GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

prestationskrav och pizzanjuteri

2021-06-26 | 19:16:31 | Egocentrerat&Vardagligt

 
 
Jag har sommarlov.
Jag är ledig.
Förutom frilanskrönikörandet och det egna företagandet då.
Några fotograferingar här och där men mest består ju mitt egna företagande av eget skapande. Målande efter egen lust. Ibland säljer jag en tavla. Ibland får jag en beställning. Men mest är det på ”egen begäran”.
 
Jag har någonstans en tid känt, vilket jag ventilerat med de allra allra närmsta, att det inte är helt ”ok” att jag är ledig. Att jag ”borde” än det ena än det andra. Att det inte är helt ok att inte göra "nånting". Ingen har ställt de kraven på mig, men jag känner dom ändå. Som små hjärnspöken. Kanske är det presterarsamhället i stort ihop med egna  väldigt höga prestationskrav. När jag pluggar blir jag besviken om jag inte fått högsta betyg istället för att vara nöjd med att blivit godkänd.
Inom skapandet känner jag även att jag hela tiden måste göra något nytt, hela tiden komma med något nytt att visa och/eller posta på sociala medier eller i vissa konstgrupper.  Vilket ju givetvis också hör ihop med att om jag i alla fall skapar något så har jag ju gjort NÅGOT och inte legat på den där latsidan.
Men jag försöker släppa på det där. Visst det är fattigt om kontot inte fylls på den 25:e men jag har ett gott sparkapital, ska inte säga annat. Jag var oerhört duktig på att spara undan medan jag hade jobb, innan vi blev varslade på jobbet och jag satte mig i skolbänken igen.
Jag trivs dessutom väldigt bra hemma.
Jag ska ju, om jag tänker efter och rannsakar just presterarhjärnan, förbereda för utställningar och hey - jag skriver ju faktiskt på en bok och kanske kanske att den i framtiden blir en inkomstbringande?
 
Man vet ju inte.
Men man måste chansa.
Leva.
Njuta.
Och när ska en sommarälskare som jag inte vara ledig om inte just om sommaren? Såjag jobbar på att sänka  kraven.
Spola bort dom.
Lyssnar på de där bästa människorna jag har runtikring mig.
 
Som i måndags - när jag tog  en pizza och ett glas vin medan åskan mullrade och njöt av måndagen, av sommaren, av ledigheten och av livet och sa just då adjö till det dåliga samvetet och de dumma kraven ingen egentligen ställt.
 
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: