kan ju inte veta NU om vi kommer ångra oss sedan när vi sitter där på ålderns höst men det är ju inget skäl att skaffa något nu som vi inte vill ha nu ifall om att vi skulle ångra oss sedan. Eller hur?
Jag hoppas och sätter också min tillit till att samhället ändå kommer fungera så pass i framtiden att äldre tas om hand om, om det behövs. En unge är ju ändå inte någon garanti för nån slags äldrevård och bör ju heller inte ens vara ett barns livsmening. Risken finns ju alltid att den relationen fuckas upp helt och hållet.
 
Och meningen med livet..denna abstrakta fråga med lika många svar som det finns människor...tro mig, man kan njuta, älska och uppskatta livet utan barn. Man kan känna en mening med det , jag lovar.
Det är andra som har problem med att vI valt att inte skaffa barn. Många blir rent av provocerade känns det som.
Jag och min bästa vän, också barnlös, har diskuterat det där fenomenet just att somliga med barn blir så upprörda när man säger att man inga vill ha. Gissningsvis känns det som att det för en del då går upp för dom som ett rungande smärtsamt EUREKA att det fann ett alternativ till just normen med "klassiskt" familjeliv.
 
Jag hade ingen taskig barndom, nej både min mamma och pappa sa ofta hur mycket de älskade mig och min bror, jag hörde aldrig att de ens yppade det här med egentid eller behovet av "date night, och jag minns knappt att ens skällt på oss eller att tålamodet tröt när vi var mindre. Jag tvingades inte till aktiviteter utanför skolan, jag behövde inte träna sporter utan jag fick sitta med mina Barbiedockor, pyssla, rita.
Dock vet jag inte om jag gillade att vara barn...?
Tänkte på det nu denna söndagsafton när jag och Stefan tog en promenad i skymningen och vi passerade stadens ena gymnastikhall/badhus och ännu så här 25 år senare får jag den enorma söndagesångestkänslan i magen av att just se dessa byggnader och tänka på just simskola, gympapåsar, skolscheman, läxor etc.
 
Vi har ett liv. Ett enda liv ( vad vi vet) och tänk vad lite av tiden som faktiskt är vår egen.
Du har 12 års skolgång där du är bunden till ett schema med tider där du måste vara och göra som lärare säger. Därefter måste du lägga ett visst antal timmar av din fritid på just läxor hemma.
Sen måste de flesta av oss på ett eller annat sätt jobba och tjäna pengar, somliga lyckas med att vara egna företagare och styra över sin egna tid på så vis och ändå håva  in pengar, somliga av oss har försökt men insett att det är skönare och tryggare med anställning. Men det är ändå mycket av livets tid som går bort.
Jag värderar den tid som är över så mycket att jag vill lägga den på mig själv allra helst. Göra det jag vill och känner för. Har alltid funkat så.
 
 
Jag har alltid haft jättesvårt för att planera och boka saker då det gett mig ångest ju närmare det bestämda kommer. Detta slår igenom på det mesta, allt från min träning så som löpning då ställa upp i tävlingslopp inte är nåt för mig till att bestämma att jag ska träffa en kompis eller gå på fest. Vilket väl också gjort att jag kanske ses eller uppfattas som lite osocial och enstörig...men ja jag är ganska mycket ensamvarg. Så vilken lycka att jag funnit en bästa vän som accepterar det fullt ut och likaså funnit en livskamrat och sambo som det aldrig är jobbigt att vara tillsammans med och ett förhållande där det finns utrymme att vara både för sig själv och tillsammans på samma gång.
 
Jag älskar mitt barnlösa liv och att jag kan sitta en hel dag och okynnessurfa på internet, maratonkolla på Sex and the City för 5673:e gången, dra ut på löprunda när jag vill och aldrig igen behöva gå igenom skolåldrar, läxor, känna klordoft i badhus om jag inte vill, dra till Stockholm och gå på konsert utan dåligt samvete.
Jag vet värdet av egentid...annars hade jag inte värderat den så högt och just valt att ständigt ha den.
Kommentera 9 st

Test: Exit Haircare

2016-01-31 | 11:39:00 | Smink, Hudvård, Skönhet,

 
Strax innan jul fick jag hem lite Exit Haircareprodukter från Pretto Pr för att testa.
Jag har fått testa Exitprodukter förr, somliga har varit jättebra och andra mindre bra.
 
Nu fick jag hem tre produkter ur en serie med tiotalet produkter som alla innehåller Argan Oil.
 
Moussen har jag änu inte testat då jag så sällan använder just den typen av hårstylingprodukter, men saltsprayen och oljan har jag använt flitigt och jag gillar båda!
 
Jag har testat många olika håroljor och denna är en av de bättre och den får defintivt största pluset för att den har pump! Oljeflaskor blir annars lätt väldigt just oljiga då oljan oftast hälls ur, men med denna slipper du kladdet.
Den luktar dessutom väldigt gott och håret blir lent, mjukt och glansigt.
 
Saltsprayen har jag främst tagit i håret innan läggdags och har morgonen efter vaknat med ett lätt vågigt hår samt med lite struktur vilket inte är illa för mig som har i det närmsta obotligt rakt hår.
 
Så tummen upp för både oljan och sprayen!
Kommentera 1 st

sunday softy sunday

2016-01-31 | 11:22:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
God Söndagsförmiddag på er blogosfären!
Hoppas ni mår bra!
Jag har starat min söndag med att kliva opp kl 9 och göra mig en god frukost med minibaguetter i ugn, stor kanna kaffe, lite god choklad och några avsnitt Satc. Sambon min har börjat jobba natt så vi har inte riktigt samma dygnsrytm för tillfället.
Jag har dessutom den stora lyxen att just nu ha en ledighet på 7 dagar från jobbet - job inom handeln kan vara intensivt och stressigt och ibland jobb sju dagar i sträck, men ibland har man även turen att schemaläggningen blir till längre ledighet på raken också.
Jag ska bara njuta av hemmet och även försöka röja på gammal bråte, vara lite kreativ och på onsdag åker jag upp till hufvudstaden och ska gå på Suede, mitt älskade Suede.
Jag har dessutom unnat mig ett 4stjärnigt hotell och längtar redan nu efter hotellfrukosten haha. Och givetvis lite shopping.
 
Nu får det bli ett avsnitt Satc till här innan det blir en pw med mamsen.
Kommentera 6 st

Utförsäljning Avanna Restlager!

2016-01-27 | 22:50:07 | Avanna konst/design/foto,

Äntligen känner jag mig mogen i hjärtat och psyket att ta tag i restlagret av det som var Avanna Webshop.
Det finns en del plagg kvar och vore väl synd om det till slut bara hivas..
Fast det som inte äsljs i en sista "utförsäljning" nu i vår kommer skänkas till bättre behövande/välgörenhet.
 
Jag håller för fullt på att sortera, fota och inventera. Började lägga upp en del till försäljning på Instagram igår.
Dröjde väl nån minut tills det första plagget var sålt, vilket värmde..att det fortfarande finns efterfrågan.
 
Info:

Utförsäljning Avanna Restlager!

Avanna var ett klädmärke 2008-2014,  jag släppte kollektioner hos Nelly.com 2008-2010 och drevssedan  som egen webshop 2011-2014. Egendesignade prints på t-shirts , linnen, collegetröjor, tygkassar etc. Mina kläder och design sågs på Sveriges största bloggare så som Kenza, Engla, Shopping&Fashion m fl och även kändisar som Marie Serneholt, Charlotte Perelli och Carin da Silva samt uppmärksammades i t ex Sofis Mode.

Nu säljes Restlager ut! Först till kvarn gäller! Ett ex av varje plagg!

Maila [email protected]

Swishbetalning gäller och alla priser är inkl frakt .

Utförsäljning Del 1:

 

 

Linnen: 200kr/st

1. "Mexiko" strl Small 
2. "Make Love" strl Medium
3. "Feathers" strl Small
4. "Style over fashion" ärmlös tee strl Small
5. Bästsäljaren "Azteka" brottarlinne strl Small

 

Ekologiska & Fair Trade Collegetröjor!

350kr/st

1. "Love" strl Large
2. "Dreamcatcher " strl Large
3. Ikoniska "Today I'm wearing this" strl Small SÅLD
4. "luxury" strl Small 
5. "Stars" strl Large SÅLD!
6. "Fashion Week " strl small 

Small passar XS-liten medium
Large passar small-large

 

Unisex fit T-shirts: 225kr/st

1. "Fashion Week " strl Medium
2. "Flower skull" strl Medium
3. "Todays around the world" strl small
4. "Well behaved Women rarely make history" strl Small 
5. "Dreamcatcher black "strl small

 

Unisex fit T-shirts: 225kr/st

1. "Shoes " strl Small 
2. "Catwalk" strl Small
3. Avannas ikoniska " Today I'm wearing this" strl XL SÅLD!
4. "Par affection" strl Medium 
5. "Diamond" strl Medium

 
Kommentera 0 st

wake up, eat, work sleep repeat

2016-01-24 | 16:55:40 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
Ny kjol i en underbar blå kulör och jag ansträngde mig lite och klädde upp mig när jag klev ur sängen igår istället för att dra på mig sweatpants och linne.
Har hamnat i årlig, sedvanlig vinterdvala tror jag med trötthet, låg inspiration och en krypande rastlöshet.
Känns mest som dagarna nu består av jobba, äta, försöka hålla dammråttorna borta och vårda nariga läppar och frostsprickor på fingrarna haha. Mellan jobb och sömn blir de tmest slappande i soffan och tvserietittande men försöker när tid finns att vara ute och röra på mig , få dagsljus när jag kan och tanka d-vitamin.
Har fuskat litegranna och varit på besök hos "Solarieöarna" .
 
 
Som jag längtar efter värme, grönt gräs, kunna ha altandörren öppen hela dagarna och kvällarna, sitte ute i flera timmar , känna dofterna av blommor och hörra surret av humlor, ta en svettig morgonlöprunda och äta frukost efteråt på trappen ...och framför bara kunna dra på sig en luftig klänning och stoppa de brunbrända fötterna i ett par öppna sandaletter...utan en tanke på vantar, strumpbyxor, halsdukar och om jackan är varm nog eller ej.
 
Men men, nu är nu och idag är det söndag, just ätit en smarrig chokladmarshmallowmuffin efter en slaskig långpromenad, njuter av några avsnitt av The Carrie Diaries och tankar klädinspo inför våren..och så försöker jag hitta ett hotell i Stockholm till rimligt pris och hyfsad standard till min stundande tripp om 1,5 vecka då jag ska på konsert och se mitt älskade Suede igen! Ska bli så roligt!
 
Kommentera 1 st

My home, my home sweet home

2016-01-15 | 14:30:51 | Hus/Renovering/Inredning,

Nu njuter jag för fulla muggar av en LEDIG dag!
Igår eftermiddag gick jag av en sjudagarsarbetsvecka med 8-11timmarspass varje dag. När jag vaknade idag fattade jag inte först att jag inte skulle till jobbet haha.
Det var nära 17 minusgrader igår morse när jag traskade till jobbet och nästan lika kallt när jag traskade hem med min Dr Oetker Mozzarellapizza, godispåse och flaskan med rödvin som jag hade köpt för att ha riktig mystorsdag för mig själv då sambon jobbar kväll denna vecka.
Körde dock 15 km på cykeln i källaren samt lite styrkeövningar innan jag "tog helg".
 
Lite lätt fredagsstädning idag men som sagt, njuter nu av ledighet och långhelg.
 
Tänkte det kunde vara dags att visa upp hemmet litegranna med fler bilder. Jag älskar vårat hus även om det än finns mycket att åtgärda och renovera, även om det kanske är lite konstig planlösning här och men det är ändå byggt 1952...vilket också gör att det är blåbetong i grunden och därmed finns radon här..Men men.. Det är vårat hem och jag känner mig verkligen hemma.♥
 
 
 Här är en del av tv-rummet med den jättestora, sköna soffan, nya fotpallen och fågeltapeten. Ska försöka få till väggen där till vänster bättre framöver, funderar på en massa inramade foton och bilder.
På andra sidan av rummet, dör jag står och fotar , står tv och tvbänk.
Byter ständigt ut ljuslyktor oxh skålar på soffbordet samt kuddar och filtar, har inte hittat 100% rätt känsla här inne.
 
Det här rummet, som ligger vägg i vägg med tv-rummet och har utgång till altanen är det som har ändrat sig flest gånger under våra fyra år här i huset. Just nu försöker jag väl få till en liten "salong/Tea room" känsla i det .
Soffan och rosa fåtöljen är nya och jag älskar dom!  Det är även här jag sitter och tecknar och ser fram emot att sitta och läsa böcker framöver.
 
 
Sovrummet , som i somras förvandlas från cerise och mörkt till luftigt, ljust och turkost.
Är väldigt nöjd med förvand,ingen då det blev en helt annan harmoni i det rummet. Här har jag även min lilla walkincloset.
 
Hallen, som jag gjort till mer av ett rum, då vi allt som oftast ändå inte använder den här entrén utan går in källarvägen , vilket de flesta som vi känner också gör.
 
 
Badrummet, som var största investeringen 2015 och som fick sig en total makeover, förutom badkaret och handfat/tvättställ som vi satte in nytt våren 2013. Nytt golv, ny våtrumstapet/matta, ny toastol etc, väldigt nöjd, blev rent, fräscht och lyxigare känsla.
 
