GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

you and me all we want to be...

2020-10-27 | 20:24:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
...is lazy...
 
Ja, jag skulle väl, om världen varit frisk, just nu befunnit mig på Cirkus uppe i Stockholm . Tillsammans med mina vänner Karin och Martina. På scen: Suede och en konsert helt tillägnad albumet Coming up.
 
Men med så mycket annat 2020 så har det skjutits på framtiden. En framtid som vi ju ur ren pandemisynpunkt vet så lite om. .
Jag och Karin hade ju tanken på att kanske göra något annat istället detta dygn. Hotellövernattning eller så. Men vi har stannat hemma.
Sedan Covid19 började spridas här i Sverige så har jag endast lämnat stan för en enda övernattning. Lämnat stan i sig för kortare utflykter och/eller sjukhusbesök en handfull gånger.
Jag struntar i att det varit mer än ok att resa och röra på sig.
Det har inte känts rätt och när det inte känns rätt finns inte lust.
 
Men morgonen startades iallafall med en caféfika med just Karin och sedan en stros på stan.
Pluggande och zoomföreläsning.
En löprunda som startade i gyllene solnedgång, med en regnbåge på vägen och som avslutades i skymning och regn.
 
Och nu njuter jag av Suede som enda åskådare och lyssnare här i mitt hem och njuter.
Kommentera 0 st

#nofilter #aunatural #vadärnaturligt ?

2020-10-21 | 21:31:04 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
No filter but makeup.
 
Ja det snackas mycket här och var och här och där om filter. Filter som slätar ut och förvränger. Skapar osunda ideal.
Jag håller med. Till viss del.
Men att börja kritisera filteranvändande samtidigt som man sitter och är supersminkad och fixad - och därmed också kanske mer trygg i att inte behöva filter.. ja då tycker jag ändå debatten blir lite sned. Det är lite samma som när somliga sätter måttstocken med vad som är ok/naturligt utefter vad de själva orkar fixa med kring sitt utseende. Tatueringar, färga håret, fixa naglarna - men att när nån stoppar in lite fillers nej där går gränsen minsann!
Eller när somliga bedyrar att de inte har några problem med att gå ofixade och osminkade .. fast inte utan att ha tatuerat brynen, förlängt fransarna och sprutat in och fyllt ut lite varstans.. ja är det då att gå ofixad?
Eller kan vi, framförallt kvinnor emellan, bara helt enkelt låta var och en filtrera, fixa, sminka utefter eget smak och tycke och skita i att lägga vikt vid vad andra gör och huruvida det är fel eller ej, precis som vi ska och bör sluta bedöma och döma varandras kroppar utefter vikt, storlek, valkar, bristningar etc?
Annars kommer vi ju behöva innehållsdeklarera oss själva precis hela jäkla tiden med exakt sminkning, ätning, hudvård, ljusförhållanden, kamerapixelantal och grad på fotovinkel i varenda post. Är det hållbart? 

På bilden:
- 38åring, snart 39
- 157cm
- vikt okänd
- cvitaminserum, ansiktsolja, fuktkräm, concealer, foundation, glowprodukt, ögonskugga och ett lager mascara. Läppglans.
- ögonbryn ofixade pga noll intresse
- rynkor och fina linjer runt ögonen men balanserad av upp av färsk kindfinne 
- inget filter men porträttläge på selfiekamera taget vid naturligt fönsterljus.
Kommentera 0 st

En vanlig syn och måndagstacksamhet

2020-10-19 | 20:30:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Ja så här ser det ganska mycket ut hos mig nu för tiden. Kodning i HTML och CSS, varvat med skrivande på datorn, lite tecknande på paddan, papper med uppgifter till skolan, böcker om Informationsarkitektur, Informationsdesign och kodning...te och choklad. 
Idag fick jag beskedet att jag klarade Akademiskt Skrivandemomentet så det känns otroligt skönt att poäng efter poäng trillar in på utbildningen.
Om nån vecka är de två första delkurserna avklarade och så kommer två nya att sätta igång.
Förra veckan var det dessutom responsvecka på Skrivarlinjen och jag fick väldigt bra respons vilket äntligen fick det att lossna rent kreativt med skrivandet. Så blev 13 sidor skrivna under helgen på min "bok".
 
 
Trots diverse problem, krämpor och så där plus så mycket som tärt i år som gjort mig trötttrött så känner jag mig mer harmonisk än på väldigt länge. Glad. Tillfreds. Som att jag är på rätt plats i mitt liv. 
Huset och katterna.
Stefan.
Min närmsta familj, föräldrar och svärföräldrar.
Min bästa vän.
...Ett fantastiskt stöd och värme och trygghet ♥
 
Nepp, göra ett sista ryck med en css-stilmall och göra iordning tekannan så blir det tv-kväll sen.
Kommentera 0 st

Nyheter på Avanna och in & ut - till vilket pris?

2020-10-13 | 17:30:14 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Under Konstnatten för några helger sedan så testkörde jag lite nytt Avannasortiment. Kaffemuggar och anteckningsblock med "My four best friends"-motivet. Det gick fint och ledde till efterfrågan på mer.
Och igår fick jag hem lite nytt sortiment - fler muggar med fler motiv samt påfyllning på anteckningsböcker och även 5pack vykort.
Muggarna har sålt på bra och det finns inte så många kvar just nu. Så himla roligt att det togs emot så väl!
Så vill du haffa en eller spana in annat sortiment på shoppen, surfa in på -----> https://avanna.se/avannashop
 
Målet är ju att faktiskt bygga upp en shop allt mer och mer igen. Inte med kläder som förr men med mer prints och konst och heminredningsprylar med mina motiv på.
Jag skulle verkligen vilja göra brickor, det har jag tänkt i många år men jag har liksom inte hittat nån tillverkare som känns bra i pris. För i slutändan är det ju två aspekter på den aken - vad JAG ska betala i inköp för att kunna ge ER i utpris.
Liksom en bricka närmare 1000lappen tror jag aldrig att jag själv skulle köpa så varför skulle mina kunder?
Nåväl jag ska forska vidare.
Just nu trivs jag verkligen med att plugga till Informationsarkitekt, gå Skrivarlinje och att utveckla mitt företag och webshop.♥
 
 
Klart kaffet blir godare i en tuttig feministmugg!
Kommentera 1 st

det var jag, Canon och Morfars Mustang

2020-10-07 | 17:22:03 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Nu ekade det tomt lite längre än vad jag hade tänkt här på bloggen igen, men tiden tröt. Det har varit lite mycket med utbildningarna senaste veckan, grupparbeten x2 , gruppseminarier och zoommöten hit och dit, lite jobb med företaget och så fick jag byta medicinering mot den här infektionen jag dragits med ett tag...då en odling visade sig resistent mot den medicin jag hade fått. Så nu blr det några månaders medicinering istället för 3 veckor, men men.
 
Förra veckan kom jag äntligen ut på lite löprundor igen dock och så länge jag undvek asfalt kändes både knä, smalben och häl bra. Woohoo!
Och så kom jag ut på en Golden Hour-fotografering en kväll..eller Golden Hour, det kändes som Golden Minutes för solen sjönk så snabbt att det från en bild till en annan var ljuset helt annorlunda.
 
Men det var en trevlig höstkväll, jag och kameran på morfars gamla cykel, genom skog och på landsväg.
 
Golden moment indeed!
 
©Anna Larsson/Avanna
Kommentera 0 st