GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

I won't let the latte go....ett för mig viktigt inlägg i debatten

2007-04-17 | 20:09:09 | Krönika/Politik/Tankar

146310-1294


Så där, nu har jag gått en ringled med mamma, gråtit hela vägen och blivit tröstad och säkerligen skämt ut mig , men mest mamma..Och så har jag handlat en massa enligt vad jag tror  är rena nyttigheter - frukt och grönt, fibrer och vitaminer, lökar och bär, juice och laktosfri minimjölk...stod länge  i affären och grubblade huruvida jag ska lägga av med min kaffemedmvarmmjölkochkanel för att försöka bli av med de ovälkomna gamla otrivselkilona, eller inte...Men bestämde mig för att I won't let the latte go...då skippar jag hellre en lördagsgodisbit helt och hållet.

Så mina nya tag på ett nytt nyttigare liv har börjat idag.. Och dagens nyttigheter:
* Inköp av frukt, bär, grönt, blomkål, färskpressad juice, minimjölk
* Frukost: 1 kopp grönt te, 1 latte, 1 Atkins Decadencebar
* Lunch: Nutrilette Browniebar, 1 kopp grönt te
* Middag: Kycklingsalladsrester från igår med fullkornspennepasta och salsa
* Motion: 3 x 18 minuterspromenader till och från skolan, 50 minuterspromenad med mamma
* Frukt: En näve röda vindruvor


..............................................................

Angående mitt förrförra inlägg där jag "hängde" ut en så kallad "elak kommentar". Jag  har fått väldigt mycket respons på detta. Dels helt otroligt varma och fina ord och tröstande komplimanger , men också en del kommentarer om att jag gjorde fel som visade denna människa respons, att jag tog åt mig.
Ja det är alltid vanskligt att ge så kallade mobbare uppmärksamhet eftersom det är den de eftertraktar, de får bara mer vatten på sin kvarn, för att använda ett gammalt vist ordspråk.

Å andra sidan var det ju som så att jag INTE tog åt mig. Jag har nog aldrig någonsin i denna blogg uttryckt stor nöjdhet kring mitt utseende och jag var redan nere idag, innan jag fick kommentaren om min "fulhet", så det var ju ingen käftsmäll eller nyhet, om jag får uttrycka mig så.
Dock tycker jag att det är viktigt att ändå försöka visa sådana här människor , oavsett om de trackar ner på fula personer eller människor med ätstörningar  eller någon med handikapp eller vad som helst man kan ha grova allvarliga komplex för ,  ATT DET KAN FÅ KONSEKVENSER! Jag har ingen större förhoppning egentligen så sett om att detta skulle bli en tankeställare för någon av alla dom som roar sig med att trycka ned andra på bloggar, på skolgården, på arbetsplatser etc, men ok;

Som jag skrev i mitt svar, har jag ibland tampats med det närmsta självmordstankar man kan komma, på grund av mitt utseende. Men jag lever. Jag har några få underbara vänner, en helt fantastisk familj och en kärleksfull sambo samt era guldkommentarer som ändå håller mig uppe.
Men det finns dom som inte har detta..
Det finns dom som har detta men ändå inte orkar.
Det finns dom som skulle kunna ta det sista steget mot slutet på grund av en sådan kommentar som jag fick. Det som bara bekräftar vad de onda demonerna ständigt tjatar om.
Då är frågan, Är det verkligen dit Du/Ni som skriver "elaka kommentarer" lite för "skojs och jävelskaps och sårandets" skull vill? Orkar Ni verkligen ha på erat samvete att någon kanske inte orkade mer på grund av eran lilla patetiska handling? Orkar Ni?
Kommentera 31 st

Kommentarer
Linda
2007-04-17 - 20:19:04

Word. Behövs inte sägas något mer. Jag tycker verkligen du agerar helt rätt, att jag sedan inte alls håller med dig om dina tankar o åsikter om ditt utseende (du är ju för fan lovely, till utseende och sätt) Men, bra sagt!!

Minna
2007-04-17 - 20:21:06

Har också fått sånna komentar och jag verkligen avskyr mitt utseende. Jag skrämmer helt enkelt iväg folk. Jag kan inte förstå att mina kompisar vågar visa sig tillsammans i min närvaro.

Men du ska veta en sak gumman. Du är hur söt som helst. Och egentligen ska man inte ta åt sig avv dumma komenterar som är anynom, men det är svårt att inte ta åt sig. Men den anynoma är bara ute efter att göra folk illa och är säkert jätte avundsjuk på dig. Men du får inte glömma att du är jättesöt okej?
Kram

Ofelia
2007-04-17 - 20:28:08

Tihi, vi kanske borde ha det som en sån där "Dagens grej" att lista vad vi stoppar i oss? Det kan vara rätt kul. ;P

Hoppas du mår lite bättre nu, själv tumlar jag fortfarande runt i en wrestlingmatch med Fröken Ångest. Nåväl, vad är väl en bal...?

Pusspuss!

Amanda
2007-04-17 - 20:29:28

Jag älskar dina kollage!

AmandaB
2007-04-17 - 20:40:07

Härligt kollage!
Hade jag varit du hade jag också hållt mig kvar till kaffemedmvarmmjölkochkanel ;) Det är för gott för att lägga ner.

elin
2007-04-17 - 20:41:10

Hoppas verkligen inte du missforstod mitt förra inlägg i "dumma kommentar-debatten". Och jag ser faktsikt en styrka i dig ska du veta. Du lägger upp bilderna på dig själv i din blogg, du vågar det. Vilket leder till att folk är ärliga och ger dig både komplimanger och dumma kommentarer. Självklart är det senare sjukt onödigt. Jag säger som när jag spelar World of warcraft och det är nån som beter sig som en idiot: det är säkert en skitunge (och trolkogtvis från danmark) :)

Anonym
2007-04-17 - 20:41:12

folk som är elaka på en blogg, de är tragiska...jesus...

Elsa
2007-04-17 - 20:45:34

Jag tycker det var skitbra att du svarade på kommentaren! En sån kommentar ignoreras så lätt men skriven till fel person kan den såra enormt! Man ska inte bara ursäkta allt sånt utan ge det uppmärksamhet!!!
Du är bra!
Kram!

UmmaGumma
2007-04-17 - 20:50:47

Jag förstår verkligen inte hur dåligt självförtroende människor kan ha och klanka ned på andra människor för att tillfredsställa sig själva. Jag hoppas VERKLIGEN att du förstår att det rör sig om personer som förmodligen bara är avundssjuka på dig som skriver dom där kommentarerna? Ta istället åt dig av alla vackra kommentarer och lovord från alla andra bloggare (som faktiskt utgör den största delen) och ignorera resten. Jag har sagt det innan men det kan sägas fler gånger: JAG ÄLSKAR DIN BLOGG. Jag älskar det du skriver om, och jag tycker dina bilder är underbara. DU ser underbar ut oxå, och det jag speciellt tycker om är din kreativitet som du visar upp så j*vla bra. SLUTA ALDRIG MED DET, lova oss alla det!!!
Och du, tack för tårttipset. Det passade mig som handen i handsken med vaniljkrämen eftersom jag inte är så glad i vanlig grädde! Puss och kram på dej tjejen!

Lottis
2007-04-17 - 20:51:17

Bra rutet, tjejen! Det där med dumma kommentarer är bara så jäkla... onödigt. Man kan ju faktiskt tänka lite längre och att det faktiskt sitter en människa bakom bloggen, en människa av kött och blod och med känslor... Jag har i alla år tampats med mitt utseende och dåliga självförtroende. Idag är jag en rätt stark tjej, som tar det mesta med en klackspark, men det är klart, en "spark" är en "spark", och den kan ta ganska illa... allt rinner inte av, och det kommer det aldrig att göra, en del kommer för alltid att stanna i de ärr som blev till när jag var yngre...

Som Ofelia skrev högre upp i kommentarslistan, vi kanske skulle lista vad vi stoppar i oss om dagarna... alltid får man upp ögonen för något...

Ha en bra kväll, tjejen! Kram på dig!

Jeanette
2007-04-17 - 20:59:31

Det sista du skrev i ditt inlägg berörde mig mycket - vissa har inte den där bra mamman , kompisen , sambon. men du har det! Underbart att se! Själv är jag alldeles för lite tacksam för den lyxen... Stå på dig nu! Kram

Sweet Sabine *
2007-04-17 - 21:22:24

Jag hatar när folk skriver elaka kommentarer..
Ta inte åt dig av vad folk säger!

Åsa
2007-04-17 - 21:22:56

Tänk att det finns människor som ödslar sin tid på att skriva elaka kommentarer i folks bloggar. Det är FRIVILLIGT att besöka en blogg.
Sug åt dig av allt snällt som skrivs om dig! Du är en söt tjej med ett fint leende! Hoppas du så småningom ler på fler av dina bilder.
KRAM

Anonym
2007-04-17 - 21:23:25

Tänk att det finns människor som ödslar sin tid på att skriva elaka kommentarer i folks bloggar. Det är FRIVILLIGT att besöka en blogg.
Sug åt dig av allt snällt som skrivs om dig! Du är en söt tjej med ett fint leende! Hoppas du så småningom ler på fler av dina bilder.
KRAM

Åsa
2007-04-17 - 21:24:10

Tänk att det finns människor som ödslar sin tid på att skriva elaka kommentarer i folks bloggar. Det är FRIVILLIGT att besöka en blogg.
Sug åt dig av allt snällt som skrivs om dig! Du är en söt tjej med ett fint leende! Hoppas du så småningom ler på fler av dina bilder.
KRAM

Åsa
2007-04-17 - 21:25:41

Fan! ledsen för samma kommentar x 3..

Ellinor
2007-04-17 - 21:37:23

Hmm sitter här och spanar på min VR, men nej jag ska spara den till resan imorgon.. så jag får ta och läsa lite blogagr istället :)

*S
2007-04-17 - 21:43:37

Hmm... hur "farliga" är caffe latte egentligen...? Jag har blivit smått beroende vid denna underbara dryck nämligen. Läste nånstans att man ska välja lättmjölk i den mån det går (inte alla ställen har det tyvärr) just eftersom det kan vara lite "farligt"... Vet du...?

Felicia
2007-04-17 - 22:02:19

Du lever så hälsosamt, beundransvärt! Oh, nya VR, vilken vardagslyx. Kanske lika bra att prenumerera eftersom jag köper nästan vartenda nummer.
Och BRA att du inte tar åt dig av kommentaren, för det var den inte värd!

KRAM!

Emmelie
2007-04-17 - 22:03:05

Ajajaj, det verkar vara lite väl lite mat.
Se upp för kroppens energisparande! Då kommer kilorna smygande om du börjar äta som vanligt igen..

Sofia
2007-04-17 - 22:08:37

Den där Emelie är nog egentligen fasligt avundsjuk på dig! Något måste det ju vara som får henne att häva ur sig något sådant. Patetiska lilla ynk till människa är vad hon är!
Du är jättevacker Anna!, och jag önskar så att du en dag kan tycka bättre om dig själv, för det är du verkligen värd!!
Det går faktiskt, men det är svårt. Är själv på god väg att faktiskt tycka att jag är ganska snygg emellanåt. Men det är svårt när man blivit mobbad i många år för att man är så ful...

KRAM på dig!

nattis
2007-04-17 - 22:25:54

Jag håller fullständigt med om att den här personen skrev så om dig på grund av avundsjuka. Jag känner till sånt mycket väl...
Anna, du är verkligen vacker. När jag ser dina bilder, ser jag en ung tjej med massor av energi och lyster! Måste säga att jag läst din blogg ett tag och ser dig som en förebild. Du tar verkligen tag i ditt liv.
Jag önskar dig all lycka!
Kram, natti.

nattis
2007-04-17 - 22:29:21

Jag håller fullständigt med om att den här personen skrev så om dig på grund av avundsjuka. Jag känner till sånt mycket väl...
Anna, du är verkligen vacker. När jag ser dina bilder, ser jag en ung tjej med massor av energi och lyster! Måste säga att jag läst din blogg ett tag och ser dig som en förebild. Du tar verkligen tag i ditt liv.
Jag önskar dig all lycka!
Kram, natti.

kristina
2007-04-17 - 22:39:14

Har suttit och läst massa fina kommentarer som du fått. Blir så glad att se att det finns så många snälla och vänliga människor där ute som bryr sig när någon annan får en elak kommentar. Jag har aldrig fått någon elak kommentar än så länge men jag vet att jag skulle bli jätte ledsen om jag fick det. Jag har med superdåligt självförtroende och sedan jag fick barn har jag massa extrakilon, bristningar, hängtuttar, finnar mm men eftersom jag har en liten o ta hand om så känns det inte jobbigt jämt. Jag kan t.o.m gå till stan osminkad med hästsvans och glasögon utan att bry mig. Det kunde jag inte innan. Fast vissa dagar känns det värre. Det jag egentligen skulle skriva var att du kan ju för guds skull inte skippa din goda latte. En latte om dagen gör underverk för humöret. Du gör helt rätt som sparar in på nåt annat godis istället. Vad mycket gott du köpt idag. Ha det bra

Åsa
2007-04-17 - 22:49:43

You go girl! Och du är vacker! Jag kommer fortfarande ihåg kvällen på Bates då jag insåg hur vacker du har blivit!
Kram

Anna
2007-04-17 - 23:56:27

har insett att frukt är gott, allt för mycket som är äckligt. men nyttigt kan va gott också :)

Mickis
2007-04-18 - 08:46:26

Att inte folk har bättrre saker för sig än traka på andra? Jag tycker fresten att du ser himla söt ut!
Gottgottigottgott méd massa frukt!!

Lotta
2007-04-18 - 08:49:21

Jag försökte skrive kommentar till dig igår men blogg.se var mongo som vanligt.

Tror ett tips till dig för att minska vikten med det sista kilot kan vara att äta ordentligare frukost än en atkinsbar och en kopp te, speciellt nu om du tränar.
Ät en talrik havregrynsgröt med lite bär eller en sked sylt och en grov osötad macka eller nåt till.
För då får magen ordentligt med mat, fibrer och energi att orka.
Och frukosten är ju det viktigaste målet.
Kram.

Johanna
2007-04-18 - 17:57:10

Tjena söt! Du är en supergotjej som delar många av mina intressen, bla att hålla sin trivselvikt för att må bra fysiskt och psykiskt. Jag tänkte dela med mig lita av mina supertips till dig!
1. Smoothie är jättebra måltidsersättning! För att få i sig protein (viktigt för ämnesomsättning och för att behålla mukslerna + öka mättnaden) så mixar jag mycket bär, naturell yoghurt, lite mjölk och en skopa proteinpulver jordgubbsmak (för protein, sök på nätet eller köp på hälsokost). Gott! Mycket bra ur viktminskningssynpunkt!

2. Käka mer nötter, ät inte mer än 2 frukter om dan och skippa juicen, även om d står utan socker så består ändå juicen nästan bara av fruktsocker. Inte mycket fibrer= ganska "onödig" energi...

3. Till middag, välj mellan kyckling, nötfärs, lax, skaldjur och knåpa ihop en sallad på dina favoritgrönsaker. Gör dressing på rapsolja och vinäger + kryddor och ringla över, solrosfrön är mumma på oxå!

4. Drick din latte med kanel! Kanelen kryddar ämnesoms..

5. Är lite skeptisk till olika söta barer eftersom de innehåller mkt kalorier i förhållande till lite mat i magen och är ganska söta så de triggar igång sötbehovet! Innehåller mest skit tror jag!

Lycka till och tänk på att det bara är mina egna tips! Du gör ju såklart som du vill vännen!
Ha det gött! Kram

Anna
2007-04-18 - 19:15:10

Johanna: Hej och tack för komplimang , tips och kommentar! mycket "matnyttigt" hihi.
tänkte svara på varje punkt:

1: Jag dricker ju en del smoothies antingen till frukost eller lunch fast jag har aldrig testat med proteinpulver utan brukar ha 1 banan, frysta jordgubbar, lite juice, lite yoghurt, linfrö och psylliumfrön.

2: Jag dricker färskpressad juice som inte är framställda av koncentrat heller...ett glas om dagen kanske. Tyvärr är jag ibland överkänslig mot nötter.

3: Allergisk mot skaldjur och äter helst inte kött. Äter oftast med grönaker på tallriken med vegealternativ o fullkornsprodukter.

4: Dricker endast o utelsutet kaffemedvarmmjölkochKANEL, haha.

5: Jag tycker annars att mitt sötbehov stilar sig med en akins eller nutrilette - det är som en kaka till middag liksom..och jag brukar bli mätt.

...men jag ska kolla in dina tips mer och testa...för uppenbarligen fnkar inte mina alternativ =(

kramar!

linda
2007-04-19 - 09:42:31

gud vad gott med frukt, nu blev jag sugen! :) måste bara fråga, har du smakat aubergine någon gång?


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: