GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

rödvin, party, idol eller pyjamasbyxa?

2008-10-31 | 17:59:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sista oktober, mörkret och hösten är här på allvar, det är halloweentema i varje affär, det är fredag och en hel helg som vankas.
Medan jag städade så kom mamma förbi - vi tog varistt rödvin medan jag dammade av en hylla på toaletten,, bytte sängkläder, torkade av bord och bänkskivor och mamma..ja mamma fick åter sucka åt mina döda kruksväxter i fönstren som med en sista suck tappade alla sina knastertorra löv när hon rörde vid dom..

..men rödvinet gjorde städningen lite roligare i alla fall..
Sen kom Stefan hem, med en flaska Tequila Rose till mig för att jag varit duktig och städat...och lovat att rensa kycklingen till vår middag ikväll.
Känner mig allt lite partysugen..Vill ha skitkul en kväll, glömma kroppsnojor, bekymmer, sorger och besvär..
Men jag är lika sugen att bara dega i soffan i pyjamasbyxa, kramas och pussas med mina tre pojkar här hemma och titta på film och Idol.

Har ni fester som väntar denna helg? Ska ni klä ut er och hela kitet?

Jag och mitt senaste "partygäng"


Fr v: Tarja-Liisa, Sandra, Emma Wiklund, jag och så nån av Lindex chefer..typ..minns ej..dåligt av mig.

UPDATE: Just det - Mats! Mats Gesäll, Sverigechefen! Tack älskade Jenny för att du friskade upp mitt minne..och förlåt Mats.
..som jag förövrigt satt bredvid hela tågresan upp till Stockholm utan att veta att det var han. När vi sedan, på fördrinken presenterades för varandra blev det " Nämen det är ju du"upplevelse.
Så liten världen kan vara ibland.


..men Visst är Emma Wiklund strålande vacker..särskilt i det där paljettlinnet..jag själv inte såg lia strålande ut i i förra inlägget..
Kommentera 72 st

paljett..

2008-10-31 | 13:43:32 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jag vart inne på Lindex en sväng också nu på förmiddagen...Testade det där urfina paljettlinnet som Emma Wiklund så snyggt bar upp på Rosa Bandetgalan..
Men ja..man kanske ska vara 175 cm lång och slank för att bära upp det snyggt..inte 157cm och ickeslank..

..fast jag gillade det ändå...men jag köpte det inte..

Men detta plagg är ännu ett exempel på hur olika det kan bli på en lång vs kort kropp..det blir inte det där snygga avslappnade "hänget" på plagget..

Kommentera 32 st

Fredag förmiddag

2008-10-31 | 12:16:29 | Outfits och Garderoben,

Vaknade upp i ett snövitt Tidaholm med lite julekänsla som spritte i min kropp, tog en varm dusch och sjöng bjällerklang och när jag klev ur det immiga badrummet så var Tidaholm åter grått och blaskigt..
Jag gillar inte vinter men om det ändå ska vara kallt kan det ju vara lite fint och vitt istället för grått och blött ty det är ju bara för deprimerande.

Har i alla fall haft en mysig förmiddag med bästa Karin. Vi har mumsat frukostbuffé på café och pratat och skvallrat och haft så där roligt avslappnat som jag bara kan ha med just Karin.

..nu så ska jag fota dagens outfit, innan jag svidar om till nåt mer storstädarvänligt...trök und bröl..städa..bläsch...men å andra sidan skitigt ovh stökigt är tråkigare..

 Men först: Gårdagens outfit:



Skinnjacka, Torgfynd
Halsduk med huva, BikBok
Klänning och strumpbyxor, Lindex
Röda strumpor, nån gratisgåva ifrån LÓreal
Kängor, Din Sko
Väska, Väskcity
Kommentera 26 st

fashionmagazine-look-a-like-pics

2008-10-30 | 18:51:48 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Idag har jag tvättat tvätt.
Suckat åt att det bara var tråkig post som kom igenom brevinkastet.
Sen gick jag och köpte 3 modemagazine och en räksallad och en ostochskinksallad och gick hem till mamma och bjöd henne på lunch.
Lade mig efter maten på en fårskinnspläd framför deras kamin och värmde mig medan jag drack 2 koppar te och bläddrade i tidningarna.
Fick massor av inspiration.
Fotoinspiration och illustrationsinspiration.

Just nu håller jag på och svarar på en intervju ..faktiskt till ett fashionmagazine..

I förrgår försökte jag ta lite fashionmagazine-look-a-like-pics på toan på hotellet...

Kommentera 39 st

..och så tar vi lite svar på tal..

2008-10-30 | 15:39:13 | Foto/Fotografering,

Josephine om " min kamera är kass":

"Fast skulle de helt plötsligt få en massa kameror gratis..ja det skulle ju i och för sig göra ändå ondare i mitt fotohjärta.."

Hur tänker du där? Missunnsamhet är enligt mig den sämsta egenskapen en människa kan ha. Vad förlorar du på att någon annan får en kamera gratis? Tar de slut? Får du ännu mindre råd till att köpa en kamera? Blir du fattigare för att andra får saker gratis? Svar: Ingenting. Och nej. Dessutom; jag tror inte att bloggarna menar att de har tagit en otroligt oestetisk, eller konstnärligt fel, bild när de säger att "kameran tar bara dåliga bilder". De syftar antagligen på låg upplösning, att den inte har några manuella funktioner (såsom inställning av skärpa, slutartider osv - och att den automatiska funktionen inte fungerar bra och därmed ger oskarpa bilder) och därför behöver en ny, mer utvecklad kamera.


IP: 77.105.203.162"

Konstigt att du verkade ta illa upp av min eventuella missunnsamhet...??

Klart att jag skulle bli avundsjuk om en som knappt vet vad bländare är, som kanske har råd att köpa i stort sett vilken kamera de vill får kameror gratis eftersom fotografering  är  en  av mina största passioner och jag får spara i flera år för att ha råd att köpa en kamera jag verkligen vill ha  eller ta den på avbetalning. Lite avundsjuka kan även vara en drivkraft och det ser jag inte som något negativt alls.
Och avundsjuka är inte detsamma som missunnsamhet.

Men på de frågor du ställde och även så snällt svarade åt mig på så håller jag med dig. Men det var heller inget sådant jag antydde.
Att det skulle göra ondare vara en återsyftning på att det gör ont i hjärtat när jag ser dåliga bilder och folk som inte kan hantera en kamera och enbart skyller på kameran.
Dessutom nämnde jag ingenting om det estetiska. När jag läser att dessa bloggare klagar över att kameran tar dåliga bilder tror jag helt och fullt att de menar att bilderna blir suddiga och mörka och just dåliga när kör på autoinställning, med fulblixt, inte fått nån skärpa och inte alls övat sig fram med bländarvärden och slutartider och iso-tal . Och ingen kamera i världen funkar optimalt eller klarar alla fotosituationer på autoinställning. Och angående upplösning som du nämnde  behövs det inga höga megapixeltal alls för att få en bra bloggvänlig bild. Upplösningen blir viktig först när man ska skicka en bild till tryck och andra användningsområden.

....................................................................

Och till er som nu undrat om inte jag kan dela med mig av fotograferingstips.
Visst sure, jag prova nån gång då och då, men kanske lättare om ni kommer med mer specifika frgår vad ni vill veta mer om och lära er?
Men mitt första tips:
VÅGA LEK! VÅGA PROVA! Kameran går inte sönder ( ja om du inte kastar den i marken och så där då..)
Fota saker du älskar.






Kommentera 23 st

" min kamera är kass"

2008-10-30 | 11:43:19 | Foto/Fotografering,

Jag är en sådan där som läser de stora bloggarna...bara för att de är stora..och för att någon gång fatta varför de är stora. Och i mina försök att förstå deras storhet spär jag ju på deras besöksstatistik så de fortsätter vara just stora.
Det blir till en "ond cirkel".

Oftast tycker jag att de är ganska så innehållslösa och tråkiga och platta.
Och jag stör mig ofta på de dåliga fotona som visar upp dagens outfits eller senaste inköpen..bilder som dessutom ofta följs av kommentarer som " min kamera är kass"..." gahh jag blir tokig på min kamera".." jag måste köpa ny kamera - vet ni nån som är bra?".

Vart nyss inne på Petras blogg - Shecity. En blogg jag då och då i och för sig  kan finna underhållande och Petra själv verkar vara en crazyhärlig tjej. Men just detta inlägg om kameraköp och kamerakrav är så vanliga hos de stora bloggarna.. " Kameran måste ta bra bilder".
Detta sticker i mina bildögon. Det skär i mitt fotopassionerade hjärta  och det skär i min person som aktivt hållt på med foto sedan 1994.
Det är inte kameran som ska ta bra foton. DET ÄR DU SJÄLV.

Man kan ha den dyraste proffsigaste kameran i världen, men begriper man den inte, förstår man itne hur en kamera funkar blir det inte bra bilder.

..Hmm vi kan översätta det till ett mer modebloggstillgängligt språk:

Du kan ha de dyraste sminkprodukterna i världen -  Dior, Chanel, YSL, men vet du inte hur du sminkar dig snyggt så blir inte heller din make up bra lagd.
Du kan ha de dyraste Manolo Blahniksklackarna, men kan du inte gå i high heels ser det inte bra ut.

Sedan håller jag förvisso med Petra att säljarna på Elgiganten endast vill sälja och inte vet vad de pratar om.
Men, det är ju lite granna upp till dig att veta vad du vill ha för kamera. Är du fotointresserad borde du ha en hum själv om vad du ska ha.
Vet du inte det - gå istället till en renodlad fotobutik där det jobbar experter inom området.
Köp på dig fototidningar och läs recensioner, tips och råd.

Istället för att företag överöser storbloggarna med gratiskläder, skor, smink, galamingel etc tycker jag de borde sponsras med fotokurser och sen kanske en kamera som överensstämmer med deras kameraskills..

Fast skulle de helt plötsligt få en massa kameror gratis..ja det skulle ju i och för sig göra ändå ondare i mitt fotohjärta..



( bild fotad med min lilla kompakta samsung, ingen jättebra bild alls, men det beror på att JAG inte  fick bra fokus, inte hade rätt bländar/slutartidsvärden för att fota utan blixt i de ljusförhållandena på en hotelltoalett med lysrörsljus...vitbalansen är ju också viktig..min kamera - ja den gjorde så gott den kunde med mig bakom ratten.)
Kommentera 53 st

morgonballe..ehh morgonbabbel..

2008-10-30 | 10:34:19 | Egocentrerat&Vardagligt,



(Haha jag skulle verkligen skriva morgonbabbel i rubriken, men skrev balle..Hmm undrar vad jag tänker på just när jag vaknat..eller vad jag drömt..?)

Godmorgon på er.
Ja jag klev nyss  opp..Sovit i sisådär 10 timmar och jag känner mig..inte ett dugg utsövd. Skittrött men också lite tjock i halsen..Förkylning på G?
Ska nog bara stanna inne och vila idag..även om senaste dagarnas leverne borde vara en stormorot att motionera..
Men jag gick ju en skön promenad med mamma igår.
Eller skön..det var ju svinkallt ute! Så där så att låren blev till isklumpar ( vilket jag i och för sig finner märklit ty borde inte allt det där fettet skydda nåt?)
Det luktade vinter faktiskt..och visst, det är idag vitt på taken här i Tidaholm.

Nåväl, nu ska jag äta frukost. Har bara pimplat Loka Citron ännu..fast det är ju lite standardfrukost här i bloggosfären..

Hade dock gärna sett en hotellfrukostbuffé uppdukad i köket..den jag åt igår var sååå god..jag tog av det mesta och såg särkskilt noga till att äta upp vattenmelonen, grapen och brownien..och ägg...älskar ägg.



Kommentera 19 st

ego..light

2008-10-29 | 20:03:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

..ja nu är alla 249 bilder importerade..

Tycker vi sätter igång med ego:andet..
Med i alla fall en bild.



..Jag fick höra flera gånger igår att jag liknar nån..påminner om nån.
Make up artisten sa att jag har ett väldigt spciellt ansikte..Och my low self esteem-jag mumlade fram att jag alltid liknas vid en rumpnisse..eller filifjonkan..eller trollet plupp..Ja nån trollvarelse med tovigt hår.
Men då blev MUA:n arg.
Du ser inte ut som nåt troll!

..när vi senare under kvällen råkade på varandra i Globens korridorer så ropade hon rumpnisse, varpå jag genast lystrade.
Då stampade hon och skällde " NEJ NEJ NEJ! Du ska inte lyssna när när nån säger rumpnisse sa jag ju!"

Tycker ni att jag liknar nån?
Kommentera 78 st

importerar

2008-10-29 | 19:40:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

..har tagit en hel del bilder senaste galadygnet...



...snart kommer ni få se en hel del av dom..
och  var beredda på megaegoinlägg...Men känner man sig vacker, snygg, sexig, nöjd en kväll i sitt liv så vill man ju föreviga det...
Kommentera 9 st

back to the ordinary..

2008-10-29 | 15:46:02 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahhh!
Hem Ljuva hem!
Så skönt att vara hemma...
Det må vara lyxigt att gå på gala, bo på hotell, sova mellan vita satinlakan, äta frukostbuffé, bli sminkad...mend et är såååå skönt att komma hem.

Ska vara dutkig..tror jag..och packa upp nu..resväskan har stått i hallen konstant i en månad nu halvt ouppackad, men nu så har jag ingen mer tripp inplanerad på ett tag.

Nu är det åter ostylad (grå) vardag som gäller..




Tack igen för alla kommentarer, länkningar, pepp, ökad besöksstatistik osv.
Guld värt!
Kommentera 26 st

Mums! Glass!

2008-10-29 | 11:06:09 | Lyx,

Kommentera 27 st

at my most beautiful...

2008-10-29 | 00:12:25 | Lyx,

Godkväll godnatt..gala..glam!

Åh viken kväll!
Vilken fantastisk dag!
Rosa Bandetgalan var helt enormt kul.
Trots att det blev ändrat i sista sekund att bara söta Sandra skulle gå upp på scen istället för alla fem vinnarna i Pink Collection.
Lika bra det. Jag var nog nervös ändå och hade fullt upp med att dricka rödvin och äta goda lyxiga praliner.


Snart är det midnatt och det känns lite som Askungen..Nu kommer jag förvandlas till trashank igen och min galavagn bli en pumpa...

För jag måste säga att JAG HAR ALDRIG KÄNT MIG SÅ VACKER OCH SNYGG SOM JAG GJORT IKVÄLL!
Fick en sådan otroligt duktig makeupartist som frågade om hon fick fria händer..och mitt osäkra jag pep fram ett litet ja...och hon berömde mitt face  och mina ögon och hon blev själv förvånad över hur vacker jag blev och åh...jag vill aldrig vätta bort sminket eller lösögonfransarna eller schamponera bort th dust-it och lockarna..
Och under galan har jag fått underbara sms ifrån Mamma som kallade mig sin prnsessa i tv, från min älsklong Stefan och min bästa vän Karin, och så från  bästa KarinOlofsson,  från söta Wysteria, gulliga Donnasandra och underbara Malin.
Dessutom var min finafina vän Martina på plats ♥



Och tack för alla fina kommentarer!
Kram till er alla!

Och TACK TILL LINDEX!
Kommentera 74 st

Superstylad!

2008-10-28 | 16:43:36 | Outfits och Garderoben,

Kommentera 74 st

Jag är vip

2008-10-28 | 14:43:10 | Lyx,

Kommentera 33 st

Självpepp självpepp..öka farta sista kvarta tidaholm!!

