GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

jag vurmar för mammor

2023-05-28 | 09:41:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

Mors dag idag och själv är jag ingen mor. Jag är fullkomligt nöjd och trygg i mitt val att inte skaffa några barn. Jag har aldrig velat ha några och aldrig vacklat i det beslutet trots att andra så gärna velat påpeka att det är meningen med livet och att jag kommer ångra mig.

Och jag tycker att kvinnokroppen är fantastisk oavsett om den gått igenom en graviditet eller ej.

Dock är det där med mödraskap ändå något som på något sätt ligger mig varmt om hjärtat.
Min mamma är min bästa vän.
Hon är min trygghet och värme.
Och jag förstår att alla inte har det så. Att det finns dem som inte haft en bra mamma. Inte har en bra relation med sin mamma.
Jag fattar och förstår och sörjer det.

Men jag försöker i mina böcker att lyfta fram mödrar som hjälte. Jag tycker ofta att mödrar får oförskämt mycket skit i litteratur och film. Att det klyschigt ska porträtteras att en mamma är en jobbig karaktär och att hon är elak och jobbig.
I mina böcker försöker jag lyfta fram de starka band som kan vara mödrar och döttrar emellan. Trots lite skav ibland.
Jag försöker lyfta fram att det ställs så mycket högre och tyngre krav på en mamma än på en pappa och att en pappa belönas för ingenting medan en mamma får otack för allt.
Jag tror att väldigt många mammor gör så gott de kan men att det tyvärr aldrig anses gott nog. Jag tror vi behöver sänka kraven på mammor och mammor behöver sänka kraven på sig själva och höja kraven på pappor.

Idag blir det tårta för både mamma o svärmor 💞

Kommentera 0 st