GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Jag har älskat varenda sko...

2015-09-01 | 18:54:57 | Krönika/Politik/Tankar

Dagens outfit..mest legat och kvidit i soffan med mensvärk from hell medan regnet öst ner utanför...men vi var tvungna att åka och handla en sväng så bytte ut vetekudden på magen mot klackar en stund...Comfychic det där..sweatpants+klackar .
 
Har ju glömt posta min senaste krönika här på bloggen..visserligen två veckor sedan den publicerades i tidningen nu men men..innehållet är inte jätteinaktuellt. Tror och hoppas september likt förra året kommer bjuda på en del varma dagar den med..
Så här kommer den:
 
"Över halva augustihar passerat och man skulle väl kunna säga att sommaren lider mot sitt slut, men det känns ju än sorgligare att säga det i år när det känns som om att sommaren precis har kommit. Så jag tänker inte ägna denna krönika till att skriva om kommande höstmode. Nej jag hänger kvar vid sommaren, denna fullkomligt magiska tid på året och jag kommer använda mina sommarklänningar och öppna sandaletter tills det att jag väl nästintill riskerar kallbrand.

Sist vi hördes satt jag på tåget upp mot Stockholm med överpackad väska och en medvetenhet om att den skulle vara än fullare vid hemfärd. Men jag lyckades faktiskt använda allt i väskan och JA det blev några nya klänningar...och skor.

Jag tror inte jag överdriver, antagligen underdriver, om jag säger att det har blivit tjugo par nya skor denna sommar. Och ja det känns aningen galet just när jag skriver ut det så där. Men vet ni vad? Jag har faktiskt se till att använda de flesta. De har inte stått och samlat damm och pollen , nej de har fått känna på asfalt, kullersten och jordiga parkstigar och en och annan vattenpöl. De har fått gå på bio, på restaurang och struttats runt på i huvudstaden, Göteborg, Skövde, Hjo, Töreboda och självklart här i Tidaholm. De har även fått ligga i cykelkorgen de få ljuva sommarnätter som det varit varmt nog att susa genom stan på cykeln endast iklädd en vacker klänning.

Jag har älskat varenda sko och vissa av dom har fått beröm när jag stått i kön inne på Netto eller när jag gått över torget. ”Åh vilka fina skor!” har kvinnor i olika åldrar så glatt och genuint kommit fram och sagt och det har fått mitt skogalna hjärta att göra klackbeklädda voltrar.

För det är härligt med komplimanger. Både att få dom och att ge dom och se att man kan göra någon väldigt glad bara genom något så enkelt att berömma hen för kläder/stil/look. Jag försöker göra det så ofta jag kan till både nära, kära och främlingar. Jag som levt och verkat inom sociala medier i snart 10 år vet hur mycket elakheter som sprids och hur mycket plats just de där dumma kommentarerna får ta, att det är det som uppmärksammas tyvärr, när det är kärleken som faktiskt också ges som måste spridas. Så nästa gång ni ser någon ni tycker är fin eller har något fint på sig – säg det!

Men jag har inte bara köpt skor denna sommar. Nej jag har de där gråa dagarna som inte tillät någon solbränna, istället ändrat färg inomhus. En morgon vaknade jag bara så trött. Trött på vårat cerise, mörka sovrum och kände en längtan efter turkost och en mer harmonisk ”Mamma Mia”feeling.

Och grejen med mig är att när jag får en idé så där så vill jag ha den gjord NU, helst igår. Så det var bara åka till färgaffären och välja rätt turkos nyans och efter fyrtioåtta timmar och två strykningar så hade jag ett helt nytt sovrum. Så när den där hösten nu än kommer så har jag i alla fall lite grekisk känsla att mysa inne i och en ny hylla där i alla fall tio av de nya skorna får stå framme, upplysta av en vacker bollslinga i väntan på en ny fantastisk sommar."

Kommentera 1 st

Kommentarer
Hanna Karlsson
2015-09-01 - 19:38:43

Vilken bra krönika!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: