GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

flickan som njuter av juleljusen

2009-11-30 | 23:44:26 | Egocentrerat&Vardagligt,

Även om jag är en riktigt summerlover och gärna vill ha lång het sommar året om så älskar jag ändå den här tiden på året...särskilt de dagar man är ledig och det är lite mörkt ute hela dagen så att man kan tända stakar och stjärnor och ljuslyktor från tidig morgon, äta frukost, lunch och eftermiddagsfika i skenet från stjärnorna och njuta av  de röda blommande julestjärnorna...innan de poff bara en dag vissnar...Ja jag får alltid köpa minst en omgång nya inan julafton.
Det är underbart att starta dagen med Mariah Careys All I want for christmas och tokdansa i morgonrocken tills skärpet lossar och helt plötsligt visar man hela härligheten för två förskrämda katter.

Men nu ska jag släka alltihop och blåsa ut ljusen och krypa ned i sängen och läsa Flickan som lekte med elden....eller nej, män som hatar kvinnor heter ju första boken..där fick man för att man försökte vara fyndig med bloggrubrik..

Sådana här fina vita plåthusljuslyktor säljer vi på jobbet i tre olika storlekar...love them!

Kommentera 41 st

Garderobsgrubbel & Byråbekymmer i designerskallen

2009-11-30 | 20:02:52 | Avanna konst/design/foto,

Så där då...äntligen...typ 10 månader försenat, efter många om och men och en jäkla massa ändringar hit och dit, missförstånd och grus i maskineriet så ligger nu min "baskollektion" och väntar nere i Borås hos Nelly.com. 4 collegetröjor, 3 linnen och en t-shirt skall utgöra min första helt egendesignade kollektion.
Och idag efter ännu fler om och men och pusslande och sms och telefonsamtal så är äntligen modell+fotograf+dag+tid+sminkös+mig själv inbokade och samspelta att plåtning för kollektionen kommer ske tisdag nästa vecka.

puh!

..ni anar nog inte hur mycket krångel och tandgnisslande det har varit under året..Och det tråkigaste är att för att det tagit sån tid så känns inte denna kollektion ny eller rolig för mig, den känns väldigt gammal..
Nåväl, kanske är det så alla designers och klädskapare känner...När något är redo att släppas för allmänheten tänker man själv redan på nästkommande säsonger och kollektioner...jag hoppas kunderna kommer se det som nytt och kul i alla fall.

Men nu återstår bara för mig att sätta ihop styling. Mna släpp hos nelly förut har ju haft lite annorlunda styling än vad övrigt sortiment brukar ha. Och det kommer jag fortsätta med. Skall bläddra i massa magazine och kolla modesajter för inspiration nu.

Kommentera 56 st

Min vuxenvariant av Barbielek

2009-11-30 | 16:45:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,Gorde Leighton som blond, rödhårig och färgad också...gillar att leka och experimentera så här med bilder...Tror det är min vuxna variant av min barndoms Barbielekar - klä av klä på fläta tofsa klippa klä av klä på mixa matcha.
Kommentera 63 st

Leighton Meester

2009-11-30 | 12:57:32 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Denna morgon och förmiddag har dels spenderats tokdansades i badrock till Mariah Careys All I want for christmas samt att jag träffat min bäste killkompis och hans son som är på besök från Norrköping.

Fast senaste timmen har jag suttit med den här bilden...jag gillar stora hår..Bilden är ispirerad av ett fota på Leighton "Blair Waldorf" Meester.

 

Glöm inte tävla om en Who the f*ck is chaneltischa.

Kommentera 51 st

ska se what the fuzz is all about

2009-11-29 | 22:34:11 | Musik/Böcker,

Jag var ju sjukt efter ,och ganska länge anti, med att läsa Twilightböckerna...men blev ju frälst i somras och läst böckerna några gånger om.
Nu tänkte jag försöka förstå mig på och komma underfund med Stieg Larssontriologin and what the fuzz is all about.
Vet knappt nånting om författaren mer än att det verkar vara en bitter arvstvist om dödsboet och jag har inte sett nån av filmerna. Men vill läsa böckerna innan jag ser filmatiseringarna så nu är det jag som hoppar i säng med bok 1.

Har ni läst böckerna? Vad tycker ni?

Kommentera 122 st

Kate Moss:ish

2009-11-29 | 19:43:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,Det är här teckningen jag visat hintar från igår och idag här på bloggen.
Jag är otroligt nöjd med resultatet då det känns mycket Jag i bilden ...samtidigt som jag tror det syns ganska tydligt vem min största inspirationskälla och förebild är: Liselotte Watkins.

Färglagd version:

Jag har tittat på foton av Kate Moss medan jag ritat bilden så den är ju självklart influerad av det och liknar henne plus lite Birgitte Bardotte tycker jag.

Och då båda två är ikoner inom stil och mode så lekte jag lite med ett nytt t-shirtmotiv- en variant på döskallemotivet jag släppte i somras.

 

 Kommentera 56 st

Vilken är din favoritjullåt?

2009-11-29 | 17:35:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh, jag börjar komma i riktig julestämning!
Mamma och jag har spenderat dagen tillsammans - gått långpromenad, smuttat på glögg och kollat in skyltsöndagen nu på stan och gått i alla butiker som pyntat för julen och spelar julmusik. Dofter av redan nämna glögg, clementiner, russin, pepparkaka och hyacint, mmmm!
Har även sett ut en skinnjacka samt ett par skitsnygga mcboots som jag önskar mig i julklapp..och ett halsband och ett armband..

Nu ska jag lyssna på min absoluta favoritjullåt x antal gånger på repeat: En stjärna lyser så klar.
Vilken är din favoritjullåt?

Kommentera 59 st

Absolute Christmas & Absolute Creative

2009-11-29 | 10:58:39 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Första advent idag då, nu börjar en dryg månad full av jul. Stakar, stjärnor, några tomtar , en lucia och ett gäng "2 för 30kr"juleröda julestjärnor står här och var och försöker sprida julestämning. Skall bara leta fram Absolute Christmas and then I'm ready to christmasrock !

Men nu ska jag nog sörpla te och fortsätta skapa, håller på och bygger och gör en massa versioner av bilden nedan. Absolute Creative. Är jäkligt nöjd med resultatet hittills.


Kommentera 71 st

well well obladi obladah life goes on....

2009-11-29 | 00:32:16 | Egocentrerat&Vardagligt,

...det bidde inget festande för mig. Valde rött blåbärste, godiskålen och skapande iställlet.

Har känt mig som världens tråkkärring var femte minut, men försöker jag intala mig själv att det inte är nån idé att göra saker man inte har lust till för att sen tänka att man faktiskt kanske ska tvinga sig till sådant men sen svänger jag för att tänka att jag trivs ju hemma för att sen svänga till att jag slösar bort livet med att bara sitta just hemma men sen tänker jag att det är slöseri med tid och pengar att gå på fest och ut på krogen där jag inte haft kul nån gång senaste året...och så tänker jag att fan vilken tråkkärring jag är som inte har kul ute nån gång...everybody else seems to enjoy it..men så kanske jag inte är som alla andra..eller så är jag precis det alldeles görtråkigt normal...fast ja just det, det kanske inte alla andra är...

well well obladi obladah life goes on....

Kommentera 25 st

Poff! Borta! Gone!

2009-11-28 | 21:47:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så, då var lördagsjobbet avklarat, en vesuvio med gorgonzola uppäten och så har jag och mamma varit oh sett This is it på bio. Mycket bra filmdokumentär tycker jag som väl visar att The Kin of Pop välinte alls var så söndertrasad och vrak som medierna påstått och velat påvisa. Dock är det med visst vemod man lämnar biosalongen och tagiken över hans liv, leverna och död slår en på nytt nu när man får se vad det var han ville visa världen en sista gång..

Nåväl.
Över till vädret..

Min mobiltelefon har vari inlämnad på lagning och jag har under dessa drygt två veckor klarat mig skapligt utan mobil. Jag har lånat en av pappa så folk kunnat få tag på mig, men jag själv har inte känt nåt behov av att messa och ringa.
Förrän nu.
Fick tillbaka min mobil igår och satte just i simkortet.och vad märker jag? Hela min kontaktbok och telefonlista är raderad. Poff! Borta! Gone!

Har inte ens numret till den vars fest jag är bjuden på ikväll och vet inte var hon bor heller.
Så just nu känner jag mig lite ensam...datorn och bloggen och fäjsboken är min enda kontakt med yttervärlden..
Ni som har mitt nummer i er telefon får ju gärna messa mig erat på nytt. Det är ju en hel del söta bloggerskor bland annat.

pic made by me


Kommentera 50 st

sneak-a-peak

2009-11-28 | 15:00:55 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 

En bild jag håller på med just nu...

Kommentera 34 st

Starlet

2009-11-28 | 11:15:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahhh ledig lördagsförmiddag!
Lovely..
Nåväl, ledig med viss modifikation. Skall ju faktiskt snart ändå gå och jobba måla snö- och jullandskap inför skyltsöndagen imorgon.
Ock ikväll skall jag på bio med mamma, vi ska se This is it. Nån som sett den?
Kanske blir fest efter det.

Men just nu njuter jag av te, choklad och nostalgitrippar tillsammans med gamla Starlets som mamma kom med i en kasse för ett tag sen. Älskade Starlet när jag var yngre och denna lilla tidningsbok är nog också en del i varför jag velat teckna och skapa så mycket som jag gör.

Passar bra som inredningsdetalj också.

Kommentera 34 st

Det finns Idol och så finns det Idoler

2009-11-27 | 23:59:54 | Krönika/Politik/Tankar,

Idol i all ära, de fyra finalisterna i kvällens program är alla skitduktiga och det blir tomt nästa vecka utan Mariette..
Men det hela känns väldigt futtigt ändå ...och det hela känns ganska skrattretande ändå när Laila Bagge säger att Erik är en sådan man lägger pengar på..
När i grannkanalen hos Skavlan det skådas en riktig stjärna, en levande legend, en man värd att kallas just Idol.

Thåström.

Jag har sett honom live några gånger. Magiskt.

Och en varm augustinatt sommaren 1997 träffade jag honom i en hotellfoajé uppe i Östersund. Jag och Karin satt där och väntade på Suede. I baren satt en full Jäkhel..Lennart Jäkhel.

In kommer Thåström. Upp far Pyttis och skriker "Tåtte!" och räcker fram ett rutat kollegieblock. Thåström förklarar att han har en snorkråka på fingret. Han klenar av den i blocket bredvid sin autograf som han gör med en svart tuschpenna på väg att ta slut.

Vems annan snorkråka hade varit äckligt.

Nu var det Thåströms. En signerad sådan dessutom.

Ja det finns Idol och det finns Idoler.

Kommentera 24 st

Adventsstök med smak av glögg och taco

2009-11-27 | 20:07:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

Oh boy I am soo tired...Fullt upp i butiken hela dagen, var dessutom själv ansvarig större delen av dagen för första gången . Plus ont i tån och ont i skallen där jag slog i för några dagar sen. Spring stress kassapparat frågor pling ring spring igen. Plus pysslande planering och donande inför morgondagens julskytlning som vi ska hålla på med imorrn eftermiddag.

Så det var uppskattat och lyxigt att komma hem och mötas av paket och presentpåsar ifrån Mamma, Pappa och Moster: Glögg, choklad, hyacint och fina glöggmuggar.
Och nu ska jag säta ihop mina nya fönsteradventsstjärnor till tonerna av Idol...och mumsa tacos.

Blmman är dock väldigt tillstökad efter att två små katter vält omkull den och lekt med innehållet....

Kommentera 42 st

För Satcbesatta och magazine-o-holics!

2009-11-27 | 13:32:51 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hemma på lunch med vad jag befarar en bruten tå på vänster fot..samma tå jag lyckats bryta förr. Gick rakt in i en hantel i morses som låg där den inte skulle ligga och det kan bara vara min sambo som är orsaken till detta. Så nu försöker jag sms:a mig till nån typ av skuldkänslapresent.

I alla fall, fredag på jobbet betyder alltså stormacka till frukost+ trisslotteskrap. Så är inte så hungrig nu på denna lunchrast..Så därför blev det en "pinsamtköp"repris. (läs här om den saken)

Tänkte först bara köpa barsen men gick föbi tidningshyllan och såg att två tidningar hade Satcfilmer som extragåvor. I ena den dåliga Satc-the movie, i den andra nån typ av SATC Fashion  grej.
Har ju redan den dåliga filmen, men kan ju ge den här till Mamma.

Så spring och köp om ni är Satcbesatta och magazine-o-holics!

Ozzy likes

Kommentera 43 st

My Home My Marilyn

2009-11-27 | 07:47:29 | Marilyn Monroe & kära ting,


Jag frågadej u er häromdagen vad ni har för inredningsstil hemma hos er. Om jag själv skulle ta och svara på den...Hmm Marilyansk?
För är det något som är en röd tråd i våran stora fina lägenhet så är ja i och för sig röda detaljer, en del rosa men framförallt MarilynMonroe. Hon finns överallt. Böcker, filmer, t-shirts och väskor och tidningsomslag. Men också nästintill i varje rum utom Stefans kontor och toaletterna.
Kommentera 43 st

Vinn en tischa!

2009-11-26 | 19:35:22 | Lyx,

Vet ni vad blogosfären?
Jag är trött. Jättetrött.
Jag vet heller inte vad vettigt  jag ska kunna  fyllla ett blogginlägg med just nu.

Så därför.... TÄVLING!
..så får ni engagera er istället.

I potten ligger en Who the f*ck is Chaneltischa ifrån James&Marilyn i storlek Large. T-shirten passar en xs - mindre xl. Mått finner du här.För att tävla

1) Registrera dig för Modekungens nyhetsbrev så att du inte missar kommande releaser från James&Marilyn, det är bara att fylla i din emailadress. Är du redan reggad så får du naturligtvis skippa det momentet.
3) Låna bilden på t-shirten från James&Marilynshoppen och gör en "drömoutfit" där t-shirten ingår i ett kollage  på din blogg.
3) Skriv en kommentar i detta inlägg att du reggat dig och länka till kollaget/outfiten. Har du ingen blogg så kan du givetvis maila in ditt kollage till [email protected]

Tävlingen avslutas måndag 30 november klocka 20.00


Och vinnaren är: Victoria i norr!
Kommentera 63 st

Två nya tischor

2009-11-26 | 13:29:45 | Avanna konst/design/foto,

Jag älskar mina nya t-shirts och det av flera anledningar

1) Det ä ju jag som designat motiven
2) Det är ju mitt och Alex nya t-shirtmärke James&Marilyn
3) James&Marilyn är ett jäkla coolt namn
3) Härligt oversize
4) Ekologiska

och missförstå t-shirten rätt...I love chanel

 

Kommentera 44 st

Pinsamma komboköp

2009-11-26 | 07:53:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

En del tycker att det är fruktansvärt pinsamt att köpa toalettpapper. Jag tycker väl att det vore mer pinsamt om folk inte visste att jag köper toalettpapper och därmed måste undra vad jag annars då använder mig utav på toaletten.
Nej då finns det andra saker jag finner lite så där halvpinsamt att köpa. Särskilt kombinationer av olika ting.
Som i fredags på min lunchrast till exempel.
Vi hade ätit stor mackor till frukost på jobbet och jag visste att vi skulle äta maffig fredagsmat på kvällen Stefan och jag. Så jag var dels inte så hungrig på lunchen men var ju tvungen at äta nåt ,men ville inte äta nån riktig mat.
I sådana lägen när det dessutom är halvbråttom tycker jag att dietbars är en perfekt lösning.

Så jag plockade på mig några stycken och tog sedan en sväng förbi tidningshyllan. Då såg jag att ett nytt nummer av Chic hade kommit och jag finner den tidningen småtrevlig.
Men när jag lade upp varorna i kassan tyckte jag att kombinationen blev lite , ja hmm smått pinsam och jag började genast hitta på ursäkter i huvudet om nån skulle  kommentera mina "ytliga" köp eller om jag skulle g ur ön och handla till andra grejer.

Lite likadant som när man köpt dietbars tillsammans med helggodiset....Godis + tidning känns dock inte det minsta pinsamt.

 Kommentera 45 st

Han hörde min hamburgerbön

2009-11-25 | 20:51:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

God afton god afton blogosfären. Hoppas ni haver en fin onsdagskväll.
Jag har varit hemma drygt två timmar nu, jobbdagen kändes oerhört lång , särskilt med värkande stel vaccinationsarm so försvårade fägburkslyft samt ett smått värkande huvud..ty jag lyckades drämma i skallen i tolettdörren igår..fråga mig inte hur..Pang och smack sade det ialla fall.

Men den sega dagen vägdes upp av att Stefan stod vid spisen när jag kom hem och hade hört min hamburgerbön från gårdagens hamburgerhatt samt att det i en påse väntade en smaskig chokladboll med socker på.

Nu blir det snart Grey´s!Kommentera 55 st

Vilken bloggare gillas bäst?

2009-11-25 | 13:36:48 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

...ja teckningmässigt då.

Amanda Berg

Anna Hibbs

Annika Marklund

Foki

Ebba von sydow

Emelie Ohlsson

Elin Kling

Frida Fahrman

Kenza

Tina Trueborn

Sofi Fahrman

Sassy

Kelly Biddle

Charlotte Perelli

hmm öhhh...den där hmm Pyttis..?

 

Kommentera 120 st

wonderwall...

2009-11-25 | 08:17:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon blogosfären.
..gäsp..Idag, imorgon och på fredag är det återigen butiksjobb 9-18 som gäller vilket då innebär lite dödperiod här på bloggen under dagtid både vad gäller inlägg och kommentarssvarande.
Men men that´s life.
Sedan jag började i färg- och heminredningsbutiken så har ju mitt sug efter att göra om hemma ökat markant...inte så konstigt kanske när man blandar till väggfärgskulörer varje dag, hör och träffar andra som ska renovera och man hjälper till att ta fram passande tapeter till kunden och kanske styr in dom på nåt helt annat än den beige enfärgade de först hade tänkt.
Förra veckan fick vi hem nya tapetkataloger med så jäkla grymma wallpapers i...Bland annat den här...Me wants it! Skulle passa perfekt här hemma hos mig..oss. I en bit av hallen t ex.

Cool va?

Vad har ni för inredningsstil och färger hemma?

Oriental, grafiskt, bohem, shabby chic,salig blandning?

Kommentera 34 st

Nya Melrose- nedbantat och jätteungt

2009-11-24 | 20:13:46 | Film/TV/Kändisar,

Så där, storstädningen blev av, middag har lagat och ätits upp och en långpromenad med mamma har hunnits med.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det det Desperate Housewives.

Igår kväll var det ju svensk tvpremiär av "Nya" Melrose Place, skrev ju lite om det förra veckan.
Och vad tyckte jag då?

Jag älskar ju "original"Melrose. Och gjorde så från avsnitt ett. Jag har alltid drömt om att bo så där i Los Angeles i ett sådant lägenhetshusområde som just 4614 Melrose Place, tycker det ser ljuvligt ut och med en pool i mitten på innergården.

Lägenheterna och poolen är desamma i nya Melrose.  Gamle (o)hederlige Michael Mancini dyker också upp och en Sydney som återuppstått från de döda..bara för att dö igen efter 5 minuter.
Det känns lite konstigt att se en ny version av en så pass älskad serie där ingenting är sig riktigt likt, där man ska bekanta sig med en bunt nya karaktärer, få favoriter och få ickefavoriter.

Första avsnittet var väl ingen aha-upplevelse så sett men ändå så pass ok att jag ändå kommer sitta bänkad nästa måndag same time same Melrose Place för att se avsnitt två.

...men nån ny Jake lär det nog inte bli..alla karaktärer känns som om de är 5-10 år yngre än mig själv..och 50 kilo lättare.Kommentera 82 st

Kenza McFeast..?

2009-11-24 | 14:14:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Skjuter upp det tänkta stortädandet hela tiden..Det här med halvtidsjobb har vänt uppochner på mitt städa-varje-torsdag-så-att-det-är-rent-inför-helgen-rutin.
Kan ju skylle lite på att armen värker efter sprutan igår också..

Fast det enda jag kan skylla på är att det är tråkigt att städa..samt att jag istället bara fastnar i tecknandet land.

Gjorde den här på Kenza nyss...fast det blev kanske mer lika Angelina Jolie?Sen gjorde jag en Kenzavriant på Fokimedbakelsehatten från igår...Fast Kenza fick en hamburgerhatt istället..

..och precis som med bakelsen igår blev jag ju väldigt hamburgersugen...typiskt

Kommentera 76 st

Nytt i garderoben

2009-11-24 | 10:18:16 | Outfits och Garderoben,

Har inte visat någon shopping på ett tag...Fast det kan ju bero på att jag inte shoppat så mycket heller.
Är inne i en period just nu då jag bara vil slänga ut allt i garderoben och ara gå i samma oversize colletröja hela tiden.

Tycker inte min kropp passar i något alls längre. Allt ser fel ut. Allt känns fel.

Men i alla fall här är en ny klänning - jätteskön fast den är tight i snygg gråmelerad färg, en ny t-shirt med Madonnainspirerat motiv samt svarta tygskor med dragkedja på hälen som jag tänkt ha som arbetsskor, men som jag visst glömt hemma hela tiden..och som nu är mer vitgrå än svarta ty en katt har visst legat på dom.

Kommentera 42 st

Vinnare av tecknat porträtt!

2009-11-23 | 20:50:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tack för alla finfina bidrag i vinn ett tecknat porträttävlingen.
Har kollat igenom alla foton, läst igenom alla idéer, kollt på alla bilder igen och sen känt efter i hjärta och skalle vad som känns mest kul och inspirerande att teckna ..
och det var totalt omöjligt att välja bara en vinnare...Så det fick bli fyra.

Dock har jag sparat allas bidrag och länkar, för det kan hända att jag gör teckingar åt er ändå då och då när andan faller på.

Cilla
Alexandra
CheryCheek
Stylemind!

Kommentera 57 st

Dumt att rita bakverk..

2009-11-23 | 15:43:26 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

...nu är jag enormt sugen på bakelse.

Nåväl, har återien tecknat en Foki, kunde inte låta bli att få en bild i skalle eftr att hon lagt upp ett inlägg med bakelsehattar.

pic made by me

 

Vill du beställa tecknat porträtt i t ex julklapp? Maila mig på [email protected]

Kommentera 74 st

gorgeous girl

2009-11-23 | 12:51:34 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag diggar Anna Hibbs

Pic made by me

 

Och nu måste jag styra upp en massa kring plåtningen som snart skall ske på Nelly för nya kollektionen.

Modellen, fotografen, stylingen.

och ja just det, gå och vaccinera mig.

Kommentera 21 st

jag ska fåndansa mig pigg

2009-11-23 | 10:24:41 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


Scheisse vad trött och seg jag är .Tur att jag är "ledig" idag. Vädret ute är skittrist...som vanligt, så det får bli inomhus idag förutom en sväng till VC och se om man kan få Svinisvaccin denna vecka. Stefan köpte hem en Kalle Ankapocket till mig igår i förberedande syfte om jag skulle bli "sjuk" av vaccinet. Han köpte hem en förpackning Browniebits också tydligen..men de åt han visst upp på några minuter framför tv:n igår. Hmpf!

Nej nu ska jag sätta på lite Madonna och försöka fåndansa mig pigg.

Dance into the groove and do the vouge oh it's so erotic like a virgin liksom true blue baby I love you open your heart to me I'm a material girl Express yourself and be Like a Prayer ...typ.

pic made by me

Kommentera 24 st

six month tired

2009-11-22 | 23:11:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu ska jag hoppa i säng.
Så trött.
Känner mig helt slutkörd.
Varit lite mycket de senaste månaderna. Ganska mycket som bara varit neråt och åt skogen. Så mycket energi som gått åt till oro och grubbel och tårar. Sedan kom en liten ljusning när jag fick ett halvtidsjobb, men det tar ju på krafterna att lära sig ett helt nytt arbete, man är på helspänn, försöker ta in allt samtidigt som man ska vara trevlig mot kunderna, i alla situationer..och utöver det ska man försöka fixa och dona med allt kring egna företaget på all övrig tid-bokföring planering strategi brainstorma marknadsföra tänka tycka agera..och så ska man försöka sköta hemmet förhållandet vänskapsrelationerna...och som alltid en massa mer grubbel över stuff..och så de personliga demonerna och kraven på sig själv, hjärtat som svider när man ser nära och kära lida och på nätterna har det varit mest mardrömmar senaste halvåret.

Nåväl..
Skitkul att så många deltog i teckningstävlingen! Fått in masor av bidrag ochfoton och porträttidéer. Kommer bli svårt att utse en vinnare.

Kommentera 9 st

Englafavorit

2009-11-22 | 17:14:20 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Tittar igenom bildarkiven litegranna, raderar, tar bort, säkerhetskopierar,bränner.
Jisses vad bilder man tar och skapar.
Hittade desa teckningar jag gjorde av Engla i somras, som jag verkligen gillar.
Jag gillar Engla. Tycker att hon verkar vara en varm och ödmjuk människa som får ta onödigt mycket skit och crap för de mest konstiga saker. Jag menar, ho är aldrig elak mot nån i bloggen, inte kaxig och inte snobbig, ändå vekar hon eligt somliga vara hur provocerande som helst..why?


Kommentera 29 st

jag vill ha lyxfrukost

2009-11-22 | 11:01:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon och god söndagsförmiddag på er.
Det blev filmmaraton igår kväll då brorsan kom förbi. Det blev ögongodis i form av Gerard Butler, Jennifer Garner, Matthew Mäkånnahuj och Katherine Heigl. Förutsägbara men ändå ack så trevliga romkoms.

Skall göra mig lite brunch nu. Är sugen på bagel men tror ni det går att få tag på i Tidaholm? Nope.
Attans...ty det är ju min "favoritlyxfrukost".Vilken är er favoritlyxfrukost?

Och ikväll avslutas "Vinn ett tecknat porträttävlingen".
En hint borde ju vara punkt nummer tre  - att jag drar den vars bildidé/foto inspirerar mig mest..så att skriva att man deltar och att man ska leta upp ett foto sen nånstans när man vunnit..känns alltså inte så himla inspirerande..
Kommentera 33 st

fyra bröllop och en begravning

2009-11-21 | 21:39:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

Uj, ursäkta dåligt bloggande..Men ok, det är lördag, jag har jobbat och hmm man har rätt att sedan ta helg från job, företagande, blogg, mailbox och grubblerier..right?
Är skittrött och somnade i soffan efter att jag och Stefan avnjutit goda chicken fajitas och några avsnitt av How I met your mother.

Skall återgå..återligga..i soffan nu med te och några rutor..rader..choklad och se en av mina all time favourite feel good movies: Fyra bröllop och en begravning.
Love it!
...och ja jag tyckte..och tycker att Love is all around me är en bra låtjävel.shit..tänk att den är 15 år gammal..time flies.

Kommentera 15 st

en dockhusdrömvärld

2009-11-21 | 09:43:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Lördagsmorgon och förmiddag igen då..och sådana tillbringar jag helst med en kanna te, glossiga magazine, choklad, långfrukost, kanske v:n på i bakgrunden..Winnerbäck, suede eller Melissa Horn i stereon..blogg och skissande och kanske en tur på stan med mamma.
Men idag ska jag jobba 10-14.

Men jag tänker i nån minut drömma mig in i en teapartyvärld.

Den här bilden gjorde jag för et tag sen åt fina Kelly Biddle som ville ha en bild på sig själv , ett teaparty och så blandade jag in hennes signum - shabbychic.
Kelly ville ha en vesion utan bakgrund men jag själv älskar att mixa tecknat med foto och skapa små världar. Just denna bild ville jag få lite dockhuskänsla över.Glöm inte att delta i teckningstävlingen!Vinn ett porträtt!

Kommentera 18 st

Släng er i vägen Friends, jag har nya vänner!

2009-11-20 | 19:12:23 | Film/TV/Kändisar,

Hemkommen från jobbet, hunnit ta en varm dusch, Stefan är i detta nu och hämtar en kebabrulle till mig, en pizza till sig och sedan blir det sofan resten av kvällen.
Om en timme Idol men innan det..och efteråt blir det How I met your mother..kanske den mest genialiska och roliga serie på denna sida om år 2000. Friends släng er i väggen- jag vill ha dessa som vänner!I love Barney!
och Marshall..och Lily..och Robin..och Ok Ted också.
Kommentera 34 st

Me on the cover- vitblond och söt

2009-11-20 | 11:00:59 | Lyx,

För ett tag sedan när jag och Stefan var i Skövde så såg jag utanför en klädbutik en reklamskylt för Jofama med Kenza och jag undrade en sekund eller två hur det egentligen känns för en sån som Kenza – en bloggerska som slagit sig fram och upp att se sig på sådana där skyltar mitt på stan och på tidningsomslag titt som tätt..

Sen traskade vi in på Akademibokhandeln och redan i dörröppningen såg jag mig själv lysa långt inne i butiken..Kändes konstigt, lite overkligt och jävligt kul..Kanske exakt så Kenza också känner.

..eller tror ni man blir van till slut..?

Jag blev kontaktad i våras av Emma Granholms bokförlag om de fick använda/köpa fotot på mig som omslag till en kommande bok. Jag kände mig väldigt smickrad, liksom hur ofta få man chansen att pryda en bok?

Och hur fota kan man dessutom säga att man dels fotat, dels ansvarat för stylingen samt modellat för ett och samma omslag?

När boken släpptes mailade jag författaren och fick ett jättegulligt svar tillbaka.


"Jag är väldigt glad över att du ville låta oss använda fotot till omslaget, tycker att resultatet blev superfint – så tack för att du tog en så himla bra bild!
Jag hade fått ett par omslagsförslag som jag inte var nöjd med, det var framförallt fotona på dem som inte kändes helt hundra, och i samband med det fick jag syn på självporträttet i din blogg och tänkte "Åh, varför kan inte formgivaren ramla över nåt i den här stilen under sin jakt i bildbyråkatalogerna?" och sen "Vänta nu... vi kanske kan använda just den här bilden!" Förutom att fotot är snyggt i sig så passar du nämligen väldigt bra in på beskrivningen av hur huvudpersonen i min bok ser ut: vitblond och söt!"
Kommentera 37 st

working girl

2009-11-20 | 07:50:39 | Egocentrerat&Vardagligt,

Gopdmorgon godmorgon blogosfären. Jag skall strax bege mig till jobbet ty på fredagar börjar vi tidigare för att vi ska hinna med att äta frukost och skrapa trisslotter tillsammans innan öppning. En lite mysig fredagstradition.
Ni som följde mig på Veckorevybloggen har redan sett det men jag tänkte att jag visar det här med.
Så här ser det ut där jag just nu jobbar halvtid, en färg och heminredningsbutik.


Här är tapetavdelningen - fula tapeter, dyra tapeter, billiga tapeter, randiga, blommiga,stormönstrade, småmönstrade tapeter..och framförallt många snygga tapeter..man kan ju lätt säga att man nästan gråter för att man blir så sugen på att göra om hemma.


Här hjälper jag till att välja färg...rätt färg för rätt tillfälle.

Och här bryter/blandar jag färgen för att få fram exakt och rätt önskad kulör.
Sen är det då en stor heminredningsavdelning med kuddar, vaser, blommor, lampor, badrumsgrejer, gardiner, sängkläder, presentgrejer, fat, julsaker med mera.

Ja så nu vet ni var jag håller hus 3-4 dagar i veckan när jag inte sitter hemma med egna företaget och bloggen.


Kommentera 10 st

Vrålhungrig tjocknoja

2009-11-19 | 19:28:02 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh herre mon dieu vad trött jag är. Massor att göra på jobbet, snälla kunder, dumma kunder, knäppa kunder, gamla kunder, mansgrisiga kunder, beige kunder.
Dessutom känns ena kinden helt trasig och visdomständer värker. Vänsteraxeln känns mörbultad, jag skulle gått på massage ikväll men massösen har åkt på svinis..( vilket ju gör det mest synd om henne självklart..men min blogg så jag får tycka synd om mig..ok..) Dessutom är jag skithungrig med noll ork att laga något men bor ovanpå en pizzeria men jag har fet tjockångest just nu. Vojne Vojne what to do.

Nej nu måste jag rota i frysen och skåpen..magen låtter värre än när en katt marsar.

Kommentera 22 st

Tävling!Vinn tecknat porträtt!

2009-11-19 | 09:53:23 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ja jag tycker det är dags att ha en tävling här på pyttisbloggen igen och den här gången tänkte jag att ni kunde få tävla om att vinna ett tecknat porträtt. Antingen på er själva eller om ni kanske vill ha på din partner, bästis, mamma, mormor eller nåt sånt - kan ju bli en finfin julklapp kanske?

 

1) Skriv i en kommentar till detta inlägg att du är med och tävlar och skriv gäna vad du vill vinna för nåt porträtt- på dig själv eller till nån annan/föreställande någon annan. Länka gärna till ett foto om du kan som du vill att porträttet skall baseras på. Fast ska det vara present kan du maila bild istället an[email protected] Men skriv fortfarande i en kommentar att du tävlar!

2) Har du en blogg får du hemskt gärna låna bilden ovan och skriva att du är med och tävlar och länka hit www.pyttis.blogg.se och även där visa vilket foto/foton du skulle vilja att porträttet baseras på.

3) Tävlingen avslutas på söndag 22/11 klockan 20.00 då jag drar en vinnare - jag kommer lotta ut vinsten till den vars foto eller porträttidé jag finner mest inspirerande att göra. Vinnaren får porträttet hemskickat i A4format och även filen via mail om ni önskar att framkalla den i större format eller tex på canvas.


Värde: 500:-

 

Tack för alla finfina bidrag i vinn ett tecknat porträttävlingen.
Har kollat igenom alla foton, läst igenom alla idéer, kollt på alla bilder igen och senkänt efter i hjärta och skalle vad som känns mest kul och inspirerande att teckna ..
och det var totalt omöjligt att välja bara en vnnare...Så det fick bli fyra.

Cilla
Alexandra
CheryCheek
Stylemind!

Kommentera 119 st

looks like an angel

2009-11-18 | 22:10:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

En favoritteckning föreställande Marie Serneholt..som för övrigt är hur jäkla gullig och trevlig som helst.

 

Är så jäkla trött just och vill bara gå och lägga mig..men samtidigt vill jag sitta och skapa men har lite inspirationsbrist..

Kommentera 33 st

McTaco och McDreamy på G

2009-11-18 | 18:44:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Huga vilket jäkla skitväder att cykla hem i med dator och kameran...och så hade ena lampan så lägligt pajjat. Spöregn och megarusk.
Tur att min karl stod vid spisen när jag kom hem och hade hackat grönsaker och nu puttrar färsen och strax blir det - yey- Tacos!
Och om några timmar är det Grey's Anatomy.
Mums.

Vad äter ni idag?

Kommentera 25 st

Melrose Place - the new generation sneak peak

2009-11-18 | 13:19:37 | Film/TV/Kändisar,

Baywatch, Dr Quinn, Vägen ill Avonlea, Tre Kronor,, Vänner&Fiender Pang i Plugget, Huset Fullt, Tropical Heat, Lois & Clark, Models Inc... Nittiotalet var fullt av tv-serier och jag satt bänkad varje kväll och ofta eftermiddagr också.

Favoriten framför alla var ju Beverlly Hills, som jag nu samlar på dvdboxar och nostalgiskt tittar om på..Fast så fanns ju också Melrose Place.

Den kändes lite vuxnare, lite glammigare, lite mer action. Första avsnitten av den såpan vävdes ju också ihop med just Bevvan då Jake hade ihop det med Kelly.

Förra året fick Bevvan barn. Ja det kom en fristående spinoff kallad 90210. Helt ok tyckte jag.

Och nu är det då dags för Melrose Place att också få en bebis.

Fick igår ett mail från Tv4 med ett litet klipp ..och ja jag vet inte..Sydney har återuppstått från de döda och Michael har helt hux flux fått en vuxen son.

Vad tror och tycker ni?

Och vilken är din all time favourite tv-show?

 Kommentera 24 st

klona mig tack, jag vill sova

2009-11-18 | 08:18:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

Goodmorning blogosfären.
Jag sitter här och sörplar lite te och kämpar med att få i mig frukost..brukar inte vara några problem- är en breakfastlover men jag har mått illa större delen av natten, knappt sovit och när jag väl slumrat till så har jag bara drömt sjuka mardrömmar. Och självklart ska jag jobba idag, känner mig helt väck i skallen.
Skall dessutom packa ner mitt "hemmakontor" och ta med till jobbet eftersom jag ska sitta där idag och layouta reklamutskick inför julen på lediga ickekunderiaffärentillfällen. Dator, kamera, alla sladdar, mus, mig själv iväg på en cykel.

Önskar det fanns lite kloner av mig idag..En klon som kunde åka till jobbet, en klon som kunde städa upp här hemma, en klon som satt med företaget och bloggen och så jag själv..ligganes i sängen under det varma täcket..sovandes...mmm.

Kommentera 21 st

put it on a t-shirt maybe

2009-11-17 | 19:03:21 | Avanna konst/design/foto,

...jag gillar verkligen The BunnyBlogger från förra inlägget..och med bilder jag gillar testar jag alltid hur de skulle kunna se ut på en t-shirt..

Ja kanske..?


Kommentera 50 st

Mary Ingalls-fobier och FridaFahrmanBunny

2009-11-17 | 14:16:56 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Så där, då har jag varit hos optikern för att ebställa nya linser..och göra synundersökning. Hatar att gå till optikern. Är alltid övertygad om att jag ska gå därifrån med beskedet om att jag kommer vara helt blind inom ett år eller två..som Mary Ingalls i Lilla Huset på Prärien..
Men nepp blev inget blindbesked den här gången heller..phew!

Firade med lite choklad när jag kom hem och med att teckna en bild. Själva kroppen och posen och klänningsmodellen är inspirerad av ett foto på Frida Fahrman men sen svävade jag ut.
Tycker det blev lite likt söta Cilla/Wysteriia.pic made by me

Kommentera 50 st

SuperFashionistaHerot-shirt

2009-11-17 | 10:22:11 | Avanna konst/design/foto,

Tack för alla peppande kommentarer på förra inlägget om kommande kollektionssläppet hos Nelly.

Jag brukar ju släppa några kollektioner för egen del varje år också, utanför Nelly. Nu har det inte blivit något släpp sedan i somras - ni kan se sortimentet i bloggshopen www.avanna.blogg.se
Dels för att ja lågkonjan även drabbade mig och dels för att ju startat upp James&Marilyn och dels för att jag just nu testar lite olika sätt och metoder att skapa kläder på.
Just nu försöker jag mig på att teckna direkt på plagget för att få fram en billigare produktionsmetod jämfört med screentrycket men också på sätt få fram än mer unik känsla och limited editionfeeling. Samt att det i så fall också är mer möjligt att ibland göra mer kundönskemål vad gäller motiv.

Den här har jag handmålat. Med lite mer övning som ger färdighet tror jag det kan bli bra.
Kommentera 38 st

Nu är det på G!

2009-11-16 | 23:01:00 | Avanna konst/design/foto,

Det skulle ha skett i mars...sedan i maj..Efter det var det tal om början på augusti som blev till september och sen orkade jag inte längre hoppas eller tänka på det...
Men så plingade det till i Inboxen i fredags:

"
Hej !!
Avanna kommer till er i början av nästa vecka!!
Ha en trevlig helg:)
Mvh Malin / stefan"

Från de som sytt upp och tillverkat min första helt egendesignade klädkollektion.

Så kom då mail från chefen på Nelly.com idag
"Hej Anna, hade du någon speciell du ville fota?"

Och jag mailade tillbaka förslag och nu är modell bokad..nu skall bara fotograf och studiotid bestämmas..Sen..Sen kommer min nya kollektion släppas lagom till julhandeln. Finally!

Så förhoppningsvis blir det en tripp ner till Borås inom kort.

Lite bilder från när söta Amanda Berg modellade för Avanna.
pics by me

Kommentera 68 st

Frågor och Svar: Blandat och personligt

2009-11-16 | 19:31:41 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Och här kommer svaren på mer personliga och blandade frågor från Frågestunden, svaren kring frågor om avanna,skapande och jobb/karriär/utbildning, läser ni här.


Hur håller du dig så Annig?
Svar: Haha..Annig..Ja du, jag är väl mig själv helt enkelt, i alla lägen och har en underbar klick människor kring mig som dels uppmuntrar mig att vara det samt tillåter mig att vara den jag är.
Jag kanske inte trivs med min kropp eller mitt utseende men min personlighet är jag nog ganska så jäkla nöjd med ändå.Finns det någonting du uppskattar i ditt liv mer än du uppskattar mer än något annat?

Min mamma är och förblir nog det jag alltid kommer uppskatta mest här i livet. För allt hon gör för allt hon är.

Och hur länge har du och din karl varit tillsammans?

Stefan och jag firar 6 år i mars.


Första kyssen?
Första kärleken?

Svar: Första kyssen..måste varit på nåt mellanstadiedisco alternativt med en av grannpojkarna..Första kärleken..oj..Jag tror att om jag verkligen tänker efter så är Stefan min första riktiga och enda kärlek..allt annat känns som om det bara var crushes, obssessions och hungups..Men ok..Jag gillade Luke Skywalker när jag var tre år.

Jag undrar vad som får dig att känna äkta glädje och lycka samt om du vet vad du ska göra för att må bättre när du är nere på botten?

Svar: Äkta glädje känner jag under Winnerbäckskonserter..då når jag extas eufori och bara glömmer allt annat. Då mår jag bara helt lyckligt. Ja under bra konserter överhuvudtaget. Då är det bara nuet och njutningen som gäller.
Om jag är nere på botten så söker jag tröst hos mamma. tillåter mig att vara ledsen och vältra mig i självömkan...ligger i soffan och bara glor på Grey's Anatomyavsnitt efter avsnitt eller nån annan serie och bara kopplar bort. Sen får jag resa mig igen.Favoritillustration? Kärlekstips?

Svar: Jag har faktiskt ingen direkt favoritillustration...kanske att jag inte har skapat den ännu..?

Hmm kärlekstips..När det gäller kärlek så ska du med en partner alltid kunna vara dig själv. Du ska vara med nån som inte trycker ned dig, inte förminskar dig, inte får dig att känna dig underlig eller konstig. En som inte ger dig en massa komplex.

Vilket sminkmärke rekomenderar du när det gäller foundations?

Jag gillar Maybellines foundations just nu. Har haft en absolut favorit från LÓreal men den utgick ur sortiment.Har du några boktips? Helst någon djup bok om kärlek.

Svar: Jag tror jag kommer göra ett eget inlägg om boktips lite längre fram så håll utkik!

Tycker du det är rätt av klädföretag att göra speciella kollektioner för större storlekar?


Svar: Självklart ska klädföretag göra storlekar som passar både xs och de som är större än "vanlig" xl. Man behöver inte ens vara tjock för att dra större storlekar än vad kedjorna erbjuder.
Jag tycker att det blir lite diskriminerande när storväxta måste gå iväg till egna avdelningar som "Generous" och "BiB" och förstår inte riktigt varför det inte bara kan fortsätta med större storlekar efter strl 42/44 på ett och samma ställ.
Samtidigt förstår jag att kläder för riktigt stora måste sys på ett helt annat sätt och ha ett annat snitt för att vara så smickrande som möjligt och att det inte bara är att ta en klänning i storlek 38 och öka på omfånget så den passar en strl 52.

Men jag förstår inte riktigt all denna kritik Linedx fått det senaste för att vissa plagg ur deras senaste kollektion endast har "två" storlekar. Egentligen är et 4 storlekar ihopslagna till två och Lindex tycker jag ändå är en av få kedjor som faktiskt andra klädföretag kan ta efter i storlekstänket vad gäller övriga kollektioner då jag tycker de ofta har plagg som passar fler sorters kroppar.

Och så undrade underbara Sassy följande:
vad vill du att vi ska hitta på när du kommer hit och hälsar på mig? Hihi...


Svar: Sassydarling, då vill jag att vi slår klackarna i taket, leker lady och lufsen på pastarestaurang, shoppar loss på Monki och sörplar öl på rockklubb!

Kommentera 43 st

Ebba von Sydow-barbiestyle

2009-11-16 | 12:48:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Förra veckan gjorde jag en Elin Kling ala Barbie..så som Barbie såg ut lite granna i tidningar när jag var liten. Gult hår, seriefierad...
Idag fick det bli Ebba von Sydows tur.

Kommentera 34 st

New Week New Moon

2009-11-16 | 09:15:26 | Musik/Böcker,

Måndag morgon då.
Ny vecka.
Nya tag.
Nytt regn.


Och stora delar av blogosfären..och övriga världen laddar väl för världspremiären av New Moon, den andra filmen i Twilightserien baserad på böckerna av Stephenie Meyer.
Jag fattade inte alls hypen förra året...jag fattade inte hypen förrän två dagar innan midsommarafton i somras. då köpte jag bok 1 på Ica, mest för att se what the fuzz is all about och efter två kapitel läste rusade jag och köpte bok två bara för att ha den hemma under midsommarhelgen.
Jag blev hooked. Jag fastnade totalt i böckerna, andades och levde dom och hade mindre panik när jag insåg att bok tre var nästintill slutsåld överallt och fyran var skitsvår att få tag på vid den tidpunkten.
..men fick som tur var tag på de sista exen en het dag i Borås när jag skulle på möte med Nelly.com.


När jag läst ut bok två så såg jag filmen Twilight...och tyckte att den var skit. Seg, tråkig, tafatt med stapplande dialog.

Efter att jag läst ut sista boken kände jag en enorm tomhet. Vad skulle jag göra nu? Så det gick väl två veckor innan jag började läsa om böckerna på nytt..och oj vad mycket jag hade missat första gången jag läste dom. Men likförbannat återkom den där tomheten efter sista sidan i Breaking Dawn.

Men nu har jag fått distans till det hela. JAg känner ingen avundsjuka mot alla bloggare som skall se filmen imorgon. Jag känner ingen jättehets över att jag måste se filmen på bio heller..för nej, det är ju inte någon Rob Pattinsonsjuka eller förälskelse jag har åkt på. Jag älskar bara böckerna även om första filmen kändes aningen bättre andra gången jag såg den.

Jag har läst böckerna på svenska, något jag fick en del kritik för i bloggen i somras då de flesta tyckte att de ska läsas på engelska och originalspråk..
Men bevisligen fastnade jag för dom på svenska och vilken jädra tur att det finns översättningar...jobbigt att läsa alla böcker på just originalspråk.

Ska ni Se new Moon? Har ni läst böckerna? Team Edward eller Team Jacob..?


Ingen illis jag är särskilt nöjd med alls..men den passar ju med texten så..
Kommentera 44 st

Frågor och Svar: Konst, Avanna, karriär

2009-11-15 | 20:55:35 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

..så då tar jag och svarar på frågorna från gårdagens frågestund.
En del frågor var snarlika så de svarar jag bara en gång på/slagit ihop.
Delat upp svaren i två inlägg.
Här kommer de som rör mitt skapande, företag, utbildning och inspiration.

Har du alltid gâtt den kreativa banan och skapat (sedan barnsben vs), eller kom det pâ senare dagar, i tonâren? Följdfrâga, om ja...Har dina teckningar och ditt karaktäristiska sätt att teckna ändrat stuk?
Svar: Jag har nog alltid varit kreativ. Har alltid älskat att rita, teckna, pyssla, klippa och  så vidare. Sen har man självklart haft perioder då man skapat mer eller mindre och kanske ibland nästan inget alls. Men har det inte varit teckning har det varit fotande och har det inte varit teckning eller fotande så har det varit skrivande.

Det har definitivt ändrats och särskilt ju mer jag suttit med det. Senaste två åren har jag ju utvecklats enormt eftersom jag dels jobbat med det samt suttit mer eller mindre varje dag. Men största utvecklingen kom år 2002 när en lärare på folkhögskolan Helliden sade till mig att jag skulle rita som jag ville. Vi satt och ritade stilleben och jag fick inte till krukorna så där perfekt fotografiskt i blyerts som resten av klassen..så jag plockade upp akvarelllådan till slut och målade de mest sneda gula rosa och blå krukorna..och läraren sade till mig att i min värld så ser krukor ut så och det är inget fel med det.

Jag ritar mest i Illustrator och blandar med photoshop.
Eller så ritar jag för hand med tuschpennor, främst Promarkers.
Jag ritar med musen om jag ritar i datorn och inte nån Wacom.
Finns det något sådär speciellt som du inspireras av när du skapar din konst?
Svar: Jag inspireras av allt möjligt men främst modetidningar och sjuttiotalet och film. Sen är ju Liselotte Watkins min största förebild. Men jag kan finna inspiration i solblänk som lyser in klockan 7.03 på mrogonen i maj månad mellan persiennen eller i mönster på toalettgolvet som jag bara ser om jag är upp och kissar en natt...det liksom kan finnas inspiration överallt varsomhelst närsomhelst.

Gillar du ha en utställning av dina ART? tänker du göra det?
Svar: Jag har bara haft en utställning och det var en samlings/slututställning på en utbildning..och det var skitkul. Skulle gärna ha en utställning igen.


Vart får du tag på dina promarkers?
Svar: Mina promarkers köper jag på Kontorsboden här i Tidaholm men jag har sett flera webshops sälja dom.


Vet du något bra och gratis bildprogram man kan göra snygga headers i?
Svar: Om du bara vill ha nåt tillfälligt tror jag väl det finns trialversions av photoshop och Illustrator att ladda ned. Annars hade jag Gimp installerat för några år sedan.

Kan du tänka dig att starta butik här i Norrköping ?

Svar: Inte om det innebär att bo och leva där, inte vad jag känner nu. Men klart att en dröm är att växa som klädmärke och designer och ha lite butiker runtom i landet..världen.. =)

Jobbar du heltid med din kollektion Avanna/andra jobb så du försörjer dig på det, eller har du ett jobb som du hade innan allt detta drog igång?

Svar: Fram tills för en månad sedan så hade jag mitt egna företag Avanna på heltid. men på grund av olika omständigheter som jag tyvärr mest själv inte kunnat råda över så har 2009 varit mycket kärvare än 2008. Så för en månad sedan började jag ett halvtidsjobb i en färg och heminredningsbutik för att ha en säker inkomst varje månad och återigen kunan få en lite mer avslappnad känsla till mitt egna företagande.
Jag startade mitt företag sommaren 2007 precis när jag avslutat en utbildning.
Så just nu kan man väl säga att jag jobbar heltid med företaget + ett vanligt halvtidsjobb.En känslig fråga kanske... men tjänar du pengar på att blogga?

Svar: absolut inte känslig. Just nu tjänar jag inga pengar alls på bloggandet för nu har jag inga annonser på bloggen men jag har tjänat pengar på bloggen, yes.

Vad har du för utbildning?
Svar: Jag har ingen färdig utbildning så sett men jag har läst
- Grafisk Produktion 1 år
- Text och bildkommunikation 1 år
- yrkesförberedande konstnärligt fördjupningsår 1 år
- Statsvetenskap A+B, Litteraturvetenskap A+B, Engelska Grundkurs 20p, Politisk Filosofi 3p, Kreativt Skrivande I+II, Europakunskap 20p samt lite andra kurser.

Har även gått en tredagarskurs i photoshop under en av dessa utbildningar med han som grundade Moderskeppet.se och där lärde jag mig det mesta jag kan i Photoshop.


Hur länge har du ritat? Hela ditt liv?
Är det något du alltid tror att du kommer att göra eller har du några andra planer för framtiden, jobb, plugg eller nåt sånt?
Hur var det att blogga på VeckoRevyn, var det som vilken plattform som helst eller var du en del av teamet så att säga?

Svar: Jag gillar inte att staka ut vad exakt jag kommer göra med livet egentligen..men jag har alltid vetat och haft viljan att jobba med nåt kreativt, foto, teckning och textskapande. Har svårt att se att jag skulle börja plugga nåt igen..Har inte CSN kvar att ta av heller.
Det var kul i början att blogga på Veckorevyn men efter ett tag tappade jag blogglusten i och med att bloggen bara kändes mindre och mindre plus att jag kände ett utanförskap eftersom jag inte tillhörde själva veckorevyredaktionen..jag bara bloggade där.Favoritblogg?
Svar:Då får jag säga bloggen av the bloggs: Ebba von Sydows.


Hur länge har du bloggat`?
Hur fick då så många kommentarer och besökare?
Svar: Jag har bloggat sedan 1 december 2006.
Då jag aldrig varit nån storbloggare så får jag besökstoppar när jag blir länkad från större bloggare eller finns med på blogg.se startsida. Vad gäller komentarer märker jag ju mest skillnad på om jag själv hinner sitta ned och svara på alla och därmed få än fler tillbaka.

Skulle du tänka dig att rita av någon av dina läsare, och sen sälja det till personen?
Svar:Jag tar mer än gärna emot porträttbeställningar- maila [email protected]  och självklart kostar det eftersom det är nåt jag lägger ned tid, arbete och hjärta på samt är en del av mitt företagande..men jag skulle ju inte rita av nån och i efterhand säga att den här får du köpa om de inte sjävla bett om det.
Kommentera 54 st

En Carriefavoritlook

2009-11-15 | 15:43:22 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


En av mina favoritlooks på Carrie från SATC...enkel klädsel och så pärlor pärlor pärlor och åter rader av pärlor.
Den var rolig att teckna av dessutom..särskilt frisyren..Älskar att teckna hår.
Kommentera 52 st

Söndagslyx

2009-11-15 | 11:17:55 | Lyx,

Hmm min sambo och jag drömmer verkligen olika.. Jag berättade vid frukosten att jag drömt inatt att jag fått inre blödningar i magen och hade lite tid kvar att leva..Min sambo? Han drömde om fluffiga kaniner.
Jaja.
Det var väl mensen som spökade i drömmen min antar jag.

Söndag idag då och trist färglöst väder utomhus.
Det får bli lyxmys inomhus = dvdbox - fick Beverly Hills säsong 6 i födelsedagspresent av mina svärföräldrar yey!
Nya Elle som kom med posten tidigare i veckan - yey igen. Och så en massa choklad och ett nyt te som jag fick hemskickat från bästaste underbaraste Malin i födelsededagspresent. Tack gumman ♥
Hur skall er söndag spenderas?

Kommentera 47 st

två bruttor och en glass

2009-11-14 | 21:18:16 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

God lördagskväll på er ni som likt mig sitter hemma och då framför datorn.
Kul med alla frågor i frågestunden - keep 'em comin'!

Jag kom iväg på en lerig powerwalk uppe på berget med mamma vid lunchtid men det är också de enda nyttiga knop jag orkat med idag. Annars har det mest varit soffa godis mat godis mer mat mer godis och en cider samt konstant huvudvärk...så jag har inte ens kommit mig för att rita/teckna nånting idag som jag hade planerat att jag skulle göra.

...och soffan lockar åter mer än datastolen så ska väl återgå till den och godisskålen. Ni får hålla till godo med en ett par veckor gammal bild istället på två bruttor och en glass.
Den här bruttan skall leta efter Ipren eller Treo.

Kommentera 35 st

Frågestund

2009-11-14 | 16:04:18 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,Det ramlar in ganska mycket frågor här och var nu under inläggen bland kommentarerna och många undrar om samma saker så jag tycker vi kör en frågestund.
Så fråga på om pennor, ritprogram, Avanna, Pyttis, Nelly, företagsstuff, sminktips,beställningsjobb, Veckorevyn, boktips, favoriter och allt annat ni kan tänkas undra över kring mig.
Svaren kommer imorgon kväll.
Kommentera 57 st

Beautygifts & Beautytips

2009-11-14 | 10:53:40 | Smink, Hudvård, Skönhet,

God lördagsförmiddag på er. Hoppas ni vaknat till en fantastisk dag. Själv vaknade med mens. Lovely..not.
Nåväl, det ger en ursäkt att äta chokladhjärtan till frukost.

Tänkte visa lite mer födelsedagspresenter, här kan ni se vad jag fick av Stefan och så fick jag ju faktiskt Winnerbäckbiljetten/konserten i för tidig present av mina föräldrar.
Men utöver den fick jag lite skönhetshudvård av päronen också. Mitt favoritmärke Clinique och min absoluta favoritansiktskräm  Total Turnaround. Har sällan råd att köpa den själv och har inte heller haft behov av den på länge..men hyn har krackelerat det senaste med torra partier, blemmor och så omvartannat. Så vilken lyx att få krämen plus flera andra Cliniqueprodukter.
Plus min favorit vintertid från Oriflame - en liten universalprodukt Tender Care.Läste även att Blondinbella nu ska börja med Roaccutan mot sin acne. Och visst är det bra att läkemedlen finns. Jag har ju själv lidit av acne, svår sådan och bölder sedan tonåren...och nu är jag ju långt ifrån tonåring.
Jag erbjöds roaccutan först för 2,5 år efter år av läkarbesök, penicillinkurer och tusentals spenderade kronor på olika mediciner och medel... sedan men valde då att tacka nej på grund av alla farliga biverkningar som kan ske, framförallt depressionsrisken.

I samband med det blev jag här på bloggen av en vänlig själ tipsad om VitaminB5 som ni kan läsa om och beställa här --> och det hjälper verkligen, det är det absolut bästa mest effektiva jag nånsin testat mot mina hudproblem gällande acne/bölder och enda biverkningen som uppstår är lite bullrig mage första veckorna. Jag har ätit pulvret och brukar ta en tesked och skölja ned med ett stort glas vatten.
Så ni som verkligen lider av er problemhy råder jag verkligen att testa VitaminB5 innan ni ger er på starka receptbelagda medel.
Kommentera 53 st

långlediglyxhelg på G

2009-11-13 | 22:23:01 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Nu har gästerna gått hem, maten är uppäten och det är kaksmulor lite här och var. Jag har fått fler fina födelsedagspresenter. Imorgon är det lördag och senaste månaden har jag lördagar betyytt jobb för mig men imorgon är jag ledig - vilken lyx!
Jag tänker ägna denna hellediga långlyxhelg åt att läsa mina nya böcker, glutta på mina nya dvdboxar, fortsätta njuta av att vara hemma på pyttis.blogg.se igen och så ska jag teckna.
Teckna massor. Beställningsjobb och fria arbeten.
..och så kanske kanske jag ska motionera en sväng...om jag verkligen verkligen känner för det.

Kommentera 58 st

Jag Housewifar mig litegranna

2009-11-13 | 17:03:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

God eftermiddag och kväll på erblogosfären. Hoppas ni har en finfin fredag.
Kul att så många uppskattar bokrecensionen på Elsas Mode.

Jag har storstädat större delen av dagen men tog ett break på ett par timmar för att långlunchafika med bästisKarin, skrapa lotter, snacka skit, gå och handla, snacka mer skit och nu är jag då åter hemma och fortsätter fixa och dona.
Om nån timme får vi främmat och jag ska visst få till en pastasallad samt en kycklingrätt...Så får vi alla knöka ihop oss i soffan sen för att kolla på Idol.

Nej nu får jag hemmafrua mig vidare..och säga åt Stefan att göra n massa saker.

Kommentera 27 st

Elsas Mode Annas Betyg

2009-11-13 | 09:58:39 | Musik/Böcker,


Så där, då var Elsas Mode utläst och ni är många som bett om en liten recension och att jag ska säga till om den var bra eller ej.
Så här kommer väl en liten bookreport då.

Om ni är bloggare eller gillar bloggvärlden och bloggnamedropping tycker jag definitivt att boken skall läsas. För man känner igen sig. Beskriviningarna av hur man ibland ser potentiella blogginlägg i vardagliga situationer, hur bloggen nästan (tyvärr ibland) blir en del av ens identitet och vilket rus man kan få första gången man märker av en tillströmmning av besökare. Särskilt roligt var det ju nu att läsa den här boken i samband med min tillbakaflytt till denna Pyttisblogg.

Dock är det ju få bloggare förunnat att bli så stora så snabbt och lyckas på det sätt som Elsa Gustavsson gör i boken. De flesta av oss kämpar ju på med våra bloggar i år innan vi ens märker att den fått en trogen skara besökare och de flesta av oss får inte bara så där vips saker och ting hemskickade och inbjudningar hit och dit.
Men så är det ju också många av oss som inte är Stockholmare...

Ja boken är nog än mer givande för just Stockholmsbloggarna som faktiskt hänger på V,  Riche och Spy Bar och fikar på Foam och faktiskt går på the fashion weeks by Berns. Det märks att boken i många avseenden är skriven baserad på just egna framgångs/bloggsuccéerfarenheter och det är mycket namedropping på Sofi Fahrmans egna vänner och inre krets . Ja Sofi Fahrman nämner till och med sig själv i boken.
Samtidigt är det kul för en som mig som är utanför den världen att gissa sig till vilka som döljer sig egentligen bakom de också många påhittade namnen.

Elsas Mode är en trevlig chiclitbok och med chiclitgenren får man ju räkna med en del ytligheter och romantiserade rosaskimrande beskrivningar. Det är ju lite därför jag läser sådana böcker. Boken är tjejig, den är rolig och lätt och underhållande och jag är faktiskt väldigt positivt förvånad att Sofi Fahrman hade en så pass bra story och bok inom sig och hoppas verkligen på att hon få chansen att skriva den tänkta triologin. Sexandthecityinfluenser märks av här och där men inte så att det blir för mycket.

Det enda jag riktigt stör mig på är att många fraser upprepas boken igenom, att språket på så sätt känns lite fattigt och att författaren kanske ska skaffa sig en synonymordbok till bok numemr två.
Och sen fattar jag inte, har aldrig fattat, varför en vuxen självständig kvinna skall likt Danielle Steel och tantsnuskromaner beskriva sexscener på ett sådant hmm konstigt och förlegat sätt ..
Det är så klyscigt med att kroppen värker av åtrå och ordet vällust och sen det som känns så himla omodernt: Tjejen och killen kom exakt samtidigt. I perfekt symbios i en liten quicky så får hon och han orgasm samtidigt.
Det skulle vara kul om nån kvinnlig författare nån gång faktiskt vågade skriva att det faktiskt oftast tar lite mer tid och jobb för att en kvinna skall nå den högsta njutningen istället för att få det att låta som den lättaste saken i världen. Eller vara ärlig nog att skriva att killen kom och hon inte..men att det  inte betyder att tjejen är frigid.

Men vill du ha en trevlig bok att spendera några timmar med i helgen med godispåsen, brasan eller kanske en flaska vin - läs den!
Betyg ♥♥♥ av 5

Kul Kuriosa också är att Elsas Mode faktiskt finns som en blogg: http://elsasmode.blogspot.com/
Kommentera 67 st

Blair Waldorf och Pizzarester

2009-11-12 | 18:47:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Hemma nu.
Trött.
Det började snöa på vägen hem.
Kallt.
Burr.
Nu ska det smaka gott med pizza och tårtarester.
Mums

Mer mums: Blair Waldorf - inspiration på hög nivå jag vill teckna tecka teckna

pic made by me

Kommentera 63 st

blommor bevvan betty bok och hmm Bresentkort..?

2009-11-12 | 13:39:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hemma på lunchrast nu och mumsar svartolivciabatta med soltorkade tomater och ost..mums medan jag lyssnar på winnerbäck...än mer mums.

Tänkte visa mina finfina födelsedagspresenter fördelade på några inlägg. Först ut får bli presenterna från Stefan:

Ugly Betty säsong 2, Stephanie Meyers  storsäljarbok som inte hör till twilightserien, t-shirt med 90210loggan...bevvannörd som jag är, jättefin blombukett, presentkort på Lindex..och så var det två Trisslotter också men de var nitlotter.

Kommentera 33 st

Foki - en kreativ process

2009-11-12 | 08:29:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Godmorgon sweeties.
Är aningen trött. Mina små katt(jäklar) bestämde sig för att leva jävel klockan 05.11 imorses och hur söta och snälla de än är annars så är de varken söta eller snälla vid den tiden. Gäsp.
skall strax iväg till jobbet och jobba 9-18.

Tänkte så länge bjuda på en "repris" från Veckorevybloggen - nämligen en kreativ process. Hur jag kan gå tillväga när jag skapar ett personporträtt, i detta fall är exepmlet söta Foki!

1) jag hittar en bild på bloggen hennes som jag finner intressant.

2) jag tecknar upp linjerna men väljer att göra en påhittad underkropp - jag väljer att spinna vidare på det sockersöta prinsessaktiga som finns i hennes blogg men väljer dock att göra hennes ansikte lite mer allvarligt/ängsligt på bilden jämfört med fotots uttryck.

3) jag testar med olika bakgrunder och lägger även till detaljer.

4) Ibland kan jag därefter testa olika filter och olika sorters pennor/penslar för att få fram olika uttryck och stil i teckningen.

5) och eftersom Jag är Jag så testar jag naturligtvis alltid sen om motivet kanske är ett framtida t-shirttryck.

 

 

 

Kommentera 63 st

hög på socker och kärlek

2009-11-11 | 21:42:46 | Lyx,

Tack så hemskt mycket för alla gratulationer! Sms, Facebook, mail och så hejdundrande många kommentarer här på bloggen.
Måste bara säga att det känns smått overkligt just nu med denna Pyttisblogg. Jag kom tillbaka i söndags och räknade emd att det skulle ta veckor, kanske månader att få tillbaka alla läsare och bygga upp den igen till vad den en gång var.
Men jag har kommentarantal som aldrig för och jag har fler besökare än innan jag lämnade bloggen i maj och idag har jag besöksrekord..Men det kanske är tack vare Ebba, finaste snällaste Ebba. Åh vad jag gillar Ebba. Fortfarande min absouta favoritblogg.

Men nu åter till min födelsedag. Jag sitter här i en reklampaus av Grey's invirad i min sprillans nya vitrosarandiga badrock som var en av de fina presenter jag fick hemma hos mamma och pappa medan jag sörplade starkglögg och åt chokladhjärtan.
När jag kom hem vid halvåtta hade Stefan tänt ljus köpt pizza tårta och chokladbollar och en jättefin blombukett och dukat upp med presenter.
Nu är jag hög på socker gratulationer och kärlek och tacksamhet.Kommentera 43 st

i'm still in my twenties..

2009-11-11 | 07:27:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

 

Hmm det är svårare att ritaav sig själv än andra konstigt nog..

Nåväl, födelsedag idag alltså. Jag har hunnit vinna 50 kronor på en Trisslott och skall nu göra mig iordning för att gå och jobba. Efter jobbet blir det lite glögg och pepparkakor och presenter hemma hos mina föräldrar innan jag skall överraskas med mat här hemma av sambon...blir nog hämtpizza.

 

Ok, gratta på ordentligt här nu under dagen då så jag känner mig poppis och så där..hehe.

Kommentera 168 st

True Inspiration

2009-11-10 | 18:25:10 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

När jag inte har porträttbeställningar så gillar jag ju att göra "fria arbeten" dvs teckna av människors ansikten som jag finner intressanta och inspirerande. Amanda Berg är ju ett sådant ansikte man lätt finner tecknarlust i, likaså Frida Fahrman. Det kan vara att de har snygg hårfärg, tydliga drag i ansiktet eller en kombination och att de i sig har annorlunda porträttfoton på sig själva.
En annan sådan människa är superduktiga konstnären Tina som jag för ett par veckor sedan tecknade av så här:

 

Och nu blev jag inspirerad igen när jag såg hennes bilder från Halloween då hon var utklädd till Marie Antoinette:

Kommentera 88 st

Grått blått flott

2009-11-10 | 14:48:18 | Outfits och Garderoben,

Så där, bokföringen klar för denna månad, deklarationsblankett inlämnad till revisorn och så svängde jag förbi Ica och köpte toapapper samt kattsand så nu kan jag och katterna uträtta våra behov i godan ro.

Idag är jag även klädd i nåt annat än pyjamasbrallor. Är helt såld just nu på collegetröjor i oversizemodell så man kan ha dom som tröjklänning. Köpte denna mörk mörkt gråa på JC för knappt två veckor sedan. Matchar idag med mörkblå strumpbyxor.

Hmm..måste leta ram hårborsten nu och kanske kamma mig i alla fall en gång i veckan..

Kommentera 55 st

skilda presentvärldar

2009-11-10 | 10:36:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

God förmiddag bloggosfären. Hoppas er tisdag börjat bra.
Då jag är ledig idag har jag legat och läst Elsas Mode i sängen hela morgonen. Bara några kapitel kvar nu, sedan kommer väl en liten recension här i bloggen.

Måste snart ta tag i det sista med bokföringen för den här månaden och masa mig iväg till revisorn i eftermiddag. Inte för att det ser särskilt lockande att gå ut dock...sådant där äckligt grått novemberväder ute.
Fast jag gillar ju november egentligen. Tycker November är ett fint ord i sig. Och jag älskar ju siffran 11 och november är den 11:e månaden och på den 11:e dagen i den 11:e månaden fyller jag år..Alltså imorgon.
Fast vi behöver ju inte prata högt om hur mycket jag fyller..hosthost.

Senaste månaderna när jag surfat runt bland bloggar och det varit bloggfödelsedagsbarn har jag blivit ganska så förvånad vilka dyra födelsedagspresenter en del får, både av familj och vänner. Det är Agent Provocateurundisar, Dagmarvästar, exklusiva parfymer, resor och dyra märkesväskor..och ibland får de flera av sakerna ..inte bara en grej.
Och visst förstår väl jag att det finns familjer och vänner som har mer pengar än vad jag nånsin kan komma att få se och kan unna varandra denna sortens gåvor..det ligger så långt ifrån min värld bara.

Men om jag verkligen verkligen fick önska mig vad jag ville i födelsedagspresent utan att ens behöva tänka på prislappen, ja då skulle jag önska mig det här:


Sprillans ny dator - gärna en mac, ny systemkamera, en shoppingtrip till NY och så en Chanelväska..
Kommentera 53 st

married to a blog

2009-11-09 | 19:54:11 | Illustration/Teckning/Konst/Design,Wow!
Vilket underbart välkomnande tillbaka hit till blogg.se
Massor av besökare, massor av kommentarer och så startsidan. Känns grymt och kan inte hjälpa att jag nynnar på Winnerbäcks " Det är visst nån som är tillbaka".

Efter att helt ha varit tömd på bloggenergi senaste tiden känner jag nu bara en ren bloggkärlek igen.
Underbart.
Och det firar jag med min brud - Carrie..för tja..idag känns det lite som om jag äro gift med denna pyttisblogg efter en kort prövoperiod som separerade.

pic made by me


Kommentera 85 st

James&Marilyn

2009-11-09 | 15:52:27 | Avanna konst/design/foto,

Som ni vet, ja ni som följt bloggen länge, driver jag ju egnma företaget och klädmärket Avanna. Är ju på G med en extremt försenad kollektion igen hos Nelly.com.
Men under hösten har jag och en kille som heter Alex även startat ett helt nytt klädmärke: James&Marilyn som just nu säljs hos Modekungen.se
Check it out !

Kommentera 64 st

Pyttis är hemma hos sig själv igen

2009-11-09 | 12:35:56 | Egocentrerat&Vardagligt,


Ja, då kör vi, ny vecka..och nygammal blogg.

I våras vart jag lite trött på mitt Pyttisalterego på denna  pyttisadressen på att att bloggen bara stod och stampade på samma nötta fläck och inte kom nånstans alls.

Så ungefär som när jag t ex efter studenten år 2000 flyttade hipp som happ 40 mil bort bara för att komma bort från mina rötter beslutade jag i våras för att flytta från denna blogg. Testade Devote en månad men det kändes inte rätt nånstans och sedan kom då chansen att blogga Veckorevyn.

Japp.. inte FÖR veckorevyn. Jag hade ingenting med redaktionen eller själva tidningen eller sajten i övrigt att göra. Jag hade bara en blogg på själva sidan. Och visst var det väldigt kul att få chansen att pröva det och bli en erfarenhet rikare. Många tyckte att det var wow så stort att få blogga där och att jag skulle vara jätteglad för det ty det måste ju vara mångas dröm...

Och precis som när jag då flyttade hemifrån första gången för 9.5 år sedan och levde i en resväska några månader där några månader här så kände jag mig rotlös och inte hemma nånstans. Likadant blev det med bloggen.
Att helt plötsligt inte ha sitt 2,5 år gamla arkiv i ryggen att helt plötsligt känna ett utanförskap både från sin egna blogg och den sajt man har bloggen på..Ja det kändes så ohemma det bara kunde.

Och igår, när jag var hemma hos mina föräldrar för att fira Pappa på Fars Dag och precis hade flyttat över lite inlägg från senaste veckan på Veckorevyn till denna älskade kära Pyttisblogg så sa mamma

" Jag gick in på din rätta blogg Anna och jag kände bara att nu är min lilla Anna hemma"

Kommentera 103 st

The SuperHeroFashionista!

2009-11-08 | 23:06:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Haft en degigt skön kväll i soffan med te och ostmackor och Ensam Mamma söker samt filmen..och så kom Polly med ljuvliga Jennifer Aniston.
Skall väl hoppa i säng nu och fortsätta läsa Elsas Mode så sätter jag igång på allvar igen imorgon med min comeback här på käraste gamla pyttisbloggen - roligt att så många gamla läsare redan hittat tillbaka!
Och ni som följt med mig under mina små bloggutflykter till andra sajter senaste halvåret, ja jag hoppas ni står ut med en del "repriser" främst i form av mina teckningar.

Här är en teckning baserad och inspirerad av foton på just Sofi Fahrman som publicerades i Nöjesguiden för ett tag sedan.

The SuperHeroFashionista!

Kommentera 32 st

söndag är nya lördag

2009-11-08 | 17:20:41 | Lyx,

Sköna söndag!

Lördagsförmiddagar har alltid varit my favourite time of the week men då jag jobbar vajre lördag nu i en månads tid så har söndagarna fått vara min lördagsförmiddag. Och idag gick jag upp vid 10, åt frukost och tog en dusch bara för att lägga mig i sängen igen med te, vaniljdoftljus, tidning och så Elsas Mode.
Boken är faktiskt imponerande bra i sin genre så jag hoppas på fler böcker från Sofi Fahrman.

 

...and yes..Jag är tillbaka på blogg.se nu..back in the blog where it all began.

Home sweet home ♥

 

Kommentera 32 st

she's a Barbiegirl

2009-11-08 | 12:20:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Elin Kling..i lite Barbietappning:

elinkling1

Kommentera 9 st

chiclit-o-holic

2009-11-08 | 10:31:56 | Lyx,

Mon Dieu vad trött jag var igår kväll. Jobbat 9-18 ons-tors , men kom inte hem förrän vid halv åtta. Dusch kolla post kolla mail försöka varva ner men blir snabbt uppe i varv igen över diverse grejer. Jobb  påfredagen 8-18 och  igår lördag 10 – 18..det jobbades över ty allt med julen skulle plockas fram i butiken.

Men nu  är jag ”ledig” söndag, mån,tis..nej just det ja..då skall egna företaget skötas och det är bokföringstid dessutom..och ja just det ja..så ska ju en massa med James&Marilyn ordnas också.

Den enda riktiga avkoppling jag känner att jag hinner med just nu..som får hjärnan att koppla bort stress,press,oro,grubbel,tapeter, färgkoder, photoshop, mail, blogg och allt annat är böcker. Böcker har alltid varit lite av min drog. Det som får mig fly verkligheten, det som får mig att stanna upp, som ger mig lugn.

Och ja jag är en chiclit-o-holic. Jag vill ha det sockersött banalt drömmande romantiskt rosa ytligt skimrande och det ordnar sig alltid-till-slut som motvikt till vardagens lite ostochskinkasmakande grå verklighet.

Jag har liksom redan läst Brott&Straff, Dantes Inferno och andra tunga tegelstenar.

Så oj vad skönt att ha  två nya just chiclitböcker här hemma just nu. Mums.

012

Kommentera 4 st

Jag är årets blogg!

2009-11-07 | 21:43:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sitter här i handduk och väntar på att ansiktskrämen ska torka in i huden och funderar på dagens outfit. Om en halvtimme skall jag hoppa in i mina föräldrars bil och följa med dom 6 mil söderut till Jönköping och Ikea. Har blivit lovad fika och kanske kanske kan jag fjäska till mig storpack med värmeljus eller nåt.

Men får jag inga värmeljus så är jag nog förbannat glad ändå ty jag möttes denna morgon av nyheten att jag blivit framröstad som Årets Blogg i Pelles Alternativo Awards. Wow!

åretsblogg

Kommentera 7 st

...mmm...

2009-11-07 | 21:41:57 | Lyx,

lw

Jag skulle utan tvekan kunna betala fullt biljettpris enbart för att få höra För Dig och Söndermarken live.

Nu fick jag höra de två låtarna plus en massa andra.

Det enda sorgliga med en sådan här magisk afton är att den tar slut…och att jag inte vet när nästa gång blir jag får se honom live igen.

Kommentera 3 st

Fribiljett mot himlen

2009-11-07 | 21:41:28 | Lyx,


winnerbäck

Kommentera 5 st

We klick

2009-11-07 | 21:39:50 | Foto/Fotografering,

Godkväll blogosfären.

Jobbat hela dagen efter en ganska sömnlös natt men har då och då fått underbara flashbacks från gårdagens konsert.

Och igår kände jag förutom glädjen över att åter få se och höra Winnerbäck live igen, förutom det där fantastiska lyckoruset över att få höra dessa fantastiska låtar i extaseuforiska kärleksögonblick..även den rena sanna fotoglädjen.

Jag har inte fotat nämnvärt mycket alls det senaste året. Inte mot vad jag brukar. Det har mest varit tecknande och illustrationer och klädmotivtänk i skallen..kameran har fått stiga åt sidan..Kameran och fotandet som förr var mitt allt. Mitt syre min mat min passion.

Fotoögat mitt har varit vilande men på senaste tiden ändock kritiskt till många av de fotobloggar som finns…Inte sett det ”wow:iga” med vissa andras bilder..saknat personligt uttryck..det där lilal extra.

Nu säger jag inte att jag skulle vara så jävla mycket bättre..särskilt inte nu..Men jag vet att jag kan..Jag vet att jag och min Canon kan klicka och blixtra mer än vad Kungen och Drottningen nånsin gjort.

Konsertfoto är nåt jag alltid älskat att göra. Likaså porträttfoton. Och jag vet att jag har ett eget fotospråk och uttryck. Ett fint bevis på detta är t ex när denna söta bloggerska själv tyckte att hon fick fram ett foto som var lite i min ”anda”.

Babbel babbel..Anyway..Just nu önskar jag i alla fall lite mer tid till fotandet, mer övning mer inspiration och så småningom återigen lite fotouppdrag..Men kanske mest en jäkla massa stålars för att köpa mig en ny kamera ty min 400D är bra jäkla sliten nu.

fotokollage

Kommentera 2 st

JFK

2009-11-07 | 21:38:22 | Film/TV/Kändisar,

Jag har två riktiga ”specialintressen”. Sådana där intressen där jag vill sluka all info, historia,berättelser, bilder,böcker,filmer etc som finns i ämnet. Intressen där jag samlar på det mesta jag kommer över och har råd med.

Dessa två är Kennedy och Marilyn Monroe. Kennedy som i JFK – John F Kennedy, Robert Kennedy och Jacquline Bouvier Kennedy Onassis.

Marilyn Monroeintresset är ren kärlek och Kennedyintresset är fascination.  Inne på Gekås i lördags hittade jag en miniserie om JFK’s ungdomsår, vägen till hans presidentskap. Dessutom med den alltid så braige Patrick Dempsey i huvudrollen. Jag har ett vagt minne av att jag sett den förut på tv för många år sen. Men allt om Kennnedy tåls att ses om. Och jag har lägenheten för mig själv ikväll så nu blir det soffan, knäckemackor och mintchoklad samt en kanna te!

Har ni några sådana där specialintressen?

Kommentera 1 st

Alla kan inte älska en

2009-11-07 | 21:35:02 | Krönika/Politik/Tankar,

Det har ju blivit en hel del skisser och teckningar senaste tiden. Vilket jag är glad för  ty det betyder att min kreativitet och skapandeprocess är igång.

Och publicerar man på nätet så blir det ju också en hel del reaktioner, i min blogg, i andras bloggar, bland kommentarer och i inlägg och även i mail. Det blir ris och det blir ros, buskrik och hurrarop.

Och jag välkomnar alltihop. Alla kan inte älska och gilla det man gör särskilt inte inom konst/design/teckning/illustration. Det är så himla individuellt vad man fascineras av, vad man attraheras av, vad som tilltalar en. Jag har min speciella stil. En stil som jag tror att man antingen hatar eller då älskar. Inget mellanting. Det finns dom som tycker att jag är precis kass, ritar hur fult som helst, de fattar inte grejen, de tycker jag ritar som en treåring, det är kladdigt , det är fläckigt.

Det finns dom som tycker det är unikt, personligt, fint, imponerande, tilltalande. Jag har ingenting emot att jämföras med en treåring. En treåring har så livlig fantasi och är fri från yttre påverkan, lärare och regler som säger att så där får det inte se ut. De skapar sina egna världar. Jag har tillverkat hundratals klädesplagg varav nästan alla sålt slut. Jag har ett designersamarbete med Nelly.com som tror på mig som designer och som nåt som säljer. Ja allt är ju slutsålt där med.

Men jag välkomnar också kritiska röster. man måste kunna ta kritik. Måste kunna ta att en del verkligen inte gillar det man gör. En del tycker att Louis Vuittonväskor är to die for, jag ser inte det fina alls.

Det finns jätteduktiga tecknare och konstnärer därute som ritar fläckfritt och perfekt men det kanske inte berör mig det minsta. Jag tycker att Mona Lisa och Skriet är tråkiga tavlor.

Kritiska röster sporrar.

Hyllande röster peppar.

Jag behöver båda för att komma framåt.

Kommentera 2 st

Idealiska tankar

2009-11-07 | 21:34:13 | Krönika/Politik/Tankar,

( krönika tidigare publicerad 9 augusti 2009)

 

Imorgon drar Stockholm fashion Week igång igen.

Jag har bara besökt visningar under modeveckan en gång, för 1,5 år sedan. Det är show, det är wow. Snygga kläder, fantastiska kreationer. Men det där wow:et var inte lika stort som mitt ledsna  ”oj”.

Modellerna som visade upp kläderna var så magra. Jag förstår fortfarande inte hur de där tjejerna ens orkade stå upp. Och jag förstod heller inte hur de som skapat kläderna tänkt. Vill en designer verkligen bara att deras kläder ska kunna bäras av Size Minus? Ja minus ty de där modellerna var bortom size zero.

Modeskapare, moderedaktörer och modefotografer, en del av dom hävdar att det är vad ”vi” vill ha. Att det är det enda som blir snyggt på bild, det är vad som säljer.  Jag vet inte. Jag kan själv aldrig identifiera mig med modeller i en tidning. Jag kan inte bli inspirerad och sugen på att härma stylingtips i modetidningar då de endast passar en lång och smal kvinna. Det måste finnas motvikter. Det måste finnas fotografer och moderedaktörer som vågar visa det vackra hos alla sorters människor och kroppar.

Till slut nöts det in. Jag jämför det med den svårighet jag och många andra tyckte det var i början att titta på widescreentv jämfört med en ”vanlig” tv. Idag är det snarare tvärtom – att se på en vanlig fyrkantig tv-skärm känns helkonstigt.

Jag själv då? Jag är ju faktiskt inte bara konsument. Jag är skapare. Jag är designer. Hittills har jag bara tryckt mina motiv på grossistplagg. Och det har tagit mig lång tid, mycket pengar och många provbeställningar för att finna grossistplagg som inte bara passar de långa och smala, utan de långa och kraftiga, de kurviga, de korta och små, de korta och kraftiga. Jag har sett till att ha plagg i xs – xl.

När det gäller samarbetet med Nelly har det också varit en kamp många gånger och gett mig dåligt samvete när en del av de plaggen endast passat en viss kroppstyp. Men Nelly har också gett mig chansen att få designa en egen kollektion. En kollektion som var tänkt att släppas i mars månad i våras. En kollektion som fortfarande inte är färdigställd.

Jag har ratat kollektionsprov efter kollektionsprov på grund av att de varit för små i storlek. Jag har haft diskussioner med klädtillverkarna om storlekarna. Vid det senaste mötet i juni hade de med sig toppar som  skulle vara, enligt dom, i stor Medium. Jag kallade in den smalaste tjejen på Nellykontoret , som knappt fick ena t-shirten över huvudet.

Det diskuterades att endast ha storlekarna S,M,L möjligtvis också Xs. För jag hade ju sålt mycket Xs men ingen Xl. Men det är svårt att sälja storlekar som inte finns i lager och att utesluta en XLkund känns för mig otänkbart. Så färdigställs min kollektion hos Nelly kommer t-shirtarna, linnena,t-shirtklänningarna och collegetröjorna finnas i S,M,L och XL. Och jag hoppas att så många som möjligt både kommer vilja och kommer kunna bära plaggen.

Och fortsätter jag jobba som designer kommer jag fortsätta försöka göra det jag kan från mitt håll för att visa att alla duger.

Och nu råder jag alla att läsa Ebba von Sydows krönika i Expressen –> HÄR!

Kommentera 4 st

sitter det i näsan, skallen, magen,celluliterna..?

2009-11-07 | 21:32:56 | Krönika/Politik/Tankar,

(krönika tidigare publicerad 27 juli 2009)

Följer min bloggkollega Tyras inlägg om självförtroende/självkänsla och att det hela inte sitter i utseendet – hennes utseende att hon har bra självförtroende/självkänsla.

Läser också kommentarerna och Bloggkommentatorernas replik på det hela. Och jag håller med båda sidor till viss del.

Dels så är det allt som oftast väldigt snygga smala tjejer som just uttalar sig om att de är nöjda med sig själva och att de har bra självförtroende/självkänsla ( vet inte riktigt skillnaden på de båda om jag ska vara ärlig). Det är sällan man faktiskt läser att storväxta, kraftiga, finniga, skalliga etc  – de som inte tillhör det ”vackra idealet” är helt nöjda med sig själva. Som bloggkommentatorerna skriver så är det ju ofta mulliga som TROTS sin mullighet är självsäkra. Det ska liksom ändå alltid dras upp att de är vackra TROTS det ena TROTS det andra ”felet”. De som inte tillhör iealet har hittat en nöjdhet trots allt..och det stör mig. inte att de är nöjda men att det ändå ska uppmärksammas att de ändå inte riktigt är vackra som ”vackra bör vara”.

Vilket jag själv kan känna igen bland kommentarer här på min egna blogg. Jag får komplimanger för att det är skönt att jag är ”inte pinnsmal”, att jag ” är lite mer normalviktig” än de smala bloggarna. och helt plötsligt blir normalvikt en kontrast till smalt medan jag själv växte upp i tron om att normalvikt just är = smalt.

Å andra sidan finns det ju väldigt många smala söta tjejer där ute som förstör sig själva  t ex med anorexia, en sjukdom som ofta bottnar just i taskigt självförtroende/självkänsla,. Och då kan de även ha varit väldigt smala innan de hamnade i sjukdomen. Så nej absolut lycka sitter inte automatiskt i en smalhet, definitivt inte. Och som Tyra ofta visar så duger inte ens de allra vackraste människorna utan även de går igenom retuschering för att bli en ouppnåelig version av sig själva.

Jag tror, som bloggkommentatorerna, att de smala och bekräftat vackra människorna – de som får synas, som blir beundrade och kan leva på sitt utseende kan ha ett försprång vad gäller att tycka om sig själva och  accepterar hur de ser ut. Jag tror att vi som vaknar upp med ett antal nya finnar i nyllet varje morgon, som har svårt att komma i de vanliga storlekarna på t ex H&M för at ideal/Storlekarna blir allt smalare/mindre, vi som absolut inte kan äta vad vi vill utan att det syns på midjemåttet, vi som är så korta att de flesta ser över våra huvuden och inte syns och vi som sägs åt att vi är fina trots att vi är mulliga och trots att vi är det ena och det andra ibland kan ha det lite svårare att känna att vi faktiskt duger som vi är..när det ibland blir så tydligt att vi inte gör det.

Jag vet att jag är smart, jag är kreativ, jag kan klara mig själv i de flesta situationer, jag är rolig, jag kan en massa saker. Men när det kommer till mitt utseende är jag verkligen expert på att dels klanka ner på mig själv vad gäller allt och jag känner verkligen allt som oftast att jag inte duger. Men jag kommer ju aldrig få veta om jag hade känt detsamma eller motsatsen om jag sett ut som t ex Tyra heller..För ja kanske, kanske sitter allt i min skalle ändå.

Kommentera 1 st

Satc- the movie

2009-11-07 | 21:32:03 | Krönika/Politik/Tankar,

(tidigare publicerad i veckorevybloggen 10 juli 2009)

Så där, logotypeskisserna är lämnade, beställningar paketerade, lite bokföring gjord. Kanske jag skulle tillåta mig ta helg nu. Vädret ute är ruggigt och soffan ser lockande ut, en kopp te, filt, katterna och kanske en film?

Tittar i dvdhyllorna..JFK, Dirty Dancing, Grey’anatomyboxar, Bobby, Scrubs, Zombiefilmer…och där..där mellan Medan du sov och Trogen tjur sökes står den.. SATC the movie.

Lite mer än ett år sedan den hade premiär på bio efter år av  ”blir det en film?”spekulationer.

Jag tänker att jag ska sätta på filmen. Men jag kommer inte göra det. Och gör jag det kommer jag bara sitta och skruva på mig, flyga upp och ner från soffan och hitta annat och göra och sen stänga av den ungefär när Carrie sitter och äter nudlar på nyårsafton och stänger av den där musikalfilmen.

Jag tycker SATC the movie är kass.

Och då dyrkar jag serien. SATC är genialiskt.  Jag tillhör dom som såg den första gången den sändes på svensk tv. Som köpte varje säsong för sig på dvd innan där rosa shoeboxen ens fanns. Som kollat sönder dvd:erna totalt. Som tycker att säsong 5 är annorlunda mot de andra då det märks att SJP’s skådespeleri påverkas starkt av hennes graviditet. Som kände en enorm tomhet när sista avsnittet, avsnitt 96 sändes.

Jag ville aldrig ha en film. Jag ville aldrig veta om Big och Carrie lived happily ever after eller se om Samantha och Smith fortsatte göka som nykära eller se om Charlotte skulle få fler barn eller om Miranda och Steve gjorde dittan och dattan i Broolyn. Serien slutade på bästa tänkbara sätt..Why ruin a perfect ending?

Men filmen kom och jag såg den och jag sörjde den.

Filmen uppfyllde alla de fördomar som t ex min sambo hade om serien. Ytligt ytligt ytligt.

För det som serien förmedlade under 6 säsonger – ”kvinnor kan”, stark kvinnlig vänskap, du duger som du är, män kommer i andra hand..ja allt det där är som bortblåst i filmen.

Aldrig att Samanthas ”viktproblem” skulle hånats på det sätt det gör i filmen i serien..Det hade aldrig varit en issue. Aldrig att serien hade tagit fram den sensmoral att oavsett om din kille lämnar dig vid altaret eller hoppas i säng med nån annan för att du är lite trött så ska du förlåta honom.

Never.

Något annat som dessutom skiljer serien och filmen åt är högtiderna. Jag tror SATC är en av få serier där varken jul, nyår, alla hjärtans dag eller holidays firas. I filmen firas alltihop. Vilket bidrar till den enorma klyftan och känslan mellan serie och film.

Nej, jag tar ett steg tillbaka i dvdhyllan och väljer Medan du sov istället. En kanonrulle…och kanske är det just det jag komemr göra när SATC2 kommer..Sover.

(illustration: jag)

Kommentera 1 st

”För jag har slutat nian fy fan vad jag e bra!”

2009-11-07 | 21:30:54 | Krönika/Politik/Tankar,

(krönika från 09-06-11 )

Tidaholms gator kryllar ikväll av stolta föräldrar som klätt upp sig och håller i videokameror och vanliga kameror samtidigt som de vinkar åt pyntade veteranbilar som åker förbi.

I bilarna sitter deras 15-16åringar som idag lämnat högstadiet ” för de har slutat nian fy fan vad de är bra” uppklädda från topp till tå i kostymer och finklänningar redo att gå på bal. Många av dom tänker nog att är de inte barn längre, nu är de vuxna, de ska ju börja gymnasiet i höst.

Och jag måste säga att de ser skitvuxna ut.

För 12 år sen slutade jag nian. Jag åkte inte bil till balen. Jag har för mig att jag gick. Iklädd vit kjol, vitt linne och vit spetstunika över och väldigt klumpiga svarta platådojjor på fötterna. Kläderna var av storlek 44, jag var glad att jag hade hittat nåt som passade överhuvudtaget. Mina kompisar hade riktiga balklänningar. Smärta och fina.

Jag minns inte mycket alls från kvällen, men det beror ju inte på nån alkoholhaltig minneslucka. Vad drack vi- coca cola? Jag vill helt enkelt bara inte minnas den där tiden..alls. Även om nu små små flashbacks svischar förbi medan jag ser alla glada småvuxna nior åka förbi utanför. Jag minns att jag stod i ena hörnet av dansgolvet i slutet av kvällen , för mig själv, och såg mina vänner dansa tryckare.

I helgen måste det så då vara dags för studenterna och deras bal.

För nio år sen tog jag studenten. På min studentbal gick jag arm i arm med min då för tillfället bästa tjejkompis. vi såg ut som ett förälskat överförfriskat lesbiskt par. Ja de flesta trodde nog att jag var lesbisk när vi tog studenten för oh my god jag hade ju aldrig synts med nån kille…nej jag hade ju haft fullt upp med att gå ner 22 kilo och spela kall.

Jag bar en kolsvart lång balklänning och på fötterna hade jag svarta pissetofflor och ena stortån klädd i ett plåsterpaket. Ty kvällen innan krossades nageln av en väldigt vass stilletklack i en toalettkö inne på Plantis i Falköping.

Minns inte så mycket av den kvällen heller, dock mer alkoholhaltiga minnesluckor denna gång. Men kvällens enda dans dansades med gympaläraren.

Jag känner mig fortfarande inte vuxen trots att jag klarat av gymnasiet,högskolor,universitet,skitstövlar,jobb hit och dit,arbetslöshet,start av företag och samboförhållande sedan nians bal. Men jag avundas de där 15åringarnas blickar ikväll som vittnar om en tro på att nu börjar livet.

Kanske borde jag också skandera ikväll att ”jag har slutat nian fy fan vad jag är bra”…fast inse att livet pågår mest hela tiden och börjar redan när man föds.

..och fan vad de där svarta platåskorna hade varit moderna idag.

Kommentera 0 st