GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

ömmande tankar

2008-08-30 | 22:03:06 | Krönika/Politik/Tankar



Mår minst sagt urkigt..Konstigt.
Kan inte sätta fingret på vad som är fel..känns fel inuti..och utanpå..På ett kick fick jag 3 bölder på högerkinden samt en stor ovanför vänsterögat..lite under ögonbrynet...Så allt skinn..eller all hud där nu är megasvullen och hänger ned i ögat...Jag ser totalmongo ut.
Och när man har ömmande värkande bölder så blir man så medveten om sitt utseende..
De känns liksom hela tiden..de vätskar sig, de gör ont, de svullnar, de syns..inte en concealer eller foundation i världen kan dölja det...Och så blir man ledsen och nedstämd och tycker att man är världens fulaste och äckligaste..
För det är det värsta med hudproblemen - att de sätter sig psykiskt.

Man kan avundas en annan tjejs långa smala ben eller nån annans platta mage eller fasta snygga byst..
Det snackas smalhets och ouppnåeliga kroppsideal.
Men även när jag var som överviktigast i mitt liv så var jag mer avundsjuk på de med fin hy än de som hade storlek 36 istället för min 42/44.
Och det är det jag fortfarande avundas...Det är den fina hyn jag suktar efter när jag kollar på andra tjejer, i verkligheten, i bloggar, i tidningar och på tv.

Jag tror det är minst lika viktigt som att framhäva att kvinnor finns och kommer i olika storlekar att framhäva och visa att det finns olika sorters hy.
Inte bara små tonårsblemmor utan de riktigt svåra problemen..
Ja jösses vad jag hade behövt  se bilder i tidningar på vanliga tjejer med hudproblem medan jag växte upp..
Jag behöver det fortfarande..

En smal ska inte behöva ursäkta sin "lilla" existens.
En tjock ska inte behöa hånas för att han/hon "tar plats".
En med hudproblem ska inte behöva gömma sig.
Kommentera 28 st

Kommentarer
sanibo
2008-08-30 - 22:10:12

så sant.

Jag avundas och mest på de som har fin hy. Jag har alltid haft dålig. Hoppas bara att det går över nångång.

belinda
2008-08-30 - 22:14:48

så du växte upp med att va laktosintolerant du, va jobbigt? Hur gick det med välling, bröstmjölk och allt sånt då? Knepigt detdär..

Maia
2008-08-30 - 22:17:13

Hudproblem är ett helvete, man känner sig så fruktansvärt äcklig. Är mitt hår otvättat så får jag för mig att mina finnar är ännu tydligare än när det är rent men jag antar väl att det hänger ihop med hur pass fräsh man känner sig.

Athena
2008-08-30 - 22:24:39

gud va bra skrivet. jag håller med så himla mkt, hudproblem är mkt större problem än vad folk tror... om man känner sig hemsk i hyn hjälper det itne hur snyggt håret är eller hur snygga kläder man har på sig, inte för mig iallfall... men det blir bra ska du se, PEPPPEPPPEPP :D



(förresten tacktacktack för kommentare i min blogg :D)

Hp
2008-08-30 - 22:29:12

snyggt.

Angel
2008-08-30 - 22:42:12

väldigt bra skrivet.

Alexandra
2008-08-30 - 23:05:51

Jag har heller inte världens finaste hy/plattaste mage/långa ben.. och bröst- ja, de har jag knappt.



God natt :) Och om det hjälper- jag tycker om Anna precis som hon är ^^

KRISTINE
2008-08-30 - 23:39:36

Jag vet precis hur du menar. Även om jag på mina fjorton år inte haft hudproblem så länge har alla finnar, porer, svullnader funnits där i pannan och vidare i ansiktet. Men även om man inte ska behöva gömma sig så ska man inte behöva gå omkring och känna sig så ful och hemsk som jag i alla fall kände mig jämt och ständigt. Jag beställde tid hos en hudspecialist och fick tabletter, krämer och hudrengörningsprodukter som var recept belagt. Nu, runt ett halv år senare är jag ganska nöjd med min hy, inte är den perfekt, men jag mår inte dåligt av hur den ser ut längre :)



Sedan har du ju inte problem, enligt texten, med finnar osv. Men om du mår psykisktdåligt över det så finns det hjälp även om dålig hy inte är hela världen :) Ingen jag känner har perfekt hy, endast i tidningar ser man folk med perfekt hy, och de har fått sig en rejäl photoshoppning!

Stephanie
2008-08-30 - 23:41:19

I ♥ your blog! Finns en liten utmärkelse i min blogg ;)



Visst kommer du på torsdag? Jag fick ledigt från jobbet :D

ALEXANDRA
2008-08-30 - 23:53:36

Ha en fortsatt trevligt lørdagskvæll :)



Kolla in i min blogg :)

Sæljer en chanelvæska billigt, kolla in på bloggen før mer info!



htp://Al3xandraolsson.blogg.se

Linda
2008-08-31 - 00:13:36

Det spelar ju ingen roll hur slank man är, hyr flashiga kläder man har eller hur fin man är i nyklippt hår om huden trilskas. Jag led av nässelfeber flera gånger i månaden i några år och stängde bara in mig, jag såg verkligen inte klok ut. Väldigt sant att sådant hyschas ner. Det pratas om att tjejer retuscheras smalare men sällan om hur hyn slätas ut...



Puss på dig och hoppas du snart mår lite bättre.

Alexandra
2008-08-31 - 08:48:58

Usch vad det är jobbigt när man har såna där hata-sig-själv-dagar då man lägger allt fokus på en grej som utomstående inte ens har tänkt på. (För jag har inte tänkt på din hy. Alls. Nånsin. 100% sant!) Glöm inte allt annat du har bara :)En av mina bästa kompisar hade jättemycket problem när vi var små, och jag led så otroligt mycket med henne. Hon fick massor av mediciner, krämer och annat genom åren. För några år sen gick hon till en homeopat som bad henne utesluta vissa saker ur kosten. Det har faktiskt hjälpt. Idag har hon mycket finare hy. Hoppas du får en bättre dag idag snygging!!! Kramar i massor till dig!!

Bim H-D
2008-08-31 - 08:56:59

Hm, tror många hänger med i ditt snack där, japp. Mitt i prick som vanligt...

MEN, sedan får man ju också tänka på allt täckande smink och fixade bilder som finns på de där modellerna på bilderna man FÅR se. Jag har sett en del av de där tjejerna UTAN smink... Kan lova att de inte alltid har så perfekt hy... Men, det syns inte när de sminkas, nej. Frågan är om inte alla tidningar någon gång borde visa dessa modeller som det VERKLIGEN ser ut under allt smink... De får ju tom "förstörd" hud av allt sitt smink, vill inte vi ha, nej. Så, pest eller kolera som sagt var...

Må så grankott... kramis skruttisen!!!

Malin
2008-08-31 - 08:57:19

Väldigt bra skrivet.. Jag håller med dig om att fin hy är a och o när man ska känna sig vacker. Synd att det ska vara så. Måste tillägga att jag tycker du är snygg! Kramar

sweetie
2008-08-31 - 09:00:04

Hej hopp.. råkade komma in på din blogg! Åhh, känner jag igen mig eller? Är rätt nöjd som jag är osv, men alltid haft en problemhy och that sucks. Vad man än gör så kan man inte dölja det, man kan ha hur fina kläder som helst tex men ändå känns det inte bra pga alla blemmor.. Vet inte hur många olika skönhetsprodukter jag provat och olika detox-kurer.. ibland funkar det ett tag men sen ploppar dem upp igen :(

Jaja, blev iaf glad att jag inte är ensam om att gå och tänka på detta! Haha.. måste nog börja kolla in din blogg nu :)

KramiZ

O l i v i a
2008-08-31 - 09:08:51

Älskar din blogg och dina snygga kläder du gör och bra skrivet :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2008-08-31 - 09:39:50

sweetie: jag har också provat det mesta..vet inte hur många tusen kronor, läkarbsök, mediciner, krämer och kurer jag gjort, lagt ut och provat...psykiskt jobbigt...

massor av kramar!!

Ahnna
2008-08-31 - 10:43:55

Jag vaknade med 6 stora blöder i anskitet idag...ser ut som skit. och det är svullet och rött hela fejset..Jag förstår dig.. det värsta är att jag kan inte söka för det för mig är pga medicin säger dem.och då får man skylla sig själv./ahnna

Louise N
2008-08-31 - 11:57:26

Hej Anna!



Åh, vad jag känner igen mig. Jag är storlek 34, men vad spelar det för roll när man har dålig hy. Jag avundas alla med slät vacker hy med lyster. Själv går jag inte ens ut med hunden utan att åtminstone täckt över de största acne-ärren och nyanlända med concealer. Skulle inte drömma att gå till jobbet utan foundation.



Vill även passa på att gratulera till din vinst i Lindex-tävlingen.



Ta vara på dina underbara katter. Själv har jag också en helt fantastisk katt på 5,5 år. Katten betyder så otroligt mycket för mig, precis som dina katter gör för dig.



Tack Anna för din fantastiska blogg. Jag har nu följt den dagligen i 3 månader och ibland är jag inne på den flera gånger om dagen eftersom du uppdaterar den så ofta.



Kram!



Terese
2008-08-31 - 12:24:24

Hej Anna !

Jag känner inte dig, men jag tycker att du verkar vara en toppen tjej, och jag älskar din blogg. Men jag har en fråga, hur lyckades du gå ner så mycket i vikt ? Skulle du inte kunna visa en bild på hur du såg ut innan ?



Mvh / Terese

Annika
2008-08-31 - 12:44:49

Kära Anna;



vilket fantastiskt lustigt sammanträffande!

Och GUD vad jag håller med om ditt inlägg.

Dålig hy sätter sig verkligen på psyket, jag mår så otroligt dåligt när jag ser ut såhär. Om jag måste gå ut någonstans försöker jag dölja hela ansiktet med håret eller hålla handen över ansiktet för att inte synas. Helt förskräckligt. Det är ju inte ens eget fel att huden fuckar upp sig!

Det är helt klart det enda som är bra med att vakna upp själv på morgonen, att ingen ser hur man ser ut utan tio lager smink. Usch.



Det borde verkligen inte behöva vara så.

Snacka om att "den perfekta hyn" är ett ideal som problematiseras alldeles för sällan.

Sassy
2008-08-31 - 18:37:25

Jag hade mycket finnar när jag var yngre och mådde dåligt över det. Under grundskolan fick jag ofta höra att jag var ful och finnarna som började komma i 6:an gjorde det ju inte bättre...Sedan hade jag finnar, stora och små, genom hela tonåren och de började inte försvinna förrän för några år sen, eller helt försvunna är de ju inte, men de som kommer nu är så pass få att jag inte mår dåligt av dem, även om de är jobbiga. Men när det var som värst kunde de få mig att må riktigt dåligt! Det kändes som om det enda som syntes av mig var mina finnar och jag ville bara dölja hela mig...



Sedan hade jag komplex för att jag var röd i ansiktet också och även om jag inte kunde se det själv så kunde jag inte glömma det, då det alltid fanns folk som kunde påminna mig, " Vilken färg har tomaten, vilken färg har brandbilen, vilken färg har Fia?" "Du borde använda puder, du är så röd i ansiktet" Ska du inte bli röd nu?" Att få höra det varje dag var inte roligt. Och det där med pudret, de skulle bara veta hur jag pudrade och pudrade, men det röda kom altid fram ändå...och det gör det fortfarande, men vuxna har inte lika stort behov av att påtala det som barn ...Nu är det värsta med min hy att den är så blank och oljig, det ser så ofräscht ut och jag vill bara ha en sån där matt och fin hy...



Det är bra att du tar upp det här med hudproblem, för det kan skapa lika mycket komplex, och få lika många att må dåligt, som vikt kan.



kram

sweetie
2008-08-31 - 20:38:43

haha.. vad glad jag är att du svarade.. shit, har gjort precis som du testat massor! Bl.a roaccutan och sånt, ingen höjdare. 30 år gammal (ung) nu men vem vet det kanske vänder snart!! tjihoo :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2008-08-31 - 20:54:35

sweetie: mm jag var hos en hudläkare förra sommaren som ville sätta mig på roaccutan men jag vågade inte..tyckte inte det lät så bra med tanke på mitt till o från labila psyke att ta en medicin som kan orsaka depression..



det jag testat som funkat bäst är detta

http://www.vitaminb5.se/



testat det?

kram

leopardia
2008-08-31 - 21:28:19

när jag var kanske 14 så sprang jag på en killkompis till min kompis syrra. av nån anledning kom diskussionen finnar upp och han konstaterade att han gillade finnar, av den anledningen att de gav ansiktet lite liv och färg. jag kommer inte exakt ihåg hur han uttryckte sig. men det var mäktigt att höra en långhårig, snygg rocker på 16bast säga nåt sånt.

sweetie
2008-09-01 - 08:51:20

Nä, men jag ska kolla in det nu! Och btw roaccutan sucks!! Haha.. det låter som du är lik mig :) Gick på roaccutan 6 månader, men absolut inget jag rekommenderar, blev totaldeppig och tappade lusten för mkt.. Ha en finfin dag :D

Jenny W
2008-09-01 - 16:43:24

Bra skrivet. Man kan inte tro att du har varit överviktig, syns inte ett spår! /jenny

mindy
2008-09-02 - 15:31:55

Den senaste tiden har jag för första gången i mitt liv fått riktiga problem med min hy. Det är skitjobbigt, så jag förstår dig! Tidigare hade jag väl bara liksom "normala" problem med en finne här och där ibland, men nu har jag fått bölder och skit. Som värker, som syns, och som ploppar upp hela tiden! Väntar på läkartid, jag känner mig verkligen inte fin. Men nu har jag väl lärt mig att uppskatta det jag hade... Det värsta är ju ändå att det gör så himla ont!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: