GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Skrivåret 2023 och Författardrömmar 2024

2023-12-30 | 15:27:07 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Som så många andra författare ska väl även jag sammanfatta skrivåret som gått.
2022 var ju året jag debuterade och släppte två böcker plus fick avtal på tre böcker till om Barbro & Barbie vilket var magiskt i sig men 2023 blev ju än bättre:

✨Tidigt i våras, mitt under slutredigeringen av sommarens kommande boksläpp hörde Wapi av sig och undrade om jag ville skriva årets adventskalender och låta Barbro & Co fira jul. 
Jag sa JA på stört.

✨Sommaren ägnades åt att skriva ”Juljitter på Fjölleby camping”. Jag var något mör i skallen efter den intensiva våren med redigering av andra böcker samt examensarbete. Men det gick!

✨ I juli släpptes de tre kortare böckerna om Barbro och Barbie: ”Sommarspaning & Snickarglädje”, ”Flamingos, Fejk & Familjefejder” och ”Living la vida glamping- andra sommaren”.

✨I slutet på september skrev jag på ett fyrboksavtal med Wapi🥂 2 böcker vardera i 2 olika serier som kommer släppas i alla format under 2024 och 2025.

✨ 1 oktober besökte jag bokmässan för allra första gången. Både som författare och besökare. Och som författare på scen! Jag och Lovisa på förlaget diskuterade mina älskade karaktärer Barbro & Barbie. Det var fantastiskt kul!

✨Och varje adventshelg har det nu då alltså släppts en ny del i min adventskalender ”Juljitter på Fjölleby camping”. 
Barbro har fått nya fans och överlag har dessa fyra böcker fått fantastiska betyg och omdömen och jag känner mig helt överväldigad. Det känns galet att jag lyckats skapa de här karaktärerna som så många nu älskar och vill ha mer av. Vilken dröm!

Nu är jag i slutfasen av ett av de där manusen som jag skrev kontrakt på i september. Råmanus ska in i mitten på januari. Det är något helt annorlunda än vad jag skrivit förr rent storymässigt men jag tror att Avanna Larsson-ingredienser kommer kännas igen. Lite humor- även om denna bok har mycket mer allvar och mystik, starka kvinnor och feminism.
 
Så, vad har jag då för drömmar inför skrivåret 2024?

✨Jag vet ju redan nu att jag kommer släppa åtminstone en bok 2024 och att jag ska skriva på flera till som ska släppas.
Jag drömmer om att den boken ska hamna högt upp på listorna, få en fin recension i BTJ och varför inte rent av kanske florera som boktips i Gokväll?

✨Jag hoppas verkligen att jag kommer kunna landa ett eller två bokkontrakt till under 2024. Dels för att jag har idéer (många), dels för att det där med att leva på skrivandet är SVÅRT! Det krävs kontrakt och pengar för att kunna skriva.
All kudos till er som faktiskt klarar av att skriva flera böcker jämte heltidsjobb. 🙌🏻

✨Om jag fick drömma fritt - och hey, det får jag ju, skulle jag gärna se att böckerna om Barbro & Co även kom ut i tryckt format.

✨Kanske inte dröm utan snarare målsättning: Tuffa till mig lite. Våga tro på mig själv lite mer. Att jag kan det här.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: