GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

soft...kan bli tufft

2024-04-21 | 12:46:56 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
Hemmafru, girl boss, fotbollsmorsa, pojkflicka, queen of fucking everything, milf och nu soft girl…
Ja, vi kvinnor placeras i så många fack, tillsätts roller och får etiketter vad vi än gör och väljer. Ja, om det nu ens är ett val eller bara ännu ett tvång. 
Det där med den nya ”soft girl” -trenden skapar debatt, särskilt då den kanske buntas ihop med en ”trad wife”-grej. 
Jag tror helt och fullt på att varje kvinna måste få välja själva ”vilken sorts kvinna” de vill vara.
Jag tror också helt och fullt på att vi människor – både män och kvinnor, inte har vårt värde i hur mycket vi jobbar eller vad vi jobbar med. Livet måste få bestå av mer än jobb. 
Jag tror på sex timmars arbetsdag. Både för effektivitet och för hälsans skull. För livskvalitet. 
Som en som valt bort barn kommer jag aldrig ifrågasätta en kvinna som valt barn huruvida hon vill spendera tiden med just barnen. Egentligen tvärtom, för jag tror att så som samhället ser ut idag att fler föräldrar – mammor OCH pappor behöver vara mer närvarande med de barn de väljer att skaffa. Att det kanske inte ska göras superkarriär jämte familjelivet… att uppfostran är skolans uppgift.
Men jag hoppas också att soft girl-grejen innefattar att även män kanske behöver ta till sig de mjuka värdena. Att fler män/pappor steppar upp och tar ansvar för hem och barn så att kvinnor just slipper dubbelarbetande med både karriär och hem. Och jag tror inte heller det är bra att lägga hela försörjningsbördan på männen. 
Och kvinnor som blir ekonomiskt beroende av sina män – glöm inte att du oftast har mer trygghet i en anställning än vad det finns garantier att ett förhållande håller.
Och tyvärr, i den SoMe-tid vi lever i tror jag att det precis som med superkarriärer kommer det tävlas i vem som är lyckligaste Soft Girlen eller den mest lyckade hemmafrun. För i slutändan har vi kvinnor blivit så indoktrinerade i att tävla med och mot varandra… och det är aldrig hälsosamt.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: