GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

tänka lite utanför sin instängda lilla låda

2015-01-29 | 14:19:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Ibland bubblar det över inom mig när jag tänker på mångas trångsynthet och oförmåga att kanske se och tänka lite längre än vad näsan räcker.
 
Det gör mig ledsen och förbannad när jag ser och hör svenskar som anser sig ha det dåligt skylla just sin "taskiga" situation på invandrare och flyktingar. Och det är ett problem inom politiken också att det oftast ställs två grupper som har det sämre ställt mot varandra istället för att se uppåt, att det är där snedfördelningen sker. Jämför inte pensionärers ekonomi med invandrares ekonomi.
Likaså förstår jag inte resonemanget hos en del svenskar som går på t ex bidrag och som köper cigg för de pengarna sen raljerar över en tiggare som med sin garanterat ganska usla timpeng kanske sitter och röker?
Jag förstår inte vanföreställningen en del har att alla invandrare och flyktingar har det så himla gott ställt och får så himla mycket..
När man jobbar så som jag gör, i livsmedelsbutik med låga priser där en stor del av kunderna är just invandrare och flyktingar så ser man hur de vänder på varenda krona..men också hur de får väldigt mycket mat för väldigt lite pengar.
Och även skillnaden på hur de handlar mot oss svenskar.
Det är inte snacks och godis och läsk och fryspizzor i deras korgar.
Det är tio burkar tomatkross, en påse ris, flera kilo lök, hela kycklingar , rotfrukter, mjöl.
Och jag blir ledsen när jag hör suckar och pustanden från svenskar i kön som med en gång bara räknar med att det ska bli "problem" i kassan.
Jag beundrar dessa från andra länder som inte kan språket eller valutan som tappert går och handlar och klarar av det med bravur och handlar både smart och ekonomiskt och som dessutom så gott som alltid är väldigt vänliga.
 
Jag blir även förbluffad idag när jag surfar in på Bloggkommentatorerna och läser lite kommentater under vissa inlägg där det råder väldigt hätsk stämning och nästan hatisk besserwissermentalitet från folk som absolut vet bäst om andra bloggare. Om bloggares liv och ekonomi och vardag.
Att vissa bloggare måste vara så himla ensamma och olyckliga bara för att de visar upp t ex snygga outfits varje dag "trots att de inte har ett jobb att gå till/jobbar hemma".
Herregud..när jag jobbar hemifrån tycker jag det är viktigt att just klä på mig och inte dra runt i pyjamas just för att ändå känna att jag jobbar och inte bara är hemma. Rutiner är väldigt viktigt, aknske än viktigare just om man jobbar hemma för att kunna skilja på just hem och privat.
Och nu när jag jobbar i matbutik och har arbetskläder mest bestående av fleecejacka, jeans och arbetsriktiga skor tycker jag det är än roligare att klä mig i alla mina älskade kläder jag lagt pengar på de dagar jag är ledig och har möjlighet.
Hemmalunk behöver inte betyda sunk.
Jag förstår inte heller grejen med att läsare klagar över vad bloggare gör med sina eventuella pengar och saker den får via just bloggen som det står besökaren fritt att ens besöka och som just via dessa besök faktiskt bidrar till att bloggaren får just grejer.
Och tror folk fortfarande att en blogg är bloggarens hela sanning?
Se en blogg som en ytlig bekant eller kanske en kollega..du delar med dig av vissa saker ja men kanske inte det du delar med din bästa vän eller partner.
Bara för att du får vissa glimtar och skärvor så blir du inte en expert eller vet allt om en människa.
 
Kommentera 12 st

I ♥ Netto

2015-01-29 | 08:51:41 | Hus/Renovering/Inredning, shopping, provrummet & cravings,

 
Jag jobbar ju numer på Netto, som butiksbiträde. Och jag trivs oerhört bra med det.
Väldigt socialt med alla kunder. Dagarna går väldigt fort så det blir aldrig långtråkigt.
Jag har fått ganska snygga rygg och armmuskler tack vare allt lyftande och bärande av kolonial samt frukt och grönt..Räknade väl ut på en fruktinventering att det är några flera hundra kilon man lyfter totalt under ett morgonpass när nya grönsaker och bananer ska upp.
Och sen är det en rolig affär i sig.
Matsortimentet blir bara bättre och bättre men framförallt har Netto jäkligt mycket fint till hemmet och det är roligast att jobba måndagar när vi fått nya leveranser av kampanjvaror och folk nästintill hänger på låset klockan 8 på morgonen i hopp om att lyckas roffa åt sig vissa prylar.
Ovan ser ni några av mina senaste egna "fynd" på jobbet.
En underbar zebramönstrad pläd, doftljus och så en mask som hörde till Nyårssortimentet men som jag tycker blir en oerhört fin inredningsdetalj.
Kommentera 3 st

Mycket mer än bara lite färg

2015-01-28 | 14:30:49 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
Jag har börjat att måla en del igen.
Tavlor alltså.
Massa färger på stora och mindre stora canvasdukar.
För egen skull när tid och lust och inspiration finnes..
För att känna lite befrielse.
 
Just tavelmålandet är något jag i kreativ väg gör helt utan en enda säljtanke bakom alls för jag tror inte jag vill vara en säljande konstnär..inte tavlor i alla fall. Illustrationer och teckningar som givetvis också kan räknas som konst - jag är inte så knusslig eller divig alls med vad som är konst och inte konst - det bestämmer DU helt själv. Och DU bestämmer också själv om du är konstnär eller inte.
 
Teckningar blir dock inte på samma sätt personliga för mig som en tavla. EN teckning är lättare att göra om eller göra reprouktioner/kopior utav och ändå få samma "känsla".
En tavla är en tavla och det finns bara en enda.
En endaste enda.
 
Ibland är det nån som vill köpa en tavla och undrar om priset.
Och hade jag velat sälja hade det kanske varit lättare att sätta priser ..men jag får ångest och vånglar..
Men när jag väl bestämmer mig så sätter jag ganska höga priser på mina tavlor..eftersom att jag älskar dom och det ska verkligen kännas "värt" att sälja dom.
" Men varför kostar dom såååå mycket" frågar vissa..
Tja..kan man sätta pris på kärlek? Mina egna kärlek till tavlan och den som kunden ändå uppenbart känt eftersom den vill ha tavlan?
Kommentera 4 st

en lördag...

2015-01-24 | 21:04:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
 
Hej på er blogosfären. Hoppas att ni mår fint och har en underbar helg!
Jag njuter av att vara lite ledig. Jobbat åtta dagar på raken så är lite mör i kropp och knopp. Så "vanlig" ledig helg är efterlängtat!
Och vi behövde verkligen lite ledig tid tillsammas , jag och min karl.
Bara vara.
Det är lite jobbigheter och sorger på flera plan fortfarande  i våra livoch nya tillkommer..när ska vi och familjen få en liten break undrar jag ..?
 
Jag gick upp vid 8.15 imorses då jag inte längre kunde "lura" våra kissemissar att gosa i sängen och ta sovmorgon. Satte på kaffe och Nyhetsmorgon. Donade lite med ditt och datt.
Efter frukost drog vi iväg till Skövde för lite shopping som inte finns på hemmaplan ( är väldigt för att stötta den lokala handeln så gott det går).
Fika vår favoitcheesecake på Waynes Coffee..och ja bara umgås och komma ifrån stan litegranna.
 
Kom hem med nya kuddar, fönsterlampor, prydnadskuddar, doftljus, nya målardukar, ditt ochdatt och en vacker silvrig kandelaber och rosa ljus.
25 minuter på rosa löpbandet och efter en dusch blev det hemmagjord pizza och ett gott glas rött vin.
Och nu päser jag i soffan och vi ska besluta vad vi ska titta på..film eller tvserie.
 
Kommentera 2 st

born on a different cloud

2015-01-20 | 14:18:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Tack till er som skrivit så snälla och värmande ord under förra inlägget ♥
Det känns ganska så faktiskt att NI finns som tycker att just min blogg är den bästa.
Det gör mig jätteglad!
 
Självklart visar jag, liksom de flesta bloggare, bara upp en viss del av mitt liv, väl valda bitar men jag försöker att även om jag döljer en hel del ändå visa en ganska så sann bild trots allt.
Jag må bo i ett rosa hem men utan att ha byggt upp en rosa bubbla.
Inte en skinande ren och vit heller.
Jag vill ju att det ska finnas plats för oss också som har lår som går ihop, som äter smaksatt kvarg för den är godare än naturell, som inte äger en enda pryl från Svenskt Tenn eller har nån magisk ämnesomsättning som gör att vi minskar x antal kilon varje år trots att vi äter som "hästar".
En plats för oss som vågar ha lite politiksa åsikter och inte räds för att uttala dom för rädsla att minsta sponsorer.
För oss som är över 30 år, som har företag som faktiskt inte gett en massa miljoner på banken utan snarare skulder , inte äger märkesväskor på armen eller kan sticka utomlands flera gånger om året.
Mamma Scans köttbullar istället för råbiff.
En plats förr oss som faktiskt är lyckliga och funnit mening med livet utan barn.
En plats för oss med både skimrande drömmar och grådassig diskbänksrealism.
 
Tja.
Lite så.
 
Idag har jag njutit av att jag haft ledig förmiddag då jag jobbar kväll ikväll.
Jag tog mig sovmorgon, slösurfade länge i sängen mixat med Candy Crushspelande och bara önskade att den snarkande katten kunde hämta en cappucino.
Två koppar kaffe till frukost och en skål med yoghurt, vanilla quark och hallon..följt av två rutor jordgubbschoklad.
En halvtimme på det rosa löbandet och ett avsnitt New Girl för att sedan sitta i telefonkö till Skatteverket för att få rätt blankettnummer till olika Skatteärenden.
Nu ska jag ställa mig vid spisen och göra nån slags kebabtallrik lagom till Stefan kommer hem, käka ihop i kanske 5 minuter inan jag beger mig till jobbet.
En tisdag i korta drag.
 
Kommentera 7 st

Att blogga eller inte blogga..

2015-01-18 | 19:24:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Min kära lilla lilla blogg..ibland ekar det tystare här inne längre än vad jag tänkt och vill.
 
Men denna blogg startades först och främst för att jag ville "nå ut" med mitt skapande..tecknandet, skrivandet och fotograferandet.
Det var tecnandet som uppskattades mest och det blev till klädmärke, företag och karriär...och bloggen blev än mer marknadsföringskanal.
Sedan lades webshop och klädmärke ned..jag fick anställning och "vanligt" jobb och nu har jag hittat tillbaka lusten till skapandet utan säljtänk i bakhuvudet ..och mellan jobb , hus, katter ,sambo,  skapandet för egen skull och tid att bara vara så försöker jag väl nu kanske också hitta ett nytt sätt att blogga kanske.
Jag vill inte sluta blogga..inte än, men det får bli lite när det blir. Vissa dagar kanske flera inlägg, sedan kanske flera dagar av tystnad.
Jag är ju mycket mer aktiv på instagram @avannadesign eftersom det blir mer ögonblicksbilder där och kanske bara någon mening eller två till bilden.
Om jag ska blogga , vill jag ha något mer att säga än en enda rad.

Ni är iallafall en liten skara trogna läsare som fortfarande kikar in här och det är jag glad och tacksam för♥
 
Denna söndag har jag i alla fall jobbat, jobbpass 3 av 8 på raken. Jag och min karl delade på en pizza efteråt och sen fick det bli nästan en halvtimme på löpbandet...herregud jag vill ha vår, ljusare dagar och behagligare temperaturer NU så jag kan springa ute.
 
Nu får det bli te och choklad i soffan. Ska se senaste Pretty Little Liars och så får det nog bli ett avsnitt av Downtown Abbey också.
Tidigt sängående ska jag försöka få till då jag ska upp 05.00 imorrn bitti.
 
Hoppas ni alla haft en skön helg!
Kommentera 8 st

änglar med tuttar horn och vingar..

2015-01-13 | 16:47:47 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

 
 
Tre bilder från skissblocket idag, första A4storlek , de två andra i A3.
Får se om jag omvandlar någon av dom till akrylmålning på stor duk
Kommentera 1 st

det är aldrig "bara" ord.

2015-01-12 | 12:26:00 | Egocentrerat&Vardagligt, Krönika/Politik/Tankar,

 
Måndagens kontor.
Här sitter jag nu och sörplar Java, lyssnar på soundtracket till Rock of Ages och skriver min månadskrönika till lokaltidningen..lite extra tacksam just denna gång att jag får just skriva mina egna ord, tankar och åsikter .  Att jag får och att det går. Även om det "bara" handlar om mode så får jag ändå sväva ut . Det får handla om mer.

Som jag redan skrivit är yttrandefriheten en lyx. Det är bland det viktigaste vi har i en fungerande demokrati.
Det är en rättighet vi måste värna om. Men också en rättighet som ska behandlas med respekt som  den både kräver och förtjänar.
För den är inte lätt.
Jag är för yttrandefrihet men när terrorattacken mot tidningen Charlie Hebdos skedde kunde jag inte ställa mig bakom t ex taggen JesuisCharlie i sociala medier då jag absolut inte kan stå bakom allt den tidningen publicerat rent åsiktsmässigt eller på bekostnad av olika samhällsgrupper.
Det är så lätt att folk enas i en "kamp" utan att vara källkritiska och att en kamp man tror är "rätt" också bara spär på hat och missförstånd..missuppfattningar.
 
Yttrandefriheten..ett ständigt moment 22.
Självklart ska man kunna få säga och skriva vad man vill..samtidigt vill man ju bara sätta munkavle på vissa.
Jag kan inte stötta en tidning som gjort sig lustiga på bekostnad av muslimer och homosexuella och samtidigt tycka att vissa Sverigedemokater inte ska få öppna truten.
 
Men bemöt och strid ord med just ord. Aldrig våld.
 
Ord är makt. Ord är påverkan. Ord är känslor. Ord är viktiga.
Kommentera 5 st

du och jag soffan..du och jag

2015-01-11 | 13:36:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

 
Hej på er blogosfären. Jag hoppas ni har en skön söndag och inte har drabbats hårt  av vare sig storm eller snöoväder.
 
Jag har nog min slappaste helg på evigheter.
För det första är det min första hellediga helg på jag vet inte hur länge och det känns som en lyx!
Jag har ju varit helt tokförkyld i veckan men pga personalbrist på jobbet, gått dit och knegat på ändå. Inte att rekommendera nej men ibland får man helt enkelt bara bita ihop. Men när jag slutade i fredags eftermiddags så var jag toalt trött och slut.
Så denna helg ser jag till att vila och kurera mig. Både kropp och knopp.
Igår låg jag i sängen nästan till kl 11. Har jag ens gjort det sedan tonåren tro?
Frukost och efterföljande fika i soffan framför spännande dokumentärer på Netflix om industrialismens byggnadsunderverk.
 
Senaste Pretty Little Liars såg jag också..tänk när jag var tonåring såg jag tonårsserier där huvudrollsinnehavarna var dubbelt så gamla mot vad de spelade..och nu är det jag som är dubbelt så gammal mot vad skådisarna ska spela..haha.
 
Jag lyfte mig nog bara från soffan för toabesök igår.
Soft värre.
 
Och idag fortsätter det lite likadant..
Tog mig lite frisk luft nyss och skottade lite men nu blir det åter soffa och te och choklad.
Bestämde mig för att ge Downtown Abbey en chans - inte sett ett enda avsnitt innan..Och kan väl säga att nu efter två avsnitt så känner jag mig frälst och fast.
Så gottigt att ha flera säsonger att plöja igenom!
 
Kommentera 2 st

Never shut up

2015-01-07 | 22:29:03 | Illustration/Teckning/Konst/Design, Krönika/Politik/Tankar,En snabbteckning Direkt från blocket denna afton.
Älskade lilla värld.. Ska det vara så svårt att visa varandra respekt?
Skippa maktlystnad och självhävdande?
Vi bor och andas och lever på samma lilla blågröna planet vi alla har priviliget att kalla för hem. 
Hat föder hat. Rädslor föder förakt.
Men kärlek ger också kärlek tillbaka . 

Demokrati får inte bara bli en illusion. 
Kommentera 3 st

Trendigt värre

2015-01-07 | 11:32:08 | Egocentrerat&Vardagligt, Hus/Renovering/Inredning,Mina senaste shoppingköp från jobbet/Netto :
Kudden i bakgrunden med metallicfjädrar , ljuslyktan , underbara doftljus samt skärbräda i marmor.. Så trendigt och bloggigt så det ryker om det haha. 
Måste kompensera detta med nåt rosa känner jag. 

Fortsatt förkylt/flunsigt Läge här idag. Snutit mig så mycket så känns som ansiktet blivit så torrt att det matchar marmorn i sprickor . 


Kommentera 1 st

Sjukstuga & kattkalabalik

2015-01-06 | 20:52:32 | Egocentrerat&Vardagligt,
Nu har den lätt irriterande känslan i halsen som kändes hela helgen brutit ut i nån flunsa/förkylning .
Jobbade igår och kraxade hest i kassan.. Skulle varit ledig idag men personalbrist gjorde att jag ändå fick jobba halvdag vilket ju går med lite alvedon och vilja.. Men varit ganska utslagen sen jag kom hem förutom när lite kalabalik utbröt: 

Låg sjuk i soffan med feberfrossa när jag såg Biscotti gå in i badrummet för att kissa ned badrumsmattan och sekunden efter börjat Ozzy kaskadkräkas och jag lyckades väl vrida till ryggen när jag flög upp för att stoppa kissande katten samt blev klöst på ena patten av Ozzy när jag höll honom över diskhon vid kräkning nummer 2 för att bespara mattor väggar och golv. Suck ,

Fan jag vill bli frisk nu.
Ett enda löppass ute på nästan 1,5 månader och ett löpbandspass .. Förkylningar migrän magsjuka jobb. 

Vill känna mig frisk och stark som jag gjorde i november när jag slog personbästa varje vecka på löpningen och kände mig nästan oövervinnerlig . 

Jaja inte stressa. 
Vila och återhämtning och vara snäll mot sig själv. 

Nån som har nåt film eller serietips nu när jag planerar ligga i soffan  hela dagen imorrn ? 

Kommentera 4 st

Leo faux fur

2015-01-04 | 18:43:23 | Egocentrerat&Vardagligt, Outfits och Garderoben,


Är lite kär i den här leopardmönstrade fuskpälsen Jag fick av Stefan i julklapp. 
Sitter finfint och jag brukar inte gilla hyskor /hakor som de flesta pälsar har som stänganordning men de här på denna päls är riktigt bra. 
Fin längd, mjuk, gosig, snygg och lite too much på ett bra sätt.. Lite som jag själv helt enkelt höhö . 

Är fortfarande lite tagen av alla fina klappar jag fick denna jul. 

Värmer extra att tänka på när lite annat känns oroligt i livet samt att det varit DN vecka med både nåt migränanfall/magsjuka och nu ännu en förkylning. 
Kommentera 2 st

Stayin in or going out.. Same outfit

2015-01-02 | 16:26:46 | Outfits och Garderoben,

Mysbyxor i all ära slappa hemmadagar men så här års när sommaren är långt bort och hyn är blek och glåmig känner jag mig så lätt sunkig .. Så då vill jag ibland klä "upp" mig lite fastän det bara vankas film i soffan och kanske hemmafix.
Och det görs så lätt egentligen utan att kännas stelt och för uppklätt.
En skön kofta, ett par strumpbyxor och som idagett långt skönt mjukt linne som får vara klänning istället. 
Kostade endast 30kr på Netto.
Mjukt och följsamt så känner inte nån obekvämhet alls som det kanske lätt blir i tighta fodral. 
Denna outfit funkar jättebra som hemmamys men går ju också så lätt att klä upp med lite accessoarer , mer smink och ett par klackar om man t ex ska bort på middag . 
Kommentera 2 st

Nature.. Wow

2015-01-01 | 20:27:10 | Egocentrerat&Vardagligt,
För att spinna vidare lite på vad jag skrev i förra inlägget om att jag föredrar att motionera utomhus så är bilderna ovan ett exempel på det.

Det är ren lyx att få och kunna röra sig ute i naturen , andas frisk luft och tanka d-vitamin i dagsljus men också att få uppleva naturens underbara och fantastiska skepnad och förändring under ett år. 
Möta vår, sommar, höst och vinter. 
Se kala grenar spricka ut och och bli till fantastiska lövverk se blommorna blomma och höra fågelkvitter se hästar och kor för att sen se hösten färgpalett innan vinterfrosten tar vid. Känna dofter av regnvåt asfalt och av dagg , av solvarm skogsstig, syrener och den första förnimmande doften av snö. 

Ovan ser ni foton av samma plats med 6 månaders mellanrum. En tropiskt varm sommarkväll och en frostigt kylig kall vinterdag . 
Vackert. 
Kommentera 3 st

Balans

2015-01-01 | 15:16:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

 


Gott nytt år på er blogosfären ! Hoppas ni har en bra första dag på 2015!
 
Jag började min med rostmackefrulle och kaffe. 
Sedan drog jag på mig nya julklappstightsen och nya julklappslöpskorna och hoppade på nya rosa löpbandet som jag köpt av svägerskan. 
Och hey stånk fy vad tråkigt det var.. Precis som motionscykel.. Jobbigt-yes , svettigt- yes men jag håller fast vid att motion görs bäst utomhus i frisk luft och att man faktiskt kommer nånstans när man rör på sig. Nothing beats the feeling. 
Men är säkert nyttigt att blanda lite och smidigt när vädret är kass . 
 
En rosa fin hallonbiskvi har också inmundigats. 
För jag gör inga nyårslöften som handlar om att sluta eller skapa förbud . Vi pratade om det igår min kloka mamma och jag. Det är så meningslöst . Löften ska bara vara positiva för en själv och jag finner lycka i att både röra på mig och att äta gott och vad jag vill. 
Balans! 
 
Sen har vi alla olika mål och olika tycken om vad som är viktigt här i livet . 
 
Och jag kommer sannerligen vackla även i år och vara självdestruktiv många gånger om och klaga på eventuella extrakilon och ibland kommer jag vara överväldigande självstärkande också. 
Viktigast är väl i slutändan att man i alla fall är ärlig mot sig själv vilken bubbla och fasad man än försöker upprätthålla utåt. Medveten om varför man gör si och så och för vem. 
 
Glöm inte att leva. 
Kommentera 2 st