GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Vi kan väl säga grattis när dagen inte behövs?

2017-03-08 | 22:01:52 | Krönika/Politik/Tankar

(illis by moi)
 
Internationella Kvinnodagen.
Hur många har fått ett "glad kvinnodag" eller "Grattis på Kvinnodagen !" idag?
Som om att det är något att fira i positiv bemärkelse?
Grattis kan vi ju säga den dagen då kvinnor inte längre diskrimineras och förtrycks, ratas , objektifieras och censureras just för att de är kvinnor.
 
Däremot är Internationella Kvinnodagen en dag väl värd att uppmärksammas och lyfta fram kampen extra mycket även om den för många av oss fortsätter varje dag året om.
 
Feminism för mig är absolut det givna JÄMLIKHET FÖR ALLA!
Ingen skall diskrimineras på grund av kön, sexuell läggning, hudfärg, religion, ålder, utseende etc.
 
Men så handlar det framför allt för mig om MIN RÄTT till MIG SJÄLV.
Till min egna kropp.
Jag ska inte, aldrig någonsin, behöva känna att jag måste behaga en man eller att jag i någon situation måste visa brösten, att det är ett krav.
Andra sidan av det myntet är att VILL JAG visa brösten så ska jag få det utan att det döms eller att det som på Instagram raderas och censureras.
En kvinnas rätt till sin egna kropp. Att själv få välja hur hon ser på den, hur hon visar den och vad.
 
Att kvinnans bröst inte ska vara någon laddad grej.
Att ett par naturligt styva bröstvårtor ens ska bli en debatt eller att det automatiskt skall ses som att kvinnan är kåt och villig och därmed ska acceptera snoppbilder i sin inkorg .
Att det leder till att en kvinna ska skyla sig. Skämmas för sin kropp och kroppsdelar, hela tiden tänka på hur hon ser ut, vad som visas, vad som är "rumsrent".
Alla dessa jävla krav, begränsningar och sjuka vanföreställningar.
 
Jag önskar och hoppas att fler och fler , män som kvinnor blir medvetna om alla dessa konstiga normer. Saker som är fel som vi ändå tar som normala.
Att vi lär pojkar från början att behandla tjejer med respekt och samtidigt inte tuta i tjejer när de är små att pojkar som är elaka mot dom egentligen gillar dom och liksom lära dom då från start att "acceptera" grisiga beteenden som nåt man får stå ut med. Visa pojkar att det är ok att vara öm, känslig, snäll.
Lära tjejer att stå på sig, inte ta någon skit och att deras värde inte sitter i deras utseende.
 
 
Fortsätta lära mig själv att det är JAg och JAG allena som bestämmer över mig, min kropp, mina tankar. Fortsätta vara medveten. Fortsätta kampen på de sätt jag kan.
 
Sen kan jag gratulera mig själv denna dag för att jag har lyckan att jag fick hänga en stund med en av de bästa medsystrar och kvinnor jag vet, min bästa vän Karin och vi gick och såg Musse Hasselvall och hans " En mansgris bekännelser", det var mest kvinnor i publiken, fler män borde se den.
 
 
Kommentera 2 st

Kommentarer
Johanna
2017-03-08 - 23:20:46

Bra skrivet!😊✨💪

Hanna Karlsson
2017-03-09 - 20:28:38

Bra skrivet!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: