GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

#metoo

2017-10-17 | 20:59:55 | Krönika/Politik/Tankar

/illustration: jag

Jäklar vilket genomslag hashtaggen och "kampanjen" eller uppmärksammandet #metoo fått på sociala medier. Det sprids som en löpeld och precis som tanken var bakom den - att visa den enorma omfattningen och drabbade tjejer och kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp och trakasserier så syns exakt det via spridningen..och tänk då på hur många som fortfarande kanske inte vågar berätta.

Jag tillhör också denna stora grupp kvinnor som utsatts..av män som på ett eller annat sätt varit sexistiska, gått över gränsen för vad som är ok och och inte. Män som fått mig att känna skam och skämmas fastän det inte varit jag som gjort nåt fel. Som fått mig att tvivla om jag gett fel signaler eller att jag liksom bara viftat bort det och fnissat och tänkt att det var harmlöst fastän jag mått dåligt över det inombords.

Det har skett på jobbet, på fester...på öppna gatan och framförallt på sociala medier senaste åren.

Killar/män som tyckt att jag ska ställa upp på sexuella tjänster gentemot betalning. Eller tyckt jag ska ta emot kyssar och annat som betalning istället för pengar. Som velat anlita mig som fotograf och velat att jag ska vara lättklädd medan jag utför mitt jobb. 

Eller alla dessa män som bara beslutar sig för att skicka bilder på sitt könsorgan.

Samma typ av män som antagligen tycker en våldtäkt är ok om en tjej är lättklädd, flirtig eller som enligt dom ser "sugna ut"..samma typ av män tycker det är helt ok att skicka så kallade dickpics efter att de sett en bild där ens bröstvårtor anas genom tshirttyget då detta tydligen är ett "kåthetstecken"..? Eller bikinibilder .

Nej det är fan aldrig OK. Aldrig!

Din kropp och det är DU och Endast DU som bestämmer över den.

Ett NEJ är ett NEj.

Du ska kunna gå naken eller visa upp dig bäst du vill och ändå inte "behöva ta" eller acceptera en enda dickpic eller sexuellt övertramp.

Känns det fel för DIG , gnager det inom dig ja då är det FEL. Ingen annan ska någonsin säga åt dig att det du känner är fel, att du övereagerar eller ska glömma eller säga åt att ”det var väl inte så farligt!”.

Mängden kläder, mängden alkohol, styva bröstvårtor, blottade skinkor, "sug" i blicken har ingen som helst betydelse. Någonsin.

Och Du är aldrig skyldig någon sex i utbyte mot något. Aldrig.

Kommentera 3 st

Kommentarer
Anonym
2017-10-17 - 21:04:53

Word!
/Mia

Meg
2017-10-18 - 12:08:46

SÅ BRA! Denna kampanj är så bra och viktig. Håller med varenda ord!

Hanna Karlsson
2017-10-18 - 17:10:20

Så bra skrivet!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: