GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Skincare - min hudvårdsrutin

2017-09-08 | 17:00:55 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Vill bara klargöra först att jag inte på något sätt är sponsrad av Nivea även om det kanske ser så ut av produktbilden att dömma. Nej, som jag nämnde i mitt inledande inlägg om hud/hy så är Nivea ett märke som funnits med mig sedan barnsben. Jag har nog alltid i vuxen ålder alltid haft i alla fall en Niveabodylotion i badrumsskåpet. Dock är det senaste 1,5 året som jag fastnat för deras hudvård i ansiktet.
 
Som jag också nämnt har jag sen tidiga tonår haft riktig problemhy med mycket acne, pormaskar, agressiva och värkande bölder. Bara i ansiktet, aldrig haft problem på t ex ryggen.
Jag har testat det mesta från clearasil till tea tree oil till dyra specialmärken, ätit halvårskurer med antibiotoka, sökt än mer hjälp på sjukhus och hudläkare.
I sena tonåren tyckte jag Kanebo fungerade väldigt bra och i mellan 20-30årsåldern körde jag många gånger Cliniques 1-2-3system med bra resultat.
En stor hjälp för min hy hittade jag för cirka 10 år sedan och det var Vitamin B5 i pulver att blanda ut i ett dricksglas vatten vilket jag drack varje dag i säkert ett halvår , de allra värsta böldutbrotten blev allt färre, kom allt mer sällan och jag minns än idag känslan när jag liksom äntligen kände min benstruktur i ansiktet. Då förstod jag hur mycket "skit" det antagligen legat under huden. Jag förde även en matdagbok och såg efter tag tydliga mönster och samband med de värsta böldattackerna och vad jag stoppat i mig. Ganska naturligt , pollen/gräsallergiker som jag är så ska jag undvika äpplen tillexempel som ger finnar/utslag.
Vilket också blev en ahaupplevelse att jag skulle undvika rödviner som innehöll gräs och somliga örter.
Aspartam var en annan grej jag såg acnesamband med likaså alla ketchupssorter utom Heinz och för mycket färgämnen. Likaså fungerar inte "naturprodukter" på mig så som Rosenserien eller många av Yvonne Rydings produkter. Det blir allergi och/eller acne. 
 
Jag blir 36 år i november, jag har fortfarande finnar och näsan är ganska svartprickig. Men huden och mitt fokus på den har ju också fått en annan inriktning. För cirka 1,5 år sedan började jag se lite rynkor träda fram, inget jag fick panik över och får inte nu heller, jag vill inte se ut som jag är 20, jag tycker jag är snyggare nu än nånsin kanske just tack vare lite med mognad i ansiktet.
Men i alla fall så började jag intressera mig ändå för just lite anti-agingprodukter och läste en massa råd och rön och tester och bloggar.
Boots No7 är ju ett ledande märke inom hudvård och det märket har fungerat för mig i omgångar men tyvärr så fungerar det inte alls längre för mig. Det blir outbreaks och torrhet och irritationer på nästan allt förut ett av deras serum som är för ålderskategorin 40-50 år. 
Och det är i och för sig också ett  tips jag tar med mig från min väldigt vackra och välbevarade moder : "kör gärna antirynkkrämer som rekommenderas ålderskategorin över din egna".
 
Så när jag fick släppa Boots No7 så köpte jag på mig Nivea Q10serien som jag hade läst mycket gott om i många olika tester. Och det dröjde väl bara nån vecka innan jag kände mig totalt fast. Jag såg genast en helt annan ton och lyster i min hy och jag fick till och med komplimanger för att jag såg fräsch och pigg ut.
 
Så nu har jag troget kört Niveaq10 dag och nattkräm, ögonkräm och beautyserum.
Under vintern kör jag gärna Nivea q10s ansiktsmask minst en gång i veckan, men jag sköljer inte av den efter 15-20 min utan sover med den hela natten och tvättar bort den på morgonen - hejdå vinterglåmig och fnöskig hy! Jag känner mig så återfuktad!
 
Förut för mig har det även varit så att samma produkter inte fungerar året om, jag har kanske kört en serie vår -höst och en anan under vintern. Men Q10 har verkligen fungerat året om för mig.
Jag kör även Nivea som rengöring, en tvättkräm och en scrub. Och sen några veckor tillbaka har jag nu även fört in Micellärt vatten i rengöringrutinen och det är som de visa säger - det drar verkligen ut den sista smutsen på ett jätteskönt renande sätt.
 
Några gånger i veckan byter jag ut nattkrämen mot Lóreals Nutrigold ansiktsolja. Denna har jag kört sen början av maj och den är verkligen jättehärlig och skön och välgörande tycker jag. Och efter att ha blivit kär iden så köpte jag även en NutriGold nattmask , som känns ungefär som Nivea Q10 mask. Återfuktande och bara skyddande.
 
I måndags gick jag till Apoteket - vilket ju  som Kakan och Emma Unckel typ sagt är ett "ett beautymecka" och där unnande jag mig första Hyaluronicprodukt. Denna blev från L300. För nu känner jag mig så trygg i Q10 som bas i min hudvårdsrutin att jag kan köra in lite andra märken på specialprodukter.
 
Härnäst kommer jag att gå på och testa Retinol samt någon BHAprodukt och just nu lutar det åt att testa produkter från Paulas Choice.
 
Nu kanske en del tycker att mitt antirynkkrämande och serumande går lite stick i stäv med mitt soldyrkande dock. " En blir ju rynkig av solen"..Jag kör på SPF - glöm för fan aldrig det i era produkter + extra spf när du solar!! ..men som sagt jag vill inte se ut som 20, vad jag än gör så kommer jag ju åldras och det ska väl ändå synas att man blir äldre.
Jag känner mig alltid som allra snyggast när jag är solkysst, solbränd och det går heller inte förneka att min hy är som allra bäst under juni - augusti. Dessa mpånader kanske jag har en finne max i veckan medan jag har minst en varje dag resten av året...nu mer allt färre riktigt ilskna men de där värkande bölderna som sitter djupt rotande utan någon egentlig öppning de dyker också upp..på kinderna, på haklinjen eller som sämst under ögonbrynet och de där jävlarna tynger ner hela ögonlocket.
 
Så nej Nivea Q10 har inte tagit bort mina problem helt men det är en serie som i sin helhet fungerar väldigt bra på mig och min hy och det har aldrig varit bättre än den varit nu. Sen vet jag inte om jag ser yngre eller äldre ut än mina snart 36 år om jag har mer eller mindre rynmor än vad jag "borde" ha för min ålder. I don´t care.
Jag vet bara att jag inte längre mår särskilt dåligt psykiskt över min hy, jag kan gå långa perioder utan att känna vare sig foundation eller concealerkrav och det är så mycket värt så ni med "perfekt" hy ni anar inte.
 
Sen har det helt enekelt blivit ett jäkligt roligt intresse nu mer att botanisera i krämer och serum och syror istället för ett nödvändigt måste som det var förr.
 
Frågor på det?
Kommentera 1 st

Kommentarer
Amanda
2017-09-11 - 14:26:50

Ah alltså, bra köp med L300. Kör hela deras parfymfria serie för torr hy (dvs den ljusrosa) och jag är frälst, det har helt förändrat min hy, Är aldrig torr och flagig längre, och får oerhört sällan finnar och får jag det är det för att jag har ätit kanelbullar, haha! Älskar när man hittat något som funkar!

Svar: eller hur! Det gör så mycket för hela välbefinnandet att hitta produkter som bara funkar och hjälper och underlättar!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: