GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

En vecka, två boksläpp

2023-07-12 | 14:58:41 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Förra måndagen var det ju dags igen! Nästan på dagen ett år efter min författardebut och ”Living la vida glamping” släpptes den första av tre fristående böcker om Barbro och Barbie- "Sommarspaningar &Snickarglädje". Alltså samma karaktärer som i min första bok. Här får ni återigen tre somriga feelgoodböcker att lyssna på i hängmattan, på stranden eller kanske sittandes på altanen medan regnet smattrar. Åttioåriga Barbro fortsätter med att gå sin egna väg och löser allehanda problem medan hon äter sin älskade Skogaholmslimpa, läser deckare och bär hårdrockströjor. Dottern Ingela försöker väl då och då få i henne en grönsak och barnbarnet Barbie fortsätter med fotograferandet och att skaffa sig en ny älskare och vara en självständig kvinna.
I måndags släpptes den andra boken "Flamingos, fejk & familjefejder" och därefter kommer den tredje  boken "Living la vida glaming-andra sommaren" den 24 juli. I den sista boken återvänder Barbro & Co till Fjölleby camping och glamping och många karaktärer från min första bok återkommer.
De här tre böckerna är fyllda med dråpligheter, värme och humor, en hel del kärlek. Lite mysterium, snyltande katter, konstiga grannar, heta grannar. Men framför allt är det ju de starka banden mellan Barbro, Ingela och Barbie som står i fokus. Tre generationer kvinnor som så länge de har varandra klarar de allt. Och de sätter också alltid varandra främst. 
 
Även om mina böcker tillhör genren feelgood och de absolut innehåller sådana ingredienser – hey, jag vill ju att läsare ska må bra av mina böcker trots allt. Så försöker jag ändå gå ifrån normerna. Kvinnorna klarar sig allt som oftast bra själva. Eller att kvinnor kan tillsammans. De behöver inte en man som fixar allt. Mina kvinnor skälver inte så fort en man rör vid dem. Mina kvinnor dricker, svär, onanerar, äter och söker nödvändigtvis inte den stora kärleken eller familjelyckan eller suktar efter barn. Det finns trots allt många sätt som en kan feel good på.
Och det är så jag vill fortsätta skriva. Starka, självständiga kvinnor. Feministiskt och frispråkig feelgood.
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: