GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Hej jag heter Anna och jag är schlageroholic

2009-02-28 | 21:37:17 | Musik/Böcker,

Men urk och usch!
Detta måste varit den sämsta schlagerdelfinalen...nånsin!
Efter Susanne Alvengrens sömnpiller trodde jag inte det kunde bli sämre..men det blev det..sämre sämre och så lite boobs och sahlene och så sämre...
Det måste ju vara oroväckande för producenterna när pausunderhållningen borde vara bidraget som skall gå vidare till Globen - I ♥ Henrik Dorsin.

Och lite oroväckande är det , att jag vid första stavelsen tillsammans med Darin( eller vem det nu var som sjöng där..) kunde hela texten på " Se på mig"..Jag som inte ens tyckte Jan Johansen skulle vinna det året..
Men ok..jag är lite av en schlagernörd..

Topp-5-schlagers
1) Dover Calais- Style
2) Om igen - Lena Ph..tillägg Boobysocks ja med La det swinge,,hur kudne jag glömma..delad andra plats,
3) En dag- Tommy Nilsson
4) Stad i ljus- Tommy Körberg
5) Take me to your heaven- Charlotte Perelli

Bubblare: Driver dagg faller regn - Andreas Lundstedt, Satellit- Ted Gärdestad, Imorgon är en annan dag- Christer BjörkmanVilka är dina schlagerfavvisar?

Och nu ser jag att det diskuteras på Aftonbladet kring Star Pilots låt  Higher huruvida det är en kopia..
Jag tyckte också den liknande nåt jag hört massor på radio..där de sjunger " In the heat of the night.."..så jag googlade nu..och det visade sig vara Star Pilots som gjort även den låten..och en kopia på ens egna låt borde väl vara ok i alla fall..
Kommentera 35 st

jeans- can't live with them and can't live without them

2009-02-28 | 18:30:02 | Outfits och Garderoben,

Ahh härligt skön promenad, känns lite lite lättare i psyket igen och jag ser fram emot tacos och melodifestival + öl om en stund. Mamma Mia soundtracket + lite Lars Winnerbäcklåtar piggar alltid upp och lite filmiskt vackert så öppnade jag och stängde vår ytterdörr till sluttonerna av " Om du lämnade mig nu".

Vi har lagt på nya fina gröna överkastet på sängen och så har jag återigen klått the hell out of Stefan i en omgång av Sverigespelet.

Jag var på jakt efter baggyjeans i Skövde idag. Ett par jeans att ha om vardagarna att gå ut och gå i, sitta och titta på film i, sitta och skapa i..loose fit och helsköna liksom..Men jag har verkligen totalt fel kropp för den typen av byxa. Jag har ju väldigt kraftiga ben och hmm väldigt "lös" mage så byxor som är tänkta att vara baggy smiter ändå åt om mina lår och om jag går upp några storlekar är det inget som håller magen min på plats liksom..och jag gillar inte känslan när den får leka, hänga och slänga fritt ( tänk kojuver eller jäsande bulldeg..)

Nej min kropp passar allra bäst i den typ av jeansbyxa jag redan bar idag, den väldigt utställda och icke-baggyga...Synd bara att sådana jeans aldrig finns i rätt längd så jag kan bära lågskor till dom..och kapar jag dom, försvinner ju själva grejen med utställda jeans- utställdheten...tur att jag älskar high heels.

Men finns det egentligen nåt annat plagg än jeans som skapar så mycket komplex oavsett kroppstyp?
Kommentera 17 st

kladd kludd snick snack

2009-02-28 | 15:48:09 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hola chicas y guapos...eller hur nu man sa på spanska.
Vi har spenderat flera timmar i Skövde, fikat på Rådhuset, njutit av att gå med skinnjackan uppknäppt, klämt på ett antal överkast, skurit mig på pappen runt några sängkläder..ajajaj..köpt en klänning fått fet kroppsångest i två provrum...

Och nu ska jag ut och gå en rask promenad för att njuta till fullo av det vackra vädret med bra musik i öronen..

Så länge kan ni ju beskåda detta kladd jag kladdade ihop häromdagen..Vad gör ni denna lördag?
Kommentera 22 st

Modebloggerskan planerar..hmm planterar..?

2009-02-28 | 10:48:19 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,


(illustration: jag)
Kommentera 30 st

friday night personality

2009-02-27 | 21:41:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hoho jajaj..*rap*..mätt i magen på klyftpotatis och creamy pepper sauce..men fruktansvärt kanelbullesugen.
Fredag kväll då åter igen, party night för vissa slapparkväll för andra kanske bio och romantik för somliga.

Denna dag började med klarblå himmel och solsken och just när jag täntke ta en promenad mulnade det på.
Men så gick jag ut för att möta sambon på Ica och för första gången i år var det skinnjackeväder - tjoohooo!
Mötte sedan upp brorsan för en fika samt stöttade honom i ett kameraköp och se på tusan - han har redan fått upp en profilbild, yey!
När kameran var köpt så började det att snöa...och så här knäppt kommer det väl vara vädermässigt fram till maj nu, med lite sommarfeelings i april som det varit föregående 2-3 år.
Men nog skitsnack om väder.

Nu tror jag jag ska ta mig en drink och sen festa till det...med en god bok..Känner att jag behöver festa loss..på riktigt snart. Tur att vi har en en weekend i Göteborg inplanerad om några veckor.

Hmm vilken fredagskvällstyp är ni?1) hemmamys i myskläder med godis?
2) hemmamys med erotiska inslag och kanske rödvins?
3) party all night (weekend) longKommentera 41 st

Anna...

2009-02-27 | 17:46:10 | Outfits och Garderoben,

...och ibland är jag ganska snygg och vacker också..

Särskilt när jag klär mig i rött och Avanna..


Kofta och skor- H&M
Tischa- Avanna/Nelly.com
Kjol- Gina Tricot
Strumpisar- Lindex

Kommentera 46 st

Amanda..

2009-02-27 | 14:08:01 | Film/TV/Kändisar,

Och för att fortsätta på det här med looks och utssende och skönhet så har jag väl senaste timmen - förutom suttit i telefon med ett jäkla säljföretag som kräver mig på pengar för saker jag inte beställt, hänförts och beundrat bilder av och med Amanda Seyfried som jag nog tycker är en av de vackraste kvinnorna på jorden..och framförallt i Hollywoodvärlden..Vilka ögon..vilket hår..och så kan jag inte hjälpa att jag älskar henne lite extra bara för det faktum att hon är kort..

och oj vad fotograferingssugen jag blir när jag ser så här snygga bilder...vill ha ny kamera..bilder ifrån www.amandaseyfried.net

Kommentera 27 st

..en vacker värld...

2009-02-27 | 11:07:09 | Krönika/Politik/Tankar,

För några veckor sedan skrev jag ihop en "krönikeaktiggrej" efter att ha läst det här inlägget i modellen Ida Pyks blogg.
Men sen valde jag att inte publicera texten.
Sen såg jag att modellen Tyra var inne på samma sak som Ida ( hmm vilket sammanträffande att båda jobbar som modeller..?) och att bloggkommentatorerna kommenterade saken.Så nu kände jag att jag lika gärna kan publicera texten ändå..

"Jag vart inne på den här modellens blogg och läste inlägget om att hon ofta får kommentarer , negativa sådana, kring sina smalhet. Hon kontrar med att vända på steken (bildligt talat alltså) och göra om motsvarande kommentarer som att de vore till en överviktig och att det skulle vara otänkbart att det sker.
 Och jag förstår det inte riktigt.

Jag förstår aldrig riktigt varför de som säger sig vara smala av naturen tar illa upp av den vikt/idealdebatt som pågår och genast måste vända det till att tänk om man gjorde likadant mot tjocka. Som att tjockmobbing aldrig någonsin existerar. När jag var rejält överviktig ansågs jag ful, äcklig, lat. Många trodde jag vräkte i mig snabbmat dagarna i ända och tyckte dittan och dattan om vad jag borde göra med mat och motion.

Är det inte just den behandlingen och synen av överviktiga som denna Ida Pyk inte verkar tro existerar som faktiskt i många fall just leder till det sjukliga ideal som idag debatteras?De som är mulliga/runda/har former/ har högre BMI eller helt enkelt bara normalviktiga känner inte att de platsar in nånstans, anses inte vackra osv och börjar banta och tyvärr är det många som sedan hamnar i ett sjukligt beteende och inte kan sätta en frisk målvikt som slutpunkt. Det råder ju tjockrädsla inte smalrädsla.

Det har väl aldrig varit något särskilt tabu så sett att klanka ner på tjockisar. Tabuet ligger ju i att kalla någon överhuvudtaget för elaka saker eller ogrundade påhopp. Det är tragiskt att jättesmala friska människor blir kallade saker precis som det är tragisk att överviktiga får felaktiga fördomar om sig själva och deras person. Men jag tror fortfarande någonstans att en smalsmal ändå har det lite lättare i dagens samhälle eftersom de ändå ligger närmre det ideal många eftersträva att efterlikna och som anses det vackra och idealiska friska.. Att kläder i större utsträckning sys för smalare kroppar, att smala inte behöver gå in på specialavdelningar som t ex BIB och än mer behöva känna sig annorlunda mot ”resten av världens befolkning”.

För även om viktdebatten är igång och man vill ha ett friskare sundare ideal så har jag inte någonstans sett att detta friskare sundare ideal skulle vara = överviktig. Det är fortfarande smala kvinnor fast med lite större byst och höftmått med (låg)normalvikt som anses som vägen mot ett sundare ideal. Och vem har enklast att identifiera sig med en som ligger på normalvikt - den smalsmala eller den överviktiga? Och vilka är det som anser att Jessica Alba och Scarlett Johansson är kurviga och sunda kroppsförebilder? De som är smalare eller de som är större?

Det enda ideal vi borde sträva efter i denna värld vore ju att alla typer av kroppar får plats...tyvärr verkar vi för trångbodda och trångsynta för det"Bild tagen av Emelie Ohlsson, som såg mig foto-värd och vacker trots att jag är kort och varje dag får höra att jag är fet och borde banta fast jag drar storlek 34-38 beroende på plagg och väl ligger på normalvikt...

Är det nån som duger alls idag?
Kommentera 63 st

kollektionsarbete pågår..

2009-02-26 | 23:12:37 | Avanna konst/design/foto,

Sitter och testar vrider vänder suddar gör om drar klistar klonar kopierar delar snurrar kurrar rör till det rättar till det kliar mig i huvudet skakar på huvudet sparar gör om igen…etc..Ja så här ser det ut på min skärm när jag sitter och testar och motivplacerar och grejar och har mig...
Fan vad jag längtar tills min helt egna kollektion släpps hos nelly..
Med min egna Nacklabel...Och just nu sitter jag också och ler  över en mailväxling som pågått sen igår kväll...som kan bli till nåt fantastiskt och riktigt stort....pirrimagenkänslor!
Kommentera 38 st

shopaholics systrar kärlek okärlek ketchup..

2009-02-26 | 20:06:35 | Outfits och Garderoben,

Sådär " En shopaholic säger ja" utläst och en del av maten jag köpte förut är uppäten..spaghetti med köttfärssås ( och snuskigt mycket Heinz ketchup är svårslaget..)..så nu funderar jag på att klicka hem " En shopaholic får en syster" eftersom ShopaholicAlexandra säger att den är den bästa boken i serien..

Och på tal om Shopaholic och syster så har ju min köpgalne bror äntligen startat blogg..igen..Vad kan det vara nu, för tredje gången..Och nu verkar han mena allvar, han har skrivit massa inlägg och det är nästan med en tår i ögat jag konstaterar att min bror är tillbaka... Lite chiclitboksaktigt blev han ju utan nån som helst förvarning brutalt lämnad av sin dåvarande tjej en vecka innan jul och det har varit en massa strul med banklån hitan och ditan och bodelning och (ko)skit.
Trots att the breakup kom som en chock så verkar han ändå inte varit särskilt ledsen..alls. Mest lättad.För ibland blir det ju så, att man stannar i relationer som egentligen inte är särskilt bra för en, man stannar av skuldkänslor eller för att man tror att man inte är värd nåt bättre..och det är svårt att ta steget ..ut i friheten.
Och detta gäller ju inte bara kärleksförhålllanden utan alla slags förhållanden.
Nåväl svammel svammel nu ska jag inte leka Dr Phil här. Jag hoppas i alla fall att brorsan nu fortsätter med sin blogg..men han måste skaffa sig en kamera..så han kan fota dagens outfit och alla sina Ebayköp - ni ska se hans samling jackor som är exakta kopior av jackor från typ Indiana Jones och så... En jacknörd är vad han är.

Men tja, så länge får jag fortsätta stå för dagens outfit i denna familj, så får ni försöka tänka er brorsan istället..som jag fast annorlunda.
Klänning och strumpisar- Lindex
Kängor- Din Sko
Kommentera 28 st

456 kronor

2009-02-26 | 16:07:23 | shopping, provrummet & cravings,

Oj vad jag har shoppat gott folk!
För fyrahundrafemtiosexkronor...

dock varken en ny jeansbyxa, blus, sko eller trosa..

För fyrahundrafemtiosex kronor på Konsum får man idag2 olika pastasåser, ett paket vispgrädde, ett paket naturell yoghurt, 2 stycken Marabou mörk choklad, en nätpåse blodapelsiner, 2 förpackningar blandfärs, ett paket skinka, en gurka, ett paket coktailtomatmix, 1 kg fullkornsspaghetti, tacosås, tortillabröd,tacokrydda, en burk kanel, en förpackning lipton green tea orient, 6pack med tvättade ägg, 2 påsar med riven och och så 3 förpackningar med "färska" jordgubbar..

Katterna ingick ej men hade de gjort det hade köpet gått på 470 kronor..billigt och bra..även om katterna i sig nu är värda miljoner..Men de kostade 2 kronor styck i somras..Jädrar ingen lågkonjuktur i deras värde inte.Dessutom köpte jag mig två glossiga magazine..Skönt att bryta av min chiclitbokläsning med nåt tjejigt och lättsamt liksom....
Kommentera 44 st

vi är nog som Brangelina...Stefanna..

2009-02-26 | 13:15:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hmm inatt innan jag lade mig skrev jag ut en bild på mig själv där jag tyckte jag såg hmm  lite förförisk ut ( nåväl) och lade i köket där jag visste att Stefan skulle se den det första han gjorde imorse

...dock så tvingade min blåsa upp mig fem över sex imorses så jag tror jag förstörde illusionen lite där när han strax efter ha sett bilden såg mitt riktiga morgonjag i sunkig t-shirt, morgonklegg i ögonen och zinkpasta i hela nyllet.....men denna situation där illusionen möter verkligheten är säkert vardagsmat för Brad Pitt och Angelina Jolie..I am sure..
Kommentera 27 st

I heart books

2009-02-26 | 11:10:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

God förmiddag bloggosfären.
Jag satt uppe och jobbade till tvåtiden inatt med motiv och placeringar och planeringar inför kommande Avannakollektionen hos Nelly samt med lite andra grejer. Hade svårt för att sömna ( öhh där blev det västgötsk stavning), drömde sen konstigt när jag väl sov och gick upp vid nio, kollade mail, svarade på lite mail och kommentarer.
Haft det skönt och lugnt nu i nån timme , suttit i gungfåtölj, ätit knäckemackor, druckit te, lyssnat på winnerbäck och läst bok..
Nice.Snart färdig med " En shopaholic säger ja" 20 sidor kvar och jag är inne i ett bokstim nu känner jag.
Så i förrgår köpte jag på mig lite nya böcker på bokrean.
Tror jag ska börja med David Copperfield.Har ni handlat nåt på bokrean?


Kommentera 28 st

stilikoner..

2009-02-25 | 21:45:40 | Avanna konst/design/foto,...update..i svart också..

Kommentera 74 st

i feel blue

2009-02-25 | 18:20:52 | Outfits och Garderoben,

Jag sminkade till mig, riggade kamera i bra dagsljus men tog inte bästa objektivet och vips gick det prima att ta egobilder och dagens outfit trots att ansiktet värker och man känner sig skitful...mmm älskar min kamera och mina fotoskills..och makeupskills också..För är det nåt man lär sig med att leva med problemhy så är det att sminka sig.

Idag bär jag en blå klänning med jäkligt tungt fall och tyg som egentligen inte smickrar min kroppstyp alls...men jag älskar klänningen i alla fall.och så älskar jag mina katter ..för de bryr sig bara om insidan hos en och skiter totalt i ytan..
ja om man inte har grädde eller skinka i ansiktet då..

klänning- ellos
strumpisar- lindex


Kommentera 42 st

snälla alla tjejtidningar där ute!

2009-02-25 | 14:30:00 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Jag tänkte göra en uppföljning till inlägget "In my face" som jag skrev i bedrövat tillstånd härom dagen.
Fick en hel del respons på det både i form av kommentarer men också en hel del mail från ledsna tjejer och kvinnor som verkligen lider av problemhud. Har ju även skrivit om ämnet förut här.

Jag kan inte nog vädja och bedja till alla tjejtidningar där ute att ta det här med problemhud på allra största allvar.
Skriv artiklar och reportage och riktiga hjälpguider till alla oss som lider av acne/bölder/finnar.
Viktdebatten är en sak men nåt som kan skapa lika mycket psykiska trauman och komplex som retuscherade kroppar och smalideal är att " i år är det inne med problemfri hy" .

Och nu menar jag inte små 1-2-3stegstips om att " tvätta dig noga, kläm inte och drick mycket vatten" utan mer sätta sig in i, dokumentera hur det verkligen är att leva med svår acne för så väl tonåringar och oss vuxna kvinnor.
Att det är en form av handikapp.
För det är det.
Ett psykiskt eftersom man många gånger upplever sig själv som ett monster och inte vågar möta sin spegelbild.
Sedant blir det till ett social handikapp eftersom det blir till ett hinder att ens gå till jobbet eller interagera med andra människor när det känns som att hela ansiktet sväller, blöder,spricker och vätskar sig,
Och även om man själv skulle intala sig själv att " nu skiter jag i hur jag ser ut" så kan man inte intala andra att skita i hur man ser ut.


Och det är svårt att få professionell hjälp för problemen också. Vårdcentraler är oftast snabba med att skriva ut halvårskurer med penicillin som bara tar bort problemen temporärt och oftast pajjar magen istället.
Man blir rådd att skaffa krämer mot fet blandhy när det lika gärna kan vara så att man har extra torr och känslig hy fast med acne. Kommer man till hudläkare verkar Roaccutan vara det enda alternativet - en medicin som kan vara mycket farlig och orsaka en rad bieffekter på kroppen såväl som psyket.

Jag ska nu återigen lista mina bästa tips och råd, som kanske kan mildra och fungera på en del av er.Clearly Gone Pulver:
Jag kan inte nog hylla detta pulver som ärdet bästa i medicinväg jag testat. Efter en månads användande märkte jag av en klar förbättring, huden hade ny lyster, jag kände benstrukturen i ansiktet och det kunde gå månader innan jag fick stora bölder. Läs mer eller beställ här: http://www.vitaminb5.se/

Compeed Munsårsplåster: Jodå de funkar inte bara för munsår, de funkar på finnar också. Särskilt de där som ömmar som fasen och som inte har nån öppning. Som med ett sådant och under natten minskar bölden och har vätskat ur sig. Eller använd på dagen och sminka över - mycket lättare än en vätskande böld där sminket ändå bara flyter bort.

Reporia Tjärtvål: 18 kronor på Ica och den allra bästaste skonsammaste rengörande tvålen jag testat.

Aco och Yvonne Rydings Hudkrämmer

Zinkpasta: Torkar verkligen ut bölderna och får dom att minska i storlek.

Dessutom kan jag råda er att föra matdagbok. Att ost och choklad är boven i dramat får de flesta höra men det behöver inte vara så. För matdagbok och se om du finner samband med böldutbrott och livsmedel...Samma dag? Inom loppet av 14 dagar- se mönster! Jag själv passar mig för sötningsmedel, sötsur sås och rödvin..nu drack jag rödvin förra veckan och här sitter jag nu med nyllet fullt av bölder.
Kommentera 60 st

Modebloggerskan kör på 2008 ut och 2009 in

2009-02-25 | 11:39:17 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 36 st

sex

2009-02-24 | 19:55:35 | Avanna konst/design/foto,

Ok...plaggen ligger färdigsydda och tomma..redo att börjas tryckas på..
Linne, t-shirt, tunika/t-shirtklänning och en collegetröja..Det som skall bli första släppet för den helt egendesignade Avannakollektionen hos Nelly.com...

Och nu ska jag välja ut sex motiv...
Fa a e n vad svårt känner jag.
Sex stycken!?

Hjälp?


Today I'm wearing this är givet..känner även att leoparden och zebran ska få vara med..
Men tre till..Vilka?
Eller köre tre gamla och tre nya?
Uj..

Kommentera 62 st

dina bröst är som semlor som jäser...

2009-02-24 | 16:08:20 | Egocentrerat&Vardagligt,

Skickade just den här mms-bilden till StefanFick svaret

" Nice, såg ut som dina bröst med socker på på först"

Hehe ..Stefan då..Det är Fettisdagen idag..inte Fittisdagen..
Kommentera 31 st

Modebloggerskorna njuter av fettisdagen

2009-02-24 | 14:11:35 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 34 st

semlor semlor there are semlors everywhere

2009-02-24 | 11:51:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fettisdagen idag alltså.
Den officiella semledagen.
Men de gräddiga bullorna med florsocker och lock och kletigt innandömme har stått och läskat folk i affärer och på fik i flera veckor..ja månader...Med brun chokladgrädde, med grön grädde, med rosa grädde, med wienerbrödsbröd istället för vanlig bulle, med vaniljkräm istället för mandelmassa, stora semlor, mindre smelor, minisemlor...Semlor överallt i tusen olika utföranden..

Och just idag får du äta hur många du vill. Det är nästan lag på att äta semlor idag.
Tror jag ska köpa mig en sedan...
Men frågan är...Hur jävla gott är det egentligen med en semla?
Vissa är tokiga i dom...jag själv är nog glad att det bara är semledag en gång om året..
Kommentera 37 st

Modebloggerskan läste fel...

2009-02-23 | 23:54:12 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,(illustration: jag)
Kommentera 17 st

cravings innan löning så där..

2009-02-23 | 20:14:10 | shopping, provrummet & cravings,

Två dagar innan löning för många och jag har fått in en del fakturor på företagskontot och ska ju ge mig själv lön...

Det kliar i shoppingklickahemsakerfrånnätet-fingret...T-shirts ifrån truffleshuffle, sko ifrån Halens och väska ifrån Modekungen...illustration- jag.


..men ja just det ja...hyra, el, tele,csn,försäkringar,a-kassa ska ju betalas först...
Kommentera 29 st

in my face

2009-02-23 | 16:38:26 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Suck.
Problemhy.
Hela tonåren präglades av pormaskar och finnar.
Likaså hela mitt vuxna liv. Fast nu för tiden är det mer böldaktiga saker eller acne som blir till vätskande stora sår som svider och spricker.
Jag må ha en jäkla tjockångest till och från efter att ha varit tjock hela uppväxten, men det som sätter sig mest på psyket är ändå hyn...när den inte är som den ska. När man inte kan lite på att ansiktet inte skall spricka eller svida eller klia.
När man känner sig osäkrast i världen och som att alla endast stirrar på ens utslag när de pratar med en.
Man blir så totalt medveten om sitt ansikte.
Ens ansikte går inte att dölja och har man vätskande sår finns det ingen concealer eller foundation i världen som hjälper..

Ibland känns livet med problemhy verkligen som att leva i ett lotteri när man vaknar..Har man återigen dragit en nitlott eller ringdingding har vi en vinnare i spegeln idag? Ska man ens våga möta spegelbilden? Måste jag stlla klockan innan min sambo kliver upp så jag hinner sminka mig innan han ser mig eller ska jag i några dagar prata med honom med ryggen mot?

När jag var tonåring med massa finnar kunde jag ändå hantera det liksom " det hör ju tonåren till" kunde man tänka och andra tänkte likadant...Men det är svårare när man är vuxen. För tro det eller ej så är även andra vuxna mindre finkänsliga än tonåringarna och frågar vad det är man har i ansiktet egentligen.

Idag har jag tre värkande vätskande saker kring munnen och det gör och jag lipar ibland och nu kommer snart sambon hem..och jag har virat en scarf runt halsen som går upp till näsan och när Stefan kommer försöka kyssa mig kommer jag vända bort ansiktet.

( och yes..jag har varit hos läkare, lagt ned förmögeheter på krämer tabletter serum penicillinkurer homeopater testat dieter uteslutit livsmedel..det mesta..)
Kommentera 44 st

lite efterskalv från oscars..

2009-02-23 | 13:33:17 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Så där ja, fit for fight igen..eller tja..uppe i tights och stortröja och har ätit frukost/brunch/lunch...Drygt 4,5 timmar sömn men känner mig pigg. Oscarsgalan inatt alltså och det var en prima tillställning. Varm gemytlig och lite mer intim än den brukar vara. Scenen verkade inte heller vara lika stor som vanligt eller så högt upp utan väldit nära publiken och gästerna.

Har ju redan pratat om klänningar modet röda mattan och priserna i förra inlägget. Nu tänkte jag bara visa de skisser jag gjorde inatt grundat på mina itryck av röda mattan..
Rött, hudfärgat - klänning och kroppsfärg gick ton i ton, vitt/silver/guld, enkelt svart, ena axeln bar och så tight liv med stora kjolar..Inga riktiga knockouts och inget riktigt så där wooohoo...förutom kanske SJP då..Vem tyckte ni var vackrast på Oscars?

Kommentera 24 st

Oscars..live in Garderobsgrubbel & Byråbekymmer

2009-02-23 | 01:30:52 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Men va fan!!!!
Visst jag gillar Filip Hammar men inte så mycket att de ska ha telefonintervju med honom när SJP äntligen blir intervjuad på röda mattan!!

" ni kommer inte missa en enda sekund av sändningarna från Oscars"...well fuck that!


Men jag hann fota hennes Dior haute couture...(japp jag sitter och fotar tv-apparaten)Amy Adams har riktigt ögongodis kring halsen..Amy som jag i en sekund trodde var Amanda Berg.
Verkar överlag vara en hel del röda klänningar på röda mattan i år...hade väntat mig mer korall, kanske turkos och grönt än vad jag sett..men guldigt, vitt och så röt verkar poppis..

Virginia MadsenUPDATE


Natalie Portman i vackert rosa.

Vackra Kate Winslet

Underbara Queen Lathifa

Och nu såg jag precis Angelina Jolie...såg mest bara sur ut..Lurar Aniston bakom en Oscarsstayett kanske?
UPDATE

Ok, nu är alla på plats i sina stolar, röda mattan är över.
Vad jag hittills sett
Snyggast: Kate Winslet
Vackraste klänningen: SJP
Coolast: Mickey Rourke i vit tuxedo
Tråkigast: Angelina Jolie..stilrent visst men vi har sett det förr om och om igen ...på just Angelina.
Too Much: Marisa Tomeis pliserade klänning..var det Rami från Project Runway som sytt den??
Laid Back: Robert Downey Jr
Besvikelse: Beyonce..Så snyggt make så snygg frisyr och sen..svart sjöjungfruklänning med guldkladd
Prinsessan: Natalie Portman
Enkelt med det lilla xtra: Anne Hathaway, kul med en icke hellång klänning plus att hon nu gjorde en rolig insats med Hugh Jackman i öppningsnumret
Hugh Jackman: Oh yeah!.


Update:
Klockan är 03.47 och jag är fortfarande vaken.
Jennifer Ansiton var guldigt glänsande som vanligt.
Ben  Stillrt och Natalie Portman gjorde en bra presentation tillsammans.
Sara Jessicas bröst har inte ploppat ur klänningen än och åldras inte Goldie Hawn över huvud taget??
Update:
Ytterligare en timme har passerat, löockan...ehh klockan, är nu 04.47 och av min stavning där att döma börjar ögonen att så smått gå i kors nu
Det har varit en massa prisutdelningar för kortfilmer och filmklippning och ljudeffekter.
Det vart ett fifint musikalnummer med Hugh Jackman och Beyonce i huvudrollerna ( damn vilka schyssta spiror hon har) samt några från high school musical och så Amanda och Dominic ifrån Mamma Mia.
Och så vann Heath Ledger en oscar för bästa manliga biroll. R.I.P.
Last update:
Så blev klockan 05.47 och jag är fortfarande vaken och nu är jag jättefrukosthungrig samtidigt som ena linsen i ögat skaver.
Sean Penn tog nyss emot Oscar för bästa manliga huvudroll(yey) och innan det fick Kate Winslet kliva upp på sen och stråla - bästa kvinnliga huvudrollmen Reese Whiterspoon hade ingen hit till klänning.
Några få priser återstår, bästa film..men nu stänger jag datorn..så hörs vi kanske kring lunch igen..
Hmm Är det endast Pyttis som är vaken?Kommentera 40 st

shoplifters of the world, unite and take over...

2009-02-22 | 22:01:39 | Krönika/Politik/Tankar,

..ja så sjöng Morrissey och The Smiths men jag skulle vilja skriva en helt ny text och så sjunga

" all women of  the world unite and work together"

Jag nämnde ju lite snabbt igår det "bloggbråk" som uppstått Linda Skugge och Ebba von Sydow emellan..Eller om det bara är mellan Linda och Linda själv bråket är ...jag vet inte.
Ebba kommenterade i alla fall mitt inlägg med följande kommentar

"Haha, tack snälla du! Men att Skugge ska dra en madrass över sig - nja, tro det eller ej, men det vill jag ändå inte. :) Uppenbarligen är det en fråga som engagerar, alltså är det viktigt att lyfta fram den. För om det är många "supermorsor" därute som trivialiserar barnlösa kvinnors vardag och kallar den en dans på rosor, då har vi ett problem. Speciellt då det finns statistik som visar svart på vitt att unga kvinnor i Sverige idag känner mer kravstress än någonsin, tänk om fler kunde få hjälp innan de bränner ut sig eller kör fast? Ha en skön söndag, kram från Ebba."


Och det är på grund av dessa ord och liknande grejer som Ebba förr skrivit, en sorts storsinthet och styrka, som får mig att alltid vilja bära en t-shirt med "Team von Sydow" på.
Att istället se ett stort problem och inte bara se eller ta det personligt.
Jag förstår inte alls Skugges vinkel i repliken mot Ebba. Jag förstår att mammor har det jobbigt men jag tror säkert att mammorna innan de blev mammor också kände att de hade det jobbigt.
Jag förstår inte varför man ens ska tävla i jobbighet när den artikel Ebba skrev från början som Skugge vände sig emot tar hänsyn till ALLA kvinnor - unga som gamla, mammor som barnlösa.
Men vi har ju sett tendenserna förr hos Skugge. Hon förstår inte sig på människor som sjukskriver sig och inte går till sina jobb när de är sjuka bara för att hon själv aldrig sjukskrivit sig.
Och i hennes senaste krönika i tidningen CHIC tycker jag att hon dömmer ut singeltjejer totalt som fula, oattraktiva och otillfredsställda i sängen.

Hur långt ska man skjuta på gränsen och vilka uppfyller kraven till att få klaga, må dåligt, känna sig stressade och pressade?
Ska en cancersjuk som är sängliggande inte få klaga över livet och vara trötta för att Ludmila Engquist en gång klarade av att tävla i friidrott med sin cancer?
Ska en med brutet ben inte få säga aj för att det finns dom som brutit båda?

Det finns mer hos en människa än det man ser på ytan precis som det är mer inuti en tvättmedelsförpackning än utan...massa små små korn och partiklar.
Denna blogosfär som innebär att alla kan blotta sig offentligt om sina innersta tankar och åsikter och känslor  har väl tyvärr blivit till att mest bedömma yta. Är bloggtjejer för smala är de anorektiker och äckliga skelett, är de normalviktiga kanske de borde tänka på vad de stoppar i sig, är de mulliga och kraftiga så borde de fan inte få vara med på bild, har de en veckas för mycket utväxt i håret är de white trash och klär de sig bara i budgetkläder så kan de ingenting om mode eller stil.

Engla
hade igår tydligen skrivit ett inlägg av privatare sort men sedan fått ta bort det för vilken rätt har hon att klaga och må dåligt när hon har man, barn, tak över huvudet och verkar kunna shoppa vad hon vill?
Jisses. Och jag instämmer i det hon skrev sen, varför upprör Engla? Hon gör ju ingen illa. Jag har aldrig sett henne skriva ett ont ord om nån.

I en tid då vi kvinnor bedöms mer än nånsin efter hur vi ser ut och ingen kropp i världen verkar duga, där vi ska ha hunnit med 13 karriärer innan vi fyllt 21 ha skaffat familj innan vi är trettio , ständigt ha nyrakade ben och perfekt hy veta vad skillnaden mellan Chanel och kanel är och så fortsätta kämpa för att ha samma löner och rättigheter som män har...
Ja vore det inte lite enklare om vi kvinnor hjälpte varandra lite mer och höll varandra om ryggen och inte göra allt till en jäkla tävling. Tävlan i sig spär på stress och pressproblematiken och det är ju det vi inte behöver.

Jag vill tro att Skugge kan göra mer med den makt och det inflytande hon har än att småsparka på dom som redan ligger.

Jag må ha fått hjärtat krossat några gånger av killar men de gångerna har aldrig gjort så ont som när så kallade tjejkompisar sårat mig - gått bakom ryggen på mig, snackat skit om mig, grundlöst anklagat mig för att ha snott deras idéer samtidigt som jag bara stöttat och peppat tillbaka, klankat ned på mina kläder och hur de sitter eller utmålat mig som en bitch för att jag stått på mig.
Nej nu ska jag förbereda en uppesittarkväll och natt.. för första gången på några år nu har jag äntligen kanalen som sänder Oscarsgalan live. Har känts tomt i 3 år att bara se sammandrag och repriser av galan.
Inatt ska jag njuta av talangulla skådespelerskor på röda mattan i underbara kreationer och frisyrer och se den del av dom få pris för fina prestationer.
Blir kanske nattlig oscarsbloggning!
Kommentera 31 st

skiss och skit

2009-02-22 | 16:03:40 | Foto/Fotografering,Sitter mest och försöker med olika textrader, textuttryck, fraser och ord just nu när jag har kramp vad gäller ritandet...
Ett nytt Today I'm wearing this liksom...och det känns lite bajsnödigt..eller trögmagebajsnödigt..det finns där inne..men vill inte komma ut eller fram..


Hmm och här sitter jag och jämför mitt designande med tarmproblem..
Kommentera 46 st

halvt påklädd i alla fall..

2009-02-22 | 12:42:22 | Outfits och Garderoben,

Hmm utav 7 dagar på en vecka verkar jag kä på mig högst fyra dagar om jag ska kolla i arkivet för att summera veckans outfits..har varit så ett bra tag nu tror jag...

Men vi kör ändå en sådan här - vilken av veckans påklädningar blev mest lyckad?Kommentera 44 st

ibland kan sex vara så fel....

2009-02-21 | 23:16:44 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jättegod kycklinggryta , bulgur, potatisgratäng och öl hemma hos föräldrarna. Pappa och Stefan satt sedan på nedervåningen och var manliga tillsammans och tittade på fotboll medan jag och mamma satt där uppe och kollade på schlagern.
Vandrade sedan hemåt i totalt snöoväder och känslokaos inuti skallen och kroppen..vaga panikkänslor som kommer då och då.
Suck.

I alla fall så satte vi nyss på tv:n här hemma och skulle kolla Jokern..

9-6-5-3...

Vi hade

9-2-5-3..


Sex snuvade oss på 2000 kronor var.
Fan..att sex ibland kan vara så fel..Och så tycker jag väl att den där Linda Skugge kan dra nåt gammalt över sig..ja varför inte den där Jyskmadrassen.
Heja Ebba!

Kommentera 39 st

blått och glitter - det är ju schlagers!

2009-02-21 | 17:51:16 | Egocentrerat&Vardagligt,

dags att gå och äta massa god mat, dricka vin och kolla på schlagers! Har tagit på blå ögonskugga och glittereyeliner och fluffat till håret schlagers till ära.

önskar er alla en finfin lördagskväll!

Kommentera 19 st

Lördagslyx med le lektyr

2009-02-21 | 14:30:16 | Lyx,Så där ja, en promenad på 6 km avklarad, kom upp i lägenheten utan byxor och Stefan såg lite fundersam ut...HAn trodde jag hade gått så där..Men jag hade tagit av mig byxorna nere i farstun ( egen ingång och enda lägenheten) ty de var slaskiga och grusiga upp till knäna och jag ville inte ha skurat, moppat och dammsugit förgäves hela förmiddagen.

Nu ska jag dricka Green tea Orient , äta mörkchoklad med hallonsmak och läsa i mina nya tidningar. Ikväll är vi hembjudna på kyckling och nån gryta + vin och öl hemma hos mina föräldrar...Ja denna lördag känns bara urskön.

..och nu har Stefan åkt hemifrån en sväng så nu kan jag sätta på Lasse W..i tanken ...och på stereon..Oh lalala
Kommentera 24 st

fresh'n'fruity frukost

2009-02-21 | 11:28:08 | Egocentrerat&Vardagligt,


Ramlösa Mango, Mango&Peach Tea, blodgrape (huga så sur den var-skrynkelface) och blodapelsin.
Ja jag kickstartar denna lördag på ett fresh and fruityfrukostvis..
Nu ska jag skura golven och sen blir det promenad .
Efter det ska jag läsa böcker och tidningar.
En lördag behöver inte vara mer än så.
Kommentera 28 st

här har det gått hett till...

2009-02-21 | 00:39:13 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja så har fredag blivit till lördag.
Tacosen smakade ljuvligt..och det var allt tur att jag bad Stefan köpa mjuka tortillas ty han brände upp de hårda tacoskalen i ugnen genom att ha ungeför 100 grader för varmt i ugnen. De blev kolsvarta och medan Stefan höll upp balkongdörr och undan med katter for jag från köket till balkongen med de vidbrända äckliga tingen på en plåt och kastade ut...de ligger väl där ute och osar än.
Och är det nåt jag hatar mer än ananas så är det brända popcorn/tacoskaldoft..det sätter sig överallt- i håret och i kläderna och stanken hänger kvar i luften i flera dagar...uhhh.

Så jag fick duscha och tvätta håret och därmed rann min fina perfekta makeup ut i avloppet.
Men jag printade ut en idolbild på mig själv och gav Stefan så han kunde titta på den istället för mitt nyduschade böldbesudlade nylle.
Och nu tror jag att en av katterna skvätt kiss i knäet på mig...Kastrering nästa..fan varför ska det kosta så mycket att knipsa ballarna på katterna?Kommentera 17 st

En shopaholic hit och en shopaholic dit...med tacokrydda

2009-02-20 | 18:24:46 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tog en isigt kall promenad med mamma förut som slutade på systemet och ett rödvinsköp senare sitter jag nu här hemma i värmen ( nåväl..fortfarande några trasiga element..) och skall strax hacka grönsaker och fräsa färs...Det blir tacos denna helg igen..Har jag och darling väl hamnat i tacofeeling så kan vi nog äta det flera gånger i veckan i ett halvår för att sen inte  ens kunna  se loggan  på santa maria eller old el paso utan att må illa.

Ska dessutom påbörja " En shopaholic säger ja" eftersom jag läste ut "En shopaholic i New York" i natt. Det tog en vecka, med några dagar utan att jag läste alls.

Tori Amos ljuva stämma får ljuda lite i bakgrunden..mmm..Hur ser er fredagskväll ut?
Kommentera 45 st

i look like a million bucks!

2009-02-20 | 14:32:52 | Outfits och Garderoben,

Det finns få saker som boostar egot så mycket som att få till en snygg make, hitta plagget i garderoben som bara känns helt rätt på alla sätt och vis och sen fotografera lite egopics och få till bilder där man tycker att man ser ju faktiskt helt jäkla snygg ut. Och det utan dyra stylingprodukter, proffsfotograf eller kändisfrisör. Om alla nu skulle skriva att jag ser ut som en fet gris på dessa bilder skulle jag inte bry mig - jag tycker jag ser fantastisk ut.

klänning och halsband-lindex

Kommentera 58 st

Trasiga tights och tandkrämsbefläckade tunikor

2009-02-20 | 11:26:16 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ujuj, helt groggy in da head.
Var uppe vid 7.30, rensade kattlådan ( fy i helvete vad de hade bajsat illa), svarade på lite mail och så där.
Sen bara jag kände mig skittrött så jag la mig i sängen igen..vaknade 10.30 och nu känns huvudet så geggigt snurrigt, hella jag känner mig knäpp. Bläsch.
Men har proppat i mig både grapefrukt och blodapelsin nu och ska stax entra duschen.
Stefan ringde och tyckte vi skulle fika ute på hans lunchrast. Kan vara najs att göra det och jag tänker piffa till mig, känns som jag levt i sunkkläder i flera dagar nu.


Bara för att jag ska ha semster nu behöver ju inte det betyda trasiga tights och tandkrämsbefläckade tunikor.

..hmm Trasiga tights och tandkrämsbefläckade tunikor..det skulle kunna bli mitt nästa bloggnamn istället för Gardergrubbel & Byråbekymmer....för övrigt tycker jag nog att jag har ett av de bästaste  bloggnamnen i bloggosfären..
Så det så...självpepp till mig.

Mot duschen!


(illustration: jag)
Kommentera 21 st

take me to your heaven...

2009-02-19 | 20:53:47 | Avanna konst/design/foto,

fast vem behöver hurdvårdsmiddag med Caroline när man har Charlotte Perelli som får ansiktet att le?Om jag en dag får se Charlotte i mina plagg..ja då kommer jag nog tjuta av lycka..
Jag har ju älskat Charlotte lite så där i smyg sen 1999.
Jag brukade dansa på borden på krogen under hela våren 2000 och mima till Charlotte...folk sa att jag liknade henne,
vilket var välkommet då jag oftade liknades..och än liknas vid , rumpnissar, trollet plupp och filifjonkan.
Kommentera 44 st

Middag i bloggosfären

2009-02-19 | 18:19:21 | Lyx,

Om jag hade varit i Stockholm nu hade jag väl antagligen befunnit mig på ett litet hotellrum och kanske just kommit ur duschen och varit i full färd med att ha klädpanik.
Det hade väl sett ut lite så här


..fast ja, kanske inte så fit body riktigt då..

Men vad jag sett och läst nu under dagen vilka som ska gå på den där middagen så är jag smått glad att jag inte hade tid eller råd att åka..Jag hade bara känt mig obekväm, fel, fet,ful och besvärad.

Jag funderar vidare litegranna...vilka skulle man från bloggvärlden vilja sitta och dinera med?
Till Caroline Winbergrejen ikväll var vi 20 stycken som skulle få äran att sitta kring bordet eller borden eller hur det nu ser ut..
Vilka 19 skulle jag vilja ha som bordskamrater?

Karin Olofsson - social och glad människa som jag tror funkar som en bra isbrytare för de flesta..jävligt bra människa helt enkelt som väl ingen kan tycka illa om.
Emelie Ohlsson - måste ju ha en proffsig fotograf som dokumenterar kvällen och visar mig från mitt snyggaste jag.
Ebba von Sydow....ja men jag gillar ju Ebba så kan ju hon göra stilreportage under middagen för VR-tv.
Bloggkommentatorerna - för att hör hur de pratar med bloggare och inte bara om..jag tror de är trevliga.
StinaLee, Kenza och Blondinbella - vem äter minst och vem äter mest? Pratar Bella så där hetsigt hela middagen igenom? Blir det debatt mellan Stina och Bella? Vem är mest brunutansolad?
Magnus Skoglund och Niki - det måste ju vara lite manlig fägring vid bordet...dessutom får Magnus vara lite trubadur.
Sassy, Malin, Sheena, Erika och Bim - för deras underbara personligheter och stil + att de är mina vänner..det är viktigt med vänner kring bordet.
Käthe och Alexandra - nyss startat prbyrå riktad mot bloggare/blogosfären, så kan de passa på att sälja in och greja och göra upp webbutiksprofiler över oss alla.
Miss Muffin och Bloggfrossamannen - man måste ju ha härliga ironiker,satiriker och bitska debattörer vid bordet.
Engla - för det helt enkelt bara vore så jäkla glamouröst om hon kom.

..fast fan jag måste nog utöka antalet gäster - måste ju ha med Leopardia, Karin Bylund, Stephanie och Ellinor, Hannasthlm, Kelly , Nevnarien och DonnaSandra också ju!

Ja det är svårt det där med att vara selektiv minsann..

Ahh..kom på, måste ju bjuda frisörfredrik också..just in case StinaLee vill göra om sina slingor, om Sassys lugg plötsligt får en växtattack, Blondinbella inte är blond nog eller jag får plötslig utväxtångest.

Vilka skulle ni vilja dinera med i bloggosfären?


Nu ska jag koka makaroner och röra ner köttfärssåsrester...så lyxigt.
Kommentera 28 st

med öga för mode..

2009-02-19 | 13:18:42 | Avanna konst/design/foto,

...kanske en idé för ett linne till vårens Avannakollektion...You like?

Skulle vara snyggt att kanske sätta stenar i knopparna av ögonfransarna...hmm...
Kommentera 62 st

hmm kanske skulle göra ett scoop av min finne..

2009-02-19 | 11:09:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

God förmiddag bloggosfären.
Här sitter jag på storkudde på golvet och äter rostade mackor.
Det har snöat en massa under natten och jag drömde perversa drömmar vars bilder nu hauntar mig i vaket tillstånd.

Egentligen borde väl jag varit på väg upp mot Stockholm just nu för att ikväll sitta och äta middag med supermodellen Caroline Winberg....eller jag hade väl ätit och de andra 19 kring bordet kanske petat i maten och varit lite halväcklade kanske kring den stora finne jag har nu på vänster sida av hakan...Fast det hade ju varit passande att gå på lanseringsmiddag för ett nytt hudvårdsmärke med just problemhy...Eller så kanske jag hade kunnat göra ett " scoop" för pressen att jag först fick problemhud efter middagen och tester av skönhetsprodukterna...hmmm...Nja..

Nej inget party eller middag för mig alltså...Det blir lite väl dyrt att åka de där 40 milen med tåg + hotell bara för att äta lite middag.
Samtidigt som det känns som att det är viktigt att synas, att bara få nämna för nån att "hej här är jag och jag designar kläder här är mitt visitkort"....Chefredaktören för Glamour ska tydligen vara där och likaså ska tidningen Chic fotografera spektaklet..

Damnation.
Men jag hade nog ändå inte kommit med på nån bild, chefredaktören och modellen och alla andra där är ju säkerligen över 170 cm långa ...kanske att min hjässa hade kommit med på vissa bilder...och den har jag ingen lust att marknadsföra.Kommentera 23 st

blir lite mer hårdrock så..

2009-02-18 | 22:36:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hamburgertallrik - check
Rödvin - check
Grey's anatomy - check

Och nu sitter jag vid en brassande brasa och leker semester...låtsas att jag typ varit ute i backarna hela dagan och nu värmer mig i en stor skidstuga där folk passar opp på mig med varm choklad och fotmassage ( som väl i verkliga livet blir översatt till halvljummet te och nageltrång).
Fast vad skulle jag ute i backarna och göra....åka stjärtlapp..?Och så kör vi en variant på modebloggarnas modebloggspose numero uno - fingrar ala peacetecken och munplut...fast med eldgaffel istället då...vart lite mer hårdrock så tycker jag...


Kommentera 36 st

Det blir jag , McDreamy och en halv flaska rödtjut ikväll

2009-02-18 | 17:38:32 | Egocentrerat&Vardagligt,


Här satt jag och stirrade in i skärmen, uppdaterade min översikt på bloggen..inga nya kommentarer.
Kollade mailen..inga nya mail..
Suck vad ska man äta idag..Överbliven pasta från igår eller be Stefan bjuda mig på hamburgertallrik kanske...Blev lite trött och grå...Jädrar vad kallt det var ute, gick 6 km i rask takt, ramlade nästan omkull 5 gånger.
Men klickade mig in på Kanal 5 hemsida och såg...YES!
Grey's Anatomy Säsongstart ikväll!!
Woohoo! Så känns det genast mer legitimt att dricka rödvin ikväll igen.


 Ska ni kolla på Grey's?

Och om ni undrar vad det är för nån liten minidörr eller fönstergrejs bakom mig så är det en serveringslucka.
Ty denna lägenhet är full av gamla roliga finurliga detaljer, skåp,strömbrytare på konstiga ställen, handtag osv..
Ska verkligen visa en dag vad det är vi flyttade in i för två månader sen.
Kommentera 37 st

Gammalt och nytt

2009-02-18 | 14:00:56 | Avanna konst/design/foto,

Nja så mycket semester har det inte blivit idag då ..som skulle bli min första semesterdag.
Sedan samatalet med Nelly har det bara snurrat i huvudet...måste skapa nytt ny kollektion nya motiv vårnytt fräscht surrsurr...

Jag kollar på gamla "säljande" motiv som jag defintivt vill fortsätta med:Sen har ju min ömma moder rätt att jag har en massa gammalt liggandes som aldrig använts till nåt och egentlgen skulle bli nåt "nytt" på så sätt...Men det är väl att det känns så gammalt för mig..och inget känns riktigt hundra..

Gammalt men oanvänt:Surr snurr surr snurr....
Måste ta en promenad.
Kommentera 37 st

...jag tror jag gör en "Karin"

2009-02-18 | 10:34:58 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jahapp..fösta morgonen på min semester då..Och när jag slog på datorn var jag ifärd med att sätta igång illustrator det första jag gjorde samt ta tag i en tuschpenna för att försöka kludda lite.
Sen ringde Nelly och sa att nu börjar alla plagg bli färiduppsydda inför in helt egna kollektion som förhoppningsvis släpps i mars och Nellychefen tyckte att jag kanske skulle kunna göra några nya motiv tills dess...Gaah!

Det här med att slappna av är inte min grej..det är inte jag. Men det måste fasiken bli en del av mig.
Så blir det en massa existensiella frågor i skallen..vem vad hur är jag egentligen och vad vill jag?

Ibland hamnar man ju i såna där tänk om vem fan man är.
Och sedan man skaffade blogg har det varit kul att då och då se hur läsare uppfattar en.
Med lite inspiration från sötaste Karin Olofsson och med bakgrund i  dels youtubeklippet med mig där alla ni som kommenterade hade föreställt sig en annan  röst på mig samt alla de kommentarer jag möts av när läsare och andra bloggare ser mig i verkliga livet " Men vad kort du är"" Trodde du var längre!"
å tänkte jag också be er skriva ner

"Hur tror ni jag är? Hur uppfattar ni mig?"

Snäll? Snål? Full av skit? Barnslig? Högfärdig?Intrigmakerska? Rolig?.....Men är det så att man har nån typ av standardröst och standardlängd man sätter på en mäniska i skallen innan man träffat han/hon? Är det enklare att föreställa sig en mäniska som lång än kort?
Kommentera 50 st

dags för semester..

2009-02-17 | 22:46:37 | Egocentrerat&Vardagligt,

Tack så hemskt mycket för alla tips och kommentarer nedan.

Min söta sambo har nu tvingat  mig till en veckas semester. Jag ska inte sitta och tvinga mig att skapa eller känna press eller tänka på ekonomin eller nåt sånt. Jag har blivit ordinerad att se på film, lyssna på skivor, gå promenad och slappna av.

Ska försöka..De senaste dagarna har verkligen varit snurriga och hjärnan har gått på högvarv..fast samtidigt på lågvarv då..ja det går inte ihop helt enkelt..nånstans.Så det första jag gjorde på min "semester" nu ikväll var att laga mig spagetti med köttfärssås och dricka ett glas rött..okej..ett och ett halvt.
Sen har jag suttit som klistrad vid msn och pratat en massa med Sheena - fasiken vilken underbar människa.
Och sen fick jag en så söt rolig överraskning ifrån min bloggkompis Magnus. Bara så där, för att pigga upp mig har han slängt ihop en skitrolig matlagningsvideo på sin blogg , bara för mig.
Tack Magnus! Och nu tycker jag i alla ska kolla in videon och säga hej till Magnus.

Kommentera 32 st

bryt ihop och kom igen

2009-02-17 | 17:31:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Näe fy fanken säger bara!

Jag kommer inte ur den här tråkdeppigaorkeslösajagkaningentingjagärvärdelös-känslorna.
- Noll kreativitetslust ( tur att man inte är anställd nånstans för att skapa...fast samtidigt synd för då hade jag haft lite lön att se fram emot)
- Noll inspiration
- Det känns som att jag är slut på idéer och bilder.
- Allt känns som klibbigt klumpigt kallnat potatismos gjort på fel sorts potatis.

Gråten är nära hela tiden och panikkänslorna konstanta . Jag vill slappna av för då kanske det kommer tillbaka - den där lusten, men jag tillåter mig inte att slappna av för jag pressar mig att prestera för annars får jag inte in pengar och utan pengar går ju det mesta åt helvete..eller till kronofogden och inkasso i alla fall. och så spänner jag mig och stirrar upp mig och allt blir till en ond cirkel.

Nån som känner igen sig?
Hmm kanske att jag skulle kunna kvala in i den där prestationsprinsesseklubben Ebba dragit igång...fast kanske mer hovnarr än prinsessa...

Men jag antar att jag får tillåta mig att bryta ihop för att "komma igen" . Jag får väl ha några äckliga skitdagar nu. Läsa böcker, kolla på film,dricka te...men det är svårt för det är ju alltid de där gnagande skuldkänslorna som kliar i nacken, och tårna och i knäna.

Sofflägen:Så fort gärna komma med tips och idéer kring bilder ni skulle vilja se mig göra.
Jag håller på och försöker med en del lite smått som jag fick in här.
Tips på hur man kommer ur svackor mottages också varmt.
Kommentera 55 st

mönsterlek

2009-02-17 | 16:14:08 | Foto/Fotografering,

Just nu sitter jag och leker en massa med mönster former och blandar foton och skisser med varandra..klipper och klistrar...eller på dataspråk ctrl+x:ar och ctrl+v:arBirds in a tree
Kommentera 11 st

tiden är ur leo

2009-02-17 | 12:23:02 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Fick en kommentar nu på morgonen om en tyckte att Miss Sixtys visning från pågående New York Fashion Week hade en top som påminde om min leoprintt-shirt. Det roliga är ( ok inte hahaha-roligt) att precis innan jag läste kommentaren hade jagjust spanat in bilder från visningen och glatt mig åt att leopardtrenden håller i sig.Så glöm nu inte att klicka hem en t-shirt, tygkasse eller två med leoprint eller kanske giraff eller zebra från Avanna hos Nelly. Klick KLick.

Ni ser ju - det är klös i tischan!
Jag har skrivit mer om Miss Sixty hos Modeflickan.se.Kommentera 12 st

are you a member of the breakfast club?

2009-02-17 | 08:49:27 | Outfits och Garderoben,

Godmorgon blogosfären.
Känner mig fortfarande låg och skulle nog helst av allt vilja ligga kvar i sängen under flufftäcket hela dagen med mina kattpojkar...läsa bok, sova, stirra i taket.
Men jag är ju en sån där som inte kan ignorera vare sig gåpåtoalettenbehov eller kurr i magen.
Så jag ska bara ligga här tills datorbatteriet är slut, vilket är om en kvart...och jisses vad detta databatteri blivit kass på två år..
Sen ska jag kliva opp och ta tag i både mig själv, kragen och dagen.

Toast+ost+marmeladfrukost får det bli. Damnation att jag varken har mjölk eller oboypulver hemma.Hmm nope kan nog inte ens vänta den där kvarten känner jag...är nu så hungrig så jag mår illa...Gimme foood!
Fan jag ligger ju och fantiserar om frukosten när jag går och lägger mig trots att jag vet att det antagligen blir samma som dagen innan...

Är ni frukostmänniskor? Vad blev det till frukost idag?
Kommentera 43 st

oh happy day...oh..crappy day..

2009-02-16 | 23:44:41 | Egocentrerat&Vardagligt,

Har haft en rätt crappy kväll.
Laxen var god, blev sugen på rödvin, drack ett glas och åt en Japp, kollade 90210, sneglade på Lipstick Jungle och ögnade lite på Californication.
Låter ju fint på pappret men sinnet är småsvart, ögonen våta och suckarna högljudda.
Nåväl, imorgon är en annan dag....och via msn har det faktiskt börjat ljusna lite..


Kommentera 19 st

Rosa begär...

2009-02-16 | 18:32:05 | shopping, provrummet & cravings,
...och nu ska jag laga rosa mat: Lax ♥
Kommentera 43 st

tall girl standing on Stureplan

2009-02-16 | 14:47:07 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

(bilder: jag)

Kommentera 31 st

mixed monday

2009-02-16 | 11:26:14 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

God morgon.
Tack för alla snälla kommentarer om intervjun här nedan.
Och fortsätt gärna skriv om era stilikoner i förrförra inlägget - roligt att läsa.

Har betat av en hel del mail under förmiddagen hittills. Samt att jag håller på och röjer undan i kontoret mitt då en glasmästare skall komma efter lunch och sätta in nya rutor i fönstret som är sprucket.

Jag hoppas att jag har fått tillbaka lite kreativitetslust och skaparförmåga denna dag så det blir lite sådan gjort. Ska printa ut fler fashioncalendars och spåna på modeinlägg till modeflickan.

En blandad måndag alltså.


(tecknad blandning: jag)
Kommentera 18 st

Avanna/Pyttis gör youtubedebut

2009-02-15 | 21:28:47 | Anna/Avanna-fakta,frågor&svar,

Dagen efter Oasiskonserten den 28 januari, dagen innan jag fick urinvägsinfektion den 30 januari så fikade jag på Le Café tillsammans med Karin och Camilo.
Det var första gången jag träffade dessa fina människor och tanken var att vi bara skulle ta en liten kopp kaffe eller så för att träffas i verkliga livet och inte bara via mail och telefon innan vårat samarbete på Modeflickan.se startade.
Gå igenom lite visioner, mål,planer och bekanta oss med varandra.
Jag träffade Karin först och sen kom Camilo och när vi satt oss säger Camilo att han ville filma en liten intervju med mig för att lägga upp på modeflickan , en liten " berätta vem du är intervjusnutt".
Med darrande stämband sade jag ja Så de ställde upp kamera och stativ och Karin fick snabbkurs i kameran och jag hyperventilerade inombords.

Första tagningen gick bra, för  min del alltså....Men filmningen hade gått mindre bra... Så vi gjorde en tagning nummer två.
Och jag får fullständig blackout på en fråga.

Jag har inte bjudit på videobloggar med mig själv i denna blogg...men ja...nu är det dags..
Om ni är intresserade av att höra hur jag låter på rösten och dialekten ( som jag visst putsat bort en aning i detta klipp) eller bara se mig försöka prata om mode och design men snurrar till det och mest låter  som en som "  don't know what the hell she's  talking about" så varsågoda.

Jag var nyduschad när jag såg klippet första gången, efteråt svettades jag ymningt ur mina armhålor...och nu känner jag visst att det börjat rinna igen...Huga..Det här är precis samma pin att se för mig somnär jag och Martina vann en träff med Suede genom Aftonbladet och de filmade en stund när vi satt och samtalade och jag konstant och ihärdigt petade mig i näsan.

Avanna gör youtubedebut

...fy fan...
Kommentera 62 st

stil och ikoner

2009-02-15 | 16:50:04 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jag håller på och filar på ett inlägg om stilikoner för min blogg hos modeflickan.
Jag vet ju vad jag inspireras av och inte men nu skulle jag vilja höra lite kring vad ni inspirera av när det gäller kläder,klädinköp och stilikoner.
Har ni nån stilikon? Vem? Varför inspirerar han/hon dig?
Kommentera 32 st

inga konstigheter...bara konst

2009-02-15 | 13:55:51 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Blogosfören växer för varje dag. Den expanderar. Bloggare får mer makt, bloggare blir köpta - av annonsföretag eller köpta i form av eget varumärke, nya bloggar klättrar, gamla rasar och vissa behåller sina topplisteplaceringar no matter what.
Det är intressant att följa samtidigt som det vissa dagar känns totaldeppigt att se att ens egna blogg bara blir mindre och mindre och andra bloggar går om, från ingenstans och blir stora över en natt och får en att känna att nu lägger jag ner.

Något som jag uppmärksammat förut är att tecknings/illustrationsbloggar växer nåt grymt. Ja bara ordet illustration verkar vara så jättetrendigt nu så allt som folk tecknar kallas illustration. Folk vill lära sig illustrera. " Hur gör man när man illustrerar" är väl den vanligaste frågan jag får näst efter " Hur får man tag på I'm wearing it eller ehh Today I'm this wear eller vad det nu står..sånt som Kenza har"..

Många av de här tecknarna och illustratörerna illustrerar för illustrationstrendens skull. Många ser man att de bara kalkylerat rakt av, vissa har inget eget bildspråk alls utan härmar bara andra och rider på vågen att man kanske kan bli lite känd om man skickar en bild till en storbloggerska som föreställer storbloggerskan själv osv.
Men så finns det riktiga guldkorn på blogghimlen.

Jag har två..nej tre stycken favoriter här i blogosfären som sysslar med ren och skär vacker konst.

1) MIn Malin. Jag fick en så underbar tavla av henna i födelsedagspresent förra året som hon tecknat själv. Den föreställer mig och hon har fått med så mycket av mig i den ganska så enkla bilden. Ja tycker att jag och Malin påminner om varandra i vår tecknarstil...men så är vi ju som tvillingar i så mycket annat med.2) Jolbi. Hon tecknar och illustrerar på ett sätt som jag många gånger drömt om att själv göra, men jag har inte stilen inom mig för att få ut. Så vilken tur att Jolbi finns som gör så fantastiska bilder. Har älskat hennes blogg länge. Därför blev jag så rörd när jag i fredags fick en bild med mailen där hon tecknat av det fantastiska foto Emelie tog på mig. Emelie fångade en del av min personlighet med sin kamera...och sen fick Jolbi få fram andra personlighetsdrag i sin bild av mig baserat på det fotot....Amazing. Jag printade ut bilden och den sitter nu på min vägg här bredvid mig.
Jag blev även rörd av den text Jolbi skrev om mig när hon publicerade mig på sin blogg.
Jag kan fortfarande inte ta till mig att jag kanske är en inspirationskälla för en del. Och att jag inspirerade henne att ens våga...Det känns stort i mitt småstadshjärta.

Och jag behövde dessa ord kanske mer än någon just nu när jag själv är nere i en svacka så djup att jag käner mig totalt värdelös på allt somhar med skapande att göra. Jag gråter varje dag just nu av ren frustration, prestationskravsångest, mindervärdeskänslor med mera.3) Anna. En liten ganska osynlig blogg som jag hoppas blir större. Jag känner inte Anna mer än att vi faktiskt gick på samma skola i ett år här i Tidaholm och nu bor hon tydligen i Fisksätra där jag bodde för 8 år sen när jag flyttade till Stockholm. Jag vet att jag beundrade hennes bilder när de syntes på skolan och jag beundrar dom nu i hennes blogg. Söta underfundiga personliga teckningar och bilder.

Vilka är din/dina favoritbloggar med teckningar/illusrationer/konst?
Kommentera 36 st

Hmm..kanske en sån där insikt...

2009-02-15 | 11:06:14 | shopping, provrummet & cravings,

Ok, inatt har jag drömt att jag varit med i nåt bestialiskt morddrama - jag var expert på att hantera en kniv och jag kunde inte lita på nån och det var blodigt.
Innan jag drömde detta så började jag läsa i min nya pocket " En Shopaholic i New York" och nej nej nej nej!
Den är ju precis lika plågsamt malande ältande som första boken var tills det bara var en 75 sidor kvar.
Det är plågsamt att läsa Rebeccas tankar och man tycker att hon är så överdriven och författaren vet verkligen inte when enough is enough eller vad less i more och lämna lite åt läsaren betyder.
Rebecca verkar inte ha utvecklats ett skit och sättet hon tänker på hör inte hemma hos en vuxen kvinna..det är så förbannat irriterande så jag spottar nästan i boken av ilska!

Men sedan slår det mig..Kanske är boken så jobbig att läsa för att den är så plågsamt lik mig?
Rebeccas resonerande och tänkande inför sitt packande för en 3-dagarweekend med sin pojkvän kunde ju lika gärna vara mitt jävla velande när jag ska packa för ett bloggmingel. Det konstanta shoppingsuget och sätten man finner för at rättfärdiga ett köp.." jag behövde erkligen den" och " ja men det är väl bra att köpa nu så slipper jag" och så vidare.
Och det var med den insikten jag släckte lampan och istället somnade och drömde att jag var värsta yrkesmördaren i nån dålig film...Hmm...


...och det roligaste med detta kanske är att när jag skulle leta reda på i arkivet om jag skrivit nåt om första boken i serien så hittade jag det här....Jag har alltså redan andra shopaholicboken liggandes här nånstans och hade inte behövt köpa den i fredags...Nu har jag två.
Men jaja..det kan ju vara bra att ha ett lager med "oj-jag-har-inte -hunnit-köpa-nåt-till-den-och-den-i-födelsedagspresent-hmm-jag-har-ju-dubbelt-av-en -bok!"Har ni också glömt av en del köp och sen glömt av det och köpt dubbelt?
Eller borde jag gå i terapi?

Kommentera 19 st

Lili & Susie-Oh mamas!

2009-02-14 | 19:57:18 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Strax dags för medlodifestivalen - delmoment 2.
Och jag vete fan vilka som mer deltar ikväll än mina åttiotalsbarndomsidoler Lili & Susie.
De kanske tävlar med en helt urkass låt, Idon't care, jag kommer heja på dom ändå.
Lili & Susie.
Wow.

Och för er som inte alls levde på åttiotalet  ni kan ju se och lära här av de två blonda sångfåglarna hur man bär upp trasiga blekta baggy jeans allra bäst med en skinnpaj och lite justgotoutbed-frisyr.
Boots,pumps,magtröjor,röda läppar, tighta fodral och bodies när det var som snyggast..
Kommentera 33 st

Bullshit eller Bullbak?

2009-02-14 | 14:47:04 | Krönika/Politik/Tankar,

Läste igenom detta inlägg av fröken Blondinbella och förstår som vanligt inte vad det är hon skriver eller vill få fram eller håller med.

För det första, det är ju imponerande om SATC påverkat hela nittiotalet, fem-sex år innan serien ens existerade.
För det andra handlar den inte o twentysomething girls utan om kvinnor i trettioårsåldern som inte nöjer sig med vad som helst .
För det det tredje så har väl aldrig SATC alls försökt säga att det är status i onenightstands. Vadå status? Det de dock försökt bana väg för är att det är minst lika acceptabelt att tjejer har sex på samma villkor som killar alltid haft och att tjejer inte alltid ska tycka att de måste gifta sig med killen de väljer att hoppa i säng med.
För hör och häpna: Det är ok för tjejer att ha kul också!

Och sen desperate housewives...desperata hemmafruar...Vill man verkligen bli det, en sådan? Bli desperat och hemmafru och ha som enda mening med dagen att kliva opp ur sängen att ha skrynkelfria bordslinnedukar, glänsande silverbestick och perfekta blomsterarrangemang medan man knaprar valium för att lugna nerverna? Är det inte att skicka tillbaka kvinnan i femtiotalsrollen där hon ska vara den perfekta lilla kvinnan i hemmet som aldrig yppar en irriterad känsla och alltid fyrar av ett stomatolleende mot sin älskade make och har middagen redo klockan fem varje dag när maken kommer hem.

Men om man ska hårddra det än mer....Hur husliga är hemmafruarna egentligen? Är inte DH än mer förvirrande än SATC nånsin varit?

I Desperate Housewives har vi Bree vars make vart otrogen som sedan blir mördad av Brees nye älskare som sedan tar livet av sig och nye maken visar sig ha ett mörk förflutet med död exfru och tillsammans ville de uppfostra Brees ickeuppfostrade dotters oäkting till son eftersom Bree känner att hon misslyckats med sin vilda dotter och sin bög till son.
Eller Gabrielle som hela tiden sörjer sin förlorade modellkarriär och shoppar för pengar som inte finns och nu har en blind make och två små barn som hånas för sin övervikt.
Lynette, kämpat mot cancer, tre vildingar till söner som bränner ned restauranger och maken har en fyrtioårskris.
Susan- ett nervvrak som inte kan stå på benen utan snubblar i tid och otid, blir bedragen av maken och sen låter sin egen dotter vara den vuxna i hushållet.
Edie...tja vad kan man säga om Edie som inte redan sagts om Samantha? Jo just det hon är ondare och så har hon en undangömd son och nu verkar hon ha gift sig med en psykopat.

Så jag har långt mycket hellre Samantha, Miranda, Carrie och Charlotte som förebilder framför Lynette, Susan,Bree,Edie och Gabi.

Men är det inte framförallt hyllningen till den kvinnliga starka vänskapen som dessa två serierhandlar om - inte äppelpajer och rätten till onenightstands? Man snackar så mycket blaj om att killar är så raka och inte snackar skit och att manlig vänskap är mycket bättre än den kniviryggenhuggande skvallrande missunsamma kvinnliga vänskapen.
Bullshit!!

En riktigt bra tjejkompis är det bästa och har man turen att ha flera tjejkompisar, ja då kan man sannerligen skatta sig lycklig.
Så får väl cosmopolitans och söndagsstek vara lite accessoarer i bakgrunden.


Kommentera 73 st

webcambilder ljuger inte

2009-02-13 | 23:38:23 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag hade ju en skräck för webcamen första 1,5 åren med denna laptop.
Jag trodde nånstans lita paranoiaaktigt att den filmade mig i smyg om de var på och utan min vetskap liksom kablade ut allt på nätet...atta alla ute på the world wide web skulle kunna se mig.
Naturligtvis visste jag väl innerst inte att det inte var så men ja ändå..skräck.
Men sen upptäckte jag tjusningen med webcamen. Hur den kunde förenkla min bloggvardag att klick så hade man direkt en bild till sitt inlägg - ty bilder är ju det viktigaste sägs det i denna bloggosfär och det skrivna ordet väldigt mycket mindre viktigt..
Jag slipper tänka på kamerabatteriet i min canon är laddat eller om jag fått med mig kamerasladden eller ställa upp stativet och ordna stöka och böka.
Webcam..så najs.

En del bilder blir förvånansvärt bra - jag kan se skitsnygg ut.
Andra bilder kan bli skitkonstiga, jag kan se butch ut, jag kan se lite småflintis ut, de visar finnar lysande röda som stoppljus....De kan verkligen visa när jag har en bra dag och en dålig. Här trixar vi inte med vitbalans eller ISOtal eller slutartider...Nej, bara ren jäkla klickklick verklighet och ärlighet. För det känns lite som webcambilder inte ljuger.

Som fotograf kan jag älska att fota glamourbilder, en förvanskad verklighet där mina drömmar om lyx blandas med min småstadsgråa vardag. Jag fotar minkopp te och mi rostade macka omgiven och vackra skor och pärlor.
Men jag älskar också ruffa totalt oredigerade bilder som visar ens verklighet, här och nu rakt upp och ner. Det är mina webcamtagna bilder i arkiven som mina ögon dras till mest.Klyftigt

Rödgråtna ögon

flottigt hår som försökts kammas fint

Hungrig

Nyblekt

Koskit stinker

Stora bröst

Stefan kommer in just när jag sitter i sängen och ska visa
vilken bok jag ska läsa och jag känner påkommen med
handen i kakburken och kommer med bortförklaring
*klick*

Glasögon på

Första kvällen i nya lägenheten...

Jättenyvaken och ett blurr = en katt som la sig på tangentbordet


Eyelinerfläck på linsen

utsmetat läppstift och vätskande böld på galan - så blogawards..

Stresseksem på halsen

trött

trött på nån..

där fick jag till en fin ögonmakeup

pannan full med finnar

pressfrukostpaket

that's me
Kommentera 73 st

svenssonliv..fast med andra efternamn

2009-02-13 | 18:17:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

Och så var klockan kväll.
Det blev ännu en promenad i kylan, och nu är det inte bara skinkorna som är frysta utan även mina blygdläppar..Nåväl.
Ska ta mig en varm dusch nu, tillsammans med ett glas rödvin.
Knaprar på lite goda kaffechokladbönor jag fick av mammai hjärtepresent och bläddrar i Klick!
Sen ska det lagas lax(min), kött (han) och klyftpotatis och ses på På Spåret...En riktig svenssonfredag...eller johansson/larssonfredag då.Vad gör ni ikväll?

Kommentera 32 st

Friday the 13th so far

2009-02-13 | 15:31:03 | Egocentrerat&Vardagligt,

Oj vad tiden går snabbt idag. Redan  halv fyra.
Jag har varit på promenad - frös om skinkhalvorna trots lång jacka och täckande tanttrosor under jeansen.
Sen mötte jag upp Stefan och vi handlade på Konsum inför helgen- godis,dricka,vitlöksbröd,såser,diskmedel,klyftpotatis,tacoingredienser med mera.
Efter det gick jag till Bokhandeln och köpte två pocketböcker - fortsättningen på shopaholicserien. Läste ju första boken för snart ett å sen, tyckte den var plågsamt dålig tills det var en 75 sidor kvar då tog den sig.

Och nu har jag sett en trailer för filmen baserad på böckerna ..och trailern verkar lovande för filmen.
Till sist shoppade jag lite kontorsmaterial på Kontorsboden- skrivarfärg,fotopapper,hålslag,pärmar och så en rolig anteckningsbok.

Dessutom kom mamma förbi med allahjärtansdaggåvor: doftljus,hjärte-te,choklad,tesil, taklampa och rosa mattor.
Nu ska jag dricka en kopp te och äta lite mintpraliner. Efter det blir det og en promenad till med mamma.
Very Nice!


Kommentera 30 st

man får lov att vara en kärlekstönt

2009-02-13 | 11:14:29 | Egocentrerat&Vardagligt,

Idag är det fredagen den trettonde- den så kallade otursdagen.
Imorgon är det Alla hjärtans dag - den så kallade kärleksdagen.
Idag är folk skrockfulla, imorgon kärleksfulla.

Undrar om folk är extra försiktiga i sina förhållanden idag för att inte ha otur att kanske bråka,göra slut, bli bedragna etc för att kunna ha en fin dag imorgon..

Firar ni Alla hjärtans dag? Gör du och din partner nåt särskilt eller tycker du att dagen bara är meningslöst tjafs och för kommersiell?

Jag själv tycker att det är ganska mysigt när det är rött och hjärtansfyllt i affärerna. Lovebombing på hög nivå...Och det behövs sannerligen mycket kärlek i denna värld. Svält, naturkatastrofer, finanskris, krig,konflikter,depressioner,sjukskrivningar,arbetslöshet. Även om man ska älska året om så tycker jag det är bra med en dag då vi påminns lite extra, då vi får lov att vara kärlekstöntar.
Och det behöver ju inte vara mot en partner. Det kan vara mellan föräldrar/barn, syskon, vänner eller varför inte mot dig själv?
Vi är nog många som behöver lära oss att älska oss själva lite mer.

Ja..nej nu får jag nog sätta punkt här innan det blir alldeles för Oprahsentimentaltuppläxande.

Nu ska jag rensa kattlådan, vete fan vad de små liven käkat under natten.(hjärtekladdis:jag)
Kommentera 37 st

new york new york

2009-02-12 | 22:24:21 | Lyx,

Jag har aldrig flygit.
Aldrig suttit i ett flyplan.
Jag har så länge jag kan minnas drömt om att en dag få se New York. Eller att åter få möta våren i Paris så som jag gjorde några dagar i maj på en skolresa år 2000.

Jag och min sambo firar fem år tillsammans i mars. Vi har varit över natt en gång i Köpenhamn. Vi har varit några nätter nere i Skåne och Österlen. Men något mer i semesterväg har vi aldrig haft råd med. Antingen har vi varit arbetslösa eller studerande eller som nu, Stefan anställning på fabrik och jag kämpar med att få igång ett företag som jag förhoppningsvis ska kunna leva på.
Och det har börjat se ljusare ut nu i och med mitt samarbete med Nelly. Jag började tro att vi kanske skulle kunna åka utomlands till sommaren. ...men så har Stefan, likt många många andra i Sverige senaste månaderna blivit varslad.
Så därför försöker jag nu tävla om 10 000  att ut och resa för i en tävling hos Engla.
Tänk att få åka till New York med Stefan eller i alla fall Paris.
Tänk att få lämna Tidaholm en helg och se andra affärer än Lindex.
Och om min sambo inte vill följa med skulle jag gärna ta med min älskade storebror , som haft några tuffa månader bakom sig.

Ja jag tänker nu hålla tummen.

.... Men....
 så har blogg.se strulat och detta inlägg publicerades aldrig innan klockan 21.00 då tävlingen stängde...Pilutta mig..jag får fortsätta att drömma antar jag och jobba hårdare...En dag...One day...Some day..New york! New York!Vilket är erat drömresemål?
Kommentera 79 st

jag vill ha motsatsen till spagettisomfastnatidurkslagetklibbig

2009-02-12 | 16:26:14 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Huga vilken grådaskig vardag det är idag...eller hela veckan har känts seg, grå spagettisomfastnatidurkslagetklibbig...

Så nu känner jag bara för att teckna lyx och flärd..


(illustration:jag)

Nu ska jag hämta min femte kopp Green tea Orient och några rutor Marabou...Mmmm...lite lyx i alla fall.
Kommentera 30 st

Skönhetsfavoriter

2009-02-12 | 15:24:10 | Smink, Hudvård, Skönhet,

Fick en liten utmaning från sötaste Annawii att lista och visa mina favoriter i badrummet och necssären.
Och sådana här listor gillar jag att göra.

Parfym: Dolce & Gabbana Blue Light verkar snart vara den enda parfym som inte ger mig hiskeliga utslag. Så vilken tur att jag älskar doften.
Ansiktsrengöring: Efter år av dyra rengöringar, tvålar och blablabla så har jag äntligen hittat det som passar minproblemhy bäst: En tjärtvål som heter Reporia och kostar 18 kronor på Ica.
Ansiktsvatten: Nope endast tvålen
Ansiktscreme: Om jag har råd så unnar jag mig Cliniques Turnaround. en just nu duger faktiskt Niveas Body&Face jättebra eller Apotekets dag och nattkräm.
Ögoncreme: Hmm linsvätska, räknas det?Ansiktspeeling:
Nope, är försiktig med att skrubba i mitt känsliga nylle. Istället sover jag nån gång i veckan med en mask ifrån Kanebo, Love it!
Primer: Nope
Concealer: Cover it all mix från Make up store. The Best!
Foundation: Jämt nä jag hittar en favorit så utgår den ur sortimentet! Älskade en Translucide ifrån LÓreal men som nu alltså inte tillverkas längre men det är tamejfan den bästa jag provat...Har lite lite kvar i en flaska som får användas vid speciella tillfällen (öhh) Annars kör jag på Maybelline just nu.
Rouge: Ett ifrån LÓreal och ett ifrån Yves Rocher
Puder: Njae det använder jag sällan, äger nog inget nu. Tycker det känns så tantigt..vet inte varför..
Mascara: Kanebos 38 Silk Performance..Sen tio år tillbaka. Finns ingen annan mascara för mig.
Eyeliner: Har aldrig fått in tekniken men ibland duttar ag på en silverglittrug ifrån nåt okänt märke..Isadora?(etiketten har skavts bort). Är mer kajaltjej.
Ögonskugga: Älskar mina skuggor ifrån Victoria's Secret
Läppstift: Ett rött ifrån Face..men som alltid blir rosa på mig? Och ett lite mörkrödlila ifrån Max Factor
Läppglans: Victoria's SecretHandkräm:
Elisabeth Arden Eight Hour creme & Idomin
Deo: Rollon från Ldb eller Aco
Scahmpoo och Balsam: John Friedas sådana  för champagne to platinum har jag använt av och till sen 2000 tror jag. Funkar fint på mitt blekta hår.
Duschcreme/Peeling: Kan ta kaffesump som peeling de gånger vi haft gäster som dricker kaffe här...Duschcreme är oftast Ldb
Bodylotion/Butter: Niveas Face& Body samt en massage Oil med hallondoft!
Hårprodukter: Glömmer ju oftast att ens kamma mig om dagarna men Hårsspray från LÓreal/Elnett eller Osis/Schwarzkopf nån smoothing creme ifrån Schwarzkopf.Nu vill jag se Ebbas, Englas, Karins, Sassys och Alexandras och Kellys och ModeflickanKarins listor!..
och ja..det vore ju väldigt roligt om bloggkommentatorerna kom ur sina badrum också...

Vilka är era absoluta skönhetsfavoriter?

Kommentera 22 st

när inget spännande skett tar man till ytligheter

2009-02-12 | 11:42:51 | Outfits och Garderoben,

God förmiddag to ye all.
Jag låg och läste länge inatt i min pocketbok. Men den är på 500 sidor så det är fortfarande en hel del kvar att läsa - lovely!
Och så har jag nu frossat i rostat bröd med ost och bitter apelsinmarmelad och tre koppar te.
Inget nytt, intressant, spännande, avslöjande har skett sedan i går kväll så där kan vi ju passa på att göra ett sådant där lite ytligt inlägg här.

Vilken outfit senaste veckan har varit snyggast?
Kommentera 43 st

posa med chiclit

2009-02-11 | 23:49:36 | Egocentrerat&Vardagligt,Är inne i ett jag-vill-läsa-böcker-hela-tiden-stim just nu. Och ok inga direkt djupa böcker som ökar på IQsiffran eller som Horace Engdahl skulle dippa näsan i men shit the same...Jag älskar fåniga amerikanska high schoolfilmer och jag älskar chic-litböcker där den "vanliga" tjejen i slutet får killen som alla andra vill ha + att hon gjort lite kometkarriär inom mode-finans- eller filmbranschen.
Så kan jag för en liten stund drömma mig bort och tänka att det där kan ju handla om mig..den vanliga tjejen ifrån småstaden som till slut har hela världen som lekplats och en stor walkincloset med dyra fina skor och quiltade chanelväskor.
Och när jag vaknar från de där drömmarna så är jag fortfarande den vanliga tjejen..som fortfarande känner att en lyckosam karriär kanske inte är omöjligt ändå...fast med lite mindre skor i skosamlingen än vad hon vill ha och en lite plastig quiltad väska i garderoben ifrån Forever21.

Vad läser ni för bok/böcker just nu?
Kommentera 54 st

Farväl jupiter adjö jag måste läka mina sår

2009-02-11 | 16:14:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

...hmm känns ju lite vanskligt att lägga upp en egentagen egobild nu efter Emelies vackra i inlägget  nedan..
Menmen, dagens  look:Blev en fika med Karin idag igen. Måste ju passa på när hon är ledig...ja passa på alltid när nån jag älskar och gillar är ledig eftersom alla jag känner och älskar jobbar dagtid och skift och helger och jag själv kan styra mina dagar som jag vill ha dom. Det blev en grov ostfralla med Pago apelsin/morotsjuice och sedan delade vi på en kokostosca-ruta och en burk cola. Vi mumsade medan vi lyssnade på två magra tonårstjejer som diskuterade högljutt och väldigt snabbt och rappt om allt från melodifestivalen till konsten att fickparkera. De tyckte att Caroline af Ugglas hade vaaarit såååå fuuuuul och borde inte ha fått vara med i tv och efter att de ätit varsin liten chokladboll kände de sig så tjocka och att de rullade fram på sina smala ben vars mellanrum mellan låren gott och väl räckte till för en fotboll att passera igenom.

Nu ska jag börja gå igenom era tips om bilder att skapa från igår. Kom in en hel del roliga spännande förslag. Kom gärna med fler!
Och vill ni se fler bilder av dagens look/outfit kan ni kika här.
Kommentera 31 st

en vän och ett foto för livet

2009-02-11 | 11:34:00 | Egocentrerat&Vardagligt,

Fick den här bilden ifrån Emelie på mailen igår. Som hon fotade på natten på vandrarhemsrummet vi delade för snart två veckor sedan..
Hon är inte bara en grym fotograf som lockar fram det vackra i mig...Hon känns även som en väldigt fin och underbar vän för livet.


Kommentera 74 st

rör inte mina kompisar!

2009-02-11 | 10:02:20 | Film/TV/Kändisar,

Oj många av er vart minst lika upprörda som jag igår angående scenändringen.
De hade alltså inte klippt i avsnittet - vilket jag också varit med om att tv3 gjort ett antal gånger utan det var en ny version på scenen i sig som ju borde ha spelats in samtidigt som den "originalscen" jag sett när Samantha följer med in på toaletten.
Dock tycker jag det är konstigt att de gör olika versioner på en så pass kort scen.

1) Så det kan ju inte ha handlat om att korta ned programmet tidsmässigt eftersom de båda scenerna i sig var lika långa.

2) Men det kan ju inte ha handlat om nån som helst censur heller även om jag nu fått rapporter om att de sände "originalscenen" under kvällsreprisen. Men vad kan klockan 19.30 uppfattas som stötande att två tjejer går in på en toalett och stänger dörren om sig och man aldrig får se vad som sker inne på toaletten? Programmet i övrigt visade ju sexscener mellan Miranda och hennes nya fling...en kille som vart tvungen att kolla på porr medan de hade sex och både hångel, halvnaket och porren visades.

It doensn't make any sense!

Vore ju kul nu om Tv3 sen sänder nåt av de alternativa 3 slut som spelades in på serien där Carrie och Big inte alls blir tillsammans i Paris och där sen sänder en reklamavbrottstrasad version av filmen där de varit ihop senaste åren och planerar bröllop...Hahaha..


(illustration: jag)
Kommentera 18 st

hey hey hey hey HEY!

2009-02-10 | 20:02:40 | Film/TV/Kändisar,

What the fuck?!?!
Kollade just på SATC här på tv3. Andra säsongen och Carrie har precis börjat dejta Big igen bakom ryggen på Sam, MIr och Char och avslöjas genom att hennes pessar har fastnat i muttan innan de ska på bio.
I alla år då jag sett detta avsnitt så har Samantha klunkat i sig sin Martini innan hon följer med Carrie in i badrummet för att hjälpa henne få ut pessaret men nu?!? Nu gick Carrie in själv och Samantha säger till de andra att " she would have done it".
Va fan?
Där försvann ju en viktig aspekt över Carries och Samanthas vänskap ju eller vänskapen som hela serien bygger på - ATT DET STÄLLER UPP FÖR VARNN I VÅTT OCH TORRT OCH PESSAR!

Jag kan förstå varför de ändrade avsnittet när Samantha i slutet möter John F Kennedy Jr ( eller det ska föreställa honom) men att efter hans död ändrade det till Leonardo DiCaprio...Men vad är det för stötande med att hjälpa sin bästa vän få ut ett pessar?

Nån mer som sett denna ändring och känner sig upprörd?Kommentera 65 st

ränderna går ju aldrig ur...

2009-02-10 | 18:19:44 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Jag älskar randigt.
Prickigt på accessoarer men på kläder - ränder...

Mmm

Idag är jag randig:Ränder på tvären, härsantvärsan, raktuppochner..love it. Vill du se fler randiga bilder av mig så kolla min modebloggblogg!

Och hetaste randen i vår är ju den av zebra...Men tidningen glamour missade totalt och helt de allra hetaste zebragrejerna just nu ju...
Kommentera 23 st

sätta på stereon och låta det ske..

2009-02-10 | 14:24:17 | Egocentrerat&Vardagligt,

God eftermiddag kära läsare.
Har haft en skön förmiddag med min bästa vän. Vi åt goda mackor på café och så blev jag bjuden på an smaskig varm choklad med grädde. Sen strosade vi lite i affärer och nu har jag rensat kattlåda och skurat litegranna.

Tänkte sätta på en massa bra skivor i cdväxlaren nu ( japp jag kör gammal hederlig stereo istället för ipod och datatjaffs vad gäller musik) och sen bara rita rita rita...skapa skapa skapa.

En bild jag håller på med nu:


Vad pysslar ni med idag?

Har ni förresten nåt önskemotiv ni tycker jag ska försöka mig på att skapa?

Jag skapar ju bara "egna bilder" direkt från fantasin liksom..så vore kl att få en utmaning .

Kom igen - kom med förslag!
Ni som kommer med riktigt bra förslag som jag sen färdigställer kan ju få en signerad kopia ( hmmm om nu det skulle locka nån..hehe)
Kommentera 65 st

mmm paris

2009-02-10 | 10:35:23 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

...Läste i Sofies Mode igår och där konstaterade de en grej som jag konstaterat för länge sen:Mitt fina Eiffeltornhalsband köpte jag för två år sedan och tryck med eiffeltornet kom på Avannakläder i höstas efter att ha skissat på det i ett år..Gillar ni Eiffeltornstrenden?
Älskar ni Paris?
Jag tycker att det är en magisk stad...och då har jag bara varit där...en endaste gång..för snart 9 år sen...jisses.
Kommentera 26 st

what a great night to tune in

2009-02-09 | 20:26:50 | Egocentrerat&Vardagligt,

Måndagar är definitivt bästaste tv-kvällen!
Man kan börja med att äta lite kvällsmat framför dubbelavsnitt med 2 and a half men, sne kan man slökolla lite och dricka te/blogga när det är SATCrepris kl 19.30.
KLockan 20.00 är det 90210, följt av Lipstick Jungle klockan 21. Sen kan man dricka mer te och blogga samtidigt som man lär sig nåt på tv4nyheterna innan Californication börjar.

Dock är jag lite efter i 90210, Lipstick och Californication då jag befann mig i Stockholm och på bloggala förra måndagen...men men..(illustration :jag)

Vilken är er favorittvkväll i veckan just nu?
Kommentera 49 st

Isdrottning eller Mensmonster

2009-02-09 | 16:39:01 | Egocentrerat&Vardagligt,

Vart ju då ute på vintrig promenad föörut och hade kameran med mig..Tog en egobild för att testa bländare och slutare...det blev vitt och isigt blått.Skulle kunna vara en Isdrottning...Men nu har jag bölat 4 gånger idag och snorat ned hela vänster tröjärm...nte så isdrottninglikt det inte.
Vi skyller på mensen tycker jag.

Och om ni är nyfikna på dessa ting ifrån min garderob och varför de är lite pinsamma så kan ni läsa om det på in andra blogg - modebloggen that is.

Kommentera 23 st

Nu ska jag hitta lyckovikten med choklad

2009-02-09 | 13:00:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Sådär en fotograferingspromenad i sol och snö gjorde lite minisusen för psyket i alla fall. Jag har gråtit och lättat på trycket lite granna, fått frisk skön luft i lungorna och ett mindre skönt skoskav på vänster hälsena.
När jag kom hem var Stefan hemma på lunch och han hade köpt Aftonbladet med  Sofies modebilaga + en chokladbit till mig.
Så nu ska jag hitta min lyckovikt och äta MarsKommentera 32 st

Men rosta färdigt nån gång då för helvete!!!!

2009-02-09 | 09:58:31 | Egocentrerat&Vardagligt,

Guten morgen.
Nyss hemkommen är jag ifrån moms+skattredovisning lite dittochdattmöte med revisorn.
Och nu sitter jag här i mitt röriga kontorsrum och ska väl ta itu med arbetsdagen.
Skissa på nya idéer, fundera över en del samarbeten, fundera över massa jobbiga grejer kring samarbeten, ta itu med boföringen för förra månaden osv...Men först tror jag det får bli en promenad ute. Det är kallt men snövitt och solen skiner.
Solenergi behövs!

Det märkte jag när jag gjorde frukost.
Jag skrek åt brödrosten " Men rosta färdigt nån gång då för helvete!!!!"
...sen fick jag se att jag hade ju inte ens stoppat i brödet...
Kommentera 26 st

inför modeåret 2010 efterlyser jag en speciell trend...

2009-02-08 | 18:12:17 | Modebloggerskan , Mode & Modestuff,

Ok, kanske är det för att jag är ett mensmonster just nu eller så är det bara helt enkelt min stil att bli lite sådär irriterad men ändå lite uppgivet skrattandeslashskakandepåhuvudetaktig åt sådana här saker...

Men om nu grönt är hennes favoritfärg varför har hon inte ägt nåt grönt plagg förrän nu? Kan det möjligen bero på att det nu är väldigt väldigt trendigt helt plötsligt med grönt? För oavsett trend har gröna plagg alltid gått köpa - jag har massor i garderoben...Påminner lite om nåt Sofi Fahrman skrev när hon uttryckte en glädje över att trenderna på catwalken en säsong äntligen lutade åt mer rockigt  eftersom de blommiga trenderna förgående säsong aldrig riktigt hade känts som hennes stil....Men varför bära nåt alls då om det inte är en själv?

Är det nåt jag efterlyser som trend inför 2009/2010 och alla framtida säsonger är det nog lite integritet.

WellWell..nu ska jag inte agera bloggkommentator längre, det finns det andra som gör bättre, men jag kan ju tipsa om min andra blogg på modeflickan där jag skrivit om dessa tre ganska så fula plagg jag hittade i min garderob igår..men som ju nånstans ändå är väldigt jag..


...fast självklart kan rådande trender även få en att öppna upp ögonen och smaklökarna för vissa typer av plagg, kombinationer, stilar som man annars kanske inte själv hade tänkt på eller visste man gillade eller vågat sig på...Det är ju den roliga och positiva sidan med mode - inspirationen, lustan och kreativiteten.Kommentera 42 st

förlåt mig för mina synder...

2009-02-08 | 15:45:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Jag tror jag precis begått en dödssynd..

Jag..jag..åt precis...

VITT BRÖD!

En vit luftig ostfralla..vitt vitt vittt..vitt mjöl luftiga vita kalorier...och åh gud vad gott det var!Hmm kan de nya budorden lyda

1) Du skall icke under några som helst omständigheter äta det vita giftet - formerly known as vanligt mjöl
2) Du skall icke samtidigt dyrka Sofi Fahrman och Ebba von Sydow
3) Du får icke hävda att du anser dig snygg
4) Men du får icke heller hävda att du anser dig vara ful och tjock och ändå publicera egobilder i din blogg
5) Du skal icke begå fasanfulla trendbrott
6) Du skall icke stjäla andras outfitbilder
7) Du skall älska och högakta designerväskor och rödsulade skor
8) Du skall leva efter en in-en utprincipen vad gäller din garderob
9) Du skall alltid vända kappan efter vinden...eller guccibrillorna efter solen beroende på årstid
10) Du skall endast tro att du är något om du har mer än 70 000 besökare på din blogg i veckan är sponsrad av minst 5 företag, bor i Stockholm och har medverkat i minst 2 tvproduktioner, annars är du endast en wannabee.
Kommentera 43 st

Har ibland svårt att greppa det där...

2009-02-08 | 11:29:25 | Avanna konst/design/foto,

Efter en natt fylld av konstiga dumma mardrömmar där jag kände mig dum värdelös och kass ska jag nu försöka egoboosta mig själv hela dagen, ha det skönt och njuta och så där...ja förutom några timmar när jag sitter med bokföring då...då svettas jag bara och får panikkänslor..

Men jag börjar dagen med att klappa mig på axeln och säga " Bra där Anna, yippiekaayey" och titta igenom Nellys senaste nyhetsbrev där man ju kunde skåda detta:Nytt från Avanna...Av Anna...Av mig..det är mina grejer...Har ibland svårt att greppa det där.
Och sen klappar jag mig på andra axeln och ler stort över att de som var snabba med att beställa dessa Avannanyheter redan hunnit få hem sina t-shirts och verkar jättenöjda!

Lovely!
Nej nu måste jag ta en Actimel magdryck ty magen  hmm bubblar visst över av lyckokänslor...
Kommentera 25 st

hmm sket MArie Serneholt på sig?

2009-02-07 | 22:04:33 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ja så var då den månadslånga schlagercirkusspektaklet igång.
Och jag minns inte hur en enda låt av kvällens åtta bidrag gick..jag minns att nån bad Snälla medan nån annan dansade runt i rosa knästrumpor och att Marie Serneholt  såg ut att skita på sig när hon tog en lite väl hög ton..hmm kanske försökte hon imitera Ronja Rövardotters vårskrik.. I don't know.

Gick på toa när det var slut och passerade då sovrummet och skådade denna katastrofplatsAsså det finns ju roligare saker att göra en lördagskväll än att sortera och para ihop strumpor..och diska en flottig stekpanna med köttfärsrester i...

Man kan ha mensvärk till exempel.

Kommentera 26 st

komma ut ur garderoben och kocka litegranna

2009-02-07 | 17:59:40 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ok, nu är det mesta i klädväg upplockat ur lådor,kassar,golvet och högar. Inhängt,upphängt och sorterat. Fast det ska göras om, ska göra än mer ordning, göra än snyggare och sen framförallt slänga/röja ut sånt jag inte använder.
Men inte idag.
Svullna körtlar bakom örat värker, idag har jag åter problem med urinvägsinfektionen, jag känner mig trött, hängig,pms:ig och svullen som fan om magen..Så nu ger jag fan i garderoberna för idag ( men tack mamma utan dig hade det inte gått!).

Dags att laga mat och kolla på en film innan det blir melodifestivalen.
Ska ni kolla på schlagern?Ja vad blir det till mat?
Vi fick visst mersmak från gårkvällen tacosvull...
Kommentera 26 st

magiskt och skoningslöst

2009-02-07 | 14:10:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hmm har inte kommit igång  med garderobsgrejandet ännu...som att leta fram kläder att ha på sig vilket är lite svårt när alla kläder antingen ligger huller om buller i högar eller i lådor eller i tvättkorgar...vilket ju åter leder till att jag borde sätta igång och göra iordning...och nu kom mamma..och mamma har ju som vi alla vet - magiska röjarhänder..skoningslösa men magiska.
Vad gör ni denna lördag?
Kommentera 14 st

sweet saturday morning..with the smell of toast

2009-02-07 | 11:31:47 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ahh ljuva lördagsförmiddag!
Njuter av grova rostade mackor med massa ost ( cheeselover som jag är) skinka och gurka, jordgubbste samt winnerbäcks sköna toner och sång.
 Vi har snart bott i denna lägenhet i två månader men julen, maginfluensor, jobb, resor och annat har kommit emelan för att vi ska ha kunnat komma iordning helt. Idag ska jag fösöka göra iordning det rum som skall bli mitt kontor samt organisera garderoberna och Miniminiwalkincloseten färdigt.

Och så ska jag teckna och rita och illustrera och skapa.

Har börjat på dessa ögon..får se var det slutar..


...och nu verka förresten mamma än mer lassefrälst också.

- Vad hette låten han spelade på tv igår?
- Ingen soldat
- Den spelade han inte i somras på konserten
- Hmm gjorde han int
- NÄ DET GJORDE HAN INTE
- Ok det gjorde han nog inte det var nog konserten året innan jag var på med pappa..
- Just det. Men jag kommer till dig sen..så får du spela den låten.
Kommentera 15 st

" En dag ska du och jag gifta oss med lasse"

2009-02-07 | 00:24:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

Rrrrrrrrring! ( telefonen ringer)

Pappa: Larsson!
Jag: Ja hej pap..
Pappa: VA E DE???
Jag: Jo ja bara undrar om du kollar på winn...
Pappa: JA! HEJDÅ!!!


..undrar om pappa älskar lasse mer än vad jag gör..

Nåväl..så fin han var i rutan herr Lars. Söt och blyg och jag sade till Stefan " En dag ska du och jag gifta oss med lasse"...
Sedan tittade jag på Stefan långa hår, skägg och mustach i rödlätt ton och sa att han ser ju ut lite som Lasse..
" Det gör jag inte alls...ehhh jag har ju längre hår!"


Kommentera 26 st

stackars dom som aldrig bryr sig...

2009-02-06 | 19:34:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

Men för er som bryr er- missa inte Lars Winnerbäck på tv ikväll!
Längre intervju samt skönsång i SVT 1 kl 21.00


Ojoj, är mätt som en tortilla i magen nu efter tacomiddag..mumma vad gott det är ibland.
Och om 27 minuter blir det På spåret och lösgodis....mumma vad gott det är..jämt..Förresten..När ni äter tacos - föredrar ni mjuka tortillabröd eller de hårda som går sönder så man får allt innehåll i händerna och knäet?

Kommentera 49 st

blå blå är kärleken..ehh outfiten

2009-02-06 | 17:28:51 | Outfits och Garderoben,

Jag idag:och vill ni typ veta var allt är ifrån då bah så kan ni ju kolla in
avannabloggen hos modeflickan..

Kommentera 25 st

hmm hängpattar..moi?

2009-02-06 | 13:28:18 | Egocentrerat&Vardagligt,

...jag har en svullen körtel bakom örat, snorig...känner mig hängig..men ojoj nu har skaparglädjen satt igång. Te och rostat bröd och en dusch samt turkosa strumpbyxor hjälpte mig ur morgonens "äsch va fan jag läger ner allt"känslor..
Har också kunnat konstatera två saker

1) Det är dumt att ha hicka när man ska sätta i linser
2) det gör ont att fastna med bröstvårtan i dörrhandtaget....

och punkt 2 leder ju vidare till tankar om hur jäkla kort jag egentligen är som lyckas med den bedriften eller om jag har sådana hängbröst..eller kanske en mix av de båda...Hmm..kanske dags att göra penntricket igen..

Kommentera 22 st

Some kind of fashion illustration calendar 2009...

2009-02-06 | 12:23:51 | Avanna konst/design/foto,

(klicka för större bilder)

Ja eftersom Engla visat upp kalendern idag i sin blogg och det redan trillat in mail och förfrågningar är det ju lika bra att återigen informera lite kring denna kalender.

En kalender med en sida för varje månad i A4format.
Helgdagar, datum och veckonummer står utskrivet dock ej namnsdagar.
Printat på fint fotopapper med spiralbindning.

Pris: 170:- inklusive frakt (150:+20)
Beställa: Maila [email protected]  förskottsbetalning gäller.
Din beställning skickas inom en vecka från det att betalning är mottagen. Dock reserverar jag mig för lite förseningar om det blir många beställningar då kalendrarna trycks upp efter beställning/efterfrågan och inte är någon lagervara.
Kommentera 16 st

Tycka tänka bua bäa risa rosa hissa dissa

2009-02-06 | 10:59:15 | Egocentrerat&Vardagligt,

Herregud vad trögstartad jag är denna morgon. Kände mig helt groggy när jag vaknade för 1,5 timmar sen och det enda jag lyckats åstadkomma sen där är fyra halvrostade brödskivor med ost och skinka.
Har haft "nytt inlägg"rutan uppe hur länge som helst men känt att " näe jag har fan inget att blogga om längre..jaha..så dagen har alltså kommit - dagen då jag lägger ned min blogg"..vilket ju känns dubbeldumt eftersom jag nu har två bloggar att sköta - den hos modeflickan också, remember?

Men nja, riktigt så drastisk ska jag väl inte vara, att sluta blogga. Inte heller tänker jag ta en sådan där trendig bloggpaus. Nä.
Jag ska ta en kopp te, brainstorma litegranna, titta i inspirationsböcker , lyssna på bra musik, kanske kolla på en film..så kan man alltid visa upp nåt snyggt man hittat, läga upp youtubeklipp eller göra filmrecension i alla fall..

Men så tänker jag. Jag är en tänkande individ, jag har ju fullt med stoff inuti den blonda skallen. Det gror ju en massa oskrivna inlägg där inne. Det är ju bara att ta ett ämne, vilket som helst och så ha en åsikt om det  Tycka tänka bua bäa risa rosa hissa dissa.

Så , nu ska jag ta de där koppen med te och se vad jag ska tycka och tänka om härnäst.( sen att det kommer sådana här inlägg kanske inte visar prov på det allra bästa eller mest intressanta tänkandet som försiggår...)
Kommentera 8 st

Shoppa Avanna och var snäll mot miljön när du shoppar sen

2009-02-05 | 19:58:17 | Avanna konst/design/foto,

Än fler Avannanyheter inlagda nu ikväll hos Nelly och denna gång är det inte kläder utan:Tygkassar i ekologiskt/organiskt material!
149:-/st

Shoppa Avanna för att sedan shoppa miljövänligt..hehe.
Kommentera 36 st

Stockholmsmix

2009-02-05 | 18:06:07 | Egocentrerat&Vardagligt,

Kul att ni kommer med så mycket åsikter i inlägget under!
Vilken uppochnerdag jag har.
Fem minuters skapandeglädje blandat med en halvtimmes fanjagkaningenting för att sen ta livet med en klackspark i 13 minuter och sen gråta en skvätt.
Jisses..

Nåväl.Tänkte bjuda på lite bilder ifrån Stockholmstrippen i början av veckan

Outfiten i måndags:

Hotellets trekantsmackor med skinka,ost och dijonsenap...mmm!Testbild


Kajsa, Camilla, min nya modeflickakollega Karin och  så Karin

Sötsur


den goda maten på galan

jag och Citty


izza och glitzy


klingan vann pris


karin och cittymin galastassCitty gjorde förresten en enkät med oss bloggerskor innan galan när vi satt på Anglais.
Blev nästan tårögd när jag läste de andra tjejernas svar..Sötnosar!
Läs den enkäten här.

Vem skulle ni vilja ge ett bloggpris?

Kommentera 14 st

what's the matter dollface...?

2009-02-05 | 12:50:06 | Avanna konst/design/foto,

Sitter och leker och filurar med tuschteckningen från igår...

Kanske kanske...Vilken placering gillas bäst?

och vilken skillnad det blir med bara svartvitt..(design/layout: jag)
Kommentera 102 st

Idag sitter jag inne och läser bibeln...trendbibeln alltså

2009-02-05 | 10:18:53 | Egocentrerat&Vardagligt,

Godmorgon och god förmiddag!
Hoppas ni har fått en strålande fin start på er torsdag. Här har det snöat en massa sen igår kväll och är kallt..ännu en bra anledning och sitta inne och ta det lugnt och mysa..och hålla sig varm för urinvägsinfektionens skull..plus att jag nu känner mig förkyld...Gee, vad är det med min kropp och immunsystem just nu? Har varit hängig och konstig sen kräksjukan  jag hade strax efter julhelgen.
Nåväl, jag älskar vår stora lägenhet, mina två små katter ( som i alla andras ögon visst är jättestora) håller mig sällskap och via datorn har jag ju hela världen bara några tangentknappstryck away. Så ännu en innedag- inte mig emot.

Dessutom fick jag nya Elle med posten denna morgon med medföljande Trendbibel!
Så nu ska jag sätta på Almost Famoussoundtracket, göra en kanna te och läsa!Haha jag tycker till och med jag ser bättre och snyggare ut på dessa taskigt tagna webcambilder där jag är nyvaken och osminkad och halvförkyld än vad jag gör på bilder ifrån Bloggprisgalan..

Kommentera 22 st

zebrarandigt, leoprickigt och girafffläckigt

2009-02-04 | 19:08:09 | Avanna konst/design/foto,

Ja!
Nu så!
Nu äntligen finns djurprintsen att köpa på svarta, mörkgrå och vita t-shirtar hos Nelly!
Amanda plåtades igår, och ser som vanligt alldeles fab ut!

T-shirtarna är lite transparenta i materialet - skitläcker effekt.
De är normala till  något små i storlek men inom kort kommer vi även trycka motiven på samma slags t-shirt fast i lite mer herrmodell/unisex så ni långa eller väldigt bystiga inte behöver bekymra er om att t-shirtarna blir för korta.
Det är viktigt för mig att så många som möjligt storleksmässigt och inkomstmässigt ska kunna köpa ett Avannaplagg.                     S/M/L
Bröstvidd i cm:        40/42/44
Midja i cm:               38/40/42
Längd i cm:             57/60/63

Bröst och midjemåttet tar ni x2 för att få fram total omkrets.
Kommentera 43 st

Tuschat tecknat färglagt

2009-02-04 | 13:40:42 | Illustration/Teckning/Konst/Design,

Jag är lite sugen på att sitta skissa och teckna för hand igen och inte bara i datorn..så jag har börjat lite smått att texckna med svarta tuschpennor..helt fritt..från hjärta och hjärna..Innan jag la mig inatt tecknade jag ett litet docksött ansikte som jag blev lite kär i...
Så jag tog in det i datorn och färglade det.
Kommentera 56 st

666...

2009-02-04 | 12:29:06 | Egocentrerat&Vardagligt,

Har fått utmaning av Sharpenellinor, Maria, Nevnarien, Hellas Hörna och nog nån mer..
Man ska gå in i Mina bilder, 6 mappen och ta 6 bilden.

Men i och med att jag fotar så mycket så har jag så många mappar..som dessutom är indelade och uppdelade..Så det vart lite krångligt för mig.

Första mappen innehåller bilder från 2007. I mappen med 2007 års bilder i mapp sex så är bild sex den här:


Jag höll på att bli blond igen, var trött och ledsen och mådde inte bra.

I en andra mapp var det bilder från sommaren 2008 där bild sex i mapp sex var den här:


Jag provar klänning på Lindex..som jag nu inte alls kan minnas varför jag inte köpte..

Och i den tredje mappen med bilden är det höst/vinter 2008 och i mapp 6 där så är bild nummer 6 den här:Tagen av min bästa vän KArin när vi hade en heldag i Skövde.

Så vi kan konstatera:
1) Jag fotar en massa
2) Jag borde ha bättre ordning på mina bilder
3) De flesta bilder verkar vara på mig mig mig och ja mig. Hmm..StinaLeesyndromet?(höhö)

Nu tycker jag Citty, Malin, Karin och Annawii ska göra den.Kommentera 18 st

söt ärmlös blus

2009-02-04 | 10:25:54 | Lyx,

God förmiddag på er i bloggosfären.
Idag känns det bättre med urinvägsinfektionen igen men jag har löst ut andra omgången av receptet och tänker käka antibiotika några dagar till...var ju jättekonstigt att det blev så mycet värre sista dagen på "originalkurdagen".

Men inget ont som inte för nåt gott med sig.
För när jag kom hem ifrån Stockholm igår låg det ett paket här hemma och väntade på mig.

En ursöt ärmlös blus, ett parfymprov och lite Biothermprodukter som "krya på dig present" ifrån sötaste Bea på Melba.se
Tack så jättemycket!
Nu vill jag ha sommar och sol så jag kan bära toppen med ett par ljusa jeans och höga klackar!
Kommentera 18 st

jag finns till..därför äter jag..

2009-02-03 | 18:37:32 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hoho..ja jag säger då det...
Ofta känner jag mig malplacerad vid galaevents och bloggmingel...jag känner inte att jag platsar in liksom..Jag är inte så där ordentlig eller tillfixad eller skinande ren från topp till tå eller bär en designerväska på armen.
Som igår, jag hade glömt hårborsten i Tidaholm, sprayat håret fullt med glansspray i tron om att det var extra hållbar hårspray, mina naglar var nedbitna och fula, min näsa fnasig och...jag...åt..MAT.
Medan andra bloggerskor var mätta sen flera timmar tillbaka och inte ens luktade på ett bulgurkorn så var jag mätt men åt ändå...Det var ju gratis!
Och självklart fastnar mitt moffande på bild..

Men det är ju så jag..


Foto: Citty Olsson/Sexandthecitty

Så nu undrar jag hur det ska gå den 19 februari..Då ska jag antagligen på ett fancysmancy "Dinner Party" med modellen Caroline Winberg då hon lanserar en egen hudvårdsserie. Kommer jag sitta där som en kort, mullig sak bland modeller och tjejer som är jättesmala men "äter som hästar...ehh fast inte just då ty de är mätta"...och jag..jag bara äter..(men inte som en häst.)

Hmm sen finner jag det väldigt lustigt att på de flestas bilder ifrån gårkvällen ser jag helkonstig ut..Jag känner knappt igen mitt eget ansikte..Eller ja jag känner igen det som det ser ut när jag tagit en ritkigt dålig bild men på mina egna bilder ser jag mycket mer normal ut..vad nu normal är..


Kommentera 62 st

quick update nothing new

2009-02-03 | 15:03:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Så sitter man åter på tåget då..kissnödig och trött.
Men Stefan har lovat mig en pizza när jag kommer hem...mumma!
Ikväll kommer det upp bilder ifrån gårdagens bloggala och fördrinken på Anglais.Kommentera 11 st

Ny smärta och ny blogg

2009-02-03 | 11:14:19 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hello und goddag.
Jag sitter kvar på mitt hotellrum och bävar för att jag snart måste checka ut.
Min urinvägsinfektion har blivit sämre under natten och nu springer jag på toa varannan minut..damn.
ur ska det gå på tåget sen?

Buhuhu, tycker lite synd om mig själv...vill hem.

Men det händer ju bra saker också..
Ty idag har jag blivit en Modeflicka.
Idag startar jag min nya helt nischade modeblogg på modeflickan.se .
Det har varit på G i några veckor. Jag träffade Camilo och Karin förra veckan här i Stockholm, de filmade mig...en filmsnutt som jag tror ska komma upp på sajten...( hilfe).

Jag kommer fortsätta blogga på här i denna kära blogg som vanligt men hos modeflickan får jag chansen och utrymmet att bara blogga om min egna design, om mode, kläder och stil så som jag ser det och det känns som en riktigt rolig utmaning för min del. Något nytt och nåt mer att fylla dagarna med.
Härligt!

Nej nu måste jag gå och kissa en svidande droppe eller två..
Kommentera 24 st

it is impossible to look good..

2009-02-03 | 00:12:59 | Egocentrerat&Vardagligt,

Ok, jag ser ju ganska så transexuel ut på senaste inläggsbilden.kantig och manligt kvinnlig eller kvinnlig mannlig..på nåt sätt..Men jag bjuder på det.
Nu är jag tillbaka på mitt hotellrum efter en mycket trevlig kväll på Nalen med ett gäng hätliga bloggerskor, förfesten började här på Anglais.
Nu ska jag ta en snabbdusch, kanske gå och köpa ännu en trekantsmacka först och sen krypa i säng.Näe...ja kan omöjigt se bra ut idag...känt mig så tjock och kort jämfört med alla fräscha snygga bloggerskor..
Well well imorgon är jag hemma i trygga Tidaholm igen, i min lägenhet och bubbla..
Kommentera 17 st

...hmm det blir inte bättre än så här..

2009-02-02 | 16:27:54 | Egocentrerat&Vardagligt,

glömde hårborste hemma..och det jag trodde var hårspray visade sig vara glansspray..vilket jag upptäckte efter att jag sprutat och sprayat en hel del och undrat varför det inte blev nån stadga..nu ser håret hmm..inte glansigt ut..snarare smörigt..

men men..
Kommentera 35 st

en trekant känns så lyxigt...

2009-02-02 | 14:34:14 | Egocentrerat&Vardagligt,

Hello guys and dolls.
Nu sitter jag vid ett skrivbord inne på mitt lilla cabin room på hotellet. Mysigt, utan fönster och allt går i svart vitt och rött. Så snyggt.
Jag köpte lite lunch i hotellfoajén - trekantsmackor...Jag tycker mackor känns lyxigare i form av trekanter.
Känns lite så där "movie"aktigt.
Jag skulle gärna äta trekantsmackor i Central Park nån gång, då solen lyser och jag har en filt med mig, några magazine och kanske min rosa Ipod..


Hej jag har åkt tåg och halvslumrat samt inte sovit
ikapp missad sömn, missad på grund av urinvägsinfektion.
Men hmm påsar under ögonen och glåmig blick kanske är
trend så här års..?


Kommentera 11 st

here we go again...

2009-02-02 | 10:21:56 | Avanna konst/design/foto,

Nu sitter jag på Resecentrum i Skövde, vid ett bord med utspilld senap och diverse kaffefläckar.
Väntar på mitt tåg som åter ska ta mig mot hufvudstaden. Känns jättetråkigt att fina Alexandra och söta Käthe blivit sjuka och inte kan komma till Stockholm och gå på bloggalan men jag tror vi blir ett härligt gäng ändå som fördrinkar på Anglais i eftermiddag för att sen ta oss till Nalen och Stora bloggpriset.
Idag blir det X2000tåg..skönt..2 timmar med tåg går an..slötåg på 3,5 timmar eller mer är seeeegt.
Kanske att jag slipper tågtoan dessutom idag..hehe

När jag kommer fram ska jag checka in på hotellet, sen ska jag väl ströva runt lite i affärer - utan att shoppa (buhu) och kanske hitta nåt trevligt lunchställe och äta för mig själv..eller så tar jag med nåt till hotellrummet och myser där.

Kommentera 15 st

Gala? det är grönt!

2009-02-01 | 19:37:35 | Outfits och Garderoben,

No no no no...Nu har jag sållat bort de vita klänningen med döskallar på som möjlig galaoutfit..Kände ig alldeles för blek och halvsjuk för att bära vitt och hmm mina bröst måste ha svällt en aning sen jag köpte klänningen..

Nu funderar jag faktiskt på en klänning som jag haft som vardagsklänning men som ju faktiskt är riktigt fin och kan li kul att "accessoara" upp den..samt bära de utan en utväxt i håret..Kommentera 39 st

where were you while we were getting high?

2009-02-01 | 17:17:22 | Musik/Böcker,

Tittar igenom på mina oasisbilder..och lyssnar på en del av klippen jag spelade in..Magiskt.

Jag vart lite orolig inför konserten:
- De två senaste Oasisplattorna har bara haft enstaka bra spår, å andra sidan har de bra spåren var underbara.
- Det verkade inte ha gått åt så mycket biljetter - skulle Globen stå tomt och man nästan skulle få skämmas som svensk som inte kommit dit och Oasis tänke " nu skiter vi i Sweden"?
- Det faktum att de fick minus i betyg på konserten som var på söndagen..

Men det verkar ju vara trend bland recensenter att skriva ned Oasis och ständigt mala på om att det är inte 1996 längre och Wonderwall...Näe kära recensenter - 1996 var för tolv år sen och det vore väl bra tragiskt om en grupp inte utvecklar sig själva under de åren? Att göra samma skiva om och om igen är väl ganska så meningslöst. Alla vill väl utvecklas på och inom sina jobb oavsett om man är artist, djurskötare, advokat, lärare eller konstnär. Det verkar vara så mycket standard nu att klanka ner på Oasis att recensenter och kritiker inte ens bryr sig om att lyssna efter på nytt..för gud förbjude - de kanske faktiskt skulle gilla 2009 år Oasis också..

Men min oro var obefogad. Ty konserten var bra. Jättebra! Och under vissa låtar så där armhåret-reser-sig-underbartmagiskt. Jag har älskat Oasis sen 1995 och det är nåt visst med att se sina "idoler" där på en scen bara några meter ifrån en. Så nära men ändå så onåbara.
Och vad jag såg och kände så tyckte nog de flesta av oss som var där i onsdags i Globen var allt annat än en minuskonsert.


Kommentera 15 st

jag längtar efter jeansjackaväder och lockigt hår

2009-02-01 | 11:16:37 | Outfits och Garderoben,

Jag vaknade och för ett ögonblick eller två trodde jag att det var maj månad och inte februari...ty på sidorna av rullgardinen strilade det in det vackraste ljusa solsken som värmde lakan, täcken och mitt ansikte...Det finns nästan inget bättre sätt att vakna på än att mötas av solljus.

Sedan satte jag mig här vid datorn, kom på att imorgon är det måndag - jag ska åka till Stockholm - Bloggala-= what to wear? Jag funderar ju på min vita Cheap Mondayklänning med döskallar på och matcha med röda accessoarer..


Den där bilden togs i somras, en ganska så kylig sommardag i och för sig men ändock mycket varmare än det väder vi har nu..den dagen hade jag på mig byxa, enkel top och jeansjacka tillsammans med bara fötter i klackar...Fan vad jag längtar efter jeansjackaväder..Nåväl, åter till galaklädselbekymren..Kanske att jag skulle ha den där kjolen jag hade på Rosa Bandetgalan, fast matcha med ett silvrigt Tonight I'm wearing this-linne..Men året då..ja suck..tänk om nån bara kunde komma förbi hotellet imorgon och fixa till det där lockiga burret jag hade på rosabandetgalan..oc lösögonfransar..fan vad fin jag kände mig den kvällen..
Kommentera 38 st