2008-10-28 | 13:09:40 | Outfits och Garderoben,

Nu är jag framme i Sthlm.
Har panikhandlat ännu en kjol nya strumpbyxor samt ett rosaband och ett rosa nagellack.
Gick in en sväng på Lindex och såg att i alla fall i den butiken var min tischa slutsåld...Behövde lite egoboost nu.
Har varit illamåendes sen jag vakna..Nervositet...

Det är en jäkla plåga det här att aldrig ha nog med självförtroende att tro att man duger...
Ändå har jag en bra dag..log åt mig själv i hissen upp till hotellrummet.
Inte en enda finne.
Jag ser helt ok ut utan smink, håret fint och jag ser inte ens jättetjock ut.
Woohoo!

Självpepp självpepp..öka farta sista kvarta tidaholm!!

..och så här kommer jag väl strax klä mig..



Kjol och väska inhandlat i söndags på 10 minuter , H&M...Tycker det blev fint ton i ton alltihop..och så svarta strumpbyxor och svarta skor.
Kommentera 50 st

en av dessa kjolar..

2008-10-28 | 07:31:00 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon godmorgon.
Sitter här med en kopp te och en flaska Loka.
Andas litegranna.
Försöker släppa nervositetsnerverna.
APckar klart min resväska.
Kollar så jag har tågbiljetterna..
Om cirka 12,5 timmar börjar den tv-sända galan.
Då ska jag sitta där, vid Lindex VIP-bord...sminkad och påklädd ( ja gärna påklädd innan också tack)...Och det finns inte emr tid för kjoldilemman.
Kommer bara upp nån timme innan till Stockholm innan vi ska samlas dessutom.


Men nu är det ju som så att vi var i Skövde i söndags. Och jag provade ett otal sistaminutenkjlar inne på H&M.
Och jag köpte en + en matchande kuvertväska...
Jag testade kjolen+ väskan + t-shirten igår och det såg helt ok ut. Inte galagalaglammigt så sett men sött och bekvämt.

En av dessa kjolar fick följa med hem och ligger nu varsamt nedpackad i påse i resväskan..



Kommentera 21 st

den där kjolen...

2008-10-27 | 22:11:39 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Det är många som under dagen tipsat mig om denna kjol ifrån Gina Tricot

och att den skulle lösa mitt kjoldilemma inför imorgon.

Jag tycker det är jättesöt , och mycket charmen med en blogg, denna direkta respons,detta engagemang som finns hos en del läsare, viljan att vilja hjälpa...Ursött.

Och jag har gluttat på denna kjol.
Men jag har även provat den och man kan väl säga att den satt skit på mig.
För tight och för stor på samma gång, dessutom tyckte jag inte om att tyllen var så sträv och hård...Jag vill ha mjul böljande tyll.
Jag tror den sitter som bäst, tyvärr, på en längre slankare kropp...som så mycket annat.


För på mig med mina 157 centimetrar över havet, blev längden fel och för att den skulle sitta snyggt - där jag är som smalast i midjan så orsakade den tredubbla höfter och den skavde in i revbenen.
Och om jag hasade ner den mot höften blev den ju helt galet fellång och orsakade istället att kärlekshandtagen blev fyrdubbla.
Och satte jag den lite mittemellan satt den inte still.
Kommentera 28 st

egomoment of today

2008-10-27 | 20:14:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag var ute på en liten fotopromenad tidigare idag, efter att jag hade varit hemma hos mina föräldrar..
Det började dock spöregna så jag fick skynda mig hem, men jag tog skydd en stund i någon liten minitunnel med lite taskigt tafatt klotter i..



Kommentera 15 st

en t-shirt, på gott och ont..

2008-10-27 | 15:56:31 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Man skulle ju ha haft en stor gigantisk tyllkjol...Eller i alla fall en ala carrie bradshaw.....
Jag spanade på en massa kjolar i Stockholm förra veckan..och veckan innan det...men hittade ingen.
Ok, fanns en rosa snygg sak på Topshop..som det överhypatsbloggats om det senaste, i cerise tulpanmodell..men den vart lite dyr..och kort..
Beyond Retro har ju en massa härliga tyllkjolar..Men köpa en för 900 kronor??
Nja..

..några av dessa Topshopkjolar hade dock suttit fint..( tror jag..har ju inte provat dom..)



Det är både på gott och ont att t-shirten redan är given som obligatoriskt plagg på galan.

Bra: Jag slipper bekymra mig om vad jag ska ha för över del. Jag msåse vara lite kreativ för att hitta snygga accessoarer och nederdel som passar = kul
Dåligt: JAg kan inte ha en klänning, jag måste verkligen hitta nåt som passar och som jag känner mig bekväm i..


Kommentera 37 st

jag vill ju se ut som hon jag gjorde..

2008-10-27 | 14:07:47 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ujuj...det gick just upp för mig..det är ju imorgon verkligen..Imorgon..Rosa Bandetgalan..Imorgon sitter jag på ett tåg igen, för tredje veckan i rad, mot Stockholm.
Och imorgon är det späckat schema.

Tåg
Ankomst
Incheckning
Snabbt ombyte
Samling reception
Till globen
Genrep med emma wiklund
Smink
Välkomstdrink
Middag
Gala/tvsändning - upp på scen

Imorgon.
Känns lite konstigt.
Men kul.
Nervöst.
Och fortfarande ganska aningslös om vad jag ska ha på mig, om vi ska åka till globen i galakläderna eller ha med ombyte..
Den enda riktlinjen är ju att vi som designade motiv till Pink Collection ska ha våra vinnart-shirts på oss på galan.. Men vad ska man ha till..
Jag hade ju gärna gjort en kul grej och sett ut som mitt egna motiv..på nåt sätt..


(illis: jag)
Kommentera 25 st

även modebloggerskor måste göra nummer 2

2008-10-27 | 11:04:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag hörde nåt SPLASH.
Sen några arga svordomsmummel.
Sen en smäll i en dörr
Därefter spring i trapp
och Drrröööööl!
Så ringde det på min dörr.
Utanför stod en av gubbarna som ringde på imorse.
En nu väldigt blöt sådan gubbe.

" Är det du som håller på och spolar i avloppen vavavavava?"
frågade hans ilsket och jag undrade för en sekund om de läser min blogg medan de håller på med rörmokeri och läst om mina planer i förra inlägget..

"Näe" sa jag
" Vi badar i piss därnere" sa han och sprang sedan till nästa dörr och ringde på...
..och lite önskar jag att det var jag som hade spolat..men jag hyllar i alla fall den som gjorde det.

Menmen..nu ska jag traska hem till mina föräldrar..Jag behöver bajja..
Ty även modebloggerskor måste göra nummer 2..men kanske att det är lite mer fashionabelt poo..

Kommentera 26 st

In your face!

2008-10-27 | 08:55:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

...blev för en stund sedan brutalt uppväckt av två män som hakat upp sig på min ringklocka.
Efter tredje signalen masade jag mig ur sängan, roffade åt mig Stefans badrock, checkade så ingen nipple-slip var i antågande och öppnade dörren.
Mitt trötta anlete möttes av två självbelåtna mansgrisar i arbetskläder
" Jaha, godmorgon då på dig" sa de med en min som var anklagande och så dömande och vittnade om att de hatar folk som inte går upp klockan 05 för att gå och jobba med industri och borrar och skyddsglasögon.

Men va fan - what do they know? Jag kunde ju ha jobbat natt och nyss kommit hem och endast sovit en kvart..? Fullt möjligt.
I alla fall informerade de mig om att de skulle ge mig problem..och jag i mitt stilla gäspiga sinne tänkte att det var väl knappast förvånande att de skulle göra det..syntes ju lång väg.

Nu får jag inte använda vatten, avlopp, spola, duscha etc på hela dagen för då skulle de få min skit i hvuudet då de ska göra stambyte i hårsalongen här nedanför.
...så nu har jag en väldans lust att äta laxerande produkter och bli paniktvungen att gå på toa..and then flush the toilet with the biggest joy...Oh yey oh yey.

(illustration: jag)
Kommentera 35 st

för framtida Avannaplagg hos Nelly.com

2008-10-26 | 21:58:22 | Avanna konst/design/foto,

Godkväll.
Sitter här och motivplacerar och skissar för framtida klädsläpp hos Nelly.Com

Det är svårt-kul-frustrerande-enerverande-inspirerande-peppande-beslutångestframkallande på samma gång..

Vilka motiv?
Vilka plagg?
Vilka motiv på vilka plagg?
Vilka färger?


Kommentera 52 st

Benfrågor klädda i turban

2008-10-26 | 18:54:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fy faen...det var lika tråkigt att sitta på den där motionscykeln som jag hade vaga minnen utav....Bara sitta och trampa och inte komma nånstans..Det är nog därför jag föredrar att springa/jogga och promenera eftersom man faktiskt rör sig framåt + frisk luft.

Men jag upplever ju att mina ben blir än mer stabbiga av just jogging och så. Att jag väldigt lätt  tenderar få stora svullna lårmuskler på framsida lår i kombination med att jag har väldgt mycket daller på insida lår - fett och överblivet "fläbb" sen min stora viktnedgång för ett antal år sen..

Hur tränar man benen bäst för  en smalare siluette och mer tonade muskler?
Tips mottages mer än gärna.


Har duschat här hemma hos föräldrarna nu och tittar på nåt program på Tv3..Coleen´s real women eller nåt sånt..Väntar på att Gossip Girl ska börja och håret torka.



Kommentera 42 st

Söndagssysslor

2008-10-26 | 15:41:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Heeeelllo!
Så nu har vi varit en sväng i Skövde.

Tyvärr var det ju bara ett fåtal butiker i Maxihuset som hade öppnat, men t ex H&M stod fortfarande tomt och ofärdigt.
Men vad gör väl det, när ett nyrenoverat H&M finns inne i stan på Commerce?
Provade ett antal kjolar där i hopp om att hitta nåt till Rosabandetgalan..

Vi tog även en sväng in på  Rådhuset och köpte med oss supergoda mackor hem.

Stefan en mad kycklingfilé + mango chutney och jag en mozzarella med tomat.
Köpte även lite tidningar som jag nu ska bläddrat i medan jag mumsat macka.





Nu är det dock dags att hem till päronen traska för att se på Desperate ocg Grey's.
Sen tänkte jag nog ta ett pass på deras motionscykel den timmen som är mellan Greys och tills dess att Gossip Girl börjar.
Ja så får det bli.

Vad gör ni idag?
Kommentera 16 st

The tall Beauty and the fat dwarf

2008-10-26 | 10:22:54 | Lyx,

Godmorgon och godförmiddag..lite svårt att veta vad man ska säga denna morgon/förmiddag nu när man ändrat om klockorna  - för det har ni väl inte glömt?

Sitter och äter god ost-ochskinksmörgås och dricker apelsinjuice, ute är det regnigt.
Enda planerna för dagen är att gå hem till mina föräldrarshus i eftermiddag för att se repriserna av Desperate och Grey's...eftersom vi ju nu mer endast har 1:an, 2:an och 4:an..Och eftersom vi ska flytta om nån månad eller två är det dumt att teckna nåt mamakanalabonnemang i denna lägenhet som sen ändå inte går i den andra..

Och Tv3 är borta..så nu kan inte Stefan se eller spela in Rosa Bandetgalan på tisdag så jag i efterhand får se hur jag såg ut där på scen med Emma Wiklund..Som jag ju förövrigt träffade i onsdags morse på en pressrukost..Och attan vad trevlig hon var! Så jäkla naturlig, öppen, gorgeous, snygg och bara underbar!

 Sen att man såg ut som en tjock dvärg bredvid henne..ja det gjorde liksom inget när hon nu var så jordnära och bra.





Fotona på mig och Emma togs av söta Camilla, som jag mötte upp innan pressfrukosten och sen strosade i affärer med. Jag har läst hennes blogg länge så det var kul att äntligen få träffa bloggaren bakom bloggen. Hoppas vi ses fler gånger!



Även min lilla favoritstephanie var där, nyss hemkommen från Paris ( avis - moi?..Qui..)
Och hon fastnade för ett lila nattlinne..


Nä nu ska jag hoppa in i duschen, vi kanske drar iväg till SKövde en sväng - det har ju öppnats en massa nya klädafärer ute vid Ica Maxi..och jag har ju fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig på Rosa Bandetgalan...
Kommentera 32 st

Goodiebag och erbjudanden..

2008-10-25 | 22:23:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu funderar jag mig på att åter dra mig undan datorn och bloggosfären för idag och sätta på ytterligare en film i dvd:n...dock inte SATCfilmen då...fortsätt gärna lämna åsikter och tankar i inlägget nedan!

Tänkte dock bara påminna er dels om
TÄVLINGEN - VINN EN GOODIEBAG



Och så har jag ju nu SPECIALERBJUDANDEN PÅ HÖSTNYHETERNA I KOLLEKTIONEN:

Kommentera 14 st

"Och så ska jag hålla tummar och tår för att det aldrig aldrig blir en film nummer två."

2008-10-25 | 20:00:58 | Film/TV/Kändisar,




Idag är det Rosa Lördag.
Hela Tidaholm har bubblat av rosa ting idag till förmån för Rosa Bandet och bröstcancerforskning.
Affärer hade oliak rosabandeterbjudanden..Rosa mobiler, rosa kameror, rosa datamöss...och så överallt - SATC- The movie..

...and it hurts.

I början av min bloggkarriär så skrev jag om mina antikänslor kring en Satcfilm när det blev klart att den skulle spelas in.
Då skrev jag följande

"Nykter Satcoholist Svarade precis på ett blogginlägg www.rar.blogg.se där själva inlägget handlade om den nya påstådda Sex and the cityfilmen och jag kände lite granna som så här: Jag har ganska nyligen accepterat, insett och vant mig vid att det sista avsnittet av SATC var det sista avsnittet, That's it. No more. De två sista avsnitten kändes lite väl ihopstressade men är liksom alla övriga avsnitt helt underbara. Jag kan se alla avnsitt hur många ggr som helst. Men frågan är nu vad en film kommer göra. Låt säg att den är 90 minuter - det är tre "vanliga" Satc-avsnitt. Kommer inte tomheten bli än större efter den filmen i så fall än vad tomheten var när sista avsnittet kändes? Nu kommer ju SATC-såren och beroendet och ivern väckas upp på nytt. Kommer inte jag/vi kräva film på film på film? Kan det ens bli samma sak med en film? Njae...jag älskar SATC och jag hade gärna sett att serien fortsatt, men en film vet jag inte om jag vill ha..."
 ( pyttis.blogg.se 2007-01-02)

Sedan, när det 1,5 år senare var dags och premiär för filmen så skrev jag så här:
"Så är dagen här. 21 juni 2008 och Sex and the City - the movie har svensk biopremiär. Jag kommer och ska se filmen. Men inte idag. Jag har ingen brådska med att se den. Jag räknar mig själv som ett truly madly deeply äkta SATC-fan. Jag har älskat serien sen första gången den sändes på svensk tv. Jag har följt den slaviskt, försvarat den, älskat den, förstått den. Jag har inte börjat gilla den först vid 5:e reprisomgången eller bara på grund av sista säsongen. Den har varit en del av mitt liv, mitt tänk, min vardag länge och jag köpte säsong för säsong på dvd så fort de släpptes och de är nu helt utslitna och repiga och lådorna trasiga. Jag är en sådan där klyscha som bara ett "äkta fan" utger sig för att vara... " Jag förstår serien och karaktärenerna och älskar den liiiite mer än nån annan" och blir förbannad när b-kändisar uttrycker sin kärlek till serien... För det finns ju inte en chans i världen att nån dokusåpakändis skulle kunna förstå och gilla serien på samma ärliga sätt som jag gör. Löjligt? Ja."
(pyttis.blogg.se 2008-06-21)

...

Sedan nån vecka tillbaka är filmen släppt på dvd, vanlig version och extended.
Och den är överallt. På ica, på statoil, på konsum, på nätet, på bloggar..
Det känns konstigt.

Den ser så fin ut i sin förpackning med de fyra vackra kvinnorna på omslaget...
Ett vackert omslag med ett tomt innehåll.
För precis som jag förutspådde lämnade filmen mig tom.
Jag ville inte veta hur det blev, vad som sades eller vilka som var tillsammans än och inte.
Det känns som att filmen tillhör den nya generationens SATC-fans medan jag krampaktigt håller mig kvar vid säsong 1.
När Carrie pratar direkt in i kameran, när Miranda hade fula polotröjor , Charlotte dejtade killar enbart från vissa adreser och Samantha var så där härligt typiskt Samantha..

Ändock känner jag att jag vill grabba tag i filmen och lägga den i min varkorg för att sedan ställa i min dvdhylla bredvid min shoebox + kartongerna innehållandes säsong för säsong..

En hatkärlek.

...som jag nu sagt till min kärlek att jag önskar mig i födelsedagspresent ( the extended version of course..)..För nej, jag är inte redo att köpa den själv.

Och så ska jag hålla tummar och tår för att det aldrig aldrig blir en film nummer två.

Är det någon mer än jag som faktiskt itne gillade filmen men älskar serien?
..ty jag känner mig ganska ensam om detta...

Och ni som då gillar filmen.. Varför?
Kommentera 41 st

Lördagsgodis

2008-10-25 | 15:42:50 | Lyx,



Så nu har jag, mamma, brorsan + hans hund varit ute på långpowerwalk. Känner mig mör i röven.
Följde med mamma in på Ica efteråt och fick lite lördagsgodisingredienser
- glossy tidning
- te med smak av havtorn och skogsbär
- kexchoklad, den mörka varianten..gillar inte vanlig kexchoklad..mend enna är ju god!
- mjölk så jag kan blanda mig en tequila  rosedrink...eller två..

Och nu kom Stefan hem och sa att vi ska köpa pizza och hyra film - yey!
Kommentera 32 st

kärlek kan vara skitstort..

2008-10-25 | 13:04:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu så har jag torkat bajs i baken på min ena katt - Ozzy..Han hade nog käkat trådar från mattan, stackarn.. Och så har jag skurat golvet..igen..storstädade ju lite igår..
...hur man nu kan storstäda lite...hmm..

Det finns knappt nåt i doftväg som kan få mig så illamående som just kattbajs ( ananas och kräftkok är väl det enda som kan mäta sig..) ...Men å andra sidan är ju kärleken till de små liven så stor att man "gladeligen" torkar  just bajs och kräks och annat..


Kommentera 17 st

svoosch back to the 90's

2008-10-25 | 11:23:40 | Outfits och Garderoben,

Godmorogn och god förmiddag på er..
Sovit gott?

Jag och mina pojkar har legat och dragit oss och gosat i flera timmar. Mys de luxe!

Ska väl hoppa in i duschen straxom och sen göra mig iordning för dagen.
Dyka in i garderoben och hitta nåt typ av klädesplagg..
För nu får jag nog lägga min nya klänning i tvätten..Har använt den tisdag, onsdag, fredag..lagat mat i den, gått till tryckeriet i den, suttit på fik i den, åkt tåg i den, träffat Karin x 2 i den, gått på konsert i den, kämpat och svettats i provrum i den..

Men det blir lätt så för mig när jag köper ett plagg..som blir megafavorit - då vill jag använda det hela tiden, matcha på olika sätt.

I tisdags tillsammans med jeans och pumps.
I torsdags med svarta strumpbyxor och högklackat.
Igår tillsammans med grova tights och grova kängor.. och Svoosch var jag tillbaka i nittiotalet och kände mig som Kelly i Beverly Hills 90210 och nynnade på Nirvana  och 4 non blondes..och Runaway train. och titta på Jurassic Park och läsa Okej..



Kommentera 21 st

Där har vi ytlighet i dess fulaste form...

2008-10-24 | 21:54:54 | Krönika/Politik/Tankar,

Maten uppäten, disken ligger i vasken, rödvinsdroppar är kvar på bordet och det är paus i Idol.
Jag diggade Johan Palm under auditiontiden och kanske de två första finalerna, men sen våldtog han vackra Beautful Ones förra veckan och sen dess..näe.
Lars såg ut som Björn Kjellmans "Pelle Svanslös" men Anna såg för en gångs skull ut som sin ålder och gjorde ett riktigt bra framträdande.
Jag har inte haft någon riktig favorit än, men jag har varit lite småförtjust sen starten...och ikväll blev det äkta kärlek: Rockern Robin E - Oh Yeah!

Vidare funderar jag på det jag och min vän Martina diskuterade när vi spatserade i Vita Bergen i Stockholm i tisdags - innan min fikadejt med fina Karin Olofsson, som jag nu ser funderar lite granna på samma sak...Det här med ålder.
Vi kan ta min favvis Robin E som exempel..Han är 21 år. Jag tycker att han ser ut som 30.
Han känns som 30.
Jag är 27 år om några veckor..
Det känns helt weird att jag skulle kunna vara storasyster till honom.
Jag tycker att jag ser yngre ut..
Och om Karin känner sig gammal, nyss fyllda 22...hur gammal är då inte jag i denna bloggosfär...Jag menar Bloggkommentatorerna kallas ofta för medelålders och de är bara året äldre än mig.

Vidare diskuterade jag och Karin kring det här med ytlighet i bloggvärlden.
Man kan skriva om världsvält, sjukdomar, politik och våld och få noll kommentarer men om man ber folk skriva hiss eller diss angående en Topshopkjol så kan man få 100 kommentarer på en kvart.
Konstigt.
Samtdigt skall nu Blondinbella göra en comeback med en mindre ytlig blogg, mer inriktad på politik än latte.
Även om jag gärna diskuterar politik över en latte så tror jag också att det behövs en gnutta ytlighet i en blogg, i alla fall för ens egna skull. Jag tror det är för farligt i dagens läge att vara för självutlämnande . Därför kan ytlighet lämna plats för en stor portion integritet.

Men vad sådana här inlägg hos StinaLee tjänar för syfte, det övergår mitt förstånd.
Man kan ju hoppas att det ligger någon dold undermening i att StinaLee - bloggerskan som ofta kallar sig för naturlig och vill att alla ska vara nöjda med sig själva, egentligen vill påvisa att kvinnor är vackra med slapp hud och celluliter...Eller att det är ett socialt experiment där Stina vill bevisa att andra är ytliga och elaka, men att hon ju själv inte skrivit nåt elakt utan "bara lade upp en bild"..
Men tyvärr känns det hela som ett inlägg där merparten skall skriva "usch" , "tvi", " fy fan vad fult" och där det besannas att skadeglädje är den enda sanna glädjen....
Där har vi ytlighet i dess fulaste form...

Kommentera 49 st

en godgod fredagskväll!

2008-10-24 | 18:04:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu så är det fredag kväll..The kväll of mysiness..eller partyness..

För vår del - god mat + nån dvdbox.
 Ikväll blir det repris på förra helgens goda mat: Klyftpotatis+ grillad kyckling+ creamy peppersauce+ grönsaker = MEGAMUMS!



Dessutom fick jag ett sådant enormt rödvinssug så jag fick skicka iväg Stefan till systemet...orka gå dit själv klockan kvart i sex en fredagskväll liksom..

Mmm..ska bli ljuvligt!



Vad gör ni ikväll?

Festar?
Sitter hemma?
Kollar på film?
Bio?
Godissvull?

Tell me!
Kommentera 39 st

I love my new flowery dress

2008-10-24 | 15:35:19 | Outfits och Garderoben,

...och halsduken från goodiebagen vi fick på blog awards..



Kommentera 21 st

Lite Avannahistoria

2008-10-24 | 12:47:56 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Hej und tjolahopp.
Nu har jag varit ute i höstrusket och promenerat till Tidaholms Grafiska.
Kom på igår kväll att jag nån gång kanske borde ha riktiga visitkort nu när man ju är ett riktigt företag/varumärke/hyfsat känd bloggerska.
Så jag satte ihop ett original vid 23-tiden igår och nu på förmiddagen var de färdiga  mucho nöjd!





Första halvåret som egen företagare så hade ju mitt företag inget namn.
Jag fick avslag hos Bolagsverket på mina första namnförslag och efter det kändes det helt omöjligt att komma på nåt.
Och har man en enskild firma kan man ju heta precis som sitt egennamn.
Det funkade.
Men så, i januari i år kom mitt företag att heta Avanna.
Då kom nästa dilemma - hur fanken skulle min egen logga se ut?
Här har jag suttit i över ett års tid och gjort loggor åt andra företag men min egna?

Sen när jag lanserades hos Nelly.com som varumärke vart jag tvungen att ha en logga för hemsidan och framtida pressutskick och så där..
Tankarna malde i huvudet och det kändes stressigt
" Vad är jag?"
"Vad vill jag förmedla?"
"Hur vill jag att andra ska uppfatta Avanna".


Med lite bollande med mamma och så än mer eget grubbel så fick det till slut bli mina "Shoes you"skor.

De är rosa = jag älsar rosa
Det är skor= jag älskar skor
Det är lite feminint= jag är feminin, jag är tjej, jag är kvinnlig egen företagare
Det är ett motiv på kläder jag sålt = motivdesignen är min huvudsakliga business
Det är en egen illustration= Jag är illustratör.
Höga klackar= tycker jag symboliserar lite pondus, makt, jävlar anamma och karriär.
Kommentera 21 st

Höstnyheterna..

2008-10-24 | 10:20:02 | Avanna konst/design/foto,



Catwoman Xs/S/M/L/XL Fashion Ghost XS/S/M/L/XL
 Doggy Style XS/S/M/L/XL


 Guld Tonight I'm wearing this XS/S/M Silver Tonight I'm wearing this XS/S/M/

 
Svart linne med Today I'm wearing this med antingen vit, blekrosa, ljuslila, blå eller röd text. strl XS/S/M/L/XL
Och skynda att fynda- linnena finns bara i fem stycken ex i varje storlek = 25 totalt av varje färgtryck
Vit text Medium SLUT!
Vit Text Small SLUT!
Vit text X-Small SLUT!
Blå text X-large SLUT!
Blå text XS SLUT!
Ljusrosa text Medium SLUT!


 Ballerinalinne antingen i ett blålila linne med silvertryck eller svart med blekrosa tryck.
Strl Xs/S/M/L/XL

Svarta XS SLUT!



Beställa? Maila [email protected]

Skriv namn på önskat/önskade plagg samt önskad storlek. Skriv gärna med Namn + Adress.

Betalning: Förskottsbetalning gäller till företagets bankgiro.
250:- styck
3 för 600:-

ingen frakt tillkommer



MÅTT
Dock får ni själva uppskatta vilken storlek som kan passa er, det är omöjligt för mig att gissa mig till. 


 Ribbade linnen
 Xs är 64 cm långt och 28 cm på bredden
S är 67 cm långt och 32 cm på bredden
 M är 70 cm långt och 33 cm på bredden
L är 73 cm långt och 34 cm på bredden
XL är 77 cm långt och 34 cm på bredden



Ber om ursäkt om det just nu tar lite tid att få svar via mail. Svarar i turordning.
Ni som redan berställt/betalt och väntar på att få era beställning - paketering sker i detta nu och allt kommer skickas ut under helgen.
Kommentera 4 st

Goodiebagtävling!

2008-10-23 | 19:00:35 | Lyx,

Idag så fick jag paket!
Ifrån Veckorevyn med en söt liten lapp och hälsning ifrån fina Ebba.
Innehållet i paketet var ett gäng goodiebags - som ju delades ut på Blog awards och det är ju min illustration som pryder påsen.
Kul att jag fick några extra till mig själv.
Bra att ha i portfolion liksom.



Men jag behöver ju inte alla själv så därför gör jag en GOODIEBAGTÄVLING!
..av det annorlundare slaget eftersom själva bagen är tom och vinsten enbart består av själva påsen.



Tävlingsuppgift:
Hur skulle din "drömgoodiebag" se ut innehållsmässigt?
Välj
1 Mascara
1 övrig sminkprodukt
1 hudvårdsprodukt
1 teknikpryl
1 tidning
1 pocketbok
1 godisbit/sort
1 skiva
2 valfria pryl/plagg/grej/grunka

Sätt ihop kollage i era bloggar eller maila [email protected] eller lämna helt enkelt en kommentar till detta inlägg med era svar!

Tävlingen avslutas : Onsdag 29/10 klockan 19.00

Tävlingen avlsutad - vinnare presenteras inom kort.

Goodie Lucky!
Kommentera 65 st

surr i huvudet kli i fingrarna

2008-10-23 | 16:26:08 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag har så jäkla mycket kreativ lust i kroppen..jämt..överkreativ kan det kännas som ibland...
Dock kan det vissa dagar..ja nu faktiskt veckor vara svårt att få ut bilderna som surrar i huvudet och som kliar i fingrarna..och det är frustrerande.

Jag ritar oftast i datorn men just nu har jag ganska ont i ryggen så det är svårt och plågsamt att sitta här längre studner.
Och när jag suttit och ritat vid datorn i längre perioder så blir det helt plötsligt en stor omställning, ja rent av ovant att sätta sig med papper och penna..

Men jag ska försöka teckna mer med tusch nu ett tag..


Kommentera 22 st

hittade jag på en look där tro..?

2008-10-23 | 12:50:17 | Outfits och Garderoben,



Ja som ni kunnat se och skymta och beskåda så valde jag den blommiga klänningen...fast de flesta av er trodde att jag hade köpt den lila.
Och den lila i spets är sannerligen fin, särskilt så där, rakt upp och ner på ett stillbildsfoto..
Men den känns begränsad - det är mer en finklänning medan den blommiga är en mer fleraolikatillfällensklänning.

Den lila hade känts fin till fest men för uppklädd till vardag. Pefekt för julafton men en vanlig tisdag?
Dessutom var det ett mindre projekt att få på den rätt då underklänningen mer än gärna snodde sig ett varv eller två samt gärna hamnade på sniskan när jag rörde mig och den var lite för stor för att den skulle kunna dölja bh:n snyggt.

Den blommiga kan man klä upp och klä ner, köra en bohemianchic-look eller en mer dressedcasualromaantic-look ( hittade jag på en look där tro..?)

Snygg med jeans och pumps med strumpor eller med snygga nylonstrumpisar och stövlar, skinnjacka eller kappa eller stickad kofta.

Jag är nöjd med mitt val..
Är ni?
Kommentera 23 st

rastlöshetsåhnejsmåstadsbaksmälla

2008-10-23 | 10:15:35 | Outfits och Garderoben,

Goodmorning to ye all!
Jag tog mig en sovmorgon - himla skönt..Särskilt när båda katterna var på bästa goshumöret och skulle ligga tätttätt och spinna, pussas och bara vara nära.

Så var man åter tillbaka i vardagaen i Tidaholm då...Får väl se hur pass vemodig jag blir. Brukar få en släng av rastlöshetsåhnejsmåstadsbaksmälla när jag varit i Stockholm...
Men å andra sidan, jag ska ju upp till Stockholm på gala och galej igen på tisdag.


Nu ska jag se vad det finns för typ av frukost hemma.
Så länge kan ni ju beskåda dessa taskiga, ganska kassa så kallade outfitsbilder tagna på hotellrummet igår...
Njut av mina löve-handles och korta stockar till ben!


Kommentera 12 st

Järnspikar bövlars anamma asså..

2008-10-22 | 21:11:21 | Egocentrerat&Vardagligt,



Jaha..Här sitter man.
Framför datorn...
Äter några mackor och dricker juice.
Och klockan är 21.07

Varför sitter jag nu framför datorn och inte i tv-soffan då och tittar på Grey's Anatomy?
Jo..alla våra kanaler har försvunnit.
Vi har tydligen bytt tv-nät och ska nu införskaffa sådan där digishitboxthing...
Men kunde de inte ha väntat med att släcka ned gamla nätet tills imorgon?

Kunde de inte förutspå att denna trötta lilla blonda bloggerska ville komma hem efter en lång tågresa ( med förseningar..jävla sj), som har ont i trampdynorna efter två dagar i storstad med högklackat, bara ville slappa framför tv:n denna onsdagskväll..?

Järnspikar bövlars anamma asså..
Kommentera 19 st

Bild av köpsugen bloggare

2008-10-22 | 15:28:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 9 st

...tomten kom tidigt i år..

2008-10-22 | 11:18:31 | Lyx,

Nu ska jag packa ihop mina grejer här på hotellet och checka ut för att sne gå och ta en fika med Ellinor.
Pressfrukosten hos Lindex var supernajs!
Emma Wilund är verkligen trevlig.

...vi fick "julklapp"...




Kommentera 10 st

Jag hjärta röda accessoarer

2008-10-22 | 10:29:36 | Accessoarer,

Kommentera 6 st

squinat i mig i jeansen..

2008-10-22 | 08:19:00 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon godmorgon på er.
Nu har jag och mamsingen ätit smarrig hotellfrukost i en hotellmatsal under ombyggnad..massa gott at äta men med paperstllrikar och plastbestick.

Och snart blir det frukost igen..Ska iväg på en pressfrukost som Lindex anordnar - underkläder och festkläder. Ska bli kul.

Har ålat i mig mina nya jeans, som jag köpte lite snabbt, hipp som happ i torsdags.
Squin ifrån H&M i snygg blå färg.





Kommentera 9 st

Har haft en fin dag i fin klänning

2008-10-21 | 22:47:12 | Outfits och Garderoben,

Kommentera 18 st

Brett!

2008-10-21 | 20:13:34 | Musik/Böcker,

Kommentera 5 st

Mums mums

2008-10-21 | 18:25:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 5 st

quick update

2008-10-21 | 14:46:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hej hej ifrån Stockholm och hotellrummet.
Har hunnit shoppa ett par skor, en t-shirt och 5 par strumpor, fika med mamma och köpa en skiva och gå promenad med Martinagumman och Vilgot.
Nu ska jag bara kissa och kolla mailen sen drar jag igen, mot stureplan och en fikadejt med Karin...

Och ett besök i favoritaffären:


(foto: jag)
Kommentera 15 st

Myser på tåget med härlig bok!

2008-10-21 | 09:52:13 | på resande fot,

Kommentera 13 st

Packar pyttis packsäck

2008-10-20 | 22:14:45 | Outfits och Garderoben,

Godkväll på er.
Jag håller på att packa om min resväska.
Denna gång behöver jag ju inte ha med 2-3 festklänningar och 5 par skor som jag hade sist inför bloggalan.
Så nu gäller lätt packning igen vilket min onda axel och rygg tackar för.
Ett ombyte, kamera och necessär..+ datorn då.

Åker imorgon bitti för att ta tåget ifrån Skövde till Stockholm, framme på förmiddagen.
Checka in på hotellet, sen möta mamma och Martina + lille Vilgot för en fika.
Efter det ska jag ta en lunch/fika med Karin Olofsson och på kvällen är det åter Martina och så konsert som gäller.
Ska bli skitkul med konsert - Brett Anderson på cirkus!
Nån mer som ska dit?


På onsdag morgon blir det pressfrukost med hos Lindex tillsammans med Camilla.

Jag i Stockholm i fredags:




Kommentera 22 st

Två provningar, ett köp

2008-10-20 | 17:22:29 | Outfits och Garderoben,

Jag är så jäkla shoppingsugen..
Ja mitt shoppingbehov stillades inte i Göteborg för några helger sedan..och inte heller i Stockholm torsdags-fredags... I WANT MORE!

( vilket ju inte känns sunt..)

Så jag vart in på Lindex idag, hade ju ändå en rabattcheck på 30 %..
Provade två klänningar...

En lila spetssak..och en blommig fluffsak..



...Jag köpte en av dom..
Vilken tror ni?
Kommentera 69 st

kaos i hallen..

2008-10-20 | 15:53:21 | Egocentrerat&Vardagligt,


Ujuj..vilken röra det är i hallen..
Har inte ens orkat packa upp sen jag kom i fredags från Stockholm...
Och imorgon åker jag upp igen..Kommer hem på onsdag..
Frågan är om jag kommer orka packa upp den packningen innan jag åter åker igen nästa vecka ..?

...dock har jag så lägligt ställt allt framför Stefans byrå och inte min egen..hehe..
Kommentera 9 st

bilder som gör en historia..

2008-10-20 | 13:47:04 | Foto/Fotografering,

Jag gillar bildserier..
Teman
En serie bilder som hör samman med varandra..som berättar en historia.
Det kan ju vara på vad som helst om vad som helst.

Ibland, utan att man märker det så tar man bildserier på sig själv..
Här är en bildserie, som jag knäppte förra veckan som togs enbart med syftet att visa min gröna klänning..Men som i efterhand,, visar så mcyket mer än bara den där klänningen.

Jag gillar verkligen dessa bilder..



..smyckesskrinet, magazinet, marilyn, barbiefilmen, klänningen, det blonda, fashionistapåsen, den obäddade sängen, spegelbyrån...
Kommentera 22 st

Anna Karenina

2008-10-20 | 10:56:46 | Outfits och Garderoben,

God måndagsförmiddag önskar denna slöa bloggerska som inte orkade gå ur sängen innan klockan 10.26..ja förutom en liten toalettvisit klockan 08.44.
Men det är skönt att slöa, känner att jag ligger efter på den fronten.
Och det är ändå en väldigt gråtristfuktig dag där ute, så varför inte passa på att mysa inne om man kan.

Fast jag ska stax gå ut och handla lite , fylla på skafferiet så att säga.
Och då tänker jag vira in mig i en av de två halsdukarna vi fick i goodiebagen på galan i torsdags. En svart lång stickad med "inbyggd" luva. Så skön, så snygg, så najs.

Jag använde den direkt i fredags och "lekte" lite med den på tåget hem på fredagefetrmiddagen...ja innan Slidflashen that is...

Jag lekte väl att jag var lite rysk adelsdam i alla fal...under kkrigstid..far far away from my lover ( kan ingen ryska så jag tänker på engelska...)

Mina påsar under ögonen och gamla rester av den sotiga makeup jag bar på galan förhöjde ju känslan..




..nu måste jag nog lyssna på Thåström..
Kommentera 14 st

söndagssmärta

2008-10-20 | 00:15:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu så ska jag nog gå och lägga mig.
Har haft en ond kväll - smärtor i nacken, rygg, kramp kring revbenen och bröstbenet...Hatar att få kramp i bröstbenet. Det ger mig  panikkänslor.

Glömmer aldrig den smärta jag vaknade varje morgon under Sweden rock 2005 - kramp i hela ryggen, strålande smärta i bröstbenet och låsning runtom naveln och andnöd på det. Det enda som hjälpte var att häva i mig skållhett kaffe samt få massage.

Mamma var här en sväng förut och masserade in Volatarensalva i vänster axel, som enligt henne var stenhård och varm.

..när jag blir rik ska jag ha en personlig massör anställd.



nåväl..
Imorgon är det måndag..Då ärd det Sofies Mode och Cityakuten.
Sen är det tisdag och då blir det till att resa igen.
Kommentera 7 st

Gossip Girl + I Hennes skor

2008-10-19 | 18:54:21 | Film/TV/Kändisar,

Så nu är magen fullproppad med hamburgare och pommes frites...och mörk coklad..

Sitter och gör lite företagsgrejs, lite Nelly.Complanering och så har jag beställ tågbiljetter.
Skall strax lägga mig i soffan ty precis som förra söndagen är även denna söndagskväll en underbar tv-kväll:
"Gossip Girl" + filmen "I Hennes skor"
Lovely!



(illustration: jag)
Kommentera 18 st

Partick Dempsey är ju aldrig fel...

2008-10-19 | 16:38:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

Söndagen segar sig fram.
Men idag skiner solen och humöret är kanske lite bättre än igår..som ju var världens mest tråkigaste och kanske onödigaste dag...
Har hunnit med riktigt rask långpromenad genom staden uppför berget, på berget och nedför berget och hem igenom staden igen.

Fast lördagen blev bättre framåt senkvällen ty vi åt en jättegod middag - grillad kyckling, potatisklyfor, pepparsås och grönsaker med salsa.
Och medan Stefan spelade Warhammer Online  tog jag mig en rosa drink och tittade på romkom - Brudens bäste man.
Mysig, varm, söt, smårolig...Partick Dempsey är ju aldrig fel.



Kommentera 21 st

Jag bor i mina tröjor..

2008-10-19 | 12:10:02 | Outfits och Garderoben,

God söndagsförmiddag på er alla.
Vaknat upp till en skön dag?
Jag sov jättelänge , men var ändå dödstrött när jag vaknade.
Drömde jättekonstiga drömmar om små hus i isiga gropar, att jag var tillsammans med Liam Gallagher som hade typ 8 ungar, flygande rymdfarkoster och en livs levande Kalle Anka som hade offrat" sig för nåt och behövde nåt slags elixir för att överleva och detta elixir blandade jag till av väldigt dyrt läderöl köpt på konsum för 229 kronor...Jisses Amalia..

Nåväl.
Nu är jag alltså vaken.
Har smaskat bagel även denna morgon - mums.
Ska väl strax ta en dusch och sen klä mig i nåt annat än nattlinne.
Men det blir nog inget avancerat fashionabelt.
Antagligen samma som igår.

Blablabla..
Här är några ovisade outfits från senaste veckan.






Jag fulkomligt bor i mina tröjor med min design som nu finns hos Nelly.com!
Så j*vla sköna!
I tell ya!


Kommentera 20 st

Gandalf och Arwen..hmm Gimli och Arwen....

2008-10-18 | 21:18:45 | Outfits och Garderoben,

Jag har ju inte publicerat några bilder från galan ännu..bara klagat..och så snapshots tagna med webcameran på hotellrummet.
Och jag väntar nog lite till med att visa de bilder jag tog, det cirkuleras ändå så friskt på så många andra bloggar just nu.

Men t ex hos  Finaste Mia kan ni se en bild där jag tycker att jag ser alldeles totalt gorgeous ut på - så tack Mia för bra fotografering där .
Jag lyckades ha lockigt hår större delen av kvällen.
Och det tack vare sötaste Josiee, som intet ont anade bara ville komma och kramas på mitt hotellrum och byta om till sin galadress men som jag istället använde som en liten slavande hårstylist.
Tack söt! ♥

Men jag lånar den här bilden från Veckorevyn.com , fotad av duktiga coola Emelie.
Det är jag och bruttan Elin Kero..
...den långa smala Elin Kero,... kände mig som gandalf bredvid Arwen ungefär...

UPDATE: GANDALF?? Jag menade ju förstås Gimli.. En kort och satt dvärg..å andra sidan..Gandalf Grå..man känner sig lätt grå bland andra skönheter..



Jag hade i alla fall på mig en klänning jag köpt på Calypso här i Tidaholm, märket är ONLY/Vero Moda.
I Midjan hade jag satt fast en stor svart tygros, inhandlad på Lindex och gjort en egen brosch av röda små tygrosor som jag fäste på ena axelbandet.
Platsåstövlarna var på...så visst stack jag ut bland en massa pumps..
Synd att så många klagade på alla "modebloggares tråkiga klädsel" bland kommentarerna på Veckorevyn..

Dock håller jag med om att Amanda Berg och Chung nog var snyggast..
Tillsammans med Alexandra.
Asså Alexandra..Hon ser ut som en vältränad fit snygg Hollywoodskådis. Hon är skitsnygg i sin blogg, men fan vad gorgeous hon är i verkligheten. Breath taking!
Och Käthe, späd och vacker som en älva!
Kommentera 14 st

Today the winner is...

2008-10-18 | 20:36:35 | Avanna konst/design/foto,


 Ja lite senare än annonserat så har nu en vinnare dragits av Todaylinnet.

Grattis Scar!


Kommentera 3 st

Please press forward

2008-10-18 | 18:26:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det är faktiskt , helt och fullt möjligt, ja det är faktiskt så att jag nog tamejfan har världens absolut mest tråkigaste dag!
Så jävla grå lördag på alla sätt och vis.
Inte en enda rolig sak har hänt.
Inte ett skratt.
Ingen fika.
Ingen shopping.
Ingen solstråle.
No nothing.
Jag skulle nästan vilja radera denna dag ifrån livet på nåt sätt.
Press Forward...


Jag hamnar nästan alltid i nån sorts humörsbaksmälla när jag varit iväg på saker.
Trots att när jag är iväg längtar hem.
Men denna gång är det extremt.
Jag har försökt gömma mig under en filt i två timmar nu, gömma mig för dagen.
Men det har bara resulterat i dålig andedräkt, ont i käkarna och klibbiga armhålor.

( nån mer än jag som upplever att andedräkten blir bajs när man "råkar" somna mitt på dagen?
)

Till och med alla bilder blir helt blurriga.
..Fast visst har Biscotti en extremt rolig min, trots det suddiga och oskarpa?



Och Ozzy är ju alltid söt


..så ok då, det finns alltid 2 små liv som alltid är roliga hur tråkigt det än är..

Men nu ska jag ställa mig och rensa en kyckling...Uäääk vad tråkigt!
Kommentera 11 st

Dagens Outfit 17 oktober

2008-10-18 | 15:40:23 | Outfits och Garderoben,



Har varit ute på promenadpowerwalk uppe på berget med mamma, brorsan och hans hund.
Då var jag slappt klädd i jeans och hoodie, men sen svidade jag om då jag och Stefan åkte iväg en sväng i bilen samt handlade på Ica.
Är på ett riktigt mensigt humör så att vara sunkigt klädd förvärrar bara seghetskänslan, fulhetskänslan som lätt infinner sig just under mensen.
En klänning piggar då alltid upp...och klackar..fast klackar har jag ju inte på mig inomhus..men nylonklädda fötter käns också glamourösare än noppiga sockar.

* Klänning, strumpbyxor och scarf, Lindex
* Jacka, H&M
* Skor , Monki
* Tygkasse, Goodiebagen från galan vars innehåll jag tömt men vars motiv jag designat
Kommentera 19 st

do you want cream cheese on your bagel?

2008-10-18 | 11:29:45 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vilken härligt lång sovmorgon!
Massa katt- och pojkvänsgos.
Och nu njuter jag av apelsinjuice och en bagel.

JAG ÄSLKAR BAGELS!

FAst jag vet inte varför..det är ju egentligen en ganska så intetsägande brödbit..Men i flera år har jag älskat bagels.
Det ser alltid så lyxigt ut på film och i tv-serier.
Dock är baglarna svåra att få tag på.
Det existerar inte nån bagelkultur i Tidaholm.
De hade rysta på Ica en gång..men bara en gång..
JAg får passa på när jag är i storstäder..men ibland är det så mycket man ska hinna med så ibland glöms bageln av..
Så döm om min förvåning och min glädje när vi stannade i Skövde igår när jag kommit med tåget för att handla på nyomgjorda Ica MAxia och där fanns en massa bagels!

Yummie!
3 för 20 kronor!
Oh yeah!

...ja jag kan bli lika excited över bröd som skor..



(foto: jag)
Kommentera 24 st

Slidflash och galaefterskalv

2008-10-17 | 20:04:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är jag hemma igen.
Skönt.

Mina pojkar hade saknat mig - min mänsklige långe hårdrockare och mina mer pälsklädda små kissemissar.
Det var en aning turbulent tågresa. Dels var min resväska så jäkla tung - hade ju med mig ett antal par skor + lite ny shopping + ombyten + goddiebagsinnehållet+ datorn..knappt jag orkade lyfta den på tåget och när jag lyfte den och skulle kliva på höll jag på att snubbla över väskan och falla huvudstupa in i tåget.
Träffade på Amanda Berg och Chung ( fan vad snygga och trevliga och bra de brudarna är!)på perrongen , de skulle åka med samma tåg och de var också förundrade över hur tunga deras väskor var...

Sen fick jag typiskt nog mens på tåget och ni som följt min blogg vet att jag hatar tågtoaletter..Jag och tågtoalettslås = Katastrofal matchning.
Och varför skulle det vara annorlunda idag?
Jag flashade slidan för en gubbe som ju än mer typiskt nog satt i sätet mittemot..det blev till att titta ned i golvet i en timme efter den incidenten

Nu har jag också hunnit smälta intrycken än mer efter gårdagens gala.
Jag står fortfarande fast vid att det kändes oerhört ogalaaktigt att stå och köa på det där viset. Och att tgalan borde varit längre och mer organiserad och när man nu får chansen att träffa alla dessa fantastiska bloggare man annars bara skriver en kommentar till då och då eller tar del av via deras bloggar och bilder..ja då vill man ju verkligen umgås.
Veckorevyn uppmanar på mingelna de anordnar att nätverka, utbyta idéer och inspiration, men det är nästintill omöjligt när man itne hör vad man säger och inte kan slappna av.

Men sen är det ju fantastiskt i sig att få chansen att se och uppleva så många fina bloggerskor på ett och samma ställe.
Att de man tyckt blivit ens vänner på nätet även i verkligheten visar sig var helt underbara människor.
Sandra, Käthe, Alexandra, Mia, Elin, Maria, Emelie, Linda, Cecilia, Tess, Josefine m fl.

Sen har jag ju fått lite upprättelse eller vad jag ska kalla det idag via detta fina inlägg hos Ebba, som jag såg nu när jag kom hem. Kanske är jag inte helt körd vad gäller kommande events då trots mitt lilla klagande..hehe..
Plusatt ni var många som förstod och såg ändå att det var min illustration/stil på goodiebagen.
Tack alla för peppande ord igår!


Nu ska jag kura upp mig i soffan, titta på Idol och försöka glömma det där på tågtoaletten...



Kommentera 31 st

Väntar på tåget sugen på kanelbulle.

2008-10-17 | 13:28:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 16 st

vad är väl en gala på stureplan?

2008-10-17 | 10:30:06 | Krönika/Politik/Tankar,



Godmorgon på er.
Hoppas ni vaknat till en förträfflig fredag.
Jag har precis avnjutit en god hotellfrukost här på Anglais tllsammans med Käthe och Alexandra.
Och det är dessa två babes som gjort denna Stockholmstripp till nåt bra.
För ärligt talat - galan igår = platt fall.
Innehållslös, rörig, oorganiserad, rörig, stökig, stressig.
Om man nu vill satsa på en bloggala och uppmana till att knyta kontakter och mingel och inspiration, varför begränsa galan till några timmar där 78% av tiden går åt till köande - köande för att komma in, köande för att lämna in jackan och sen köande för att ens komma fram och få ett smakprov på nåt avslagetbananaktigt att dricka och sen köande för goodiebag och uthämtning av jacka igen? Hur glammigt och galaktigt är det att stå i en lång kö utanför i kylan och vänta på att få bli avprickad på en lista? Och sen dessutom beskåda och uppleva att man inte var känd/snygg nog att bli fotad vid entrén..?

Varför inte låta galan hålla på längre tid, skita i hög musik  som orsakar att man bara står och skriker varandra i öronen , ha bord och sittplatser åt alla så man kan uppleva, insupa och njuta av ett sådant här evenemang?
Istället blev det bara en ont-i-fötter-och-rygg-jag-känner-att-sminket-svettas-bort-upplevelse där man såg bloggerskor man ville pratat med men när man nått fram till stället de nyss stod på så var de helt plötsligt borta och sen såg man dom inte mer.
Ja det kändes som vi mest föstes in och ut, bort och fram som boskap - som ett gäng modekossor.

Det verkar vara två delade läger denna morgon i bloggvärlden - de som hade en fantastisk kväll och vi som tyckte att det nästan kunde ha kvittat.
Efterfesten var heller ingen hit...särskilt inte när man möts av spystank det första man gör när man kommer in.
Dessutom, får jag väl uttrycka en viss besvikelse..
Det är min illustration som pryder de goodiebags som delades ut, jag blev tillfrågad av Veckorevyn om jag ville designa den - Jag sa JA , gav dom en illustration...och trodde att jag i alla fall kunde fått ett litet offentligt tack på själva galan...but Njet.

Nej detta var de väldigt unga, kända bloggarnas afton och en annan kände sig osynlig och malplacerad. Det råder en tydlig hierarki i bloggvärlden och vissa av oss känns lite som hovnarrar..
Oh well..ingen idé att vara bitter.
Eller?




Mina stövlar jag bar till klänningen igår..och en skymt av goodiebagen..
Kommentera 55 st

go to sleep now miss modeblogger

2008-10-17 | 01:37:59 | Egocentrerat&Vardagligt,



Nu ska det bli skönt att få krypa ned bland fluffigt vita hotellakan...Sova och vakna till en ny dag.
Få åka hem och imorgon krypa ned i egen säng med Stefan och katterna.
Kommentera 11 st

efter galan...

2008-10-16 | 21:10:10 | Outfits och Garderoben,

Nu är galan slut, nu vankas det efterfest.
Vi är ett gäng som skall sitta här på hotellet ett tag, pratas och umgås innan vi går till stället där den anordnade efterfesten är.

Galan då..
Den var rörig och trång...och hundratals modebloggare i högklackat och inga sittplatser...well you do the math... AJ!



älskar mina nya armband jag köpte på topshop idag..och min rosring - också nyshoppad för dagen, H&M
Kommentera 19 st

In i dimman med alexandra

2008-10-16 | 17:32:54 | Lyx,

Kommentera 15 st

glöm inte tandborsten!

2008-10-16 | 11:42:42 | Egocentrerat&Vardagligt,



Hallihallå!
Nu är jag framme i Stockholm och befinner mig på mitt lilla hotellrum..eller "cabin room" som det så sött heter.
Riktigt mysigt.

Och jag fick nästan en chock när jag öppnade upp min lilla tunga laptop och såg hur många som kommenterat klänningarna i förra inlägget. Jisses!
Men ni verkar ganska så överens om den svarta puffiga ty den är

snyggast
sitter bäst
passar med stövlarna
framhäver mina former
passar min mulliga kropp

....mhm..
Ja jag tog med mig mig två av klänningarna...och 4 par skor..*pust min resväska är inte lätt*

Nu ska jag ut och köpa mig en tandborste.
Kommentera 22 st

Klänningskval

2008-10-16 | 06:55:00 | Outfits och Garderoben,

Nu sitter jag här, trötter som en tok och butter som en gök, inte alls glader...( hmm där fick jag med många av snövits små dvärgar...).
Känner mig fortfarande osäker på klänning, känner mig jätteosäker på grund av finnar i nyllet..*suck*..Gå på gala, snart 27 år bland massa strålande vackra tonåringar och skönheter med bölder i ansiktet...det är som bäddat för osäkerhetskänslor.

Ska om nån timme sätta mig på en buss mot tågstationen. Framme i stockholm innan lunch..
Så nu måste jag se till att packa färdigt..

Klänningarna som nåt kvalet..



Fasiken vad svårt.

Kommentera 92 st

what to shoes??

2008-10-15 | 20:20:48 | Skor Skor Skor!,




..oh my...Och jag har inga problem med att gå längre stunder i några av dom..
Kommentera 43 st

vit klänning kanske...eller är det döskalle på det?

2008-10-15 | 19:06:27 | Outfits och Garderoben,

Jag fick en liten ingivelse en liten stund i eftermiddags..Om man kanske skulle köra den vita klänningen med cheapmondaydöskallarna på imorgon...



...men jag tror jag har lagt ned denna idé...
Kommentera 7 st

röda skor är aldrig fel...

2008-10-15 | 15:40:28 | Outfits och Garderoben,



..röd sko eller platåstövel..röd sko eller platåstövel..hmm...

Kommentera 41 st

Brunch och sistaminuteninspiration

2008-10-15 | 12:36:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tänker ta det oerhört lugnt idag.
Ha lite hemma-spa, dricka massa vatten och grönt te, äta mörkmörk choklad för välbefinnadet, äta vitamintabletter, läsa tidningar och försöka att inte panika över att ingen klänning känns bra.

..men nu tycker även mamma att jag ska våga sticka ut med platåstövlar. Yey!
Det är ju faktiskt en hel del som kommer på galan imorrn - gästlistan är imponertande lång...Man kan antingen synas eller helt försvinna...

Sov ganska så länge idag, körde lite morgongympa - benövningar, massa situps- raka och sneda, armhävningar.
Frukosten blev ganska sen så jag gjorde det till en brunch. Olivciabatta med sallad,tomat,paprika, skinka, ost och smör med havssalt...Och så bläddrade jag i massa tidningar för lite sistaminuteninspiration inför galan om kombos, smink, hår..

Kommentera 18 st

Sista REA-dagen

2008-10-15 | 09:56:57 | Avanna konst/design/foto,

Denna onsdags första inlägg får bli ett slutspurtsreapåminnelseinlägg.

Det är sista dagen på AVANNA-REAN där ni kan fynda nya och gamla plagg.



SÅ SKYNDA FYNDA!

Länk till rean om ni trycker på denna lilla text.

Kommentera 10 st

förstår inte grejen med blindtarmen..

2008-10-14 | 23:43:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nej nu är det väl dags att hoppa i säng.
Värker lite i höger sida av magen...
Vore ju typiskt om man skulle åka på blindtarmsinflammation nu och missa galan efter alla klänningskval..

...blindtarmen..huga...har alltid varit rädd för den..det är ju som en tickande bomb inuti kroppen..borde vara obligatoriskt att avlägsna den vid födseln..

Nåväl..

Nu ska jag försöka sova..


Kommentera 20 st

våga platå

2008-10-14 | 19:59:50 | Outfits och Garderoben,

Funderar på om man ska våga platåstövlarna på torsdag...

Kommentera 41 st

en blandning mellan en marsipantårta och Tingeling.

2008-10-14 | 15:27:43 | Outfits och Garderoben,

Jag testar mina 4-5 klänningar jag funderar på inför bloggalan på torsdag, för fullt här hemma...Med olika skor, olika håruppsättningar ( slarvig tofs eller mindre slarvig tofs och slarvig halvhästsvans)...men den ena är tight över bysten och för slapp i midan, den andra är tight överallt men svarvar, den ena är så enkel men samtidigt simpelt elegant, den ena kanske alldeles för kort och den sista får mig att se ut som en blandning mellan en marsipantårta och Tingeling...Hmm..en väldigt knubbig tingeling..

Men jag har ett pretty face idag, trots no make up..

Kommentera 32 st

..vad vore väl en bal på slottet...

2008-10-14 | 10:44:16 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,



*suck*

(illustration: jag)

...ja jag känner mig utråkad och grå..denna tisdag i mitten på oktober..drömmer och längtar, suckar och himlar..
Kommentera 30 st

morgonstund...

2008-10-14 | 08:27:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

har klegg i blund..

Ujuj..

Morgonens:

Känsla: Jag borde gå och lägga mig igen
Känsla II: borde verkligen skaffa nya madrasser - aj i bröstben och rygg
Lyssnat på: pratet i The Voice
Tittat på: Ebba von Sydow i Vakna med The Voice samt Josefin Crafoords snygga tröja som bara en så snygg lång smalis som Josefin kan bära upp.
Känsla III: Jag borde verkligen sova lite till
Tanke: Så typiskt, 2 nya finnar i nyllet, 2 dagar kvar till bloggala.
Flyktiga minnesbilder: Från nattens dröm där jag drömde att jag var på Konsum där två maskerade män kom in, jag flydde med hjälp av Konsumchefen, gick en omväg hem, en polis kom på en flygande motorcykel, blev skjuten i halsen och Karin Olofsson jobbade på Statoil, som just blivit rånade och Karin hade tappat sin mobil under hög med knäckebröd.
Sug: Varm choklad med massa oboypulver så det blir som chokladsås på bottnen samt trekantsbröd med wästklosterost och Bregott med havssalt ( nej jag är inte sponsrad..)
Förundran: Att Ebba von Sydow alltid lyckas se så fräsch ut trots att hon verkar hålla igång 24/7, ändå lyckas få skönhetssömn, ändå lyckas läsa ut böcker på löpande band och dessutom klä sig supersnyggt...och vi är lika gamla.
Borde: Ut och springa en mil, göra 200 situps, göra diverse hemmahuskurer mot acne, komma på nån idé som ger mig massa pengar och samtidigt slappna av.
Känsla IV: Vad jobbigt allt kändes nu då..


Kommentera 17 st

Inför Bloggalan

2008-10-13 | 22:30:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

Bästa Kathe hade gjort en "inför bloggalan"lista med några punkter med saker som har avklarats eller ska avklaras innan Bloggalan på torsdag.

Jag har till exempel idag fixat smink, strumpbyxor och bh.

Här kommer min lista:

Make up - fixad! Ja jag sitter inte här redan med sminkningen på mig, men jag har bokat mig, Käthe och Alexandra till sminkning på FACE Stockholm på eftermiddagen. Ser verkligen fram emot detta - att få umgås med dessa brudar och träffa dom för första gången nånsin.

Bh - till den klänningen jag köpte för nån månad sen som kräver bh utan axelband. Fixat! Köptes idag tillsammans med tre olika par strumpbyxor.

Klänning - semifixat. Ja som sagt..jag har köpt en svart lite puffig klänning men funderar även på 3 stycken andra som bara hänger i garderoben...en svart tight lite marilynmonroeaktig, en slät guldig sak eller en långärmad enkel blå sak..

Skor - borde inte vara nåt problem...Har ju en hel del skor i garderoben..Kanske för många par att välja på...Och ska jag våga nåt lite porrigthårdrockarglammigt eller vara mer enkel och stilful..men också riskera vara alldeles för vanlig?

Väska - icke fixat. Får inte vara för stor inte vara för liten, rymma nödvändiga ting såsom kamera, våtservetter, bättrapåsmink, antagligen tamponger, spegel, plånbok och mobil..men det får inte bli för tungt.

Ytterplagg - antingen skinnjacka eller fuskpälsen.

♦ Ja och så vore ju en perfekt hy samt kanske en viktminskning på 5-6 kilo och en fast mage och snygga lår att önska..men kanske lite tight om tid.. EJ FIXAT!

Kommentera 26 st

Tävlings- och reashoppingspåminnelse

2008-10-13 | 20:30:44 | Avanna konst/design/foto,

Glöm inte tävla om ett Todaylinne, svart med vit text i strl Xs här.



Och glöm inte fynda på REAN - bara 2 dagar kvar!
Kommentera 19 st

grått is da shit...eller da shit is grå...

2008-10-13 | 18:43:26 | Outfits och Garderoben,

En riktigt grå dag..vädermässigt och sedermera humörsmässigt.
Har en otrolig fuldag.
Känner lös, dallrig,fläbbig, ful, fet,ofantastisk,urkig,bläig,träig,mossig,tjockstoppad,för kort för fel..

Jag gillar mina nya jeans jag köpte i Göteborg...när de inte sitter på..När jag ser foton på mig i dom så ser jag ju bara ut som en illa klädd 80-90talstant med fel sorts byxa till mina stabbiga taxben.


Oh well..






..nu ska jag försöka intala mig att jag är söt och fantastisk istället och duger som jag är..trots tjocka ben...
Kommentera 21 st

lite råkkigt så där..

