GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

#nofilter #aunatural #vadärnaturligt ?

2020-10-21 | 21:31:04 | Egocentrerat&Vardagligt

 
No filter but makeup.
 
Ja det snackas mycket här och var och här och där om filter. Filter som slätar ut och förvränger. Skapar osunda ideal.
Jag håller med. Till viss del.
Men att börja kritisera filteranvändande samtidigt som man sitter och är supersminkad och fixad - och därmed också kanske mer trygg i att inte behöva filter.. ja då tycker jag ändå debatten blir lite sned. Det är lite samma som när somliga sätter måttstocken med vad som är ok/naturligt utefter vad de själva orkar fixa med kring sitt utseende. Tatueringar, färga håret, fixa naglarna - men att när nån stoppar in lite fillers nej där går gränsen minsann!
Eller när somliga bedyrar att de inte har några problem med att gå ofixade och osminkade .. fast inte utan att ha tatuerat brynen, förlängt fransarna och sprutat in och fyllt ut lite varstans.. ja är det då att gå ofixad?
Eller kan vi, framförallt kvinnor emellan, bara helt enkelt låta var och en filtrera, fixa, sminka utefter eget smak och tycke och skita i att lägga vikt vid vad andra gör och huruvida det är fel eller ej, precis som vi ska och bör sluta bedöma och döma varandras kroppar utefter vikt, storlek, valkar, bristningar etc?
Annars kommer vi ju behöva innehållsdeklarera oss själva precis hela jäkla tiden med exakt sminkning, ätning, hudvård, ljusförhållanden, kamerapixelantal och grad på fotovinkel i varenda post. Är det hållbart? 

På bilden:
- 38åring, snart 39
- 157cm
- vikt okänd
- cvitaminserum, ansiktsolja, fuktkräm, concealer, foundation, glowprodukt, ögonskugga och ett lager mascara. Läppglans.
- ögonbryn ofixade pga noll intresse
- rynkor och fina linjer runt ögonen men balanserad av upp av färsk kindfinne 
- inget filter men porträttläge på selfiekamera taget vid naturligt fönsterljus.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: