GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Gott Nytt År!

2013-12-31 | 17:38:42 | Egocentrerat&Vardagligt,




Vi ses 2014 käraste bloggosfär! Tack för i år❤️
Kommentera 2 st

Two dresses

2013-12-31 | 15:31:03 | Outfits och Garderoben,





Ovan ser ni de två klänningar jag velar mellan till ikväll att bära när jag ska få en kyss av min karl vid tolvslaget .

De två första bilderna visar fram och bak av en oanvänd klänning jag fyndade på GeKås för några år sedan. Det är en rosettdetalj i bak som ser fin ut när klänningen hänger på galgen men väl på ser det lite knas ut.. Ska se om det går fixa med nån säkerhetsnål eller två . Enkel men snygg med fickor och snygg ringning. 

Klänning två som jag pimpat här med en vit blomma bar jag på Blogawards 2008 , sen dess har den hängt gömd i garderoben . 
Dessa är de två mest festliga klänningar jag har och bär ska man annars bära sådana om inte på just nyår?
Kommentera 1 st

en favoritoutfit och bästa köpet från 2013

2013-12-31 | 11:56:48 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,

 
En outfit från i somras, en av de varmaste sommarkvällarna då jag och min karl gick ut och åt..ack ack..solbränna.
Älskar den där klänningen också. En riktig dyrgrip för typ 99 kr från H&M.
Och de svarta sandaletterna med guldnitar är nog 2013 år bästa modeköp om jag ska summera sådant..även de från H&M. Älskar älskar älskar dom!
Hade vi firat nyår på varmare breddgrade hade jag nog dragit på mig dom, ja kanske outfiten rakt av.
 
Nu velar jag mellan två svarta blåsor till ikväll.
Vi ska ,precis som de senaste 4 åren tror jag , hem till min bror och svägerska och fira in det nya året med lite god mat och dryck och kanske nåt sällskapsspel.
Men det är ju härligt att klä upp sig lite extra en sådan här kväll även om vi bara är 4 stycken.
 
Jag började  i alla fall min nyårsafton med en löprunda, kämpigt värre med lite träningsvärk från i förrgår samt hiskelig motvind större delen av rundan. Men hem kom jag, härligt uttröttad och nu sitter jag med ansiktsmask i nyllet och badrock om kroppen efter en skön dusch.
Nu ska jag äta nån typ av smarrig brunch tänkte jag.
 
Hur ska ni fira in nyåret?
Kommentera 1 st

another carrie inspired outfit

2013-12-30 | 13:28:10 | Outfits och Garderoben,

 
Idag går jag klädd så här och denna outfit är lite inspirerad av denna Carrieoutfit:
 
 
Tröjan klickade jag hem från H&M´s nätRea för några veckor sedan för en hundring, jeans och jacka är Lindex och stövlarna är Skopunkten.
 
Kommentera 2 st

en skön mix

2013-12-29 | 20:33:02 | Avanna konst/design/foto,

 
Zoe Shoulder bag/ Backpack, www.avanna.se
 
På min webshop www.avanna.se så säljer jag till största delen kläder och tygkassar och art prints med egendesignade motiv och en hel del smycken som jag också sitter och designar och sätter ihop själv. Senaste utvecklingen i mitt designande har varit mobilskal till Iphone med mina motiv på.
Men jag gillar att då och då köpa in lite väl valdra produkter som jag itne designat, bara för att ha en lite skön mix på min shop och för att det även är kul till mina lookbookplåtningar att så mycket som möjligt av det modellen/modellerna bär går att köpa på samma ställe.
 
Jag sitter nu och ser över lite inköp inför våren och en grej som kommer komma är ryggsäcken ovan.
Den kommer komma in om några veckor men går att förbeställa NU och jag tror den kommer sälja ganska så bra, särskilt den ljusa , för tänk så snygg den kommer vara till både jeansjacka eller mer armygrön jacka och kanske mer romantiska plagg fram i vår. Den går bära som både hand/axelväska och ryggsäck beroende på hur man fäster remmen.
HÄR kan du beställa den.
Kommentera 2 st

tack för musiken: Oasis

2013-12-29 | 15:39:20 | Krönika/Politik/Tankar, Musik/Böcker,

foto från januari 2009, sista Oasiskonserten jag var på.
 
 
När det ändå är årskrönike/årsresumé/walking down memory lane-tider så passar jag på att vara lite nostalgisk.
Inatt, helt nykter, så satte jag igång ett gäng Oasislåtar på Youtube.
Och nästan som en stor käftsmäll, om än en behaglig sådan då, blev jag så påmind om hur jäkla fantastiskt övermäktigt bra Oasis var...är.
 
Jag satte på Wonderwall och direkt slungades jag tillbaka till julen och nyåret 95/96. Jag mindes dofter från mitt barndomshem, rengöringsmedel och julgran och hyacinth och jag kände nästan soffan under mig som mina föräldrar hade då.
 
Jag mindes helt plötsligt den magiska bubbla och eurfori jag levde i då med min kärlek till både Suede och Oasis men kanske framförallt Oasis. Det var MITT band.
Hur jag, ofta tillsammans med Karin,  satt efter högstadieskoldagarna redo framför MTV med VHSband laddat i videon redo att spela in intervjusnuttar och musikvideos.
När internet forfarande var så nytt att de enda hemsidorna som fanns var hemmasnickrade Q&Asidor med fanbilder i knäpp upplösning som man gladeligen ändå sparade ner på diskett efter att man AltaVistat i timmar och fick lägga pengar i en burk som skulle täcka modemkostnaden på telefonräkningen.
 
Jag hade inte jättemycket vänner under högstadiet och inte egentligen under gymnasietiden heller. Och det var först under sista året på gymnasiet som jag ens började gå ut, festa och sådant.
Men jag hade Oasis och jag hade Suede, jag hade musiken och det intresset och den världen att uppslukas av.
Och mycket tack vare dessa två band fann jag ändå tre av de vänner och personer som jag sedan fick uppleva helt galna konsertupplevelser och resor med och en vänskap som fortfarande sitter djupt i hjärtat även om jag knappt träffar två av dom längre..så vet vi ändå var vi har varandra.
 
På en direkt fråga om favoritband, band som betytt mest skulle nog ett snabbt svar bli Suede.
Men får jag tänka efter en gång och verkligen känna efter så är svaret Oasis.
Definitely Maybe, What´s the story (morning glory)? och Be Here Now är tre magiska plattor som inte har en enda dålig låt på sig. Tyvärr blev det inga fler jättebra plattor från Oasis även om efterföljande plattor ändå har en eller två magiska låtar vardera.
Jag är så glad att jag hann se Oasis live i alla fall 3 gånger innan de splittrades och jag är så tacksam för musiken och vad den gjorde för mig.
Nu ska jag ha lite Oasismaraton, så gott för själen.
 
Kommentera 1 st

ny väska, nytt bling, ny tid

2013-12-29 | 13:01:54 | Accessoarer, Egocentrerat&Vardagligt, shopping, provrummet & cravings,

Väska: Lindex, Halsband: Lindex, Mobilskal: Avanna
 
Här kommer några bilder på min nya väska som jag köpte i förrgår på Lindex för ett av mina julklappspresentkort.
Jag har sneglat på den ett tag och tycker att den är så snygg. Oftast är det mest silvriga detaljer på väskor så jag fatsnade lite extra för att det var guldigt samt materialmixen mellan "skinn" och sammet.
Modellen känns även praktisk.
 
Bjussar även på ännu en bild på nya halsbandet jag fyndade med hjälp av mamma dagen innan julafton, för 75 kronor, även det på Lindex. Fick komplimanger för det på julafton av såväl svärmor som min lilla brorsdotter så verkae gå hem i alla åldrar, hehe.
 
Annars har jag en skön söndag, imorses tog jag  min första löprunda på två månader - haft uppehåll på grund av benhinnor bland annatoch det var så skönt att komma ut en sväng, bara jag, naturen, friska luften och musiken i öronen.
Efteråt städade jag bort julen här hemma. Känns skönt och rent unifrån och ut.
Kommentera 4 st

mellandagsrea

2013-12-28 | 17:02:36 | Avanna konst/design/foto,

 

Istället för mellandagsrea på vissa varor är det 25% REA på HELA sortimentet*

från 20 december - 3 januari.

Använd koden XMASSALE i kassan.

Inga leveranser kommer skickas innan 2 januari. Mail besvaras sporadiskt.

 

www.avanna.se

Kommentera 0 st

2013, årets som tog..och som gav

2013-12-28 | 14:44:00 | Krönika/Politik/Tankar,

 
Förra årets årskrönika var ganska mörk, för 2012 var , som jag då uttryckte det, ett pissår.
Jag minns att kära Bloggkommentatorena länkade till den krönikan och kallade mig för "Årets Modigaste" eller nåt sånt..antagligen för att jag vågade skriva om att allt inte är en dans på rosor. Och jag minns att det var flera efter det som vågade skriva om att de haft ett just jobbigt år.
Och det ska inte vara tabu att erkänna.
Det ska inte vara tabu att man har det kämpigt ekonomiskt eller att man gått in i väggen eller mår psykiskt dåligt eller att man varit med om andra kämpigheter.
 
2013 började mysigt med att jag återigen fick stå i kyrkan och bli fadder/gudmor, denna gång åt min lilla brorson.
Men sen fortsatte 2013 ungefär som 2012 kändes.
Det var urinvägsinfektioner, bronkiter, visdomtands och hälseneinflammationer som avslöste varandra. Det tillsammans med en del andra bekymmer på hemmaplan som jag fortfarande inte vill prata om offentligt. Allt kändes bara tungt. Och jag var så trött.
Jobbmässigt fortsatte företaget att gå väldigt trögt och det hjälpte inte att hela min tryckutrustning totalpajjade i april och all produktion blev stående.
I mars hamnade jag på sjukhus. Då hade jag haft extrem huvudvärk i en vecka och på lördagen började kräkas och kunde inte sluta. Till slut var det bara blod som kom och jag trodde att " ja nu har allt grubbel och alla bekymmer resulterat i ett blödande magsår".
Och jag lovade mig där och då att om jag fick diagnosen magsår så skulle jag faktiskt lägga ner företaget. För inget är värt att riskera hälsan för.
Det var inte magsår. Det var en extremvariant av vinterkräksjukan.
 
Idag kan jag dock känna tacksamhet över den kräksjukan. För den fick mig att värdera om vissa saker, inte minst mig själv.
Jag fick reda på min vikt där på sjukhuset och även om det egentligen inte är särskilt viktigt - ja vikten alltså,  så tog jag tag i min hälsa. Jag lade om kosten litegranna utan att utesluta nånting och tog äntligen upp löpningen igen och så här 9 månader senare har jag på ett mycket hälsosamt sätt tappat lite över tio kilo och självklart med det fått lite bättre självförtroende utseendemässigt men största vinsten är att jag nu har en helt annan balans och relation till mat och kost. Jag får inga skuldkänslor längre.
Balans och Harmoni är vad jag känner. Vilket även den underbara yogakursen min mamma tog med mig på i november lärt mig.
Min mamma ja. Hon är min räddande ängel här på jorden och är det nån jag önskar jag kunde ge allt är det henne.
 
Efter den tunga våren så åkte jag och mamma iväg till Mallorca en vecka i slutet på juni, en vecka av sol, värme och återhämtning och ett tillstånd av "bara vara" utan måsten, utan sociala medier, utan tvång.
Och hem kom vi till den bästa och varmaste sommaren på många år som förgylldes av eftermiddagskaffe i små blommiga mormorskoppar.
 
Jag lade alltså inte ner företaget och det har varit ett tufft 2013 precis som 2012 men jag fortsätter kämpa på. Jag har ett jävlar anamma och jag har ju när det kommer till kritan faktiskt klarat av ännu ett år som företagare och det kan ingen ta i från mig. I november fick jag till och med erkännande för det genom att kommunen och Svensk Handel Tidaholm och Företagarna Tidaholm utsåg mig till Årets Rookie.
 
Så 2013 sög en hel del energi till en början men det har gett mig många lärdomar. Jag har blivit allt mer säker på mig själv och insett än mer vad som är viktigt. Jag har insett hur en del människor funkar och inte funkar och det inklusive mig själv.
Jag tar ingen skit.
Så jag kommer gå in i 2014 med en ödmjukhet och en tro på att även det värsta kan lösa sig...och minnas de bra stunderna. Som Winnerbäckkonserten i Göteborg, alla kvällar och dagar jag får vara med min Stefan, myset med mina katter, alla blöta pussar och kladdiga kramar från mina brorsbarn, alla bubbelbad i vårt badkar vi köpte i våras, drömma om kommande sköna stunder i vår nya soffa i vårt älskade lilla hus, Bad Religion på Gröna Lund i somras, löprundorna i grönskande sommarhetta, alla promenader på berget med mamma. Samtal och möten, erfarenheter och utveckling.
 
 
Kommentera 6 st

en fredag, den sista för i år faktiskt

2013-12-27 | 19:02:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Egobild i badrumsspegeln emd egendesignat snyggt linne från www.avanna.se
 
Hej på er bloggosfären!
Hoppas ni har en fin fredag.
 
Vi har spenderat dagen i Skövde tillsammans med mina svärföräldrar. Vi har åkt runt i butiker, köpt en ny fluffig och rosa hallmatta, fyllt på schampoo/tvål/tandkrämsförråden och  blivit bjudna på lunch av svärmor .
Jag fick två presentkort i julklapp, ett på Lindex och ett på H&M och jag utnyttjade det på Lindex och köpte mig en väska jag sneglat på ett tag.
Vi kom hem vid 17tiden och då satte jag mig på motionscykeln en halvtimme och svettades lite.
Ikväll blir det På Spåret och så blir det nog en cappuccino till den underbart goda blåbärscheesecaken vi köpte med oss hem från Wayne´s Coffee. Älskar den!
 
Tänkte även sätta mig och börja få ihop nån typ av årskrönika/resumé till bloggen över 2013.
Började kolla igenom vårens arkiv och det är nästan plågsamt att minnas hur tungt det var årets första halva även om det bara är en gnutta av det som nämns här i bloggen och hur slutkörd jag kände mig av så många anledningar...Men så vände det och jag började må bra igen och andra halvan av året har varit betydligt bättre♥
 
Funderar även på att rensa bort alla julsaker imorgon.
Lika mycket som jag älskar att julpynta och ha det juligt lika mycket avskyr jag att ha julgrejerna kvar efter julafton.
Vill börja nya året fräscht, städat och rent.
 
Kommentera 0 st

Skilda världar

2013-12-26 | 18:08:08 | Egocentrerat&Vardagligt,


Morgonens cappuccino . 
Vi fick ju en nescafe dolce gusto kaffemaskin av mina svärföräldrar i julklapp. Känns lyxigt att kunna göra sig en cappuccino på en minut och krydda med lite kanel. 

Så här två dagar efter julafton börjar det nu på var och varannan blogg visas upp vad man fått i julklapp.. Och ända sen jag kom in i bloggosfären 2006 har jag förundrats över pengavärdet på mångas klappar.. Det är dyra Mac-datorer , iPhones och systemkameror .. Många får dessutom både kamera och dator och inte bara en enda dyrdyr sak. 

Flera bloggare visar upp lyxiga inslagna klappar liggandes under granen med Natalie Schutermankartong . 
Det visas upp Marc Jacobs , Balenciagas, Vuittons och massa Svenskt Tenn. 

Och jag ska inte sticka under stolen med att jag ibland kan känns viss avundsjuka , dock inte missunnsam sådan skall understrykas ,när jag ser dessa märkesklappar. 
Jag tror inte att jag nånsin kommer se en dyr logotype ligga under min gran . 

Å andra sidan bryr jag mig egentligen inte så mycket om lyxmärken mer än att jag drömmer om en chanelväska... Men det kan ju vara en stor dröm att kunna få köpa en sådan själv en vacker dag än att nån köper den åt mig. 
Men jag skulle bli lika glad för en Lindexväska som en Bayswater. 

Jag är ofantligt glad för alla mina klappar oavsett om de kommer från Gucci eller Gekås. 

Likaså skulle en månadslön på 20 000kr som av många tydligen anses som sketen och dålig vara en högsta vinst för mig att kunna ta ut från mitt egna företag. 
Ibland blir jag verkligen medveten om hur olika syn man har på pengar och värde. 
Och hur skilda världar man lever i ibland. 
Och jämfört med många andra lever även jag ett liv i lyx. 
Och jag är rik på ett sätt - på kärlek då jag har en klick människor runt mig som alltid ger en värmande kram när jag vill och behöver . 
Och det är mer värt än nånting annat. 
Kommentera 6 st

Xmas sale

2013-12-25 | 19:47:29 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,



Istället för mellandagsrea på vissa varor är det 25% REA på HELA sortimentet* från 20 december - 3 januari.

Använd koden XMASSALE i kassan.

Inga leveranser kommer skickas innan 2 januari. Mail besvaras sporadiskt.


* ej presentkort.

www.avanna.se
Kommentera 0 st

Dagen efter dopparedagen

2013-12-25 | 17:03:16 | Egocentrerat&Vardagligt,




 
Hej på er bloggosfären och God Fortsättning! 
Hoppas ni har en mysig juldag och hade en underbar Julafton på alla sött och vis. 
Jag kommer återkomma med fler bilder från igår på julklappar och granar men tänker inte starta nån dator eller dra fran nån kamera idag. Bloggar lite snabbt från mobilen medan jag sitter invirad i den mysigaste filt vi fick igår av mamma och så tittar jag på Askungen. Den filmen är ju så mycket mer än snutten man ser i Kalles jul. 

Julaftonen var i alla fall underbar på alla sätt och vis och vi blem bortskämda av våra föräldrar/svärföräldrar med både julklappar , omtanke och god mat . Mamma bjöd bland annat på en gudomlig västerbottenostpaj och choklad/körsbärskaka och min svärmor på smaskiga köttbullar. 
Massa mys med mina älskade brorsbarn och så underbart det var att se när polly och scott fick möta tomten. 
Lugn och skön julaftonskväll med min karl och katterna . 

Idag har mamma och jag trotsat regn och gått över en mil innan vi värmde oss hemma med glögg och henmmagjord cappuccino i vår nya kaffemaskin ! 

Ikväll blir det spagetti med köttfärssås och ett glas rött. 

Njut ! 
Kommentera 3 st

God jul till er alla!

2013-12-24 | 09:56:28 | Egocentrerat&Vardagligt,



Nu hoppas jag att så många som möjligt får en under och God Jul. 

Vi ska åka hem till svärföräldrarna nu för att äta mysig julfrukost. Eftermiddagen kommer spenderas hemma hos mina föräldrar tillsammans med bror, svägerska och brorsbarn. 

Kvällen ska jag och min älskade karl spendera själva med våra tre pälsklingar. 

god jul! 
Kommentera 1 st

Mitt julevangelium

2013-12-23 | 23:08:46 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,





Tänk imorrn .. Om dryga timmen.. Ja då är julafton här. Jag hoppas att ni känner ro och kärlek och tacksamhet. 
Att ni inte spiller tid på att känna er stressade eller har ångest över sådant ni  inte hunnit med eller att nån drömbild kanske inte infrias. 
Låt inte bitterhet krydda julmaten eller att ytligheter får ta överhand. 
Tänk lite längre än vad näsan räcker och sträck ut en hand . 
Se lite utanför egen bubbla och bjud int till gemenskap. 
Älska och låt dig älskas. 
Förargas och provoceras inte över saker du ändå inte rår på. 
Håll inte fast vid en massa saker över hur det var förr utan lev i nuet. Här och nu. 
Många klagar över kommersialism men det är Du som sätter värdet på din egna jul och dig själv. 
Ord , skrivet som talat kan såra så var snäll och önska när som kär en God Jul. 


Kommentera 1 st

Glitter & Kärlek

2013-12-23 | 17:21:24 | Egocentrerat&Vardagligt, shopping, provrummet & cravings,

 
Hej på er blogosfären och God Jul så här dagen före dopparedagen!
Hoppas ni har hamnat i och kan få vara i ett riktigt härligt julefrids-mood nu!
 
Jag tillbringade förmiddagen med mamma på stan, efter en mysig frukost med tända ljus med min karl.
Jag och mamma shoppade de sista klapparna , pratade om ditt och datt och fikade.
Min älskade bästa mamma, den finaste människan jag vet.
Är det nån jag vill ge allt så är det henne.
 
Jag shoppade en liten jullkapp till mig själv, ett maffigt statementhalsband på Lindex för ynka 75 kronor. Detta skall jag bärra imorrn, tror jag ska ha en vit klänning och svarta strumpbyxor.
 
När jag kom hem så ställde jag mig nere i min fabrik/verkstad och tillverkade några klappar och senaste timmen har jag suttit vid granen och slagit in alla klappar och tittat på julfilm.
Vilket jag nu ska fortsätta med, dricka lite glögg och ikväll kommer min bästa vän Karin hit för lite härligt uppesittarmys♥
 
 
Kommentera 0 st

20 fakta om Avanna

2013-12-23 | 14:05:03 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

 
På Instagram florerar det nu en "utmaning" att lista 20 fakta om sig själv. Då min Instagram (@avannawebshop) mest är en företagsinstagram så fick det bli 20 fakta om Avanna och företaget.
Tänkte jag postar det här med.
 
 
1) startade 2007 och sålde första plaggen via min blogg www.pyttis.blogg.se
2) affärerna tog fart vår/sommar 2008 efter att @kenzas visat upp ett Todaylinne
3) den kvällen fick jag 300 beställningsmail på just Todaylinnen
4) today är fortfarande populäraste motivet http://avanna.se/klader/today-im-wearing-this/
5) dreamcatcher är dock populäraste tygkassen http://avanna.se/vaskor/tygkassar/dreamcatcher-tygkasse/
6) 2008-2010 släppte jag kollektioner för Nelly.com
7) och Tyra Sjöstedt @style_by_tyra modellade för Avanna
Amanda Berg @amandaberg likaså
9) 2008 var jag 1av 5 vinnare i en designtävling hos @lindexofficial och fick gå på rosabandetgala med Emma Wiklund @emmaofstockholm
10) Jag är ensam i företaget och sköter allt från design till skiss till bokföring marknadsföring packning postningen etc själv
11) jobbar även som fotograf
12) och illustratör
13) och skribent/krönikör
14) drömmer om att synas i @ellesverige och @damernasvarld
Och @styleby
15) kämpar för ett mer ekologiskt och fairwear märkt modesverige.
16) är en stolt rödröstande företagare
17) har författardrömmar och vill skriva egen chiclitbok
18) men har iaf än så länge prytt ett bokomslag med en egentagen egobild från bloggen .
19 ) Marie Serneholt @marieserneholt och Charlotte Perrelli är några kändisar som burit Avanna .
20) hade jag inte satsat på en kreativ yrkesbana hade jag satsar mer på en politisk.
Kommentera 0 st

juletröja på!

2013-12-22 | 17:32:06 | Avanna konst/design/foto, Outfits och Garderoben,

 
Imorrn ska jag ha lite julemys på stan med mamma, kanske ta en fika, fixa nån sista julklapp.
Då ska jag nog ha på mig nån av juletröjorna jag designat och sålt på min webshop AVANNA.
Jultröjor har sin charm, lite nördigt sött och lite kul grej för att få lite extra julstämning.
Om det blir granen eller "Rudolph" har jag dock inte bestämt ännu.
Kommentera 1 st

In xmasmood!

2013-12-21 | 22:25:26 | Egocentrerat&Vardagligt,


Ahh jul! 
Nu känner jag att jag hamnat i julefrid och julero-läge. 
Jag känner kärlek och tacksamhet över mycket. 
Att jag har ett underbart mysigt hus att bo i och det med tre pälsklingar och en man som jag älskar . 
Jag har en underbar familj som ger mig kärlek och trygghet. 

Min lördag har varit riktigt härlig . Började som jag skrev tidigare idag med ett träningspass. Efter dusch och frukost blev det en riktigt lång rask promenad med mamma på över en mil. 
Oplanerat men oh så skönt! 

Mys i soffan med julfilmer och godis innan jag lagade hemmagjorda hamburgare till middag. Nötfärs med olika kryddor som serverades på rostad brödskiva med parmaskinka och mozzarella. Mums! 




Kommentera 1 st

sweet sweet saturday

2013-12-21 | 12:10:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären! Hoppas ni har en skön lördag och har lite julefrid i kropp och knopp så gär bara några dagar kvar till julafton.
 
I år ska vi inte byta så himla mycket julklappar inom familjen vilket känns skönt..nånstans blir det ändå bara ett byte av pengar..Fast jag älskar att ge bort julklappar ändå..och särskilt sådant man gjort själv...Så känner jag mig själv rätt kommer jag ändå pyssla ihop och skapa en massa extra julklappar idag, imorgon och dan före dopparedagen..men det är ju bara roligt och skapar ingen stress.
Jag längtar tills mina brorsbarn är så pass stora att de börjar göra teckningar och saker i skolan som de kan ge sin faster i julklapp.

Så tips på fina julklappar som man har roligt medan man gör dom dessutom och som blir personliga är ju att göra fotoalbum, måla en tavla eller göra en teckning, göra egna anteckningsböcker eller sätta ihop små fina korgar/paket med tema..kaffe&choklad eller kanske badskum och doftljus osv.
 
Vädret är ruskigt ute så jag ska bara mysa och tomta inne idag, julefrida och julemysa.
Började min lördag med ett svettigt pass på motionscykeln följt av en skön dusch..så nu blir det nåt gottigt att äta och bläddrande i modetidningar jag inte hunnit med det senaste..självklart liggandes i vår nya sköna soffa som jag älskar...bästaste julklappen från oss till oss♥
Kommentera 1 st

mellandagsrea..och lite årsresumé börjar..NU!

2013-12-20 | 19:17:33 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
 

AVANNA vill önska alla kunder en riktigt GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!

Istället för mellandagsrea på vissa varor är det 25% REA på HELA sortimentet* från 20 december - 3 januari.

Använd koden XMASSALE i kassan.

Inga leveranser kommer skickas innan 2 januari. Mail besvaras sporadiskt.


* ej presentkort.

-----------

 

 

Ja nu tänker jag gå på lite julledigt! Självklart dock inte helt ledig för det är jag aldrig..jag funderar ju på företaget dygnet runt känns det som, jag kommer kanske uppdatera shoppen med lite nyheter och Instagram (@avannawebshop) och det finns alltid att göra med lite adminitrativt och marknadsföring.

Men jag kommer inte stå och trycka eller packa eller posta ordrar igen förrän 2 januari.

Och jag tycker det känns bättre med REA på ALLT än viss procent på vissa varor.

 

Det var en mysig sista butiksöppetdag idag. Julmusik, shoppingglada kunder, skumtomtar, kaffe, glögg, marshaller utanför osv.

Älskar detta♥

 

Snart är det dags att summera året som gott och jag kan redan nu säga att jag är oerhört stolt, glad och wooohooo:ig över att ha kämpat mig igenom och klarat av och fått företaget att överleva ännu ett år.

Kommentera 1 st

sista butiksöppet för i år!

2013-12-20 | 10:18:49 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Då kör vi!
Sista ButiksÖppet 2013 för min webshop Avanna.se!
Välkomna kl 10-18 till Skolgatan 56 , Tidaholmare och ni som har vägarn förbi.
Annars är ju webshoppen öppen dygnet runt.
Lägg din order innan kl 12.00 idag så går ditt paket iväg idag.
Kommentera 0 st

sistaminuten - julklappstips!

2013-12-19 | 20:33:00 | Avanna konst/design/foto,

SISTA MINUTEN JULKLAPPSTIPS!

Finns i lager för leverans imorgon och som bör ligga i din brevlåda på måndag!

 

 

 

 Snygga och sköna beanies/mössor med Avannas läckra prints! HÄR hittar du dom.
 
ring, döskallering, pärla, trendigt, smycken, rock, chic, punk, gith, style, Avan
En läcker döskallering med vit pärla. HÄR klickar du hem den.
 
scarf, stjärnor, stjärnmönster, space, rymden, trend, Avanna
Fina scarves! Finns stjärnmönstrade, döskalleprint och leopardmönstrade. HÄR hittar du dom.
 
döskallar, armband, döskallearmband, döskallemix, färgade döskallar, trendigt, armband, mode
Populära enfärgade döskallearmband. Blanda flera för en härlig mix på handleden. HÄR shoppar du dom.
 
 
Presentkort kan du beställa fram till julaftonsmorgon då du får dom via mail. Finns olika summor. HÄR hittar du dom!
 
 
 
 
 

 

Kommentera 1 st

Sista chansen att beställa hem julklapparna!

2013-12-19 | 10:28:33 | Avanna konst/design/foto,

 
 
Så där då var Butiken min öppen för Tidaholmare och de som har vägarna förbi, kl 10-17 är det öppet idag.
Webshoppen är ju öppen dygnet runt dock och nu är det sista chansen att beställa hem julklappar eller få leverans innan jul.
Så gift of the Day idag är FRI FRAKT med koden JUL1912.
 
Happy AvannaShopping!
Kommentera 0 st

Några absoluta julefilmsmåsten

2013-12-18 | 21:48:02 | Film/TV/Kändisar,

 
1) Julavsnittet säsong 2 av Beverly Hills 90210 från 1992.
Tror jag sett detta avsnitt mer eller mindre varje jul sedan det första gången sändes här i Sverige, vilket kanske var 1993..?
Brenda tar med sig hemlösa tomten hem, Steve letar efter sin biologiska mamma i New Mexico, Dylan hälsar på pappa i fängelset, mamma Cindy Walsh är ledsen över dne gröna sommarvarma julen och pappa Jim och Brandon köper en vissen gran de får sprayfärga.
 
Sen ser jag iofs gärna julavsnitten från säsong 3 och 4 också..från 3:an när det berättas från två "stjärnor/änglars" perspektiv och i 4:an när Dylan får besök av sin lillasyster han inte visste han hade.
 
 
2) Medan du sov.
Åh en av mina favoritfilmer överlag, sådan feelgoodfilm.
Älskar Sandra Bullock, älskar Bill Pullman, älskar grannen, älskar musiken..och blir alltid sugen på varmkorv med senap.
 
 
3) Sagan om ringentriologin.
Är ju inte direkt juliga mer än att de är sagolika och mysiga på sina ställen..och nån sekvens med snö..men de hör julen till eftersom de sågs på bio i just juletid. Blir aldrig sugen att se dom mitt i sommaren.
 
 
3) Julavsnittet från En Himla Många Program med Galenskaparna&Aftershave.
Love it!
 
 
4) Kalle på Julafton bryr jag mig inte jättemycket om men ses naturligtvis ändå..men ett Disneymåste är dock att se deras Ebenizer Scrooge/ A christmas Carol med Ankeborgskaraktärerna i de olika rollerna. Den är så himla mysig.
 
Har jag tid så ser jag även mer än gärna dessa filmer:
 
Love Actually som väl är en modern julfilmsklassiker.
Gremlins, 80talsnostalgi
The Holiday - älskar den där stugan Cameron Diaz bor i/byter med kAte Winslet.
Ett Päron till Farsa firar jul - jultradition i min familj.
Julpussar&Stjärnsmällar och Sunes Jul, två av de absolut bästa julkalendrarna...nånsin!
 
Vad har ni för julefilmsmåsten?
 
Kommentera 7 st

dags för julfilmsmåstekvällsmys

2013-12-18 | 19:52:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Så var det kväll och jag är mätt och belåten efter en stor portion Chili con Carne som kittlade extra dödsskönt i kistan efter ett mindre skönt pass på motionscykeln.
Hade alltså Öppet Hus/Butiksöppet idag, vilket jag har imorgon och fredag också innan det blir lite "julledigt".
Och det kom en kund från Skövde idag, en trogen bloggläsare och det var så härligt att få sådant besök ♥
Lite andra kunde rkom också och jag han med att trycka färdigt och packa alla webshopordrar som trillat in hittills.
 
Men än är det inte försent - ni kan beställa på AVANNA till och med imorgon kl 15.00 för leverans innan jul..om Posten sköter sitt.
 
Nu ska jag ta på mig pyjamas och sen lägga mig i soffan med lite godis och välja ut en julfilm för kvällen..ja just det ska ju skirva ett blogginlägg om mina julfilmsmåsten också, det kanske kommer ikväll eller imorgon!
Kommentera 1 st

let the julhandelsslutspurt begin!

2013-12-18 | 08:45:31 | Avanna konst/design/foto,

 
Då var det bara dryga timmen kvar tills jag öppnar "butiken".
Ska tända juledofts-doftljus, koka kaffe, duka fram pepparkakor och skumtomtar och sätta igång julemusik.
 
Älskar att stå och trycka och packa ordrar och få kunder i min egna "butik" så här innan jul. Det ger en viss stämning.
 
Och för er som inte har möjlighet att komma hit personligen - ja webshoppen är ju öppen dygnet runt ;)
Kommentera 2 st

mannequin

2013-12-17 | 21:13:46 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,

 
Den här fina provdockan/bysten hittade jag idag på Netto för fina 249 kronorna.
Den kommer få bo i sovrummet sen tror jag men nu ska jag ha Butiksöppet för Webshoppen i dagarna tre och behövde lite mer "skyltmaterial".
 
Nepp nu ska jag fortsätta göra julöppetfint nere i källaren i min fabrik/verkstad/butik. Ser verkligen fram emot att ha öppet för Tidaholmare och andra som har vägarna förbi nu som vill julshoppa Avannasaker.
Har till och med ringt folk och kollat när jag har öppet och förbeställt tröjor och tshirts. Så roligt!
 
Kommentera 3 st

Simple Today

2013-12-17 | 17:22:55 | Avanna konst/design/foto,

 
Två collegetröjenyheter som trillade in på Avanna igår kväll.
Man kan inte ha för många collegetröjor..särskilt itne när de är 100% ekologiska.
Kommentera 1 st

gift of today 17 december

2013-12-17 | 10:55:59 | Avanna konst/design/foto,

 
I dagens "lucka" hittar ni Linnet Free Spirit till specialpris på Avanna
 
Ni kan betsälla julklappar på Avanna fram till torsdag kl 15.00.
Men om ni tänkt handla julklapparna hos Avanna så beställ gärna redan NU ♥
Kommentera 0 st

Bohemisk hörna

2013-12-16 | 22:47:00 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,



Idag tryckte jag två kuddfodral med egendesignade prints till vår nya soffa. Valde två lite nature-bohomotiv då det är den stilen jag vill gå litegranna åt nu. 
 
Jag har ju sålt och säljer kuddfodral på min webshop. Det är min moster som sytt fodralen som säljs på Avanna men det är ju inte  hållbart i längden .. Så jag söker med ljus och lykta efter leverantörer och grossister av just kuddfodral men det verkar svårt att finna. Tar tacksamt emot tips om ni har för just Avanna Home är nåt jag vill fortsätta utveckla. 
Kommentera 3 st

Julklappstips från Avanna.se

2013-12-16 | 13:50:17 | Avanna konst/design/foto,

 
Snygga prints av finaste akvarellpapp
att hänga på väggen är en alltid uppskattad och personlig julklapp.
Snygga tshirts och hoodies till både kille och tjej
härliga mobilskal är också en kul grej
Lite Armgodis till någon du tycker om
Eller kanske en tygkasse eller collegetröja, helt ekologiska är dom.
Avanna.se finns något för Alla
vilken stil du än dig själv vill kalla.
 
 
 
Kommentera 0 st

Gift of today 16 december

2013-12-16 | 09:36:02 | Avanna konst/design/foto,

 
 
Gift of today !
Tre av Avannas mest populära tygkassar till extra bra pris hittar ni dagens AVANNA-lucka!
http://avanna.se/kampanjer.asp?lang=sv
Kommentera 0 st

Weekend wrapping

2013-12-15 | 22:18:20 | Egocentrerat&Vardagligt,



Så var det åter söndagskväll och ännu en helg har passerar i rasande fart. Men den har varit mysig. 

Min söndag började med sovmorgon och sen kom mamma förbi och jag fyllde en termosmugg med kaffe och följde med ut på en skogspromenad. 

Litesoffmys med sambon och "Alla är fotografer" innan jag åkte hem till mina föräldrar som bjöd på adventsfika , bror svägerska och brorsbarn var för med och mamma, jag och barnen klädde granen . Mamma hade bakat jättegoda bullar och gjort en smaskig "snabbpanacotta" på grädde och marshmallows och pepparkaka , yummie ! 

Och ikväll har jag och Stefan varit på bio och sett nya Hobbitfilmen . Den får godkänt, varken mer eller mindre men alltid mysigt med lite söndagslyx sådär. 
Dock förstår jag fortfarande inte nån tjusning med 3Dfilm. 

Nu väntar en intensiv vecka med massor av jobb. Slutspurten av julhandeln verkar ha tagit ordentlig fart på shoppen www.avanna.se  och onsdag-fredag har jag dessutom butiksöppet. 
Om kvällarna ska jag se juliga filmer och njuta av sista veckan innan jul. 
Kommentera 0 st

gift of today 15 december

2013-12-15 | 12:33:46 | Avanna konst/design/foto,

 
 
 
Today I´m wearing this Baseballtröja i antingen vitt med svart ärm eller i grått med marinblå ärm.
Ordinarie pris 349SEK
Idag: 249SEK!

http://avanna.se/klader/today-im-wearing-this/
Kommentera 0 st

julklappstips till cupcakelovern

2013-12-14 | 17:58:29 | Avanna konst/design/foto,

 
 
 
 
 
 
Kommentera 0 st

Ten days 'til xmas

2013-12-14 | 16:33:14 | Egocentrerat&Vardagligt,



Hej blogosfären!
Hoppas ni har en fin lördag då här tio dagar innan julafton ! 

Jag har tagit en riktigt lång härlig promenad med mamman min som varit bortrest hela veckan, så var skönt att få umgås och prata med henne några timmar. 

När jag kom hem parkerade jag mig i underbara soffan och har nu ätit godis , druckit te och zappar mellan julfilmer på tv. Sköna lördag! 
Kommentera 1 st

Gift of today 14 december

2013-12-14 | 11:26:47 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
I dagens lucka på AVANNA hittar ni denna juliga tröja som passar lika bra till festkjolen som till jeansbyxan eller en julmysfilmkväll och pyjamasbyxan.
HÄR hittar du erbjudandet.
Kommentera 0 st

From my point of view

2013-12-13 | 20:28:02 | Egocentrerat&Vardagligt,



Jag har det härligt och katterna likaså. 
.. Jag orkade inte laga nån pasta så mina föräldrar fixade hit en pizza, mmm! 


Kommentera 5 st

Candy crush

2013-12-13 | 17:38:04 | Egocentrerat&Vardagligt,


 
Nu har min karl begett sig iväg på julfest och jag ska därför spendera fredagskvällen allena. 

Inte mig emot . Jag ska njuta i vår stora härliga nya soffa, jag ska laga en smarrig pasta med grejer jag inte kan ha i annars som Stefan inte gillar, jag har dukat upp godis och snacks, tänt ljus och njuter av granen som står så grann. 
Vampire diaries och romantisk komedi står på schemat . 

Hopas ni alla får en lika mysig fredagskväll som jag tänkt ha! 
Kommentera 3 st

Lucia

2013-12-13 | 10:46:09 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Önskar alla en riktigt fin Lucia!
Kände för att teckna så min Lucia fick bli  vackra Linn Herbertsson.
 
VIll du beställa tecknat porträtt? KAnske till någon i julklapp?
Då gör du det HÄR.
Några till hinner jag med innan jul!
Kommentera 2 st

Gift of the day, 13 december

2013-12-13 | 09:54:16 | Avanna konst/design/foto,

 
 
Gift of today på Avanna!
Today Unisex Zipup Hoodie med 20% rabatt!

http://avanna.se/en/clothes/hoodies/today-hoodie/
Kommentera 0 st

Every day I dream of chanel

2013-12-12 | 22:02:04 | Avanna konst/design/foto,

http://avanna.se/nyheter-1/i-dream-ofeco-college/
 
En ny fin ekologisk collegetröja med härligt print har flyttat in på Avanna ikväll.
 
..ja för varje dag, ja nästan i alla fall, så drömmer jag om att en dag få äga en klassisk Chanelväska...
 
Kommentera 0 st

I love those spots

2013-12-12 | 19:10:09 | Klädfunderingar& Önskeoutfits, shopping, provrummet & cravings,


Åh!! Ibland får man ju visioner om plagg man ser på andra eller på bild och hur man själv ska klä i dessa... Och ofta matchar inte den visionen verkligheten sen när man väl provar plagget...

Men denna leomönstrade blus från Lindex som jag bloggade om häromdagen satt exakt så som jag ville och drömde om. Så det var ju bara att gå till kassan och pröjsa. 

Tänkte inviga den imorgon tillsammans med nya stövlarna när jag ska se Nina älskade brorsbarn fira lucia på dagis. 

... Vad jag ska ha på mig mellan stövel och blus återstår dock att bestämma hehe. 
Kommentera 5 st

gift of today - wings eco college!

2013-12-12 | 09:53:33 | Avanna konst/design/foto,

 
Idag hittar du den otroligt populära Wings Eco College som gift of today på Avanna.se !
32% rabatt är det på denna skönhet idag!
HÄR hittar du den.
 
Nu ska jag äta några pepparkakor och klä granen och lyssna på julmusik!
Kommentera 1 st

for the love of a couch

2013-12-11 | 19:44:45 | Hus/Renovering/Inredning,

 
Åhhhhh!
Nu är den här!
Vår nya soffa!
Vår nya fantastiskt STORA, maffiga, sköna, mjuka, snygga, underbara soffa!
Större än vad jag upplevde den i affären men ojoj så bra det blev!
Kommer visa bättre bilder imorgon tagna i dagsljus..men åh..lite kär är jag nog just nu i denna möbel.
Här ska jag må så gott!!
 
Och nu ska jag bara om-inreda resten av rummet..Förut var det ju bara retro-kitschigt...nu får det bli en blandning av retrokitsch/bohemianluxury istället..ja lite så som jag är i personligheten haha.
 
Kommentera 6 st

Live forever College

2013-12-11 | 13:14:24 | Avanna konst/design/foto,

 
Julklappstips till en rocker.
Du hittar den  HÄR.
Finns även som Unisex Tee , HÄR.
Kommentera 0 st

new boots

2013-12-11 | 11:16:59 | Skor Skor Skor!, shopping, provrummet & cravings,

 
Jag köpte mig ett par stövlar förra veckan.
Alla par jag hade sen innan hade x antal år på nacken, somliga helt trasiga, några alldeles för ledsamma.
Ville ha ett par som kändes snygga men samtidigt rejäla som passar både till jeans som till kjol och klänning och som går att gå i trots snö, is och slask.
Fann dessa ovan på Skopunkten för 299 kr.
Hade helst velat ha ett par utan dragkedja - alltså en dra-på-modell. Men dessa funkade att stänga ändå kring mina något kraftiga vader, hela vägen upp. Brukar annars bli att dragkedjan/stöveln inte når runt sista centimetrarna.
Kommentera 2 st

gift of today 11 december

2013-12-11 | 09:30:50 | Avanna konst/design/foto,

 
 
 
I dagens lucka på Avanna.se hittar ni Fri Frakt hela dagen! Aktivera koden FF1112 i kassan!
Kommentera 0 st

disconnected

2013-12-10 | 21:49:44 | Avanna konst/design/foto,

 
 
Tyckte det här var en passande nyhet på Shoppen idag med tanke på hur avskärmad jag varit.
HÄR hittar ni linnet.
Skulle ni hellre vilja ha motivet på vanligt linne eller t ex tshirt så ange bara det i kassan..så ordnas det i AvannaFabriken!
Kommentera 0 st

achy breaky head

2013-12-10 | 20:47:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Den här dagen vet jag inte riktigt var den tog vägen..Det är Nobelfest i full sjå, Nelson Mandela har minnts och hedrats medan Obama och och statsministrar tog "selfies" med varandra, Bingo och Katrin har fått sin andra son och underbara Musikhjälpen är igång...och jag har varit märkligt avtrubbad hela dagen.
 
Sov som en kratta i natt, upp vid halv fem med hostattack efter att halsen snörpte ihop sig helt, lyckades somna om ett par timmar , vaknade med huvudvärk som bara ökade och ökade för att vid 13tiden knocka ut mig totalt..hatar denna totalförlamande sprängande huvudvärk. Illamåendet kommer på posten och även den mjukaste kudde känns som en stor sten rakt in i hjärnan.
Får sådan här huvudvärk ibland precis innan mens och det har förklarats med att jag helt töms på hormoner och östrogen.
Men ibland får jag det vid helt andra tillfällen..nån slags migrän kanske?
Fick sådan här otäck huvudvärk i mars där när jag hamnade på sjukhus av kräksjukan deluxe när jag ett tag trodde jag skulle spy mig själv till döds...(jo det kändes så då) så sedan dess har jag utvecklat litegranna kräkfobi...så som idag när det blir illamående+huvudvärk ja då blir det även lite panikkänslor.
Men lyckades somna och sov bort två timmar av arbetsdagen..vilket jag självklart vaknade med stress och skuldkänslor av istället.
 
Men jobbade på effektivt och hann till Posten med ett gäng ordrar och nu ikväll efter en smarrig Chili con Carnemiddag har vi varit duktiga och burit ner de röda sofforna ner i källaren och grejat...för imorrn..yey!, imorrn kommer nya stora härliga mysiga soffan!
 
Nu ska jag dricka en stor kopp te, njuta av doftljus och testa mina två nya nagellack jag fyndade på Ica.
Kommentera 1 st

uppåt väggarna

2013-12-10 | 10:44:49 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Några fler av alla snygga prints till ditt hem från Avanna.se
Tryckt på tjockt akvarellpapper för en lite mer konstnärlig känsla. De flesta finns i A4 eller A3 storlek.
Kommentera 0 st

Lussejulkatt

2013-12-09 | 20:13:14 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

..en något butter Charlie.
 
Något annat jag gjort idag, förutom massa nya prints och shopuppdateringar..är att jag sjrivit krönika till loaltidningen..
och så har jag försökt få mina katter att samarbeta med mig och Canonen. Ville få till lite julkort nämligen..det är väl endast vid sådana här tillfällen man kanske kunde önska att en katt vore lite mer som en hund och kunde lyda lite iallafall när man säger "sitt!" och "still!"
Knäppte av kanske 100 bilder och 5 typ blir skarpa.
Men jag älskar mina pälsklingar..suddiga som skarpa ♥
Kommentera 6 st

Dress your walls

2013-12-09 | 18:00:14 | Avanna konst/design/foto, Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
En stor del av dagen har ägnats åt att uppdatera Avannas Art/Konst/Poster-sortiment.
Många nya prints har tillkommit och bättre produktbilder på shoppen.
 
En perfekt julklapp att ge bort. Finns många olika print att välja mellan.
Kommentera 0 st

om du vill ge bort både mode och miljövänligt under granen

2013-12-09 | 10:25:31 | Avanna konst/design/foto,

 
I dagens "lucka" på Avanna.se så hittar ni erbjudandet " 3för2" på alla tygkassar!
Köp alltså tre tygkassar men betala endast för 2!
Ett perfekt tillfälle att köpa lite julklappar om du vill ge bort både mode och miljövänligt under granen i år.
Erbjudandet hittar du HÄR.
 
Eller så kanske du heter Anna eller känner nån Anna som du vill ge en present/unna dig något idag på ANNA-dagen!
 
Grattis alla ANNA där ute - visst har vi ett alldeles fantastiskt namn!
Kommentera 0 st

leoprintad blus + bootcut jeans

2013-12-08 | 20:05:00 | shopping, provrummet & cravings,

 
 

      
 
Bild från Lindex online shop
 
Jag har kärat ner mig lite i den här leoprintade blusen/skjortan från Lindex. Var och nöp i den i butik igår men blev inget köp men har inte riktigt kunna släppa tanken på den sen dess.
Så får kanske gå tillbaka och nypa lite till..och prova framförallt. Skjortror/blusar kan ju vara så svårt nä man är lite kurvig och bystig och inte har den där "perfekta platta skjortkroppen".
 
Är även lite sugen på de här jeansen ifrån H&M . Dels för att de är svartgrå, dels för att de är utsvängda och dels för att de är just från H&M då deras jeans brukar passa mig fint.
Skulle vara snygga ihop med blusen dessutom.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 3 st

FASHION MOODBOARD TEE

2013-12-08 | 12:38:15 | Avanna konst/design/foto,

 
Så där, det blev en tshirt av mitt fashion moodboard jag satte ihop..eller två tees, en i färg och en mer i svartvitt med bara lite färgade detaljer.
Och jag tycker det blev såååå snyggt och precis så som jag tänkte mig.
Du hittar dom HÄR och HÄR.
Kommentera 1 st

gift of today 8 december

2013-12-08 | 11:25:44 | Avanna konst/design/foto,

 
I dagens lucka på Avanna så hittar ni den ekologiska, sköna och bästsäljande " Be a unicorn" College Sweater, prissänkt med 149 kr!
Ett riktigt klipp med andra ord och en perfekt julklapp till nån du tycker om..ja kanske dig själv!
 
 
Kommentera 0 st

Gift of today 7 december @ Avanna.se

2013-12-07 | 15:43:16 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Idagens "lucka" på www.avanna.se så hittar du ett kanonpris på den mycket omtyckta "Free spirit Zipup Hoodie"
Ordinarie pris 549 kr, idag och idag bara : 400 kr!
 
Nu värmer jag mig inomhus med en stor kopp te och har tänt ljus. Började dagen med snöskottningn och sen har jag och mamma varit på julmarknaden här i stan och myst. Men blev väldans kallt om fötterna och händerna till slutt trots flera par strumpor och vantar.
Mamma bjöd dock på lite värmande glögg hemma hos henne och pappa..och som vanligt kom jag därifrån med en kassa med lite grejer jag plockade till mig i mammas gömmor och vrår..lite juldukar, pynt och en trasmatta.
Kommentera 4 st

fashion moodboard

2013-12-06 | 16:19:40 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Har gått och klurat några dagar på ett motiv till tees som är lite som ett fashion moodboard..ord, skisser, illustrationer, polaroider om vartannat..suttit nu och knåpat ihpå detta..så ska strax se hur det kan tänkas bli på en tshirt som kanske kommer upp på Shoppen sen!
Kommentera 0 st

Girls should rule the world

2013-12-06 | 13:05:43 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Två nya snygga statement teesAvanna.
Kommentera 1 st

Gift of the day, 6:e december

2013-12-06 | 09:32:11 | Avanna konst/design/foto,

 
I dagens "lucka" på Avanna hittar ni en 25% shoppingrabattkod!
Aktivera rabattkod FRIDAY25 i kassan!
Kanske köpa lite julklappar tryggt och säkert på nätet istället för att pulsa ut i snöstormen?
 
Om ni går ut - var försiktiga och ta det lugnt i trafiken!
 
Kommentera 0 st

snapshots from the Avanna FActory

2013-12-05 | 19:40:31 | Avanna konst/design/foto, Egocentrerat&Vardagligt,

 
Här är lite bilder från dagens "Avannafabrik".
Jag har tryckt och packat och skiat
- Massor av olika härliga och snygga tygkassar. Finns ju nåt motiv för alla smaker!
- Packat massa smycken lite extra fint.
 
Sen fick jag skjuts till Posten av bästeKarin♥, guld värt när man har många paket, känner sig krasslig och vädret är ruskigt. Vi åkte sen och handlade och har nu druckit te.
 
Nu blir det nåt käk och nån film tänkte jag.
 
Kommentera 0 st

felt like colouring

2013-12-05 | 13:24:39 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Kände för att färglägga den här bruttan jag tecknade tidigare i år. Sagt och gjort.
Nu är jag sugen på att göra print av henne på akvarellpapper.
Kommentera 0 st

Gift of today 5 december

2013-12-05 | 10:09:58 | Avanna konst/design/foto,

 
 
I dagens "lucka" på Avanna hittar ni detta snygga linne till extra bra pris!
Kommentera 0 st

ekologiskt mode är rätt mode

2013-12-04 | 23:15:00 | Avanna konst/design/foto,

 
Idag har jag tryckt väldigt många tygkassar. Särskilt med de två motiven ovan "Black Feathers" och "Indian Skull"som är bland de mest populära tygkasarna på Avanna.
Överlag tycker jag att tygkasseförsäljningen bara ökar och ökar vilket ju är jättekul.
En tygkasse är inte bara ekologisk och miljövänlig utan praktisk och snygg och ger din look en lite mer personlig touch. Särskilt när det finns över 200 olika kassar på Avanna att välja bland.
Kommentera 1 st

Fredagsmys hela veckan!

2013-12-04 | 19:33:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,



Igår tog vi en sväng till Skövde då vi skulle hjälpa svärmor med en mobil på Telia. Vi tänkte då passa på att provsitta lite soffor på Mio och Chilli
Vi var dock innan egentligen ganska inställda på att vår kommande nya soffa skulle bli nån av Ektorpvarianterna från Ikea.. Men efter lite provsittande på Mio så blev både jag och Stefan  ganska så frälsta i soffan Friday. 
Jättestor, skön, mjuk, fluffig, snygg, maffig... Ja ganska så perfekt. Vi gillade även det grå tyger som soffan i butiken hade . 
Men vi beställde ingen utan åkte hem  och funderade lite. 
Tills idag. På förmiddag ringde vi och beställde och det var nästan att vi hade fått hem den idag också då de hade Tidaholmsutkörning, men lastbilen var full så nu får vi vänta till nästa vecka. Men det gör inget för vi hade sånt flyt att det fanns en enda kvar i lager , annars hade vi fått vänta till februari. 
Åh vad jag längtar ! Jag kommer få julmust i en ny stor skön soffa! 
 
Jag kärade även ner mig i en fåtölj på Mio .. Och en cerise på Chilli.. Men det får bli nån annan gång .. 



Kommentera 2 st

gift of today 4 december

2013-12-04 | 10:13:49 | Avanna konst/design/foto,

 
I dagens lucka på www.avanna.se hittar ni en fraktfri kod som gäller bara idag och ordrar inom Sverige!
Koden är FF1204
Kommentera 2 st

Skumtomtar och skumbad

2013-12-03 | 22:12:47 | Egocentrerat&Vardagligt, Foto/Fotografering,

 
Jag glömmer av från juletid till juletid varje år hur jäkla goda de där skumtomtarna är..mmm.
Farligt goda faktiskt.
Och så perfekt eftermiddagsmysfika tillsammans med några pepparkakor och en apelsin.
 
Apelsiner ja..Så gott. Men jag avskyr att skala dom och dela dom. Det sprutar överallt och både jag och bord och diskbänkar blir kladdiga.
Idag löste jag i alla fall kladdproblemet genom att äta dagens apelsiner medan jag badade.
Kommentera 15 st

Angel

2013-12-03 | 17:16:10 | Avanna konst/design/foto,

 
Nu har jag uppdaterat shoppen med ett nytt "Vingarprint" på collegetröja och tshirt. Angel döpte jag dom till.
Wingströjan är en av Avannas mest sålda produkter och jag tyckte en "systertröja" var på sin plats ♥
Kommentera 1 st

Gift of Today

2013-12-03 | 09:00:47 | Avanna konst/design/foto,

 
Så här ser dagens "lucka" och Gift of Today ut på www.avanna.se
Den populära "Armed and Ready" Unisex Tee till extra bra pris!
Kommentera 0 st

klänningskärlekar

2013-12-02 | 23:39:51 | shopping, provrummet & cravings,

 
Jag surfade in på H&M och fick lite klänningscrushes.
Klänningar som är perfekta mixen av boho-70tal-casual-chic.
Klänningen med guldigt liv och vit kjol blev jag lite msåkär i..men nu är jag ingen partybrud...och några julbord vankas det inte heller så har nog ingen användning för just den..men fin är den.
De andra skulle jag älska att bära med olika sorters strumpbyxor - svarta, mönstrade, tjockare, tillsammans med högre stövlar eller grova kängor.
Yummie!
Kommentera 1 st

Av ren kärlek

2013-12-02 | 20:40:25 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
"Par Affection"...av ren kärlek.
Ja det är Avanna det, för mig...Det är JAG.
Vad vore jag utan mitt Avanna?
 
Det är allt som oftast en standardfråga från folk "hur går det med företaget?" och innan man ens svarat så har folk redan bestämt sig på förhand att "det går bra".
Så när man säger att det är kämpigt som fan och så har varit nåt år nu blir de liksom ställda. Tysta. Tror man skämtar och säger " jaså..näää!?!?...Det som verkar gå så bra!"
Då är det jag som blir Paff..Tyst..för vad sjutton baserar de den uppfattningen på? Egentligen?
 
Jag har ju varit ärlig med det här i bloggen. Att allt är inte guld och gröna skogar med ett företag. Långt därifrån.
Att kreativitet absolut inte ska blandas ihop med framgång.
Att bara för att man har  mycket att göra betyder inte det massa pengar.
Att i den rosaskimrande kåta entrepenörsbubbla som blogosfären lätt bygger upp måste man ju även våga visa att det är svårt. Man får inte miljoner på kontot bara för att man startar ett företag. Alla har inte guldkontakter inom företagslivet och får sponsorer och investerare i alla idéer man har och vips får en succé från start.
 
Jag blev tillfrågad för ett tag sedan av en författare att vara med i hennes kommande bok om unga entrepenörer/företagsledare. Jag tackade ja, om än med viss tveksamhet i bröstet och att svara på frågorna var lite jobbigt. Särskilt när det kom till frågorna om man upplevt djupa dalar med sitt företag och hur man tog sig ur dom och var man ser sig själv och företaget om 10 år.
Även här var jag ärlig och mailade till författaren att jag på ett sätt just nu befinner mig just i en dal..kanske borde jag inte vara med i boken trots allt...för tänk om jag inte tar mig ur den?
 
Men hon skrev tillbaka klart jag skulle vara med ändå för hon liksom  jag verkar ha inställningen att man måste våga visa att det är kämpigt. Det får inte vara ett sådant tabu att misslyckas eller att ha det svårt.
Och när jag svarade på frågorna om vad jag gjort hittills med mitt företag och fick tänka igenom vad jag faktiskt åstadkommit ja då kände jag mig ändå på ett sätt framgångsrik.
Jag har ju gjort massor! Åstadkommit mycket!
Startat eget, klarat av det helt själv i över 6 år , startat klädmärke, mina plagg har synts på några av de största bloggarna och kändisarna i Sverige, jag fick lanseras som eget märke hos Nelly. com och ha kollektioner där i över 2 år, självaste Tyra Sjöstedt modellade för m i g och mitt märke och jag var väl överhuvudtaget den första bloggaren som fick släppa egna kollektioner på Nelly även om det verkar vara långt mer flashigare idag när sådana som Angelica Blick, Rebecca Simonsson och Fanny Lyckman gör samma sak. Startat egen webshop som jag också sköter helt själv, jag skriver krönikor, får fotojobb och år då och då lite samarbetsförfrågningar från andra företag och märken.
 
Och jag kan ju bara försöka fortsätta kämpa för att jag och Avanna finns kvar just om 10 år.
För när tystheten och paffheten släppt på en del av de som frågat om företaget så säger de "Kämpa på! Det är ju det här du ska hålla på med. Det du brinner för ju!"
För det är ren kärlek..och jag hoppas och tror att kärlek kan övervinna allt. Jag vill inte hålla på med nåt annat.
 
Det är nog därför "Årets Rookie"utmärkelsen som jag fick av kommunen/svensk handel Tidaholm/ företagarna Tidaholm för några veckor sedan betydde och betyder så oerhört mycket för mig.
Att man blev uppmärksammad och belönad för allt slit och kämpande.
Att det blev till en tro på en ljusare framtid..och att det faktiskt börjar kännas som att vindarna börjat vända igen.
 
 
..och skulle det ändå skita sig ändå,  ja då är det som min älskade karl säger " det betyder inte att du är en misslyckad människa, du vågade vilket det inte är alla som gör och det ska du alltid vara stolt över".
Kommentera 7 st

peace, bambi, bayswater & angel pigs

2013-12-02 | 14:39:22 | Avanna konst/design/foto,

 
Lite nya fina och härliga Iphoneskal har landat på www.avanna.se
Du hittar dom och alla andra fina skal HÄR.
De kostar 99SEK/st
Perfekt julklapp!
Kommentera 0 st

Gift of the day, 2:a december

2013-12-02 | 10:23:37 | Avanna konst/design/foto,

 
Gift of the Day , idag på www.avanna.se är dessutom en nyhet!
Den urmysiga unisexhoodien med det populära "Nostalgia"printet.
150 kr rabatt, bara idag!
Kommentera 0 st

julmysplaner

2013-12-01 | 21:50:16 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Undrar hur många adventsstakebilder det har publicerats idag i sociala medier..?
Ovan ser ni ialla fall hur det ser ut i vårat lilla kök.
Tycker det blev mysigt med lite gammeldags retrokänsla.
Hmm..sladdar blir dock aldrig snyggt på bild.
 
Denna första advent flög i alla fall förbi och jag vet inte riktigt var dagen tog vägen. Har känt mig ganska låg idag. Hängig och däven och lite "illa" till mods på nåt sätt.
Men hann med en mysig tur på stan med mamma framåt kvällen då vi spanade in "Skyltsöndag".
 
Jag ska försöka mysa och njuta så mycket jag bara kan nu fram till jul. Denna tid brukar gå så sjukt snabbt och innan man vet ordet av det är julen över och alla de där drömbilderna av perfekt jul man hade i skallen faller i kras..Nu i år tänker jag inte ha några drömbilder..utan bara vara i nuet och och ta till vara på det.
 
Fick som önskemål av en läsare att lista mina "julfilms-måsten" och det har jag visserligen gjort några gångr förr här i bloggen men det är ett mysigt inlägg att göra så det ska jag göra och det där med julestämningsfilmer ingår definitivt i min julmysplan.
 
..men nu ska jag ta kvällens sista kopp te för att lindra den riviga halsen och sen i säng med en spännande bok.
Kommentera 5 st

Gift of the Day Avanna.se

2013-12-01 | 11:26:59 | Avanna konst/design/foto,

 
 
Gift of the day!

Från idag fram till julafton kommer ni hitta "Gift of the Day" på www.avanna.se

En vara till nedsatt pris eller något annat kanonerbjudande som gäller bara den dagen.
Först ut är ett riktigt bra pris på denna ekologiska juliga tröja http://avanna.se/klader/xmas-collecetion/rudolph-eco-college/
som ingår i Avannas "Julkollektion" som också lanseras idag!
http://avanna.se/klader/xmas-collection/
Kommentera 1 st