GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

ja det är vidrigt alltihop

2013-08-30 | 11:26:00 | Krönika/Politik/Tankar

 
Imorses möttes jag återigen av den ena arga och främlingsfientliga statusuppdateringen och delningar av statusuppdateringar efter den andra på Facebook gällande detta, att en man fått skadestånd vid ett sexualbrott där denna deltagit vid/sett på en gruppvåldtäkt.
Att flera av de andra som begick brottet utvisats och andra sitter i fängelse nämns inte i dessa uppdateringar och det fokuseras mest på att mannen heter Mohammed och att han är invandrare och fått pengar.
 
Våldtäkter och sexualbrott är vidrigt och felfelfel vem som än begår dom - svenskar som utländska medborgare, men att bunta ihop alla invandrare (eller nej,antagligen inte norrmän, finländare, danskar, engelsmän och den mer "vitare" sorten utan de av mer "fel" invandrarhärkomst ,ni vet de där som bygger sådana där hemska moskéer) och prata om att "Breivika" , skicka hem och ut alla osv på grund av vad en minioritet av vissa invandrare gjort och som dessutom mest och framförallt återigen visar på stora brister i Svenska rättsamhället och att våldtäktsmän -även svenska ofta blir till offer istället för den som råkat ut för brottet i sig..ja det tycker jag är ganska vidrig läsning det med. Och de som pratar om att göra en Breivik dvs begå massmord och utrensning av en viss grupp och hyser lite agg mot invandrare ( ja de med moskéeer då) , ja ni kan hävda hur mycket ni vill att ni inte är rasister men det ni säger och skriver är främlingsfientligt och rasistiskt i dess renaste form.
Och jag antar att ni äter äkta svensk husmanskost ikväll..tacos? pizza? och sitter där med era TorsHammaretatueringar och vikingahjälmar och är såå stolta över just det ursprunget och kulturen som var så himla fredliga och behandlade kvinnor väl och fortfarande sörjer att er jul förstördes av att några sekunder klipptes bort i en tecknad film.
Kommentera 7 st

Kommentarer
Fredrik
2013-08-30 - 12:47:28

Heja Anna! Såg faktiskt "bara" detta hos en person i mitt fbflöde igår, en ytligt bekant. Behöver jag nämna att han rök fortare än kvickt? Så himla vidrigt beteende tycker jag. Jag som homosexuell har ju fått utstå en del i mina dagar och kan då bara tänka mig vad människor av "fel" härkomst måste stå ut med. En sak till jag tänkte på när han delade en artikel av en främlingsfientlig tidning: folk som delar den här skiten, vet de ens vad källkritik är?

Svar: jag tar också bort alla som skriver och delar sådana idiotiska saker och alla som ens börjar en staus med "jag är inte rasist MEN..."Jag fattar verkligen hur människor år 2013 ens kan ha förakt/hat/problem med invandrare, folk med annan bakgrund, etnicitet och sexuell läggning. Hur kan det ens bli ett sådant problem och skapa sådant agg hos vissa människor?
Nej källkritik existerar inte deras värld..men det gör det ju inte hos riksdagsmän/kvinnor heller som ändå har betalt för att vara sakkunniga.

usch.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Emma
2013-08-30 - 12:50:15

Åh vad bra skrivet Anna! Håller med om varenda ord! Kramar till dig!

Emma
2013-08-30 - 12:55:04

Åh vad bra skrivet Anna! Håller med om varenda ord! Kramar till dig!

N
2013-08-30 - 15:48:25

För mig känns det som två separata diskussioner. Att han kan släppas fri och få skadestånd som vi skattebetalare betalar för tycker jag är helsjukt!!! Sen glider ju tyvärr alltid sådana här händelser in på själva individen i sig och inte handlingen. Dock tycker jag det är värt att lyfta fram för om man har läst domslutet kan man nog ALDRIG sympatisera med gärningsmannen och tycka att han förtjänar att få 130.000:-. Det är så tråkigt att sådana här saker aldrig kan diskuteras på en vettig nivå.

Svar: Jag sympatiserar inte överhuvudtaget med denna man heller vilket jag hoppas du inte får ut av eller tror av min text men här är det ju rättsväsendet i sig som fallerat också vilket det ofta gör när det gäller just våldtäkter .
Men att sådan grej leder till rent hatiska sjuka uttalanden om invandrare generellt förstår jag inte heller.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Sanna
2013-08-31 - 07:00:30

Så jäkla bra skrivet Anna! Har som tur är inte sett det alls i mitt Fb-flöde, men håller med dig om varje ord!

Svar: tack Sanna! Och vad skönt att du sluppit se skiten.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria
2013-08-31 - 18:45:26

bra skrivet, blir så jävla irriterad av alla helkorkade människor som drar sina gamla vanliga rastistiska ramsor varje gång enstaka individer begår brott (samma sorts brott som även svenskar, finnar o.s.v. begår typ dagligen).. Vill man hata folk så kan man lika bra hata hela mänskligheten..

CharlottaSofia -Diy, fashion, design & me
2013-09-01 - 13:37:50

Så himla bra skrivet!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: