GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Skilda världar

2013-12-26 | 18:08:08 | Egocentrerat&Vardagligt


Morgonens cappuccino . 
Vi fick ju en nescafe dolce gusto kaffemaskin av mina svärföräldrar i julklapp. Känns lyxigt att kunna göra sig en cappuccino på en minut och krydda med lite kanel. 

Så här två dagar efter julafton börjar det nu på var och varannan blogg visas upp vad man fått i julklapp.. Och ända sen jag kom in i bloggosfären 2006 har jag förundrats över pengavärdet på mångas klappar.. Det är dyra Mac-datorer , iPhones och systemkameror .. Många får dessutom både kamera och dator och inte bara en enda dyrdyr sak. 

Flera bloggare visar upp lyxiga inslagna klappar liggandes under granen med Natalie Schutermankartong . 
Det visas upp Marc Jacobs , Balenciagas, Vuittons och massa Svenskt Tenn. 

Och jag ska inte sticka under stolen med att jag ibland kan känns viss avundsjuka , dock inte missunnsam sådan skall understrykas ,när jag ser dessa märkesklappar. 
Jag tror inte att jag nånsin kommer se en dyr logotype ligga under min gran . 

Å andra sidan bryr jag mig egentligen inte så mycket om lyxmärken mer än att jag drömmer om en chanelväska... Men det kan ju vara en stor dröm att kunna få köpa en sådan själv en vacker dag än att nån köper den åt mig. 
Men jag skulle bli lika glad för en Lindexväska som en Bayswater. 

Jag är ofantligt glad för alla mina klappar oavsett om de kommer från Gucci eller Gekås. 

Likaså skulle en månadslön på 20 000kr som av många tydligen anses som sketen och dålig vara en högsta vinst för mig att kunna ta ut från mitt egna företag. 
Ibland blir jag verkligen medveten om hur olika syn man har på pengar och värde. 
Och hur skilda världar man lever i ibland. 
Och jämfört med många andra lever även jag ett liv i lyx. 
Och jag är rik på ett sätt - på kärlek då jag har en klick människor runt mig som alltid ger en värmande kram när jag vill och behöver . 
Och det är mer värt än nånting annat. 
Kommentera 6 st

Kommentarer
Linnéa
2013-12-26 - 20:59:58

Jag kan ärligt talat säga att jag skäms när jag får dyra julklappar. Fick en Ipad mini av min sambo i år och jag tycker den är på tok för dyr för att även min käraste ska ge den till mig. När jag jobbar kan jag absolut köpa märkessaker/plagg (därin räknar jag Avanna-plagg) och jag köper även träningskläder från fina märken. Men jag har lärt mig att uppskatta varenda sak/plagg jag köper eftersom jag faktiskt inte kunnat göra det under min uppväxt eller större delen av mitt liv som ung vuxen. Jag kommer aldrig glömma när jag fick min första lärarlön, så åkte vi till en butik där jag hittade en underbar svart omlottklänning. Den kostade 500kr och jag tyckte att det var katastrof att betala så mkt för en klänning...men min sambo övertalade mig och jag skämdes i flera månader därefter. Men efter ett tag började jag kunna unna mig dyrare märkesplagg, dock har jag nästan köpt alla mina märkeskläder på -75% rea, det är så jag får tag på mina märkesplagg. Jag köpte t. ex en klänning på Hugo Boss för 1000kr som hade kostat 6000kr. Jag älskar klänningen och har haft den i säkert fyra år och kvalitén har inte försämrats ett skvatt, den ser ut som ny. Men 6000 skulle jag ALDRIG betalt för den. Men jag har också ett par ballerina från din sko som jag köpt för 30kr som jag älskar. Det jag ville säga var att egentligen är att ja, vissa plagg jag har är dyra men jag har också andra plagg och skor jag älskar som inte har något märke. Det viktiga för mig är att jag älskar plagget och att jag använder det och att kvalitén är bra. Jag skulle dessutom aldrig döma någon för kläderna personen har. Du känner att du inte har råd och då tänker jag bara såhär: du klär dig så otroligt snyggt och piffigt och ja, även om jag har råd att köpa vissa märkesplagg så känner jag mig extreeeeemt sällan så snygg i mina märkesplagg som du ser ut i dina alla dina kläder. Så klappa dig på axeln och säg: jag klär mig skitsnyggt oavsett budget!! <3

Svar: Jag skulle nog sannerligen skämmas också om jag fick en riktigt dyr julklapp och inte ens veta hur jag ens skulle börja tacka för den..kanske nästan skulle känna mig skyldig på nåt sätt.Känns så skönt att ha så kloka läsare som du Linnéa med sunda värderingar och kloka tankar och resonemang.
Jag känner mig glad och stolt att du ibland känner att du kan unna dig ett Avannaplagg och räknar det som lite lyxigt.
Och ingen ger mig så fina komplimanger och egoboostar som du och det är så himla mycket värt. Du glädjer mig!
<3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Fröken H
2013-12-26 - 22:28:45

Åh, en månadslön på 20 000 skulle vara fint… Då kanske man kunds köpa sig den där gården vi drömmer om :)


Svar: ja jag förstår verkligen itne hur en del kan tycka det är skitpengar som jag hört en hel del senaste tiden. Usch.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Kim - Mamma till 2
2013-12-27 - 01:51:28

Bra skrivet som alltid Anna!

Svar: tack kim!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Sofia
2013-12-27 - 10:18:42

Jag håller med dig. Under vår gran ligger det inte klappar för flera tusentals kronor. En månadslön på 20 tusen hade verkligen varit en dröm. Under förra sommaren jobbade jag som en galning, slet och slet. När lönen kom kunde jag köpa mig en macbook. Det hade känts fel om någon köpt den till mig och jag påminns alltid när jag använder den om hur hårt jag jobbade den sommaren och att jag allt var värd en fin dator ;)

Svar: underbar inställning tycker jag, då får ju saken verkligen ett egenvärde dessutom och att du kämpat för den och vet vad som ligger bakom..verkar som så många missar idag vad saker och pengar är värt.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

s p i n d e l t j e j e n
2013-12-27 - 20:31:42

Men vad hände? Kaffe? ;)

Svar: haha ja du..=)
har ju allteftersom vant mig vid lite kaffe var dag hihi
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

smultris
2013-12-27 - 22:08:09

samma här, egen företagare. hade jag kunnat plocka ut 20 000 så hade jag känt mig rikare än rikast.

och vi har inte heller dyra julklappar eller märkesvaror under vår julgran... jag blir lika chockad varje år över hur otroligt dyra julklappar barn/ungdomar får idag. vilken skillnad från när jag var liten.

Svar: men eller hur! Blir så arg när jag hör folk fnysa åt vissa månadslöner som att det är en summa som lika gärna kan kvitta liksom.Och det här med svindyra julklappar..barn som får dyra telefoner och ipads, det är it-väskor och dyra smycken..och det verkar vara så "självklart" för många att det ska få dessa dyrgripar..plus en massa pengar de kan handla för också.
Näe jag är så glad att man är uppväxt med vissa värderingar och även lyckats förbalta dessa värderingar i vuxen ålder.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: