GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

därför röstar jag rött

2014-09-04 | 21:41:00 | Krönika/Politik/Tankar

 
Drygt en och en halv vecka kvar till riksdagsvalet 2014.
Mest skrämmande såklart är att SD bara växer och växer.
Och tyvärr tror jag inte att det hjälper att vi som är totalt emot deras politik ska försöka "visa" de som tänkt rösta på SD vad SD egentligen står för..jag tror nämligen att de allra flesta som sympatiserar med Sverigedemokraterna vet exakt varför de gör det.
 
Jag har redan röstat. På alla tre valsedlarna stod det Vänsterpartiet och jag hoppas så att att det blir en rödgrön regering den 14 september, gärna med F! inblandat.
 
Framförallt tror jag på alla människors lika värde.
Jag varken tror eller tycker att sexuell läggning, etnicitet, hudfärg, religiös uppfattning, kön, ålder skiljer oss åt i värde.
Jag tycker heller inte att en människas enda värde ligger i huruvid denne jobbar eller ej.  Det kan aldrig avgöra varken ditt eller mitt värde som människa eller medborgare i detta land eller på denna jord.
 
Jag avskyr mantrat från blåröstande att röd politik är en bidragspolitik.
Men fine.
Vi kan ALLA hamna utanför i samhället. Vi kan ALLA bli av med jobbet. Vi är ALLA dödliga och mottagliga för sjukdomar och jag ser verkligen hellre att det finns stöd bidrag och hjälp till ALLA när vi väl behöver det. Om det är bidragspolitik så tycker jag det är vackert.
 
Jag har en människosyn där jag faktiskt tror att de allra flesta av oss faktiskt VILL göra något av våra liv.
Hålla på med något, jobba, utvecklas, vara sysselsätta på ett eller annat sätt.
Tyvärr kan inte alla.
Det gör dig inte mindre värd som människa.
Medmänsklighet framför girighet.
Jag tycker att det är en så totalt vidrig människosyn att se bidragstagare som samhällsparasiter och nåt ovärdigt.
 
Att säga att det finns mindre bidragstagare nu och kalla det lyckad politk bara för att man gjort det svårare att just få hjälp är ju lika idiotiskt som att säga att färre är sjuka bara för att det finns färre vårdplatser för folk att söka.
Behov finns oavsett.
Och folk slutar inte bli sjuka bara för att det sparas in på vård.
 
Att det finns folk som utnyttjar systemet kommer det alltid finnas precis som det alltid kommer finnas de som begår brott  även om det finns fler poliser eller hårdare straff.
 
Jag tror i grund och botten ända in i själen att 6timmars arbetsdag faktiskt bara gör gott för enskild individ, för företag, för folkhälsan för befolkningen och för ekonomin på längre sikt.
 
Jag tror egentligen på en lika lön för alla. Låt säga att alla som jobbar oavsett jobb skulle få en och samma lön. Sen är det upp till dig själv vad du faktiskt gör för den lönen.
"men då skulle ingen bry sig om att plugga och sträva efter bra jobb"..kanske en del av er säger..
Kanske är det intresse och passion som faktiskt ska vara det som styr ditt yrkesval mest ,inte att tjäna mer än någon annan.. säger jag..bara en tanke. En personlig tanke utanför partiprogram. 
 
Jag tycker fortfarande det finns massor kvar att göra för att uppnå jämställdhet mellan man och kvinna, mellan alla människor. Feminismen och den kampen behövs. Kanske mer än nånsin. Hur kan någon inte vilja ha jämlikhet ? Hur kan en enda kvinna inte kalla sig feminist? 
 
Jag tror på trygga anställningsformer och skyddsnät för anställda på arbetsplatser.
 
Jag tror på att betala skatt så att ALLA har rätt till lika bra skola vård och omsorg när vi behöver det.
Jag gillar inte tanken på att tänka ekonomisk vinst när det kommer till människors hälsa och vård.
 
Jag tror och tycker att människan är fri när vi har ett skyddsnät som tar emot oss, inte genom dyra försäkringar och att kanske inte kunna betala för utbildning eller sjukhuskostnader den dagen vi behöver utnyttja det.
 
Jag vill att barn ska få vara barn och inte behöva betygsättas i tidig ålder och känna press och krav..det kommer det nog av senare i livet.
 
Jag tror på kärlek, jämlikhet, ödmjukhet, på människan.
Jag tycker att vi alla har lika stor rätt att vistas på denna planet och gränser och länder bara är nåt hittepå i kartböcker.
Är man stark och frisk och har det bra så kan man gott dela med sig lite till sina medmänniskor.
 
Därför röstar jag rött.
 
Kommentera 18 st

Kommentarer
Ling-Ling
2014-09-04 - 23:50:24

Kan endast kommentera med en stor smiley på detta

=)

Anonym
2014-09-05 - 07:52:26

Usch är det enda jag kan kommentera på detta.

Maria
2014-09-05 - 09:04:21

Fast det här med att alla ska ha samma lön.. Jag har studerat på högskola i 5 år, och förlåt för om jag säger det, men jag kräver givetvis att jag ska ha en högre lön än vad de på mitt jobb har som inte har någon utbildning alls. Sedan kan ju de ha kompetens ändå och kan få högre lön på grund av det men i grund och botten ska jag börja med en högre lön än de som inte har någon utbildning. Och som tur är så tycker min chef likadant =)

Svar: Fast jag kan inte se varför du skulle vara mer värd i lön för att ha pluggat dig till kunskapen än en som kan den automatiskt eller lärt sig med erfarenhet .
Jag är inte emot att tjäna pengar alls jag tycker bara nånstans att en och samma lön för alla kan vara bra sen kan man alltid tjäna mer om man jobbar mer etc. Som sagt det var bara en tanke som gror i skallen .
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Alexandra
2014-09-05 - 09:41:58

Tänk jag tror också på "kärlek, jämlikhet, ödmjukhet, på människan" men jag röstar blått. Tänk vad konstigt :) vi tror på samma men tror på olika vägar till målet ^^

Alexandra
2014-09-05 - 09:42:09

Tänk jag tror också på "kärlek, jämlikhet, ödmjukhet, på människan" men jag röstar blått. Tänk vad konstigt :) vi tror på samma men tror på olika vägar till målet ^^

E
2014-09-05 - 10:08:07

håller med Maria! vill man/kan man göra vissa saker för att kämpa till sig en högre lön ska man ha möjlighet till det tycker jag.

Svar: Fast det håller jag med om också , jobbar man mer så kan man tjäna mer men jag tror nånstans på lika grundlön för alla som jobbar för att sudda ut skillnader och klasser. Om alla från början får samma lön sen är det ju upp till dug hur du vill bo, resa , spendera .
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria
2014-09-05 - 10:59:18

Ja, vilket samhälle vill vi ha? Kunde inte sagt det bättre själv💖

A
2014-09-05 - 14:14:32

Anna, vad fantastiskt bra skrivet!!! Preciiiiis så känner jag också!

Till Maria: Och VARFÖR ska man automatiskt börja på en högre lön för att man pluggat på högskola i 5 år? Du tycker alltså att du ska in på en högre lön än de som redan jobbar på din arbetsplats om det är så att de inte pluggat utan kan massor pga erfarenhet. Att man pluggat på högskola betyder faktiskt inte alltid att man kan så mycket om hur det är och fungerar i verkligheten, på en arbetsplats.
Ja, jag har själv pluggat på högskola, men det är ju genom att jag jobbat i massor av år som jag lärt mig och blivit duktig på mitt jobb.

Dissys
2014-09-05 - 20:14:48

<3 Så underbart skrivet:)

Maria
2014-09-05 - 21:10:18

A: Jag var nog inte så tydlig eller så var det du som tog för givet att jag menade på ett visst sätt, men jag menade främst de personer på mitt jobb som inte har någon arbetslivserfarenhet att ha som anledning till högre lön. Jag har en kollega som har närmare 20 års erfarenhet och vi ligger på samma lön. Hon har den lönen tack vare all erfarenhet och jag har min tack vare utbildning + lite erfarenhet. Sedan har vi dem som har varken utbildning eller erfarenhet och de har givetvis lägre. Så nej, jag kräver inte att jag ska ha högre än de som har många års erfarenhet men sådana har vi inte så många av på mitt jobb så tänkte väl förmodligen inte så.

Helén
2014-09-05 - 21:14:02

Jag tycker till stora delar som dig. Mångfalden och de grundläggande mänskliga rättigheterna måste försvaras till varje pris.

Jag tror dock (eller känner, det är min magkänsla) att det är en hög sysselsättning och starka företag som kommer ge oss den bästa välfärden. Som ser till att det finns en massa pengar att lägga på välfärden. Som skattar i Sverige. Som anställer unga och gärna med sänkt arbetsgivaravg. Och jag hoppas och tror att FI tar sig in i Riksdagen.
Det viktigaste för mig, är att alla vi som inte stöder SD, prioriterar att rösta. Så vi visar de främlingsfientliga att vi andra är så många fler. Och att de inte får en vägmästarroll.

Maria
2014-09-05 - 21:16:40

Sedan måste jag tillägga att just det jag jobbar med är svårt att jobba med om man inte har studerat. Visst, om man jobbar hårt och länge så klarar man förmodligen det men det underlättar väldigt mycket om du har en utbildning bakom dig. Och det är en av anledningarna till varför min chef prioriterar att jag ska få högre lön, på grund av min kompetens som jag har genom att arbeta men mycket tack vare min utbildning.

Maria
2014-09-05 - 21:16:41

Sedan måste jag tillägga att just det jag jobbar med är svårt att jobba med om man inte har studerat. Visst, om man jobbar hårt och länge så klarar man förmodligen det men det underlättar väldigt mycket om du har en utbildning bakom dig. Och det är en av anledningarna till varför min chef prioriterar att jag ska få högre lön, på grund av min kompetens som jag har genom att arbeta men mycket tack vare min utbildning.

Anonym
2014-09-06 - 15:27:39

Hej Anna!
Är intresserad av en vidareutveckling av ditt resonemang. Om alla ska tjäna lika mycket. Så måste väl allting kosta lika mycket? Du måste ta samma pris för en tjänst i ditt företag som alla andra. Helt utan att ta hänsyn till kvalitet, tidsåtgång och arbetskostnad. Skulle det vara ok för dig att inte värdera ditt arbete själv?

Svar: Jag kommer inte kunna utveckla resonemanget särskilt mycket som jag skrev är det en tanke .. En lös sådan där jag tycker nånstans att idén är god att alla skulle kunna tjäna lika mycket.. Det grundar sig enbart på att jag tycker pengar spelar alldeles för stor roll .. I allt.. Girighet . Ökade inkomst och klassklyftor etc. En tanke som jag vet antagligen ja högst troligt kanske aldrig skulle funka .. Men en värdering.
Sen är det väl främst anställda jag tänkte på inte egenföretagare som ska håva in egen lön.

Men nej inget vidare resonemang.. Bara en tanke.. Och mig veterligen driver heller inte nåt av de röda partierna frågan heller ... Det var en personlig åsikt och tankegång.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2014-09-06 - 15:44:50

Hur skulle lika lön fungera i praktiken? Ponera att du som företagare redan hade tjänat in det du fick tjäna på en månad och sedan ett spännande och roligt uppdrag. Då fick du ju antigen tacka nej eller jobba gratis? Sedan tror jag att arbetslösheten hade stigit för om man inte har någon konkurrens eller har möjlighet att tjäna mer pengar hade nog inte många företag satsat på att utvecklas! Med massarbetslöshet blir det inte svårt för de som önskar leva på bidrag att göra det?

Svar: Jag kommer inte kunna utveckla resonemanget särskilt mycket som jag skrev är det en tanke .. En lös sådan där jag tycker nånstans att idén är god att alla skulle kunna tjäna lika mycket.. Det grundar sig enbart på att jag tycker pengar spelar alldeles för stor roll .. I allt.. Girighet . Ökade inkomst och klassklyftor etc. En tanke som jag vet antagligen ja högst troligt kanske aldrig skulle funka .. Men en värdering.
Sen är det väl främst anställda jag tänkte på inte egenföretagare som ska håva in egen lön.

Men nej inget vidare resonemang.. Bara en tanke.. Och mig veterligen driver heller inte nåt av de röda partierna frågan heller ... Det var en personlig åsikt och tankegång.
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2014-09-07 - 01:12:44

Nja, lika lön för alla, typ..
Jag har ungefär 400000 i studielån för universitetsstudier och som lärare en pisslön.
Jag är vänster and forever men vad fan menar du här?
Det bör ju ändå löna att utbilda sig...

Svar: Jag har ju ingenstans skrivit att den här likalönen på nåt sätt ska vara pissdålig??
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Anonym
2014-09-07 - 01:28:49

Håller med Maria. Om man som vi pluggat på universitet och tagit studielån för detta är det bara löjligt att folkifrågasätter varför vi ska ha högre lön än de. Gå och göm er!

Svar: Det har ju ändå varit ditt val att vela utbilda dig och nu var ifrågasättandet om huruvida en som läst sig till kunskaperna är mer värd än en som arbetat till sig dom eller lärt sig dom "automatiskt".
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Maria
2014-09-14 - 09:46:33

Jag är nog väldigt lik dig på många punkter :) Och fy fan för SD.. Kommer förresten skriva magisteravhandling (för det heter väl så i Sverige med på master-nivå?) om nationalistiska partier i Europa, SD kommer va ett av dom.. Kommer nog bli både intressant och obehagligt..


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: