GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

in my face

2009-02-23 | 16:38:26 | Smink, Hudvård, Skönhet

Suck.
Problemhy.
Hela tonåren präglades av pormaskar och finnar.
Likaså hela mitt vuxna liv. Fast nu för tiden är det mer böldaktiga saker eller acne som blir till vätskande stora sår som svider och spricker.
Jag må ha en jäkla tjockångest till och från efter att ha varit tjock hela uppväxten, men det som sätter sig mest på psyket är ändå hyn...när den inte är som den ska. När man inte kan lite på att ansiktet inte skall spricka eller svida eller klia.
När man känner sig osäkrast i världen och som att alla endast stirrar på ens utslag när de pratar med en.
Man blir så totalt medveten om sitt ansikte.
Ens ansikte går inte att dölja och har man vätskande sår finns det ingen concealer eller foundation i världen som hjälper..

Ibland känns livet med problemhy verkligen som att leva i ett lotteri när man vaknar..Har man återigen dragit en nitlott eller ringdingding har vi en vinnare i spegeln idag? Ska man ens våga möta spegelbilden? Måste jag stlla klockan innan min sambo kliver upp så jag hinner sminka mig innan han ser mig eller ska jag i några dagar prata med honom med ryggen mot?

När jag var tonåring med massa finnar kunde jag ändå hantera det liksom " det hör ju tonåren till" kunde man tänka och andra tänkte likadant...Men det är svårare när man är vuxen. För tro det eller ej så är även andra vuxna mindre finkänsliga än tonåringarna och frågar vad det är man har i ansiktet egentligen.

Idag har jag tre värkande vätskande saker kring munnen och det gör och jag lipar ibland och nu kommer snart sambon hem..och jag har virat en scarf runt halsen som går upp till näsan och när Stefan kommer försöka kyssa mig kommer jag vända bort ansiktet.





( och yes..jag har varit hos läkare, lagt ned förmögeheter på krämer tabletter serum penicillinkurer homeopater testat dieter uteslutit livsmedel..det mesta..)
Kommentera 44 st

Kommentarer
pania
2009-02-23 - 16:44:42

usch vad hemskt.. Jag förstår dig verkligen. Hade problem med finnar och acne ett tag.. eller rättare sagt i flera år. Vissa dagar vägrade jag gå till skolan och jag översminkade mig oftast för att få det att synas mindre (vilket det inte gjorde). Nu har det som tur är försvunnit. Min hy blir bara bättre och bättre.. Men jag är ändå nervös inför sommaren. Med värmen och solen, sololjan och all skit så brukar jag få en del finnar.

pernilla
2009-02-23 - 16:46:11

stackarn, det är inget kul det där med finnar.

Emma
2009-02-23 - 16:47:27

Finnar och pormaskar gillar vi inte, dom borde utrotas ! ;)

Jennie
2009-02-23 - 16:47:40

Stackars, stackars, stackars! Inte alls lätt. Inte fått några tabletter eller krämer mot acen från doktorn? :(



Själv har jag "tur" som inte har denna problemhy.. men lider med alla som har det. :(



KRaM!

Viktoria
2009-02-23 - 16:50:35

Det är dessa inlägg som skiljer dig från alla andra. Ärligheten!



Jag sitter i samma båt som du. Acne-jävla-båten. Och nu pratar vi inte snygga märkeskläderacne. Utan jävla finnar som vuxen. Min kille som typ aldrig haft en finne tror att jag inte tvättar mig. Om han visste hur mycke slantar man lagt ut på rengöring, alla utan resulutat.



Humpff.

Julia
2009-02-23 - 17:12:48

Jag känner verkligen igen mig i det du skriver, jag hade inga finnar i tonåren utan de kom när jag var runt 20 år, är nu 27 och de jävlarna är fortfarande kvar, ska det va såhär hela livet? Ibland är hyn bättre och då blir man glad och hoppas att det är sista gången man har en finne men nån vecka senare har man fått ett utbrott igen och blir hur depp somhelst. Det är också skrattretande att se hur folk man pratar med inte kan titta en i ögonen under hela samtalet utan man ser hur deras blickar börjar dra sig mot ens problemområden. Ja herregud vilken dålig självkänsla man får av acnen! Ha det bra ändå =) Kram.

alli
2009-02-23 - 17:43:13

trots finnar och skit så tycker jag att du ska sluta skämmas. du är sjukt vacker och din blogg gör mig glad varje dag, tänk på det!



(pepptalk)

Emma
2009-02-23 - 17:54:45

Jag kunde ha skrivit det här inlägget! Jag vet PRECIS hur det är. Sen jag var typ 11 har jag haft det här jävla problemet! Och jag menar inte några stycken då och då utan bölder.. ja du beskriver det perfekt! :P Jag håller med dig, det är ändå hyn som är värst för mig med. Några kilon hit och dit är ju ingenting egentligen, smaken är som baken, men ingen gillar ju finnar :/ Det finns inget positivt med det.



Något som brukar funka bra på mig är ett rejält tjockt lager ansiktskräm. Alltså så tjockt att man ser glansig och helt vit ut. När det sedan sjunkit in i huden... wow! Och Fruits Of The Earth's Aloe Vera gel är ju super också. OCH så använder jag puder istället för foundation, Isadora Mineral Compact Powder för att vara exakt. Det är inte klokt vad den täcker allt! Anyway, hoppas någon får nytta av mina tips, haha. De har funkat jättebra på mig.



Anna Phe
2009-02-23 - 18:04:43

Ja just det, sluta skämmas, du är vacker som du är :)

Becka
2009-02-23 - 18:09:28

Jag vet PRECIS hur du känner det. Jag har också, trots min höga ålder (!!), ofta konstiga finnar i ansiktet. För det är som du skriver...sår, blödande, vätskande saker som det inte alls går att sminka över.



Det är så tråkigt, och det kan verkligen påverka humöret. Men sen blir jag också arg på mej själv för att jag låter det påverka mej. Jag är ju precis samma person, trots det äckliga jag har i ansiktet. Och egentligen...om man ska va helt ärlig...VEM bryr sej???? Inte bryar jag mej om min kollega, vän eller nån på gatan har en finne på kinden?? Inte tycker jag sämre om någon för att någon är lite finnig?? Inte om den är mycket finnig heller.

Ändå känns det som om man vill krypa ner under täcket för en lite skitsak som en finne.



Återigen konstaterar jag att jag inte är logisk. Inte för fem öre. Inte mina känslor i alla fall... suck...

Josiee
2009-02-23 - 18:19:30

älskade du, finnar har vi alla, du är vacker precis som du är, bort med sjalen och låt honom pussas ! :)

Fantasy Girly
2009-02-23 - 18:21:33

Ish, stackars dej. ;__; Jag veta att apoteket har en del bra produkter. Jag har precis köpt in en rengöringskräm, ansiktsvatten och täckstift mot finnar. Vi får se hur det funkar. Men du är skitsnygg ändå, så låt det inte sabba självkänslan bara! <3 Och jag älskar att du är så här ärlig, det förgyller din blogg. ^^,

Anna
2009-02-23 - 18:29:10

Jag vet precis hur det känns. Hade hela finnland i ansiktet i tonåren, trodde att de skulle försvinna med åldern. Och det har de väl gjort till viss del. Ibland. Men de gigantiska pormaskarna och onda bölder och klämbara finnarna som uppstår nu i vuxen ålder känns fan värre. Vad ska man skylla på nu när puberteten inte längre är ett giltigt skäl? Och jag inbillar mig även att jag fått sämre hy de senaste typ 2 åren. Uuusch, inte roligt...

Kram

Josiee
2009-02-23 - 18:32:02

men finaste :( jaaa det har jag också ibland trist men sant men stor kram till dig iaf, och hoppas du mår bättre snart ;(

Athena
2009-02-23 - 18:34:09

usch ja tycker hemskt synd om dig :( men du är himlans vacker som du är bara så du vet :)

Jojjo
2009-02-23 - 18:41:29

Usch, jag lider verkligen med dig... Nu tror ju inte jag att Stefan bryr sig så mycket om det, men jag ahr själv problemhy och vet precis hur det är. Jag dejtade en kille en gång som sa, när vi var ute och åt på restaurang "Du är verkligen jättesöt Johanna, synd bara att du har så mycket finnar". Eeehh, tack för den...



Har fortfarande problem, särskilt på ryggen... Inte heller kul att aldrig kunna gå i linne t.ex. Mamma var precis likadan. Har hittat en produkt som faktiskt verkar hjälpa, det är ett ansiktsvatten från Lush med teatreeolja som man kan spraya på och låta det torka in. Har funkat rätt bra på min rygg.



Man borde slippa sån där skit när man gick över 20-strecket.... =P



KRAM

Helen
2009-02-23 - 18:54:49

I hear you, Anna! Jag trodde också att finnar/bölder/pormaskar var något som skulle försvinna efter tonåren - men ICKE! Har flera gånger sämre hy nu (vid 32) än jag hade som tonåring. Hittar dessutom aldrig några rengörings- och hudkrämer som passar min hy, som är både fet och kruttorr om vartannat. Men, men... I-landsproblem, tror jag det kallas. Men likväl ett stort problem för den drabbade personen. Kram!

delinda
2009-02-23 - 19:04:57

stackars, det är asjobbigt. fick panikmkt finnar redan närr jag var 11, nu när man närmar sig 30 har de väl försvunnit. kram på dig!

Sheena / Rockho
2009-02-23 - 19:08:06

Jag håller med "alli" här ovan; du är sjukt vacker fina du, så jag hoppas att du kan försöka att tänka bort finnarna.

Sure, jag gör ju samma sak själv - blir fullt medveten om mitt jävla face om jag har en ynka finne som syns mer än vad jag vill.

Men darling, du är vacker. Låt sånt lysa mer än vad du tror dina finnar gör ;).

Puss o kram

fröken Kumlin
2009-02-23 - 19:14:24

Ja jag vet hur det känns och tyvärr så är det nog mest att lära sig leva med det. Min mamma är 50 år och har fortfarande problem, så när man väl har kommit upp i åldern och har provat allt är det nog bara att försöka acceptera sig själv. Man är ju trots allt samma människa som de dagar när man känner sig skitsnygg. Och en självsäker utstrålning kan dölja vilka finnar som helst =) Ha en fin kväll, kram.

Emma says style, love & rock and roll.
2009-02-23 - 19:31:32

It sucks! Jag har också problemhy - trodde verkligen det skulle gå bort när jag 'blev vuxen' - men nej - även om det är i mindre omfattning nu - men likförbannad vaknade jag upp idag med fem bölder, riktiga bulor som är omöjliga att dölja. Det tär verkligen på hur man mår. uuuusch.

Eliyana
2009-02-23 - 19:40:29

vet hur du känner dig. Jag kan vakna och ha världens finnar mitt i pannan. Och vad man än gör så hjälper det inte och man vill bara gräva ner huvudet i en halsduk eller helst under marken.

När jag gick på högstadiet sa jag en massa saker så jag skulle ha anledning att använder jacka och halsduk inomhus. Det kändes lixom bättre, att vara beredd på att om man såg finnen växa på kinden så man bara kunde springa hem.

(jag ville slå alla mina vänner när dom utbrast "åh nej, jag har EN finne på kinden")



Jag använder Nivea produkter och dom hjälper faktiskt riktigt bra. Så länge jag använder det morgon och kväll. Tyvärr är jag världens lataste och ibland missar jag och då vaknar jag upp med en nitlott igen.

Men du, du är lika snygg även om du har finnar. I promise you that!

Daniel
2009-02-23 - 19:45:58

Finns inte det där Clerasin mera som det gjordes så mycket reklam på -92?

Bim HD
2009-02-23 - 20:01:07

Gumman...

Man läser om vad fantastiskt det är med specialbehandling av huden som Blondien gör... allt försvinner och hon ÄR så bra nu... även om hon nu försöker få bort alla ärr... Hm, bo på rätt ställe och ha pengarna då också... eller göra reklam och få lite pengar för behandling istället? Oavsett, det kvittar...

Om det ÄR någon jag unnar samma behandling - det är dig!!! Varför ska inte alla kunna få den hjälp som finns där ute - utan att ha en massa pengar, eller behöva flytta mer eller mindre.

Hittar inga ord, och jag vet att inga ord jag säger kommer att få dig att känna dig bättre just nu. Just nu ÄR det bara så... men ett litet försök - tur nog finns det de där snyggodagarna som man kan plocka fram och drömma om att de kommer åter. Vilket de gör trots allt - för vi som inte ser dem här på bilderna vilken dag det än månne var. Du ÄR en snygging, basta!!! oavsett... vi ser bakom detta!!!

Må så grankott... bamsekramis till skruttisen!!!

Åsa.S
2009-02-23 - 20:14:55

Fy, vad jobbigt det låter... lider med dig!

Hoppas det minskar när du blir "ännu äldre"!

J
2009-02-23 - 21:01:10

Fan va jobbigt... :/

Jag har en innefinne på hakan just nu, och min farsa har en innefinne på näsan. ;)



Jag har haft så tråkigt, att jag kollat på tv-shop, alltså haft riktigt riktigt tråkigt.

Men iaf, där tipade dom om en massa produkter som skulle vara sååååå bra, att det verkligen funkar, att kändisar använder de m.m.

Ingen aning om det funkar, men om du inte hört talas om de produkterna, kan du ju iaf gå in o kika? Kanske kan vara nåt, dont know. :)





www.proactiv.se :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2009-02-23 - 21:36:44

J: nej det har jag inte testat men jag är skeptisk mot tv-shopprodukter..

Louise
2009-02-23 - 22:04:35

Jag lider med dig. Har samma problem. Tyckte du beskrev det väldigt bra, varje morgon, ett evigt lotteri....



Sov gott och fortsätt med bloggen som har det coolaste namnet, efter min blogg då såklart ;)

H-S
2009-02-23 - 23:55:04

Testat acne-serien från Mary Kay? Har bara hört att den ska vara super.

Marikka
2009-02-24 - 10:33:51

Har du testat galltvål (finns hos Duka och även på apoteket tror jag)? Sägs vara bra på problemhud och acne. Kostar knappt en hudring.Och funkar det inte har du iaf. världens bästa fläckbortagningsmedel!:)!

Sari
2009-02-24 - 20:17:02

Har haft det precis som du. Hade o har fortf ibland en j-kla problemhy. Testat typ allt, proactive, roaccutan och jaaa you name it. Men idag är det faktiskt lite bättre, mkt pga att jag känner mig mindre stressad för när jag är det får jag A LOT of dessa blääään. Men iaf kör med rosenserien nu, och den är faktiskt toppen o skön mot hyn :)

Försök o skit i finnarna, helt ärligt.. det är då dom kommer o försvinna = så lite uppmärksamhet som möjligt till dem ;)Och du är söt med el utan prickar!!!

Kram på dig!

Sari
2009-02-25 - 13:25:18

Nee, det gör ju inte det. Försökte peppa. Men vet precis vad du menar. Hade att så tidigare, dem dagarna som var värst med finnar kunde jag faktiskt hålla mig inne o avboka saker, funkar ju inte så bra det heller. Men har du kollat upp hormonförändringar, tror att det har en hel del med det o göra..

Känner igen mig SÅ mkt så därför är jag evigt tacksam varje morgon som fejjan är någorlunda, e det bra där så blir jag automatiskt gladare överhuvudtaget.

Ha en jättefin dag!! :)

Sari
2009-02-25 - 13:38:22

Nä, trött blir man!! Har oxå gått på roaccutan, vilket var hemskt, mådde nåt fruktansvärt + tetracykliner och p-pillret diane och mycket mer. Gu vet vad, men känns som man famlar i mörkret eftersom ingen verkar kunna någonting, enbart upp till en själv o testa och det suck´s. Finns roligare saker o lägga sina pengar på! Och hyn är ju ändå ens utsida, o går inte dölja hur mkt smink man än har. O visst ta det på krafterna/självförtroendet. Trodde acne var en ungdoms grej men eftersom jag är 30 så inser jag ju lite bättre nu. Men ge inte upp, hoppas verkligen den biten oxå faller på plats, du har ju så mycket annat, men klart du vill ha nice skin oxå :))

Kram

Sari
2009-02-25 - 14:13:48

Vad BRA att du inte kört med roaccutan. Jag höll på o gå ner mig totalt dem 6 månaderna. Skulle aldrig göra om att igen o läst att det har förekommit självmordsfall i samband med den. Helt ärligt, så tkr jag den medicinen ska bort, man blir helt labil.

Nä, aldrig testat B5, men en massa andra vitaminer/mineraler däremot. Har du testat den o isf vad tycker du om att?

Sari
2009-02-25 - 14:54:18

Jaa, mycket bättre!! Men det är läskigt så konstig man kan bli av just roaccutan, drog mig liksom undan totalt. Jamen, det låter ju bra ska kolla upp den B5an.. hehe.. jakten fortsätter :)Hör av dig när du hittat mirekelmedlet, jag lovar att vara på ;)

Kramar

Lotta
2009-02-26 - 09:55:20

Jag testade Proactive Solution (du vet från TV Shop) och tyckte faktiskt att det funkade riktigt bra. Var MYCKET skeptisk i och med all TV-reklam, sånt har ju en tendens att inte funka... Men jag kan faktiskt varmt rekommendera dessa produkter (eller du ha kanske redan provat..?).

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2009-02-26 - 10:01:19

Lotta: Nej proactive har jag inte testat. Men det är ju så att problemen oftast kommer inifrån kroppen och där når inte krämer eller rengöring så jag tror mer på att hitta sätt som botar inifrån så får krämer vara en hjälpande hand.



kram

m
2009-02-27 - 19:06:56

jag har provat proactiv, funkade inte alls. jag har lagt ut fruktansvärt mkt pengar på ansiktsrengöring utan något resultat alls. lite tråkigt då man är 16 år och ganska fattig...

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2009-02-28 - 00:55:51

M: hoppas verkligen du hittar nåt som hjälper..vet som sagt hur det är..hoppas även dina föräldrar kan skjuta till med pengar om det behövs

Sabine
2009-03-02 - 00:36:49

I feel your pain..

Anna
2009-04-23 - 07:52:44

Hej! Har du provat Bel Col? Deras Tri-Def hjälpte mig verkligen och jag hade också bölder och djupt liggande akne men det har blivit mycket bättre (=

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2009-04-23 - 08:43:16

Anna: aldrig hört talas om det

Anna
2009-04-23 - 15:30:13

Här kan du läsa om den =)Den är verkligen bra!



http://shop.textalk.se/se/article.php?id=6669&art=1059600

Maggie Makeup Addict
2010-01-26 - 11:37:33

Jag hade aldrig problemhy i tonaren. Det kom som ett brev pa posten nar jag fyllde 20. Forst var det inte sa illa, jag fick sma kvisslor. Sen fyllde jag 22 och det blev bara varre och varre. Djupa bolder som blev inflammerade och gett morklila arr... det ar en standig kamp mot dem, jag tror jag hittar nagot som funkar bara for att det sen ska bli mycket samre igen. Jag lider med dig!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: