GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Ska det vara så svårt!?!

2014-08-20 | 19:58:07 | Krönika/Politik/Tankar


Drog fram akvarellådan idag.. Var nog år sen sist och jag hittade bara en enda pensel.. Men men övning ger färdighet.

Mår äntligen ganska ok. Inga tårar eller panikkänslor idag. Har lite värk till och från men inte så farligt. 
Och när det äntligen höll upp i hällregnandet en stund och solen kikade fram och graderna steg så följde Stefan med mig på en vääääldigt långsam promenad .. Runt kvarteret . Fem minuter drygt och jag fick ont och blev trött men ack vad skönt med luft, sol och ljus för första gången på en vecka. 
För ja idag är det en vecka sen vi satt där på akuten.. Så ont så ont. Rädsla prover röntgen för att sen bli hemskickade nära midnatt med nån diffus diagnos av inflammation i lungsäck.. För att tolv timmar senare åka tillbaka efter att de ringt och sagt att de hittat flera proppar i lungorna. 
En vecka kan så märkligt på en och samma gång kännas som både kännas som igår som en evighet. 

Men för att bryta snacket om min hälsa litegranna då har jag lite andra rädslor så här med knappt en månad kvar till Valet.. 

Blir återigen helt bedrövad av att se hur mycket hat och idiotier man får se i sociala medier och framförallt facebookflödet. Tänk att det finns åsikter som ligger så totalt helt frånvänt vad man själv tycker och känner. 

Att folk ens kan fortsätter traggla och bedyra att feminismen är skit och inte behövs och i deras brandtal enbart slänger ur sig saker som bara visar på att de känner sig totalt hotade av total jämställdhet och mest bara vill att stereotypa könsroller skall bevaras.. Vad är det ni tror ska hända med lika löner villkor och värde??Likaså alla dessa människor som gång efter annan hela tiden måste hitta alla fel, brott och annat där invandrare är inblandade och skylla precis allt på dessa människor . Aldrig tar de upp situationer där svenskar själva ställt till det.. Och buhu stackars dom de får ju inte uttrycka sina åsikter om invandrare för då blir de kallade rasister i det här "jävla pk landet" .. Men ja det är ju så viktigt att hela tiden visa vilka problem det är aldrig något positivt nån gång. 

Fy fan.. Vad är det för fel på folk?  Fan människor! Ödmjukhet förståelse respekt hjärta medmänsklighet rättvisa jämlikhet! Ska det vara så jävla svårt!?!


Kommentera 3 st

Kommentarer
Helén
2014-08-20 - 21:46:20

Skönt att höra att du mår bättre! Förstår dock att det tar ett tag att få ordning på tankarna efteråt. Allt annat vore väl konstigt.

Jag har faktiskt plockat bort en del SD-positiva från min fejja. Jag kan inte låta deras idioti passera, jag tänker inte låta dem stå oemotsagda. Och jag orkar inte alltid ta diskussionen. Så då vill jag inte ha dem i mitt flöde heller. Det har ju inte direkt varit nära vänner. Har även plockat på nån som skrivit nedvärderande om kvinnor. Sånt vill jag inte förknippas med. Kanske borde man behålla dem och ta diskussionen. Men de gånger jag gjort det spårar de alltid ur. Det går inte att få dem att förstå. Så jag orkar inte alltid. Men tycker ändå jag tar ställning när jag tar bort dem...

Krya på dig så hoppas vi på ett icke främligsfientligt valresultat! Kram

Emma Å
2014-08-20 - 23:39:31

Såå skönt att du mår bättre!!!

A
2014-08-21 - 16:03:01

Skönt att du mår bättre!

Valet, ja! Visst är det skrämmande med alla ointelligenta, rasistiska, korkade, sjuka, påhittade åsikter som vädras i vardagen och på de sociala medierna.
Ibland tar jag diskussionen, men tyvärr är dessa rasister oftast helt ikörda i sin fantasivärld. De slänger sig med påhittade siffror och statistik och inget man säger verkar gå in i huvudet på dem.
Små människor som måste ha någon att skylla på och som inte kan se de stora sammanhangen i världen.
Ibland blir jag riktigt rädd när jag tänker på vart vår värld är på väg.
Vi får verkligen hoppas på regimskifte den 14 september och att vi kan få andra vindar att blåsa än de högerextrema.
Solidaritet, omtanke, hjälpsamhet, jämställdhet! Ska det vara så svårt?!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: