GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Hallen Före & Efter

2013-10-06 | 14:20:22 | Hus/Renovering/Inredning

Ja jag skrev ju tidigare i veckan om min inredningsrastlöshetsklåda och att vi sen vi flyttade in i vårt hus julen 2011 inte gjort någonting med hallen/trapphuset/överhallen.
Om att jag drömt om den gula PIPtapeten och så vidare men då vill jag ha den hela vägen nerifrån och upp men det kräver att vi tar in proffs osv.
Började med att byta gardiner i tv och vardagsrummen.
Så jag bestämde mig väl i torsdags för att måla om hallen nere.
I fredags hämtade jag hem färg.
Nu är hallen färdigmålad, dörren likaså.
Det är inte riktigt färdigt, lite mer "piffing" ska till och speglar skall upp.
Men jag är sååååå nöjd med kulören och Stefan tycker också den är jättefin. Och vilket lyft att måla insidan av ytterdörren vit. Och den där klådan är lite mindre irriterande just nu.
 
När jag väl bestämmer mig och vill ha förändring ja då tar jag tag i saken och gör nåt åt det och undan går det! Stefan hjälpte mig spacka igen lite hål men annars har jag målat allting själv.
Eftersom jag inte gillade hallen riktigt förut så har den ju också använts därefter - mest varit avlastningsplats, blivit stökig, rörig och intetsägande.
Nu kommer den få vara som ett eget rum. Så ofta tycker jag inte man har "storfrämmat" att man måste anpassa denna hall för gäster med massa krokar och skohyllor osv. Vi använder ju källaringången mest och tanken är nu att göra om den mer till "vanlig" entré för alla.
 
Kulören heter Flamenco och är en av Caparols 3Dfärger. Väggarna är måade med Supertäck 7 Väggfärg och dörren med två lager snickerigrund och ett lager Lackfärg V25, allt Caparol eftersom det är det märket jag jobbat med efter mina år i tapet-färgbutik.
Var alltid noga med grunden. Grundar ni med grundfärg på snickerier slipper ni stå och slipa er blodiga och färgen håller bättre.
 
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Art By Tina - Konst & Fashion
2013-10-06 - 15:21:05

Vi har samma färg i vår hall, fantastico!

Helén
2013-10-06 - 16:55:52

Snyggt! Själv så har jag också ett sug efter att göra om. Helst vill jag tapetsera, tapetsera och tapetsera... Den här typen av före och efterbilder är inte bra för min självbehärskning =)

EmelieMaria - träning&annat
2013-10-06 - 17:40:03

Riktigt snyggt! :D Älskar uggletavlan!

Jess
2013-10-07 - 17:55:15

Ja men vad bra det blev! Älskar köksgolvet, ska helt klart försöka ha något liknande den dagen vi skaffar hus.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: