GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

lite långläsning

2007-04-11 | 07:03:13 | Text//Författarskap/Dikt/Prosa

Med smaken av klibbigt söt Smoothie kvar i munnen sitter jag i soffan klockan 08.55 och känner mig helt mosig i huvudet. Kanske borde jag ha satt på en kanna kaffe, kanske är det bra att jag låtit bli. Ska jag ta en kopp te istället? Lite törstig är jag allt? fast jag borde faktiskt lära mig att dricka vatten. Jag dricker nästan aldrig vatten. Jag tycker att det är jobbigt och motigt på alla sätt och vis, om det kanske inte är en flaska Imsdal källvatten för treton och nittio köpt på Ica. Vad är det för vattensnobbfasoner?

Det är alldeles tyst i det rum jag befinner mig i, förutom ett litet dovt surrande ifrån den lap top jag precis sitter vid och låter fingrarna dansa schottis över tangenterna på för att få ihop denna text.

Ibland kan jag också höra ljudet av garageporten som åker upp och ner där nere vid parkeringen. Ljudet av den låter som om ett bowlingklot är på väg mot tio små käglor.

Strike! In my head.

Om jag stirrar rakt fram så ser jag rakt in i motsatta husets tegelvägg samt delar av fönster med neddragna persienner.  Vilka är det som bor där och som ännu sover klockan 09.01 på en torsdagsmorgon? Teglet skiftar i olika gulbruna nyanser och en del ser även ut att ha lite mossa på sig.

Mina blommor behöver vattnas. Jag är lika dålig på att låta dem dricka vatten som jag själv. En del blad påminner snarare om det där gulaktiga teglet än friska gröna välmående växter. Kanske borde ge dem sådan där växtnäring mamma pratat om. Synd att det inte finns växtnäring för oss under hundrasextio centimetrar. Om det hade funnits skulle jag köpt mig en kur och kanske nöjt mig med, tja, hundrasextiosju ?

 

Hoppas det varma vädret håller i sig och att det blir än varmare. Då kan jag börja trippa runt och nästintill stuka vristerna igen i mina högklackade sandaletter, som jag i alla fall blir hundrasextiosex centimetrar med.  Fast med en del bara hundrasextiotre. Jag skulle gå inne på Ica i tofflor och ibland vid frysdiskarna lite diskret låta foten rymma från skon och nudda vid det svala stengolvet och svalka sig lite. Foten skulle snabbt bli gråsvart på undersidan för golven på Ica är skitiga. Det vet jag, för jag har städat dem. Fast jag städar dem inte längre, så nu kanske de är rena.

 

Ett tag hade jag svårt för att handla på Ica, när jag själv städade där. För jag visste hur skitigt det var, hur snuskigt det var bakom kulisserna. Dessutom hade jag konstant stanken ifrån källaren kvar i näsan hela dagen efter jag städat där tidiga morgonar.  Jag kan fortfarande inte köpa grillad kyckling utan att, som av en ren reflex, klia mig i håret efter äckliga skinnbitar som hade förmågan att trilla ner i huvudet på mig på lördagarna då jag städade grillarna. Det var ett riktigt flott jobb, fast i verkligt negativ bemärkelse.

Nu börjar solen komma fram runt köken och den får mina ena gardin i rummet att se så fin ut. Istället för kallt vit med bruna prickar ser den ut som en vacker brudslöja med guldstänk. Den ena gröna spretiga växten bakom tyget bildar en härligt vildvuxet skugga som väl påminner ganska så mycket om mitt okammade morgonhår.

Kommentera 8 st

Kommentarer
UmmaGumma
2007-04-11 - 09:29:31

Men vatten som är så UNDERBART att dricka! Jag är vattenoman jag. :-) Många som tror att jag har diabetes bara för jag dricker så mycket av den fina vätskan. Men behöver väl förmodligen dricka en hel del! Fast det är klart, kaffe dricks ju en del det med.. Hmmm. (Kissar kanske över genomsnittet..haha) Kram på dej, ha en fantastisk dag!

Sweetheart
2007-04-11 - 09:37:52

Haha, klart det var ett undermedvetet "kom och besök mig nu"! :) Tänkte direkt på dig när jag såg dem, och så fanns det snygga james dean åt mig :D Besöker och kommenterar så gärna din blogg, den får mig så glad ju! Och du skriver så underbart ju :) Puss!

Alexandra
2007-04-11 - 09:42:45

Som Helsingborgare i själ och hjärta måste jag säga att Ramlösa är bäst! Hoppas du får det bra I Köpenhavn!

H
2007-04-11 - 14:34:05

Jag är 160cm...och jag bättrar på med rejäla klackar...mina senaste skor har varit typ 12, 13 cm klackar så jag har nu sett världen från en anna vy!!!Köpenhamn är så nice bodde i Malmö förrut så jag var ofta där..

Anna
2007-04-11 - 17:52:22

cool blogg du har :D

sminkan
2007-04-11 - 20:13:47

Du skriver otroligt bra! Kul att läsa!

fia
2007-04-12 - 19:28:04

du skriver otroligt bra ska du veta! :)

Anna
2007-04-12 - 23:01:58

fia: Åhh..tack så hemskt mycket..skriva har alltid varit en passion o trygghet för mig...en dag...en dag vill jag ge ut en ok..

tack!
*kram*


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: