GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Av ren kärlek

2013-12-02 | 20:40:25 | Egocentrerat&Vardagligt

 
"Par Affection"...av ren kärlek.
Ja det är Avanna det, för mig...Det är JAG.
Vad vore jag utan mitt Avanna?
 
Det är allt som oftast en standardfråga från folk "hur går det med företaget?" och innan man ens svarat så har folk redan bestämt sig på förhand att "det går bra".
Så när man säger att det är kämpigt som fan och så har varit nåt år nu blir de liksom ställda. Tysta. Tror man skämtar och säger " jaså..näää!?!?...Det som verkar gå så bra!"
Då är det jag som blir Paff..Tyst..för vad sjutton baserar de den uppfattningen på? Egentligen?
 
Jag har ju varit ärlig med det här i bloggen. Att allt är inte guld och gröna skogar med ett företag. Långt därifrån.
Att kreativitet absolut inte ska blandas ihop med framgång.
Att bara för att man har  mycket att göra betyder inte det massa pengar.
Att i den rosaskimrande kåta entrepenörsbubbla som blogosfären lätt bygger upp måste man ju även våga visa att det är svårt. Man får inte miljoner på kontot bara för att man startar ett företag. Alla har inte guldkontakter inom företagslivet och får sponsorer och investerare i alla idéer man har och vips får en succé från start.
 
Jag blev tillfrågad för ett tag sedan av en författare att vara med i hennes kommande bok om unga entrepenörer/företagsledare. Jag tackade ja, om än med viss tveksamhet i bröstet och att svara på frågorna var lite jobbigt. Särskilt när det kom till frågorna om man upplevt djupa dalar med sitt företag och hur man tog sig ur dom och var man ser sig själv och företaget om 10 år.
Även här var jag ärlig och mailade till författaren att jag på ett sätt just nu befinner mig just i en dal..kanske borde jag inte vara med i boken trots allt...för tänk om jag inte tar mig ur den?
 
Men hon skrev tillbaka klart jag skulle vara med ändå för hon liksom  jag verkar ha inställningen att man måste våga visa att det är kämpigt. Det får inte vara ett sådant tabu att misslyckas eller att ha det svårt.
Och när jag svarade på frågorna om vad jag gjort hittills med mitt företag och fick tänka igenom vad jag faktiskt åstadkommit ja då kände jag mig ändå på ett sätt framgångsrik.
Jag har ju gjort massor! Åstadkommit mycket!
Startat eget, klarat av det helt själv i över 6 år , startat klädmärke, mina plagg har synts på några av de största bloggarna och kändisarna i Sverige, jag fick lanseras som eget märke hos Nelly. com och ha kollektioner där i över 2 år, självaste Tyra Sjöstedt modellade för m i g och mitt märke och jag var väl överhuvudtaget den första bloggaren som fick släppa egna kollektioner på Nelly även om det verkar vara långt mer flashigare idag när sådana som Angelica Blick, Rebecca Simonsson och Fanny Lyckman gör samma sak. Startat egen webshop som jag också sköter helt själv, jag skriver krönikor, får fotojobb och år då och då lite samarbetsförfrågningar från andra företag och märken.
 
Och jag kan ju bara försöka fortsätta kämpa för att jag och Avanna finns kvar just om 10 år.
För när tystheten och paffheten släppt på en del av de som frågat om företaget så säger de "Kämpa på! Det är ju det här du ska hålla på med. Det du brinner för ju!"
För det är ren kärlek..och jag hoppas och tror att kärlek kan övervinna allt. Jag vill inte hålla på med nåt annat.
 
Det är nog därför "Årets Rookie"utmärkelsen som jag fick av kommunen/svensk handel Tidaholm/ företagarna Tidaholm för några veckor sedan betydde och betyder så oerhört mycket för mig.
Att man blev uppmärksammad och belönad för allt slit och kämpande.
Att det blev till en tro på en ljusare framtid..och att det faktiskt börjar kännas som att vindarna börjat vända igen.
 
 
..och skulle det ändå skita sig ändå,  ja då är det som min älskade karl säger " det betyder inte att du är en misslyckad människa, du vågade vilket det inte är alla som gör och det ska du alltid vara stolt över".
Kommentera 7 st

Kommentarer
CharlottaSofia springer o trimmar
2013-12-02 - 21:13:54

Jag tycker du är fantastisk! Jag startade mitt företag när jag egentligen inte skulle ha gjort det p.g.a mådde rätt dåligt just då. Just nu ligger det på is och jag vilar men jag hann ändå smaka på hur SVÅRT det är. Bara att synas är jättesvårt och tar kanske flera år. Det har du verkligen lyckats med och det är du så duktig på. Jag fick ofta känslan av att folk som frågade trodde att jag skulle sälja massor från start och kände mej lite trängd. Ofta kände jag att det bara skulle vara så kul att kunna säja att det går toppen och mena det.

Visst är det kul att människor bryr sej och frågar hur det går men ibland kan det verkligen vara stressande också, speciellt när man är i en svacka.

Men du är så duktig och kreativ och jag beundrar dej. För svårt är det. Jättesvårt.

Svar: Åh tack Charlotta <3Ja det där med att synas blir verkligen bara svårare och svårare..det kanske är därför mitt företag började lite i fel "ände"..
Det gick jättebra första åren för det var då enklare att synas i sociala medier än idag, jag var ganska ensam om det jag gjorde och bruset var inte lika stort.
Det var lättare att komma i kontakt med "rätt" personer osv.

Det känns skönt att ha läsare som "fattar" att det inte är så lätt.

kramar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Art By Tina - Konst & Yoga
2013-12-02 - 21:22:15

Jag har ju också uppfattningen att det går asbra för dig och ditt företag - och den uppfattningen har jag nog bildat mig utifrån att jag ser dina grejer överallt, på insta, på bloggar, på facebook...och på folk, så det är klart att man tänker att det går bra. Jag hoppas verkligen att det vänder, jul är ju alltid en bra försäljningsmånad. Och januari kanske mest är en månad som är till för att skissa på nya idéer, folk har ju ändå inga pengar då. Bra tips om dina ekologiska plagg, och dessutom närproducerat, ännu bättre. Dubbla tummar upp!

Svar: Men är det verkligen så? Att mina grejer syns överallt? Eller är det på mina egna sidor de syns/du ser dom?Är intresserad..för när jag själv söker runt på t ex Instagram så är det nästan uteslutande mina egna bilder som visar Avanna och det är sällan jag ser andra bloggare i Avanna om jag själv kanske inte gått in och sponsrat.
Självklart är de t jättekul om det syns mer än vad jag upplever men det är intressant hur olika vi också kan uppleva det eller skapa oss bilder att "så är det".

tack tina!
kram
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anna J
2013-12-02 - 22:50:19

Vilken himla bra och klok karl du har. Han har så rätt i det han säger. Men du är inte där än, kämpa på och jag beundrar dig än mer som är ärlig att det är tufft och jäkligt att starta och driva eget, att allt inte är en dans på rosor. Nu är inte jag nån som är på väg att starta upp ett eget företag men jag blir ändå väldigt inspirerad av dig och hur du tänker kring ditt företagande. Du är som din karl, både bra och klok. Kram finaste Anna!

Svar: nej där är jag inte än även om det känts bra nära flera ggr senaste året..men nej jag kämpar på och gett mig fan på att vända det.En tröst ibland är när det rapporteras att även stora modehus har det tufft.
Det är sådana tider.

Kramar tillbaka till världens finaste Du!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Tanja
2013-12-03 - 10:38:19

Att våga ta steget, att våga misslyckas... det är bland det modigaste man kan göra!

Svar: Tack Tanja för de orden! Så sanna!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Molly P
2013-12-03 - 12:49:53

Jag är så himla impad av dig. Att du vågat och vågar. Och om det en dag blir så att du måste lägga ner ditt egna företagande, ja, då har du ju åtminstone alltid med dig erfarenheten, upplevelsen, minnet, att du GJORDE DET!

Svar: Tack vännen!Sådana här peppande ord värmer så mycket!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Linnéa
2013-12-03 - 14:51:18

Jag håller med din man hundra gånger om - du vågade och det är mer än måååånga andra någonsin gjort. Jag vet att det kan vara kämpigt, har en vän som är egen företagare och hon precis som du, älskar sitt företag men är också öppen med att det inte är guld och gröna skogar. Jag är djupt imponerad av att du orkar och skulle kunna handla i din shop var vecka om jag hade råd (alla pengar går just nu till vinterträningskläder). Jag kan helt ärligt säga att jag köper hellre en snygg tisha eller munktröja eller ett linne ifrån dig - dem är snygga, unika och gjorda med kärlek. Hellre det än massproducerat skall jag erkänna hundra gånger om. Dessutom tycker jag att det är svårt att få tag på snygga tishor, sökte i nästan hela NYC efter snygga tishor samt linnen och hittade inte ett enda. Så jag skall ärligt säga att avannalinnet med leoparden fick följa med mig ut på shoppingtur fler än en gång =) älskar det linnet =) Well, nu skall jag sluta babbla här och bara säga: Heja dig!

Svar: Älskade finaste Linnéa , tack för att du är en sådan hejare på att peppa!Dina ord betyder så mycket!
<3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Kajsa
2013-12-04 - 14:21:49

Tycker din älskade karl har fullständigt rätt i det han säger!!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: