GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

A woman´s right to shoes

2013-08-20 | 10:31:00 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Det här var ett avsnitten jag kollade på igår av SATC. Avsnitt 83, säsong 6 " A woman´s right to shoes".
Ett av mina favoritavsnitt.
Och jag älskar just scenen ovan..love everything about it.
Klänningen, skorna, frisyren, looken, garderoben..och ja samtalet Carrie har med Miranda. Bästa vänner på varandras sida ja det gäller ju de 4 tjejerna i serien. Eller tjejer, kvinnor.
Jag smsade en replik ur avsnittet till Karin och hon fattade ju direkt. För Karin - det är min Carrie/Miranda/Samantha/Charlotte i en och samma människa. Jag är så oerhört tacksam och glad att jag har min vän Karin. För hon fattar alltid. Om ingen annan fattar just en replik från nåt så fattar Karin. Om ingen annan fattar en viss betoning så fattar Karin. Ingen annan fattar nostalgin med isvatten i blåa glas och BeverlyHillsavsnitten när Brenda och Donna är i Paris. Karin fattar precis som hon förstår det magiska med vissa låtar, Oscarsgalan och är lika schlagerbiten som jag.
Jag är så fantastiskt glad över att ha just Karin som vän som aldrig får mig att känna mig mindre värd eller att vi tävlar mot varandra eller lämnar spår av illasmakande missunnsamhet mellan raderna.
Så det var en liten hyllning till en människa jag har lyckan att få ha mitt i liv.
Och en liten hyllning till SATC återigen och just detta avsnitt där det påvisas att man är värd något och har ett liv värt att leva även utan barn och har rätt att göra de val man själv vill och ska bli respekterad för det och inte behöva varken skämmas för eller ursäkta sig att man väljer nåt annat än "normen".
Kommentera 3 st

Kommentarer
Malin
2013-08-20 - 17:28:55

Fint skrivet! Det är fantastiskt med en sån vän!

Svar: tack =)Ja verkligen..särskilt det där med en vän som det aldrig nånstans är en tävlan med eller gnutta avundsjuka...bara pepp och härligt.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Helén
2013-08-20 - 20:04:46

Vilken fin komplimang till någon som verkar vara en finfin vän. Jag reagerade på meningen att leva utan barn. Och jag antar att du menar tjatet. Personligen så tycke rjag (som passerat 30 och haft samma karl i över 10 år) att det lugnat ner sig sista åren. Ett tag så tjatades det så mkt att jag höll på att bli galen. Så jag började iofs svara lika otrevligt tillbaks. Eller så har jag vant mig vid frågorna. Men tycker ändå att det blivit mindre frågor. Inte för att man ska behöva förklara sig. Men tänkte trösta med att efter ett tag verkar de mest envetna tröttna. Kramis

Svar: ja hon är en finfin vän och det verkligen bara slog och kom över mig hur fin hon är och hur sällsynt det är med en sån vän.
ja dels menar jag tjatet..har varit lugnare ett tag men i helgen fick jag återigen förklara och försvara..fast hade mest lust att istället för att svara" barn är inget för oss" svara " ja du vi har försökt men fått 5 missfall och nu har de sagt vi inga kan få så så är det med det"..men lät bli.
Men även bara känslan ibland att andra med barn ändå ibland ser ner på en och tycker att man har lite mindre värt liv att leva.

kramar!!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Fröken H
2013-08-22 - 00:15:15

Vilken fantastiskt härlig vän! ^^,


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: