GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Varför varför varför varför alltid denna jävla kroppsfokus?

2012-01-31 | 14:36:24 | Krönika/Politik/Tankar

Blondinbella är på solsemster med en stor lyxbåt.
Ser megahärligt ut.
Häromdagen lade hon upp bikinibilder på sig , glad vacker välmående lycklig.
Underbart!

Men nästan alla kommentarer till det inlägget handlar om hennes vikt.
Ena sidan som hyllar hennes mod att våga visa upp sin kurviga "kvinnliga" icke trådsmala kropp. Andra sidan som tycker hon är fet och ohälsosam och dålig förebild som visar upp bukfetma.
MEGASUCK!
Varför varför varför varför alltid denna jävla kroppsfokus?

Och att utomstående människor ens tar sig rätten att hålla på och kommentera någon annans kropp på det där sättet, som så ofta sker på nätet vare sig personen är smal, spinkig, mullig, tjock, ...varför?
Att man ens kan med att börja skriva att någon är ohälsosam när man inte vet ett piss eller skit om en annans värden som en eventuell hälsoundersökning skulle visa.
Jag förstår inte?

Jag har inte en enda kropssförebild, jag funkar inte så.
Och jag tycker inte man ska ha det heller .
Eller ens dra in kropp, kroppsbyggnad, vikt i ordet förebild överhuvudtaget.

Däremot Psykisk hälsoförebild!


Och säga vad man vill om Blondinbella, men en jävligt bra Psykisk förebild är hon.
En ung kvinna som vågar visa sin kropp och stå för att hon älskar den hur den än ser ut - för det har hon alltid gjort i bloggen oavsett hon väg 50 kg eller 75kg, det är det vi behöver i dagens sjuka idealsamhälle.


Kommentera 21 st

Kommentarer
s p i n d e l t j e j e n
2012-01-31 - 14:49:04

Jag fattar inte hur folk kan sitta och döma andra för hur de ser ut! Oavsett vad det gäller. Sånt gör mig arg och förbannad. Hon är ju skitfin! Strålar av självförtroende och hon är lycklig och glad.

Mia
2012-01-31 - 14:59:03

Håller med om att det är sjukt oartigt. Jävligt obehagligt att läsa faktiskt. Varför måste man uttrycka precis vad man tänker, och dessutom försöka övertyga andra om att man har rätt, när det handlar om någon annans utseende?



Skrev om det här: http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2012/01/31/utseendefixering-anda

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-01-31 - 15:03:38

Mia: Bra skrivet! Både här och på BK! Jag förstår inte ens varför folk är intresserade överhuvudtaget att kommentera det eller varför de synar bilder på det där sättet.

Liksom jag såg bara härliga bilder i sin helhet och drömde mig bort till värmen och sandstrand och en lycklig tjej..varför ens lägga in mer än det.

Usch.

Kashaya
2012-01-31 - 15:24:07

Förstår inte heller det där. Tycker det är helt sjukt att folk sitter och kommenterar andras kroppar på det viset..

Mary
2012-01-31 - 16:05:42

Jag har aldrig förstått mig på det där heller. Alltså att folk tror sig ha en rätt att kommentera andras utseende, vikt och liknande. Som om det är deras sak på något sätt? Vilket det inte är. Jag har själv fått höra så himla mycket skit från folk speciellt när jag var yngre.

Det är en sak att säga det mot ens ansikte, tyvärr har det blivit alldeles för lätt att för folk att kommentera utseende nu på bloggar. Och givetvist allt negativt sägs alltid anonymt. Gaah. Så gammal grej redan, som du sa.

Jag läste typ hälften av de där kommentarerna som det inlägget fick (jag vet jag har inget liv just nu) och jag blev bara så himla ledsen över vad folk säger och gapar till varandra. Hel sjukt!



PS. Bra inlägg ;)

Art By Tina - Konst & Fashion
2012-01-31 - 16:06:50

Man blir ju nästan mörkrädd - konstigt att folk inte vågar lägga upp oredigerade och äkta bilder på sig själva när personer bara är jävliga tillbaka. Tur att mina läsare är snälla. Har en känsla av att du också har fina läsare och inga elaka kroppsmonster.

lollo
2012-01-31 - 16:23:39

Jag vet inte riktigt om hon är en förebild för det är väldigt svårt för andra att göra samma saker som hon gör. Vilken vanlig person skulle kunna åka på en superlyxig kryssning? Det är väl även bra om en förebild är hälsosam. Men jag tycker att man ska vara nöjd med sig själv men det bästa är att vara hälsosam!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-01-31 - 16:29:39

Lollo: Jag är ganska så långt ifrån Blondinbella vad gäller politiska värderingar och livsstil överlag men nu var det ju som sagt den Psykiska Hälsoförebilden jag pratade om och där tycker jag att hon är en 100% bra förebild genom att ständigt visa skriva och tala om vikten att älska sig själv hylla sin egen kropp hur den än ser ut.

Alicia
2012-01-31 - 17:22:40

Det där sa du bra, jag håller med dig..

ANNAWII ♥
2012-01-31 - 18:39:58

Man blir ju lite mörkrädd... Hon visar upp bilder på världens paradis med knallblått hav och vit strand och fokus hamnar på kroppen, inte på hur härligt det ser ut. Så trist!



Själv jämför jag mig inte med någon och bryr mig inte ett jota om hur andra ser ut, det är ju inte viktigt! Det viktiga är hur man är och mår och nog låter det som att Bella mår rätt bra där borta i paradiset!

Pamie
2012-01-31 - 18:55:07

Megasuck! Jag håller med dig. Tycker hon är otroligt fin precis som hon är, tycker att alla är fina och vackra precis som de är skapta. Man får allt hoppas att de flesta växer upp och ifrån avundsjukan. I grund och botten ligger nog de elaka kommentarerna i grund i deras egna dåliga självkänsla. Må man bra i sig själv har och finns det ingen anledning att trycka ner nån. En sund inställning och min filosofi ät, be och älska :-D

Annster
2012-01-31 - 19:07:06

Klart man ska tänka till sin hälsa. Det är aldrig hälsosamt att väga för mycket eller för lite heller. Dagens människor har en osund syn på kort och träning, men jag håller med dig om att det är för mkt synpunkter kring vikt. Man har ju inte rätten att kommentera hur andra väljer att vara och lika lite vet man bakgrunden till det. Bara grejen att någon kommenterar vikten till en bikinibild visar bara hur vikt- utseendefixerat allt är. Det går ju också att säga "ha en underbar semester" eller liknande :/

Hanna - Mode, smycken och min vardag
2012-01-31 - 19:30:42

Tycker det är fruktansvärt illa att hon får ta emot så mycket skit. Antingen är man för smal, för tjock osv. Varför kan man inte bara få vara sig själv.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-01-31 - 19:50:22

Annster: Men det där med vikt och hälsa är ju så fruktansvärt individuellt och vikten säger ju egentligen inte så mycket.

Att andra som inte vet ett dugg hur man mår har för värden osv ändå säger att man är en dålig förebild ohälsosam en hälsofara osv är SJUKT!



Tycker det är helt absurdt att folk ens säger åt en mullig/tjock/nån med nåt trivselkilo att den är en dålig förebild och ohälsosam precis som om man inte har rätt att visa sig.



Att Blondinbella dessutom skulle vara nån förespråkare för att alla msa bli tjocka förstår jag inte heller hur en del vänder det till, det enda är att hon förespråkar är att vara nöjd med den du är oavsett om du går ner eller upp i vikt, älska dig som du är NU.

Emma says style, love & rock and roll.
2012-01-31 - 20:06:45

Det är så fruktansvärt. Varför denna hets?! Sjuuukt. Hon ser ju ut som en helt normalviktig tjej man ser vartsomhelst. Sådär ser vi ju alla ut, mer eller mindre. Jag ska nog lägga ut en till riktig-människa-bikini-bild från min semester som jag just kom hem från!

Maria
2012-01-31 - 20:51:35

Jag förstår inte hur folk orkar engagera sig så mycket i hur andra ser ut, speciellt när det gäller de negativa kommentarerna. Jag vågar slå vad om att de som kommenterat negativa/elaka saker inte är särskilt nöjda med sina egna kroppar.. De borde lägga sin energi på att lära sig att acceptera sig själva istället.

Anonym
2012-01-31 - 21:27:17

Gillar det du skriver. Det är en viktig fråga i vårt samhälle. Vårt ideal är sjukt på många plan, jag förespråkar inte fetma men jag vet att extrem undervikt är mer hälsofarligt än just fetma. Denna typer av häslofrågor borde vara så viktiga att man borde ta upp dem i skolan, men något sådant händer självklart inte.

Sascha - Coffee and Heels
2012-02-01 - 13:01:25

Håller med dig både om utseendehetsen och om Blondinbella, jag tycker att hon är en stark och snygg tjej, med en helt normal kropp (ni som tycker att hon är tjock borde ta en resa till USAs landsbygder och se hur sjuklig övervikt kan se ut) och en toppenbra förebild när det gäller självförtroende!

Cecilia
2012-02-02 - 23:48:17

Att se ut sådär är ABSOLUT inget fel om man vill det även om jag själv personligen aldrig skulle vilja göra det. Skulle inte passa mig.



MEN att lägga på sig från 55 kg upp till 80 (85?) kg på drygt ett år kan ALDRIG vara hälsosamt. Hon skrev själv i höstas att hon gått upp 25 kg, nu ser det dessutom ut att vara lite till så säg 55 - 85 kg på runt ett år. Ser inget hälsosamt med det faktiskt...



Gör du / ni ?

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-02 - 23:54:14

Cecilia: Skulle du tycka det var lika ohälsosamt om låt säga en anorektiker på på 35 kilo gick upp detsamma till att väga 60 kilo?

Och om jag fattat det rätt på det inlägget när Blondinbella lade upp en "som smalast" bild och en nuvarande kroppsbild så hade det gått mer än ett år det är ju flera iaf två år sen hon var med i lets dance och just blev så väldigt smal.



Och jag tycker ALDRIG man ska spekulera i nån annans hälsa överhuvudtaget . Vi vet ingenting om hur hennes kropp mår hur hennes värden osv ser ut jämfört med när hon var nästintill underviktig.

Jag förstår inte varför nån är intresserad av nån annans eventuella hälsoproblem eller ickeproblem eller vikt över huvud taget.

Sara
2012-02-05 - 10:28:38

Otroligt fin och talande bild!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: