GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Fröken sur?

2014-09-03 | 19:37:00 | Egocentrerat&Vardagligt

Väska Lindex, Skor Din Sko, Halsbandet som talar om att jag käkar Xarelto, resten H&M
 
Jag hittade till slut något att ha på mig i garderoben..apropå senaste inlägget...
Och jisses, ok, det verkar vara mindre förbjudet att inte gilla hösten och/eller bedyra sin totala kärlek till sommaren.
Fick frågan om hur jag orkar vara så negativ.
Orkar och orkar...är jag verkligen negativ som person om jag tycker mindre om vissa saker? Jag ser mig inte själv som så negativ. Cynisk kanske..
 
Jag tänker några varv i skallen nu och så känner jag att det kanske inte är så konstigt om jag har lite negativ syn på saker efter all skit jag varit med om, särskilt senaste året..kanske att man blir lite märkt, tappar lusten ett tag.
Men så tänker jag ett varv till..att TROTS allt skit som varit med ekonomiska härvor/bedrägerier, nedlagd del av företaget, privata tragedier och sorger och sjukdomar så tar jag mig upp ur sängen varenda morgon, jag har inte gett upp vare sig hopp eller livslust ett dugg och tycker ändå att jag allt som oftast både ser och skriver om lycka i det lilla..allt från små varma kattpussar till trekaffe, joggingturer i solsken som i regn och lycka över familj.
Men vissa saker måste man väl ändå få tycka mindre om eller inte föredra ?
Men det är väl lite så särskilt i sociala medier..man kan skriva 10 inlägg och vara positiv och glad i 9 och få noll hurrarop för det och så har man en dålig dag eller skriver något negativt i tionde inlägget och då är Fröken Sur.
 
Nåväl, idag är jag , trots brölsituationen i garderoben tidigare och att jag nu haft huvud- och nackvärk i 8 timmar tacksam över att det varit fint väder idag, att jag fått utnyttja min demokratiska lyx och gått och Förtidsröstat på Vänsterpartiet, jag har suttit ute i min egna trädgård och jag har köpt nya blommor till vardagsrum och kök.
 
 
// lovar jag är glad och positiv för det mesta men likt mjölk kan även jag surna...jag är inte mer än mänsklig (fast det är ju inte mjölk å andra sidan..)
 
...men jag kommer ändå aldrig gilla nån annan årstid lika mycket som jag älskar sommaren.
 
...och självklart fattarfattar jag att andra inte älskar den lika mycket även om jag skriver att jag inte "fattar"..lite får man ta med en nypa salt..ok!?
Kommentera 8 st

Kommentarer
Ling-Ling
2014-09-03 - 19:47:12

Äh, vad larvigt att kommentera så. Livet är inte bara ljus och regnbågar va fan, man måste få klaga lite. Tycker du allt som oftast är positiv och ser glädjen i de enkla sakerna även om du varit med om mycket! :)

Svar: tack vännen.Bra att det finns ni som uppfattar mig så med.
Och ja det måste väl ändå vara mänskligt att allt inte kan vara positivt jämt eller ses på det sättet.

massa kram!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Helén
2014-09-03 - 21:23:20

Man misstänker att personen i fråga inte läser din blogg så noga eftersom inlägget innan handlade om vilken bra dag du hade igår... Man kan inte förklara för nån som inte vill förstå. Det är som att försöka lugga en skallig, ett fruktansvärt uttryck jag fick höra av en kund för en massa år sen som stannat kvar.

Älskar sommar och värme. De ljusa sommarkvällarna när man kan gå in när man vill. Sen kommer mörkret och kylan och det begränsar en så om man vill vara ute. Iaf om man är mörkrädd och frusen. Plus all tid man måste lägga ner på att hitta kläder. Nu tänker jag mest på min träning, på sommaren, tre minuter, på vinter och höst, 15 min. Delvis för att jag år oorganiserad men för att det är så många lager och grejer. Nej tacka vet jag sommarvärme.

Och inte för att dissa modebloggare, men om vi bedömer dem som en enda grupp, läser man inte alltid att de blir så glada för höstmodet och sen vårmodet och sen det härliga sommarmode och så börjar vi om igen. Modebloggar är ju ofta exalterade över nyheter. Så blir det ju med intressen.

Och hur kul vore det om alla gillade lika.

E
2014-09-03 - 21:49:36

jag såg det inte som att man inte får vara negativ utan som att du nästan tar illa vid dig att folk älskar hösten, fast det bara är deras personliga åsikt liksom. men det var så jag uppfattade det.

Svar: Fast det blev ju nästan till att jag inte fick ha min åsikt om det motsatta.Jag förstår att folk har annan uppfattning och åsikt..jag förstår bara inte varför..precis som jag fattar att alla inte tycker lika som jag politiskt men jag kommer kanske aldrig förstå varför man vill rösta blått eller på SD osv.

Sen är det ju det som ger både konversation, diskussion och utveckling, att man har olika åsikt..jag säger en sak, en annan säger motsats, jag ger svar osv.

nu fick jag fler kommentarer som jag inte ens behagade publicera.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anni
2014-09-04 - 08:44:29

Klart man får tycka precis som man vill och allt är inte rosenrött hela tiden. Men jag kan, precis som du, tycka att många reagerar negativt om man har andra åsikter än de själva. Jag har svårt för våren, blir ofta lite deppigt, och det verkar också vara förbjudet. Det är som att man måste tycka att det är härligt att det blir ljusare och varmare.

Svar: jag har också faktiskt lite svårt för våren, särskilt perioden mars/april..när allt bara är liksom brunt ute.Ingen grönska har kommit igång, det ser skitigt ut efter vintern och det kan se så vamrt ut ute men man luras ofta och det är ändå småkyligt.
Nej våren är mer en transportsträcka för min del.
Så du är inte ensam!

kram!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Linnéa
2014-09-04 - 09:40:06

För mig är det enormt viktigt att just skriva ner alla negativa saker, vara arg eller besviken en stund, för att sedan släppa det. Annars går jag baraå tänkerpå det. Så därär vi nog lite lika. Men sedan är du mer offentlig än jag, mina tankar åker in i dagboken. Papper, penna och ord. Där skiter jag i hur jag uttrycker mig, vad eller vem jag är arg på och sedan får det vara. Men jag tycker, överlag att du är väldigt positiv. Du har haft skit hela våren och inpå sommaren och ändå har du nästan bara skrivit om hur underbart det är med ett fast jobb, strålande sol, semester och din familj. Sedan drabbas du av emboli, hur du orkar hålla modet uppe är helt otroligt. Du lägger upp outfitbilder och engagerar dig i bloggen - så hur någon kan klaga på att du inte gillar hösten och skriver om det? Undrar vem det är där som är negativ. Du vill ju bara få behålla solens strålar så länge du bara kan <3 å vet du vad? Det spås att hösten kommer bli varm :-)

A
2014-09-04 - 10:58:41

Såg den kommentaren om att du var "negativ". Blev nästan full i skratt! Du är väl för det mesta positiv!
Och förresten tycker jag att det är något "skumt" med människor som heeeeela tiden vill påskina att allt är så jävla roligt, fint, bra, underbart! Inget är dåligt, jobbigt, mörkt, hemskt.
Människor utan nyanser är väl inget att eftersträva. Och jag tror att innerst inne är väl alla mindre nöjda med vissa saker.
Ibland har jag dagar när jag nästan tycker det är lite skönt att "gräva ner mig", fast för det mesta är jag glad o nöjd.
Själv kan jag båda älska och hata hösten. Det är lite från dag till dag, beroende både på mig själv och vädret.
Men jag håller med dig om att sommaren är BÄST!
Kramar!

Linda
2014-09-04 - 20:59:52

Jag uppfattar inte dig som negativ. Dessutom håller jag med (om det i förra inlägget). Sommaren är slut och människor säger "hipp hipp hurra" till massa kläder. Usch och fy. Däremot kan jag gilla tanken på mysiga koftor, murriga färger, skinnskor, tända ljus, ordning och reda i kalendern efter en ledig sommar... Men det är mycket mysigare i tanken, för egentligen är det så där som du säger... Ett krångel.

Vill också tillägga att jag älskar att du är uppriktig och dig själv på bloggen.

Johanna
2014-09-12 - 10:45:10

Hej Fröken Sur! ;) Alltså, jag vill bara säga att jag älskar din blogg, att du orkar dela med dig av vardagliga ljusglimtar (och större happenings såklart), mysiga bilder och även jobbiga sidor av livet. Din blogg känns så jordnära och jag har följt den under flera år och planerar att fortsätta göra det! Livet är inte en dans på rosor och inta kan man tycka lika om allt heller, så varför ska man försköna det? En människa som tycker "ja men det är väl bra" om allt är väl inte speciellt spännande? Hellre en tavla med nyanser än en enfärgad!

Gilllade dit "därför röstar jag rött"-inlägg mycket också!

Kram på dig, starka människa (och PS bara för att vara extra tydlig; jag tycker INTE att du är sur! :)


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: