GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Älska löpning!

2016-02-01 | 15:39:36 | Träning&Hälsa

 
Nu vräker snön ned och marken är åter vit och hal, men för några timmar sedan var det barmark och bara nån enstaka flinga som singlade ned och då gjorde jag slag i aken och svidade om till träningskläder och gav mig ut på årets första löprunda. Inte sprungit ute sedan mellandagarna och löpning, som verkligen varit min träningsform senaste två åren blev tyvärr lite lidande under hösten och tidiga vintern..tappade motivationen, orken, lusten samt drogs med ömma ben.
 
Men idag kom lusten över mig och jag hade ingen jätteförhoppning om vare sig tid eller distans. Men det blev en 5 kilometersrunda och det på en tid som kändes väldigt bra för att ha hållt upp så länge.
Det var verkligen skitjobbigt sista 700 metrarna men samtidigt under hela löprundan så kom det ju tillbaka..känslan och kärleken till varför jag just kommit att älska löpning som träning. Ja inte bara träning utan även terapi, balans och avkoppling.
 
Samtidigt som det smärtsamt jobbigt sista biten så sköljde också glädje och sköna känslor över mig.
Ingen annan träningsform får mig att må så bra i hela mig som just en löprunda.
 
Så jag ger mig en klapp på axeln för Bra Sprunget samt tackar och känner glädje över mina ben - de må vara korta och ganska tjocka och inget thigh gap i sikte men de är starka och de var snabba idag och så känner jag livsglädje över de en gång blodproppsfyllda lungorna som funkade och kändes härligt friska idag, vilket jag aldrig tar för givet.
 
Älska löpning!
Älska friskhet!
 
..sen får vi väl se när nästa runda blir av ..vinterlandskap ute nu igen....längtar så till riktig vår och sommar...ahh löprunda i sommarregn, underbart!
Kommentera 2 st

Kommentarer
Patricia
2016-02-01 - 16:16:23

Åh, jag älskar också löpning! Går och väntar på att det ska bli lite ljusare så man inte känner sig så himla rädd, bara! :)

Svar: ja jag gillar inte heller att springa på kvällen men nu är det iaf hyfsat ljust här runt fyra på eftermiddagen och så får jag passa på om morgonen.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2016-02-01 - 17:42:43

Skönt med löpning.

Svar: ja visst är det! Bästa träningsformen!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: