GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

det är skillnad på jobb och jobb

2010-09-06 | 13:56:48 | Krönika/Politik/Tankar


Jag  hade nog inte  tänkt skriva så många fler politiska inlägg i denna blogg.
Liksom jag är på det klara med var jag står.
Jag står för vad jag röstar på och jag vet varför jag gör det även om jag inte alltid kan ge knivskarpa svar-på-tal på precis varenda grej om just varför si och så.

Men ja det är valtider och de flesta större bloggare..och små,  verkar vara jätteblå och blogg.se startsida osar också ganska mycket blått så fort det varit och är valtider då det oftast är pro-alliansinlägg och anti-oppositioninlägg som promotas.
Och ja jag är en människa full av åsikter och ibland bubblar det helt enkelt över när det samlats mycket på hög.

Det jag stör mig allra mest på hos Alliansen och deras politik samt dess anhängare är att de framställer att man som människa endast är något värd om man jobbar.
Jobb jobb jobb.
Jobb är meningen med livet får de det att låta som.

Jag tycker att jobb ska vara en del av livet.
Har man lyckan att som jag "få" jobba och kunna ha ett företag med det man älskar och brinner för så blir jobbet en stor del av livet.
Men alla har inte den turen.
ALLA KAN INTE VARA EGENFÖRETAGARE.
Många måste vara anställda.
Många utför jobb som många aldrig ens skulle ta i..så kallade "skitjobb".
I småstäder som den jag bor i är fabriks/brukskulturen stor och lång. De flesta jobbar på fabriksgolvet.
En del trivs säkert skitbra och älskar sitt jobb. Många går dit bara för att de just måste ha ett jobb och en inkomst och de 4 veckorna om somrarna då industrisemstern infaller är heliga.
De får inte gå på pressvisningar, mediasammankomster få goodiebags här och där, bli bjudna på en filmvisning då och då eller gå på galor och äta snittar. Lyxigheter är liksom inte en del av deras jobbdag.

Att läsa se och höra sådana som moderaten Linda Skugge ( ja de flesta moderater och borgare jag nånsin läser nåt om)  håna sådana som är sjukskrivna, för att de är hemma och tar sjukdagar, att de inte orkar gå och jobba när de är sjuka när Linda Skugge aaaaldrig ens skulle tänka sig att sjukskriva sig..ställ dig på ett fabriksgolv då klockan 4.30 på morgonen och se hur mycket du orkar med feber och influensa eller till vilken nytta du är med brutet ben eller magsjuka..eller hur glada dina arbetskamrater blir om du kommer dit och smittar ner.
Det är skillnad på jobb och jobb.
Alla kan inte jobba hemifrån eller sköta sina jobb från mobilen och datorn.
Det är lätt för alla med "roliga" jobb att tycka att andra är lata som går arbetslösa eller att andra jobbar för lite.

Men det måste få finnas mer i livet än jobb. Man måste få vara mer som människa än sin eventuella yrkestitel.
Jag hoppas verkligen att Vänsterpartiet en dag får igenom sin 6timmarsarbetsdag med bibehållen lön.
Vilket i sin tur kan komma att leda till fler i arbete och minskad arbetslöshet.
Kostsamt i början ja, lönsamt i längden.

Likaså blir jag så förbryllad när jag hör borgerliga säga att fler ska starta företag.
Jaha?
Är det verkligen så enkelt?
Nej.
Först ska man ju ha en idé som slår. Sen ska man då helst ha stort startkapital så man har nåt att investera med..och leva på och av.
Sen ska man försöka hålla liv i det där företaget också.
Det är inte så "bara att starta".
Särskilt inte för en arbetslös. Särskilt inte när startaegetbidraget tagits bort eller till stora delar försvunnit.
Kul också att Maud Olofsson nya trygghetsregler för företagare bland annat innebär 7 dagars karens. Kul.

Dessutom har jag nog aldrig stött på en enda RÖDröstande människa som ansett sig för fin för ett jobb..snarare tvärtom, tycker tendensen är att många tror att de inte är värda mer än det de har.
Däremot har jag stött på en rad moderater som alltid tycks vara "mittemellan" två jobb eller att de kallar sig för påvägattbliutbrända så fort de jobbat lite mer en vecka och måste få komma bort en weekend eller två, en skidsemester där och en solsemester där..ja utöver de 4 semesterveckorna om somrarna.

Ganska antifacket och LAS är borgarna också ja..men ja just det, jobb är det som gäller ja. Så ja om facket inte hade funnits..hmm då jobbade man måndag-lördag förr va och hur lång betald semester hade man som "vanlig simpel arbetare"?

Men Ok, en uppmaning till alla med röståldern inne vare sig ni är blå eller röda, gå för fan och rösta den 19 september. Bry er. Ta er tiden att skapa en åsikt. Sätt er in i saker och ting.
Eller så gör ni som jag, går och förhandsröstar redan idag!
Kommentera 163 st

Kommentarer
Natasha
2010-09-06 - 14:28:16

Väldigt bra skrivet!

Bitterfitta
2010-09-06 - 14:50:12

jag är så trött på folk som vrider saker till något negativt, kvotering handlar ju om att det ska bli bättre för kvinnor (och då blir det ju också bättre för familjer....) trött blir man..(särskilt jag som undervisar i ämnet :/ snacka om att slåss mot väderkvarnar...)

Ling-Ling
2010-09-06 - 14:54:44

Tycker mer och mer o dig när du skriver politiska inlägg. För du är så vettig. :)

Det var en krönikor på aftonbladet som skrev om att det bara är folk med "lyxiga" jobb (alltså jobb de älskar, som har att göra med deras intresse och inte sliter ut kroppen) t.ex. Linda Skugge som klagar på arbetslösa ungdomar. Detta var efter att bl.a. Linda Skugge skrivit att svenska ungdomar var lata och ansågs sig för fina för att göra vissa jobb. Tycker också jobb är en del av livet, inte allt, därför motsätter jag mig t.ex. de nya reglerna om att man måste tacka ja till ett jobberbjudande även om det betyder att man måste flytta väldigt långt. Jag menar, rötter, umgänge, kärlek till sin bostadsort, trygghet borde också få spela in.

Jessica
2010-09-06 - 15:01:34

Men bara för att man har ett "skitjobb" och inte tycker om sitt jobb ska man inte kunna sjukskriva sig hit och dit. Eller kunna få en massa bidrag för att man "inte kan jobba". Den röda sidan vill ju bara ge en massa bidrag. Hur många som helst som går hemma kan egentligen jobba. Men orkar inte/vill in, lathet eller bara för att dom har ett "skitjobb". detta stör mig. Och jag kommer rösta blått dom vill att människor som kan jobba ska jobba. Och jag tror att människor som jobbar får ut mer än att bara gå hemma och får bidrag. Ett jobb ger mer än pengar. Det ska ge utveckling och sociala kontakter, det ska vara kul. Har man inte det borde man byta jobb. Det är min tanke. Är säkert lullig som tusan då jag aldrig kommenterar politiska blogginlägg.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-06 - 15:06:06

Jessica: nej de rödgröna vill inte bara ge en massa bidrag, men bidrag måste finnas som skyddsnät för de som på ett eller annat sätt hamnar utanför.Självklart finns det dom som missbrukar systemet, som hittar vägar att "slippa" jobba men dom kommer alltid kunna göra oavsett vilken regering vi har precis som det finns sådana som alltid klarar sig undan straff eller böter eller annat.

Bara för det finns vissa rötägg tycker jag inte det ska drabba en större massa som behöver skyddsnätet.och jag förstår fortfarande inte hur en del tror att man är rik på bidrag??

Har ni gått på bidrag överhuvudtaget?Jag tror de allra flesta vill jobba framför att bara gå hemma och drälla men det är inte det saken gäller. Det handlkar om att det måste finnas skyddsnät och att man inte är mindre värd som människa för att man på ett eller annat sätt inte jobbar.Och alla kan inte bara byta jobb om de inte är nöjda med jobbet de har..man är beroende av att ha jobb, då får man ofta ta vad som finns..fannns det alltid och så enkelt att bara byta jobb, då skulle vi väl inte ha nån direkt arbetslöshet att snacka om.

Camilla
2010-09-06 - 15:13:06

Jag kan faktiskt inte göra något annat än instämma och jag gillar att du skriver som du gör!

johanna
2010-09-06 - 15:14:52

Gud vad bra skrivet!!! Håller fullständigt med.

Maria
2010-09-06 - 15:21:31

Jag ska rösta på alliansen och det står jag för till 100 %. Men jag respekterar dina åsikter och säger inte att de är fel. Jag tror helt enkelt att vi som röstar på alliansen har en hel del fördomar mot de rödgröna lika så som de som röstar på de rödgröna har många gånger lika många fördomar mot alliansen. Men det är väl så det är hela tiden, när man gillar något så promotar man just det och försöker få människor över på sin sida? Politiken är inte ett dugg annorlunda på den fronten. Sedan tycker jag att det går till överdrift när människor hånar andra för deras politiska åsikter... sådant gillar jag inte alls. Så jag säger så här: Du får rösta på ditt så röstar jag på mitt! =) Så får vi alla hålla tummarna för att vår egna röst ska dra det längsta strået den 19e september.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-06 - 15:23:57

Maria: Härlig kommentar.

Och ja absolut det finns båda sorter i båda läger.Och jag är ju i sig glad att det finns olika partier också annars hade ju inget gått framåt, ingen debatt funnits.Bästa vore om man kunde arbeta mer över gränserna..särsklt för att mota bort partier som t ex SD.kram

Maria
2010-09-06 - 15:24:32

Förresten, det där när jag skrev att människor hånar andra för deras politiska åsikter syftade jag på det du skrev om bland annat Linda Skugge, vet att hon gärna tar till det sättet mot människor som inte röstar eller tänker som henne. Tyvärr. Just därför jag inte läser hennes blogg =) Och mycket hellre läser din! Fastän att vi röstar helt olika =)

irma
2010-09-06 - 15:47:41

bra skrivet! håller fullständigt med dig...

Jennifer
2010-09-06 - 15:51:37

sv: ja men visst är det? :) Vill ha typ allt!Väldigt bra skrivet och jag håller med :)

sandralove
2010-09-06 - 15:57:30

Håller med dig fullständigt! Mycket bra skrivit!

Kram

Matilda
2010-09-06 - 16:04:00

Om man ändå var så säker på sitt val... suck och stön. Hur ska jag, men världens största beslutsångest, kunna bestämma mig?!

sandralove
2010-09-06 - 16:08:32

Tack söta! Det ska jag absolut göra!

Kram

Cissi
2010-09-06 - 16:10:17

Heja heja! Varför inte skriva mer om politik? Jag är inte speciellt insatt men väldigt väldigt röd. Det är svart i blicken på mig när någon försöker tala gott för moderaterna... Känns som dom förvränger det dom egentligen gör. För att få med sig fler... Jag gillar inte egoister. Fysatan... Och förresten, jag blir 18 snart (2 veckor efter valet, typiskt va?) så jag är ung men har alltid tagit det som en svenne-självklarthet att vara vänster och vilja dela med sig av det man har. Det är ju därför Sverige är där vi är idag, ska vi förstöra det och gå tillbaka till klasskillnaderna eller? När någon säger att de är höger blir jag lika förvånad varje gång...

Hayley
2010-09-06 - 16:29:00

HEJA ANNA! Så sjukt bra skrivet!

Jag själv är inte jätte politiskt insatt men jag röstar alltid. Jag har min röst och självklart ska jag använda den.Jag har redan förtidsröstat och jag hoppas att det blir lite vettigare denna gång. Dock så blir det nog inte så, de blå kommer vinna.. tyvärr.Men tack för denna underbara läsning. Sjukt välskrivet och väl formulerat.. Tack Anna för att du finns.. tack för inspirationen!

sara
2010-09-06 - 16:36:42

jag tycker att det är bra att fler och fler skriver och säger vilka de ska rösta på. för några generationer sedan var det sådant hysch hysch om vilket parti man röstar på, varför? nej visa att du ska rösta, för det är faktiskt en sak som är väldigt bra med sverige är att vi har rösträtt, alla få vi säga vad vi vill. så jag uppmanar alla till att rösta, rösta hellre blankt än inte rösta alls.

Petra
2010-09-06 - 16:59:49

Ännu ett strålande inlägg signerat Pyttis. Du är så smart och fin och härlig och bra!Och jag håller verkligen med dig; det viktigaste är helt klart ATT man rösta (självklart gärna efter att man läst på lite..) och inte nödvändigtvis på VAD. Även om jag, liksom du, gärna hade sett ett regeringsbyte.. =)

jessica
2010-09-06 - 17:02:33

jag vet varken om jag är röd eller blå (om man kunde vara lila skulle jag nog vilja vara det, tur för mig att jag bara är 17), men jag tycker politik är jäkligt kul och att du borde skriva mer om det :)Eva
2010-09-06 - 17:05:03

Mkt bra skrivet! :)

Det finns ju säkert dom som utnyttjar systemet också, men inte alla gör det. De är t ex inte lätt att jobba med ett fysisk ansträngande jobb om man har magsjuka, ett brutet ben eller hög feber.Ett ex: Jag ska operera min hand på fredag. Kommer bli sjukskriven några veckor eftersom det är så mkt lyft i mitt arbete och jag får ju inte anstränga handen under flera veckor. Men om jag haft ett "lätt" jobb, eller typ ett kontorsjobb så hade sjukskrivningstiden blivit kortare. Jag sjukskriver mig alltså inte i flera veckor för att jag tycker det är kul! Jag tycker om mitt jobb och skulle mkt hellre jobba än få bidrag för dom veckorna.

J
2010-09-06 - 17:17:52

skulle aldrig kunnat säga det bättre själv!!!

Emma Roodla - foto
2010-09-06 - 17:28:06

tackar :)!

Camilla
2010-09-06 - 17:32:07

WORD! Kunde inte sagt det bättre själv :)

Annster
2010-09-06 - 17:53:08

Jag älskar dig, haha får man säga så :p

Kunde inte hålla med dig mera, i precis allting.Kan erkänna att jag aldrig röstat tidigare, inte för att jag är lat. Det har endast handlat om okunskap, jag fattar ingenting. Vet inte vad partierna står för och av det lilla jag vet så är delar av varje ok, men inget är fullständigt. Hela min familj är socar, alla jobbar, har utbildning och lever någolunda men har absolut inga fina i kanten jobb på det sättet. Min morfar har däremot haft ett jävligt bra jobb, han är sjukt allmänbildad och endå har han alltid varit soce för han värnar om jämställdhet och att andra ska ha det bra. Själv vet jag att moderaterna är det värsta skit som finns, min mormor gråter så fort jag nämner skiten.Människor är så jävla hjärntvättade idag, man tänker bara jobb och lata människor som ska bidra. Människor är egoistiska och vägrar dela med sig av skatten till de som har det sämre, men sedan klagas det både på samhälle och annat när man själv ligger i klistret. Man ska nog tänka att man gör en god gärning för andra som verkligen behöver det med skatten och att man även gör det för sig själv om något händer vad gäller både arbetslöshet, sjukvård, skola etc etc etc...allt kostar och därmed hela grejen med skatten.Det blå är mer ute efter att ta från det fattiga och ge till det rika. Mina morfäldrar har det sämre, dom äter kattskit till lunch på sitt ålderdomhem och jag skulle aldrig enns röra den maten. De betalar över 300 spänn per dag för mat och 12 000 i hyra för två små enrummare på morfars någolunda pension pga hans förra bra jobb, hade de inte varit för honom hade mormor gått under.Man målar alltid upp ungdomar som lata, då tror alla att det är så. Jag har varit där själv många gånger, som jobbsökande och är även idag (igen) och det är ett helvete. Kommuner och försäkringskassor som beter sig som skit och ställer till det fast man gör som man ska. Hur motiverad till livet blir man då, när man snudd på hamnar på gatan. Det handlar inte heller om lathet, det handlar om tillgänligheten, att jobben räcker inte till alla. Man kan inte tro att man kan skaffa 40 barn och hjälpa andra från utlandet och sen tro att alla jobben räcker till det redan idag överbefolkade samhället, tyvärr! Sen snackar man om nyskapande av jobb, men även där finns det ju en gräns för hur mycket man kan skapa.Dom gjorde en debatt om en gammal farbror som bodde själv i villa och socarna skulle göra så det blev mer kostsamt för honom, men stackars lilla farbror tänker jag då. Vad är bäst, att han lever kvar i sin feta villa? Eller att han som ensamstånde skaffar sig en normal standard efter sina behov och tar en lägenhet, så det sämre också kan ha mat för dagen?Ursäkta den långa kommentaren, men just det blå är något jag går igång på. Det är dagens nynazister, heja det rika, bort med det fattiga och har du en hjärntumör så är det bara att jobba din lata jävel. Så fungerar det! Eller sök jobb sin lata jävel för annars får du avslag på pengarna, så gör man det och endå kommer något skitsnack om man man hittat på allt eller att man kanske inte bor där man bor för att få pengar till hyran. HAHHAHAHAHA...människor är idioter!Puss på dig :)

Sara
2010-09-06 - 18:06:45

Fantastiskt bra och viktigt inlägg! Du skriver så himlans klokt.

För mig handlar det här valet om grundläggande människosyn, hur man ser på sig själv och andra.

Med risk för att låta både högtravande och klyschig; precis som en buffelhjord aldrig är snabbare än sin långsammaste individ tror jag inte att ett samhälle är starkare än sin mest utsatta individ. Jag vill inte slåss för mig själv, för att jag ska ha mest, jag vill att mina medmänniskor ska må bra, att vi tillsammans ska vara starka och dra åt samma håll.

Jag tänker rösta rödgrönt i år, och jag hoppas många andra tänker till och gör detsamma!

(F'låt för världens längsta kommentar, ville egentligen bara säga Heja Dig!)

Malin W
2010-09-06 - 18:10:36

Heja, heja!

Jag blir så glad när jag läser ett vänster-inlägg från en blogg som inte är en renodlad politikblogg. Det behövs mer sånt!

ellinor
2010-09-06 - 18:16:19

så jäkla sant! Klart som fan att man kan jobba när man är sjuk om man styr sina egna tider och har ett stillasittande jobb. Man kan jobba igen senare, ta hem jobb och jobba med lite feber, man kan jobba hemma utan feber men med sjuka barn OM man har ett sånt jobb. Men det går INTE om man jobbar som undersköterska, fabriksanställd eller på ica.

Sussi
2010-09-06 - 18:28:14

Bra skrivet! =D

Angelica
2010-09-06 - 18:50:29

Så jävla bra skrivet! Håller med om vartenda ord och jag blev nästan ännu rödare än vad jag redan är ;) Nej, men seriöst, jättebra! :)

Malin
2010-09-06 - 18:57:15

Riktigt bra skrivet! Jag förstår inte heller vart alla blåingar kommer ifrån. De allra flesta jag känner röstar nog rött, för mig känns det som en sundare människosyn. Det spelar ingen roll om jag är fattig eller rik, det är just det här skyddsnätet som du pratar om som jag tycker är så viktigt! Att man ska ta hand om sina medmänniskor, inte bara tänka på sig själv.

Isabell
2010-09-06 - 18:58:52

Så jäkla bra! Det du skriver ringar in precis vad jag också tänker. Du är grym! Kram

pimpXprincess
2010-09-06 - 19:05:24

Jag tycker att det är så synd att det är så många som inte är insatta och skiter i att rösta :/ Här röstar jag stenhårt på Vänsterpartiet!

Jennie
2010-09-06 - 19:34:07

jag är redan trött på allt med val och röstning.SV ; det gör jag också!

leopardia
2010-09-06 - 20:01:53

Jag hann tom springa iväg och rösta idag. Så ivrig var jag över att få byta regering ;)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-06 - 20:19:04

Isabell: tack gumman för de fina orden! kram!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-06 - 20:25:06

MalinW: Det gör mig glad att du uppskattade inlägget! kram!

Annsofi
2010-09-06 - 20:55:45

Bra "rutet" Anna! Jag är en flitig bloggbesökare men en usel kommenterare - men ibland går inte fingrarna att hålla i styr. Håller med i allt du skriver och tycker du förtjänar en stor puff och klapp i ryggen för att du får ned i skrivet ord precis hur jag känner och tycker. Bloggosfären behöver helt klart lite mer röd färg.

Malin
2010-09-06 - 20:58:36

Mycket, mycket bra inlägg! Hade jag fått rösta (fyller år i december, vilket jag är lite småarg över) hade jag helt klart röstat rött. Förstår inte alliansens tankar om att sätta individen först när vi alla behöver varandra för att fungera överhuvudtaget, både som människor och som stat. Jag blir så trött på egoismen som håller på att utvecklas mer och mer vad det verkar.

Anna
2010-09-06 - 22:07:30

Heja heja! så sant så sant! Blir så förbannad av kristedemokraternas valslogan, att alla människor är lika värda och värda lika bra liv, så är de medlemmar i alliansen! Detta är bara en ologisk bullshitfjäsksak som alliansen säger! fram för rödgrönt! woho! (du behövs i blogg(stockholms)världen.

A
2010-09-06 - 22:40:44

Underbart Anna!!! Så skönt att kunna läsa ett politiskt inlägg utan att bli förbannad. Att bara kunna nicka för mig själv och hålla med! :)

För mig finns bara ett alternativ den 19 september; V!

Frida
2010-09-06 - 22:52:27

Fasen vad bra skrivet Anna! Du satte ord på mina tankar. Jag hoppas hoppas hoppas att det blir regeringsbyte i år!

Hampus
2010-09-06 - 23:21:23

Det är ju meningen med borgarpolitiken att det ska synas vilka som har pengar att starta eget företag med. Har man pengar är man ju lite smartare, lite mer värd./Herr Reinfeldt..

Karoline
2010-09-06 - 23:32:06

Oh, jättebra inlägg! :') får jag länka det från min?

PS: Feministisk Intiativ vill också ha 6 timmars arbetsdagar!

P
2010-09-06 - 23:42:41

Well said!

Mycket snack och lite verkstad tycker jag är borgarnas melodi, så länge de själva inte behöver jobba ordentligt så låter det så...Men jag skulle vilja se dem ligga på sjukhus med snoriga undersköterskor och sjuksköterskor som tar hand om dem...då kanske de förstår att det finns något som kallas sjukskrivning och att det inte är något man gör för skojs skull direkt!Nää hoppas nu att de rödgröna vinner så det blir lite människovärde i politiken igen!Ha de gott!

Sandra
2010-09-07 - 00:53:25

MEGABRA skrivet bruden!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 09:50:30

Karoline:ja F! har många av V's partipunkter i deras partiprogram..inte så konstigt med tanke på t x Gudrun.

Och jag stödjer F! men tyvärr så är de ju inte tillräckligt stora för att klara sig in i riksdagen och då lägger jag helst min röst på V som tillhör oppositionen som ändå har en chans att klå borgarna. En röst på F! i det läget skulle kännas som en röst på att de blå får bibehålla makten.

Erika
2010-09-07 - 10:06:42

Bra sagt och bra skrivet!! Håller med dig på många många punkter och hoppas att det finns många mer som tänker som du!

Ida
2010-09-07 - 10:13:47

I hear you girl! Jag håller med dig! Var är jämställdheten i deras politik? Kram!

MaryCaroline
2010-09-07 - 10:14:59

Fan vilket bra inlägg! Det här gillade jag. Du har så rätt i allt det du skriver. Tror dessutom också att många som röstar blått inte är tillräckligt insatta och blir mer eller mindre lurade när de röstar på dem. Många snackar om att "var är de röda?", men jag säger snarare "var är de blå?". Nästan alla jag känner och nästan alla jag har kontakt med är röda. Det är skitsnack att de flesta är borgare. Blir faktiskt ganska trött på alliansens (och dess anhängares) snack om jobb. Det är faktiskt inte så jävla lätt. Själv är jag högskoleutbildad, men inte fan får jag ett jobb för det, oavsett vad jag söker. Jobb i min bransch, städjobb, fabriksjobb. Ingen vill anställa! Dessutom KAN alla inte starta eget och alla KAN inte jobba. Jobbfrågan är viktig, men alliansens politik hjälper inte i jobbfrågan, de vill satsa pengar på sådant som är onödigt eller som faktiskt inte hjälper. Man kan ju inte tvinga företagen att anställa eller ta emot praktikanter eller lärlingar, för att ta några exempel. Nej, de blå har väldigt mycket jag är emot, inte bara jobbfrågorna. Aja, man kan fortsätta skriva om det här i all evighet, så det är nog bäst jag slutar nu, hehe. Jag röstar i alla fall rött och hoppas på regeringsbyte!

heebs
2010-09-07 - 10:30:30

Så ska det låta. jag har också varit förbannad på hur jävla blå blogg.se är...känns som att de flesta anser det vara i modet pga vissa bloggare! BARF! Kul att se någon som du artikulera ett ställningstagance på ett sätt som känns jävligt genuint. Fantastisk text!Jimmy
2010-09-07 - 10:33:04

Självklart är det skillnad på jobb och jobb, sen vad som är ett "bra" jobb och vad som är ett "skitjobb" är nog väldigt mycket en åsiktsfråga. Jag skulle själv aldrig ALDRIG vilja arbeta som politiker eller som VD i ett större företag, skulle hellre inte vilja jobba som sjuksköterska eller läkare men det är ju självklart bara vad jag själv är intresserad av. Det finns dock många människor som har ett jobb som de inte är helt nöjda med MEN det står ändå i deras händer och satsa på annat, det finns ingen som säger att du måste jobba kvar på samma ställe. Det finns utbildningar, du kan flytta, byta företag, starta eget. Det finns många sätt att förändra sin situation utan att för den skulle irriteras sig på andra som till synes har det "mycket bättre än mig". Jag kommer från en längre medelklass med en förtidspensionärad mamma och en pappa som var med om en konkurs på sitt förra arbeta och som numera arbetar med sjuktransporter och taxi (och älskar det). Själv har jag satsat och arbetat för att nå mina mål, ingen har serverat något på silverfat utan det är en målmedvetenhet och en ansträngning att nå dit jag här idag.Såg ett inlägg här tidigare om kvotering och jag bara känner att jag måste framföra den åsikt som jag har i det ämnet. Kvotering i sig tycker jag egentligen aldrig ska förekomma och anledningen till det är att företag såväl privata som offentliga är i grunden vinstdrivande företag och varför skulle de då välja att satsa på en person som har en sämre möjlighet att utföra jobbet än någon annan. Däremot är det självklart att både kvinnor och män ska ha samma möjlighet till jobb så länge de har samma förutsättningar så blir detta också självklart.Kvoteringar till utbildningar förekommer också och även här tycker jag det definivt är av ondo. Av vilken anledning ska mindre grupper kvoteras in för att uppfylla en blandning när personer som eventuellt är bättre lämpade inte får komma in pga av just det kvoteringen.Jag arbetar inom ett IT företag och vi har ungefär 50/50 i kvinnor och män inom företaget utan att för den skull ha kvoterat in dem, företaget har däremot tagit in de personer som är bäst lämpade och som tillför företaget något.En sista punkt, i nära på alla fall när man pratar om kvotering så är det kvinnor som ska kvoteras in eftersom de inte annars kommer in. Av vilken anledning ska inte män kunna kvoteras in? Inom många områden så är det en övervikt av kvinnor och alltså borde det finnas kvotering av män i dessa fall eller? Kvotering, om det överhuvudtaget ska finnas, så ska det alltså enbart utföras tills det är 50/50 i fördelning mellan de grupper man vill kvotera. Så fort det är minsta skillnad oavsett håll så ska alltså den minoritetsgruppen kvoteras in OAVSETT om det är kvinnor, män, invandrare eller svenskar...Tack för ordet

Sabina
2010-09-07 - 10:34:54

Bra skrivet! håller fullständigt med. Jag länkade till detta inlägg i min blogg, tycker att fler borde läsa det du skrivit :)Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 10:40:50

Jimmy: Jag tack för din välskrivna kommentar.Det vore sannerligen en önskvärd situation där det vore så enkelt för alla som inte trivs på sina jobb att bara helt och lätt byta jobb. Men så funkar det ju tyvärr inte, i så fall skulle vi nog inte ha nån arbetslöshet att tala om över huvudtaget.

Starta egna företag är heller inget man bara kan göra så där om man inte har en väldans massa sparat kapital att kunna investera i det företaget och leva av under den tid det tar att eventuellt få företaget att rulla, innan pengar kommer in. Många gånger kan det ta år för ett företag att ens se nån vinst att prata om.Kvoteringar är en delad fråga även för mig då jag verkligen vill att varje individ ska få jobb o utbildning baserat på egen kompetens och inget annat..men tyvärr ser ju inte verkligheten ut så där heller.

Nikoninan
2010-09-07 - 10:47:06

Jag håller med dig, de blåa har förstört väldigt mycket under sin mandatperiod så jag hoppas verkligen att de rödgröna får tillbaka makten!

R
2010-09-07 - 11:25:44

Jättebra Pyttis, nu gillar jag dig ännu mer! Jättebra skrivet verkligen och det är viktigt att andra får upp ögonen för detta, jag ska verkligen ge mig ut och rösta den 19:e (möjligtvis innan).Allt bra med dig?

Kram

Liza Ellisson
2010-09-07 - 11:33:44

Faaan vilket bra inlägg.

Håller med helt och hållet!!!

Hoppas på regeringsbyte!

Karin
2010-09-07 - 11:48:11

Fantastiskt bra skrivet! Du är så klok :)

anna
2010-09-07 - 11:54:15

Bra inlägg!Jag tycker att de blåa har gjort massa bra förändringar, mycket fler positiva än negativa, så som t.ex. att det är enklare att komma in på univeristet om man inte gått via komkux..Visst, de rödgröna har väl också en helt okej politik, kanske t.o.m. bättre, men jag tycker att det är för många som utnyttjar deras bidragspolitik, andra chansen och allt det där för att det ska fungera i verkligheten.

LORISSALOVEBOMB
2010-09-07 - 11:56:15

Självklart ska jag rösta, jag har länge vetat på vad också!Du är förresten så himla söt att jag smälter..

Cissi
2010-09-07 - 12:01:24

Självklart ska jag rösta :D

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 12:02:00

Anna: kul att du gillade mitt inlägg även om vi verkar stå olika politiskt sett..?ja det finns de som utnyttjar bidragssystemen absolut och det är jag inte nånstans för men jag tror att de som lyckas utnyttja systemet lyckas göra det oavsett röd eller blå regering..och då tycker jag det är fel att de rötägg som utnyttjar ska drabba en större del som är i verkligt behov av bidragen.

Ida
2010-09-07 - 12:06:47

Även om alla inte kan vara egna företagare, tycker jag absolut att det ska vara enkelt och att man stöttar egna företagare såsom alliansen försöker pusha för. Startar man egna företag så kan man anställa flera. Vilket är en stor fördel förenkla för de som vill starta företag!Sen ska det absolut löna sig att arbeta, enligt min åsikt.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 12:11:07

Ida: Det är ju få företagare som kan starta företag utan hjälp. Och är du arbetslös och inte heller kan få startaegetbidrag blir det än svårare.

Sen är vi ju många med enskilda firmor som heller inte har nåt behov av att anställa någon.

Först ska ju företaget vara lönsamt för dig själv.Jag tycker också att arbete ska löna sig men det måste finnas ett socialt skyddsnät för de som hamnar utanför arbetsmarknanden på ett eller annat sätt utan att dessa människor sedan får stämpeln som parasiter på sig.

Jag tror faktiskt de allra flesta vill jobba på ett eller annat sätt, sen att det finns de som absolut inte vill och utnyttjar bidrag och system ja det tror jag alltid kommer finnas oavsett om regeringen är blå eller röd precis somd et alltid kommer finnas kriminella.

Gaymasen
2010-09-07 - 12:14:35

Håller helt och hållet med.Annars ska man inte heller klaga på hur Sverige styrs. :)

Anne & Jenni
2010-09-07 - 12:46:02

Bra skrivet!

Vet faktiskt inte vad vi ska rösta på :/ FAN, har inte så stor koll på nånting!! :(

Alex
2010-09-07 - 13:21:01

Politik är inte svart eller vitt, båda blocken vill bevara den svenska välfärden, tillvägagånssätten är dock olika. Välfärd kostar, sjukhus, skola, pensioner kostar pengar. Hur får staten in dessa pengar? Jo genom att minska kostnader och öka inkomsterna. Genom att minska inkomstskatten och arbetsgivaravgifterna ökar man möjligheterna för fler jobb. Fler i arbete och mindre bidrag= mer skatteintäkter och mindre kostnader=mer pengar till sjukskrivna som behöver statens stöd och välfärden. Innan alliansen tog över så lönade det sig inte för en låginkomsttagare att arbeta utan han/hon tjänade mer på A-kassa, samma låginkomsttagare har nu mer pengar ut i månaden pga. skattelättnader. Sen att sjuka blivit drabbade är inte alliansens avsikt, beslut tas av handläggare på f-kassan och nya regler kan misstolkas i starten, resurser har tilldelats för att förtydliga riktlinjer. Sen måste man kunna tänka lite kritiskt också. Journalister och massmedia är till 70 % röda och det förklarar en del hur artiklar vinklas till rödas fördel och alliansens nackdel. Kritik riktas väldigt sällan till de röda ledarna. Reinfeldt fick avskeda kulturministern för att hon inte betalat tv-licens, sossarna röstar fram Mona som partiledare, samma Mona som köpte toblerone och andra privata saker på företagskortet och för skattebetalarnas pengar. Lars Ohly är en lika stor hycklare som vill förbjuda friskolor, trots att hans dotter går i en sådan. Lars Ohly beklagade också efter att han sålde sin bostadsrätt med vinst nyligen att det blev vinst, Ohly skulle kunnat sälja sin bostadsrätt med förlust om han velat men det är ok att tjäna pengar så länge det är han som gör det. Det är så lätt i valtider att gå ut och lova pengar hit och dit men allt kostar, hur ska en 6 timmars arbetsdag finansiera dom allt fler pensionerna som ska betalas ut? När det gäller den feministiska biten så förstår jag inte varför dem rödgröna vill ta bort RUT avdraget som skapat så många arbetstillfällen för just kvinnor, men vill behålla ROT avdraget som gynnar hantverkare och då framförallt män.. Inte spec.feministiskt tycker jag! Men det är kanske skillnad på jobb och jobb som du skriver Anna, det är inte fint nog med kvinnodominerande yrken och då ska det inte stödjas enligt rödgrön linje. Precis som kvinnodominerande yrken inom den offentliga sektorn i åratal blivit lågavlönade, under rött styre. Alliansen har tagit Sverige genom den globala krisen på ett riktigt bra sätt och framtiden ser ljus ut. Varför ändra riktning? Kul med politiskt inlägg Anna! Din blogg är som gott och blandat, lite av varje och det uppskattas :)

Louise
2010-09-07 - 13:22:48

Självklart ska jag gå och rösta :) Jag vet inte riktigt vad jag ska rösta på, men vet vilket block iaf :)

Maria
2010-09-07 - 13:26:27

Äntligen någon bloggare som verkligen står för sina åsikter inom politiken! Och ja du har HELT rätt! Jag har en mamma som fått det sämre sedan alliansen kom vilket beror på att mamma INTE kan jobba och jag tycker inte man ska behöva straffas för att man inte kan jobba av olika själ. Men alliansen drar alla över en kant och tror att alla människor som inte jobbar bara är lata. Jag blir så förbannad på Fredrik då han aldrig kan ge klara besked om vad dom ska göra för att förbättra. Medans alla svarar rakt på frågorn lindar han in svaret och i slutändan har han bara babblat en massa och undvikit frågan! Nä nu är jag less på dem. Nu ska röda in och rädda sverige från att bli ett rikmansland och ett fattilapps land utan något in between! USCH!

Lisette
2010-09-07 - 13:29:38

den här texten är som..matematik för mig. jag kan ingenting om politik och det är första gången jag ska få rösta...ha, roligt att alla säger till en när dom hör att det är första gången man ska rösta är "vad fint! vår framtid är i dina händer!" - va?! nej för helvete..det ansvaret vill jag inte ha. jag vet inte ens ett skit. även om jag försöker lära mig så vet jag inte så mycket än. känns som jag kommer blunda medans jag kryssar i något bara.dessutom känns det som alla parti ligger på barnnivå när dom gör reklam för sig själv.

ILoveMandy
2010-09-07 - 13:35:47

Du är så JÄVLA vettig och det har jag alltid älskat med dig. Ser upp till dig lika mycket idag som när jag var lite nyare i bloggosfären.Jag hoppade upp och ner när jag fick mitt röstkort - klart man röstar! Det blir rödgrönt för mig. Utan tvekan. Stolt förstagångsröstare, haha. Puss.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 13:46:44

Alex: Har du själv gått på bidrag och haft ett bra liv på bidrag?

För det första måste man ha haft en stadig inkomst innan man blir arbetslös för att få den "högsta" ersättningen och även med de rödgröna var det regler även om dessa regler inte ställde så många utanför samhället som de blåas regler gör.

Man blir inte rik på bidrag.

Och får man bra bidragsersättningar har man ändå nånstans betalat in till dom själv genom skatter och akassa och jobbat sig ihop till den.Men de allra flesta är inte i närheten av sin ursprungliga lön när de går på akassa.

De flesta vill jobba förutom ett antal som väl hellre går hemma och gör ingenting men den inställningen tror jag definitivt inte ändras vilken regering som än sitter.

Därför tycker jag det är fel att den stora massan som vill jobba men på ett eller annat sät inte kan eller får jobba ska drabbas på grund av de få rötägg som utnyttjar systemet och som blir till en mall för hur borgerliga ser på bidragstagare.Var finns siffrans underlag på att media är röd? När faktum är att den mesta press vi har idag är borgerligt ägd?Jag tycker inte det är hyckleri av Ohly då det väl ändå är dotterns val att gå där och så länge friskolealternativet finns så kommer de ha elever. Dottern hade ju knappast inte inte gått i skolan om inte friksolor hade funnits.Sen håller jag inte inte med det parti jag röstar på i varenda fråga.Jag tycker en del grejer Mona gjort varit fel ja men jag tycker en toblerone hit eller dit kan kvitta eller ett blöjpaket för en stressad småbarnsmamma oavsett hon är blå eller röd.Jag förstår heller inte varför ni borgare jämt drar upp att röda tjänar pengar och att det går emot deras politik??

Aldrig har det väl varit fult att tjäna pengar enligt en röd men det handlar ju om mer vad man då tycker man ska bidra med när man tjänar mycket pengar. Tycker det var helt sjukt när det debatterades att Göran P svek sina ideal när han köpte sig en herrgård för pengar han själv tjänat ihop.Jag tror att på sikt blir 6timmars arbetsdag lönsamt..Kostsamt jajamänsan i början men på sikt.

Man kan få in ett helt arbetsskift till t ill exempel = fler som får jobb = fler betalar skatt= mer inkomster.

Dessutom gladare arbetare = mindre risk för utbrändhet och sjukdomar.Också mindre kostnader.Det är kul att du uppskattar min blogg Alex och jag uppskattar också kommentarer som dina välskrivna och bra med motargument samtidigt på trevlig nivå.

Det är ju bra att ha olika åsikter och partier eftersom det för tankar och debatten framåt =)

maria
2010-09-07 - 14:30:22

jo alla bloggar verkar vara blå...sällan man hittar de rödgröna.ska självklart gå och rösta. det är viktigt, speciellt när det inte är en självklart att alla får rösta runt om i världen.

vägra vara soffligare!

Pernilla
2010-09-07 - 14:34:59

fytusan vad bra skrivet! jag var så arg igår på blogg.se för att de bara har allians-fjäskande inlägg på framsidan och så idag hade de satt dig där, visserligen inte med någonting om det vettiga du skrivit om de rödgröna utan bara med att man ska gå och rösta, men man kan ju inte få allt ;), heja dig!

Emma
2010-09-07 - 14:43:20

Jag ska gå och förhandsrösta i veckan. Tycker det är otroligt viktigt. Det är dumt att slänga bort en chans att få påverka hur landet ska styras.

Smulla
2010-09-07 - 14:50:11

Jag har bestämt att rösta på kommun och Riksdagen, men inte på Landsting Region Skåne

Jag funderar att rösta blankt genom att stava pä ett blankt papper: NED MED REGION SKÅNE! Därför alla lanstingspolitikerna i olika partier har samma åsikt om sjukvården, Skånetrafiken etc.

Ni kan läsa min blogg: //smulla.blogg.se

Sheima (modemix)
2010-09-07 - 14:50:35

Håller med om att ALLA borde rösta! Om man så tänkt rösta blankt haha! Är inte röstmyndig själv men jag hade lätt röstat annars :)

Sigrid
2010-09-07 - 14:58:02

WORD.Nejmen, ärligt talat. Skönt med någon med en åsikt!

Linn
2010-09-07 - 15:12:45

Mycket bra skrivet! Vart tvungen att stänga av musiken o koncentrera mig på de du skriver, haha :DOm politikerna skulle ta sig ifrån Stockholm o stor staden o se hur 90% av befolkningen faktiskt lever & jobbar. Förövrigt är det skitsvårt att starta eget företag då 70% av allt går till staten ändå. Starta eget bidrag får man av AMS i form av a-kassa i sex månader men man måste va minst 25år & ha en bra affärsidé. Blir man arbetslös idag och inte har vart med i A-kassan kan man få som mest 300:-/dag före skatt. Spelar ingen roll om man vart läkare i 25år & räddat 100liv. Blir man utan jobb är man värdelös! Helt galet..Jag ska rösta, men varken på sossarna eller moderaterna :P

Anna
2010-09-07 - 15:15:05

Bra skrivet :) Jag är enormt less på att det har blivit en "trend" att rösta blått. Det är trist att Kissie & Blondinbella har sån makt att dom kan kontrollera alla småtjejers hjärnor. Jag hoppas att folk lär sig något utav ditt inlägg och tänker efter lite själva och inte gör som alla andra. TÄNK SJÄLV. Hur vill du ha det? Just nu finns det knappt några jobb, vill du vara arbetslös och inte få nåt bidrag så go ahead och rösta blått. Ingen vill gå arbetslös och ingen vill gå hemma utan pengar. Utan pengar tappar man ju motivationen till allt.Det är sjukt att man ska minska på pengar när det handlar om dom som har det sämst. Det är ju dom som redan har det bra som man ska minska för. Men moderaterna vill ju öka klyftorna, vilket gör att vi som varken får nåt jobb eller vi som är sjuka inte får en chans. Perfekt start för alla ungdomar.RÖSTA RÖTT för att alla ska få en chans i livet!

Jess
2010-09-07 - 15:35:34

Bra skrivet! Och självklart ska man ta sig tiden att rösta och läsa på lite om partierna, annars ska man fan inte klaga!

IDA
2010-09-07 - 15:35:34

Vad glad man blir när man ser någon skriva så här otroligt bra och likt ens egen värderingar och åsikter. Tack för att du satte mina (och roligt nog även många andras) i ord! :) Jag hade förmodligen inte kunnat få fram det så här bra.Är det förresten okej om jag länkar till det här inlägget?

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 15:37:11

Anna: jag tycker också att det är ganska talande att de bloggare som folk stör sig på mest som alltid provocerat mest och fått mest "hatkommentarer" är blå...

tess
2010-09-07 - 15:44:32

Något som är intressant.Skillnaden mellan att SD slutar på 4,05% och att SD hamnar på 3.95% motsvaras av att 2% av (icke-SD) soffliggarna pallrar sig till vallokalen.Så, RÖSTA!

Djoikiis<3
2010-09-07 - 16:02:45

Väldigt bra skrivit, håller helt med dig! (får inte rösta än, men jag tycker att det är folks skyldighet att rösta liksom...) Annars tycker jag att det kan uppfattas som lat om man inte röstar, man har ju en chans att förändra något!

Amanda
2010-09-07 - 16:22:11

Bra kontrast till alla högerinlägg!

Elin
2010-09-07 - 16:35:51

Jag håller med om att alla borde gå och rösta. Även om man inte vet, vilket kanske beror på att man inte tycker att något parti är värt rösten, så kan man ju i alla fall blankrösta, då visar man sitt missnöje mot ALLA partier som existerar.Jag håller dock inte med dig om att alliansen + anhängare tycker att man är mer värd för att man har ett jobb. Jag tycker det är bättre att man pushar för jobb (blått) än bidrag (rött) som faktiskt är ren fakta. Alla ska jobba som kan och alla som VILL ha ett jobb ska ha ett jobb, precis det de blåa menar. Det är nördigt att folk överhuvudtaget tar "illa upp" av det. Det är väl bra att de vill att fler ska ha jobb? Och man är väl inte mindre värd för att man inte har jobb.Och en sak till som jag reagerade på. Är att någon skrev i någon kommentar här att det är "inne att rösta på blått". Alltså, jag tycker det är så TRÅKIGT med sådan inställning. Självklart äre en "röding" som skrivit det, för att hon antagligen är missnöjd med att de blåa sitter vid makten. Men det är väl ingen trend för det? Jag tycker att Sverige tog sitt förnuft till fånga när blåa kom till makten och jag tänker ta mitt eget förnuft till fånga i det här valet, eftersom att jag nu får rösta i det här valet och rösta blått. Och jag röstar inte blått för att det är en trend.... HERREGUD.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 16:41:39

Elin:Jag har aldrig stött på nån röd röstare eller hört en enda röd politiker som helrre ser att man går på bidrag än jobbar??Jag tror de flesta vill jobba men det måste finnas ett bättre skyddsnät för de som hamnar utanför arbetsmarknaden.Jag förstår fortfarande inte hur de flesta blå kan tro att man lever så jäkla lyxigt på just bidrag?Jag tror nog att det precis inom allt annat också finns röstochpartitrender precis som det finns trender inom musik mode film foto mat inredning.

Elin
2010-09-07 - 16:46:26

Jag håller verkligen med dig om att det måste finnas skyddsnät för de som faktiskt inte kan jobba. Men jag ser hellre en blå regering som jobbar FÖR jobben än en röd regering som gör det motsatta. Dock i samklang med att de som inte kan jobba får bidrag så att de faktiskt kan leva.

Evelina H
2010-09-07 - 17:10:06

Tummen upp! :D

Sandra
2010-09-07 - 17:13:17

Håller helt klart med dig! Tack för att någon är för de rödgröna, det var på tiden!

louise
2010-09-07 - 17:18:35

Får inte rösta nu, tyvärr, två år kvar. Men om jag hade fått röstat hade jag röstat höger, utan tvekan.Idag lyssnade vi på representanter från olika partier. Jag lyssnade på Moderaterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet. Jag höll inte med Vänster alls. Jag lyssnade på dom för att höra deras vinkling på det hela, men nej, det är Moderaterna som jag håller med till 100 procent.För att vara ärlig känns det som att personer som röstar rött är lite... vad säger man? Naiva. Men det är bara en fördom jag har, precis som att de röda tycker att högerröstare är egoistiska. Men har ni lyssnat på de röda partierna eller? Vilken normal människa vill ha Mona Sahlin som statsminister?Rösta höger.

Laks
2010-09-07 - 17:36:20

Håller verkligen med. Alliansen är till för de rika ute på djursholm. Alla andra då? Jag älskar miljöpartiet, men mest för att dem har den rättvisaste djurpolitiken.

CJ
2010-09-07 - 17:36:45

Du är förnuftig i ditt skrivande och tar upp bra saker som även jag tänkt på hos alliansen, detta med att jobb skulle vara det vi lever för och tydligen ska dö för.. Dock finns det tokigt mkt bidragstagare som i mina ögon är idioter som på så sätt sätter krokben på alla dom som verkligen är sjuka. Hade befolkningen varit lite mer ärliga hade vi kanske kunnat ha en rimlig och bra bidragsgrundad ekonomi för de som verkligen är i behov av det. Jag är delad och har fortfarande inte bestämt hur jag ska rösta. Jag vet vad som gynnar mig då jag ska satsa på eget företag men som sagt, önskar det fanns något parti som hade lite av varje. Som både puschade, stöttade och var männskliga på alla nivåer.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 17:42:28

Louise: Visst jag kanske är naiv jag är hellre naiv än blåögd..hehe

Skämt åsido. Jag tror inte borgare per automatik är egosister absolut inte.

Men jag vill ha en regering och ett samhälle som inte enbart tänker individualisktiskt eller efter ens egna evetuella plånbok.

Jag har inga problem med att se Mona som statsminister även om jag hellre hade sett kanske Tomas Östros eller Tomas Bodström..och om inte det mest tragiska hänt, Anna Lindh.Albin
2010-09-07 - 17:42:45

Det är inte skillnad på jobb och jobb. Det är skillnad på arbetsuppgifter inkomst och anställningstrygghet. Vänstermänniskor är alltid så bittra och pessimistiska! Vi har inte en krona mer i Sverige än vad folk jobbar. Utan jobben klarar vi inte välfärden miljön och ge nästkommande generation bra förutsättningar! Att ha ett jobb är viktigt för att integrera sig i samhället, skapa kontakter och förverkliga sina drömmar. Vi har heller inte råd med 6 timmars arbetsdag. Vad ska vi skära ner på då tycker du?! Skolan, vården, sjukhusen, dagisen?! Nejdu, jag röster Alliansen på Moderaterna.

June
2010-09-07 - 17:50:20

Sextimmarsdagar är löjligt. Det finns inga länder där man jobbar så lite. Svenskarna (de röda) är förjävla lata som inte orkar jobba.

Johanna, Livet som student
2010-09-07 - 18:03:07

BRA INLÄGG!!!!

Anonym
2010-09-07 - 18:27:31

Haha politik är ett så hett ämne som verkligen kan uppröra folk :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 18:27:34

June:tror inte det handlar om lathet överhuvudtaget.

Jag tycker bara att jobb inte ska vara hela livet utan en del av livet.

6timmarsarbetsdag kan dessutom på sikt leda till ännu ett skift = fler i arbete= mer inkomster i skatter dessutom mer välmående som leder till färre sjukdagar och sjukskrivningar vilket också leder till mer pengar.

sophia
2010-09-07 - 18:29:08

jag brukar inte kommentera på okända människors bloggar såhär, men jag vill bara säga att det är gött som fan att se någon rakryggad rödnäsa få plats på blogg.se-bordet, och du säger bra saker. klart som fan man ska vara en god medborgare och medmänniska och rösta mänskligt rött!

älska sextimmarsdagar, förresten, man måste vara dum i huvudet för att vilja länga arbetsveckan samtidigt som man påstår sig vilja skapa fler jobb.

sara
2010-09-07 - 18:39:36

Ja vissa trivs på sitt jobb, andra inte. Det är klart att det är viktigt att man trivs. Men man bara för att man inte är nöjd med det jobb man har och tycker det är kul för stunden så kan man inte tänka "äh, jag slutar jobba här och lever på a-kassan istället, de pengarna räcker ju". Folk ska få en kick i arslet och tänka "fan jag måste ju jobba för det jag vill ha". Visst, det är viktigt att man har tak över huvudet och mat på bordet - men vill man ha råd att göra andra roliga saker i sitt liv så får man kämpa lite. Man kan inte få allt serverat på silverfat.

Sofia
2010-09-07 - 18:45:31

Bra sagt! :)

jessica
2010-09-07 - 18:52:07

så jäkla rätt! tack och lov att det finns vettiga människor kvar!

sara
2010-09-07 - 18:53:31

Om ni inte har tänkt på det så har Sverige klarat sig otroligt bra i finanskrisen tack vare Alliansen. De länder som klarat sig sämst i krisen är de som har röd politik. Plus att arbetslösheten låg på ungefär 8.3 % och har endast ökat till 8.7 % vilket är väldigt väldigt lite under en kris som denna och jämfört med andra länder.Ni ska tacka Alliansen för att vi klarade oss så jävla bra annars kunde det ha gått riktigt illa för oss. Dessutom låg vi på 11:e plats när det gällde den bästa ekonomin och nu ligger vi på 8:e trots finanskrisen.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 18:53:51

Sara:vare sig man har rött eller blått styre kan man itne bara säga upp sig och tro man får bidrag och akassa bara så där.

Även när de röda styr finns det krav att uppfylla och säger du självmant upp dig får du utvänta en karens för att ens se röken av några kassapengar.

Eller hur?

Dessutom måste man varit medlem och betalat skatt och jobbat och uppfyllt kriterier för att få akassa..och hårare kritierier för att få högsta akassa.Och jag skrev väl innget om att man bara ska byta jobb så fort man är missnöjd eller inte kämpa?

viktoria i norr.. ehh.. västerås
2010-09-07 - 18:56:26

Jag är helt enkelt för fattig för att rösta blått. Moderaterna är för de med pengar - och sånna har jag sällan. Näe, rödgrönt - yey! :D

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 19:00:16

Sara: vi hade kunnat klara det än bättre. Man kommer snabbare ur en finanskris genom att konsumera mera. När borgarna sänkte ersättningarna och tog bort ekonomisk trygghet för många ledde det också till en mindre konsumtion.Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD visade dessutom tidigare i år att SVerige är ett av de länder som klarat sig sämst baserat på invånarnas köpkraft.Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 19:07:24

anonym: upprör engagerar debatt samtal framåtanda..politk ger mycket =)

kerstin
2010-09-07 - 19:37:14

klart ni ska rösta ungdómmar Rösta rätt

Lycka till kram

Sandra
2010-09-07 - 19:38:07

Håller helt med, jag vill inget annat än få jobb, men jag kan ju inte söka jobb jag inte har kompetensen till.men jag letar med kikare och luskam och tar första bästa städjobb om jag ens kunde få det...

Nicole
2010-09-07 - 19:43:56

Skitbra skrivet! De rödgröna, woho!

Natalie
2010-09-07 - 19:55:27

vill bara säga så här: Du har smarta tankar och åsikter och jag håller med dig ;)

I like!

Victoria
2010-09-07 - 19:56:54

Problemet med de blåa och de som röstar blått är att de är så förskräckligt duktiga på att dra alla över en kam.

JA det finns många människor som är lata och inte vill jobba. Det kryllar av dom. MEN straffa inte oss som faktiskt VILL jobba för deras sak! Det finns olika typer av arbetslösa. De som vill jobba och de som inte vill jobba. Jag VILL jobba och jag är förbannat trött på att alltid sättas i samma fack som de lata bidragsdrönarna! Så jääävla trött!

Jag mår piss för att jag inte får nåt jobb, och jag mår ÄNNU mer piss när jag blir satt i samma fack som de ickevilliga.

Och ja jag är väldigt villig att ta skitjobb. Ett skitjobb skulle glädja mig något enorm i dagsläget. Jag har jobbat som städerska och telefonist förut och jag skulle gärna göra det igen. Resten av livet om det skulle krävas.Marie
2010-09-07 - 19:59:17

Jag ska gå och rösta! =)

Felicia
2010-09-07 - 20:00:06

bra skrivet!!! håller med dig absolut. alliansen verkar glömma bort att det är faktiskt människor och inga robotar det handlar om. och alla har inte samma förutsättningar, så är det ju bara inte.

Ma
2010-09-07 - 20:23:42

Gå och rösta om inte förr, så på valdagen. Den som inte ger en röst låter andra bestämma skall inte komma och klaga sedan....

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-07 - 20:27:16

Ma: så sant så sant!

Therese/zill
2010-09-07 - 20:41:15

Jag håller med dig så totalt. Tyvärr verkar många förstagångsväljare ge upp och menar på att politiken är så krånglig, eller att dom inte orkar ta sig tiden att ta reda på vad partierna står för. Jag skrev ett inlägg om just det här ( http://zilliceter.blogg.se/2010/august/i-valet-kvalet.html ) och jag är förundrad över oviljan att vara med och påverka.

Erika(jyringen)
2010-09-07 - 20:42:02

härligt med någon som vågar säga vad dom tycker!

har själv röstat för ett tag sedan eftersom jag bor i danmark och det blev rött här oxå =)

i have been rocking since 1990
2010-09-07 - 20:59:27

Asså fy fan vad bra skrivet bruden!

Sussi
2010-09-07 - 21:02:16

Det behövs flera röda i bloggvärlden! Nu har jag lanserat min röda "valkampanj" på min blogg. Varje dag kl. 17.30 framtill valet så publiceras ett inlägg med en tanke om varför man ska rösta just rött! =D

Linea
2010-09-07 - 21:05:05

Ja. Äntligen någon som skriver vettigt om politiken. Jättebra skrivet =)

maya
2010-09-07 - 21:45:00

det är klart att alla som får rösta ska rösta, det gäller sveriges framtid. röstar man inte så ska man inte klaga, imorgon ska jag till valstugorna och se vad dem har för info att ge

Lilla Fröken
2010-09-07 - 21:59:37

Självklart ska jag rösta. Det är viktigt att unga människor röstar för de skapar ju sin framtid på så vis, en framtida arbetsmarknad och så vidare.

Nathalie
2010-09-07 - 22:05:46

Bra skrivet! Ska självklart rösta!

Elin
2010-09-07 - 22:29:52

Åh vad bra... Har tyvärr inte åldern inne men är så otroligt irriterad på mina kompisar som har åldern inne och som inte orkar sätta sig in och därför skiter i att rösta eller röstar blankt bara för att rösta. Röstar man inte har man såldes ingen rätt att klaga!

matilda - smilinggirls!ッ
2010-09-07 - 22:35:30

om jag hade åldern inne skulle jag definitivt röstat!

Barnens Hjältar
2010-09-07 - 22:37:26

Långt men viktigt inlägg! Jag håller med om att vi lever i ett samhälle som ser till prestation före allt annat. Om det är allianspolitiken som är skyldig eller om samhället brakat dit där hän ändå spelar mindre roll. Det viktiga är att ta oss därifrån..Elitsamhälle påminner farligt mycket om en tid ingen vill minnas...

Ida
2010-09-07 - 23:39:13

Tummen upp, du är klok det har du alltid varit.

Jasmine
2010-09-08 - 06:40:51

Bra inlägg! Du tänker klokt. Jag ska ta lärdom av dina ord. Tack.

Kram

Gabottis
2010-09-08 - 07:18:49

Väldigt bra inlägg...Imponerad !/ G

Veronica
2010-09-08 - 07:58:08

Maud Olofsson är dessutom riktigt otrevlig som person. Har träffat henne ett par ggr.... :( Henne skulle de byta ut. Fpår bara känslan av att hon vill vara i händelsernas centrum men inte verkställa så mycket. Även om det blir regeringsbyte behöver de byta ut en hel del ministrar.Ha en bra dag

Åsa
2010-09-08 - 09:32:28

Riktigt bra skrivet!

Sara
2010-09-08 - 09:33:15

Ojoj, då ska du flera av träffa mina vänner. Det är faktiskt från de rödröstande jag fått höra att jag skulle aldrig ta ett jobb på donken, då skulle jag så mycket hellre gå på bidrag än att sjunka så lågt. Ingen som röstar blått har sagt det. Och det är nog därför jobbfrågan kommit upp, det ska inte finnas någon annan syn på det hela än att bidrag är någonting man får vid behov, inte för att man väljer det över ett jobb som många i min ålder gör. Vilket jag anser skrämmande, känns lite som att min generation kommer sätta världen i en katastrof.

Jag tycker även jag att det är fel att klanka ner på sjukskrivna, men det som stör mig hos dem är deras hopplöshet, om man får säga så, att många ser det som så "jag är sjukskriven, jag kan inte jobba mer". Hade det personligen varit jag, hade jag sökt jobb som jag kunnat arbeta med då. Systemet är ju till för att hjälpa dem som verkligen behöver det. Inte de som faktiskt anser sig för bra för ett jobb, eller som ser sig som en viss typ av arbetare och aldrig kan tänka sig att byta från den inriktningen.Den här diskussionen kan nog fortgå hur länge som helst, och man får nog agree to dissagree i frågan. Men jag håller med dig, det är ingen satans barnlek att starta företag, och då är jag ändå ekonom och kan hela den biten. Och jag tycker att ALLA som ha rrösträtt ska rösta, och hittar man inget parti vars åsikter stämmer överens med ens egna, då är det vettigare att rösta blankt än att strunta i det. För om inte jag fått det fel, det är väl det blankrösten är till för? :)

emma
2010-09-08 - 09:49:43

Riktigt bra skrivit!!!! =)

Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan
2010-09-08 - 10:04:30

Kul att du skriver något som jag intresserar mig för, hade inte besökt en blogg som heter Garbrobstrubbel och Byråbekymmer om jag inte sett vad inlägget hette på blogg.se.

Tycker dina tankar i det här inlägget är bra och jag stödjer de flesta.

Jag röstar rött eller snarare ROSA. F! ROCKS!

Georg Hendrix
2010-09-08 - 10:13:07

6 timmars förslaget gillar jag. Inte bara pga. lathet men för att jag vill få tid att LEVA. Jobbar man 10-12-14 timmars pass var och varje dag är man för trött för att njuta av den lediga tiden. Detta gör att livet passerar i hög hastighet. Jag är nu 24 år. Jag vill inte bli 55 år och upplevt mindre än många 30 åringar... Sedan ska det givetvis finnas jobb där man kan jobba så länge som man vill, men vissa jobb borde verkligen begränsas.. både för att skapa fler jobb (ha två 6 timmars pass för två personer istället för ett 12 timmars) och för att ge dom som jobbar ett liv.Jag ska rösta, men inte bestämt mig på vad. En sak som är dålig är att det inte finns fler alternativ än de två blocken. FI och Sverige Demokraterna är inga val överhuvudtaget i min värld.... det borde finns fler (mindre extrema) partier man kan rösta på som inte automatiskt ger de två blocken rösten.Nu är det verkligen rött vs. blått... jag hade gärna sett att fler alternativ (färger) kan komma upp och skapa större konkurrens! Sätta lite press så ALLA presterar bättre.

Rannva
2010-09-08 - 10:40:57

Ville bara skriva att jag har läst ditt inlägg, och de flesta kommentarer, och tycker det du har skrivit är så jävla rätt!

Jag är just nu i kläm mellan jobb och studier - Kommer inte in på skolan jag vill in på för att kraven är skyhöga, så måste ta lite kvällskurser och så då vad jag behöver träna på inte riktigt fanns i CSN-berättigade kurser, förutom EN inom området jag kan resa inom, som jag då inte kom in i. Men ingen arbetsgivare verkar intresserad av någon som studerar några kvällar i veckan.Men hoppar jag över de kurserna, för att få ett jobb, så kommer jag aldrig komma in på skolan jag vill in på - för att kunna jobba inom branschen jag vill in på. En liten ond spiral, och inte får jag något bidrag heller då jag aldrig varit med i ett fack och betalat för att kunna få A-kassa, så just nu lever jag och fästmannen på pengarna som är kvar från mitt sommarjobb som städerska på en färja, och hans studiebidrag när det väl kommer. Det är inget som jag VILL, men så ser mitt ekonomiska liv ut just nu.Inte fick jag studiebidrag under tiden jag gick i skola heller, då Skatteverket i Sverige ansåg att jag kunde få SU från Danmark (Är Dansk medborgare men bott i Sverige sedan jag var 1 år gammal), och Danmark ansåg jag skulle få CSN eftersom jag bor i Sverige.Längtar till att studera i Danmark - Studiebidraget är dubbelt så högt, OCH man får även bidrag under sommarlovet när man har flerårsstudier, då de anser i danmark att alla inte kan få tag på sommarjobb alltid. Lever jag sparsamt de 3,5 åren jag ska studera animation kommer jag inte behöva ta studielån = LYCKA. De har den idén att ifall man inte gör medborgarna beroende och sedan skuldsatta, så gynnar det landet mer.

ida somfan.
2010-09-08 - 10:47:58

jag är nog vänsterpartist, tror jag. men jag ska nog rösta på socialdemokraterna, eftersom jag verkligen inte vill att moderaterna eller sverigedemokraterna ska vinna valet. förstår inte varför alla är moderater. skyller på blondinbella.

Julia
2010-09-08 - 12:42:00

Det är så otroligt mycket som talar både för- och emot att rösta på båda blocken och jag är såpass dåligt insatt att jag nu funderar på att rösta blankt.

VIKTORIA TOMIC.SE
2010-09-08 - 13:12:31

Pyttis blir så glad över att se att det fortfarande finns någon där ute som tror på människan och framförallt är mån om den! Som inser att detta inte är något jävla personval utan att de i grund och botten handlar om ideologier, om hur vi väljer att behandla våra medmänniskor.

Anonym
2010-09-08 - 13:15:00

Fackin word! Riktigt bra åsikter och riktigt bra formulerat. Till skillnad från många andra som ska kasta sig in i den politiska debatten och yttra sig verkar du ha hjärna nog att försvara din åsikt. Sällsynt!

Fröken Tö
2010-09-08 - 13:30:52

Läste bara delar, men håller med om det jag hann läsa. Speciellt det där sista att oavsett vilken politisk åskådning man har så borde man dra sig till närmaste vallokal och rösta. Alla som är myndiga har chansen att göra sin röst hörd och den tycker jag alla ska ta! Annars så behöver vi inte ens ha en demokrati om ingen skulle bry sig. För det är inte så ansträngande att rösta, jag förtidsröstade själv den första =D

Ha en bra dag!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-08 - 13:47:49

Anonym: tack för den grymma kommentaren!

Gabbi
2010-09-08 - 14:33:45

Otroligt bra skrivet!! Härligt att läsa och man blev verkligen engagerad!

Linnéa
2010-09-08 - 15:44:19

Åå, så bra skrivet.

Du är nog den bästa, Anna!

fannyisaksson'
2010-09-08 - 19:02:43

Du tänker bra! Du tänker rätt! Min familj är röd/grön, pappa är arbetare och har eget företag (lantbruk), mamma är sjukskriven till hälften pga diskbrock men jobbar så mycket hon bara orkar och jag kan säga att vi lever inte flott direkt, vi har så vi klarar oss med mat och kläder men inte så att det blir över direkt. Jag lyssnade på Tomas Östros från Sossarna och Beatrice Ask från Moderaterna häromdagen i skolan & fyfan va hon betedde sig, hon kastade skit på alla andra partier och politiker och kunde inte svara på våra frågor över huvud taget, Tomas däremot prata om vad sossarna stod för och vad de ville göra för skola, miljö, äldrevård mm och han SVARADE på våra frågor och kunde sin sak, ibland sa han att han inte visste exakta siffror men gav oss ungefärliga svar. Om jag hade fått rösta hade det blivit RÖTT! (fyller tyvärr i oktober) fan! För många av mina vänner och familj har bara fått de sämre nu under moderaternas tid vid makten :( <3

Madde
2010-09-09 - 11:10:11

Bra att se att det finns röda egenföretagare också! Jag håller med dig fullständigt. Det är främst den låga människosynen som de blå har som får mig att ta avstånd från deras politik. Men självklart ser jag inte ner på någon som röstar blått, Sverige är ju en demokrati och alla ska få rösta som de vill! Men jag anser att alliansen måste lägga om sin människorsyn och förstå att jobb inte är allt här i livet.

Elin
2010-09-09 - 12:07:24

Världesn största ros till dig för detta inlägget! Tack

linnea
2010-09-10 - 15:23:05

Oj vilket bra inlägg, tänk om de blåa kunde sluta vara så otroligt trångsynta och tänka på andra än sig själva. Har precis en uppfattningen också, att allting enbart handlar om jobb, och då har jag börjat involvera mig i politik bara nu de senaste månaderna. Rullstolsbundna ska jobba, cancersjuka ska jobba, alla ska jobba!!! Annars får man inga pengar!! hurreeeey!!

Lillie
2010-09-10 - 17:47:57

Otroligt bra skrivet tjejen!Hoppas verkligen att det är många som läser detta inlägg och tar din uppmaning på allvar.~ L

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-10 - 18:37:57

Lillie: Tack lillie, ja låt oss hoppas!

Malin
2010-09-10 - 19:15:06

GUD vad jag håller med dig!!!! Jag är en tjej som kanske inte är jätte insatt i politiken. Men en sak är ju säker, röstar man inte så kan man inte sitta och klaga sen heller om det är något man tycker är fel!!!Rösträtt är något vi medborgare ska vara rädd om. Det är verkligen ingen rättighet som alltid har funnits och det är ju enda gången man kan vara med och bestämma.Alla behövs för att Sverige ska fungera, och ALLA ska ha rätt till ett drägligt liv!

Isabel
2010-09-10 - 19:24:35

Bra budskap! Keep up ya good work!

Argamormor
2010-09-12 - 19:52:17

Som kanske framgår av min signatur har jag jobbat färdigt , men det hindrar mig inte att reagera mot de blåa som nu styr. Inte så mycket för egen del som för er som nu är yngre än mig.

Jag hade bestämt mig för att protestera mot likriktningen i politiken genom att inte rösta alls.

Det jag saknar är åsikter från politikerna om vad man tänker göra åt det stigande antalet socialhjälpsbehövande ,alla utförsäkrade ,utan någon som helst inkomst,kanske med barn som far illa. Men nu har jag trots allt bestämt mig för att rösta på vänsterpartiet. Jag stöttar mig mot Tage Danielsson som sa "om man menar som kommunism att man tar från de rika och ger till de fattiga ",då är jag en sån, hoppas bara att det finns fler.

Mattias
2010-09-14 - 08:55:27

Har inte bestämt mig ännu men kommer förmodligen att rösta på något Alliansparti. Fast detta innebär inte att jag är helnöjd med allt i deras politik.Jag tror inte att Aliansen är elaka människor som skiter i de som blir utförsäkrade eller långtidsarbetslösa utan de tror ju att deras sätt kommer hjälpa fler människor än de Röd-Grönas sätt. Däremot är det förstås olyckligt att Alliansen politik drabbat en del människor väldigt hårt o jag önskar att Alliansen mer kunde inse att många människor aldrig kan få ett jobb och sedan måste de ännu mer se till så att Försäkringskassan inte jagar t ex cancersjuka människor mm.Dock så har sånt här även funnits under tiden Göran Persson styrde Sverige också o tar man istället tillbaka bidragspolitiken som Mona och Lars Ohly mer förordar så är det tyvärr alltför många som är nöjda med att vara arbetslös o stämpla eller vara långtidssjukskriven som inte behöver vara det.Vänsterpartiets förslag om sex timmars arbetsdag låter väldigt bra MEN eftersom landets ekonomer bedömer det som orimligt så tror jag inte på det hur gärna jag personligen än vill att det skulle vara så. Just Lars Ohly o vänsterpartiets politik är en stor orsak till mig varför jag har svårt att tänka mig att rösta på Sossarna. Jag tror inte Mona och Lars är rätt personer att styra Sverige genom finanskriser och annat även om jag tycker de har många sunda åsikter o värnar om de som har det svårt i samhället på ett sätt som jag önskar att Alliansen kunde visa lite mer av.Sen finns det frågor om Rut, Integration, Vård med mera men jag tycker det är svårt då båda sidor har goda argument men om inte ens experter kan vara överrens om vad som är bäst så är det fan inte lätt för oss vanliga att veta.I nuläget lutar det ändå åt något Alliansparti för mig.Till sist så tycker jag det är bedrövligt att det pratas så lite om Integration i debatterna. Man är ju rädd för att gynna Sverigedemokraterna men det är fan inte rätt väg att dölja alla de problem som finns. Jag arbetar själv inom det området o skulle gärna vilja veta hur de styrande kommer att arbeta för att förbättra integrationen o sluta låtsas om som att det inte finns massor av problem!Bra skrivet av dig även om jag inte håller med om allt!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-14 - 10:45:28

Mattias:jag håller inte med allt som V står för, man msåte vara kritisk till sitt "egna" parti men det är det parti jag sympatiserar mest med och där jag även känner störst flrtroend eför partiledaren själv även om jag också har ett stort förtroende för Mona som jag tyckte var fenomenal i söndagens debatt mot reinfeldt.JAg tror inte att blåröstande eller alliansen är "onda och elaka" automatiskt för att de är blå. Det är politiken i sig jag tycker drabbar onödigt många som redan ligger.Jag tror de allra flesta faktiskt vill jobba istället för att gå på bidrag sen finns det de som absolut nöjer sig med att inte göra nånting men det tror jag finns även moderater som gör, att det finns röda som jobbar mycket mer än en blå. Sen tror jag att de som lärt sig utnyttja systemet gör det oavsett vilken regering som sitter.Men jag har aldrig hört en enda röd politiker säga att de hellre vill att folk går på bidrag än jobbar..i det bästa av samhällen skkulle ju inget bidragssystem o behov finnas men nu gör det det.tack för din braiga kommentar, uppskattar alltid även om man tycke rolika en bra skriven kommentar som leder till diskussion då det ju är det som utvecklar.

Elina
2010-09-14 - 14:17:06

Fyfan vad glad jag blir över att se åtminstone en annan person än jag själv som skriver ett inlägg som inte är "Alla som inte tjänar lika mycket pengar som mig är parasiter och alla som är sjuka låtsas och är lata därför ska jag rösta blått" Du har så rätt i allt du skriver och jag hoppas att många läser detta och får sig en tankeställare. Alla kan inte vara rika friska direktörer i en storstad - Då kan man inte forma alla regler utefter det heller.

Ulrika
2010-09-15 - 16:41:52

Ja och rösta rätt den här gången jävla pucko

Törmä
2010-09-15 - 18:29:58

Jag har försökt orka sätta mig in i skiten men har inte lyckats hitta nåt som passar. Dom blå har några bra och några dåliga åsikter, dom röda har några bra och några dåliga... spelar säkert ingen roll... får bli blankt, då står jag i alla fall för att jag uppskattar demokratin men att jag inte hittat nåt parti jag gillar. Inte rösta alls känns lite lame.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-09-15 - 18:45:16

Ulrika: Absolut, puckot här har i alla fall röstat totalrätt =)

Katta
2010-09-15 - 20:41:04

Skit bra skrivet!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: