GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

...och så till sist..

2008-12-31 | 21:10:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ses vi 2009?

Kommentera 36 st

Tack Bloggen för ett fantastiskt 2008!

2008-12-31 | 16:36:43 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Ok, årskrönikan kom igår som ni kan läsa här, förra inlägget bjöd på alla(nästan) garderobsgrubbel&byråbekymmersoutfits 2008 och nu kommer det lite blandat, smått och gott från 2008.

Och det är ju speciellt att göra just sådant här i bloggen eftersom det är mycket tack vare just bloggen i sig jag fått uppleva så mycket kul under 2008.
Jag hade aldrig fått träffa och bli bästis med underbara Malin om jag inte haft bloggen.
Jag träffade Malin första gången i juni när vi gick på ett glamourmingel tillsammans där jag vågade gå fram till långa snygga Jonna Bergh samt träffade Citty. Träffade även på sötsnällKelly och åt lite sushi med henne.

Käthe och Alexandra är två andra toppenbrudar som jag så äntligen fick träffa vid blogawards i oktober, blogawards som ju var kul att bli bjuden till men som blev lite platt fall just uplevelsemässigt. Då var invigningen av SKHLM i september roligare. Då fick man träffa en massa andra härliga bloggerskor i lugnare miljö och även prata med braiga smarta snyggEbba.

Donnasandra, Cecilia, Tess, Maria, Amanda, jag, Ebba, Donnasandrababy igen, Käthe, Alexandra

Jag och min Blogawardsoutfit och håret mitt lockade sötaste Josiee som kom till mitt hotellrum.Utan bloggen hade ju heller aldrig Nellysamarbetet skett och jag hade inte fått bekanta mig med Chung och Amanda:


I Oktober tog jag en fika med gulliga Karin Olofsson

Jag gick även på pressfrukost hos Lindex, medbjuden av rara Camilla där jag återigen träffade på fina Stephanie igen och för första gången Emma Wiklund som jag senare satt till bords med på Rosa BandetgalanJag har även fikat några gånger med LillefotLinda som jag hoppas få träffa många gånger under 2009 likaså hoppas jag på längre dejter med Nevnarien  och väldigt  väldigt gärna fotografemelie!
I början av december fick jag äntligen träffa gorgeous Sassy som jag också känner är på väg att bli en alldeles fantastisk nära vän. Och så hoppas jag på att å träffa Erika och Bimman  och Annelie för första gången 2009!
Andra ej bloggrelaterade höjdpunkter under 2008 var konserten med Brett Anderson i Stockholm tillsammans med min nära vän Martina.
Kisskonserten i maj med Stefan!
Den alltid underbara Lars Winnerbäck och hans sommarturnéstopp i Mariestad som jag avnjöt tillsammans med mamma och pappa.
Och så kanske det bästaste och gosigaste - Ozzy och Biscotti!

Kommentera 33 st

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer 2008

2008-12-31 | 13:20:54 | Outfits och Garderoben,Stukade fötter-benvärmare med knappdetaljer-kjol med dragkedja-ja svarta kjolar fanns det gott om-Today I'm wearing this all the time - grönt är skönt och blått är flott-palestinasjal - jackie Oglasögon-nej tack till spets-söndertrasade strumpbyxor av den kattklösta sorten-kunde inte motstå chinosbrallan-galaklänningsångest-väskaffärsklädsel-prickigt-randigt och blommigt-skinnjacka forever-vågade äntligen prova jeans igen-rockchic-flickigt sött-egen designat rules oh yeah-high heels men också flats-topshopklackarna och monki i lack- nej tack till blogghype-ja tack till mer today i'm wearing this-rosa här och där-blondie-ramones-carrie bradshaw-men satc the movie var inget vidare-utsvängda brallan hänger alltid med och hello mamma mia-lindex till 85 %-linnen och tishor med prints-tighta fodralkjolar-jeansjacka från cheap monday-platå och basketdoja-utsläppt-knut-flätad frilla-svart svart svart men också rutigt-uppkavlat och nedklätt-slappt skönt och för mig så rätt.
Kommentera 3 st

Modebloggerskorna tar en sista fika 2008

2008-12-31 | 11:46:15 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 8 st

Today in a store ...

2008-12-30 | 22:50:12 | Avanna konst/design/foto,Very kass picture I know..men jag fick den i ett mms ifrån min killes föräldrar som fotat denna skyltdocka inne på Calypso i Skövde.
Woohoo!
Avanna is everywhere...i alla fall lite i Tidaholm, lite i Skövde och så lite på Nelly...
Kommentera 30 st

Jag och min date för nyår

2008-12-30 | 18:34:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja, nu är nyårsplanerna äntligen spikade.
Jag ska på date med en manlig hårig best. En riktig tjur. Han ska ta med mig på äventyr på främmande vidder. Vi ska samla blommor och träffa troll. Dricka magiska drycker och ge oss ut i strid.

Mmmm.

Ja jag och min äre sambo Stefan ska sitta hemma på nyårsafton och äta Rocky Road och cheese doodles och återuppta vårat WOWspelande.
År 2006 spelade vi wow hela tiden. Vi ägnade hela vår industrisemester till det på sommaren och hela julledigheten...och helger och sena nätter. Våra datorer stod bredvid varandras i samma rum och vi kommunicerade via spelet..och gjorde nästan slut..på grund av spelet för att jag tyckte att Stefan felaktigt snodde åt sig en 16 slots ryggsäck.
Haha.

Har inte hunnit spela i år än, min älskade Tauren Druid Skyseer har inte fått levla upp utan stått still på 64 länge nog nu.
Nu är det du och jag Skyseer...Några fler wow:are där ute?
Kommentera 52 st

Ja..så ska väl jag också resumera också då...

2008-12-30 | 13:46:34 | Krönika/Politik/Tankar,Ok, nästsista dagen på 2008
och det är lite granna ”lag” att i bloggosfären summera sitt gångna år innan det nya tar vid. En del kommer säkerligen bara summera det via bästa/sämsta köp andra kommer nog summera lite kort månad för månad – höjdpunkter, flippar och floppar eller mer blogspråkligt korrekt: Hissar och dissar.

Jag ska väl också summera mitt 2008 men jag gör det på ett lite mer flytande sätt, inte så uppstaplat. För sanningsenligt så har 2008 gått väldigt snabbt och jag minns faktiskt inte alls hur våren var i detalj eftersom hösten varit så intensiv. Och än mer sanningsenligt och faktiskt lite tappa-andan-aktigt så måste det här vara det första året jag ser tillbaka på då jag inte minns en massa misslyckanden, sura miner, en massa ältanden om varför varför varför, eller krossade hjärtan eller svek eller en massa tårar.

2008 måste räknas till det år då jag mått som allra bäst..hittills, och även om jag vet att jag haft dåliga dagar och spillt en massa tårar så har de just inte varit mer än det – dåliga dagar. Och dåliga dagar passerar precis som de kommer åter , men det är skit samma.

Det är inte bara fröken Blondinbella som haft ett framgångsrikt år även om våra framgångar är ganska så vitt skilda och min framgång i hennes värld säkerligen bara skulle motsvara en veckas bra tarmflora.
 Men för mig känns det smått fantastiskt och drömlikt.

I början av året satt jag i vår gamla murriga trerumslägenhet och jag hade precis börjat sälja mina första plagg med egendesignade motiv. Via bloggen men främst via nu nedlagda Modemecka som drevs av fantastiska Käthe samt via Glitzy och jag minns fortfarande den lycka när jag satt på ett fik en fredagslunch här i Tidaholm och åt macka och drack latte tillsammans med Stefan och bläddrade lite i Sofies Mode och där – där var en bild på en av mina t-shirts!

Därefter följde bilder i Klick! Och Veckans Nu. Framåt sommaren började mitt ”Today I’m wearing this” bli känt i bloggosfären med en riktig topp när Kenza visade upp ett sådant linne i sin blogg och jag helt plötsligt hade 300 obesvarade mail när jag kom hem den kvällen. Hann svara på 5 fick 15 nya och det var då jag insåg hur jäkla stor makt en bloggare kan ha. Bra för mina business indeed men samtidigt lite tragiskt att se att så många unga tjejer ville ha ett likadant plagg som en storbloggare.

Jag blev kontaktad av Nelly.com och åkte ner på möte i Borås tillsammans med en febersjuk bror som stöd och fick hålla det kommande samarbetet hemligt ända till oktober. Ja sommaren präglades av hemlighetsmakeri eftersom jag även blev uppringd av Emma Wiklund som informerade mig att jag var en av fem vinnare i deras Rosa Bandettävling och skulle få ha en egen t-shirt i alla Lindexbutiker under en månad..oktober.

Ja oktober var sannerligen en händelserik månad. Jag lanserades som eget varumärke hos Nelly, jag fick se min egna t-shirt säljashos Lindex, jag fick gå på Rosa Bandetgalan och så var det ju blogawards där jag hade designat motivet till goodiebagen och så var jag på en fantastiskt intim fin konsert på Chinateatern med Brett Anderson.

I november var det dags för klädsläpp nummer två hos Nelly och då tyckte de på Nelly att det sålt så pass bra och att de ville satsa på mig att jag våren 2009 ska få en helt egen clothing line – hela plagget ska vara Avannadesign inte bara motivet. Och här sitter jag nu, i en ny lägenhet – en femma med öppen spis, inga grannar, högt i tak, något kräksjuk fortfarande med två könsmogna katter som min allergiske sambo tål och sitter och skissar på hur min egna nacklabel samt påse ska se ut och känner en stor optimism inför 2009.

Jag vill jag kan jag ska jag vågar!

…och okej..en lite mer hissig och dissig årsresumé kommer också med mycket bilder och lite text.
Kommentera 38 st

Modebloggerskorna resumerar året litegranna

2008-12-30 | 11:09:08 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 32 st

artypartysmarty

2008-12-29 | 21:04:15 | Foto/Fotografering,

Sitter och kollar igenom bildarkiven litegranna.
Våra vita väggar här i nya lägenheten ekar tomma och jag vill ha det ganska så kalt och cleant men nåt på väggarna lite här och var ska det ju vara.
Dels ska ju en del av min Marilynsamling upp..men istället för massproducerade affischer och sånt funderar jag på att framkalla en del egna verk på canvasduk, har ju redan de här två bilderna ( ja tryck på orde där så slungas du vidare för att se vilka två jag pratar om..)

Men funderar på fler..kanske motiv jag gjort likadana fast i olika färgställningar..Eller kanske Elvis, Jackie och Marilyneller kanske min satcbild....och självklart skulle det vara möjligt även för nån av er att ha Avannakonst på väggen..om ni skulle vilja alltså...så går det..I'm just tellin' ya..Kommentera 85 st

overknee eller overheel + halvöppen gylf - so fierce

2008-12-29 | 16:29:02 | Outfits och Garderoben,

Ja denna "modeblogg" ska väl inte vara utan outfits bara för att man råkar vara kräksjuk ty jag har ju ändock kläder på mig. Så hur får man nu en oh so fierce och fashionabel kräksjukeoutfitlook?


-Egendesignad collegetröja som finns att köpa hos Nelly.com
-Ganska så illasittande jeans med halvöppen gylf ifrån Gina Tricot
-Randiga noppiga overkneestrumpor nu nedrullade till overheel istället...antagligen från Indiska..
-Dessutom ska looken toppas av ett osminkat blekt face samt tydlig avsaknad av bh så den 27åriga CDkupabysten hänger och slänger härligt fritt.

Kommentera 31 st

godiskakfat

2008-12-29 | 14:56:45 | Egocentrerat&Vardagligt,

Igår när jag låg i sängen och yrade av feber och kände att jag aldrig kommer vilja äta igen hörde jag ett ljudligt smaskade från nånstans i lägenheten.
Idag när jag klev opp så ekade det kakfat jag fick i julklapp märkligt tomt. Nyss fyllt med godis, nu bara lite trassligt godispapper kvar..

Nu funderar jag på om man skulle sy låtsasbakelser och kakor att lägga på det istället..


...och mina gröna lagerhauskoppar matchande ju nästa otäckt bra till godiset..och fatet..Som om att det hade stylats enligt några regler...Eller somom att jag vore nån som faktiskt har koll på inredning och vad som matchar perfekt..
Men det var nog bara tur.


(foto: jag)
Kommentera 18 st

Modebloggerskan har minsann inte ledigt..

2008-12-29 | 11:49:08 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)

Kommentera 21 st

Today In stock

2008-12-28 | 23:49:36 | Avanna konst/design/foto,

Det har trillat in en hel del frågor i bloggen sen igår var man får tag på todaylinnena och att en del försökt få tag på ett sen i våras..?

Antingen
1) köper man direkt av mig genom att maila mig på [email protected] om önskat plagg och önskad storlek - får ni inte svar på några dagar - maila igen.
Dock är mitt hemmalager väldigt väldigt utplockat nu men jag hoppas fylla på lite till våren men är egentligen sugen på att låta Today vila ett tag.
Dessa linnen är vad jag har hemma men ej i alla storlekar


De mindre storlekarna xs och s är mest utplockade.
Kostar 250:- frakt inräknat

Altenativ
2) Köp mina plagg hos Nelly. Då vi hittills tryckt på deras restlager av American Apparelplagg har lagren varit ganska så ojämna och inte fyllts på och det kommer de nog inte göras heller förrän mina helt egendesignade plagg finns i shoppen.
Men de todayplagg som finns kvar där är


Och hos nelly är det mest de mindre storlekarna som finns kvar. Men kolla gärna in de övriga plaggen också, inte bara Today. Har en massa motiv och styles där nu. Mitt märke heter Avanna.

Innan vi släpper de helt egendesignade plaggen på Nelly kommer det inom kort komma ett minisläpp med tre nya motiv - djurmotiven som jag hade önskat hade kunnat släppas innan jul men så blev inte fallet.

Kommentera 15 st

Modeloggerskan har en poäng...faktiskt...

2008-12-28 | 18:01:59 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)


______________

ok...denna modebloggerska är inspirerad av det faktum att jag fick hur många frågor som helst i förra inläget om frågan vad jag gör idag och hur jag mår...när det står klart och tydligt att jag är SJUK...ju...ja jag är lite ömklig..Men ändå, jag har under en längre tid, och även förr tagit upp det faktum att ingen verkar egentligen läsa bloggar...man tittar på dom, ju fler bilder ju mindre text desto bättre...why is that?

Har förövrigt slutat kräkas nu, nu har jag bara svinont i hela kroppen, brinner upp av feber och är jätteömklig.
Kommentera 42 st

today i'm looking like this..

2008-12-28 | 13:43:41 | Egocentrerat&Vardagligt,Har festat hela natten lång med Rene Nyberg oh är nu lite bakis men fortfarande glamourösa lockar och lösögonfransar..

I WISH!

Jag ligger här helt förlamad av antingen
1) Vinterkräksjuka eller
2) Matförgiftning - jag vill aldrig äta en kebabrulle till så länge jag lever...inte nu när jag sett en komma upp ur näsan på mig på mig hela natten.

Så det enda jag har gemensamt med bilden ovan är väl vitheten - är likblek och stinker svett och småyrar och har märkligt ont i skinkorna..hmm..
Men visst går det finna glädjeämnen även när man är sjuk - har visst fått ett finfint inlägg tillägnat mig hos bloggkommentatorerna, som nästan fick mig att spy av glädje istället...men bara nästan.

Nej nu måste jag yla på min sambo - Aragorn ni vet, att han får passa opp mig med mer cocacola och dra upp min högerstrumpa.

uuuhhhhh..
Kommentera 37 st

Today I saw this and Today I'm proud of this..

2008-12-27 | 22:52:46 | Avanna konst/design/foto,

..vart bara tvungen idag att fota Calypsos skyltfönster här i stan ...ty det är första gången ett av mina plagg nånsin varit med i ett skyltfönster och "Today I'm wearing this" har blivit en så stor del av mig nu ..och jag hajjade till själv när jag gick förbi fönstret och det kändes så märkligt att se plagget.Längtar så tills min helt egna kollektion kommer hos Nelly, där jag designat hela plagget och har en helt egen label i nacken.
Dessutom är jag så sugen på att utveckla på eget plan med med egen clothing line..måste verkligen säta mig ner och försöka lära mig att sy nu..
Tänk kjol+linne+halsband...mmmm

..fast till den helt egna kollektionen kommit kan ni ju fortsätta köpa de plagg hos nelly där jag iaf designat motiven.. ;) tryck bara på Nellylänken ovan och spana in sortimentet!
Kommentera 84 st

charlies änglahår...

2008-12-27 | 18:36:54 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Borstade ut håret förut efter att ha sovit med håret i knut...blev ett härligt "charlie's angels"svall...
Kommentera 61 st

Rocky Roadsug, bastanta lår och färgklick

2008-12-27 | 14:33:32 | Outfits och Garderoben,

Har gått på stan lite med mamma, Lindex, Calypso, guldsmedsaffären och sne in på Ica. Där drabbades jag av ett akut Rocky Roadsug men inte en enda bytta gick att fina i glassdisken, så glassotillfredsställd ställde jag mig i kassan där killen framför mig i kön överst i sin korg hade just en bytta med Rocky Road...surt!
Nåväl.
Nu äter jag frukost..eller om det blir eftermiddagsmackorfika..Ja för första gången i mtt liv måste jag helt ha glömt av frukost.
Nåväl.

Här får ni se mig posa i dagens färgklickiga outfit med mina bastanta lår:Tischa och strumpisar-Lindex, Kjol-Monki, Stövlar-Ebay.
Kommentera 47 st

modebloggerskan och mellandagsrealisation

2008-12-27 | 10:53:05 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)


....och nej, det är inte jag på bilden...jag liksom ju typ bah hatar chailatte...
Kommentera 28 st

känns ju som att gå till sängs med Aragorn himself..

2008-12-27 | 01:45:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

..så nu har jag sett klart på första filmen...och är totalt genomlipig..
Blir defintivt de två andra filmerna imorgon..ja jag ska mysa till det rejält och ha filmmaraton.

Jag blev tokig i Lotrfilmerna den vintern sista filmen skulle ha premiär.
Innan jag såg den filmen på bio så hade jag och underbara Karin en Lotrdag. Vi började tidigt på mrogonen med stor frukost och tittade på första filmen och sen allt extramaterial.
Sen beställde vi pizza och såg på den andra filmen + extramaterial innan det var dags att traska till bion och se den tredje filmen.
Jag är nästan glad att jag blev "fräslt" i filmerna så sent som jag blev för om jag hde känt som jag gör nu inatt efter första filmen hade det ju varit döden att vänta i ett år på att få se del nummer två...samtidigt som just sådan där extrem väntan  kan vara just charmen med extrema hangups..

Nåväl..nu ska jag gå och nana...tur att min Stefan är långhårig med skägg..känns ju som att gå till sängs med Aragorn himself..haha

...fast synd om Stefan som får gå till sängs med en dvärg..


Kommentera 12 st

Film med the fellowship

2008-12-26 | 22:33:41 | Film/TV/Kändisar,

Nu blir det filmkväll här.
Blev så sugen på Lotr - Lord of the rings...som ju på nåt sätt känns som julefilmer bara för att de gick på bio i juletid...men kanske också på grund av de vackra sagolika miljöerna.

Börjar självklart med The fellowship..så får vi se omdet blir filmmaraton hela natten med alla tre.

Gillar ni denna filmtriologi?Kommentera 23 st

version 2.0

2008-12-26 | 21:33:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

...färglagd...

Kommentera 21 st

två minuter utan mus och det blir kladd..

2008-12-26 | 19:45:52 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Det är inte så lätt att halvligga med datorn i knäet och rita utan musen ( som jag inte hittat sen flytten.. ..utan bara med datorns egna touchpadmusscrollgrej....men en liten kladd blev det i alla fall..2 minuter.(kladdis: jag)

Vad gör ni ikväll?
Jag ska snart kolla på På spåret..och fortsätta kladda och dega..
Kommentera 23 st

Skulls and Stripes

2008-12-26 | 16:11:47 | Lyx,

Jag älskar snygga och vackra påsar.
Vilken glädje det är, de få gånger man får en snygg "hårdare" pappåse med snygga snören till handtag i en svensk butik när man shoppat...Ty det är lite roligare, lite lyxigare känsla när man shoppar om man slipper prassliga sladdriga påsar.
Ja jag skulle nog kunna handla saker bara för påsens skull precis som jag kan bli "besviken" på ett bra köp om påsen är skitful...
Emballaget är viktigt för en total känsla..Kanske är jag ytlig, kanske uppskattar jag bara vackra estetiska ting..

Däför blir jag så glad när mamma kommer hem från sina jobbresor och har med sig snygga påsar hem till mig.
Nu senast, var hon i NY och jag fick Victoria's Secretpåsar i två olika storlekar.
Jag tycker om att ha dom framme som prydnad, de kan funka som tidningssamlare, eller ha ett par snygga skor i eller kanske lite smycken.

I min senaste påse har jag nu lagt en ursnygg döskallescarf som jag fick i julklapp ifrån Melba:Om jag får en egen affär nån gång, eller får och får, startar upp en eller egna förpackningar till de kläder jag gör kommer jag satsa på snygga påsar.
Kommentera 23 st

I wear..Lindex..

2008-12-26 | 11:37:01 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon..eller god förmiddag..God Lunch!
Ja jag tog en lång sovmorogon idag så begreppen om tidsuppfattning blir lite snedvridna.
Annandagen idag och Stefans namnsdag..vi är ett så sött par, jag har namnsdag på ANNAdagen och Stefan på ANNANdagen. Blabla..
Ska väl strax bylsa på mig kläder och ta en långpromenad. Sen ska jag tillbringa mycket tid framför datorn. Tänkte börja knåpa ihop lite bestof2008collage för bloggens räkning. Har ju hänt en massa bra saker i år..mingel, konserter, framgång, vinster osv.
Så länge kan jag ju visa nåt som var bra med julafton 2008 - min fina klänning från Lindex:...hmmm allt är nog från Lindex förresten...klänning, kofta, strumpisar...jag borde snart få nåt ständigt rabattsystem hos Lindex..
Kommentera 21 st

Nattlig shopping

2008-12-26 | 00:36:10 | shopping, provrummet & cravings,

Sitter här och myser i soffan med laptopen i knäet...min ALT GRknapp är borta och min 2 år gamla lappis känns just nu väldigt stor klumpig och ohipp när man kollar runt på diverse bloggar under dagen som fått rosa små flashiga datorer i julklapp. Batteritiden med mobilt bredband igång räcker i cirka 40 minuter, sen måste jag sätta i sladden.
Vi har ikväll ätit än mer godis, tvättat några lass tvätt - så himla skönlyxigt med egen tvättmaskin och tänt i spisen och låtit tvätten torka framför elden.

Vi lyssnar på fyllon här utanför som slafsar i sig kebabsås - vi bor numer ovanpå en pizzeria,sportaffär samt elektronikaffär.
Vi kan även spana på alla som är ute och juledagsfestar och är på väg hem...eller bort...vi skådade ett fyllo som ramlade baklänges när han skulle dra upp dragkedjan på sin jacka.

Börjar känna mig liiiiite lätare till mods men är fortfarande väldigt suckig..Så jag försökte pigga upp mig med lite nattshoping ( hallå shopoholicvarning eller vadå?!) genom att klicka hem två grejer ifrån Cdon:


Säsong fyra av Bevvan och så en ganska nysläppt dokumentärfilm med underbara älskade Winnerbäck.
Kommentera 24 st

modebloggerskan ifrågasätter julhandeln..

2008-12-25 | 18:50:12 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 23 st

en box av beauty

2008-12-25 | 18:13:55 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Min fina nya beautybox som var fylld med smink ifrån Victoria's Secret, lite miniflaskor med lotion och schampoo, småtvålar och ett snyggt halsband.
Usch vet inte vad det är med mig idag. Känner mig helt nere, gråtfärdig  och tom, ledsen, orolig,dämpad, värdelös...blä..hatar sådana här dagar..


Kommentera 9 st

jag fick 4 bästa vänner i julklapp

2008-12-25 | 13:02:29 | Lyx,

En av mina fina julklappar, som mamma köpte i New York strax innan jul:Jag fick även två andra tavlor med Audrey Hepburn och Marilyn Monroe.
En Beaytubox med lite blandat smink + halsband
En vacker klänning ifrån Forever 21
Ett linne
Strumpbyxor
Overkneestrumpor
Trosor ifrån Victoria's Secret
En tidning + Choklad att mysa med
En komplett teservis ifrån Indiska - så fin!
En söt liten skål
Glöggmuggar
Ljusfat med ljuslyktor
Nya handdukar
Nya sängkläder
...en del av detta fick jag och Stefan gemensamt .

Av min bror fick jag Mamma Mia samt Star Warsspecialbox med Family Guy.
Av mina svärföräldrar fick jag som jag nämnde igår Tequila Rose, rödvin, Grey's Anatomy säsong 4 och en bok om katter.

Och av min darling fick jag 2 klänningar, fina underkläder, 5 trisslotter samt lite pengar att köpa vad jag vill för.

Vad fick ni i julklapp?
Var det systemkameror och kameratillbehör som gällde i bloggvärlden även i år eller var det minidatorer??

Kommentera 31 st

granen ligger så grön och hmm ogrann i stugan...

2008-12-25 | 11:21:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

God Juldagsmorgon på er..
Jag har sovit gott men vaknade med den  känsla jag gick och la mig med - tomheten.
Och denna känsla späddes ju på ytterligare när man klev opp och möttes utav denna syn:Och utanför bild leker Ozzy glatt med julgranskulor..Nu är frågan om man ska bemöda sig att åter ställa upp denna gran av plast eller faktiskt klä av den och ställa upp de på vinden..det ekar ju liksom så tomt under den ändå.

Men det tar vi sen, nu ska jag göra juldagsfrukost och fundilera ut vad jag ska göra idag.
Promenad, fortsätta svulla julmat och choklad, ligga och dega i soffan med dvdboxar..eller kanske skapa..
Vad ska ni göra idag?
Kommentera 15 st

bröst på julbordet..?

2008-12-25 | 00:57:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja, nu har klockan åter passerat mdnatt och nu är det helt plötsligt inte julafton längre..Nu är det juldagen och klapparna är öppnade och det ligger trassliga appershögr med avrivna snören lite här och var och de där lilla tomheten cirkulerar åter i bröstet..så som den gör på mig varje jul när julafton är över..Jag blir gråtmild när sista klappen är öppnad och min söta familj tolkar det lätt som att jag är missnöjd med klapparna jag fått...vilket inte är fallet.
Jag bara blir ledsen.

Nåväl, det har varit en jättemysig julafton med nära och kära, fina klappar och godgod mat och nu har jag hängbuk och är stinn som en spädgris.
Jag har haft på mig en fin klänning ifrån Lindex med rosmönster samt röda strumpbyxor...en klänning jag känt mig vacker i men som också fått mig att känna oro då och då att brösten skulle hoppat ur i tid och otid och till exempel lagt sig bredvid skinkan på julbordet.

Bröst och skinkor..
tja..Natti natti
Kommentera 8 st

jul jul jul!

2008-12-24 | 16:57:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hej bloggosfären!
Hur har er julafton varit hittils?
Vi har haft mysig jullunch här för våra föräldrar + min bror, ätit god julmat och fikat och premiärtänt i vår öppna spis....och ja..brandvarnaren gick igång, hehe.
Sen såg vi på Kalle Anka och bytte julklappar med bara Stefans föräldrar.
Vi fick pengar till nya sängbottnar/madrasser och tidskriftsamlare gemensamt av dom och så fick jag säsong 4 av Grey's Anatomy, en flaska vin och en flaska Tequila Rose som personliga julklappar.
Nu ska vi snart bege oss hem till mina föräldrar för mer julmat, mer juldrinkar och julöl och ä mer klappar.

..fast jag gillar nästan klapparna mest innan jag öppnar dom...jag är liksom kär i paketens utseende.
Och jag älskar att göra så fina paket jag bara kan och ge bort.


..en del av mina julklappar till mina nära och kära...
Kommentera 13 st

katt och klappar

2008-12-24 | 14:21:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

...Ozzy har hittat sin plats under granen..


Kommentera 8 st

en riktigt merry fashionista xmas!

2008-12-24 | 10:49:12 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)


..och bara för skojshetens skull - vad har ni på er idag? Och hur firar ni julafton?..om ni nu ens sitter framför datorn..
Jag visar min juleklänning senare!
Kommentera 24 st

..klockan har passerat midnatt..

2008-12-24 | 00:48:44 | Egocentrerat&Vardagligt,

...nu är det julafton 2008!
Skinkan är griljerad, de flesta paketen inslagna, katterna fortsätter med gutturala (kåta) läten och jag känner att jag inte riktigt hann med i år heller..inte hann med att lyssna på all julemusik eller insupa juleatmosfär i storstad eller göra det där söta julgodiset eller hålla igen med onyttigheterna så jag kunde äta massa julemat med gott samvete eller gjort särskilt julefnt här hemma i den lägenhet vi nu bott i i en vecka och snart 4 dagar...

Om 12 timmar dukar vi upp till julelunch här för våra respektive föräldrar och min bror..
Nu är det ju här i vårt hus.Kommentera 13 st

blommig klänning och kattpenisar på vift..merry xmas!

2008-12-23 | 20:16:45 | Outfits och Garderoben,

Godkväll bloggen..bloggen som känns ganska så död så här i juletid..Jag har inte tid att blogga, jag har inte tid att svara på kommentarer och besökarna blir färe och färre..kanske för att alla andra också julestökar just nu..
Vad gör ni i afton?
Uppesittar - och myskväll med familjen?
Lilla julafton med kanske närmsta vännerna?
Festar?
Tar det lugnt för er själva eller med er käresta?


Jag och bror min fängde runt i Skövde idag och hittade klappar till min sambo, till mina föräldrar, nåt till mina svärföräldrar de enda vi itne köpte till var till varandra. Vi kom hem vid halv sex, åkte hem till föräldrarna och snabbfikade och träffade morfar+ hans sambo + en kär släktingvän till familjen.
Mamma är jätteförkyld, min sambo likaså och som på beställning har våra två kattpojkar nu beslutat sig för att bli galna och känsmogna i juletid. Biscotti ylar och Ozzy går förvirrat omkring med sin lille kattsnopp ute..Merry Christmas!

..jag idag:
kofta+klänning+strumpbyxor- Lindex, skor- h&m
Kommentera 29 st

hoho

2008-12-23 | 12:33:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu åker jag iväg och köper julklappar..med mi bror, så som vi alltid gör de 23 december.
Man ska hålla på traditionerna!

Har ni köpt färdigt alla julklappar?


Kommentera 42 st

modebloggerskan och dan före shopparedan...

2008-12-23 | 10:21:07 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 9 st

Favoritfikabakverk

2008-12-22 | 19:37:23 | Egocentrerat&Vardagligt,


Chokladbollen..den ska vara så där mjuk och färsk så den nästan smälter i handen...pärlsocker..inte kokos...mmmm ljuvligt!

Vilket är ditt favoritfikabakverk om du t ex går på konditori eller café ?
Prinsessbakelseperson?
Kanelbullekaraktär?
Toscatokig?
Wienerbrödsvurmare?
Cheesecakecrazy?
Kommentera 69 st

när hushållet består av en bloggare + en ickebloggare..

2008-12-22 | 16:11:34 | Egocentrerat&Vardagligt,

Inatt innan jag skulle sova tog jag med mig laptopen i sängen och jobbade litegranna.
Jag passade även på att ta några webcambilder för bloggens räkning som jag hade tänkt posta som ett " nattinatti bloggosfären nu ska jag läsa bok"..

Hann ta en bild...Men de blev ju inte särskilt bra..Så jag tänkte ta en ny men just då kom sambon in i sovrummet och sa " va fasiken pysslar du med?"...och då blev bilden så här:


..för först skämdes jag och kände mig ertappad med att göra nåt fult..sen kom jag med nån lam ursäkt.....
Kommentera 8 st

Modebloggerskan lever ett hårt liv..

2008-12-22 | 09:28:50 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 43 st

not my cup of tea

2008-12-21 | 23:40:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

Försökte kolla in Populärmusik från Vittula för första gången på tv ikväll..Gick på kanal 5. Men nja, filmen var inte riktigt min cup of tea. Zappade över då och då till TCM och en dokumentär om Elvis istället.
Och nu är jag ungefär lika trött som jag var igår kväll när sovbilderna togs...känner mig helt groggy i skallen...Ska nog krypa till sängs och läsa lite bok.
Imorgon blir det nog Skövde med sambo + mina föräldrar. Fixa lite grejer till lägenheten samt julklappar till svärföräldrarna...fast just nu känner jag för en enormt lång sovmorgon.....snarksnark!Kommentera 19 st

vi softade och chillade litegranna

2008-12-21 | 21:03:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja så här såg det ut igår kväll, klockan åtta i vår soffa...klockan åtta en lördagskväll efter några veckor fyllda av flytt, stress, dåligt med sömn, dåligt med mat och annat nervpåfrestande..det sista jag tänkte innan jag flöt in i drömmarnas land var "hur fan orkar mamma och papa festa ikväll?"...

SamboStefan lånade min kamera..
Kommentera 50 st

Modebloggerskan har det lite dåligt ställt i juletid

2008-12-21 | 18:13:04 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration:jag)
Kommentera 12 st

they feel attracted to me, shorty

2008-12-21 | 15:39:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

..Ja som jag nämnde igår - att kunna handla ganska så obehindrat och komma undan med små storlekar är en av de få få positiva saker jag ser med att vara kort...
Jag ser desto fler negativa och just längden är nåt jag har komplex över och som jag märker av på så många olika sätt nästan daligen.
Som nu i nya lägenheten...Badrumsskåpen sitter så högt så jag får stå på tå för att kunna se hela mitt ansikte när jag sminkar mig eller kunna ta "fantastiska" egopics.


oh god how fun to be the one, I'm so sad to say you're nice and all, but you're too tall, I have to go now It always happens to me, always they feel attracted to me, shorty always, they say if you go, I go with you if you stay, I'll wait if you don't know, I consider this a date I stayed and she waited for me, no chance to get away I tried to think, another drink, might help me It always happens to me, always they feel attracted to me, shorty always, they say if you go, I go with you if you stay, I'll wait if you don't know, I consider this a date Stuck in the bar, I couldn't get far, she was still there smiling "it's not me being tall, it's you, you're small, I like that" It always happens to me, always they feel attracted to me, shorty always, they say if you go, I go with you if you stay, I'll wait if you don't know, I consider this a date
(wannadies)

Hur långa/korta är ni?
Kommentera 94 st

projekt: promenad och skapande

2008-12-21 | 11:44:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Utanför fönstren, som leder till en balkong, här på mitt kontor ser man lite vita tak.
De vita taken ger en illusion av att de är snöklädda...särskilt idag när solen skiner för första gången på jag vet inte hur länge..
Åh det vore sannerligen perfekt julestämningsväder - gnistrande snö på taken och strålande sol.

Men vi verkar få nöja oss med solen ..och hellre det ärn grått och regn i december.

 Har ni kommit i julestämning än?

Jag kan inte fatta att det är julafton om bara 3 dagar nu. Känns som det var igår det var november och jag var irriterad på allt julpynt inne på Ica " Nej nej inte julsaker redan!!!".

Nåväl.
Nu ska jag och sambostefan gå ut en sväng, jag ska få peka på lite saker jag önskar mig. Efter det blir lånpromenad med mamma och brorsan.
Senare ska jag sitta och skapa. Hur länge sen som helst nu jag ritade, målade, gjorde nåt kreativt...så jag känner mig tom.
Blev endast lite tuschkladd igår medan jag pratade i telefon...Vad gör ni idag denna fjärde advent?
Kommentera 21 st

När barn blir stora och kvinnor blir små..

2008-12-20 | 22:47:30 | Outfits och Garderoben,

Jisses, lördagen bara försvann..Soft förmiddag med sovmorgon, sen en långfika på Nohrbergs ( som hade skaffat ny snygg inredning) med min älskade bror. Fortsatt stökande och bökande här hemma en sväng innan mamma kom frbi och jag följde med till blomsterhandeln och fick lite presenter. Hem igen, än mer stök och bök, lite glögg och pepparkakor i soffan..matlagning och lite Futurama och sen...sen somnade jag visst och groggy vaknade jag till Bruce Willis uppenbarelse på tv:n i tron om att klockan var typ 20.14 men den visade sig vara 22.07..Oh My.

Dagens Outfit bestodfram till matlagningen av Avannacolegetröja samt de nya jeansen.
Jag är knappa 157 centimetrarna kort det är därför jag lätt kan få på mig saker från barnavdelningen - särskilt underdelar efter som det finna en uppsjö barn där ute som är mycket längre än mig.
Man kommer undan med små storlekar när man är petite på längden vilket inte behöver betyda att man är smal och finlemmad i kroppen i övrigt. Jag har vissa H&Mplagg i strl 32 och klänningar i 146 centilång likväl som jag har plagg i Medium och Large..
Men jag upplever också att , och det är ju lite sjukt, att många plagg från barnavdelningar - som t ex jeans, många gånger är större och "normalare" i storlek än plagg från dam/vuxenavdelningar.

Så om klädtillverkare med det menar att barn är tjocka och större eller faktiskt helt enkelt sätter en enorm press på vuxna kvinnor att ha mindre kroppar än just barn...ja det vete fan...

Kommentera 28 st

nya svintighta jeans

2008-12-20 | 17:06:37 | shopping, provrummet & cravings,

Jeansen jag köpte igår..Skittighta och svinbilliga..
100:- på Lindex barnavdelning, 152 centilång i storlek..en av få fördelar jag ser med att vara kort...


Kommentera 29 st

morgonbilder

2008-12-20 | 11:57:16 | Egocentrerat&Vardagligt,Kommentera 10 st

en kärlek...

2008-12-19 | 23:07:15 | Marilyn Monroe & kära ting,

...jag har "älskat" Marilyn i cirka 17 år.
Klyschigt nog har jag många gånger känt mig själsligt bunden till henne.
..jag samlar på Marilyngejer.
Böcker,affischer, tavlor, muggar, inredning, servetter, klockor, t-shirts och så väskor..
Det är alltid en lycka om ma är ute på nån liten resa elelr så att finna når i Marilynväg att shoppa eller när vänner och familj har köpt Marilynsaker till en bara för att de så starkt sammankopplar det med ens person och vet att man blir överlycklig av att få dom.
Jag glömmer aldrig heller den dag jag beställde hem lite ditt och datt ifrån Marilyns officiella hemsida i SA och fick hemleverans med budbil  under gymnasietiden.

Jag tänker nu inleda en nya ketgori - Marilyn Monroe & Kära ting där jag då och då kommer visa upp saker med Marilynanknytning som jag har i min samling samt andra saker jag håller extra kärt eller samlar på.

Först ut, en väska jag nästintill hade glömt som jag då beställde ifrån USA...som idag går att få tag på lite varstans i Sverige..föra sommaren såldes liknande på Konsum..Samlar ni på något?
Berätta!

Visa!
Kommentera 45 st

granen står så grön och grann i nya lyan!

2008-12-19 | 20:02:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

vi vann inte lotteriet..
Men jag shoppade loss ändå...tofflor, klänning, jeans..oh yeah..
Nu ska jag njuta av granen, godis och mat..(foto: jag)
Kommentera 9 st

..snart infinner sig nog da xmas-spirit!

2008-12-19 | 16:29:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag vet att det enda denna blogg handlat om senaste veckan när jag väl skrivit är ett enormt klagande över trötthet och stress och skit kring flyttandet och va fan..det är samma visa idag...fast med halsont..så  ja - än mer klagande alltså.
Men nu finns det inte en enda pinal eller dammråtta kvar i gamla lägenheten så äntligen kan vi och behöver vi bara koncentrera oss på nya hemmet..

Julgransbelysningen igår höll som sagt på att ta eld så imorses - efter ett besök hos muttdoktorna aka gynekologen gick jag in på Konsum och köpte ny belysning som när jag kom hem visade sig vara trasig.
Tillbaka för att köpa ny och nu står granen fasttejpap i golvet i storarummet efter att katterna vält den två gånger..+ att granen självt är oroväckande instabil mot förra året..hmmm..

Nu sitter jag och dricker te och känner hur dammet på mina fingrar kliar. Svett luktar jag också.
Ska försöka komma iväg til Lindex och köpa ett par jeans samt kanske en tröja med dragkedjedetalj.
Klockan 18 är det traditionsenlig julbomb på torget här i Tidaholm..ett lotteri där man kan vinna 5000 - att handla för..men som måste shoppas upp inom två timmar..Hoppas vi vinner!
Kommentera 11 st

...nya julemodet?

2008-12-19 | 11:46:58 | Outfits och Garderoben,

..fast det var ju granen som skulle få en strålande dagens outfit..inte jag..
Kommentera 30 st

the big room..

2008-12-18 | 23:24:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

Här kommer en liten lookilook på vår nya lägenhet..
Bilden är fotad ifrån ena dörröppningen av vårat tv-rum som vetter ut mot "storarummet".
Till vänster som ej syns är det två jättefina svängdörrar i vit trä och fint mönstrat glas.
Först i rummet kommer vi ha som en liten Lounge med Emmabodafåtöljerna från Ikea och så stereon och alla cdpelare med skivor..Sen kommer öppna spisen som vi just nu täckt för med tavlor då katterna gillar att rulla sig i sotet...vpra katter är inte längre vita om tassarna..

Längst nere i hörnet ska vi ha vår fina ståtliga plastgran som jag försökte klä i kväll men ljusslingan höll på att ta eld...
Sedan svänger storarummet, som alltså är L-format och i delen som inte syns fins två jätefina fönster med rosablågrönfärgat glas...Där ska vi ha matsalsbord.

Cirka 3 meter högt i tak...fler och bättre bilder kommer...
Kommentera 26 st

Blått i juletid

2008-12-18 | 18:37:18 | Outfits och Garderoben,

...och jag som trodde att jag idag skulle återgå till mer normala bloggrutiner och ha mer tid för att sitta och svara på kommentarer och ta hand om bloggen och er kära läsare som lojalt hänger kvar trots enormt dåligt bloggande från min sida senaste veckan..veckorna..
Men tja..det var en massa jobb och grejs som behövdes göras idag med, mer med lägenheten..lägenheterna..och så bankmöte på lunchen och huvudvärken på det..Tiden rinner iväg snabbare än vad jag tycker den borde..suck..

Nåväl, en sak jag är imponerad över är att jag inte tappat bort den lille fjärrutlösaren till kameran under flyttandet...Känns som en typisk grej att försvinna helt spårlöst i nån bananlåda. Men nej då den har jag haft stenkoll på..däremot har jag tappat bort flera förpackningar fotopapper..Weird..

Men fjärrutlösare skapar lite dagens outfitbilder som ju min blogg ska innehålla åtminstone varannan dag..
Kommentera 20 st

vad jag inte orkar med är en skrivare som krånglar just nu...

2008-12-18 | 14:57:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fasiken också..vaknade imorse med samma slags huvudvärk som plågade mig hela föra veckan...dunkdunk ömmande tryck pulserande i vänster sida av skallen när jag reser mig eller böjer mig framåt..fast nu är det även ett lätt konstant tryck hela tiden...

...så att skrivaren bestämt sig för att jävlas....is not what I need right now...ok!

Kommentera 14 st

egoboost

2008-12-18 | 10:41:11 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Jag blev utmanad av både sötkarin och gulleellinor igår att egoboosta lite granna genom att lista fem saker jag är nöjd med med mig själv...och jag är ju allt som oftast urdålig att lista just saker som är bra md mig själv och en mycket större expert på att klanka ner på mig själv istället...Så deta var verkligen en utmaning i des rätta bemärkelse!

Jag är nöjd med mig själv vad gäller:

1) att jag är oerhört kreativ och påhittig
2) att jag vågat starta eget företag och skött det jättebra vad gäller  t ex bokföringen
3) att jag bildar min egna åsikt om saker och ting och inte vänder kappan efter vinden
4) att jag är kvicktänkt
5) att jag håller på min integritet och lärt mig att inte ta en massa skit och sagt ajöken till energislukare.Nu utmanar jag Bim, Malin, Linda, Linda, Alexandra och Käthe!
Kommentera 16 st

Modebloggerskorna vill minska julklappshetsen..

2008-12-17 | 21:39:29 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 24 st

schackrutigt golv, tvåfärgad klänning och höga klackar..

2008-12-17 | 15:16:27 | Outfits och Garderoben,

Nu har jag nog officiellt skurhänder..de är knastertorra av allt flyttande, flyttständande etc..torra, svider, spricker.aj..jag hatar att ha torra händer,..särskilt efter min period i åttonde klass då jag tvättade händerna frenetiskt jämt och konstant hade illröda händer...sicka idéer man har haft för sig..
Men nu kom jag in på ett sidospår.
mitt egentliga syfte med detta dagens första inlägg klockan 15.07 är ju att visa första bilderna från nya lägenheten i samband med första Dagens Outfit ifrån första lägenheten ty idag är första dagen på jag vet inte hur många dagar jag inte är klädd i skitiga jeans och hoodie.

Kommentera 67 st

så märkligt livet ter sig ibland...

2008-12-17 | 00:27:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det blev Bodyguard..fast jag sprang mellan bananlådor och de fem rummen och packade upp under tiden, men lite glimtar av Mr Costner fick jag och lite nostalgitrippar till mellanstadiedisconas avslutande tryckare med I will always love you..tänkte litegranna på min bästis under mellanstadiet - Anna H också..
Låg- och mellanstadiet var en fin skoltid..det var i högstadiet det började bli tråkigt...Fast under högstadiet blev jag ju kompis med Karin, som än idag är min närmsta vän trots att vi hade några år av ickeexisterande vänskap under gymnasietiden...
Och nu gluttar jag på slutet av Titanic som kom upp på biograferna när jag gick på gymnasiet och de flesta blev helt leotokiga...och nu tänker jag på den vän som stod mig närmast under gymnasietiden, Sara B som vart helt galen i filmen och vi satt framför internet och googlade Titanicbilder, internet som ju på den tiden var dyrt eftersom man ringde upp och betalade timkostnad...något som ibland kostade skjortan för mina föräldrar när jag satt uppe på nätterna och grejade på olika Suedechatforums och pratade med Italienare..Folk som blev mina vänner på nätet under en tid då jag kände mig jättevilse och jätteutanför och jättensam..

Och nu sitter jag här , nästan exakt tio år senare i en ny lägenhet, med snabbt fungernade mobilt bredband som varit gratis sen i somras och jag drömmer inte längre om att hitta min "Jack" ty min Stefan ligger och snarkar inne i sovrummet, jag tog en skön promenad med fina Karin tidigare idag och jag börjar känna mg ganska så hemma..

...så märkligt livet ter sig ibland..Kommentera 24 st

Filmdilemmat

2008-12-16 | 20:44:06 | Film/TV/Kändisar,

Ja idag har vi som sagt skaffat boxer..eller nån modul till tv:n och  nu har vi vips en massa kanaler..året ut har vi de flesta innan vi ska välja ett paket..
Känns ovant, vi har ju levt typ med bara ettan och tvåan senaste tiden..så som man gjorde på det glada åttiotalet.
Så nu har jag botaniserat i tv-tablån och två favoritfilmer går på tv ikväll.
Titanic på tv3 och Bodyguard på kanal 5...
Så nu är frågan..vilken film ska man se..

En vacker Kate mot powersångerskan Whitney...Leo kontra Kevin Costner..Hmm tja..jag finner ju faktiskt Mr Costner way sexier än Dicaprio..Men det är ju härligt med en riktigt lång rulle..Kärleksdraman båda två..hmmm


Vilken väljer du?Kommentera 41 st

julekväll med dolly och mariah

2008-12-16 | 19:44:04 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahh äntligen sitta ner...
Springer mellan nya och gamla lägenheten, röjer flyttar städar slänger skurar..och mitt i det bada katterna som upptäckt öppna spisen och nu längre inte har vita tassar...visning av förra lägenheten skaffa boxer och tvkanaler sköta företaget däremellan två promenader a 6 kilometer styck kolla t-shirtprover inför kommande Nellysläpp..och ja...nu tänker jag ta en stunds avkoppling..
Har köpt två nya juleskivor att lyssna till medan jag inreder och möblerar.
Jag har köpt julegodis och goda ingredienser till att göra kvällsjulemackor.Har ni kommit i julestämning ännu?
Kommentera 22 st

the winner takes it all, the loser standing small

2008-12-16 | 13:07:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

Attans järnspikar...där gick drömmen om Elle-galan i kras då..
Jag vann inte..Men säger Grattis till Maja som gjorde det, värdig vinnare!

Jaja, vad vore en gala på grand...alldeles underbar..
Får väl jobba än hårdare under 2009 med min egna kläddesign ssamt blogg så kanske man får en personlig inbjudan till 2010galan...suck..Men nån som faktiskt är en vinnare är Ulrika som med detta fina rim vann tävlingen jag och Melba anordnade tillsammans!
Grattis Ulrika, maila mig din adress snarast!

En hoodie med knappar,
min haka jag tappar.
Så söt och så fin,
jag önskar den vore min.
Om jag hoodien så vann,
ack va jag skulle bli grann.
Kommentera 30 st

Modebloggerskorna gör överhypad trend till klassisker

2008-12-16 | 11:00:35 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 10 st

det var på face jag fick blodad tand för schackrutigt..och röda läppar..

2008-12-15 | 21:34:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vad skönt med kök!
Att kunna laga mat, förvara mat, diska, ställa in tallrikar och glas och grytor..Och jag älskar det schakrutiga golvet!
Jag tror jag bestämde mig för schackrutigt efter att jag Käthe och Alexandra blev sminkade på Face Stockholm i Sturegallerian innan Bloggalan i oktober..

..så nu fattas ju bara en sådan där härlig rosaguldig pall......och en massa lyxigt smink....


Och snygga necessärer...


Och jag skulle gärna ha dessa två snyggbrudar på besök


Käthe och Alexandra.
Kommentera 8 st

Fashionblogger goes decorator

2008-12-15 | 13:08:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sådär! Då var mattläggaren klar i köket och spis och kyl och frys och diskmaskin - oh boy vilken lyx, på plats. Äntligen känns det som att vi kan börja ställa iordning saker och ting och inreda denna snygga fina lägenhet vi nu flyttat in i.
Vi har fått alla rummen ommålade i vitt vilket jag tycker är snyggast så kan man lägga till fondväggar senare eller bara addera färgglada attiraljer som kuddar, tavlor, foton etc. Särskilt skönt med vitt och ljust efter att bott 3,5 år i en lägenhet med murrigt gult och blaskigt beige.
Underbara fönster med stora fönsterbräden, öppen spis som sagt, jättesnygga valv, "kyrkofönster" i matsalsdelen, härligt slitna parkettgolv samt nu då nyinlagt schackrutigt i köket...bara nya köksluckor som fattas men det får vi efter nyår.

Ja nu är det inredning som gäller till 1000%!


Kom gärna med era bästa inredningstips!
Kommentera 43 st

Modebloggerskorna börjar summera 2008..

2008-12-15 | 10:33:43 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 20 st

söndagskväll med ändrade planer och påminnelser...

2008-12-14 | 22:26:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ok, ändrade planer:
Jag åker inte till Stockholm imorgon.
Det känns inte rätt att åka när vi inte kommit ur den förra lägenheten helt ännu och vi inte kommit iordning i den nya.
Katterna är förvirrade och Biscotti ligger mest under bäddmadrassen och trycker och jag vill inte att de ska vara själva imorgon när köksgolvläggaren kommer.
Dessutom har jag lite att ta tag i på hemmaplan vad gäller företaget, lite bankärenden och lite grejs med Nelly + att jag vill vara på hemmaplan för en viss person som står mig väldigt nära..kanske närmast och kärast av alla.

Och på tal om imorgon, så är det två deadlines imorgon.
1) Tävlingen som jag och Melba anordnar tillsammans har slutdatum imorgon
2) Imogon utses vinnaren i Elles designtävling..så har ni inte röstat på mig än men tänkt göra det..så får ni gärna göra det nu..rösta Anna Larsson!
De har visst lagt upp intervjuer med oss alla tio finalister nu också samt gjort ett bildspel av alla bidragen - kolla och rösta här.
eller Mejla ditt svar till [email protected], skriv Favoritklänning i ämnesraden. och så Anna Larsson då.

.Fan..jag vågar egentligen inte tro eller tänka eller hoppas att jag har en chans att vinna..men tänk om..som sagt..vore som en otrolig dröm..


Kommentera 16 st

No more walk in closet for me...booohooo.

2008-12-14 | 19:43:34 | Outfits och Garderoben,

Home again, käkat lite, kollar på ett avsnitt av SATC, tänker koka mig en kopp te..och sen..sen ska jag börja tömma sopsäckarna med kläder, skor och väskor..försöka på nåt mirakuläst vis och sätt försöka klämma in just alla mina kläder, skor och väskor som i förra lägenheten hade en egen liten kl'dkammare, ett litet rumm..in i små trånga garderober.
Ja..vi har flyttat till en stor rymlig femma med öppen spis, vind,fin duschkabin, egen tvätt- och diskmaskin...men med uselt garderobsutrymme..No more walk in closet for me...booohooo.UPDATE:Oh my...tänk om jag kunde övertala min sambo till att han skppar sitt datarum så jag kan göra så här..
Kommentera 32 st

Tredjeadventsklagande..

2008-12-14 | 15:46:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det tar aldrig slut..varken mitt klagande över att det aldrig tar slut eller det faktum att det aldrig tar slut på grejer i förra lägenheten att kasta eller flytta på..Jisses..Och överallt i den nya är det lådor, kassar, säckar på ett jobbigt sätt - kommer bli svårt att börja ta tag i nåt.

Dessutom ska jag till Stockholm imorgon stanna till tisdag + att mattläggaren ska komma in i morgon och fixa iordning golvet i köket så vi kan börja använda kyl, frys och spis..som nu står i matsalen..

Men jag tänker ta en paus nu..blogga litegranna samt gå hem till pappa och kolla på Desperate och Grey's..ty vi hann inte skaffa nån boxer igår.

Hur tillbringar ni denna söndag - tredje advent?


Kommentera 25 st

Åh..en dag ska jag också se, uppleva, andas NY..

2008-12-14 | 01:00:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ojoj vad trött jag är.
Vi har inte fått ihop sängen ännu så vi har bara ställt madrasserna på sovrumsgolvet och bäddat lite provosoriskt...och laddat med dubbla täcken ty den här nya lägenheten är kall..det drar..men det kanske känns kallt för att det är kalt..inget möblerat inga mattor..inte inbott än..Tycker alltid det är svårt första dagarna i en ny lägenhet..det känns som man är på besök nånstans, att man inte är hemma..fast man vet att det är ens hem.

Kebabrullen var smaskig, fantan svalkande oh jag såg 5 avsnitt av SATC innan jag fick ett telefonsamtal med tråkiga nyheter..så det fick bli en sen kvällspromenad..och jag kände mig som ett uselt stöd.

Ska krypa ned mellan lakanen nu i en ny fin rosa pyjamas jag fick i födelsedagspresent av Stefan...och tänka på mamsingen..som just nu befinner sig i New York.
Åh..en dag ska jag också se, uppleva, andas NY..


(foto: mamma: illustraioner: jag)
Kommentera 28 st

kebabrulle fanta batman och SATC

2008-12-13 | 18:46:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godafton bloggen.
Man märker hur beroende man är av sin blogg när man saknar bloggen..och datorn..och uppdateringar och kommentarer när man inte sitter vid daton på en hel dag och kan logga in..Och än värre ..så känner jag den lilla panikstressen över att uppdaterar jag inte så "finns jag inte"....och bloggen sjunker ned i stort svart hål..och snart är man ett minne blott på bloghimlen..
Svammel svammel..är så trött och slut i hela kroppen..
Men nu är vi här..i nya lägenheten..där vi helt provosoriskt ställt upp halva soffan och tv:n lite på sne och överallt är det lådor och säckar och katterna vet varken ut eller in.
Jag har skurat duschen. bytt toasitsar och duschmunstycke..tagit en varm dusch och nu sitter jag här i leggins och batmantröja och ska äta en kebabrulle, dricka kall fanta och se en disc eller två av SATC...Stefan har stuckit iväg för att kola på fotboll.

Vad har ni gjort idag och vad gör ni ikväll?...Snälla kommentera! Så jag inte känner mig bortglömd och ensam..

Smått patetisk..Moi?
Indeed..Mobilt bredband som segar och webcam får duga så länge...
Kommentera 33 st

En som är flyttrött...

2008-12-13 | 15:16:16 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 17 st

Julemustpaus i flyttandet

2008-12-13 | 13:21:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 6 st

ja men jag mensar sa jag ju!

2008-12-12 | 23:31:15 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tar det aldrig slut?
Vi packar och flyttar, kör stora lass, nerför trappor uppför trappor och ändå är det lika mycket kvar- ja om inte mer när vi är tillbaka i den snart urflyttade lägenheten..
Ömma axlar, värkande huvud, mensande underliv (ursäkta om vissa finner det där äckligt) och nariga läppar...Trött!
Och köket i nya lägenheten är inte färdigt..mattläggaren sket i att lägga in vårat schackrutiga golv idag precis som han gjort de senaste 12 dagarna, men ställde spis, kyl och frys i matsalen..fan..Jaja..får bli hämtmat några dagar till då.

Vi tog en liten paus mellan 20.02 och 21.35 och åt godis och kollade På Spåret - jo fröken bloggkommentatorer, vi är några till som kollar på det programmet...för övrigt hatar jag när folt uttrycker sig så där..som att de är sååå ensamma om att göra nåt..jisses..då hade väl På Spåret lagts ned för länge sen om de endast haft 2 tittare..gnällkärring..moi? Javisst..Jag mensar ju sa jag ju
..och ok..de frågade om det var några fler bloggare som kollar..nu när jag läste ordentligt..men det var skönt att gnälla.så låt stå..

Oh well nu ska jag fortsätta packa och slänga samt torka badrumsgolvet eftersom brunnen så påpassligt nu verkar vilja spy ut vatten istället för att svälja det..


Kommentera 15 st

Glömd och gömd shopping # 5 : hey mickey

2008-12-12 | 20:10:43 | Outfits och Garderoben,

Ännu en glömdgömd tisha köpt i somras som nu kom fram medan jag packar ned mina kära kläder, skor, väskor i fula svarta plastsäckar...som om mina kläder vore sopor...men jag pratar med dom..försäkrar klackar och plagg om att de inte ska slängas...bara få se nya miljöer..

i alla fall - cool tisha från en cool butik i Gamla Stan i Stockholm..Älskar de påsydda detaljerna..jag hade själv suttit och skissat på liknande idéer veckan innan jag köpte den:..glöm förresten inte att rösta på mig i elletävlingen..om ni gillar mitt bidrag..och skulle vilja se blogginlägg från denna bloggerska i januari när hon får sin klänning..Anna Larsson heter jag..
Kommentera 19 st

Glömd och gömd shopping#4..Marilyn Monroetee

2008-12-12 | 14:55:58 | shopping, provrummet & cravings,

Ja det kommer fram många grejer när man flyttar...dammråttor, gamla räkningar, nysattacker, mögel, gammal pasta och så glömd och gömd shopping..

Den här snygga teen köpte jag på t-shirtstore i somras:


Kommentera 17 st

Modebloggerskans hemlighet

2008-12-12 | 11:42:46 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 14 st

Fem Favoriter och en jäkla massa småproblem

2008-12-12 | 10:35:08 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon bloggossfären. Huro står det till denna fredag 12/12?
Idag är det näst sista dagen i denna lägenhet. Imorgon flyttar vi helt..hoppas jag. Förutsättningarna just nu är inte de bästa.
Hantverkarna/målarna/mattläggarna har tagit längre tid på sig än sagt, jag har min huvudvärk som pulserar och skapar ren skär smärta när jag reser på mig eller böjer mig fram - en migrän kan väl knappast hålla i sig i 5 dagar?..Kan man ha fått muskelsträckning i skallen? Mamma är i usa, min bror som är lång och stark kryar på sig från maginfluensa, pappa har ischiastaskig rygg, Stefan fick en bristning i vaden i tisdags när han spelade bandy och hans pappa är också dålig i ryggen...och så snöar det för fullt ute och ingen hiss varken här eller i nya lyan..Yey..
Men Men, det ska gå.
Ja det var de massa småproblemen då..
Nu tar vi fem favoriter, som snyggAlexandra utmanade mig att lista.

Fem Favoriter:

Favoritplagg:
Jag får nog säga att min blommiga klänning is still going strong vad gäller favorit..längtar alltd efter att få bära den - Så skön! Min nya gröna klänning är också en favorit samt mina blå stuprör från H&M och självklart alltid mina Avannaplagg!..och så min fuskpäls.
.

Favoritväska: Just nu min stora stora svarta ifrån Lindex med stor rosettdetalj:

Favoritaccessoar: Massa pärlarmband och min stora svarta rosring i plast:Favoritskor: Just nu mina söta boots ifrån H&M även de med rosettdetalj:


Favoritmönster: Blommigt..och randigt..pch prickigt...jag är en sucker för mönster faktiskt..

Nu utmanar jag alla som vill göra denna att göra den ty jag tycker det är skitkul att se och läsa andras favoriter!
Kommentera 16 st

akta så du inte går in i väggen, fröken modebloggerska..

2008-12-11 | 22:52:52 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 18 st

Very bad blogger!

2008-12-11 | 19:39:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ber om ursäkt för att bloggen går på halvfart just nu samt att jag är oerhört dålig och otrevlig som inte svarar på kommentarer..Men mellan röjande, flyttpackande, revisormöten, beställningspaketeranden, skällande på hantverkare och denna dumma jävla bultande huvudvärk så finns inte ro eller tid att sitta ned ordentligt...eller äta..

Jisses vad jag längtar till mina vegoburgare jag ska tillaga om nån timme nu.....och man får ju ingen direkt hjälp av ena karln i huset heller..killar och fotboll alltså..Jisses..


Men jag tackar ödmjukast för att ni verkar rösta på mig i Elletävlingen och för all del - glöm inte att rimma och tävla om ett plagg ifrån Melba!..och vinnarna i min egna tävling från i söndags kommer dras snart.
Usch..Bad blogger!

Kommentera 22 st

..en hjärtlig gala kanske..

2008-12-11 | 15:26:56 | Avanna konst/design/foto,Så där, nu verkar de ha satt igång en fungerande mailadress man kan rösta till på www.elle.se ..
Så om ni gillar mitt tävlingsbidrag - en rosa klänning med korsettliv och vid tyllkjol samt hjärtdetalj i ryggen med pärlor
så får ni  jättegärna maila [email protected], skriv favoritklänning i ämnes raden och så Anna Larsson.
Kommentera 27 st

sunfaded polaroids..

2008-12-11 | 12:35:15 | Outfits och Garderoben,
Kommentera 17 st

en juledröm

2008-12-10 | 23:12:17 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag är så jäkla kreativitetsfullberusad just nu..Jag vill skapa skapa skapa..rita färglägga forma kläcka klicka spraka..
Men jag har inte riktigt tid eller ro till det just nu..en hel del annat att tänka på ..främst vad gäller flytten som jag hoppas går av stapeln helt i helgen, dels massa ekonomiska frågor..som alltid..att det där med pengar ska behöva ta upp så mycet tid bekymmer gnag och oro..dels en massa kring företaget och satsning, vad göra härnäst, vad som komma skall, vad ska det bli, hur vad vem vilka..

Ändå vet jag ju att om jag bara sätter mig ner och tillåter mig att skapa så känner jag mig ju så fri..

Kvällens lilla avslappningsalster..en juledröm..

(teckning: jag)
Kommentera 41 st

make my dream come true!

2008-12-10 | 18:51:36 | Avanna konst/design/foto,

Jag kunde knappt tro det i förmiddags när de ringde..
Elle.


Tidningen Elle.
Min absoluta favorittidning.
"Du är en av tio finalister i designtävlingen" sade Sara som ringde.

Jag är en av tio finalister i Designtävlingen..Kanske kanske så blir det min klänning som kommer sys upp av H&M och innebär att jag får gå på Elle-galan i en egen kreation...Vilket har varit min dröm i många år.

Det är nio grymma bidrag till i tävlingen, jag är smickrad över att ha kommit så här långt.
Men oj så salig jag skulle bli om jag faktiskt vann.
Och NI får gärna hjälpa till om ni vill och om ni gillar min design.

Mejla ditt svar till [email protected], skriv favoritklänning i ämnesraden.se alla 10 bidragen här.
Kommentera 96 st

åh det lackar mot jul!

2008-12-10 | 14:08:15 | Lyx,

Tro det eller ej men paketlyxen med posten från igår fortsätter idag...fast idag faktiskt litegranna på ett mer typiskt "storbloggarvis"..
Fick hem ett kit med lack ifrån Mavala, glittrande partylack samt tre lack i chokladform.och så här ser det ut "behind the scenes" när en galen katt hoppar upp i ens prrovosoriska lilla minifotostudio..


(foton: jag)
Kommentera 35 st

Modebloggerskan ska ha egentid

2008-12-10 | 11:20:40 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 24 st

Änglar? Ja visst fasiken finns dom!

2008-12-09 | 20:44:36 | Lyx,

Man kan vara så avundsjuk ibland på storbloggarna som får den ena presenten..gåvan..mutan (?)  efter den andra hemskickade var och varannan dag. Man kan känna att " jag vill ju också ha! Företag! Se hit! Ge mig"...

Men så ser jag till min egna lilla blogg, som jag älskar massor. Som ger mig ett driv och som håller mig igång kreativt eftersom den pushar mig..Ni - Käraste Läsare pushar mig nåt enormt. Vissa av er känns som de allra bästaste vänner och vissa av er känns som att ni alltid stöttar i vått och torrt och det är ganska så otroligt.
Och idag fick jag två paket med posten. Jag hade inte beställt nåt och det var sannerligen inga företag som fiskade efter gratisreklam eller femplusrecensioner av produkter,
Nej paketen innehöll ren och kär omtanke och kärlek från en för mig så högt värderad läsare och gyllene vän: Bim!
Som kommer med mail och kommentarer var dag, som kommer med kloka ord, stöttande värmande meningar och ger så otroligt mycket av sig självt trots att hon väl är den som kanske behöver mer support, stöd och kramar än de flesta.
Vilken människa!
Bloggosfären är full av rötägg som skriver att folk är fula,tjocka, anorektiska skelett, missfoster, misslyckade och gud vet vad.
Men när det finns sådan som Bimman..ja då vet man att godheten är ändå alltid störst.

I paketen låg olika teer, en sött vykort, en jättefin hårklämma, en ursnygg väska samt en halsduk Bim själv tillverkat.
Tack!


(foto: jag)
Kommentera 52 st

Do you have a trendy name?

2008-12-09 | 15:44:59 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Såg att sötKarin redan varit inne och nosat på ämnet..Idag är det alltså Anna-dagen.
Alla Annor har namnsdag.
Jag blev grattad av en inne på Ica alldeles nyss.
Anna är ett vanligt namn. På åttiotalets första häft - då ju jag är född, låg alltid Anna och Maria i topp över de mest populära namnen. Och under grundskoletiden var vi alltid flera Annor i klassen.
Men på senare tid har jag tyckt att antalet Annor minskat.
Precis som med kläder, musik, accessoarer, inredning etc går det även trender i namn.
Till exempel var det många som döpte sina döttrar till Wilma när Skärgårdsdoktorn gick på tv. Viggo blev säkert poppis på killsidan efter Sagan om ringen och Viggo Mortensen som spelar Aragon.

Det märks här i bloggosfären med. Precis som man ser bloggerskor iklädda söndertrasade jeans ena dagen eller Mickey Mouse-tees andra dagen så tycker jag man märker av olika namnströmningar.

Min blogg tycker jag besöks av väldigt många Malins, Alexandror, Sofior, Erikor och en del Karinar och Caroliner,

Det vore kul om alla/så många som möjligt som kikar förbi min blogg..under låt säga ett dygn, kunde skriva sina namn så kan vi se vilket namn som är "trendigast"..? Ni får jättegärna skriva vilket år ni är födda också så kan vi ju se om det var väldigt många Johannas typ 1987.


Kommentera 255 st

Modebloggerskorna undersöker och har teknikstrul

2008-12-09 | 13:29:48 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 23 st

Modebloggerskan förklarar nytt & gammalt

2008-12-09 | 11:22:33 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 25 st

Anna-fnatt..?

2008-12-08 | 21:20:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

Imorgon är det den 9:e december och officíella Annadagen!..Ja namnsdag alltså.

Men blogg.se-framsidan verkar redan idag ha lite grann Anna-fnatt..Hehe...

Kommentera 44 st

Mad for it!!

2008-12-08 | 17:33:43 | Egocentrerat&Vardagligt,

I've got a splittin' headache people!
Började lite smått innan jag lade mig inatt, lite bultande i ena sidan av huvudet när jag böjde mig framåt för att tvätta ansiktet.
Sov lite halvoroligt, vaknade när klockan ringde klockan 8 och vart helt omtöcknad. Så fort jag reser mig från sängen eller stolen och tar ett steg - blixtrande exploderande bultande smärta vid vänster tinning och ner bakom örat.
Känner bara yttepytte lite molande värk om jag är helt still..men om jag reser mig eller lutar mig så känns det som om huvudet ska explodera...
What the fuck?
Och hypokondrikern i mig tänker hjärntumör, blodpropp, hjärnhinneinflammation osv..
Försöker ta det så lugnt som möjligt men lite svårt när man är egen företagare samt att vi håller på och flyttar och hela bohaget skall packas ned i veckan..

Men vilken tur ändå att Aftonbladet idag har lite Oasisfrossa på deras web-tv! Fan vad jag längtar till konserten i januari!
Mad for it! Fockin' mad for it!Bilder från helgen tagna av Sassy.
Älskar det där rosa linnet med Hades på, från min egna kollektion hos Nelly.com.
Och visst är Milajkihalsbandet läckert!?
Kommentera 32 st

Tävla med Garderobsgrubbel och Melba!

2008-12-08 | 14:39:54 | Lyx,


Ja nu är det dags för tävling här på bloggen igen och för första gången har jag fått äran att få en sponsrad tävling.
Finfina Melba ställer upp med ett julepris!

Vinnaren får själv välja bland
Hoodie med knappar
Kanintröja eller
Heart sweater

Tävlingsuppgift: Hitta på ett julklappsrim kring något/eller alla av de tre plaggen du kan tävla om och skriv rimet bland kommentarerna till detta inlägg.
Du får jättegärna länka till tävlingen på din blogg, men är absolut inget krav.
Tävlingen avslutas på måndag den 15/12 klockan 20.00 och därefter utses en vinnare av mig och Melba.
Kommentera 68 st

Modebloggerskorna har nytt "jobbmöte"..

2008-12-08 | 12:40:28 | Outfits och Garderoben,(illustration: jag)
Kommentera 39 st

begrunda, beundra, fascineras, förfäras, skratta, gråta..

2008-12-07 | 18:48:44 | Lyx,

Så där, nu har jag varit hemma hos mamma och pappa och kollat på Desperate och Grey's och nu måste jag ägna min söndagskväll åt bokföringzzzzzzzzz..
Medan jag gör det kan ni ju dels, tävla om fyra Avannavinster här, om ni inte redan gjort det, kl 22 stänger tävlingen.
Och så kan ni njuta av, begrunda, beundra, fascineras, förfäras, skratta, gråta..ja vad vet jag av lite bildkavalkad från gårdagen:


Jag hade på mig egendesignat linne - finns hos nelly.com, kjol från Lindex barnavdelning, stövlar från ebay, smycken från Lindex, H&M,MIlajki och Topshop, hudfärgade samt nätstrumpbyxor från Lindex..jisses vilket projekt det var att få på sig de där nätmaskorna..


Snygga brudar!

Jag och Sassy..jag nådde visst inte upp till kameran..

Goa gubbar!

Snygga kläder - WIG!

Me und sassy again.

Tyckte den här bilden blev så otroligt coolsnygg...yes?!
Kommentera 37 st

after pink party

2008-12-07 | 14:48:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hallå bloggosfären.
Nu är jag hemmelihemma och kan blogga normalt
istället för med mobilen som tenderar att posta inlägg två gånger.
Göteborg och Pink Party igår alltså.
Stefan skjutsade mig till stationen i Falköping, genom värsta dimman. Allt var en kompakt vit massa kring oss och det gick bara se några meter framför bilen..kändes lite skräckfilmsaktigt. Men vi kom fram, pussades hejdå och jag klev på tåget mot Sveriges framsidan och hamnade i ett säte mittemot två små tonårstjejer som diskuterade i en halvtimme om hur man ska titta på sina naglar  - si om man är tjej, så om man är kille men ajaj ena tjejen föredrog att studera naglarna på det killaktiga viset eftersom hon tyckte sina fingrar såg smalare ut så..ja jisses.

När jag klev av tåget stod underbara vackra Sassy där och var både lääääängre och snyggare än i sin blogg. Sötfia!
Vi började vår vänskap med en dejt på en italeinsk restaurang, pasta+öl+vin..ja det det kändes verkligen som en dejt, vi var båda blyga och pratade lite tafatt om det ena och det andra..Men jag tror det här är en livlång kärleksvänskap som börjat.

Hem till Sassy, gos med hennes två söta katter, te och kaffe och snack innan vi gick på vodkan och scweppes och vi blev endast  fashionabelt 25 minuter sena till the Pink Party som dock då resulterade i att vi blev utan goodiebag..Men jag tvingade Amanda att övertyga mig om att det bara var skit i påsen ändå så att jag inte skulle vara ledsen...( fast det var säkert massa fint i den..)
Fast Rosa Festen blev inte lika sprakande bubbligt rolig som jag hade förväntat mig. Kände bara Sassy samt sötWysteria och Snyggjosiee där  och det kädnes som de flesta kände sig lite blyga och höll sig på sin kant.
Men Modevisningen med Amandas och Chungs nya egna klädmärke som lanseras till våren - WIG var rolig!
Jag coh Sassy drog dock vidare till en softare rockklubb/pub - Kellys..där vi tog en öl. Inga sittplatser lediga, så vi fick stå vid en pelare..där jag konstaterade att Sassy lutade slappt elegant med armen på den lilla hyllan man kunde ställa ölen på, medan jag själv hängde och klamrade mig fast..tänk att man kan vara så olika..jättelång och jättekort..smala ben, stabbiga ben..


(bild lånad från sassys blogg)
Kommentera 33 st

On my way home

2008-12-07 | 12:10:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 6 st

Pink

2008-12-06 | 20:44:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 14 st

Pink

2008-12-06 | 20:43:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 3 st

Nu är det fest!

2008-12-06 | 19:00:39 | Lyx,

Kommentera 2 st

fest...

2008-12-06 | 13:39:02 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det sämsta med att inte bo i samma stad som en fest är i är ju att det blir ett sånt projekt med packning.
Egentligen skulle jag knappt behöva packa nåt ty jag kommer vara borta mindre än 24 timmar, så trosor, tandborste, pincett (finns alltid nåt att plocka) mobil och p-piller skulle ju räcka..
Men när man är hemma och det vankas fest byter ju i alla fall jag om 2365 gånger innan jag är nöjd, och man kan gå hem om man glömt nåt osv..

Nu msåte jag ju ha med mig 2365 ombyten, smink som passar alla ombyten, accessoarer som passar allt smink och alla ombyten..+ skor..+ kamera + trosor, tandborste, pincett och p-piller..

Ja jisses..

Stackars Sassy..hon vet inte vad hon gett sig in på när hon så snällt erbjudit mig att sova hos henne...


Kommentera 24 st

Desperat söker jag efter BridgetJonestrosan...

2008-12-06 | 00:38:35 | Outfits och Garderoben,

Åh pust urk bläsch fuck ..
 Pink Party i Göteborg imorgon..eller idag blir dt ju..snygga slimmade bloggerskor på plats, rosa bubbel, modevisning..smala modeller..och här sitter jag och känner mig som en falukorv som försöker få plats i skinnet till en prinskorv..
Att det alltid ska bli så här..När det vankas fest och party och lite offentligt grejs..ja då kommer den där djävulen vid namn självhat och självföörakt fram och ser varenda valk och skavank.
Helt plötsligt är alla trosor för små och lårfettet roterar som en lotteritombola vid minsta rörelse och magen är rynkig tjock och cellulitig och man tänker..nej man VET att alla andra är ju så smala snygga och alla plagg skulle sitta finfint om jag vore längre och tightare.

Åh pust urk bläsch fuck .


Desperat söker jag efter BridgetJonestrosan som håller in allt samt extraslimmande strumpbyxor..

Satte mig i klädkammaren och försökte komma på nån slags partyoutfit som ser snygg ut, festlig, hipp, annorlunda, men ändå är bylsig, inte för tight och avslöjande inte åker upp om låren eller skär in i valkar..

Konstaterar att väskor är bra skit..de ger aldrig komplex....och mitt i självhatet tar man lite egocentriska egopics..
Kommentera 33 st

Fashion Illustration Calendar 2009 + Julerbjudande

2008-12-05 | 17:54:59 | Avanna konst/design/foto,

Yes!
Nu är den färdig!
Fashion Illustration Calendar 2009 från och av Avanna:


Varje månad har en illustration gjord av mig.
 En månad per sida
Röda dagar/helgdagar samt Internationella kvinnodagen är utmärkta men ej namnsdagar
Veckodagar, datum och veckonummer står utskrivet
 A4format
150:-
Inlagan ser ni här.
Frakt tillkommer med 20 kronor

Men det lackar ju mot jul så lite julerbjudande vore väl på sin plats?
Nu erbjuder jag en kaldener + ett svart ribbat today I'm wearing thislinne med antingen blå, röd,lila eller rosa text
för endast 350:-Linnena finns det bara ett fåtal kvar av och en del storlekar kan vara utplockade - så Skynda fynda om du vill ha!
Ingen frakt tillkommer på paketerbjudandet.
För att se hur övriga färger ser ut på texten eller bara beställa linnet - kolla här

För beställning eller frågor:
Maila  [email protected]
Kommentera 29 st

Vuxenpoäng och kjoltyg

2008-12-05 | 12:31:00 | Outfits och Garderoben,

Tvättid och bankmöten har min förmiddag ägnats åt och jag riktigt kände hur vuxenpoängen went bazookas och lät DINGDINGDING när jag idag började pensionsspara via företaget och diskuterade fonder och sjukförsäkringar och det ena och det andra med bankmannen samtidigt som jag tittade på klockan och såg att jag borde snart gå hem och lägga saker i tumlaren så det hinner bli torrt innan tvättiden är slut och undrade om det var för tidigt att ta sig en kopp glögg klockan 11..

Och så här vuxet..eller ovuxet, klädd är jag idag..hur många poäng får jag?* Kofta, Lindex Barnavdeling
* Linne, H&M
* Kjol, Mango tror jag..vann den i en tävling hos Alexandra
* Stövlar, Duffy - fick i födelsedagspresent.
* Strumpisar, Lindex
Kommentera 22 st

Modebloggerskan förklarar ett köp

2008-12-05 | 09:04:17 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)Jag har fått in en del gissningar vem denna modebloggerska är baserad på..En del verkar tro att det helt och hållet är jag..vem vet det kanske det är..eller att det är den och den kända bloggerskan..Jag säger varken bu eller bä..
Men just denna modebloggerska i detta inlägg är rakt av influerad och baserad på Engla och det här inlägget..Jag kunde inte låta bli..Det var så "modebloggerskan-aktigt"..att tycka att en t-shirt är snygg när man fått trycket förklarat för sig...Ja sött rent ut sagt.
Inget ont om Engla dock. Jag gillar Engla.
Kommentera 27 st

Två modebloggerskor fikar..ehh har jobbmöte..

2008-12-04 | 22:15:25 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 42 st

passa på att köp lite Avanna - fraktfritt!

2008-12-04 | 18:18:47 | shopping, provrummet & cravings,

Goodevening guys and dolls!
Kom precis hem efter en liten skön stund på Meddo..eller ja efter solningen blev det en sväng förbi systemet - glöggsugen.
Men är ganska så tom i magen så det får nog bli lite mat innan jag sörplar i mig juledrycken så jag inte blir alldeles för rund under fötterna.

Tänkte bara tipsa om att Nelly idag kör fraktfritt på allt så om ni tänkt beställa en julklapp eller två därifrån - allra helst från märket Avanna...hehe hoho , så kan ni ju passa på idag..och jag fick som en jättefin nästan chockartad julklapp idag i form av underbart duktiga Malins skiss av mig i sin egena konstnärliga julkalender! Så jäkla fint!


Kommentera 30 st

snart kan du planera med Avanna

2008-12-04 | 14:53:45 | Avanna konst/design/foto,

Har suttit och pillat med inlagan till nästa års kalender.
Nu ska jag bara printa ut alla 12 månaderna, en fram och baksida och sen göra spiralbidning på den innan jag kan visa ett färdigt ex och därefter ta emot eventuella beställningar.

Varje månad har en illustration gjord av mig.
En månad per sida
Röda dagar/helgdagar samt Internationella kvinnodagen är utmärkta men ej namnsdagar
Veckodagar, datum och veckonummer står utskrivet
A4formatKlicka för större version månad för månad:
Kommentera 33 st

nytt hår, ny tischa..eventuellt ny kamera..

2008-12-04 | 12:49:38 | Outfits och Garderoben,

Så där ja. Nu var man än mer blekt då.
Ja jag må vara snyggare i mörkare hår eller rödare eller neutralt blont men det är inte så jag trivs bäst.
Och man ska ju trivas inuti.
Dock går inte mitt hår få sådär ritkigt platinablondvitt ty min egna naturliga blonda hårfärg har så stark guldpigment så det slår igenom så lite gulstick kommer jag inte ifrån.

Men men nu känner jag mig fin och fräsch i håret, trimmad och fixad och så har jag min nya vrålsnygga tischa på mig.
Plus att jag varit vuxen och varit på banken och bokat möte till i eftermiddag för finanssnack om mitt företag..

..fast allt kan ju inte vara på plus tydligen ty efter dessa bilder togs for kameran i golvet och blixten krossades..Har ju extern blixt iofs..och jag orkar inte gråta över det heller..Jag ser det som ett tecken på att jag ska köpa ny kamera...stackars lille canon eos 400d..* t-shirt, ONLY, Calypso Tidaholm
* kjol, monki,
* strumpisar, Lindex
* stövlar, ebay
Kommentera 33 st

Hairligt!

2008-12-04 | 09:36:34 | Lyx,

Kommentera 17 st

det hårliga dilemmat...

2008-12-03 | 22:50:31 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Jaha..så var det då dags igen..frisörbesök.
Imorgon bitti klockan 09.00.
Och som vanligt är jag så totally fucking clueless om vad jag ska göra.
En lusta och längtan inuti om att göra nåt wild'n'crazy..göra så mycket som möjligt när man ändå måste betala en massa pengar. Rött rakat pudelpemanent lugg svart randigt kort...
Samtidigt vill jag bara bleka än mer och bli så där äkta fast fejk MarilynMonroeblondvit..

Ja sicka problem och dilemman en kan ha..
Kommentera 35 st

Modebloggerskan har haft en jobbig dag...

2008-12-03 | 20:11:06 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Kommentera 25 st

shopping med klös och rrroar!

2008-12-03 | 14:15:29 | shopping, provrummet & cravings,

Så nu har jag varit på lite föräljningsmöte.
En liten klädbutik här i Tidaholm som även startat upp i Skövde ville testa att sälja lite Avannakläder i butik - kul! Så ni som bor i Skövde kan imorgon bege er till Calypso och shoppa Avannalinnen.

Och att jag skulle gå ur en klädbutik med snygga toppar utan shoppa nåt själv vore ju ganska overkligt..Jag kom därifrån med två t-shirts med tigerhuvudprint. Kunde inte bestämma mig för om den grå eller svarta var snyggast så jag köpte båda.
Snyggt till svarta stuprör, blåjeans, tight kjol, snygga strumpbyxor, stövlar, högklackat..ja massa.
Dessutom kostade det bara 100 kronor styck.

G-R-R-R-R-E-A-T som Kellogs Frostiestigern skulle ha sagt.Dock var de lite väl små i storlek...och så kom designern i mig fram och genast började tänka " att om man gjorde lite lösare där och gjorde om lite där och så gjorde i 100 % bomull istället och sen i den kulören istället och så lite så och lite så så skulle det vara en perfekt t-shirt.."..
Kommentera 50 st

1 minut..

2008-12-03 | 12:40:51 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Kommentera 19 st

dagens planer..för nästa år..

2008-12-03 | 10:05:33 | Avanna konst/design/foto,

Godmiddag och godförmiddag bloggosfären.
Hoppas ni vaknat till en finfin tis..ehhh onsdag är det ja..onsdag.
Ute är det vintervitt och juligt, inomhus är det stökigt..fast ine julestökigt utan bara flyttstökigt...Men ska försöka styra upp det lite då ett par ska komma och kolla på den här lägenheten vid lunch.
Annars står väl bokföring på schemat idag, samt lite pkatering av beställningar och så ska jag sitta och skissa på nya illustrationer samt nya projekt till tonerna av Absolute Christmas...ahhh!

Satt uppe en stund inatt och skissade på nästa års Avannaillustrationskalnder..kalendrar..Nån som skulle vara intresserad av att köpa en kalender med mina illustrationer i?
150:- + frakt i så fall.
Kommentera 33 st

Modebloggerskan påbörjar juleshopping

2008-12-02 | 19:46:23 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 21 st

Marilyn oh Marilyn

2008-12-02 | 16:12:08 | shopping, provrummet & cravings,

Har haft en skön dag.
Gick och solade i 21 minuter, smörjde in mig med en exotiskt doftande bronzerprodukt innan och tog en härlig varm dusch efteråt.
Sen kom Karin och vi gick till Nohrbergs och åt varsin saffransfylld lussekatt och satt och pratade om allt..så som jag bara kan göra med hene.
En sväng in på Bokhandeln resulterade i lite shopping!

Ännu en fotobok med Marilyn Monroe..undrar hur många jag har nu..Och så årets första julklapp! Till Mamma. Slog in den precis vilket inte var så lätt med två små buskatter som skulle fånga både tejp,papper och snöre hela tiden..

Kommentera 23 st

det spösnöar!

2008-12-02 | 11:59:48 | Lyx,

God förmiddag/lunch bloggosfären!
Hur står det till?

Bloggen har krånglat av och till hela dagen, de gjorde nåt systemunderhåll under natten.
Jag gick upp redan vid kvart i sju imorses, tänkte ta en morgonpromenade, men det spöregnade och halsen värkte litegranna..så jag myste ner mig i sängen igen för att snooza litegranna..vaknade halv elva...Rullade upp persiennen och fick se att det istället spösnöade ute !
Tänkte traska iväg till Meddo nu och sola litegranna, få lite färg på min vintergrådaskiga hud.
Ska ju iväg till Göteborg i helgen och festa!
Ska bli skitkul . The Pink Party som dessa två råcoola brudar anordnar på BLVD.


Chung och Amanda fotade av mig utanför Nelly.

Linnet Amanda har på sig är ett guldigt "Tonight I'm wearing this" och jag har fått frågor kring det samt sett att Aaanda fått frågor om det säljs på Nelly.
Det gör det inte.
Det säljs endast via mig, kostar 250:- och finns bara kvar i ett fåtal i strl Xs och S och även i silver. Perfekt partytopp för julens fester.
Maila [email protected] för beställning.

Kommentera 40 st

Modebloggerskan kör juletävling

2008-12-01 | 22:23:28 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,Yep - you heard the modebloggerska!
Nu kör vi lite tävling/utlottning.

Som ett litet tack för all support coh kärlek jag känt från många av er läsare senaste tiden.
Som tack för att ni ger feedback och ris och ros när jag ber om det - som t ex igår,fortsätt gärna komma med synpunkter hur NI tycker att en Avannakollektion ska se ut!

I potten ligger:
- ett svart Today I'm wearing thislinne, ganska tight och slimmat och passar en xs/s. Detta linne är från min allra första provtrycksomgång för ett år sen och just det linnet gjordes  bara i 3 exemplar. Det är alltså inte det vanliga ribbade.
- en vit t-shirt med I shoes youmotiv, strl XL
- en signerad utskrift på finare papper i A4format av "Modebloggerskorna shoppingfilosoferar"
- en signerad utskrift på finare papper i A4format av motivet som var mitt vinnarbidrag i The Pink Collection hos iIndex.

Lämna en kommentar om vilken vinst ni vill vinna. Tävlingen avslutas söndag 7/12 klockan 22.00.
AVLSUTAD!

Kommentera 226 st

Modebloggerskan tycker till om finanskrisen..

2008-12-01 | 18:26:26 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 33 st

Modebloggerskorna shoppingfilosoferar

2008-12-01 | 14:51:00 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 27 st

hmm vem bar röda byxor..?

2008-12-01 | 12:31:09 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Hmm..imorses hade jag bråttom..vad skulle jag välja i garderoben..? Behövde lite inspiration..hmm röda byxor - JA!..Hmm var såg jag röda byxor senast..? Var det i en tidning? Var det på typ Ebbba von Sydows blogg? Nja..hmm ..det är ju i och för sig tomtetider nu..Ja just det jävlar ja..

Ja vi har väl alla våra olika inspirationskällor..

Kommentera 10 st