2008-10-13 | 15:35:06 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,



(illustration: jag)

Hade det inte specifikt stått "galaklädsel" på Galainbjudningen till Veckorevybloggalan så hade jag nog kört på en lite mer laidback rockig klädsel med byxa..
Kommentera 14 st

Det är mycket press idag..

2008-10-13 | 12:02:48 | Avanna konst/design/foto,

Vissa dagar..ja de flesta dagar så syns man knappt..
Andra dagar så syns man lite mer..

Idag figurerar jag både i lokaltidningen i form av bilder och intervju angående samarbetet med Nelly.
Och när  Stefan kom hem med Sofies Mode såg jag att min Lindext-shirt var med där.

Kul



Kommentera 34 st

värmande oktobermode

2008-10-13 | 10:32:11 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Godmorgon på er..Eller ja, det är ju snarare förmiddag.
Är lite seg i starten idag.
Måndag, ny vecka, nytt schema , nya things to do.
Men idag har jag knappt nåt att göra så jag tänkte ägna dagen åt egna projekt.
Främst att teckna, illustrera och skissa.

Så vi börjar med lite höstmode:

Fuskpäls + gosig halsduk+ trasiga tighta brallor + stora klumpboots = värmande oktobermode


(illustration: jag)

..har fortfarande inte funnit de perfekta bootsen än...
Men jag betvivlar att jag hakar på trenden med trasiga tights och byxor....det blir nog bara kasslerlooken på mig.

Men på Amanda Berg är det ju skitsnyggt!
Kommentera 9 st

Skvallrande tjejer och vackra kvinnor

2008-10-12 | 19:01:28 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Bloggen krånglar så jag får spader.
Jag som hade tänkt ägna tid åt att svara på kommentarer.
Men å andra sidan, det är skönt att itne sitta vid datorn och att bloggen krånglar en kväll som denna gör inte så mycket ... Ty det är laddat för skön kväll i tvsoffan.

Nu börjar Gossip Girl påå kanal 5 - en serie jag tycker blir bättre och bättre . Klockan 20-21 ska jag ta ett bad och läsa modetidningar och kllockan 21 är det Pretty Woman, även den på kanal 5.
Älskar den filmen och har inte sett den på några år..Så det ska bli najs att se den igen.




(illustration: jag)
Kommentera 16 st

Gala..vilken grej..

2008-10-12 | 16:08:30 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Söndag idag, ny vecka imorgon..På torsdag är det bloggala.

Jag har länge vetat att jag skulle gå då jag fick göra ett  "designjobb" till galan - vad det är avslöjas under och efter eventet..men man kan väl säga att alla kommer gå därifrån med mig..

Så jag införskaffade en galaklänning för över en månad sedan. En enkel svart.

Men det känns som den här galagrejen bara blir större och större.
Vissa ska åka runt i en hummer och förfesta i några timmar ( kommer vi få se fylleskandaler på röda mattan måntro?) vilket orsakat att andra också vill ha storstilad entré i limousine.

Det ska drinkas och förfestas och minglas långt innan själva galan på flera ställen och galan i sig börjar klockan 18 och jag själv känner att det hela börjar bli lite granna för stort...

Och här sitter jag och tittar på nya galaklänningar och expressbud och leveranser och känner GAAAAAHHH!




(illustration: jag)
Kommentera 27 st

Smink och Sånt

2008-10-12 | 13:52:44 | Smink, Hudvård, Skönhet,






(foto: jag)

Söta Alexandra ville att jag skulel svara på lite sminkrelateradefrågor, och vill Alexandra nåt så gör jag det.

Sminkar du dig varje dag?

Ja det gör jag ..nästintil. Har ju problemhy så det är ju oftast nån blemma,böld,finne som jag vill täcka över. Plus att jag då gärna tar mascara, ögonskugga,foundation och concealer för att känna mig så fin som möjligt går.
 Men har jag en böldfri dag går jag gärna utan smink.

Hur mycket tid lägger du på att sminka dig till vardags? Jag tycker inte att sminkning tar särskilt lång tid oavsett vardag eller fest. 5-10 minuter max.

Hur mycket pengar lägger du på smink varje månad? Inte alls mycket och det har definivt minskat de senaste åren dessutom. Förr köpte jag nya ögonskuggor hela tiden , men nu hardet mer blivit att man har givna favoriter så man köper på sig dom och de räcker länge. Men om jag skulle få köpa allt nytt en månad skulle det väl bli närmare tusenlappen.

Budget eller lyx när det gäller smink: En blandning. Jag tycker vissa dyra märken är skit och budgetmärkena har samma produkt för en bråkdel av priset som är underbara.  Dock gillar jag känslan av att få lyxa till det med just hudvård och smink.

Vad använder du för smink till vardags ? Cover it all mix concealer, Make up store, Kanebo Mascara, Foundation - just nyinköpt denna gång ifrån Maybelline, Ögonskuggor, Victoria's secret.

Om du fick välja endast en proidukt, vilken skulle det vara?  För att återgå till fråga ett där så har jag problemhy så nån form av täckningprodukt är jag beroende av så Cover it all Mix från Make up store.

Kommentera 6 st

Söndagsmorgonblandning

2008-10-12 | 11:01:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

God söndagsmorgon och förmiddag på er alla.
Hoppas ni sovit gott, drömt sött och vaknat till en förträffligt finfin skön söndag.
Jag har börjat min med lite morgongympa i form av utfall och situps, gos med katterna samt ostgurkemackor+te+modetidning.

Får se hur dagen fortsätter...



Fortsätt gärna skriva vilken din favorittv-serie är
och glöm inet tävla om todaylinne.
Kommentera 11 st

Black&White todaycompetition

2008-10-11 | 19:13:20 | Avanna konst/design/foto,

Skulle precis paketera ett svart Todaylinne med vit text i strl XS då jag såg att det är ett litet litet hål högst upp vid nacksömmen på linnet. Det går att laga med nåt stygn eller två. Syns knappt...Men..
Givetvis kan jag intee skicka iväg ett sådant linne till någon som betalat för det.
Dock kan jag lotta ut det.

Så varsågoda - ännu en todaytävling:


Tävlingsuppgift: Berätta om dina fem absoluta favoritplagg/skor i din garderob. Lämna en kommentar med ditt svar men jag gillar verkligen när ni gör kollage och visar på era egna bloggar eller mailar till [email protected] .
Tävlingen avslutas : Onsdag 15 oktober klockan 20.00
Grattis Scar!

Xs passar strl Xs- liten medium då linnet är töjigt.
Jag själv är en strl 36 med stor byst och föredrar strl xs på mina linenn när jag ska ha det instoppat i högmidjade jeans eller kjolar.
Kommentera 79 st

Lördagsjobb

2008-10-11 | 17:38:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sitter och paketerar era beställningar för fullt - fortsätt gärna beställa från REAN där ni kan fynda reaplagg samt ett erbjudande om ett reaplagg + höstnyhet till ett oslagbart pris.
Gäller dessutom bara tills onsdag.


En bråkdel av alla paket/beställningar...

Det skulle ju gå betydligt fortare om mina assistenter hjälpte till lite mer...


En bra bläckpenna är bra att ha när man ska skriva alla adresser och bocka av mot beställningspappren och avierna..


...Månadens tackkort




...back to work...

Eller om jag ska ta en paus och dricka lite te, äta nåt gott och kanske se nåt avsnitt av Ugly Betty..eller Bevvan..eller Melrose Place eller Scrubs..Eller Frasier...eller Grey's Anatomy..eller Desperate...eller...
Kommentera 18 st

Vilken är den bästaste tv-serien?

2008-10-11 | 13:38:24 | Film/TV/Kändisar,

Jag gjorde en liten beställning från CDON härom dagen.
Mest för att få hem Oasis senaste platta som släpptes i veckan men så var jag också sugen på en ny box - älskar tvserieboxar.
Så såg jag att de sålde hela första säsongen av Ugly Betty för endast 169:- .
Jag har aldrig fastnat för den serien. Jag har aldrig "orkat" med den.
Men jag vill gilla den för jag gillar Amrica som spelar Betty och jag tycker att den är häftigt filmad, färgerna, scenerna..allt..Så jag vet inte varför jag itne följt den egentligen eller värjt mig mot den.
Kanske att jag nu kan ta den till mig när jag kan se flera avsnitt på raken, utan reklam och andra störningsmoment..

Gillar Ni Ugly Betty?
Vilken är er absoluta favorit vad gäller tv-serie genom tiderna?

...jag avslöjar min i ett senare inlägg..



Kommentera 56 st

Önskeshoppingen = Verklighetshoppingen

2008-10-11 | 11:19:10 | shopping, provrummet & cravings,

För en vecka sen befann jag mig i Göteborg och löpte amok i affärer..på jakt efter kappa, skor, jeans och kofta..
Min önskeshopping såg ju ut så här:



Och vet ni vad?

Resultatet blev så här:




Not bad...Jag är skitnöjd!
Kommentera 20 st

glasses on glasses off glasses on glasses off..

2008-10-11 | 00:35:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sitter här invirad i filt och halvsover.
Har tillbringat de flesta timmarna sen jag kom hem i soffan framför tv.n.
Idol, nyheter, idol igen och sen dvd med Mia&Klara...Fan vad Mia&Klara är bäst!

Och så har jag suttit och tagit av opch tagit på och tagit av och tagit på mina två nya par brillor...Behöver ju egentligen itne sätta i glas i dom, jag ser ju perfekt med linserna...Kanske  ska ta bort klisterlapparna dock..




Kommentera 13 st

Bussresa och snusk

2008-10-10 | 20:25:08 | Egocentrerat&Vardagligt,

Phew!
Home..at last!

Klev opp 05.45 imorses och 06.30 kom mamma och lite innan sju satt vi på en buss på väg mot Ullared.
Mammas jobb hade anordnat en bussresa och vem är jag att säga nej till potentiell shopping och en heldag med min underbara mamma?

Jag har köpt två par glasögonbågar,
men optikerna kunde inte sätta in glas grundat på mina linsrecept..( ehh ja jag gör en superb linsgryta..) så det får jag ordna här hemma.
Strumpor, roll on, saker till katterna, en film, nötter och duschcreme hamnade i mina gula GeKåspåsar...märkligt lite saker för märkligt mycket pengar och efteråt mådde jag nästan illa av pengaångest.
Vilket jag inte hade gjort om jag lagt samma summa på låt säga ett par skor ifrån Topshop...Märkligt det där..

Busschauffören satte då och då på högtalaren och pratade i mikrofon under resans gång och berättade historier...

" Ett äldre par , båda med väldigt väldigt dålig hörsel bestämde sig en kväll för att göka. Mitt i akten knackar kärringa gubben på ryggen och säger att det ringer på dörren. Varpå gubben drar ut den och sen kör in den igen..Efter en stund säger kärringa igen att det ringer på dörren och gubben tar åter igen ut den för att sen köra in den igen. När de är färdiga frågar kärringa om han inte hörde att det ringde på dörra...Jaså, jag trodde du sa att jag körde in den i röva!"


...nu är det skönt att vara hemma...



Kommentera 13 st

Fast food mums!

2008-10-10 | 14:20:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 36 st

Funderar på nya glasögon ..

2008-10-10 | 10:29:33 | shopping, provrummet & cravings,

Kommentera 15 st

Mode på väg mot ullared...

2008-10-10 | 07:44:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 29 st

I love collegetröja

2008-10-09 | 22:18:03 | Outfits och Garderoben,

Jättekul att ni kollar in mina plagg på Nelly.com och uppskattar initiativet vi bestämde oss för i somras om att satsa på långärmat och collegetröjor..Har haft den visionen länge, så det kändes nästan lite surt när det under de heta sommarmånaderna kom collegetröjor med tryck från t ex YSL och H&M's Art bykollektion..Man ville ju vara "först"..typ...hehe
Jag plockade ju med mig en del plagg hem i förra veckan när vi plåtade alla stylebilder som jag gått runt i sen dess , men jag har ju inte kunnat  skriva riktigt var de kommit ifrån eller visat upp..
Men nu kan jag - äntligen.

Så här gick jag runt i fina Göteborg i helgen som var:



Jag älskar collegetröjorna - så jäkla soft och slapptchict till ett par utsvängda jeans och platåskor.

Men självklart kan ni även fortfarande köpa plagg direkt av mig - passa på att fynda från REAN, kanske ett Todaylinne med röd text?




Kommentera 35 st

empty heart..?

2008-10-09 | 19:18:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tack återigen för alla söta ord, grattiskommentarer och att ni är glada för min skull! Fantastiskt vilken respons!

Och här sitter jag och vet inte vad jag känner...Tidningen frågade hur det känns, mamma glädjeyrar, Stefan är stolt, Karin bjöd ut mig på firar-varmchoklad..Och jag rycker mest på axlarna.

Självklart är jag lycklig över att ha fått chansen. Självklart känns det bra....Men jag känner inget speciellt..Kanske för att det har varit på gång så länge. Jag har varit medveten om det sen i juni och bara väntat på att det ska få bli verklighet samtidigt som jag trott hela sommaren att det hela inte skulle bli av..
Känns lite konstigt..

Känner mig lite illamående..
...men det beror nog på att jag är svinhungrig...
En sådan här maffig, krämig, fräsch ceasarsallad som jag åt i Göteborg i helgen skulle jag definitivt icke säga nej till just nu...Mums!



(foto: jag)
Kommentera 23 st

hårblekning och igelkottsbajs

2008-10-09 | 15:29:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

Galet vad många grattis jag fått angående mitt samarbete med Nelly! Tack!

Har precis kommit hem från ytterligare en intervju med lokaltidningen. Fick lägga mig på den blöta höstmarken för tidningsbilder..hoppas nån blev bra..särskilt nu när jag kanske lagt mitt nyklippta,nyblekta,nytonade hår i löv och jord...eller kan det ha varit igelkottsbajs..?



Jag var sååååå nära att klippa en lugg ...men nej, jag fegade ur..jag tänkte att det är kanske dumt att göra en frisyr man är lite ovan vid eller kanske inte trivs med nu när det är bloggala nästa vecka..
Kommentera 41 st

Avanna hjärta Nelly.com

2008-10-09 | 11:32:30 | Avanna konst/design/foto,

Ja, så är den stora dagen här. Äntligen är det i hamn.
Första diskussionerna fördes i maj månad, första mötet i juni, sen har det blivit en del resor till Borås och nu är det verklighet:

Jag är ny designer hos Nelly.com.



...se nu till att köpa..så jag blir en succé..

hehe..

GRATTIS TILL MIG!
Kommentera 174 st

sistaminuteninspiration...

2008-10-09 | 08:31:11 | Smink, Hudvård, Skönhet,



...fan att det ska vara sån ågran,ångest,kval att gå till frissan.
Jag är blond i hjärtat, jag är född blond.
Men tycker att jag aldrig varit så snygg som när jag var mörkhårig.
Men det kändes aldrig som jag.
Men ibland vill man ha förändring..nåt drastiskt..
Dock så minns jag hur jävla jobbigt det var med blond utväxt i brunt hår...gaaahhh!
Men man vill ju se snygg ut..
Och lite mystisk..

Jag togs mer på allvar som mörkhårig..sorgligt men sant.
Men jag är ju blond..
Kommentera 22 st

hairy history

2008-10-08 | 23:33:49 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Ska väl hoppa i säng straxom..är skittrött fast ändå inte alls..hur nu det hänger ihop..vilket det kanske inte gör..men det är sällan jag gör det..känns det som.

Imorgon skall jag visst till frissan klockan 09.00...Hade nästan glömt det.
Ska bli skönt att få utväxten ifylld..Men som alltid så känner jag en längtan och lust att göra nåt drastiskt.. Verkligen få valuta för pengarna istället för att gärifrån och se ut ungefär som vanligt men många hundringar fattigare och en tomhetskänsla i magen..



..det har varit en hel del hårhistoria...
Kommentera 39 st

Jag har fastnat i mina svarta byxor verkar det som..

2008-10-08 | 19:26:36 | Outfits och Garderoben,

Det har varit en stressig dag, känner mig helt slut i hjärnan.
Telefonmöten, extrainkallat "nödmöte" med min mentor/rådgivare,  akuta mailjobb, förhandlingar, fotoredigering, paketerande av beställningar och mitt i allt kom en kille för att kolla på vår lägenhet så fick panikstäda litegranna.
Hann inte äta lunch så på min och mammas raska påbergetiterränguppochnedförbackarpromenad kände jag mig rejält urlakad.

Men nu är jag spänd..
För ikväll/imorgon bitti släpps äntligen min "hemlis nummer 2"...som varit på G sen slutet av maj/början på juni..Som skulle ha offentligtgjorts kring midsommar..och sen i augusti..
Hoppas nu detta blir bra.

But enough babblat om babbelbabbel..Över till mer megaimportante saker som denna bloggares onsdagsoutfit:



Jag har fastnat i mina svarta byxor verkar det som...

Kommentera 28 st

Man kan få inbjudningar eller få göra inbjudningar..

2008-10-08 | 15:25:10 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,





(illustration: jag)

Läste Precis Ebba von Sydows blogg och såg hennes härliga brevskörd med en massa inbjudningar..lite skillnad mot min brevskörd..
Men, i den där högen, så kan man skymta en inbjudan, som JAG har layoutat och designat..

En del får inbjudningar, en del får göra dom...
Kommentera 14 st

Pigg shopping och Anna Anka

2008-10-08 | 12:47:35 | shopping, provrummet & cravings,

Jag var ju lite nedstämd förra veckan på grun d av lite tråkiga omständigheter.
På onsdagen tog jag en fika med bästaste  Karin och sen strosade vi in på Lindex, kollade till min tischa och botaniserade bland stickat, denim och bomull. Där fanns också ett ställ med massa rea-toppar och där fann jag en Musse Piggtee.

Det var ju Musse och Mimmi i överflöd hela våren, överhypat så det blev Musse Tråk.
...Men jag har alltid älskat Musse. Jag spanade flitigt efter Musse Piggtees på Ebay för 2-3 år sedan...Men när nåt blir en megatrend vill denna "modebloggerska" inte ha det längre.

Men nu kände jag att hypen lagt sig något - särskilt då Musse reades ut så nu slog jag till..

Musse Piggade upp mig helt enkelt.






...fast så som jag babblade på här  om själva köpet så påminner jag ju mer om en tjattrande Kalle Anka...



(foto/illustration: jag)
Kommentera 14 st

Slappa hemma i outfiten

2008-10-08 | 09:53:35 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon på er.
Sovit gott?
Fått en bra start på dagen?
Jag sitter och jobbar.
Gör reklamskyltar, redigerar bilder, tänker ut layouter samt grubblar över några orosmoln.
Men försöker samtidigt skapa mysstämning.
Har tänt doftljus, kokat en kanna te , lyssnar på bra musik ( varför lyssna på dålig liksom..?)

Och så går jag runt i sköna kläder.
Jag är inte nån riktig mysbyxatjej. JAg tycker inte att jicycoutureset eller träningsbrallor är det optimala att ha det skönt i hemma oh nej..Jag känner mig mer bekväm i slappchic stil med slitna baggyjeans och skön tröja eller linne och kofta till.

Så här slapp är jag nu:



Vad går ni helst klädda i hemma?
Kommentera 21 st

back to shoes..ehh work..

2008-10-07 | 22:22:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så, nu har jag haft två mysiga timmar i soffan med tv - Ugly Betty ( fast jag slökollade bara, diskade sista kvarten, zappade då och då)  kycklingbulgurfetaostsallad med HallonGrape-Loka till, sen Desperate Housewives med te och mörk hallonchoklad.

Nu blir det att återgå till jobb - redigera bilder från fotojobbet igår:




Och så ska jag fortsätta paketera beställningar, spåna lite på företagsidéer och framtidsprojekt.

Kommentera 10 st

tisdagen den 7 oktober, looking like this

2008-10-07 | 18:34:56 | Outfits och Garderoben,

Pust Pust.
Upp och ned till och från tvättstugan.
Telefonmöte i nästan en timme angående min "hemlis" nummer två som nu kommer bli offentlig vilken dag som helst - thank god for handsfree till mobilen säger jag, paketering av massa beställningar, bokföring av dessa, skriva på namn och adresser, annat layoutjobb + mailande med tryckeri, fotojobb...trött i hjärnan nu.

Skön höstfrisk promenad med mamma och sen fick jag ost, tomatsoppa, färskpasta och mörk choklad inne på Konsum.
JA, jag tillåter mig nu mörk choklad i mitt godis-kaka-bulle-bakverk-snacksförbud som jag hållt sen mitten på augusti.
Mörk choklad ÄR ren nyttighet...säger vi...och jag har ju ändå ingen skillnad märkt sen jag slutade med godsaker så varför ens ta bort det man älskar mest av allt?
Längtar redan till chokladen + te + Desperate Housewives ikväll.

But enough with the babbel, här kommer dagens look, inte alls olik gårdagens..

Kommentera 28 st

ett lovely beroende

2008-10-07 | 13:26:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Har haft en molande i huvudvärk i några timmar.
Den tröttar ned pannan..ni vet den där känslan av att pannar hänger ned i ögonen och hela huvudet krympt en storlek.

Men så kom jag på orsaken - jag har helt glömt bort att dricka te idag..Glömde bort morgonteet och efterfrukostteet och förmiddagsteet och innanlunchteet..

Ja, så här blir det om man druckit te sen 3årsåldern...ett beroende som skapar abstines i form av huvudvärk om man missar en kopp..


(foto:jag)
Kommentera 21 st

stickade strumpor, barbiedockor eller synundersökning?

2008-10-07 | 11:39:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag älskar post.
Jag är som ett barn på julafton ( inte för att det är nån skillnad på mig som vuxen mot när jag var barn på julafton heller) varje dag i väntan på vad som komma skall in igenom brevinkastet.
Ivrig, förväntansfull, hoppas hoppas hoppas så att det ska vara nåt kul..

...men jag blir ungefär lika besviken var gång, varje dag, precis som ett barn på julafton som får stickade strumpor och inte en superfin Barbiedocka ( jag tror jag skulle bli lika glad idag för en Barbiedocka...även om stickade strumpor också uppskattas nu i vuxen ålder...)

Det måste ju vara det roligaste med att vara en storbloggare som Blondinbella, Kenza, Kelly och de andra - att de väl var och varannan dag har nya paket och gratisgåvor att leka med och öpnna somd e fått skickat till sig på posten...

Medan en annan får nöja sig med reklamblad från Ica Maxi och erbjudande om synundersökning för endast ett antal hundralappar...om man köper bågar för ett antal tusenlappar..



hmm..jag hatar post...
Kommentera 17 st

tuesday morning

2008-10-07 | 10:10:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon.
Klev opp för en stund sen, var så trött likaså mina små katter så vi gosade och spann och pussades i sängen till halv tio.
Mys indeed. Så nuy vore en perfekt mysfortsättning ett stort glas varm choklad med en krämig gräddklick på toppen...


(foto: jag)

Men det får nog bli te och ägg här ..
Ska göra lite morgongympa - jävlar vilken träningsvärk jag har i högerdelen av rumpan sen i söndags, ouch!
Och efter det ska jag iväg på lite fotojobb för att sen sitta och fortsätta paketera alla REAbeställningar.
Tråkig tvättid är också på G som min käre sambo så lägligt bokat den enda dagen i veckan då han inte är hemma alls *morr*

Vad har ni för er denna tisdag?
Kommentera 13 st

låta handen löpa fritt med musen

2008-10-06 | 22:18:29 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Sådär, då har jag sett säsongsstarten av Cityakuten.
Älskar den serien.

Och jag älskar att rita.
Men det har inte blivit så mycket av det senaste tiden. Och idag har jag haft ritlust hela dagen men jag har knappt varit hemma eller haft tid.
Och när jag inte ritat på ett tag, men har lusten, så kan det vara svårt att komma igång..Vad ska jag rita/teckna/ var börjar jag och allt kan så lätt bara bli skit och pannkaka...
Så jag brukar börja med att leka lite, bara skapa linjer och former och bara låta handen löpa fritt med musen...och sen, fyra minuter senare har det blivit en bild..



Kommentera 25 st

fika, promenad, rea, dagens outfit

2008-10-06 | 18:34:53 | Outfits och Garderoben,

Mysig fikadejt med karin - varsin kopp te och sen kunde jag inte motstå en varm choklad. Kändes bra i magen.
Sen hämtade jag ut paket från Yves Rocher och köpte massa gröna och lila postkuvertpaketpåsar så jag kan skicka iväg alla REAbeställningar - Passa på att fynda, det börjar ta slut!

Sen rask frisk promenad med mamma på berget, lite strosande inne på Lindex följt av Icahandling och nu sitter jag här och sörplar te, skall strax äta en kycklingbulgursallad.

Men, måste ju visa dagens outfit först..Efter en dålig helg så mår jag bättre idag och känner mig hyfsat snygg trots trånga byxor och finnar i nyllet.




Kommentera 28 st

Dagens detaljer och ögonblick

2008-10-06 | 13:18:53 | Egocentrerat&Vardagligt,



Revisor och fotojobb avklarat, nu väntar mentormöte på nyföretagarcentrum, därefter fikadejt med bästaste Karin.
Vad gör ni idag?
Kommentera 21 st

personliga favoriter..

2008-10-06 | 10:14:25 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Godmorgon och god förmiddag.
Har spenderat morgonen hos min söta revisor vilket alltid känns bra. Man räknar ihop hur företaget gått sen sist och man får siffror och "bravo"kommentarer och man kan pusta ut..igen..Jag drömmer ju ganska så frekvent mardrömmar om att jag ska strula till allt som har med det ekonomiska att göra..fakturor, kvitton, bokföringen. Men inga snedsteg denna gång heller *phew*

Ska gå iväg om en stund och göra ett fotojobb i en affär, sen har jag möte med Nyföretagarcentrum vid halv två.
Egentligen känner jag mest för att sitta och rita.
Har en jädra tecknarlust!

Men tills jag fått tid att sätta mig och rita nytt kan ni få se några personliga favoriter från arkivet:


(Alla ritade utav mig)
Kommentera 22 st

hitta min "totala trivseltillvaro"

2008-10-05 | 23:20:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Just nu så känner jag mig lättare till mods igen. Mycket tack vare alla fina kommentarer ni givit mig under dagen - vilken enorm direktrespons man kan få via en blogg, härligt!

Men också för att mina katter pussats mycket, min sambo har varit extra omtänksam och min mamma var ju här och mamma är ju mamma = bäst.

Och det var detta jag menade lite i detta inlägget - man måste få tillåta sig att må dåligt när man gör det. Man kan inte bara sudda bort de sura minerna och låtsas att allt är ok och vara äckligt klämkäck och se det positiva i allt när man är nere.
Precis som den storm som virvlat över Sverige senaste dygnet  så bedarrar till slut även självhatet och deppigheten och tårarna upphör . Jag vet att de grå känslorna kommer komma tillbaka, men jag vet också att de åter komma försvinna.
Låren är lika tjocka som igår, men ikväll är det inte lika chockartat plågsamt längre.

Jag tänker ge mig på att försöka med Gi-kost ett tag framöver, vilket jag gjorde i lång utsträckning för två år sen då jag hittade en trivselvikt..dock trivdes jag inte med nåt annat i livet just då.
Nu vill jag hitta min "totala trivseltillvaro". Jag är nöjd med företaget och att det bara går framåt = Jag satsade rätt ändå, jag har några nära fina vänner, underbar familj, två katter, fin sambo och förhoppningsvis har vi ett nytt fint hem att inreda lagom till jul, det är bara mig själv kvar att jobba med

* mer GI-artad kost som jag tror kan vara väldigt bra för min problemmage...funkar inte magen funkar inget
* Prioritera sömn mer - sömn kan göra underverk och jag har verkligen bortprioriterat sömnen i två år.
* dricka mer vatten - källan till allt liv
* mer motion och kanske lite mer varierad sådan


Men jag kommer inte fokusera på nån vikt, jag kommer fortsätta strunta i vågen och enbart gå på hur kläder känns och sitter samt hur kroppen ser ut. Jag är inte intresserad av kilogram, kalorier, Bmi.



Kram på er alla!

..och tack för att ni läst, kommenterat, stöttat, begrundat och varit här idag!
Kommentera 17 st

Söndagssoft

2008-10-05 | 19:34:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

Har knappt tagit mig för nåntng idag.
Är fortfarande lite dämpad i humöret och känner mig trött och hängig.
Mamma kom förbi en sväng och tittade på mina Göteborgsfynd.
Jag har paketerat beställningar och pysslat lite med bokföring - möte med revisorn imorgon.

Annars går jag mest runt och gosar med katterna.
Nu sneglar jag på säsongstarten av Gossip Girl.

Men jag har även ätit mumsig ost-och skinksallad och tagit varmt bubbelbad med en drink och en bok:





Well..xoxo!


...whatever that means...luffarschacksduell?


Kommentera 21 st

Rosa bandet och rosa känslor

2008-10-05 | 16:01:10 | Avanna konst/design/foto,

Jag måste verkligen rikta ett stort tack till alla er som denna vecka dels bloggat om "min t-shirt" som just nu finns hos Lindex och är en del av "The pink colection" som säljes till förmån för Rosa Bandet.
Sen stort tack till alla er som mailat och skrivit i kommentarer att ni köpt t-shirten.
Jag blir så glad!
Dels för att det är en ego-boost och dels för att det ju är för en god sak!

Jag gick förbi några Lindexbutiker i Göteborg i fredags och lördags och såg min t-shirt hänga där..Och först då slog det mig " Det är mitt motiv ! Det är jag som designat den där t-shirten".
En wowkänsla..
Rosa berusande känslor.


Ni kan, om ni inte bor i närheten av en Lindexbutik, köpa min och de fyra andra t-shirtarna på Lindex Shop Online.

(foto/illustration: jag)
Kommentera 35 st

Jag kan tycka att jag är skitsnygg ibland...

2008-10-05 | 13:27:01 | Krönika/Politik/Tankar,

Jag tänker fortsätta kring det här med kropp, vikt, nöjdhet - ur mitt egna perspektiv, men lite baserat på alla kommentarer och mail som ramlar in hela tiden på det här inlägget.

Många av er skriver att ni känner igen i er det jag skrev.
Många av kämpar med självkänslan och kroppsångesten.
Och det är tragiskt att det ska vara så, verkligen.
Men man ska heller inte ignorera känslorna.
Jag tycker att mår man piss så får man göra det.
Gråt, skrik, sov bort en dag under täcket, var suriga och vresiga och förbannade.
Sen får man ta tag i problemet.

Antingen, som en del skriver - Man får acceptera hur man ser ut och försöka vara nöjd med vad man har. vilket ju vore det allra bästa.

Men det är ju det svåra, eller hur?
För visst, låt säga nu då, att idag nu är jag helt nöjd med mig själv, hur jag ser ut.
Men så kanske det går en månad och jag går in i garderoben och jeansen jag köpte i Göteborg igår passar inte längre.
Ska jag fortfarande vara nöjd då?
Eller har jag rätt att vara onöjd?

Jag ser ingen vits alls med att gå runt och kalla folk för feta bara för att vara elak. Precis som jag tycker det är fel att kalla väldigt smala människor för äckliga benrangel.

Men när en person, som uppenbarligen inte är underviktig, som faktiskt inte får på sig ett enda par byxor i sin garderob längre, själv säger att hon gått upp i vikt och känner sig onöjd, varför ens försöka förneka det? Varför ens börja med att säga att det är inbillning?
Det kan skada mer än hjälpa.

Mycket av självkänslan sitter i huvudet. Inget snack om saken. Och man blir inte indirekt lycklig bara för att man är smal.
Men det kan vara en DEL AV EN TOTAL LYCKA att vara tillfreds med sin kropp.
Inte allt, men en del.
Sen om det är storlek 32 eller 44, det kvittar.

Jag kan tycka att jag är skitsnygg ibland.
Jag kan få till ett riktig pretty face, jag kan ha riktigt schyssta tuttar och jag kan vara flirtigt charmig.

Min kropp och min vikt ( som jag inte vet vad den är för jag har inte vägt mig sen juni 07) är inte mitt allt.
Men det går heller inte koppla bort kroppen, ty den är ju där hela tiden.
Visst vore det härligt om man kunde gå naken jämt, men det är varken socialt acceptabelt eller lämpligt eller särskilt bra i det kalla vintersverige.
Så när man går in i sin garderob och vill slänga på sig ett par jeans men dessa inte längre går över låren, ja då har man ett problem som man i allra högsta grad inte kan blunda för.
När man därtill inte riktigt begriper varför eftersom man rör på sig varje dag, äter nyttigt och inte ätit godis, kakor, snacks på 2 månader, ja då känns problemet halvt obegripligt.
Och inte kan man skylla på tvättmaskinen heller eftersom byxan aldrig ens blivit tvättad.

Att man vill gå ner i vikt eller göra nåt åt sin kropp för att känna sig nöjd behöver inte betyda svältdiet ala Carolina Gynning. Det behöver inte betyda att man har onda demoner i skallen eller att man riskerar få ätstörningar.
Att man mår dåligt och är ledsen behöver inte vara farligt.


Sen att klädföretagen också har ett ansvar för hur folk uppfattar sina kroppar är ju också en viktig aspekt.
Jag får inte på mig jeans i strl 44 men en kappa i strl 32 är för stor.
Jag får inte på mig nån byxa på damavdelningen men ett par jeans i 164 centilång på barnavdelningen.
Storväxta människor får specialavdelningar med särskilda namn, vilket är sjukt i sig.
En annan aspket är bloggvärlden som ofta regeras av väldigt unga smala tjejer, vissa 14-18 år och har inte ens växt färdigt eller ens utvecklat sina naturliga kvinnliga former ännu, vilket ju är oerhört svårt för en snart 27årig kvinna som mig att identifiera sig med. Mångfald behövs.



..och ja, jag tycker jag ser fantastik ut på den här bilden.

Likaså här:

Kommentera 39 st

Vacker. Punkt.

2008-10-05 | 10:10:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon godmorgon på  er alla.

tack för alla fina kommentarer i förra inlägget, det värmer. Men som många av er också konstaterar - det hjälper ju inte att alla andra säger att man är vacker och fin och så om man själv inte känner det.
Och jag "hatar" meningar som att man är "vacker trots" la blabla..och "trots" ditten och datten...Det är ju det där "trotset" jag vill utplåna...önskade inte fanns.
Att människor är vackra punkt slut..Inte trots nånting.
För det är ju trotset i sig som skapar gnaget...trots allt..

Nåväl.
Har börjat denna morgon med ite morgongymnastik i form av utfall, situps och armhävningar.
Nu sörplar jag grönt te och bläddrar i en av mina MarilynMonroefotoböcker.
En kvinna som var vacker,snygg, sexig,kvinnlig,begåvad.. utan några som helst trots. Punkt.



( boken heter  Marilyn Monroe Unseen Archives, av Marie Clayton)
Kommentera 13 st

Man vill ju så gärna bara vara nöjd..så jävla jävla nöjd..

2008-10-04 | 18:35:42 | Egocentrerat&Vardagligt,


Godkväll bloggosfären!
Hur står det till?
Nu är jag hemma igen och ska så vara nu hoppas jag i flera dagar.
Har inte hunnit med varken beställningar/mail/frågor/bloggen nåt visade under veckan som varit på grund av vissa saker, samt Göteborgsresan + den hastigt inplanerade affärstrippen till Borås hela torsdagen.

Det blev en del handlat i Göteborg, kassarna står i hallen och innehållet skall visas upp.
Men inte nu.

Vet inte i hur många provrum jag haft gråten i halsen det senaste dyngnet. Ren pärs och pina att försöka finna ett par jeans till den kropp mitt huvud sitter på.
Jag är inte ett dugg stolt över över de tankar som florerar i skallen..Om att jag får sätta mig själv på extremdiet och extramycket motion.
Jag mår heller inte bra av att må så dåligt inför åsynen av min egna kropp

Man vill ju så gärna bara vara nöjd.
Så jävla jävla nöjd.
Kunna strunta i ideal och självhat..Men det är ju lättare sagt än gjort..
Det blir ju ändå att man tänker att de där som är nöjda med sina kroppar är ju nöjda för att de har just en snygg kropp de känner sig bekväma i..Och det har inte jag. Inte ett dugg. Mina gropiga feta lår får mig att vilja spy och min sladdriga cellutlitiga mage får mig att känna en klump i halsen.

I Göteborg kryllade det av vackra smala tjejer i alla åldrar. Långa och slanka och svala eller korta och petite.
Så kom man där som en kort blaffig heffaklump..
Usch.

Näe..Jag mår inget vidare just nu..alls.
Och jag orkar inte låtsas att jag gör det heller.




(illustration: jag)
Kommentera 64 st

Shopping! .. Med sladdriga påsar..

2008-10-04 | 12:47:40 | shopping, provrummet & cravings,

Kommentera 17 st

mot höstgarderoben!

2008-10-04 | 10:20:22 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Mumsmums, gottigt värre med frukost.
Och det är sannerligen kul att sitta i en sådan där stor matsal och kolla in olika människor..Frisyrer, kläder och frukostval..
En del frisyrer hör verkligen ihop med sill-stekt bacon-korvätartyperna, medan vissa skjortor hör ihop med någraskorpormedjordgubbsmarmeladätarkvinnor.

Nåväl,

Nu ska vi packa ihop här och sen bege oss ut på Göteborgs gator och shoppingstråk igen.
Det ska inhandlas höstgarderob!



(illustration: jag)
Kommentera 19 st

vaknat med ett bullsug

2008-10-04 | 09:11:27 | Egocentrerat&Vardagligt,


(illustration: jag)

Godmorgon från hotellrumsskrivbordet.
Har  sovit så där.
Drömt konstiga drömmar och sängen kanske var i minsta laget för min sambo och mig.
Men men, snart vankas det hotellfrukost! Yey!

Ostar, skinka, ägg, färsk frukt, juice, te, grönsaker, frallor, musli, fil, yoghurt...mmmm!
Kommentera 15 st

en britpopslover i hårdrockarland

2008-10-04 | 00:51:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Back at the hotel.
Sörplar te - dyrt te ifrån lobbyn och tittar på natt-tv.
Jag luktar unken spellokal och fullegubbsprutt...Jisses..Varför ska män över 35 bli så kanonfulla och stå och se ut som svajande grisar..? Och varför fisa så där ...Urk!

Mycket hår i headbangsvågor, frissiga skägg och tjejer med utsmetat svart läppstift och illasittande korsetter.
Det har sin charm, det har det....men jag längtar verkligen till den21 oktober och spelningen med Brett Anderson på Cirkus i Stockholm..




Godnatt!
Kommentera 6 st

snart vankas det dödsmetallkonsert

2008-10-03 | 19:51:25 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


Godkvällen på er käraste läsare.
Nu är vi tillbaka på hotellrummet efter felra timmars strosande och shoppande i Göteborg...och ätande av megagod kycklingburgare på O'learys som skådas i förra inlägget.

Fast det har inte blivit så mycket shopping..En t-shirt.
Och ett par kängor...Så nu fattas ju bara en snygg kjol för att få tll denna look:


Ska nog inviga mina nya kängor till kvällens konsert. Ska bli kul att få gå på e deathmetalkonsert och röja lite granna och se människor klädda i annat än senaste trenderna.
Kommentera 20 st

Food !

2008-10-03 | 17:09:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 14 st

Önskeshopping this weekend

2008-10-03 | 10:54:15 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Så där, färdigpackad ( almost) färdigsminkad ( almost) och färdigkissad ( inte alls).

Nu så sticker jag och sambon iväg till Göteborg för hotell, shopping och konsert.
Kommer hem igen imorgon, men ska bli skönt med lite nöje och minisemester.

I shoppingväg så ska jag främst leta efter följande :




(illustration: jag)

Vad har ni för helgplaner?
Kommentera 23 st

sometimes pretty things hurt..

2008-10-03 | 09:34:31 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ujuj...Visserligen var dte skitkul och jätteinspirerande igår..
Stylist, styling, fotografering, fotograf in action...
Men det var också plågsamt..Att stå där och välja och vraka  - till stylingen , ur garderober med kläder och accessoarer och...och.SKOR!

Massa skor, snygga skor, shiny shoes...och inte ett enda par av dom var mina...Buhuhu.
Vilken plåga..
Som att vara en femåring insläppt i en godisfabrik och bli förbjuden at inte plocka till sig en påse..

Damn.

(foto: jag)
Kommentera 13 st

Marilyn on the cover..

2008-10-02 | 20:43:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja kära läsare, nu är denna bloggeska hemma efter en lååång dag.
En fantastisk dag.
En kul dag!
En kreativ  dag.

En framtidsdröm som blir  sanndag...typ.

Kan ju fortfarande inte säga så mycket, men snart så..snart!

Något av det bästa med att..eller låt mig omformulera det - Kanske det enda positiva med att åka tåg bort och fram och vänta i tåghallar är ju att botansiera bland glossiga magazine inne på Pressbyrån.
Ty det finns inget Pressbyrån här i Tidaholm ( inte heller nån rulltrappa eller rödljus) så att få gå in på en Pressbyrå med hyllmeter efter hyllmeter med tidningar är ju rena rama heaven...

Och himmelsk äro älskade Marilyn.



(foto: jag)

även på bilden - min fina Marilynmugg och min läckra Marilynklocka.
Kommentera 35 st

På väg hem.. Med oasis som sällskap..

2008-10-02 | 17:14:21 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 25 st

försökte finna stylinginspiration...

2008-10-02 | 10:39:46 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jahapp...Framme i Borås och nu sitter jag på "hemliga "stället där det råder febril aktivitet och flytt och datajobb och lampbyten och låduppackning....
Och här sitter jag och känner mig överflödig.
Vet inte riktigt vad jag ska göra och de jag brukar ha med att göra när jag är här är idag i Göteborg...Så jag och de övriga anställda håller oss på varsin kant och jag fick en dator att sitta och surfa vid..

Väntar just nu på att få leverans samt att modell + fotograf skall komma och sen skall en viss styling ske...*hint hint*

Och jag och mina assistenter satt igår och försökte finna stylinginspiration...



...gick så där...
Kommentera 55 st

Suktar efter ny varm kappa

2008-10-02 | 09:46:25 | Outfits och Garderoben,

Kommentera 10 st

Tåg och torra läppar

2008-10-02 | 09:43:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 1 st

Morgongrus och citrus

2008-10-02 | 07:19:47 | Egocentrerat&Vardagligt,



 Godmorgon på er.
Här sitter jag vid köksbordet, med morgongrus i ögonen och sörplar Clear Green Tea Citrus ur min älskade Marilyn Monroemugg.

Om dryga timmen kommer pappa och hämtar mig för att skjutsa mig till tåget. Skall ner till Borås igen och förhoppningsvis "wrap things up" angående hemlis nummer två som jag nu hoppas kommer bli en ickehemlis inom kort....På tide.. Skulle ju egentligen ha "släppts" i juni, men sen sköts det upp till augusti...och nu är det oktober.
Oh well.

Nej nu får jag ta och rappa på lite här, dusch, sminkning, påklädning!

Kommentera 10 st

som i sagan om ringen...

2008-10-01 | 23:25:28 | Egocentrerat&Vardagligt,



Idag så kände jag att jag är en Gimli i en värld full av Legolasmänniskor..
En kort och satt dvärg bland långa vackra alver.



...åh andra sidan var de där Legolas ganska så stel och tråkig.

Kommentera 9 st

Ballerinans återkomst i kollektionen!

2008-10-01 | 18:50:58 | Avanna konst/design/foto,


Nu över till något roligare - Nämligen två ytterligare sprillans nya höstnyheter till Avanna - Höstkollektionen!

Det är mina dansanta galanta ballerinor som gör återtåg, men i en ny  tappning.
Nu dansar ballerinan ensam, men större och starkare och på linnen.

Dels ett blålila linne med trycket i silver och så svarta linnen med ballerinadansaren i blekrosa.



Pris 250:- /st
Storlek: xs,s,m,l,xl
beställa? maila [email protected]

Men Linnena är tillagda i REAinlägget där ni kan kombinera ett Reaplagg med en Höstnyhet till ett kanonpris!
Kommentera 28 st

enorma jäsande bulldegar also knowns as lår

2008-10-01 | 16:52:32 | Outfits och Garderoben,

Urk bröl tråk blä!
Näe, den här dagen kommer väl gå till Annas världshistoria som en av de allra gråaste...och då talar jag inte bara om det betonggrå vädret eller min gråmelerade hoodie...

Näe..da spirit...the humör..the känsla..Grått grått grått.

Jag borde dessutom ha fattat bättre än att jag skulle ha motstått mitt enorma köpanyajeanssug..Jag trodde att mitt psyke skulle klara av att strunta i storlekar och onda provrumsspeglar.
Så jag traskade lalalalala-aktigt in på Calypso som säljer ONLY/Vero Moda sortiment och tog med mig typ alla jeans in i provrummet...Och jag fick knappt över nåt av paren över mina enorma jäsande bulldegar also knowns as lår.

Gaaah!
Jag menar benen är ju faktiskt den kroppsdel jag faktiskt tränar, går springer, utfall, uppför slalombacklar, traskande i terräng, ständigt högklackat på stan..Men näe.

Nåväl, nu ska jag traska på berget -  i backar och flera kilometer uppochner med mamma..
Och så är min ALT GR knapp helt lös.

Alt Gr = Allt grått..


(illustration: jag...tidigare publicerad i bloggen när jag stötte på samma jeanshatkomplexkroppskänslor inne på Weekday bland snygga gorgeous modelliknande tjejer i snyggsnygga Cheap Mondayjeans..)
Kommentera 31 st

..hänger det på håret? Eller klänningen?

2008-10-01 | 13:17:18 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Oktiber månad är här och det betyder visst galatider..
Bloggala 16 oktober.
Bröstcancer/Rosa Bandetgala den 28 oktober..
Och halva bloggsverige yrar och irar och stirrar och krigar väl nu om att ha den snggaste originellaste flashigaste galaaktigaste galaklänningen...Ja gud förbjude om nån skulle komma i en likadan Asosklänning som nån annan..


Jag tror jag hittat min...men det skadar ju inte att leta lite till..och lite till...och drömma och skissa på egna galavisioner..


(illustration: jag)

Hur tycker ni en snygg galaklänning ser ut?
Styling?

..jag tycker nästan frågan kring hur man ska håret är svårare än vilken klänning man skall bära...
Kommentera 22 st

assistenten min är oduglig

2008-10-01 | 12:09:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

God förmiddag bloggosfären.

Bloggen låg nere hela morgonen, och nu har jag varit och frukostfikat med Karin, shoppat en t-shirt samt gjort ett mindre trevligt ärende.
Ska ta mig en kopp te nu och pyssla med lite kundjobb...dock verkar min assistent lite trött..



Vad gör ni idag?
Kommentera 16 st