 
Köket. Kanske det rum vi från start var nöjdast med vid inflytt och som fått vara ganska mycket förutom nytt bord, stolar och så byts detaljer ut dåoch då. Men älskar den kitschiga känslan och att det i detta rum får vara femtiotalssjäl som hör huset till.
 
I år får vi se om satsar på lite renovering av utsidan, en del av fasaden behöver bytas. Skulle även vilja ha bort gruset och sitället lägga plattor på framsidan. Förstår inte hur folk vill ha grus, så opraktiskt vid skottning t ex och hmm tja våra katter och hela kvarterets gör sina behov i det..not so najs.
Sen finns det som sagt mycket kvar att göra inne med..källaren är ett stort projekt men är glad att förra ägarna ändå inredde och gjorde ett stort jobb med tvättstugan så att den är trevlig och fin och fräsch och inte bara en grå cementbunker.
Jag har en dröm om vita golv i hela huset och enhetligt utan trösklar.
Trapphuset och övre hall behöver också en makeover, omvårdnad och kärlek.
 
 
 
 
 
 
Kommentera 4 st

Under Pressure

2016-01-12 | 23:15:31 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Här.. eller där i den soffan med fötterna på fotpallen har jag tillbringat hela kvällen.
Med massor av tända ljus, min guldiga älskling till Macbook, House of Cardsmarathon på tv:n, flera koppar te, mumsat apelsiner och lite enkel god mat. Tid att vila.
Har jobbat 8-11timmarspass sedan i fredags, helhelg och sen varvat öppnings/stängningspass på jobbet så känns som jag är där dygnet runt nästan just nu..två arbetsdagar på denna sjudagarsarbetsvecka.
Men idag jobbade jag 7-15 så har ju fått eftermiddag och kväll, tyvärr jobbar sambon kväll då, typiskt nog...men men jag är inte den som inte njuter av att vara själv hemma heller.
 
Körde ett träningspass nere i källaren, svettades och flåsade innan det blev en lång skön dusch efterföljt av vårdande ansiktsmask  - nån mer vars hy helt ballat ur nu ? Torr som fnöske, narigt, sårigt här och var samtidigt acneoutbreak...ja man känner sig inte som nån vinterskönhet i alla fall...och lägg till smärtsamma frostsprickor på var och varannan fingertopp..aj.
 
Fotpallen förresten är ny, vi fick hemleverans på den igår, beställde den på mellandagsrean, stämmer inte riktigt i färg med soffan men tycker inte det gör något. Jag gillar den. Och imorgon kommer en rosa fåtölj som matchar rosa soffan jag beställde innan jul.
 
Jag är ju verkligen en hemmagris..och jag älskar att vara hemma och i intensiva perioder med jobb och annat utifrån som skapar stress och trötthet ja då är det ju så viktigt att just ha en plats att återhämta sig, bara få vara.
 
( och rubriken får vara dubbel...öite hur jag mår men mest en tanke till David Bowie )
Kommentera 2 st

Guldkant på vardagen

2016-01-10 | 21:56:43 | Egocentrerat&Vardagligt,Tidigare i veckan så beslutade jag mig för att unna mig nåt riktigt lyxigt. En present till mig själv för en del av de pengar jag fick efter min lungemboli.
Jag ville göra nåt "extra" för de pengarna och inte bara låta dom gå förlorade på vardagligt och sen undra var de tog vägen .

Så vi åkte till Skövde , tog en gofika och hem åkte vi, jag med en ny jättefin MacBook i guld.

Och jag älskar den ! Älskar!

Det är på den här som jag ska få ur mig min chicklit och ett annat bokprojekt som också surrar i skallen.

Grattis Anna för att du överlevde och kämpade, den var du värd! //Anna 
Kommentera 5 st

Kreativ start

2016-01-04 | 21:56:50 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Instagram är verkligen en guldgruva tycker jag vad häller snabb och outtömlig källa till inspiration nåde vad gäller prylar, inredning och mode . Behöver jag outfitinspo snabbt söker jag bara på hashtags.
Och skapande.
Där finner jag så många fashionistabilder/konton var dag som jag bara får lust att göra antingen mer detaljerade porträtt av eller som ovan mer " fashionista quick Sketch ".

Har fått en bra kreativ start på året med en teckning om dagen och det vore kul om jag kunde hålla det någorlunda och ha över 300 teckningar när 2016 är slut. 

De tre skisserna ovan är inspirerade av @fashionisinmysoul @blaireadiebee och @lisadnyc 

Och jag heter @avannadesign på instagram , följ gärna ! 
Teckningar, skor, choklad , katter, outfits och sex and the city. 
Kommentera 2 st

Hello red lovers!

2016-01-03 | 21:26:17 | Egocentrerat&Vardagligt, Skor Skor Skor!, shopping, provrummet & cravings,Mina nya röda älsklingar.
I Love them!

Kände för en sekund eller två att kanske " oj var det verkligen nödvändigt med ett par skor till och vad ska jag med dom till så här års"... Men jag släppte dessa tankar snabbt idag när jag kom hem med paketet då jag kände mig väldigt värd dessa skönheter efter att ha gått 2 km i kylan på ishalt underlag och handlade hem diverse nödvändigheter till mig ( läs vattenfast mascara och delikatesser ) och min för tillfället väldigt magsjuka sambo ( läs extra toapapper , blåbärssoppa och rostbröd) och sen med tre kassar gick de 2 väldigt hala kilometrarna hem igen .
Motion+styrka+balansträning i ett=winwin!
Ibland lönar det sig att inte ha körkort ... Och inte våga sätta sig på en cykel så fort det är vintrigt väglag.  
Kommentera 3 st

Så hejdå 2015, hejhej 2016

2016-01-01 | 16:13:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nyårsmenyn med förrätt och huvudrätt.. Efterrätt åts också men fastnade ej på bild.

Så var det nytt år. Vi startade med sovmorgon, frukost framför Nyhetsmorgon och sedan en riktig långpromenad jag och min karl och tror det kommer kännas i låren imorgon då det var halt som fanken vissa sträckor

Känner extra tacksamhet idag så här första dagen på ett nytt år att jag just får möta ett nytt oskrivet år med honom och att jag fick säga hejdå till 2015 med honom.

Tvåtusenfemton var inte lika tufft, hårt, smärtsamt och ledset som tvåtusenfjorton men det var väl heller inte så glatt som jag hade hoppats.

Men jag försöker ju alltid greppa guldkornen stora som små för att ens orka.

Så 2015 var, som redan nämnt i tidigare inlägg, året jag kom på fötter ekonomiskt och fick en trygghet jag inte känt på många år.
Det var året jag fick en tjänstebefodran och fast jobb.
Jag blev friskförklarad från blodpropparna i lungorna och fick sluta med den halvårslånga medicineringen och jag kände glädje, friskhet, styrka såväl som fysisk som psykisk i att springa och hela tiden slå personbästa på distans och snabbhet .
Att få vara frisk och känna sig frisk och stark är en gåva och ingenting jag någonsin kommer ta för givet igen.

Löprundan halvåret efter lungembolin och dagen läkaren ringde och sa att jag inte längre behövde äta Xarelto. 


Visst sommaren hade kunnat vara varmare och soligare men jag hade turen att vara ledig när den härligaste värmeböljan var, när jag fick duscha av mig några gånger i timmen för svalka  och det blev trots allt många timmar i solstolen och vår älskade trädgård.. Och jag minns fortfarande de få men så ljuvliga sommarkvällarna när luften stod stilla och det bara kändes som att det är precis så livet ska vara... Som den ljuvligaste varmaste sommarkväll..
Det blev ingen utlandsresa nånstans som jag hade velat .. Men istället lade vi pengar på huset invändigt och på nån dag fixade jag mitt egna "Mamma Mia"sovrum och vi skapade lyxig hotellkänsla i badrummet .

Jag vaknade en morgon trött på det cerise sovrummet och nån dag senare vaknade jag fräscht turkost..


Jag köpte väldigt många skor och några "dyrare" väskor för lite lyx i vardagen..Ja 2015 har nog handlat mycket om att just hitta och finna balans, välmående och egenvärde i mig själv , för mig själv och det jag gör vilket jag tänker fortsätta jobba med och kämpa för 2016.

Jag vet redan nu att det väntar en del tuffa ledsamheter detta nya oskrivna år och jag bävar för att kanske behöva skriva ett visst blogginlägg ..
Men jag hoppas så att 2016 i övrigt kommer få bli ett snällt år.
Att det kan få ske roliga saker. Mindre drama , mer komedi. Mindre ledsamt , mer äventyr . Mindre bakslag, mer framsteg.
Jag hoppas att vi kan göra åtminstone en utlandsresa i år.
Förhoppning om att kanske "drömjobbet" dyker upp.
Lång , het sommar , många skratt, mer kärlek. 

Så hejdå 2015 och hejhej 2016 . 
Kommentera 2 st