GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

krönika

2015-05-29 | 09:41:00 | Krönika/Politik/Tankar

 
Varje månad skriver jag ju krönikor om mode/stil/design i lokaltidningen..många gånger har jag publicerat krönikorna här på bloggen med..men har varit väldigt dålig på det senaste tiden.
För några veckor sedan var det dags igen..och tja om några veckor är det dags för ny..
Men publicerar den förra här nu tänkte jag.
 

"Ahh sköna sköna Maj äntligen är du här! Bästa månaden på hela året enligt mig. Det är nu det grönskar och prunkar. Det är nu som de första varma dagarna dyker upp och vittnar om att det blev verkligen vår i år också och hela ljuvliga sommaren ligger fortfarande framför en.

Och framförallt är det nu, enligt min garderobskalender, helt fritt fram att damma av alla sandaletter och öppnare typ av sko.

Och detta faktum var jag givetvis tvungen att fira in med ett köp av tre par nya heels i helgen.

Ja , jag erkänner, jag kan ha ett litet beroendeproblem just när det gäller skor.

Och väskor.

Men mest skor.

Och klänningar.

Men mest skor.

Men åter till just maj och den ljuva blomstertid som komma skall. I veckan får vi leverans på våra nya altanmöbler. En vit konstrottninggrupp. Detta möblemang har jag i min sommarälskande hjärna målat upp en bild att den tillsammans med den slingrande och gröna humlen kommer skapa en alldeles perfekt ”amerikanska södern”känsla på altanen och där skall jag sitta och sörpla lemonad och rosé i vita skira bomullsklänningar och höra syrsor spela om sommarkvällarna. Kanske kommer jag ha en hatt.

Utanför altanen står en mer gammeldags utemöbel som får mig att vilja duka upp till saftkalas i blommiga glas med guldkant en varm sommareftermiddag och hitta en ljusblå v-ringad puffig klänning likt den Malin på Saltkråkan firar Midsommar i.

De där kvava sommardagarna, när himlen är nästan blyertsgrå och regnet hänger i luften medan åskan mullrar, ja då vill jag ha en lång, rosa tyllkjol och enkel vit tshirt som jag knytit en knut på i midjan , likt Baby i Dirty Dancing och Hungry Eyes får gå på repeat medan jag kanske lite försiktgt låtsas att jag kan dansa i ett par silvriga klackar.

 En picknick nånstans i det gröna, kanske en korg fylld med trekantiga smörgåsar med olika pålägg och fyllningar , och då skulle en brun klänning med vita prickar ala Julia Roberts i Pretty Woman passa alldeles perfekt.

Ja det är inte bara syrénbuskar och äppelträd som nu börjar att blomma. Det gör även mina garderobs och outfitdrömmar. Det är nu all lust väcks till liv igen efter vinterkoman och allt praktiskt tänk. Om vintern mest handlar om skydd – mot köld och väta, så handlar sommaren för mig om kreativitet och visa. Leva.

Många säger att det här med mode och kläder bara är ytligt, dumt och löjligt. För många av oss betyder det mycket mer.

Som exemplen ovan visar så hjälper kläder till att båda skapa karaktärer, bilder, stämningar och minnen. Ni som läst mina krönikor genom åren ni vet vid det är laget att jag hittar min största stilinspiration hos en än större skogalning än mig själv: Carrie Bradshaw. Och jag känner mig så ivrig och nästintill nykärt pirrig att nu ha dessa ljuvliga månader framför mig att just göra mina egna tolkningar på denna stilikons ljuvliga klädstil.

Det gör inte ont när kroppar brister.

Det är endast härligt."

Kommentera 1 st

Kommentarer
Charlotta Sofia springer och trimmar
2015-05-30 - 11:20:05

Känner igen med så mycket i det där att måla upp hela bilder och scenarion runt plagg, möbler eller årstider. Underbart är det!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: