GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

More egopics from the dressingroom

2008-06-30 | 22:51:34 | Outfits och Garderoben,

Ja här får ni några ytterligare egopics från provrummet..fast ett annat provrum..med lite ljusare ljus, fast itne lika snyggt inrett..men med lite större yta och mer distans till spegeln..
Fast hur var det med självdistansen...hmm...


* Jeansjacka, Cheap Monday
, Tröja, Monki
* Byxor, H&M
* Skor , Monki
* Väska, Väskcity Tidaholm
Kommentera 29 st

shopping blir lätt snurrigt

2008-06-30 | 20:22:45 | Outfits och Garderoben,

Oj..tog promenad med mamma, kände mig skitseg i benen, hämtade sedan ut ett paket på posten - oväntad och fin sommarpresent, kom hem, tog av mig skorna, la mig i sängen och stensomnade i några timmar..Nu känns huvudet äckligt grötigt och kindbenen värker.

Måste nog dricka några koppar te och äta lite jordgubbar. Sen ska jag fotografera dagens shopping..Och även helgens shopping - köpte ju en väska i väskaffären...Å andra sidan har jag ju inte visat vad jag shoppade i Stockholm innan midsommar heller...

Så i vilken ordning ska jag egentligen visa saker? Dagens shopping först? Eller väskan från i Fredags först? Eller Shoppingen från Stockholmstrippen första och sen väskan och sist dagens shopping..
Ojoj..Snurry in da head nu asså..Väldans snyggt provrum jag var inne i dag...och jag blev så nöjd med vad jag provade där inne så det jag väl provade och sedermera köpte är alltså en del av dagens shopping..
Men den grejen syns inte på bilderna..Fast där syns ju i och för sig väskköpet i från helgen..och även ett av Stockholmsköpen...

Oh My..
Kommentera 30 st

Alla gillar ju sex

2008-06-30 | 16:40:44 | Egocentrerat&Vardagligt,Pust och stånk och aj ömma fötter!
Men nu är jag hemma efter heldagen i Skövde.
Ska kolla igenom mina små köp - bidde itne så många och så ska jag bege mig ut på promenad med mamma..Sen ska jag ägna bloggen en massa uppmärksamhet igen.

Men så länge kan ni väl se till att rösta på mig i Alicias tävling...ja om ni brukar gilla hur jag fotar då..Skriv bara en 6:a i kommentarsfältet...Alla gillar ju 6..right?

Kommentera 21 st

Man blir hungrig av shopping

2008-06-30 | 14:17:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 27 st

Skorea- farligt

2008-06-30 | 12:40:26 | Skor Skor Skor!,

Kommentera 12 st

two girls going shopping

2008-06-30 | 08:50:36 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)

Nu sticker jag till Skövde för lite shopping med älskade Karin!
Ciao!
Kommentera 25 st

Best Photographer

2008-06-30 | 08:09:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon babes, guys and dolls?
Sovit gott?

Jag somnade som en stock, drömde visserligen knasiga drömmar, men har sovit skönt hela natten. Vaknade i ett halvdrömskt tillstånd till ljudet av spöregn och tänkte i min morgondvala att jag skulle ringa Karin och säga att vi tar bilen till Skövde idag istället för bussen...Men när jag vaknade till ytterligare and came tome my senses så att säga så kom jag ju på att jag inte har nåt körkort.

Hehe.

Anyways and anywhooo.

Jag är nominerad hos Alicia och hennes fashion blogger awards. Jag var nominerad i kategorin " Most likely to succeed" men där glömde jag be er rösta...dumt, för jag är väl ganska så likely egentligen att lyckas i och med att jag designar saker..
Men i alla fall, idag är jag nominerad i kategorin "Best Photographer" och om ni tycker att jag handskas med kameran hyfsat får ni ju gärna lägga en röst på mig.(foton: jag)
Kommentera 9 st

grönt med volang

2008-06-29 | 23:44:50 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 24 st

singelfriheterna

2008-06-29 | 21:51:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag kommer ihåg när jag skaffade min alldeles egna första lägenhet.
Visst,jag hade flyttat hemifrån innan jag skaffade egen lägenhet, men då bodde jag ihop med två andra tjejer i en andrahandslägenhet i Stockholm och sen bodde jag ihop med brorsan.
Men när jag flyttade tillbaka till Tidaholm, efter ett år i huvudstaden så , skaffade jag min första egna lägenhet och bodde helt själv.
Första kvällen i den egna lägenheten så satte jag på typisk för mig ensamtjejkvällsmusik - såsom tidiga Madonna, lite Cyndi Lauper, lite depche och lite Ramones. Jag hade ett vhsband ( ja detta var hösten 2001 så vhsband var fortfarande vädligt vanliga) fullt med Sex and the Cityavsnitt och jag skulle korka upp en flaska med rödvin.
Dock hade jag ingen korköppnare, så pappa fick komma och öppna vinflaskan åt mig.

Och jag minns friheten och härligheten med att äntligen få skaffa sig sina egna vanor i sitt egna hem.
Gå naken när man ville, äta när man ville, fylla sitt egna kylskåp med vad man ville..om än mest med saltgurkeburk, mjukost och snabbmakaroner då jag levde på csnpengar.
Prata i telefon sent på kvällen, dansa i hallen,ta med killar hem efter krogen,  leka rockstar i köket osv...

Och även om jag nu är sambo så  tar jag mig fortfarande de där singelfriheterna tillika jag-njuter-av-att-vara-vuxen-jag-gör-som-jag-villkänslan..

Som att skippa riktig mat till middag och istället dricka drinkar och äta choklad...(foto: jag)
Kommentera 39 st

Sval och Skön i Paris...?

2008-06-29 | 19:47:55 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 43 st

Avanna skymtas i Amelia

2008-06-29 | 17:11:22 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Har ju glömt att visa att en av mina t-shirts syns i senaste Amelia.
Finaste Käthe har ju börjat som modebloggare för den tidningen och de gjorde ett litet hemma-hos-reportage i hennes garderob. Och där hänger en svart Today-tischa så fint så fint.

Är så genuint glad för Käthes skull att hon fått detta jobb. Hon verkar så jäkla härlig som människa, driven, ambitiös, duktig och med fötterna på jorden men samtidigt en stjärna på den svenska modebloggshimlen. Och ni har väl inte missat hennes snygga webbutik - Modemecka!?


Käthes blogg, Sassy, DonnaSandra, Stina   och Sophie är mina favoriter bland just modebloggar, för att få tips, inspiration, råd, och modeaktig visuell njutning.

Vilka är era?
Kommentera 27 st

söndagsdrink kanske

2008-06-29 | 14:23:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ojdå, bidde visst två likadana inlägg förut..Mobilbloggning kan bli lite krångelknepigt ibland..Men båda får vara kvar, vill ju inte att kommentarerna ska försvinna.

Humtidumti.
Har varit ute på promenad med mamma. Jag gäspade mest hela tiden. Ingen energi eller ork alls. Brukar bli så efter några dagars mens - känns som man blött ut all energi. Kanske att kroppen renas och reboostas..eller nåt..

Men nu är jag hemma igen, kanske ska ta mig en drink - är trots allt ledig imorgon..och fortsätta att rita.(bilder: jag)
Kommentera 31 st

Testar mammas glasögon

2008-06-29 | 13:35:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 18 st

Testar mammas glasögon

2008-06-29 | 13:35:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 11 st

när hjärtat finner ett hem..

2008-06-29 | 12:13:02 | Egocentrerat&Vardagligt,

Även om jag igår skrev att jag nästan får lite småpanik över att månaden juli snart är här och att den sommar jag längtar efter från september till maj bara svooschar förbi ..så vill jag samtidigt att veckorna nu ska gå fortfort så att jag snart får hämta hem dessa två små liv:Dessa två små kattungar..två små hjärtan..
Dom valde mig.
Jag valde inte dom.
Och det är ju så katter är - egensinniga, envisa..man kan inte styra över en katt, katten är den som är chef.
Nu bossar dessa småttingar över mig och mitt hjärta och jag längtar efter er.
..och nånstans hoppas jag och tror, att dom längtar efter mig med..så som dom kröp upp i mitt knä, valde mig, och somnade och ilsket började pipa när mamma försökte lyfta dom.
Kommentera 38 st

Direkt från ritblocket

2008-06-29 | 11:15:25 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(bilder: jag)
Kommentera 29 st

farkoster och frukostar

2008-06-29 | 10:28:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon godmorgon på er. Sovit gott?
Jag har drömt drömmar om att jag farit runt på främmande flygfarkoster tillsammans med människor jag inte gillar, jag har drömt om trasiga kameradelar och jag har drömt om att jag fallit genom märkliga rör ut i ingenstans, stora hav och jag var pytteliten.
Men nu är jag vaken och det är söndagsmorgon och på söndagsmorgonar får man äta vad man vill till frukost...rostat bröd eller gammal kall pizza eller, som nu - Marabou Frukt & Mandel tillsammans med en kopp grönt te..(foto: jag)
Kommentera 17 st

godnatt från mig och mensmonstret

2008-06-29 | 00:56:38 | Egocentrerat&Vardagligt,Nepp, nu tror jag att jag ska ta min mens och hoppa i säng..gosa ned mig under täcket, läsa nåt och sedan somna..förhoppningsvis en natt utan mardrömmar.
Tack till er alla för en söt bloggdag med massa fina kommentarer som gjort mig gladglad - inte ens mensmonstret kan förstöra rara rader från de bästaste läsarna!
Kommentera 12 st

den där todaybruden..

2008-06-28 | 23:00:29 | Egocentrerat&Vardagligt,Öh...gissa bloggerskan..typ..hehe..
Kommentera 33 st

13 kinds of outfits..

2008-06-28 | 21:00:23 | Outfits och Garderoben,

Oh my God.. Tittar i kalendern och inser att det bara är några få få dagar kvar på juni månad. Det är snart juli. Och jag börjar känna den där ängslan att sommaren snart är förbi och att vi snart åter entrar den kalla hösten och mörka årstiden.. Mörkret,..Hela året går jag och väntar och längtar efter sommaren och när den väl är här så är det dels inte sommar på grund av det konstiga vädret - liksom idag har jag gått i jeans, linne,långärmat och skinnjacka bara för att inte frysa de fem minutrarna det tar att gå hem till föräldrarna för att äta en bit lasagne... men också så svooschar den så raskt förbi att jag inte ens hinner fatta att den är här.

Och vad gäller just sommaren så finns det ingen mer passande tid att citera den store John Lennon " Life is what happens while you're busy making other plans"...Sommaren sker vid sidan om medan jag planerar allt jag vill ska ske just under sommaren..


Men visst är det så..Tiden bara flyger fram..?

Tittar igenom bildarkiven..Fotomapparna dateras till den 1 april i "snabbarkivet".. Här bjuder jag på en outfit från varje vecka sedan den 1 april..(foto: jag)
Kommentera 39 st

Sval och Skön

2008-06-28 | 17:59:50 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)

Ochs om kontrast till förra inlägget..eller motpol..eller som i en serie..Så tyckte jag att det nu var på sin plats med en datagjord också..
Kommentera 28 st

är tusch och mus på riktigt?

2008-06-28 | 16:58:59 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ibland får jag för mig, precis som jag kände i början att digitalfoto inte är riktigt foto, att rita i datorn inte är att rita på riktigt..Att det är lite granna "fusk"..

Vilket ju egentligen är helt befängt..Men bara för att bevisa, kanske mest för mig själv..enbart för mig själv, att jag även kan rita utan datorn, så satte jag mig ned lite igår och ritade åter för hand.
Och jag försökte rita på samma sätt som jag det senaste gjort i datorn.

Jag skissade inte med blyerts innan,det gör jag ju aldrig, utan ritade direkt med svart tuschpenna, bara för att nånstans på så sätt få en lika svårighet att ändra på pappret som det är enkelt att trycka på delete i datorn bara för att sudda..

..det vore så mycket enklare om man slutade grubbla..i know...eller slutade ha dessa höga krav på sig själv..höga kraven på att vara "äkta"..

Nackdelen med att rita för hand är att man inte kan ångra när man råkat ta fel tuschpenna och får en rödorange hals..
Eller att det ibland är fruktansvärt tråkigt och jobbigt att färglägga en hel klänning...
Kommentera 44 st

roller coaster

2008-06-28 | 15:18:19 | Outfits och Garderoben,

Ujuj vilken bergochdalbanadag det är...inuti..
Skratt blandat med hysteriska plötsligagråtattacker. Tjockångest samtidigt som jag äter Marabou frukt&mandel, kärlek och hat, oro och ro, lust och olust.

Stå sitta blått rött smått stort....
...
(foto: jag)
Kommentera 40 st

winnerbäck kan även prata

2008-06-28 | 13:23:49 | Egocentrerat&Vardagligt,Nu är jag hemma från jobbet och snabbt som attan var jag tvungen att få igång datorn och webradio - Lars Winnerbäck Sommarpratar i P1 just nu!(foton: jag)
Kommentera 8 st

shopping is lovely

2008-06-28 | 12:04:22 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

(illustration: jag)Kommentera 15 st

Dagen började ju bra...

2008-06-28 | 09:17:30 | Egocentrerat&Vardagligt,


(illustration: jag)
Kommentera 22 st

dags att krypa ned i sängen

2008-06-28 | 01:29:03 | Egocentrerat&Vardagligt,


(bild: jag)

Klockan är egentligen lite för mycket..
Ska upp och jobba imorrn..eller idag.
Fast bara kl 10-13.
Å så får  jag inte glömma Winnerbäck som sommarpratare..KL 13..

Fredagen har passerat fint - massor av kunder på jobbet, satt knappt ner från det att jag kom tillbaka efter lunch tills det att jag stängde. Lunchen spenderades med älskade Karin, kycklingsallad och några bakverk.
Tog en liten regnig promenad på kvällen..åt Marabou Frukt & Mandel samt en drink till kvällsmat..
Nu sörplar jag te och testar att rita likadana figurer jag ritat i datorn det senaste, fast på papper med tusch..
Kanske visar imorrn..

Godnatt.
Kommentera 7 st

then she stepped into the light...

2008-06-27 | 23:45:53 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 13 st

lite gala..eller i skuggan av galan...

2008-06-27 | 22:40:48 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 22 st

it's black & white today

2008-06-27 | 19:22:25 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto: jag)

* Kavaj, Torgfynd
* Linne, Avanna - egen design
* Jeans, urgamla ONLYjeans
* Skor, Topshop
Kommentera 25 st

Allt ska vara rosa, lite luddigt och bara ljuvligt

2008-06-27 | 16:11:18 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto&illustration: jag)

Nu längtar jag efter att få slänga mig i soffan..med en Tequila Rose eller två och titta på några avsnitt av SATC...
Allt ska vara rosa, lite luddigt och bara ljuvligt...

Fast det är två timmars jobb kvar..
Och imorgon ska jag jobba igen..
Så det får bli en drink och sen somna i soffan...på sådant där härligt vuxenfredagskvällsvis..

Shoppingsugen är  jag också..

Kommentera 13 st

ryschrysch + cocktailblåsa

2008-06-27 | 13:01:53 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 13 st

the carrielike dress ekvationen

2008-06-27 | 10:22:18 | Outfits och Garderoben,Det var så enkel matematik som fick mig at känna att min nya klänning var en very very carriedress.
Kommentera 31 st

rosa+vitt today

2008-06-27 | 09:21:00 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 8 st

trött

2008-06-27 | 00:48:56 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 9 st

stjärnnitar + lila fodral

2008-06-26 | 22:14:49 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)

Kommentera 13 st

the carrie-like dress

2008-06-26 | 20:14:11 | Outfits och Garderoben,

Ja jag köpte ju en klänning igår.. på "Torget"...Torgdag varje onsdag här i Tidaholm..Och den senaste månaden..månaderna... har jag just shoeshoppat på onsdagarna...
Men igår..Igår så drogs hjärtat, blicken och spenderarbyxorna till en klänning..

The Dress..
The very carriedress..

Ok, den är lite Charlotte också, men för mig osar den av Carrie Bradshawvibbar...Och jag finner mig själv att stråla i den..Fast Ingela tyckte mest att jag fick megabröst i den..
Kommentera 44 st

så kan man ju också se det...

2008-06-26 | 17:35:58 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(bild: jag)

Två kunder om en och samma väska:

Kund 1: Den var inte så snygg.
Kund 2: Den var inte så jätteful.

..hehe ja allt beror på hur man ser på saker och ting.
Kommentera 17 st

my heart...my heart!

2008-06-26 | 16:04:24 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nämnde ju för några inlägg sedan att jag igår var iväg och gjorde "nåt" som fick mitt hjärta att smälta..

Nämligen detta:(foto: jag)

Jag var och hälsade på en kull kattungar. Jag har ju "egentligen" redan fyra katter som bor hemma hos mamma och pappa. Men de är utekatter och skulle aldrig trivas i en lägenhet. Dessutom har min sambo tidigare varit smått allergisk mot katter eller haft en viss överkänslighet. Så därför har vi låtit bli att ha katt...

Men jag känner saknad i hjärtat.
Så nu ska vi testa.
För det bästa är att om det inte skulle funka så tar uppfödaren tillbaka de små liven.

Åh, mitt hjärta smälter totalt..(foto: jag)

Visst är dom söta?!
Kommentera 49 st

Mönstrat

2008-06-26 | 14:13:21 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 19 st

in stores now

2008-06-26 | 10:35:04 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Åh vad många fina rea-väskor det kommit fram i butiken.. *dreggel*

Kom och köp!
...eller låt bli..så jag får alla för mig själv...

(illustration: jag)
Kommentera 34 st

Dräkt

2008-06-26 | 09:09:18 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


Håller på att göra mig iordning för jobbet, blir nog nåt av den senaste tidens nya inköp för dagens outfit idag. En brun klänning kanske..Yes..
Annars hade jag gärna haft nån liten dräktliknande klänning, med matchande skor, bälte och håraccessoar...(illustration: jag
Kommentera 9 st

bubbel,bubbar,shopping,satc

2008-06-26 | 00:36:46 | Egocentrerat&Vardagligt,


(illustration: jag)

Så var onsdagen slut, det är efter midnatt och torsdagen den 26 juni har tagit sin början..
Jisses, slutet av juni.
Maj svooschade förbi och lämnade en aningen förvirrad känsla och snart är även juni över och var i helvete tar tiden vägen nånstans?

Imorgon, eller idag då, så är det åter  dags att jobba i väskaffären.
Min lediga onsdag spenderades på ett skönt sätt.
Lunchade med mamma och brorsan, träffade Stefan snabbt innan han åkte tillbaka till jobbet på sin lunchrast och fick en present - presentkort på Lindex. Han hade fått en bra lön och ville dela med sig - gulleplutt ♥
Och naturligtvis shoppade jag. Dels saker inne på Lindex då  men också en helt otroligt fin "Carrie Bradshaw"klänning.
Träffade Ingela en sväng.
Skickade iväg en massa beställningar.
Sen åkte jag, mamma, pappa och Stefan iväg och gjorde en grej..som stal mitt hjärta..Ni får se bilder imorgon..
Kvällen har spenderats i badkaret och framför tv:n
Jordgubbar, te och glossig magazine tillsammans med ansiktsmask bland bubblor.
Project Runway och dubbelavsnitt av SATC på tv.
Lovely.
Kommentera 8 st

everybody say yey!

2008-06-25 | 22:00:30 | Egocentrerat&Vardagligt,


(illis: jag)

Yey - nu börjar Project Runway!
Yey!

Nån mer som ska se?
Kommentera 29 st

apricot playsuit

2008-06-25 | 20:51:25 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 13 st

blått+gult+lila

2008-06-25 | 19:38:02 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 13 st

Långklänning

2008-06-25 | 16:09:27 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 26 st

four heads headbanging

2008-06-25 | 14:28:20 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Hmm, ja ni gillade dom i svartvitt.. Så då kan ni ju lika gärna få se dom i färg också ♥

(bild: jag)

Nu ska jag headbanga lite till Bon Jovi och Poison samt njuta lite av dagens shopping!
Kommentera 22 st

Den renaste kärleken

2008-06-25 | 11:42:38 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto: jag)

Min älskade lilla Puck.
Kommentera 27 st

fejs och spackel

2008-06-25 | 10:41:18 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Satt och skissade lie....
Gjorde lite olika versioner och variationer...
Fast i färg..
Men gjorde om till svartvitt..
Jag gillar dom.(bild: jag)

Hmm om man kanske skulle spackla och fixa sitt egna fejs lite granna också..
Kommentera 26 st

turkos och röd streetstyle

2008-06-25 | 09:48:05 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Godmorgon världen och bloggen!
Sovit gott?

Tycker vi kickstartar denna onsdag och nya bloggdag med en streetstylebild.
Or what do you say?
(bild: jag)
Kommentera 17 st

sleepy sailor ohoy

2008-06-25 | 01:17:30 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


Nepp..Kunde visst inte gå och lägga mig utan att rita lite först..
Men nu: Off to sea sailor!
I mean..off to bed...sleepy.(illustration: jag)
Kommentera 12 st

imorgon är en annan dag

2008-06-25 | 00:29:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Dags att gå och lägga sig nu antar jag.
Tack alla sötnosar för fina kommentarer och många besök under dagen.
Hoppas vi ses imorgon igen.

See ya!

Kommentera 7 st

Kellybelly

2008-06-24 | 21:30:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,


Ni kanske redan har sett det på Kellys Blogg att jag försökt mig på att "avbilda" henne. Vi mailade lite kring det hela och så gav jag mig på att försöka.  Att rita av bloggerskor har ju varit ganska så poppis i just bloggvärlden. Jag själv har fått äran att bli avbildad av några duktiga konstnärinnor .

Dock, som jag så många gånger skrivit om ifråga om mitt ritande och tecknande så är jag ingen jättebra tecknare. Inte på att rita verklighetstroget, proportionerligt eller porträttlikt.
Dock ritar jag personligt och jag avbildar saker, ting och personer på mitt egna sätt - så som jag tolkar och ser dom.

Jag valde att avbilda Kelly så som jag ser henne, så som jag upplevt henne, både i bloggform och i verkliga livet.
Det enda jag verkligen ville visa nåt sånär verklighetstroget var hennes fantastiska ögonfransar.
Kommentera 29 st

lonely girl's night

2008-06-24 | 19:46:10 | Egocentrerat&Vardagligt,(foto: jag)

Min underbara mamma och jag trotsade de mörka molnen efter att jag slutat jobba och kämpade oss upp för slalombacken för andra dagen i rad...känner mig ganska mosig nu i ben och bak...
Så kom spöregnet...Jag hade vå swimmingspools i skorna när jag kom.

Så nu ska jag ta en quick hot shower och sen duka upp för en lonely girl's night i soffan med vitlöksbaguette, kycklingcouscoussallad, en tequila rose och se på Sex and the City.

Oh yeah - feel the luxury!
Kommentera 17 st

två klänningar inget köp

2008-06-24 | 16:04:53 | Outfits och Garderoben,

Igår, efter att ha städat toaletten och husligt inrett toaletten med trasmattor och sysslat med tvätt och bytt sängkläder och dessutom duktigt nog betalat alla räkningar flera dagar innan sista förfallodatum ,så fick jag det där typiska " nu har jag ju pengar kvar på kontot och oj vad duktig jag varit nu måste jag ju belöna mig själv på nåt sätt...med shopping.."...Ja då så gick jag till stans finaste affärer..ehh..affär...Lindex...
Jag har länge varit sugen på en lång maxiklänning i luftigt material att gå runt och mysa och vara romantisk (?) i hemma.
Så en sådan samt en lite "charlotte"aktig tubklänning fick följa med in i provrummet.Ingen av dom fick följa med hem.
Den långa klänningen blev som ett tält även i minsta storlek fast för liten om bysten då min C/Dkupa inte klarar av sådana där skärningar.
Tubklänningen såg skitbra ut framifrån men från sidan så fick jag en Baloomage och redan nämnda C/Dkupan blev till nåt väldigt platt....

Så nu är frågan om jag ska spendera pengarna på Cdon eller discshop istllet...

Kommentera 42 st

Illusion

2008-06-24 | 13:39:56 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(bild: jag)

Ibland ser saker inte ut vad de föreställer och ibland företställer de inte vad de ser ut som..
Typ..

Blablabla..
Kommentera 48 st

sailor glam chic

2008-06-24 | 11:17:47 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustation: jag)
Kommentera 40 st

äckeltrött och cheap mondayjeans

2008-06-24 | 09:35:28 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Blä..Är äckligt trött.
Jag brukar nästan aldrig få telefonsamtal eller sms ( buhuhu) Men just den morgon jag ska upp och jobba, då jag gått och lagt mig alldeles för sent men ställt klockan på 08.30, ja då hinner jag få 3 ilsket pipande sms och ett telefonsamtal innan kl 07.45...Suck..

Men nu till nåt helt annat.
Jag kan inte bestämma om dessa jeans är snygga eller genomfula...Kanske ett mellanting.
Det är ett par Cheap Mondayjeans.
Nån som har provat eller köpt dom?
Hur var dom i storlek?
Hur sitter dom på?
Eller på enkelt bloggspråk: Hiss eller Diss?


(bild lånad från www.caliroots.com)
Kommentera 39 st

En bra start på dagen

2008-06-24 | 08:58:25 | Egocentrerat&Vardagligt,* apelsinjuice
* naturell yoghurt med russin
* svartvinbärste
* dinkelgrova med skinka, mjukost och saltgurka
* ett avsnitt sex and the city


...nu: duscha
Kommentera 10 st

she's like the wind

2008-06-24 | 01:16:54 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Nepp..Nu får det vara nog för idag. Nu ska jag hoppa i säng och lyssna på stormvindarna som blåser utanför ...Låter ruggigt.

Hoppas det lugnat ned sig imorgon så man inte blåser bort på väg till jobbet.

Godnatt!


(illustration: jag)
Kommentera 5 st

vitt + brunt

2008-06-23 | 22:16:35 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Just det ja..skulle ju visa denna donna idag efter den lilla tjyvkiken inatt..
(bild: jag)
Kommentera 21 st

dagens slappoutfit

2008-06-23 | 21:00:59 | Outfits och Garderoben,Kassa snapshotbilder i ett provrum för att visa dagens slappa outfit.

* Kofta, H&M ( borde köpa fler koftor..)
* Linne, Avanna ( så jävla snyggt)
* Jeans, urgamla Gina Tricot
* Väska, Indiska ( skitgammal)
* Skor, Torgfynd ( börjar falla sönder..)
Kommentera 31 st

aren't they a pretty couple?

2008-06-23 | 19:15:44 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Får lite då och då förfrågningar om jag inte tröttnar på att bara rita tjejer..Om jag inte kan rita killar..

Jag tröttnar aldrig på att rita tjejer då jag tycker man kan göra så mycket med just tjejkroppen - extrema grejer, überkvinnligt, överdrivet, former, rakt, runt, platt, lockigt med mera med mera..
Och det är enklare, tycker jag.
Killar har jag alltid funnit svårt för att rita.
Men tja..Om man bara gör på samma sätt som med tjejerna - överdriver och gör extremt..Ja då kan det faktiskt vara ganska så kul att rita det motsatta könet upptäckte jag...för en kvart sen.(illustration: jag)

Kan detta vara det nya "lilla paret"?
Kommentera 8 st

gör, gjort, på g

2008-06-23 | 16:32:48 | Egocentrerat&Vardagligt,

Storstädning, tvättid, konstanta hungerskänslor, några avsnitt sex and the city, regn, konsumhandling, mer tvätt, prova klänningar på Lindex, ringa några jobbsamtal...
Och så rita rita rita...

På G:


Kommentera 13 st

Posar på tak

2008-06-23 | 14:40:08 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(bild: jag)
Kommentera 8 st

Vinrött fodral

2008-06-23 | 13:18:51 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 16 st

Hotpants Streetstyle

2008-06-23 | 11:47:40 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(bild: jag)
Kommentera 12 st

Hotpants + fläta

2008-06-23 | 10:55:56 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 4 st

volumize my hair

2008-06-23 | 10:02:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Efter att ha sovit med håret flätat två nätter..eller är det tre...hmm....Med diverse Mousse, klet och fix fudgeprodukter i så lyckas jag äntligen få riktig volym i håret......synd bara att det nu är en vanligt tråkig regnig måndag utan partyplaner, mingelstuff eller biopremiärer samt dags att tvätta håret...
Kommentera 16 st

blixtar och dunder..magiska under..

2008-06-23 | 00:58:27 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Vad detta kan vara jag just tecknat, ja det får ni se i sin helhet efter en god natts sömn..
Nu ska jag hoppa i säng och lyssna på¨spöregnet och åskan...
Eller så ska jag titta på blixtarna en stund.

Natti!
Kommentera 5 st

Coulda Woulda Shoulda

2008-06-22 | 22:32:34 | Egocentrerat&Vardagligt,Många kladdisar blir det...

Haft en skön söndag.
Kvällen har ägnats helt åt att sitta och rita , förutom en timme då jag satte mig i soffan och åt grillad kyckling, grekisk salladsblandning och en bit vitlöksbröd samtidigt som jag kollade på två avsnitt av SATC - Coulda Woulda Shoulda och Just say yes. ...blev visst en Tequila Rosedrink till det också...
Filmerna jag köpte får visst vänta lite.

Vid lunchtid idag gick jag och mamma ut på regnpromenad och sen satt jag hemma hos mina föräldrar och drack te på altanen och läste Aftonbladet. Efter det följde jag med dom till en second handbutik.
Blev hemksjutsad, paketerade paket och gick till Ica - vilket jag ju redan har berättat om.

Känner en viss tomhetskänsla inuti.
Nån blandning av vilsenhet, rastlöshet, lust till nåt men vet inte vad, oro och ängslan.

Eller så är det bara vanlig jävla pms..
Kommentera 12 st

söndagsflowet

2008-06-22 | 20:54:19 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Om det är nåt man ska "slösa" bort livet med..eller i alla fall en söndag på..Så är det väl att bara sitta och leka, kludda, kladda, testa, prova och skapa...Just nu så är jag inne i ett riktigt flow!
Kommentera 12 st

lite fashion..

2008-06-22 | 19:54:49 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(bild: jag)

Volangkjol är ju hett..
Kommentera 10 st

blått+svart

2008-06-22 | 19:03:43 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(bild: jag)
Kommentera 12 st

i say thank you for the..

2008-06-22 | 17:26:06 | Avanna konst/design/foto,

order...for buying stuff from Avanna!


Printade ut nya "Tack för beställningen"kort idag. Gillar att göra nya varje månad.
Och en del, som t ex Kelly, uppskattar dom, vilket känns jättekul !
Nästa steg ska väl bli att investera i snygga packpåsar att skicka alla försändelser i.
Kommentera 17 st

Chickflick och chicken

2008-06-22 | 15:49:13 | Egocentrerat&Vardagligt,Gick ner till Ica för att posta en drös med paket/beställningar.
Har haft en shoppinglusta krypandes i kroppen hela dagen.. ( hmm är det nåt man borde söka för egentligen..?).
Så efter att jag betalat en massa portokostnad - som ju inte räknas som shopping, strosade jag in i butiken bland mat, dryck, diverse hushållsapparater och greeting cards och så fan jag ett snurrställ med filmer.
Hittade två stycken jag inte sett - en lite allvarligare " Broken Flowers" med Bill Murray ( love Bill Murray..har så gjort sen Ghostbusters..) och så en "chickflick" - Mean Girls med Lindsay Lohan.
Eller nu benämner jag dom som en "allvarlig" och en "chickflick" enbart baserat på baksidetexterna..

Till detta köpte jag körsbärstomater, färdig grekisk sallad samt mozarella.
Tänkte äta detta med grillad kyckling och en bit vitlöksbaguette sen..Så fort tv-rummet blir ledigt.
Stefan och hans vän sitter just nu där och gör nåt mindre viktigt.

Nån som sett nån av filmerna?
Kommentera 40 st

brunt + blått

2008-06-22 | 14:35:57 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(bild: jag)
Kommentera 5 st

rött+ blått...

2008-06-22 | 11:14:54 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

En rödhårig dinna i blå klänning..

(bild: jag)
Kommentera 19 st

Kära Avannakund

2008-06-22 | 10:48:37 | Avanna konst/design/foto,

Angående min kollektion - linnen, t-shirts, tunikor.
Trots att jag skriver i varje inlägg när jag visar upp kollektionen hur det går till att beställa och priser på plaggen så får jag konstant kommentarer där ni lägger en beställning här i bloggen.
Eller undrar vad sakerna kostar.
Så snälla, LÄS TEXTEN I INLÄGGET. All Info står där.
 NI MÅSTE MAILA IN ER BESTÄLLNING TILL [email protected] . JAG TAR INTE BESTÄLLNINGAR VIA BLOGGEN ELLER MAILAR TILL ER BARA FÖR ATT NI LÄMNAR EN MAILADRESS.
STORLEK FÅR NI BEDÖMMA SJÄLVA VILKEN SOM PASSAR.Xs är 64 cm långt och 28 cm på bredden
S är 67 cm långt och 32 cm på bredden
M är 70 cm långt och 33 cm  på bredden  (
väntetid på strl M med några veckor)
L är 73 cm långt och 34 cm på bredden
XL är 77 cm långt och 34 cm på bredden

Pris: 250:- inkl frakt


Förskottbetalning gäller.

Ber om ursäkt om jag låter otrevlig med detta inlägg, snorkig, snobbig.
Men jag har så många gånger skrivit hur en beställning går till och det är ju mest för er egna skull också - mailar ni in er beställning så besvaras den.
Jag vill inte ha massa adressuppgifter mm i bloggen.
Och det funkar inte att JAG ska maila Er för att ni vill göra en beställning. Det borde vara ganska så självklart.

Kommentera 2 st

Dotty Donna

2008-06-22 | 00:40:40 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Efter två avsnitt av SATC, disc 2, säsong 4, så fick det bli en prickig variant av denna donna..
Kommentera 8 st

prickig rosett

2008-06-21 | 23:29:10 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Det har blivit många donnor ritade ikväll...
Den här gjorde jag nyss:


Nu ska jag nog ta ern paus från ritandet och istället kolla på några avsnitt av SATC.
Kommentera 7 st

No sex more scrubs

2008-06-21 | 21:08:10 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Så där, nu har vi myst nog i soffan, sambon och jag. 3 avsnitt av Scrubs, en film, 2 koppar bortglömt te och vi somnade i varandras armar i 4 minuter.
Sen vaknade jag av halv nackspärr samt halsont och frossa.
Tog av mig kläderna och svassade runt lite i tvrummet i bara spetstrosorna och ett linne..
Men det är visst fotboll på tv...
Så nu sitter jag här, en lördagskväll, framför datorn och ritar..Vad har ni för er?
Kommentera 13 st

Medan du var på toa...

2008-06-21 | 19:08:27 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Godkväll kära läsare.
Nu är magen stinn efter en godgod grillmiddag hemma hos föräldrarna.
Vi kom hem för 20 minuter sen, sambon gick på toa och medan jag väntade på honom ritade jag den här:(bild: jag)

Nu ska vi nog kolla på ett avsnitt Scrubs eller två.
Kommentera 8 st

SATCOHOLISM

2008-06-21 | 15:15:08 | Krönika/Politik/Tankar,


(foto: mamma, illustration&layout: jag)

Så är dagen här.
21 juni 2008 och Sex and the City - the movie har svensk biopremiär.

Jag kommer och ska se filmen.
Men inte idag.
Jag har ingen brådska med att se den.


Jag räknar mig själv som ett truly madly deeply äkta SATC-fan. Jag har älskat serien sen första gången den sändes på svensk tv. Jag har följt den slaviskt, försvarat den, älskat den, förstått den.
Jag har inte börjat gilla den först vid 5:e reprisomgången eller bara på grund av sista säsongen.
Den har varit en del av mitt liv, mitt tänk, min vardag länge och jag köpte säsong för säsong på dvd så fort de släpptes och de är nu helt utslitna och repiga och lådorna trasiga.

Jag är en sådan där klyscha som bara ett "äkta fan" utger sig för att vara... " Jag förstår serien och karaktärenerna och älskar den liiiite mer än nån annan" och blir förbannad när b-kändisar uttrycker sin kärlek till serien...
För det finns ju inte en chans i världen att nån dokusåpakändis skulle kunna förstå och gilla serien på samma ärliga sätt som jag gör.
Löjligt?
Ja.

Och som det äkta fan jag är så var jag väldigt länge emot att det ens skulle bli en film. Jag ville inte ha den.
Den 2 januari 2007 så skrev jag ett inlägg här på bloggen om min nyktra SATCOHOLISM:

" Svarade precis på ett blogginlägg http://www.rar.blogg.se/ där själva inlägget handlade om den nya påstådda Sex and the cityfilmen och jag kände lite granna som så här:
Jag har ganska nyligen accepterat, insett och vant mig vid att det sista avsnittet av SATC var det sista avsnittet, That's it. No more.
De två sista avsnitten kändes lite väl ihopstressade men är liksom alla övriga avsnitt helt underbara.
Jag kan se alla avnsitt hur många ggr som helst.

Men frågan är nu vad en film kommer göra. Låt säg att den är 90 minuter - det är tre "vanliga" Satc-avsnitt. Kommer inte tomheten bli än större efter den filmen i så fall än vad tomheten var när sista avsnittet kändes?
Nu kommer ju SATC-såren och beroendet och ivern väckas upp på nytt. Kommer inte jag/vi kräva film på film på film?
Kan det ens bli samma sak med en film?

Njae...jag älskar SATC och jag hade gärna sett att serien fortsatt, men en film vet jag inte om jag vill ha..."

Idag, premiärdagen för filmen, den 21 juni 2008, så känner jag lite likadant.
Jag vill egentligen inte ha filmen.
Jag vill inte veta om Big och Carrie levde lyckliga i alal sina dagar eller ej eller om Samantha åldras med värdighet och om Smith stannar kvar eller om Charlotte och HArry får fler barn än den adopterade kinesiska flickan eller om Stanford och Marcus skaffar hus i Hamptons.

För jag kommer vilja ha mer.
Det kommer bli samma empty feelings när biosalongen tänds upp och filmen är slut.
Och det är jag inte redo för..
Jag kommer se filmen..
Men inte idag.
Kommentera 22 st

Lite mer om mig..

2008-06-21 | 11:53:42 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Fick en liten utamning ifrån Pennylane för några dagar sedan. Och nu var det längesen jag gjorde nån utmaning..So here it goes.

Vad gjorde du för 10 år sen?

Jag gick på gymnasiet, eller hade sommarlov mellan ettan och tvåan, var nedstämd, ensam och vilse.

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag? (läs lördag)
1) Gå ut och gå långpromenad med mamma
2) Kolla på sex and the city
3) Göra lite fretagsstuff
4) Svara på bloggkommentarer
5) Duscha

3. Godis jag gillar: Choklad - mjölkchoklad och mörk, lakritsfiskar, ljusgula och svarta wienegummin, sura nappar, cloetta sockerbitar, ahlgrens bilar, turkisk peppar, malaco colaflaskor, ferraribilar, sura wienegummin, persikor, snören,gulgröna nappar, dumle,brejk,tigerhuvuden - gröna, orange och gröna malacofiskar, lakritsbåtar, salmiakbalkar,mintfyllda chokladisar....my god..there is too much candy!!!


4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär:
Betala av CSNskulderna, köpa några kameror och full studioutrustning. Köpa en till dator. Skänka till Cancerforskning. Ge en massa till mina föräldrar och min bror. Utveckla mitt företag, skaffa lägenhete i Stockholm och Paris. Resa till Florens och New York. Skaffa hus och katter. KAnske fettsuga låren, gå på dyra ansiktsbehadnlingar och hudanalys, operera bort synfelet på ögonen..
Shoppa Shoppa shoppa..och så skänka lite till.

5. Städer/orter som jag bott i: Tidaholm och Stockholm (  - Enskededalen och Fisksätra)

(bilder: jag)

Kommentera 20 st

så som jag gillar det..

2008-06-21 | 11:15:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon Midsommarbrudar och Midsommarbabes.
How are you?

Hade ni en trevlig Midsommarafton?
Vad gjorde ni?

Jag tillbringade min afton tillsammans med min pojkvän och min bror. Först grillade vi hemma hos mina föräldrar påd eras superdupergrill. När sedan föräldrarnas "riktiga" gäster anlände gick vi därifrån och fortsatte festa/prata/dricka/digga musik hemma hos brorsan.

En skön midsommarafton utan storslagna planer som gick i kras, utan en massa främmande folk man måste "vara nån inför"...Allt bara bekvämt, varmt och hjärtligt utan krav. That's the way I like it.

Undrar vad man ska ta sig för idag då tro...
?Kommentera 11 st

jag gör så att blommorna blommar...

2008-06-21 | 02:53:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Midsommarnatt.
Dags att under kudden lägga sju sorters blommor...eller är det nio? För att sedan drömma om den man ska leva med..

Men min drömman sitter bredvid mig och säger att jag är söt och att han älskar mig och sjunger hårdrocksballader för mig.

I am already deflowered...


(foto: jag)
Kommentera 5 st

Har det trevligt

2008-06-20 | 20:18:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 8 st

midsommarhälsning

2008-06-20 | 14:13:54 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Önskar er alla en glad och fin midsommar med detta lilla vykort jag gjorde i natt.
Kram på er alla!

Kommentera 31 st

en Headoutfit that goes with everything thank ya

2008-06-20 | 12:14:43 | Outfits och Garderoben,


Usch, nu känner jag mig helt ur gängorna..
Allt känns fel.
Jag känner mig vedervärdig.
Olustkänslor som kryper i kroppen.
Bajs.
Vill ha en skön, lugn, trevlig midsommar.

Jaja, in i garderoben för att om möjligt finna nåt som kan kännas bekvämt på min pms-stinna-urbalans-olustiga-kropp...
Fast det mesta sitter väl i huvudet...Så en Headoutfit that goes with everything thank ya!

(foto och illustrationer: jag)
Kommentera 9 st

Bra för själen saker

2008-06-20 | 10:38:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja det är midsommarafton..en ledig skön härlig dag...
Och jag gör det jag gillar allra mest - skapar..Och skapandet blandar jag med lite hemmaspa - lagt en ansiktsmask, klunkar massa vatten, lyssnar på bra musik, dricker grönt te och pratat med mamma i telefon. Bara bra saker.
Bra för själen-saker.
Kommentera 14 st

Midsommaraftonsförmiddag

2008-06-20 | 09:31:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon Cuties!
Sovit gott?

Midsommarafton 2008 idag då.
Just nu är det fint väder, men hmmm, regn är väl att vänta. Vad vore Midsommar utan regn och lite småhuttrande kyla?

Den här illustrationen gjorde jag för exakt ett år sen.  Den var en del av en serie med " Det lilla Paret".
En kille och en tjej som jag försatte i olika vardagsmässiga situationer, alltid med samma stela ansiktsuttryck.Nu ska jag äta midsommaraftonsfrukost, kanske kolla på ett avsnitt av Sex & The City...Och så ska jag lyssna på Thåström.

Vad har ni för Midsommarförmiddagsplaner?
Kommentera 18 st

Midsommardonna

2008-06-20 | 01:34:18 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Jag gjorde en blågul variant av denna donna också..Så här i Midsommarnattstid.

Men nu ska jag sova.
Godnatt
God morgon
Glad Midsommar!
Kommentera 8 st

Svar på frågestund # 1 - Personligt

2008-06-19 | 22:24:45 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Ok, lite senare än utlovat och sagt, men här kommer svaren på frågestunden!

Delar upp frågorna i  två olika Kategorier - Personligt &  Jobb/Skola/Blogg

Personligt

* Längd?
157 cm..cirka..


* skostorlek?
36-37

* Hur får ni plats i er lägenhet? för du shoppar ju ändå en del och får presenter :)
Hehe, ja du, vi själva tar inte så stor plats så det är ingen fara..haha. Näe..det är faktiskt ganska trångt här, trots att vi bor i en trea.. Men det kan bero på att vi inte är så världsbäst på att hålla iordning...

* Vilken är din favoritmugg?
Defintivt min mugg med Marilyn Monroe på, jag älskar Marilyn och jag fick muggen av min finaste vän Karin.


* Var kommer ditt självhat ifrån?
Oj, det där är nog en väldigt psykologiskt invecklad fråga egentligen men kortfattat så har jag sen högstadiet haft problem med att känna att jag duger. Åt nån, till nån, för nånting. Grovt överviktig i många år, få vänner, inga killar, osäkerhet, för mycket grubbelerier, en känsla av att aldrig har platsat in nånstans.. Svåra acneproblem, komplex med mera..

* När började du rita?
Innan jag kunde skriva och räkna.

* Vill du ha barn? Isf, vad för namn etc.? 
Nej jag vill inte ha några barn.

* Vilka tidningar läser du helst?
Elle, FOTO, Brittiska Vogue, Kamera & Bild, Glamour, Damernas Värld

* Hur gammal är du?
26 år, fyller 27 i november.

* Vilka 3 saker tar du med till en öde ö?
En skrivmaskin, papper och en radio med livslånga batterieri så skulle jag skriva en bok eller två medan jag satt där.

* Dina favorit egenskaper på killar?
ÄRLIGHET framförallt , kyssvänliga och generositet,

* Vilka är dina favoritbloggar?
Hmm, tja de som finns under mina länkar ger nog en ganska så bra bild av mina favvobloggar.

*  Vad är det godaste du vet?
Oj.. jag älskar ju verkligen att äta..särskilt goda saker...
Men det "godaste " jag vet är nog Mamma... Nån mer genomgod människa har jag nog aldrig stött på.
Sen kommer nog Marabou Mjökchoklad på andra plats.* Hur länge har du och din kille varit tillsammans och hur träffades ni?
Vi har varit tillsammans i snart 4, 5 år och vi träffades för första gången för 8 år sen.. Men då skulle jag flytta till Stockholm, sen flyttade jag tillbaka och så hade han tjej, sen strulade jag med nån, sen var det en massa bråk, flirtande, tjaffs, velande fram och tillbaka innan det blev vi.


* Om du inte har några fickor i kläderna du har på dig, var lägger du då din mobil? Eller har du alltid väska?
Har nästintill alltid väska eller så bär jag bara med mig vad jag klarar ha i handen.


* Du har pratat om att du var överviktig tidigare, hur lyckades du gå ner i vikt ?
Oj, det är en lång historia, som jag berättat om här.

* vilken är din favoritsmak på te?
Älskar de flesta smaker på te utom lakritste--det var så sötsliskigt..bläsch.. Har även svårt för Kamomillte.

Men Green Tea Lemon, Black Currant och vanligt Earl Grey är favvisar.


* Favvomat?
Älskar mammas och pappas lasagne, ja pasta i de flesta former.
Grönsaker, vegetariska biffar/produkter samt smörgåsar.


* Hund/katt
Kjol/klänning
Sommar
/vinter
Chips/popcorn
surt/sött
Jordgubbar/halon
pepsi/cocacola
Pepsodent/colgate
el tandborste/vanlig tandborste
läppstift/läppglans
blyterts/tusch (stavning?)
* Hur många para skor har du? (ca)
Cirka 50 par..Eller 60 kanske..* Favoritplagg i garderoben just nu? 
Min svarta långtröja, min jeansjacka och min rödblå klänning(foton: jag)
Kommentera 12 st

I like her..do you?

2008-06-19 | 18:13:59 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Och så här blev resultatet  av den påbörjade skiss jag visade i förra inlägget.
Personligen tycker jag att den blev skitsnygg.
Och det är väl kanske det som räknas...Att man själv är nöjd.

Fast självklart blir ju jag superglad om ni gillar "henne" också.


(bild: jag)
Kommentera 38 st

Body

2008-06-19 | 16:28:40 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Sitter och ritar...
Så här ser en påbörjad figur ut...Ska bli spännande och se "vem" det blir..
(skiss: jag)
Kommentera 4 st

uppdatering, reminder, reklam

2008-06-19 | 12:10:58 | Avanna konst/design/foto,

Kör en liten uppdatering på kollektionsfronten här..eller en reminder..eller bara lite reklam..T-shirts: 249:-
Linnen 250 ( inkl frakt)
Tunika 298:-
Frakt: 35:
Maila [email protected] för beställning
Kommentera 23 st

40-,50-,60talsvampar

2008-06-19 | 10:55:21 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Idag ska jag bara ta det lugnt.
Svara på så många kommentarer som möjligt, läsa bok, dricka te, sitta på balkongen invirad i filt och dofta på sommarregnet, lyssna på musik och bara vara.
Och så rita.. Rita rita rita..har en väldig skaparlust inom mig.
Började lite lätt med att kladdskissa nu på morgonen:


(bild: jag)

Jag är ju mycket för att rita lite 40-,50-,60talsvampar.. Böljande hår, markerade ögon, yppig, barm,galaklänningar.

Jag ritar inte perfekt, jag ritar inte verklighetstroget och jag ritar inte proportionerligt.
Det finns det så många andra som kan och gör.
Jag antar att jag ritar på ett sätt som man antingen verkligen verkligen gillar eller verkligen bara avskyr.

Min mamma sa nåt så fint i helgen
" du ritar unikt Anna, det går liksom inte härma".
Och dagen innan, på tåget till Borås, sa min bror att han beundrade att jag kunde rita "slarvigt". Och han sa det i positiv bemärkelse då han själv kan sitta med en liten liten detalj hur länge som helst och sen slänga bort en teckning om den inte blir exakt så som han tänkt sig.
Kommentera 15 st

En fin vit sak

2008-06-19 | 09:56:01 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon på er...
Ja jag sov ända tills nu. Blev riktit paff när jag såg på klockan. Brukar ju vakna senast 8...
Men men, jag var ju hiskeligt trött igår och ont i magen..och har grubblat masa det senaste, så skönt att min kropp faktiskt för en gångs skull tillät sig sömn.

Torsdag idag, Midsommarafton imorgon.
Har ni några Midsommarplaner?

Jag har inga alls..Eller jag och Stefan har inga alls, men det är ju bland det bästa med att vara sambo - man har alltid nån att inte ha några planer med. Och jag har inget emot alls att bara sitta och äta gott med Darling, dricka lite och kanske mysa med film eller kanske rent av spela World of Warcraft hela dagen.
Midsommar är lite som Nyår - förväntningar på det perfekta firandet trissas lätt upp och istället blir det platt fall.

Men ni som ska fira fint och ordentligt.. Har ni hittat nån midsommarklänning? Eller Kostym/t-shirt/mundering om ni är kille.. Å andra sidan får ju ni också bära klänning..

Jag provade en fin vit sak inne på Vero Moda i Gallerian.


Kommentera 13 st

Jag har en titel!

2008-06-19 | 00:23:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

På det där minglet om två nya cocacoladrycker jag var på vid lunchtid idag..eller igår blir det ju nu ty det är efter midnatt, så fotograferades man det första man gjorde av duktiga Citty Ohlsson och så fick man berätta vad man hade på sig.
Man kan se bilden av mig och fina MalinStockholmFinest och deras bildgalleri..men jag väljer att inte lägga ut bilden här då varken jag eller Malin tyckte vi såg särskilt bra ut på just den bilden...
Dock väljer jag att visa vad som skrevs...vilket jag inte såg de två första gångerna jag var inne..Men kolla..Va fan! Jag står ju med som en av gästerna som var där..och titeln jag fått...titeln!

nu kan jag gå till sängs glad...ont i magen men glad!
Kommentera 23 st

hemmaspa tonight

2008-06-18 | 22:37:37 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Godafton bloggen.
Nu har jag ätit mat, fått magvärk, druckit te, struntat i att se på fotbollen efter ryssarnas 1-0mål, tagit en lång varm dusch och schamponerat håret med silverschampoo..och skvätt stora delar av det lila schampot på väggarna men tror jag lyckades att undvika den vittvätt som hängde på tork ovanför badkaret...

Har haft problem med maggen i några dagar nu..antagligen grubblat och oroat mig lite för mycket över lite lite för mycket.
Det + storstadsluft(smuts) +  den nya lightcolan jag smakade idag har gjort att jag fått ett böldoutbreak på höger kind.
Ja jag tycker verkligen att en del böldutbrott kan höra samman när jag får i mig saker med sötningsmedel eller en massa konseveringsmedel samt färgämnen i....Och i lightcola bubblar det ju (hehe) av en massa konstiga konstgjorda ämnen.

Så vilken lycka att jag fick hem ett paket med massa ansiktsvård i från Yves Rocher precis innan jag stack till Stockholm.
Har testat en av maskerna nu efter duschen och ansiktet känns lent och fräscht och skönt just nu.
Ska bli kul att testa de andra tre sen med .(foto: jag)
Kommentera 11 st

typ jag i en carrielook...typ...

2008-06-18 | 19:58:12 | Egocentrerat&Vardagligt,

Heeeellloooo!
Nu är jag hemma efter en 3,5 timmar lång tågresa utan sittplats (igen)...fick flytta mellan dena ena platsen till den andra...kunde inte plocka upp datorn heller utan fick blogga lite med mobilen som tidsfödriv.
Och biobiljetten i förra inlägget betyder inte att jag SETT filmen utan att jag FÅTT en gratisbiljett för att KUNNA se filmen när den har riktig premiär för oss vanliga människor som inte har jättepopulära bloggar eller är tidningsredaktörer.

Har haft två fina dagar i Sveriges huvudstad,
shopping, mys, god mat, fika, fina människor, mamma, hotell och hotellsäng och hotellfrukost, storstadspuls, mingel och mitt livs första sushi.
Ja mer om detta senare, med bilder och detaljer.
Men nu ska jag äta en kebabrulle, titta lite på tv, ge min sambo hans små presenter och så pusta ut...
Och snyta mig...massa storsstadssnuffs i näsan.

Så länge kan ju ni njuta eller begrunda eller rata denna lilla donna:


(illustration: jag)

..det ska väl vara typ jag i en tecknad version i en typ Carrielook...typ..
Kommentera 19 st

Yey! Me likey.

2008-06-18 | 16:33:14 | Film/TV/Kändisar,

Kommentera 22 st

Mmm glass!

2008-06-18 | 13:29:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 23 st

Are they keepers? Or not

2008-06-18 | 09:41:51 | shopping, provrummet & cravings,


Nu så, nu ska jag bege mig ut från hotellet och ut på stan.
Anna & The City för en stund..md resväska på hjul släpandes bakom sig då.
Har sovit med mina flätor i två nätter nu..försöker få till nån slarvig men acceptabel " just got out bed"look..eller nåt..typ..
Och så ska jag fundera på de där vita skorna som syns på ena bilden.
Köpte dom igår men är inte helt 100% på dom..
Are they keepers? Or not

Roligt att jag växer ur varenda jeansbyxa hemma i grderoben men bara får mindre ochmindre fötter och skostorlek...
Ännu ett stort + för shoeshopping - ingen storleksångest där inte.
Kommentera 30 st

Dirty Grape

2008-06-18 | 09:10:07 | Egocentrerat&Vardagligt,
Den goda hotellfrukosten..macka med leverpastej, vattenmelon, naturell yoghurt, russin, krossat linfrö, ost..Och så testade jag att äta en grapefrukthalva..men tyckte mest att den sprutade mig i ansiktet...
Sved i ögat.
Kommentera 5 st

functional lifestyle functional outfit

2008-06-18 | 08:39:02 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Godmorgon världen.
Sovit gott?

Jag har sovit skitbra - som jag alltid gör på hotell - särskilt med sirener och buller och andra ljud utanför fönstren. Rena rama vaggvisan.
Nu har mamma gått iväg till sina möten och jag är ensam kvar på hotellrummet.
Har ätit god hotellfrukost, läst morgontidning och tittar på morgontv vars största nyhet ju är den idiotiska FRA-lagen/lagförslaget.

Kommer väl stanna här en timme till innan jag checkar ut och beger mig mot SOUK och andra fina shoppinställen.
Klockan 12-14 ska jag på nåt mingel/lunch/föreläsning om Functional Lifestyle och nån ny "nyttig" coca cola

Hade gärna gått dit kläd i detta...typ..

* Linne, Egen design - Avanna
* Skor, väska och kjol, www.forever21.com
Kommentera 9 st

från hotellsängens fluffighet..

2008-06-18 | 00:39:36 | Egocentrerat&Vardagligt,Nu har jag "lekt carrie " en stund och suttit i trosa och linne här  hotellsängens fluffighet och knappat på laptopens tangenter och lyssnat på huvudstadens myller och buller via  öppna fönstret.
Storstäder har en speciell doft...speciellt sommartid...
Och var gång jag ser avsnittet "Hot child in the city" så får jag sådana där Stockholmska men även Köpenhamnska stadsvibbar...ljumma sommarkvällar, lite fest, lite glatt..lite härligt är livet...

Lovely..

Vill du veta mer om mina SATCfavvoavsnitt eller favoritresminnen eller favoritgodis eller favoritlåt eller allergier eller kanske vad det finaste jag fått i födelsedagspresent är så kan ni ju passa på att ställa en fråga här...Så tänkte jag sysselsätta mig med att svara på alla era frågor imorgon eftermiddag när jag siter på tåget hem igen.

Men nu önskar jag godnatt!
Kommentera 8 st

jag behöver absolut inte shoppa mer....

2008-06-17 | 22:18:51 | Egocentrerat&Vardagligt,Good evening bloggen!¨
Nu pustar jag ut på hotellet efter en lång, rolig härlig dag här i Stockholm.

Efter snabb incheckning på hotellet och ett efterlängtat toalettbesök så mötte jag upp Malin för shopping och lunchfika. Vi är så lika, hon och jag, på så många sätt och samtidigt oroliga att den ena inte gillar den andre. But I like you babe.

Sen mötte jag äntligen upp mammi och det blev än mer shopping, fika, skrat, trams, mys och restaurangbesök.
Och nu är vi tillbaka på hotellet och myser vidare...och jag försöker gå in mina nya vita skor...

Får se om jag ska byta till en annan storlek..eller kanske helt andra skor..

..ja mitt "jag behöver absolut inte shoppa mer "tänkande övergick snabbt till ett " åh vad jag vill shoppa massa nytt och mer"tänk.

Men nåt annat vore väl ganska så olikt mig..
Kommentera 9 st

Dagens cityoutfit

2008-06-17 | 15:51:24 | Outfits och Garderoben,

Kommentera 17 st

undrar om Ebba får problem med tågtoaletten...

2008-06-17 | 11:58:43 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

God förmiddag bloggen.
Nu sitter jag på tåget upp till Stockholm.
X2000 och Första klass -lyx och najs.

Känner mig nästan som en liten kortkort variant av Ebba von Sydow.
Typ.
Fast jag tvivlar på att Ebba får sådana problem med tågtoalettslåsen som jag alltid får....Är så jäkla kissnödig...

Om en timme cirka är jag framme. Då ska jag första ta tunnelbanan till hotellet, lämna av väskan och sen träffa sötaste Malin!
Lite shopping och fika hoppas jag på..
Kanske lite streetstyle också?
(foto/illustration: jag)
Kommentera 13 st

På väg med buss och scarf

2008-06-17 | 09:25:56 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 6 st

Börja o på ny garderobskula...

2008-06-17 | 08:19:59 | Outfits och Garderoben,

Godmorgongodmorgon!
Sovit gott?
Jag har faktiskt sovit hyfsat denna natt och bara vaknat till av att Stefan då och då gjorde konstiga grejer i sömnen...Han drömde tydligen att han blev jagad av humlor.

Har varit uppe i lite mer än en timme. Checkat väderleken i Stockholm via mamma och mobiltelefon.
Ätit frukost och kollat på "defining moments"avsnittet , säsong 4 SATC. Mycket bra avsnitt. Hade glömt av det lite granna.

Ska hoppa in i duschen strax och sen blir det väl till att ila till bussen. Bloggar säkert ifrån tågstationen i Skövde - kommer få vänta där i nästan en timme innan tåget går.
Köper mig väl en modeblaska och så ska jag garderobsgrubbla och byråbekymra lite granna.
Ta mig en rejäl funderare efter gårdagens klädkammarstädning.. Vad är det för plagg jag egentligen vill ha?
Ska jag slänga det mesta ( förlåt, skänka bort) för att börja om på ny kula så att säga?

Is this a defining clothingmoment for me?

(illustration, foto, layout: jag)
Kommentera 6 st

måndagssummering

2008-06-16 | 23:49:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Anna är trött nu..
Packat en massa palet/beställningar som ska iväg imorgon bitti när jag går till bussen.
Panikröjt det sista i klädkammaren för att inte lämna en massa skit framme nu när jag åker bort.
Än mer panikröjt när jag såg att jag lagt en massa grejer i sängen och Stefan skulle gå och lägga sig.
Förbryllad över att jag nu fått in allt fint och prydligt i klädkammaren men inte tagit med i planeringen de två tvättkorgar tvätt vi tvättat idag (oi).
Lite småtjocknoja efter alla jeansprovningar *morr*
Dåligt med sömn + mardrömmar senaste veckorna.
Grubbel och funderingar kring företaget och vad som komma skall.
Förbannad på en leverantör av de linnen jag trycker på.

Har inte packat nåt för imorgon.
Å andra sidan så ska jag ju bara vara borta en natt och bo med mamma som redan är uppe i Stockholm = jag kan låna hennes tvål,tandkräm, ansiktsvård etc och även trosor om jag så skulle glömma det..

Borde gå och nana nu, men vill rita lite för att varva ned...

Min sköna frukost imorses...
Ska nog försöka hinna med ett avsnitt imorgon bitti också..
Kommentera 8 st

avankade kläder och dagens kläder

2008-06-16 | 21:52:21 | Outfits och Garderoben,

Fan nu börjar det bli riktigt jäkla tråkigt med garderobsstädningen.
Orkar inte mer för idag.
Har ingen mer säck att kasta kläder i heller.

Eller "lägga kläderna i" då.. Ni är några stycken som undrat om jag verkligen ska KASTA kläderna. Jag borde ju skänka bort dom eller lägga ut dom till försäljning här på bloggen.

Jag tänker nog aldrig lägga ut mina gamla avdankade kläder till försäljning här på bloggen. Jag använder liksom mina kläder tills de går sönder eller är söndertvättade eller att de är fläckiga...eller ja att de blivit för små då ( jävla jeans), så jag ser ingen mening med att sälja dom.
Men jag lämnar in dom i Myrornas container som finns på återvinningscentralen, så får nån annan anse huruvida de är försäljningsbara eller ej eller kan komma till bättre behövande.
Så..Punkt.

Över till dagens outfit:* tröjklänning, Lindex
* leggins, Gina tricot
* skor, torgfynd
* linne, H&M
* väska, Väskcity Tidaholm
Kommentera 15 st

Jeansförbud i garderoben

2008-06-16 | 18:39:26 | Outfits och Garderoben,

Jag röjer för fullt..Har nu slängt ut en jädrans massa jeans som inte längre vill passera över mina klubbor till lår.
De ska icke få finnas i garderoben mer .
Kanske ska sluta med jeans helt och hållet...
 Enbart gå i puffiga kjolar, slappa tunikor, tights , fina klänningar och storskjortor...


(illustrationer: jag)

Jag menar jeans är ändå alltid jobbigt att köpa, ett ångestmoment, alltid för långa och blir visst alltid för trånga...

...men det är ju så sablans snyggt..
Damn..

Jaja.. Har varit och sprungit 3,5 km på berget + gått 1 km..nu ska jag väl knapra på ett salladsblad..
Kommentera 25 st

att tänka och handla logiskt...

2008-06-16 | 15:43:32 | Outfits och Garderoben,

Det börjar gå framåt med klädkammaren..men jag en "någratimmarspaus" för härligt fika+strosandepåstanumgänge med älskade Karin.
Men nu ska jag på't i igen..
Det går även framåt i mitt röjandetänkande. Jag har kommit fram till att jag "nog" kan slänga massa kläder.
För korta toppar, noppiga tröjor, urtvättade linnen, för små jeans, trasiga plagg som jag ändå aldrig kommer känna är roliga att ta på mig, känna mig bekväm i eller nånsin laga.
Och när jag slängt dessa plagg kan jag med godare samvete shoppa nytt.
Och kanske än mer shoppa plagg jag vet att jag verkligen trivs i och kan använda på flera sätt i olika kombinationer...

Som sådana där stort-shirts jag pratade om igår.
En i varje färg....fast tja..detta är ju enklare att skriva om än att faktiskt göra...
Kommentera 9 st

det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..

2008-06-16 | 13:22:02 | Outfits och Garderoben,...att rensa, röja och städa klädkammaren innebär också en jävla massa kroppsångest tyvärr..

"det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..det är tvättmaskinen som tvättar för varmt..*

?!?!
Kommentera 19 st

S t ä d a g a r d e r o b e n

2008-06-16 | 11:33:24 | Outfits och Garderoben,

Ujuj..det är dags igen..Jag måste..
S t ä d a  g a r d e r o b e n

Det är tre månader sen jag senast fick ett ryck, och det med gravt stukad fot.
Jag rev ur allt ur klädkammaren, slängde en massa, röjde, vek iordning, gjorde fint..

Före:Efter:Men nu är det totalt kaos igen. Allt ligger i en stor hög. Jag hittar ingenting,. Allt blir skrynkligt, allt känns unket fast det kan vara oanvänt...

Nu:


Så tja, I will be busy a few hours ...
Fortsättning följer..
Kommentera 28 st

långfrukost med satc som terapi

2008-06-16 | 09:42:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Goodmorning guys and dolls.
Hoppas ni sovit gott och drömt sött och fått en fin start på denna måndag.

Jag drömde några mardrömmar om mina katter som gjorde att jag vaknade gråtandes.
När jag sen klev opp, fortfarande skakig av drömmarna, och satte på datorn blev det bara svart skärm med vita enstaka tecken och jag skrek rätt ut att det vore fan typiskt att datorn skulle ha kraschat...Men jag fixade det till slut.

Men nu måste jag lugna mig, kommer nog sitta och rita en hel del idag, men först kommer jag ta en långfrukost med ostmackor, te och juice och några avsnitt  Sex and the city - säsong 4.

Vad ska ni göra idag?..en typisk vy från mitt illustrator..
Kommentera 13 st

goin to bed with da babes

2008-06-15 | 23:52:27 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Nepp, nu ska jag och mina brudar, lustar och idéer gå till sängs.
Tack så mcyket för idag ni alla , för besöket, kommentarer, stöd, support, vänlighet och så där.
Hoppas vi ses imorgon!
kram
Kommentera 9 st

lust och megalust

2008-06-15 | 22:10:25 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Har inte lust med nåt annat än tedrickande och ritande just nu.
Och vet ni..jag behöver inte ha lust med nåt annat heller.

Den här gjorde jag nyss...

(bild: jag)Eller jo..lite annat måste jag ha lust med.
Jag måste bestämma vilka motiv som ska vara på vilka plagg och i vilka färger så att det där som jag var på möte om i fredags kan bli verklighet så snabbt som möjligt...
Och det har jag megalust till!
Kommentera 17 st

More colours available

2008-06-15 | 19:48:00 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustrationer: jag)
Kommentera 25 st

Snygg look på burk.. Finns det?

2008-06-15 | 17:08:09 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Det blev en skön promenad med mamma och brorsans hund förut. Hunden heter Lex och har inte fått sig nån ordetnlig promenad på några dagar då brosansstackarn är sjuk.
Så nu fick Lex leka av sig - skulle bära på stora pinnar, som gick av, fick hosta av träflisor i halsen och precis när vi skulle lämna tillbaka honom kissade han på min fot..byracka...but I love him.

Sen käkades det lite pastagratäng hemma hos föräldrarna, lästes Söndagsbilaga och fotograferade lite granna.
Men vädret är o-najs...sol i 5 sekunder, sedan kalla vindar och nu riktigt regnhagelväder. Blä.

Just nu längtar jag mest efter tisdag och min lilla tripp till Stockholm. Är lite Tidaholmstrött just nu, efter gårdagens krogbesök och den lite ständiga närvarande "du ska inte tro att du är nåt småstadsmenataliteten"..

I Stockholm önskar jag finna den perfekta stort-shirten som man kan ha som klänning med ett snyggt skärp i midjan..
Typ så här:(illustration: jag)

Sen får ju gärna det burriga håret, långa benen och lena huden komma på köpet med..

Snygg look på burk.. Finns det?
Kommentera 25 st

trädgårdsälsklingar

2008-06-15 | 12:43:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu ska jag gå hem till den där trädgården som syns i förrainlägget..Tar väl med kameran..Men jag hoppas mest på att få fota mina älsklingar idag och inte en amssa egopics..även om jag tror det blir några sådana med..

Byron..underbare lille trädgårdskisse:


(foto: jag)
Kommentera 23 st

ego in the garden

2008-06-15 | 12:00:38 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto: jag)

Bilder ifrån nån liten fotosession jag hade med mig själv..och katterna hemma i föräldrarnas trädgård för ett tag sen...
Var tog värmen vägen nånstans?
Kommentera 15 st

in och utvändig detox..typ

2008-06-15 | 11:03:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Goodmorning guys and dolls.
Hoppas ni sovit gott, hade en fin lördag och har en skön söndag framför er.
Jag är småsnorig och trött och känner just nu mest för att "ta tag i nåt"..Röja...Röja ur gammal skit. In - och utvändigt.
Lägenheten är kaosartad. Saker överallt, ingen ordning och det gör att jag känner mig otillfreds.
Likadant vill jag röja på insidan - sortera ut och upp vissa känslor, börja ett lite sunare leverne - både psykiskt och fysiskt.

Men vi får väl se hur det går med det.. Om några timmar kanske jag ligger där i soffan med en påse lösgodis, slänger tidningar och trosor omkring mig och torkar av choklad på soffan..hehe.

Men jag ska i alla fall börja med en frukost, är egentligen sugen på ostmackor och nån juice, men det får bli:


(foto: jag)
Kommentera 17 st

goodnight..again..

2008-06-15 | 01:53:16 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hemma från krogen..Ja det finns faktiskt bara en enda krog här i Tidaholm nu mer..den andra har inget tillstånd..Jisses.

Hopp i säng.hoppas på att få drömma om nåt trevligt denna natt..
Kommentera 5 st

Livets goda

2008-06-14 | 22:56:18 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto: jag)

Tequila Rose
Vitlöksbröd
Choklad/mintpraliner
Jordgubbar

Oh yeah
Kommentera 20 st

whatever makes her happy..on a sturday night...

2008-06-14 | 20:45:15 | Egocentrerat&Vardagligt,

Är hemma och mellanlandar lite, dricker lite TequilaRosedrink och lyssnar på bra musik med StefanDarling ♥. Just nu lyssnar vi på Manowar.
Det blir nog en ute/festkväll ikväll. Trots att stämningen är lite deppig efter Sveriges förlust mot Spanien. Vi såg matchen på stadshotellet här i Tidaholm, sittadens på terassen och åt grillbuffé och drack öl.
Mamma och Stefan gick dit först medan jag var på fotojobbet och sedan joinade även pappa som under dagen varit på nåt galej i Göteborg.

Fotojobbet gick skitbra. Har snabbt kollat igenom bilderna nu och en del av bilderna är bland de bästa porträttbilder jag nånsin tagit. Så snygg tjej, vilka ögon - wow! Så jäkla kul att få till de där pangbilderna som fotograf. Och samtidigt bli sugen på att en dag kanske också själv få bli fotograferad av nån duktig fotograf...

Därför var det också extra kul att komma hem och i mailen finna dessa rader och denna bild från Emma:

"Hej! Försökte rita av dig i illustrator och här kommer resultatet :)
Det är så generöst att du lottar ut dina fina linnen och delar med dig av dina fina illustrationer så nu försökte jag göra något för dig!
Jag har bara kunnat illustrator i en månad så ha inte för höga förväntningar...
Jag älskar din blogg och du är en riktig inspirationskälla, tack för en underbar blogg!
 
Kramar!
 
Emma
"Tack!
Kommentera 25 st

Öl fotboll och mat.

2008-06-14 | 18:36:05 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 6 st

Bal och boll

2008-06-14 | 14:33:35 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Skön lördag hittills. Lite strosande i affärer med mamma på tidiga förmiddagen. Sen gick vi ut på långpowerwalk uppför slalombacken och uppe på berget.
Väl nere i stan igen bjöd mamma på latte och smörgås på fiket och efter det gick vi och solade solarium.
Nu ska jag hoppa ini duschen och vaska bort svetten och göra mig iordning för jobb.
Ska fotografera en tjej som tog studenten igår och som ska på bal idag. Göra lite porträttfoton och så där.
Ska bli kul.
När jag är färdig med fotojobbet vankas det öl, grillat och fotbolls-em på uteservering.. Så snälla vädergudar - låt det hålla upp och låt solen skina på oss!(illustrationer: jag)
Kommentera 9 st

the chicken dance

2008-06-14 | 10:38:23 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Bilden från inatt fast i dagversion nu..
Inspirerad lite granna, fast omedvetet, av Carrie Bradshaws outfit från säsong 2 avsnittet "The Chicken Dance".

(bild: jag)

Vad tycks?
Kommentera 10 st

Jordgubbigt

2008-06-14 | 09:55:15 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto: jag)

God lördagsmorgon på er!
Hoppas ni hade en fin fredagskväll, sovit gott eller så kanske nu precis gått och agt er om ni varit ute och svirat sommarnatten lång.
Nu vankas det lördag förmiddag - bästa tiden på hela veckan, allt kan hända, och inget kan hända. Allt känns bara fritt och härligt...och jordgubbigt.
Nu ska jag dricka några koppar te, samtala med sambon om vad vi ska hitta på idag - vi har bokat på bord på hotellets terass för att äta grillat och se Sverigematchen. Så hoppas vädret blir soligt, varmt och  fint!
Ska strax  ringa mamma och höra om vi ska gå ut och gå eller strosa på stadens torg, gator och i butiker.
Och så ska jag ladda kamerabatterierna - har ju en fotografering inbokad i eftermiddag.

Hur ser er lördag ut?
Kommentera 9 st

nattversion

2008-06-14 | 01:11:43 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Oj, skulle bara vila ögonen i 20 minuter i väntan på att Stefan skulle göra färdigt nåt på datorn för att vi sedan skulle mysa i soffan och kolla på Scrubs...Jag vaknar upp några timmar senare, groggy och omtöcknad och Stefan ahde inte haft hjärta att väcka mig för jag verkade sova djupt...
Var visst tröttare än jag trodde..
Well Well..Bara att gå tillbaka till sängen nu och sova mera..

Men jag gjorde en till bild..Men jag visar bara en "nattversion" av den nu..riktiga bilden får ni se imorgon.
Tack för alla superfina kommentarer idag! Kram!


(bild : jag)
Kommentera 8 st

Peppad!

2008-06-13 | 21:53:41 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Känner verkligen för att skapa en massa nya illustrationer, bilder, motiv just nu...Peppad till max!
Först ut ikväll fick bli nåt lite KateMoss-SiennaMiller-Blondieinspirerat:

(bild : jag)
Kommentera 17 st

tell me what you want..or ask..

2008-06-13 | 19:39:07 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Har tagit en skön kvällspromenad med mamma och ventilerat och bollat om dagens händelser. Bästa mamma.
Nu ska jag strax ta en lång skön dusch, blanda till mig en drink och nibbla på vitlöksbröd och godis...mmm sunt leverne..

Men jag tänkte som så, att jag kör en frågestund, som ju är ganska så populärt i bloggkretsar, ja jag har ju haft en tidigare, men har fått en del nya läsare sen sist och det poppar ju upp frågor här och var bland kommentarerna och i mail.

Så fråga vad ni vill, om vad ni vill.. Vad ni undrar kring mig, min person, mitt liv, utbildning, skostorlek, hobbies, favoritglass, hund eller katt, colgate eller pepsodent, bu eller bä.
Fråga på!

...och kommer det inte några frågar så kan jag ju pusta ut med att jag har en väldigt klar, informativ blogg..hehe..


Kommentera 30 st

jag fattar inte, fattar ni?

2008-06-13 | 17:28:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hello Sweeties!

I am hooome!
Vilken dag.

Vet inte var jag ska börja..
Fast egentligen ska jag inte ens börja..
För det hela är aningen hyschhysch ännu...Så jag kan inget säga än om vad jag gjort idag ..
Mer än att jag träffat ett företag, visat mina bilder/illustrationer/motiv...Det är kläder inblandat...Och jag är bara så GLAD!
och jag ber om ursäkt om allt bara låter flummigt, dumt och knäppt och att jag skriver i gåtor och säger A men inte B,C eller D..
Men jag tror inte jag riktigt själv fattat heller...Och det är så dumt att ens börja fatta innan det hela är klart.
Fattar ni?
Hehe..

Jag har i alla fall nu varit på systemet och köpt mig en flaska Tequila Rose, en liter jordgubbar utanför Ica och så choklad.

Ska nog fira lite granna, klappa mig själv lite på axeln samt känna en oerhörd lycka över att ha en sådan fantastisk bror som trots feber, halsont och hosta följde med mig och var ett oerhört stöd.

Kommentera 34 st

Väntar på tåget hem.

2008-06-13 | 13:52:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 17 st

...NEJ EN FINNE!...

2008-06-13 | 07:44:49 | Egocentrerat&Vardagligt,

Andas...andas..inte stressa...VA FAN SKA JAG HA PÅ MIG?...Andas...Andas...NEJ EN FINNE!...andas andas..Helvete varför åt jag igår??? andas andas VA FAN HAR JAG GLÖMT? Andas andas andas...

Ja..jag är väl lite lätt morgonpanikisk just nu..blir strax hämtad..
Sörplar te..vilket nog är dumt.
Kommer säkert bli kissnödig på tåget och tågtoaltter och jag brukar inte vara vänner. Kommer säkert låsa in mig eller fastna i toalettstolen och inte kunna gå av tåget i Borås för att gå på mötet..

Åh..nu bubblar det i magen..av olika anledningar...

Men men.. Nu ska jag packa ner den stora bibba med bilder jag printade ut igår kväll..Skivan jag brände, datorn jag använder och pengar och mobil och...tusen andra saker jag kommer glömma...

Ujuj..Kommentera 36 st

goodnight sweetheart well it's time to..sleep

2008-06-13 | 00:23:07 | Illustration/Teckning/Konst/Design,Ok, ska försöka komma i säng nu.
Måsta få lite sömn, så jag ser någorlunda pigg och fräsch ut imorrn.
Och vara klar i skallen så jag fattar vad som sägs...

Godnatt på er alla och tack för alla söta kommentarer och för att ni finns!
kram!
Kommentera 10 st

ändrad stil men samma stil..

2008-06-12 | 23:09:17 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jädrar, min skrivare får nog snart jättefnatt..kanske rent av bränner ut sig. För oj vad jag rpintar bilder just nu för att ha att visa imorgon. För att kolla hur de ser ut mot olika plagg och färger och så där...

Hittade två gamla motiv jag helt glömt bort dessutom:Det är roligt att hitta gamla bildskatter samt att se hur man ändrats i sin ritstil men samtidigt att man verkligen känner igen just sin egna stil..
Kommentera 3 st

trubbeltorsdag, dagen före framtidsfredag

2008-06-12 | 21:03:57 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Ojoj..
Ojoj..
Ujuj.
Smått kaos på jobbet vissa stunder.
Sen telefonsamtal med tryckeriet - trubbeltrubbel med produktionen, ajaj, fan.
Sen ytterligare ett samtal och det fina stöd och medresenär jag skulle haft med mig imorgon till det där mötet med ett företag i borås har gått och blivit sjuk så nu kommer jag få åka själv..helt själv. Vilket ju är det enda rätta egentligen. Jag ska ju klara detta själv men först nu slår det mig vad det är jag ska göra och att jag ska..och att jag ska det själv..och nu börjar jag bli skitnervös.
Stefan och jag var uppe på berget och sprang 3,5 kilometer, tröttade ut mig samtidit som alla tankar snurrar i huvudet...
Ojoj...

Och nu måste jag ju göra iordning min bildportfolio...
Företaget imorgon vill se alla mina tryck jag gjort, som jag inte gjort, som jag vill göra och som jag funderar på...
En jädrans massa bilder att göra iordning med andra ord...
Och så försöka komma i säng i tid, försöka somna också inte bara ligga vrida och vända mig, för att sedan orka upp vid sju, bli hämtad vid åtta och sen åka tåg från Falköping innan nio för att vara i Borås innan tio...(bilder: jag)
Kommentera 26 st

my own satcy world...

2008-06-12 | 15:38:16 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Trasig Babsmaskin, ingen växel i kassan, alla ska betala med femhundralappar, öppet köp och arga kunder som är ute efter en väska som matchar balklänningar två dagar innan balen. Eksem mellan fingrarna, knastertorra läppar och allergi i ögonen.
Men blev utbjuden av älskade Karin på lunchen. En mycket god ostpastaskinksallad på Julius och nu är första gången jag är ensam i butiken sen lunchen.

Suck Suck.. och överallt i blogg och övriga internetvärlden pratas det om SATC SATC SATC och förhandsvisningar och mingel och galapremiärer...Suck.
Var ju bjuden på en förhandsvisning ikväll..klockan 18. i Stockholm..men kan inte ta mig 40 mil på 20 minuter efter stängningsdags...Även om jag hade velat..

WellWell...Jag får fantisera och ordna mig min egna SATCvärld istället...(foto: mamma, illustration&layout: jag)

Kommentera 23 st

cerise pumps kansle...

2008-06-12 | 11:11:36 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Idag är det åter vackert väder efter två dagar med väldigt blåst och regn och lite rusk.
Hoppas den där underbara värmen kommer tillbaka till helgen så att vi kan sitta på stadshotellets terass, äta grillbuffé, dricka gott och kolla på storbildstv när Sverige slår Spanien

Men idag är det bara torsdag och det är jobbdag i väskaffären.
Samt egna företagetsjobbjobbande. Måste sitta och välja bilder, motiv, placeringar osv inför mötet i Borås imorgon...börjar bli smått nervös inför det hela..

Ska jobba på att boosta självförtroendet under dagen så jag ser lika säker ut imorgon som desa tre ladies:

(illustration: jag)

Hmm, knallcerise pumps vore nåt..
Kommentera 26 st

Morgonmåste

2008-06-12 | 09:04:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Goodmorning babes.
Sovit gott?

Jag drömde en klassisker inatt - jag gick naken offentligt...usch..
Vaknade lite innan klockan 8 och väntade in att mobillarmet skulle sätta igång.
Har fått göra alla H2o-baserade bestyr nu innan klockan nio eftersom de tydligen ska stänga av vattnet i en timme nu i hela huset.
Great.
Precis vad man vill när man ska gå och jobba.
Väskaffären idag då klockan 10-18 och ikväll får jag nog skippa kreativa cirkeln.
Måste göra iordning en massa grejer inför Boråsresan imorgon och mötet med ett företag..

Nu ska jag dricka te - ett morgonmåste för mig, en kopp grönt te och en kopp Voyagete med smak av vanilj, kakao och kokos.(foto/illustration: jag)

Vad har ni för torsdagsplaner?
Kommentera 19 st

A Vogue Idea...

2008-06-12 | 00:27:54 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 20 st

My carrie-samantha-miranda-charlotte

2008-06-11 | 22:45:50 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Jag har så oerhört länge, trots en massa förfrågningar samt egen lust och vilja, verkligen dragit mig för att försöka illustrera och avbilda tjejerna i Sex and The City.
För jag känner att jag aldrig aldrig kommer kunna avbilda dom på ett sätt som känns korrekt eller rätt eller ens i närheten.
Det känns som en grej som vore lika med att skjuta sig i foten, ja i båda fötterna och därmed aldrig kunna gå i ett par Manolos.

Ändock, valde jag nu, egentligen utan att tänka, fritt ur skallen, på fem minuter att göra "min bild" av Carrie-Samantha-Miranda-Charlotte och visa er.

Men jag valde att göra dom ansiktslösa.
För är det inte nånstans så att vi antingen själva är våra egna carries, samanthas, charlottes och mirandas? Är det inte därför vi ofta har svårt att välja vem av dom som vi gillar mest eftersom de tillsammans egentligen utgör en hel määnniska? En helhet. En sluten cirkel.
Alternativ att vi kan finna just de olikas personligheter i våra egna vänner. Så kanske man själv är en femte karaktär - sammansmältningen av allihop.


Mina absoluta favoritscener i SATC tillhör 3 stycken slutscener.
Slutet på Shortcomings där Carrie går förbi en restaurang efter att ha gjort slut med en kille vars familj var lite väl excentrisk och slutrepliken handlar om att ens familj inte alltid är den man föds in i utan ibland den man skaffar sig själv...vilket i detta fall är de fyra tjejernas starka vänskap.
Cock A doodle doo! När tjejerna är på grillfest på ett tak tillsammans med transor och dricker Flirtinis. Bakgrundsmusiken, skratten och slutrepliken..ahh..egentligen kunde det avsnittet utgjort ett perfekt slut på serien trots att det bara var sista avsnittet på säsong 3.
Don't ask, Don't tell - avsnittet då Charlotte gifter sig med Trey och Carrie berättar för Aidan att hon haft en affär med Mr Big. Slutscenen utspelar sig på trappen till kyrkan efter att carrie gråtit och Aidan gjort slut och Carries slutord blir att hon funnit lyckan att ha tre vänner som älskar henne vad hon än gör.

Jag själv har haft turen att finna en sådan vän - älskade Karin, som är min Carrie-Samantha-Miranda-Charlotte. Och det är hennes ansikte jag väljer att sätta i de fyra figurerna.
Kommentera 25 st

Vinnare av todaylinne

2008-06-11 | 20:45:00 | Avanna konst/design/foto,Ibland undrar jag varför jag drar igång tävlingar då jag alltid får skuldkänslor
när jag inte kan ge priser till alla som deltar.
Jag har fått in så många fina kollage om hur ni skulle matcha mitt "today linne".
Det har varit skitkul att läsa igenom era favoritscener, citiat,önskeoutfits och favoritkaraktärer ifrån SATC. Även om jag förvånats över en del svar eller förundrats att ingen nämnt för mig helt självklara scener osv..Fast det är ju bara ett tecken på hur personligt SATC kan bli.

Men...Jag har dragit vinnare...några stycken faktiskt...

Men Linnet och Förstapris går till:

Kristina! Som gjorde en så underbar illustration + svarade på SATCfrågorna.

Dock kommer tröstpriser att gå till
Izme
AnnaMellita
Caroliné

Maila mig era adresser på [email protected]


Kommentera 14 st

snart koras vinnaren...

2008-06-11 | 17:32:27 | Avanna konst/design/foto,Påminnelse - nu är det bara dryga 3 timmar kvar till tävlingen om ett todaylinne avgörs!
Pass på, håll tummen och delta!
Kommentera 20 st

fattiglapp, shoppoholic eller feber?

2008-06-11 | 15:33:31 | Outfits och Garderoben,

Så, nu har jag efter en tur och stund på stan med Karin , laddat batterierna - både kamerans och mina egna. Känner mig lite småkrasslig tyvärr, men ska vid 16tiden iväg på ett fotojobb.

Jag och Karin gick på Torget - är ju torgdag idag, som varje onsdag. Idag shoppade jag inga skor , som jag ju gjort varje torgdag senaste månaden, men väl böcker. Vart ett härligt bokstånd fyllt med böcker till billiga priser.

Mittemot bokståndet var det ett väskstånd och där hängde VÄSKAN....En väska som jag såg i en affär i julas och som jag då blev helt kär i..och sen fick hjärtat krossat dels när jag såg priset på den - 700 kronor vilket jag absolut inte hade råd med då och sen fick jag härtat krossat igen när den var borta..
Nu hängde den där i torghandlarens stånd, för endast 250:-.

Det är en Spy Bag, fast inte en äkta Fendi Spy Bag då utan bara modellen Spy Bag..Grönt, blått, svart, med guldtrådar och lite rosa och vitt..väldigt mönstrad med andra ord...
Men jag vet inte..antingen hade den tappat sin glans där den nu hängde och reades ut av en ivrig torghandlare med fimp i mungipan ( tänker lite SATC och när tjejerna är i LA och ska handla märkeskopieväskor från en bagagelucka på en bil..)..Eller så var det fattiglappen inuti mig som sa att jag inte har råd med ännu en väska eller så var det varningsklockorna för ett snarlikt shoppoholicbeteende om att bara vilja hahahaha som fick mig att låta bli..
Jag köpte den inte..och det gnager lite i mig..fast jag vet inte varför..
Allt känns bara konstigt..
Eller så har jag feber..

Anyway..Today I am looking like this..* Jeansjacka, Cheap Monday
* Klänning, Ebay
* Skor, Torgynd
Kommentera 16 st

Fika med karin

2008-06-11 | 13:28:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 6 st

blå gul röd svart

2008-06-11 | 10:44:29 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jag gjorde lite olika versioner av den  blågula bruttan  innan hon just blev blågul..Det var först när min blonda skalle tänkte till lite som jag tyckte att en blågul svensksegerfirande brutta vore på sin plats .

Första versionen såg ut så här:

(illustration: jag)
Kommentera 14 st

smoothie och bakverk?

2008-06-11 | 09:28:27 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon bloggen, Sverige, Världen.
Hur mås det?
Har ju åter haft en natt med de allra konstigaste morbida drömmarna men hmm ,jag tror inte jag går in på några detaljer..Ni kanske börjar tro att jag är helt störd i skallen liksom och det vill jag ju inte..hehe...

Neee...om man skulle ta och göra sig lite frukost då kanske...
Men vad?
Smoothie och bakverk?


(foto/illustration: jag)

Vad har ni ätit till frukost idag?
Kommentera 24 st

vått i blick

2008-06-10 | 23:47:50 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Yesyes - kom igen Sverige kom igen!
Kul att "pojkarna" vann första macthen i EM. Ska det bli en magisk fotbollssommar tro?
* Får nåt vått i blicken och minns sommaren 1994 och Stefan Schwarz...*

Är aptrött, ser i kors, huvudet brusar..ska nog gå och snutta kudden nu..
Men den här damen, hon ska nog fira natten lång..
Eller vad tror ni?(illustration: jag)
Kommentera 17 st

Fittbroderi?

2008-06-10 | 21:53:57 | Outfits och Garderoben,

Nu är jag trött...väldigt trött..fast pigg..såndär konstigt motsägande blandad känsla.

Om förmiddagen i butiken var död så var eftermiddagen dess raka motsats. Kunder hela hela tiden, frågor om resväskor jag inte hade en aning om, garantilappar, tillgodokvitton, halv storm utan för fönstren men ändå soligt, men markiserna var trasiga så det blev totalt jättevarmt i butiken. Dessutom ett strömavbrott i nästan en halvtimme så varken kassaapparat eller babsmaskin fungerade.
Tur att min vän Åsa kom på trevligt besök och hittade en "typisk Åsaväska"...som jag nu ser redan har hunnit skriva om detta samt publicera den bild jag tog på mig själv för att testa hennes kamera...hehe..Yes..så där såg jag ut då..

Så här har jag sett ut efter jobbet:* Jeansjacka, Cheap Monday
* Klänning, Lindex
* Skor, Torgfynd


Jag kom inte ifrån affären förrän vid halv sju - kunder in i sista sekund som drog ut på tiden, sen utslagning av kassan, dammsugning av entrén. Hemma och ombyte av kläder - kände mig skitig och svettigt unken.Sen in på Ica för att köpa dricka till kvällens kreativa cirkel ,där jag var fikaansvarig, som jag skyndade till och det var där som vi idag sysslade med "fritt broderi" som skådas i förra inlägget...Berättar mer om det sen samt visar upp det färdiga resultatet...Nu måste jag dricka te....för jag vet inte hur många gånger jag nu skrev Fittbroderi istället för Fritt broderi..
Kommentera 11 st

Det kallas fritt broderi

2008-06-10 | 19:57:13 | Outfits och Garderoben,

Kommentera 17 st

leka carrie-samantha-charlotte-miranda

2008-06-10 | 13:40:49 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jädrar - det blåser fan storm ute!

Gick inte att ha nåt utställt utanför buktiken och jag får nog dammsuga rejält efter stängningsdags sen ty en massa löv, grus och pappersbitar har blåst in.

Är hemma på lunch nu, en naturdietdryck med chokladsmak samt ett Digestive Oliv med lite brieost fick det bli..Så exotisch...not..

Det har varit ganska så kundtomt i butiken..så jag sitter och läser bok, fantiserar om shopping och resor...
Gärna en shoppingtripp till, tja låt oss säga New York...*suck*..leka carrie-samantha-charlotte-miranda för en dag...( foto: mamma/illustration & Layout: jag)

Har ni varit i New York?
Vilket är ert drömresemål?
Kommentera 42 st

Glänsande, vacker och röd

2008-06-10 | 09:49:11 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så där, nu drar jag tvärsöver gatan för att gå och jobba, öppna upp väskbutiken och så där.
Har valt en av böckerna jag köpte igår att ha med mig om det är dött med kunder.
Kanske bloggar från min nya superfina mobil...

Glänsande, vacker och röd ...som de flesta av mina skor..

Önskar er alla en finfin förmiddag!


(foto: jag)
Kommentera 27 st

ingen väderblogg..utan typ mode..

2008-06-10 | 08:39:29 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Gooooodmorning.
Sovit gott?

Jag drömde om giftormar, krämer som gav stelkramp åt elaka människor när man sprutade det i munnen på dom, döda människor, människor som kunde flyga, Bree från Desperate Housewives som var tillfångatagen och mycket mer konstigheter var det i drömmarnas värld.. *suck*

WellWell.

Idag är det grått, blåsigt och faktiskt regnigt ute.
Luften känns sval och det doftar härligt sommarregn igenom vädringsluckorna på föntsren och den öppna balkongdörren. Visst jag är helt för värme och lång het sommar. Men hur länge sen är det nu det regnade? Minst 2 veckor.
Och dessutom ska ju jag stå i butik hela dagen idag. Börjar klockan 10, lunch 13-14 och sen butiken 14-18 igen. så att lite "fulväder" känns bara skönt.
Men nu är ju inte detta en väderblogg...Utan en typ av modeblogg..typ.
Så clothes it is.
Hade gärna haft på mig detta i butiken idag och känt mig snygg medan jag säljer väska efter väska efter väska..


* Linne, Avanna - egen deisgn
* skor, väska, kofta, jeans, www.topshop.com
Kommentera 15 st

krimdeckare, chiclit och hårdrock

2008-06-09 | 23:16:44 | Musik/Böcker,

Läste ut "Södermalmsmorden" av Lars Bill Lundholm idag. Började på boken i helgen i solstolen och avslutade den idag på soldynan. Rekommenderar verkligen den "serien" av Lundholm. De två andra böckerna heter " Kungsholmsmorden" och "Östermalmsmorden". Lite könsstereotypa karaktärer vad gällermanligt/kvinnligt, men talande och målande Stockholmsskildringar och ganska så spännande intriger och mordgåtor.
Fast , som jag och min bästa vän Karin diskuterade, så "typiskst svensk krimdeckare"...
* Huvudpolisen är en rekordelig man i trettioårsåldern som tillhör arbetarklassen
* En kollega är alltid överviktig och en är alltid träningsnarkoman
* Huvudpolisen lyssnar på en viss sorts musik, njuter av rödvin och nån mer delikatess.
* Trassligt privat - och kärleksliv.


Nu måste jag påbörja ny bok. Ska verkligen unna mig att läsa mer böcker. Ta mig tiden och finna ron i kroppen att göra detta. Inte sitta vid datorn hela tiden eller känna massa "måsten".
Böcker är ju trots allt ljuvligt.

Jag är med i en pocketbokklubb och får varje månad en ny pocketbok hemskickad..men Jag köpte ändå några nya böcker i bokaffären tidigare idag.

Så nu är frågan vilken jag ska välja...

(foto: jag)

Ok, boken om hårdrock är kanske mer undeerhållnings-bläddra i lite då och då bok..
Middag med Mr Latte köpte jag på grund av titeln och omslaget " don't judge the book by its cover..eyy?"
Sophie Kinsellaboken köpte jag för att jag ju fick första boken i Påskpresent av mamma...Hade verkligt svårt för första halvan av den, sen gick det bättre och blev nu lite sugen på att läsa mer.
The Dirt av och med Mötley Crüe. Gillar bandet, även om jag inte är nåt överdrivet fan så sett, men ett fan av biografier är jag verkligen.

Hmm , vilken skulle ni valt? Har ni läst nån av dom?
Kommentera 22 st

Today - åter till försäljning!

2008-06-09 | 21:05:52 | Avanna konst/design/foto,Yesyes, nu kan du åter beställa ett eget Today I'm wearing thislinne.
Efter att ha lagt undan till dom som förbeställt tillsammans med Good Moodlinnen samt paketerat och skickat iväg till alla som enbart förbeställt detta linne så har jag nu ett fåtal linnen kvar, redo att säljas till er!

Måtten på de ribbade linnena är:
Xs är 64 cm långt och 28 cm på bredden
S är 67 cm långt och 32 cm på bredden
M är 70 cm långt och 33 cm  på bredden
L är 73 cm långt och 34 cm på bredden
XL är 77 cm långt och 34 cm på bredden

Pris: 250:- inkl frakt
Förskottsbetalning gäller.
Maila [email protected]  för beställning, skriv med önskad storlek och adress.

Fast glöm inte att du kan tävla om ett i strl XL här.

Kommentera 34 st

Two of a kind

2008-06-09 | 19:24:09 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(bild: jag)
Kommentera 15 st

Mäll Biii och Järry Hällaway

2008-06-09 | 17:10:44 | Egocentrerat&Vardagligt,

Pust och Stånk och Flås.
Jag tvingade med mig sambo upp till berget direkt när han kom hem från jobbet, så vi även idag kunde ta oss en löparrunda. Känns härligt skönt i benen, men foten ömmar lite så kanske får ta och låta den vila några dagar nu.
Å andra sidan, med denna veckas schema så kanske det inte ens blir tid till nån mer motion.

Lyssnade på Mix Megapol på mobilen medan jag sprang. Har inte laddat in nån musik än sen jag bytte mobiltelefon förra veckan och Megapol var den enda radiostation som kom in.
De pratade kändisnyheter och att Mel "Scary Spice" Brown är med i SATCfilmen...( what!?!?!) och sen kom de in på Geri Halliwell.
Den manliga radioprataren kallade henne för Ginger Spice efter den kvinnliga hade benämnt Mel B för Scary Spice..Men då sa den kvinnliga radioprataren " Hon heter faktiiiiskt Järry Hällaway"....
Ja jisses, att försöka glänsa och vara beläst men ändå uttala ett namn så fel..
Sen tyckte jag att hon sa att hon hade sprutat in detox i ansiktet...
You say detox, I say botox.

Nu ska jag se vad det finns för mat här hemma..vrålhungrig...Lördagens Bulgurkycklingsallad och gårdagens Ostskinkapastasallad...Mums..
Kommentera 24 st

Veckan börjar bli full och det är bara måndag

2008-06-09 | 13:20:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

God eftermiddaglunch på er.

Det blev en latte - min älskade sambo ställer alltid upp på lunchfika på sin lunchrast...särskilt om jag betalar.
God latte och en grov ostskinkmacka och så Sofies Mode.
Dessutom fick jag ett bra telefonsamtal...har så roliga saker på G vad gäller min design på t-shirtar och linnen...
Så nu börjar min vecka bli riktigt fullsmockad

* Måndag (idag) : Revisorn. Skicka beställningar. Städa
* Tisdag: Jobba väskaffären 10-18, Kreativ cirkel (fikaansvarig) 18-21
* Onsdag : Tryckeriet (?), Träffa Karin, planera tryck, företagspyssel
* Torsdag : Väskaffären 10-18, Kreativ Cirkel 18-21
* Fredag: Efter samatalet på lunchen så ska jag nu hux flux bege mig till Borås på fredag..mötemötemöte... 
* Lördag: Bal/studentfotografering


(foto: jag)
Kommentera 28 st

me & the gang

2008-06-09 | 10:47:38 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så där, tillbaka ifrån revisorn, allt gick jättebra och var trevligt. Jag gillar verkligen min revisor och idag extra mycket - ty hon hade ju på sig en av mina t-shirtar, hehe.
Hann även förbi Skattemyndigheten och en snabbis inne på Lindex för att konstatera att de inte fått in nåt nytt och inget gammalt spännande fanns heller.
Så nu ska jag väl ta itu med resten av dagen...

Borde:
* Ringa tryckeriet
* Röja ( slänga gamla papper, påsar, kartonger, plast osv)
* Städa ( dammsuga, damma, skura)
* Svara på alla kommentarer


Vill:
* Dricka latte med nån
* Sola
* Läsa bok
* Svara på kommentarer


Tja... vi får väl se vad jag och gänget hittar på:


(bild : jag)
Kommentera 21 st

Mums, Moms och önskeoutfit

2008-06-09 | 08:50:57 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Godmorgon på er.

Sitter här och sysslar med lite bokföring och pappersarbete och sörplar te med smak av kokos och kakao...Mums
Ska till revisorn och redovisa moms klockan 10. När man är egen företagare kan man välja att antingen redovisa momsen 1ggr/år eller var tredje månad eller då varje månad.
Jag föredrar att redovisa min moms varje månad då det för mig känns säkrare. Jag får mer disciplin på mig själv att hålla iordning på pappren och bokföringen. Jag får en lite större överblick på hur företaget går och det känns bättre att della upp eventuella inbetalningar på fler gånger än en stor klumpsumma.

När man är egen företagare så ska man redovisa all moms - den man får in på det man själv säljer/fakturerar och den moms man lägger ut på det man köper/betalar. Vissa månader har man "tjänat" mer moms än man lagt ut och då får man göra momsinbetalning till Skatteverket, men vissa månader har man lagt ut mer moms än vad man fått in och då får man tillbaka pengar.

Ja, det var en liten egenföretagarelektion från mig till er..
Ska väl strax hoppa in i duschen. Och när jag kommer ut därifrån så vore det ju trevligt om en outfit likt denna låg på sängen..* Linne, Egen design - Avanna
* Kjol, skor och väska, www.delias.com
Kommentera 12 st

don't let the bed bugs bite

2008-06-09 | 00:59:42 | Egocentrerat&Vardagligt,


(foto: jag)

Så var det åter dags att hoppa i säng.
Måste ställa klockan på 8. Ska visst till revisorn på morgonen.. *glömt*
Önskar er alla en god natt..och en god morgon.
Hoppas ni sovit gott och drömt sött..
Och hoppas ajg slipper mardrömmar..om så bara för en natt..

Godnatt!
Kommentera 15 st

Igen och återigen..

2008-06-08 | 21:33:03 | Outfits och Garderoben,

Så där, nu har jag bokat tåg..igen.. Ska till Stockholm snart igen...Ska bli kul och nice..igen.

Hade på mig min fina rosa klänning i fredags och så även idag..igen...
Köpte den förra året men då var ju sommaren ganska så kass så fick aldrig användning för den. Men i sommar hoppas jag på att få använda den igen och igen och igen och igen....(foto/layout/illustration: jag)

* Klänning, Ellos
* Skor, Topshop
* Väska, Väskcity Tidaholm
* Solbrillor, Lindex

Kommentera 20 st

söndagssinnen

2008-06-08 | 19:23:15 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Vi fick ett litet ryck, jag och Stefan, och åkte upp till berget och spang 3,5 km i värmen. Det var skönt och nu känns kvällen härlig och ska avnjutas med många koppar te, lite choklad, kanske nån film och en del ritande/tecknande.
Har så många känslor och bilder i skallen som jag vill få ut så vet knappt var jag ska börja nånstans.
Samtidigt vill jag bara slänga mig i soffan och läsa bok efter bok efter bok.


WellWell..

Mitt senaste "alster":Vad gör ni ikväll?

Är det nån bra film på tv?
Kommentera 13 st

puffy

2008-06-08 | 16:42:45 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ojoj, nös just 9 gånger på raken. Ett ständig kill och rus i näsan..ögonen svider och kliar, puffy eyes...Jävla allergi. Ändå vill jag ju egentligen inte banna den eftersom den är en del av sommaren coh sommaren älskar jag...Det är hett ute, strålande solsken, underbart..så här vill jag ha det jämt...med nåt litet avbrott för nåt häftigt regn med tillhörande vackert åskväder...

Ska nog ta mig lite Brieost nu och dansa runt lite till nån bra låt. Min klänning är puffig och luftig, borde svänga bra om jag gör en piruett..(ilustration: jag)
Kommentera 17 st

blandad kompott

2008-06-08 | 13:22:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ujuj, det var jättesvettigt och skitallergiskt att promenera uppför sega slalombacken och sen gå upp och ner för backar på berget. Men skitskönt att ha motionerat och ha det gjort. Nu kan man moffa godis och ligga i solen resten av dagen..
Ska bara ta en snabbdusch , posta lite paket och sen bege mig hem mot föräldrarnas trädgård och lägga mig i bikini och läsa bok och lapa sol och sodastreamvatten.

Lite blandade pics från senaste dagarna:

(foto: jag)
Kommentera 15 st

En Todaybrud

2008-06-08 | 10:56:13 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Godmorgon världen.
Sovit gott?

Inatt har jag drömt om skräcködlor, Luke Skywalker, om dyra hotellrum som enbart visade sig best av en soffa i en matsal, om hala rulltrappor, adoptioner och om klassresor.
Vaknade igentäppt och tjock i halsen, men det beror nog enbart på allergi. Snart kommer mamsingen hit och vi ska gå ut och gå.
Men jag somnade ju full av tecknarlust inatt och jag vaknade - ja förutom full av snor då även full av tecknarlust..

Fick bli ännu en "brud"...
Nu ska jag snyta mig, hitta nån form av jättesval gå-ut-och-gåklädsel, linda foten, borsta tanden och kanske överdosera lite nässpray.

Vad ska ni göra idag babes, guys and dolls?

Glöm inte tävlingen förresten!
Kommentera 15 st

not just a pretty face..

2008-06-08 | 01:57:31 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,..gjorde henne i helfigur också..
Kommentera 13 st

blombrud

2008-06-08 | 01:13:01 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,..jag gillar att rita..
och just nu går det bra..
teckningarna flödar.
just denna gjorde jag nyss, medan jag drack en kopp ljummet te.

Kommentera 4 st

kvällskval

2008-06-07 | 23:36:45 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det blev inget bad..orkade inte..Det blev en dusch.
Känner mig trött men rastlös, frustrerad fast vilse...Som en klump halsen som får mig att vilja spy..eller skrika högt.

Försöker kurera, lugna och fly mig bort med att kladda i illustrator..


Kommentera 12 st

prinsessbehandling, sommardrink och badtankar

2008-06-07 | 21:37:25 | Egocentrerat&Vardagligt,

Härlig dag. Om än lite vemodig och fundersam i sinnet..det är nåt som gnager men kan inte sätta fingret på vad, så kan man inte klaga på en dag med srtålande fin hetta och värme, flera timmar i solen med bra bok, färska jordgubbar, massa bubbelvatten och gosiga katter som sällskap.

Föräldrarna var inte hemma när jag gick hem till dom, de var på IKEA i Jönköping men de kom efter några timmar. Då blev jag oppassad och behandlad som en prinsessa med ständig påfyllning av hemmagjort mineralvatten ( pappa har köp en sodastreamer), den obligatoriska sommardrinken numero Uno i familjen Larsson: Marinella och jag överöstes av och med kärlek.

Stefan kom dit mot kvällen och så åt vi alla gott och pratade och kollade lite på öppningsmatchen av fotbolls-em.
Och nu har vi traskat hem efter en liten sväng in på Ica och inköp av godis och chips.
Funderar på att ta mig ett bad..
Är sugen på själva idén av ett bad...men det blir ju sällan bra när jag väl badar...huvudvärk, illamående, dunkande tinningar och värmebölja..
(illustrationer: jag)
Kommentera 8 st

CarrieBradshaw/lidelsefull richbitch/missunderstood artist

2008-06-07 | 17:47:15 | Egocentrerat&Vardagligt,En lite väl egofixerad-pretentiös bild jag tog igår på mig själv där jag väl skulle försöka framställa mig själv som nån CarrieBradshaw/lidelsefull richbitch/missunderstood artist eller nåt...

hehe..

*harkel*

Nu vankas det ´snart mat mat mat, dryck, fotboll och än mer chill och slappartag.
Kommentera 12 st

Slapparlördag

2008-06-07 | 15:53:36 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 7 st

Do you wanna wear Today I'm wearing this, some day?

2008-06-07 | 13:07:36 | Avanna konst/design/foto,

Yes yes yes! Då kör vi! En ny Today I'm Wearing Thistävling!

Denna gång kan ni vinna det "heta och o så eftertraktade" linnet "Today I'm wearing this" i den vita ribbade modellen, med svart tryck.
Storleken är XLvilket är den storlek Kenza har på sitt:  Måtten  är : 77 cm långt och 34 cm på bredden. Det töjer sig också ett antal centimetrar beroende på kroppsstorlek.Tävlingsuppgift:  Det är ju Sex and the City-tider nu i och med den nya filmen - som snart har Sverigepremiär.
Jag vill veta
* din favoritscen i ett SATCavsnitt
* din önskeoufit från hela serien
* ditt favoritcitat från serien
* vilken karaktär i SATC du tycker bäst om och varför.


Och är ni mot alla förmodan inga SATC-fans så får ni istället gärna berätta hur ni bäst skulle matcha detta linne , gärna med kollage som ni antingen mailar till [email protected] eller publicerar i era egna bloggar - glöm bara inte att skriva länken till mig så jag kan se.

Ni får gärna länka till tävlingen i era egna bloggar - lite fjäsk och reklam tackar jag ju givetvis inte nej till, men det är absolut inget som helst krav!

Tävlingen avslutas : Onsdag 11 juni kl 20.00
Tävlingen avslutad!

Kommentera 53 st

Vad gör Sienna Miller i mina drömmar?

2008-06-07 | 11:24:11 | Outfits och Garderoben,

Goodmorning Darlings.
Hoppas ni sovit gott.

Som vanligt har jag drömt mardrömmar om träsk, farliga hundar, provisoriska toaletter, snöblask, äckliga köttbitar, dörrar som inte gick att läsa samt om en väldigt väldigt taskig Sienna Miller som dumpade sin Rhys via en post-it ( so very carrie-burgersituation).. Jag har aldrig brytt mig om Sienna Miller, jag har ingen klar asniktsbild av henne heller då jag finner henne ganska intetsägande, jag har aldrig sett en film med henne...för hon är väl skådis va?..
Så varförihelvete drömde jag om henne?
Weird...

Well Well, nu ska jag väl göra lite frukost och klura ut vad jag ska göra denna lördag.

Här är gårdagskvällens "festoutfit"....och idag kommer en tävling om ett sånt linne.. Håll Koll!* Jeansjacka, Cheap Monday
* Linne, Avanna- egen design
* Byxor, H&M
* SKor, Topshop
* Armband, H&M
* Väska, Väskcity Tidaholm
* Halsband, present.

..och dessa bilder är beviset på hur pass nykter jag var inatt eftersom jag dels fotade bilderna vid 02.30 och sen dessutom klarade av att frilägga dom...

Eller så är de ett tragiskt sant bevis på att jag återigen inte alls hade så skoj...hmmm...
Kommentera 17 st

nattboogiewoogiehumtidumti

2008-06-07 | 03:29:55 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godnatt..Godmorgon...hmm..
Vi satt och chilla lite på balkongen, Stefan och jag. Sen komm Gbo förbi och än mer chill+öl+sol+svett+musik.
Vi drog fram till stan = vi gick 50 meter, för att se Arvingarna stå och sjunga Charlotte Perellis "Hero" och dricka cider+öl i öltältet.
Därefter blev det Bryggeriet och några Tequila Rose.

Nu ska jag ta mig en dusch ( kan inte gå och lägga mig i sängen när jag varit på offentliga toaltter utan att duscha..). Efter duschen ska jag smörja in mig med:


Efter det ska jag smörja in my little pretty face med min Yvonne Ryding nattkräm - fick både dag- och nattkräm i present av mamma och pappa när de kom hem ifrån Grekland, som tack för att jag såg efter katterna och huset.
Älskar båda krämerna, och jag brukar vara kinkig när det gäller sånt:


Sen är det  väl bara att borsta tanden och skölja munnen länge med munvatten så inte morgonandedräkten helt besudlas av unken alkoholsmak..Ojopj, kanske borde ta den där duschen nu då... Klockan är 03.27 och det är nästan helt ljust ute igen...Och hungrig är jag visst känner jag nu..Hoppas ni hade en fin fredag och får en fenomenal lördag!

Råkk on!
Kommentera 9 st

Platå, nu och då

2008-06-06 | 20:59:40 | Skor Skor Skor!,

För en vecka sedan i Stockholm, vid tunnelbanan på väg mot KISSkonserten:


Mina underbart snygga, höga platåstövlar med evighetslång snörning...

Skulle jag ha dom idag skulle nog benen smälta bort..

Idag gäller :


Mina underbart snygga platåsandaletter...( ok, lätt platå men ändå..lite platå..)
Kommentera 13 st

Such a fine friday

2008-06-06 | 17:20:35 | Egocentrerat&Vardagligt,

Åh vad jag äslkar denna underbara värme!
Vad jag älskar långhelger!
God mat och kall dryck.
Jordgubbar och godis.
Vitlöksbröd, cider, bira bira bärs bärs bira.
Musik som dånar ur högtalarna och varmt varmt varmt.

Härligt!(foto/redigering: jag)

Vad har ni för er idag?
Kommentera 28 st

Åter en het dag i solen.

2008-06-06 | 15:06:22 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 7 st

barbie-litehollywoodlyxiga-parishilton-legallyblonde-chiclitfigurer

2008-06-06 | 11:07:51 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,Bilden jag sysslade med och ritade inatt...
Jag och mina barbie-litehollywoodlyxiga-parishilton-legallyblonde-chiclitfigurer..Hihi

Nu ska jag och Stefan gå och fika. Och jag har tagit på mig min knalligaste mest barbieliknande klänning...Jag verkar vilja leva i min egna tecknade värld..
Kommentera 13 st

You can feel it in the air

2008-06-06 | 10:12:30 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon på er ! Hoppas ni har vaknat till en strålande vacker fredag och Svenska Flaggans dag.
Här i Tidaholm ska det tydligen vara en del jippon med öltält, REAtält, diverse barnaktiviteter, körsång, matserveringar och så travlopp mitt i stan - de har tagit bort vägskyltar, gupp och annats för att hästarna ska kunna galoppera fritt och tydligen ska Arvingarna spela här ikväll..ooooooooh..Och imorgon ärdet nån slags minimusikfestival.
Blir säkert trevligt  - en så liten stad som Tidaholm lever upp när det är sådana här saker på G. You can feel it in the air.
Och att man bor mitt i centrum och får höra folkets glada sorl, liv och rörelse är faktiskt ganska najs.

Men först ska det ätas frukost - det får bli vaniljyoghurt, K-special med röda bär, russin och färska jordgubbar..MUMS!

(foton: jag)
Kommentera 8 st

åhh inatt inatt..

2008-06-06 | 00:40:05 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Är lite i ritartagen igen...me feel good.Dricker Voyage-te och äter jordgubbar...hmm kommer jag få problem med blåsan i natt måntro?
Kommentera 15 st

linne 3 leder ligan...

2008-06-05 | 22:47:31 | Outfits och Garderoben,Hittills verkar Linne nummer 3 leda stort i omröstningen om vilket motiv som skall bli nästa tillskott i kollektionen. Skitkul att så många av er röstar och tycker till och vill vinna ett linne.
Linner nummer 1 ligger inte långt efter och sedan försöker kängorna hänga med i toppfighten ( hehe liten ordvits blev det ju där..)
Kommentera 41 st

it's a beautiful day!

2008-06-05 | 20:30:58 | Outfits och Garderoben,

Åh åh vilken härlig torsdag!
Först hela morgonen och förmiddagen på tryckeriet
med färgkladd och tryckande av egna plaggen till kollektionen.
Sen lite företagsjobb innan flera timmars idéspånande och avslappning i solstolen hemma på föräldrarnas altan.
Efter det bestämde jag och brorsan att spontant gå och ta en drink nu när det är sommarsommarsommar och långhelg på G.
Vi gick till Ställe 1 som inget tillstånd hade, vi gick till Ställe 2 som inget tillstånd hade heller och en drink en torsdagseftermiddag i Tidaholm sågs plötsligt som en större omöjlighet. Men så gick vi till Stålle tre med uteservering vid vattnet och fick oss varsin drick. Visserligen med mestadelen is i men ändå. Min Darling joinades oss efter ett tag och sen kom mina söta föräldrar och bjöd oss alla på varsin stor stark samt mat. Åt en ljuvligt god Ceasarsallad.
Och på väg därifrån fick jag beröm för min kjol och tillfrågades var den kom ifrån...,

vilken tur att jag beslutade mig för att behålla den ändå, min skitsnygga kjol ifrån Monki:* kjol, Monki,
* väska, Väskcity Tidaholm
* linne, egen design (testtryck)
* skor, topshop
* solbrillor, Lindex
Kommentera 23 st

Uteserveringshärligt

2008-06-05 | 17:48:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 0 st

Solar

2008-06-05 | 14:36:10 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kommentera 19 st

Today I'm feeling Today I'm wearing thisvibbar

2008-06-05 | 12:59:41 | Outfits och Garderoben,Sådär, nu är jag hemma ifrån tryckeriet.
En massamassa linnen ligger nu på hög ute i hallen och jag har träningsvärk i armarna efter att ha dragit rakeln med färg några hundra gånger, bort och fram över screenramen...Man kanske blir biffig om man jobbar på som tryckare?

Ja jag nämnde ju i förra inlägget att finkläderna fick vänta och att tryckvä'nliga kläder var vad som gällde..
Men jag vet inte..Jag drog bara på mig första bästa t-shirt ur garderoben - och bäst är den ju verkligen eftersom jag designat den (höhö) och det kändes ju bra att ha på sig exakt det motiv som jag skulle trycka.. Lite Today I'm feeling Today I'm wearing thisvibbar liksom (flumflum)...

Och jag lyckades verkligen kladda ner mig
..insidan av armarna och så hela magen... Fick till slut låna en blå t-shirt stor som en tällt att ha över mig så jag inte skulle fläcka ner linnena...
Vilket jag ju lyckades med ändå på några..Så ni kan se fram emot några linne-tävlingar inom kort, om ni står ut med små fläckar .
Kommentera 10 st

fläckar först finkläder får vänta

2008-06-05 | 08:47:55 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Godmorgon på er!
Sovit gott?
Jag har sovit apdåligt... Mardrömmar+en sambo som envist skulle knuffas och sova på mina sida av sängen + nackvärk + för varmt täcke = oerhört dåliga saker för en bra nattsömn.

Men men , nu är jag uppe, har ätit/druckit frukost och skall strax bege mig till tryckeriet för att trycka Today I'm wearing this - så håll koll på bloggen under dagen då dessa kommer komma till salu! Använd t ex Bloggkoll för att inte missa nåt!
Och fortsätt gärna att rösta i förra inlägget om vilket som skall bli nästa motiv på linne i kollektionen!

Nu ska jag ta en snabbdusch och sen dyka in i garderoben för att finna kläder jag inte är rädd för att fläcka ner...Finkläderna får vänta tills senare idag alltså..Gärna nåt i stil med detta kanske?* linne, Avanna - egendesign
* kjol, skor och väska, www.gojane.com
Kommentera 25 st

Rösta fram nästa motiv och vinn!

2008-06-04 | 22:59:19 | Avanna konst/design/foto,

Imorgon skall jag till tryckeriet och trycka upp ett antal "Today I'm wearing this"linnen.
I början på nästa vecka hoppas jag att jag får komma vid och trycka upp "Good Mood"linnena.
Dock kommer jag få en del linnen över, som jag vill trycka nåt nytt motiv på.
Enfärgat tryck, svart tror jag.
Frågan är bara .. VILKET MOTIV?


Rösta på det motiv du helst skulle vilja köpa/ se att jag tryckte upp/anser vara snyggast .
Det motiv som vinner och trycks upp kommer jag sedan lotta ut till en av er som röstat på just det vinannde motivet.
Röstning pågår fram till tryckdag, vilket nog blir nån gång nästa vecka.

Så kom igen!
Hjälp mig välja!
Hjälp till med att skapa nästa tillskott i Avannakollektionen!

Kommentera 462 st

Sol, sport och Streetstyle

2008-06-04 | 18:31:19 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Några härligt svettiga varma timmar i en solstol hemma på föräldrarnas altan. Gos med katterna och sörplande av Loka.
Tillbaka hem och tråkig tvättid, fast skönt att bli av med överfulla tvättkorgar.
När Stefan slutade åkte vi upp till berget och motionsspären. Jag sprang 2,5 kmrundan + 1 km till. Blev inte trött eller så, orken finns i kroppen, kände mig pigg och stark, men detta var första gången jag sprang nu sen årets andra stukning på vänsterfoten så ville mest testa styrka och hållbarhet iden. Så nästa gång kan jag nog springa längre och lite snabbare.
Nu har vi precis grillat lite goda hamburgare till mig och pepparbiff till Stefan. Mumsmums.

Mötte denna snygga Brutta förut..Var ju tvungen att göra en StreetStyle..hehe..


(foto/illustration: jag)
Kommentera 13 st

indeedio..

2008-06-04 | 13:20:58 | shopping, provrummet & cravings,

..det blev tre par skor..

..men dom får jag visa sen..
Nu ska jag låta min kropp steka lite grann i solen en stund..(foto: jag)
Kommentera 21 st

kommer det bli nya skor idag?

2008-06-04 | 11:30:37 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Nu ska jag ta på mig skor och klänning och solbrillor och lägga nya mobilen och så plånboken i väskan för dagen och bege mig mot torget.
Mamma ringde och rapporterade att Radio sände direkt från torget och torghandlarnas stånd...och ryktet säger att det ska vara en massa skor till salu där idag...

Yey!

(illustration: jag)
Kommentera 11 st

Shop Avanna

2008-06-04 | 10:29:47 | Avanna konst/design/foto,

Dags att göra ett litet "Shop at Avanna"inlägg igen. Med vad som finns och inte finns , vad som snart kommer in, slutsålt, priser, info och så vidare.T-shirts: 249:-
Linnen: 198:-
Catwalklinne: 250 (inkl.frakt)
Tunikor: 298:-
Frakt: 35:-
Förskottsbetalning till bankgiro gäller.
Beställning skickas så fort betalning är mottagen.
maila: [email protected] för beställning.

Lämna gärna frågor, funderingar, ris, ros,, kommentarer.
Kommentera 22 st

drömmar, torgdag och önskeoutfit

2008-06-04 | 09:25:00 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Godmorgon Darlings.
Hoppas ni mår bra och har en strålande onsdag.
Konstiga drömmar även denna natt...konstigt vore det väl om jag nån natt römde nåt bra..? Inatt drömde jag t ex att jag första gå med barnvagnar uppför jättehöga backar i en storstad , men backarna blev så branta så spädbarnen föll ur vagnarna.. Nog för att jag inte gillar barn men jag vill dom ju inget illa.

WellWell. Onsdag idag då och jag ska hemarbeta samt kanske ligga och sola. Gå en runda på stan - det är ju torgdag idag.

Vore svalt och najs med en outfit likt denna tror jag:


*Linne, Avanna - egendesign
* Kjol och väska, www.ellos.se
* Skor, www.have2have.se
Kommentera 9 st

print it

2008-06-03 | 22:41:02 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Är sugen på att börja skissa på nya t-shirt och linnemotiv...
Ja riktigt skissugen överlag..
(illustration: jag)
Kommentera 25 st

bokföring , gossip, desperate, outfit

2008-06-03 | 21:20:19 | Outfits och Garderoben,

Tog en skön promenad med mamma och blev bjuden på mjukglass. Behövde lite avslappning och mammaumgänge innan jag satte mig med bokföring, pappersarbete och beställningar.
Sneglade lite på Gossip Girl och nu är det ju Desperate Housewives.

Bloggar lite bara för att visa Dagens Outfit. Kände mig bekvämt snygg i höga klackarna, sköna kjolen och linnet..och jag börjar allt få en nice solbränna.* Linne, Avanna - egen design
* kjol, Monki
* skor, Topshop
Kommentera 19 st

värme ger väsksug

2008-06-03 | 18:30:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är jag hemma från jobbet. Var riktigt roligt att jobba iag - ingen dötid alls. Folk blir visst väskköpsugna närdet vankas värme, grillfester, sommarbröllop och semester.

Dock har jag sen igår kväll haft ont i vänster sida av nacken ner i axeln och värken blir bara värre..känner mig stel och hård och öm.

Och hungrig..
Så nu vore det prima om en av kockarna på Ristorante Michelangelo i Gamla Stan i Stockholm kunde komma hem med en sån här pizza till mig...

MMM


(foto: jag)
Kommentera 14 st

off to work it is..

2008-06-03 | 13:53:31 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Så där, ombytt och klar, paketerat beställningar, varit på apoteklet och fixat lite med nya mobilen - behövde nytt SIM-kort..
Men nu är jag redo att gå till jobbet.
Höres ikväll igen.. Så länge får ni hålla till godoo med ytterligare två tjyvkikar på bilder jag gjorde inatt under mitt kreativa flow:Ciao!
Kommentera 18 st

man behöver inte mycket mer ibland..

2008-06-03 | 12:33:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det blev lite ändrade planer för förmiddagen, har inte alls suttit vid datorn och kommit ikapp med kommentarssvarandet ( paniken oh skuldkänslorna växer kring detta) och jag har inte alls städat ...Nej istället blev det härligt långpromenad med älskade Karin i skog och solsken. Lovely Lovely.
Sol, värme och ens bästa vän - man behöver inte mycket mer ibland.

Nu måste dock få en massa gjort på kort tid innan jag ska gå och jobba klockan 14.Inget latande i solen idag med andra ord...buhu..
Kommentera 10 st

Lady-casualOutfit

2008-06-03 | 09:33:30 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Goodmorning to ye all! Hoppas ni sovit gott. Har åter drömt helknäppt och störigt - story of my life.
Men jag blir snabbt på glatt humör igen när jag ser solen stråla och himlen skina blåblå.
Nu på förmiddagen ska jag försöka komma ikapp lite med kommentarssvarandet, städa lite granna och utträtta några ärenden ( jisses vad vyxet det lät då..) och 14-18 ska jag jobba i Väskaffären.
Då kanske en lite Lady-casualOutfit som denna skulle passa:


* T-shirt, Avanna egendesign
* Kjol, Skor, Väska, www.forever21.com

Alltså inget pressande i solen idag..buhuhuhu..

Vad har ni för tisdagsplaner?
Kommentera 25 st

nattflow

2008-06-03 | 01:57:52 | Egocentrerat&Vardagligt,

Oj, kanske borde gå och lägga mig..
Men kom in i ett sådant härligt rita-teckna-illustrera-flow..
Ibland är det jobbigt att vara extremt mycket nattmännsika när övriga samhället i stort är dagtidsbaserat.

Men men..nu ska jag alltså i säng..längtar till den frukostsmoothie jag planerat att göra av de färska jordgubbarna jag köpte idag..Mumsmums.


( en closeup på en av bilderna jag suttit med nu inatt..)
Kommentera 12 st

svepskälet att prova två kjolar...

2008-06-02 | 22:49:46 | Outfits och Garderoben,

Ojoj, har ju totalt glömt att visa dagens outfit..Oh gee und Oh dear..så omodebloggsaktigt av mig.
Fast jag har ju inte glömt, jag har bara inte orkat..eller tyckt det varit roligare att blogga om annat..Och nu babblar jag ju på om ingenting..
Nåväl, dagens egokavalkad, fotad i ett provrum, som jag gick in i med svepskälet att prova två kjolar men med det egentliga syftet att fota just dagens outfit.* Linne, Avanna - egen design
* Kjol, Monki
* Armband, H&M
* Halsband, present från mamma
* Skor, Torgfynd
* Väska, VäskCity Tidaholm
* Solbrillor, Lindex
Kommentera 20 st

Typiskt...

2008-06-02 | 21:13:44 | Egocentrerat&Vardagligt,Så jäkla typiskt...
Varför bor man 40 mil från Stockholm?
Varför är 12 juni en torsdag?
Varför är allt centrerat till just Stockholm?
Varför har ingen uppfunnit ett sätt att teleportera sig snabbt och smidigt på några sekunder från plats A till plats B än?

Checkade min hotmailinbox och där i låg en inbjudan till förhandvisning för mig och en vän till SATCfilmen. Nästa torsdag i Stockholm klockan 18.30
40 mil härifrån och jag jobbar till klockan18.
Typiskt.
Kommentera 31 st

burger belly

2008-06-02 | 20:47:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Aptiten är inte på topp i denna värme, vilket ju på ett sätt är bra eftersom en del byxor stramar åt lite väl mycket kring buken och röven, och en striktare diet vore på sin plats... men å andra sidan är det ju inte bra att slarva heller.

Men idag har det bara blivit en macka med oboy till frukost, endast en  latte till lunch men supergoda burgare till Kvällsmat.
Dock tog jag lite för mycket stark sås på..som om jag inte var nog törstig redan på grund utav värmen!(foto: jag)

Skön promenad med mamma efter maten, fast vi var tvungna att stanna och köpa en Loka.

Nu ska jag börja trixa och förstå mig på min nya mobiltelefon!
Kommentera 3 st

Today I'm wearing this/Good Mood

2008-06-02 | 19:26:07 | Avanna konst/design/foto,

Vill bara meddela för alla er som förbeställt (tack ♥) att jag denna vecka kommer att börja trycka Today I'm wearing this och I'm in a Good Mood-linnena och förhoppningsvis börja skicka till er nästa vecka.Därefter kommer ni som inte förbeställt, men ändå vill köpa, kunna göra det , som vanligt här via bloggen.
Men då får ni vara snabba, för antalet kommer vara begränsat.

Kommentera 13 st

egopics ala turist

2008-06-02 | 14:58:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Damn it is hot out there!
Härligt härligt!
Kan knappt sätta ner fötterna på altanens trägolv utan att det känns som om fötterna ska brinna upp.
Är bara inne för en dricka-vatten-blogga-lite-kolla-mailen-torka-svettpaus.

Det var ungefär lika hett i Stockholm i lördags förmiddag när jag strosade lite för mig själv i Gamla Stan medan min kärepojkvän var i sin favoritaffär Sf-bokhandeln....jag tror jag väntar än längre på honom att han ska bestämma sig över rollspelsböcker än vad han nånsin behöver göra när jag ska shoppa skor och väskor..

I allafall, när jag strosade själv i hettan, men njöt av den bris som man ändå får utav vattnet och så, passade jag på att ta lite egopics ala turist samt just turistvybilder...Nu, tillbaka till solstolen!
Kommentera 22 st

eftermiddagsplaner och lårsvett

2008-06-02 | 13:15:08 | Egocentrerat&Vardagligt,

Nu är det bikini, sol, altan,tidningar och jordgubbar som gäller i några timmar framöver...
Lovely!!(foto: jag)

Nåt som inte är så lovely är den lårsvett som pressas fram i en snäv kjol...Hello Skavsår!
Kommentera 15 st

konstnärlig outfit

2008-06-02 | 11:56:16 | Outfits och Garderoben,

Försökte göra nåt konstnärligt igår av min Dagens Outfit..(foto: jag)

Nej nu ska jag ut i solen en sväng.
Ska bara välja dagens outfit först...
Kommentera 7 st

fotokavalkadsbloggdag + ny mobil

2008-06-02 | 10:06:24 | Egocentrerat&Vardagligt,Har ju fotograferat en hel jäkla massa bilder den senaste veckan, på katterna, på grönska, tågresan, KISS, Stockholm, hotellet..Kanske får bli en fotokavalkadsbloggdag...

Men nu ska jag ringa tryckeriet.
Och sen ska jag nog gå och köpa mig en ny mobiltelefon.
Kommentera 17 st

hey now hey now don't dream it's over..

2008-06-02 | 09:15:38 | Klädfunderingar& Önskeoutfits,

Nattens drömmar måste ha tagit priset för underligheter, helt ofattbara sammanhang ( ellr ickesammanhang), händelser, känslor och personer och platser.
Känner mig helkonstig nu i kropp och knopp.

Hoppas ni andra sovit gott och vaknat till en strålande måndag.
Vädret är sommarfantastiskt här i dag med, så jag skall strax sätta mig på balkongen och äta frukost.
Har inga direkta planer för dagen, bara några "kansken" ..Så det hade varit najs att få klä sig så här idag:
* Linne, Avanna - egen design
* Kjol, www.topshop.com
* Skor och väska, www.have2have.se


Vad har ni för måndagsplaner??

Kommentera 9 st

leva livet utan att döda glädjen

2008-06-02 | 01:17:11 | Egocentrerat&Vardagligt,Så var denna helg till ända och det är åter måndag.

En underbar helg på många sätt

* Åkte till Stockholm i fredags morse
* Bodde på fint hotell
* Åt godgod pizza på favvorestaurangen i Gamla Stan
* Mycket kärlek
* Shopping på Söder
* Kall päroncider
* KISS-konsert
* Utvilad skön sömn i hotellsäng
* Hotellfrukostbuffé
* Mer shopping och sol och värme i ett ljuvligt Stockholm
* Födelsedagsmat och efterrätt hos mamma och pappa
* Goda drinkar
* Slappande i solen
* Jordgubbar
* Gos med katterna
* Bra samtal med min bästa mamma ♥ ( fan vad jag älskar henne)

Kanske är det lite känslobaksmälla jag känner nu denna söndag.
Att man haft det lite för roligt och avslappnat och levt livet för stunden och sedan kommer tankarna om att man gjort av med för mycket pengar, lite väl snabbt och lite väl långt kvar tills det trillar in nya pengar på kontot och att det där och det här och detta var kanske lite väl onödigt.. Och så straffar man sin tanklöshet med att vara lite elak och nedlåtande mot sig själv.
Jag antar att jag nån gång måste lära mig helt att släppa på spärrarna, tillåta mig att vara lycklig och inse att gjort är gjort utan att sen få en massa skuldkänslor och därmed "döda" den glädje jag kände för att jag nånstans inte tycker jag är värd den.

oh dear..
svammelsvammel..


Godnatt
Kommentera 17 st

oboy, ny header

2008-06-01 | 23:08:27 | Foto/Fotografering,

Kände för att göra om headern lite granna igen..
Inga stora förändringar , men jag ville dels ha med min nya teckning/illustration och så tyckte jag inte att jag iklädd mössa och så kändes så somrigt...

Förra headern:Nya headern:...om man skulle ta sig ett glas oboy...
Kommentera 16 st

med en gång perfekt..

2008-06-01 | 21:43:28 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jag är på ett väldigt stort rita/illustrera/tecknarhumör just nu..
Men jag har inte ritat nåt på massa dagar, och när jag haft sådana där uppehåll kan det ibland kännas jätteovant att börja med ritandet...Vad ska jag rita, hur, varför, vad...
Då är det extra skönt, när man bara börjar, utan att tänka och endast tänker att man bara kladdar lite för att just komma igång, och så får man till en bild som med en gång känns perfekt.

En bild som man vill göra nåt mer med...

Denna bild var resultatet av mitt "komma igång"kladdande och nu har jag lusten att göra henne till en huvudkaraktär i en bok. Skissa omslag, små berättelser...döpa henne och försätta henne i olika situationer.
Testa andra hårfärger och hudtoner.


(bild: jag)
Kommentera 12 st

bikini, naken, klädd

2008-06-01 | 19:22:13 | Outfits och Garderoben,

Stora delar av dagen har hittills bara varit klädd i bikini, men när jag inte varit bikiniklädd eller helnaken så har utstyrseln sett ut på följande vis:* linne, egendesignat tryck på h&mlinne
* jeanskjol, VILA
* skor, torgfynd

..fast fan vad det är kämpigt att cykla i den där kjolen...ett gäng med tonårsbrunstiga pojkar fick se mer än vad de borde ha fått se...
Kommentera 24 st

sommar ute, höst inne

2008-06-01 | 17:53:29 | Egocentrerat&Vardagligt,
Vädret är helt fantastiskt underbart idag.
Vindstilla, svettande hetta.
Huden smakar salt och blir bara brunare och brunare.
Nya fräknar för var minut.
Grilldofter, grönska och konstant glassug.

...första sommardagen, första juni.
Allt är härligt egentligen.
...där utomhus.

Kanske gick jag ut för hårt förra veckan med det positiva tänkandet.
För inuti, idag, så är det grå höst.
En sådan där seg klibbig vemodig tomhetskänsla som ändå fyller en till max.
Allt känns bara fel och obekvämt och tråkigt.
Kommentera 9 st

sommarloveliness

2008-06-01 | 13:13:57 | Egocentrerat&Vardagligt,

Det är liggande läge i solen som gäller idag...
Och jordgubbar och bubbelvatten..radio och glossiga magasin...och en del insekter som badar i svetten som samlas mellan valkarna...

Underbart!(foto: jag)
Kommentera 18 st

Lookbook - maj

2008-06-01 | 11:01:43 | Outfits och Garderoben,

Ojoj..det är ju juni idag. Första juni och den första sommarmånaden.. Var tog maj vägen?
Jag vill ha sköna maj i tre månader, juni i tre månader, juli i tre månader...åh..

Men eftersom det är ny månad = ny månads garderobsgrubbel och byråbekymmer så är det ju dags att visa maj månads summasummarum av grubblena och bekymrena.

The Lookbook of may:


(foto/layout: jag)

Vad tycks?
Kommentera 20 st

snygga saker

2008-06-01 | 10:02:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Goodmorning people!
Hoppas ni sovit gott, att ni jhade en fantastisk lördag och har en skön sööndag framför mig.
Jag har vaknat o-bakis = bra, men helt igentäppt i näsan av allergi = mindre bra + en hel del myggbett= än mindre bra.
Har vaga minnesbilder av nattens drömmar - lite halverotiska blandat med lite superhjältesuperkraftermagiskagrejerinslag....Hmm..en del drömmar vill man verkligen minnas och än mer faktiskt fortsätta drömma på nästa natt, som att det vore en följetong.

Men men, vi får väl se *svammel svammel*

Nu ska jag packa upp ur väskor och kassar från Stockholmstrippen. Se över vad jag egentligen köpte och inte.
Nåt jag vet att jag köpte var dessa två armband - I love them! Tycker de är assnygga i sin enkelhet.
Och tidningen Nylon är också snyggt - snygga bilder, snygg layout, snyggsnygg.


(foto: jag)
Kommentera 13 st

love has left your eye..

2008-06-01 | 01:27:31 | Egocentrerat&Vardagligt,(foto: jag, på bilden: ur tidningen Nylon)

Jättegod mat ochh megamumsig dessert samt många skratt och mycket värme hemma hos föräldrarna när vi , den närmaste familjen, firade mammas födelsedag.

Därefter gick vi vidare till en hemmafest och återigen kände jag mig som en främling och tog på mig en roll och en attityd som inte känns som "jag" men ändå känns som ett förväntat "jag"  och ytterligare lite senare på krogen kände jag mig helt lost.

Satt där med min rosa drink och svullna mensmage och kände mig ensam medan jag beundrade de olika tjejgängen som dansade fritt, friskt, vågat, ohämmat och skrattande glatt.

Jag har några få riktigt fina tjejkompisar, men det är så sällan vi gör saker tillsammans - särskilt går ut och dansar, dricker drinkar och bara är..
Så kvällar som denna slutar alltid med en sorts tomhetskänsla med bitter eftersmak och värkande hjärta...
Kommentera 9 st