GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

För fan!

2014-05-26 | 10:43:06 | Krönika/Politik/Tankar

 
 
Jag är inte rasist eller emot demokrati MEN , Sverigedemokrater: jag vill verkligen inte veta av er. Jag tycker att era åsikter och intentioner är smutsiga och fula. Tidaholm är en del av Sverige , Sverige är en del av Europa, Europa en del av VÄRLDEN och ingen oavsett hudfärg, etnicitet , kön, sexuell läggning eller religion har mer eller mindre rätt att finnas på denna planet än någon annan. För fan! Skapa kärlek , möjligheter och frihet och insikt över de här osynliga endast på kartor utritade landgränserna istället för hat, inskränkthet och trångsynthet . Vad fan är ni så rädda för? Vad?
Och kom inte och säg att "man inte behöver vara rasist" för att rösta på Sverigedemokraterna, " för de vill så mycket gott för Sverige". De är, har alltid varit och kommer förbli ett främlingsfientligt parti där de flesta av deras så kallade hjärtefrågor ändå alltid bottnar i att de skyller det mesta på just invandrare och med en partiledare som ständigt hittar på egna siffror och uppgifter för att styrka deras politik.
En del kanske inte har läst på och röstar på SD och liknande partier i andra länder av ren okunskap men jag tror de flesta vet exakt, exakt varför de röstar på dessa partier och det är dessa som är de skrämmande.
Och ja jag är rädd, jävligt rädd för vad som komma skall om det fortsätter så här.
Kommentera 6 st

Kommentarer
Anni
2014-05-26 - 11:19:55

Instämmer helt! Lika glädjande som det är att det gick så bra för MP och FI (två partier som jag anser verkligen behövs i dagens samhälle) lika skrämmande är det att så många röstade på SD.
Jag bor utanför Stockholm och jag blev verkligen ledsen när jag såg SD:s valaffischer om att förbjuda det organiserade tiggeriet. Visst är ökningen av tiggare ett tecken på att något är fel i hemländerna, men det är ju något vi kan påverka genom EU. Och då inte genom att slå mot de individer som är så desperata att deras enda utväg är tiggeri utan genom att motarbeta diskriminering i alla länder.

Anni
2014-05-26 - 11:19:55

Instämmer helt! Lika glädjande som det är att det gick så bra för MP och FI (två partier som jag anser verkligen behövs i dagens samhälle) lika skrämmande är det att så många röstade på SD.
Jag bor utanför Stockholm och jag blev verkligen ledsen när jag såg SD:s valaffischer om att förbjuda det organiserade tiggeriet. Visst är ökningen av tiggare ett tecken på att något är fel i hemländerna, men det är ju något vi kan påverka genom EU. Och då inte genom att slå mot de individer som är så desperata att deras enda utväg är tiggeri utan genom att motarbeta diskriminering i alla länder.

Fredrik
2014-05-26 - 11:29:35

Heja Anna!

Jag undrar verkligen hur folk kan resonera om SD som ett rumsrent parti, för bara några år sedan kallade de sig själva nynazister! Det är skrämmande och jag hoppas att den högerextrema vågen dör ut.

Anna J
2014-05-26 - 21:03:54

Bra skrivet!

Elin
2014-05-27 - 17:54:38

Hej Anna,

Jag har läst din blogg i många år nu. Jag har läst dina inlägg då och då om dina politiska åsikter som ligger åt vänstern. Jag håller inte med om dina åsikter alltid och delar inte partival med dig. Men, jag accepterar att du och jag är olika. Jag har uppskattat att läsa din blogg och få ta del av din vardag.

Men idag får jag nog. Du vill nog ha mig som läsare, lika lite som jag vill fortsätta läsa din blogg efter detta inlägg. Jag är Sverigedemokrat, jag är aktiv Sverigedemokrat och invald i min lokalförenings styrelse. Du har rätt jag vet EXAKT vad jag röstar på. Jag är väl påläst på vårt partiprogram och väl medveten om partiets principer. Jag är för alla människors lika värde och anser att de människor som behöver hjälp ska få den hjälp de behöver, oavsett var de kommer ifrån. Jag accepterar och älskar människor för dem de är och baserar inte det på varken hudfärg eller ursprung. Medias bild av partiet är inte sann, men tyvärr så bryr sig många människor inte om att ta reda på sanningen, utan ser aftonbladet som en fakta källa.

Du och jag har olika tankar om invandring. Men vi har samma åsikter om att alla som flyr krig ska få den hjälp de behöver. Både här och i sitt land. Alla som kommer hit är dock inte flyktingar utan kommer för andra anledningar. Där skiljer möjligtvis våra tankar om att alla ska få komma hit. Jag ser inte att det är möjligt att alla ska få komma hit om de inte behöver fly. Vi måste värna om de som bor i Sverige, både de som flyr hit och de som bor här. Vi kan inte hjälpa alla men de vi hjälper bör vi kunna ge en gedigen chans.

Jag vill se ett Sverige som värnar om sina medborgare. Att våra ungdomar och barn får en bra uppväxt med en bra skola. Att våra mor- och farföräldrar ska få leva sina äldredar med värdighet och med bästa vård som krävs. Jag vill att Sverige värnar om kvinnor som män, unga som gamla, nyinflyttad som född i Sverige.

Jag är Sverigedemokrat, jag är för alla människors lika värde och jag är stolt över att kämpa för ett land där alla som bor här har ett värdigt liv.

Elin

Svar: Hej Elin.Tack för din kommentar.

Du har fel här på en punkt , Och det är att jag liksom många andra absolut inte baserar på vår uppfattning, tyckande och tänkande om SD och er politik på grund av Aftonbladet råkat skriva.
Nej jag baserar min uppfattning om SD och er agenda helt och fullt på att varenda kotte jag känner till som röstar på SD allt som oftast uttrycket agressioner och skyller de flesta av dagens samhällsproblem inklusive sina egna på just invandrare.
Invandrare våldtar, snattar, slår kvinnor och tar våra jobb och bidragspengar etc.
Det faktum att er partiledare, andra högt uppsatta inom partiet och aktiva SDmedlemmar också ofta uttycker sig väldigt rasistiskt och främlingsfientligt.
Att många av er verkar ha rötter i nazitiska rörelser och kretsar.
Att er partiledare i debatter, tal och skriftliga ofta hittar på egna siffror som ska styrka "bevis" att invandrare är farliga, kriminella och ett problem.
Jag baserar min åsikt på vad jag själv läst mig till om er.

Men du är nog ärligt den första Sverigedemokrat jag hört uttrycka dig så pass kärleksfullt om allas lika värde. Så jag önskar verkligen att du kan få klättra i ditt parti och sprida den bilden och det budskapet och att det är er sanning som ni står för.
För som det är idag misslyckas ni verkligen kapitalt med att nå ut med det till sådana som oss som ser och hör och läser oss till vad säger och har för politisk plattform.
Om så många av oss ändå har bilden av er som ett främlingsfientligt parti tycker du inte att ni kanske någonstans, om detta nu inte stämmer, faktiskt behöver arbeta rejält på en annan slags framtoning? Istället för att fördumma en stor del av befolkningen att vi inte skulle fatta?

Jag tror och anser att med rätt politik där pengar och skatter satsas rätt, rätt fokus så kan de allra flesta leva ett bra liv i Sverige. Bra skola, vård, omsorg för gammal som ung och att vi kan ta hand om flyktingar och att vi bara mår bra av mer mångfald och kulturer. Mer jämlikhet, bättre miljöpolitik, bra skyddsnät.
Feminism, socialism, ödmjukhet, demokrati.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

A
2014-05-28 - 06:43:56

Så himla bra skrivet, Anna!

Och att sverigedemokrater säger att de är för alla människors lika värde?!?!
Tillåt mig skratta.
Ett parti som jublar när franska Front National (ett uttalat rasistiskt parti) går framåt i EU-valet, och som kallar det för sitt "syster-parti"
Det är bara att läsa deras partiprogram så ser man vad de tycker, och inte är det att alla människor är lika värda.
ASSIMILERING är vad SD eftersträvar. Då och bara då kanske de tycker alla är lika värda, när alla anpassat sig efter deras tycke, efter vad DE tycker "svenska värderingar" och "svensk kultur" är.

Nä, fy för alla otäcka vindar som blåser i Sverige och övriga Europa.

Fram för ett öppet samhälle som välkomnar alla, som ser fördelarna med mångkultur, som låter människor behålla sina rötter, som låter ALLA känna trygghet och frihet.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: