GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Kan hon strutta ner och upp för New Yorks gator...

2013-07-03 | 11:04:00 | Krönika/Politik/Tankar

För er som inte vet, så skriver jag krönikor i lokaltidningen om Mode-Stil-Design, nån gång i månaden sedan några år tillbaka.
Och en del av er har skrivit att ni saknat att jag inte publicerat några av dom här i bloggen på ett tag.
Självklart ska de ju publiceras även här.
Här kommer min senaste som publicerades den 26/6.
 
....
 

Så har Midsommaraftonen passerat och precis som varje år så regnade det och man satt där återigen bland blöta, uppluckrade pappersfat, lite småfrusen och fuktig. Och när jag senare på kvällen plockade ur hårnålarna från den lite mer avancerade frisyren jag hade vågat mig på aftonen till ära och hängde upp min blöta klänning på tork och tog mig en varm dusch så sade jag högt till den immiga spegeln ” Varför brydde jag mig ens?”

Varför tog jag mig ens den tiden att bekymra mig vilken av alla mina fina klänningar jag skulle bära denna sommarens högtid när det verkar som det vilar en förbannelse över att det ens ska kunna vara hyfsat ok väder på Midsommar?

 

Men så tänkte jag ett varv till och nej, det var inte bortkastad tid att göra sig lite extra fin, felet är att man gör sig fin eller till sitt finaste jag alldeles för sällan och sätter så mycket förväntningar till just dessa dagar som Midsommar och Nyår.

Jag skrev för några månader sedan ett inlägg på min blogg ,som fick ganska mycket positiv respons, om att det var dags för mig att sluta gå i samma jeans och tröja vareviga dag och i alla fall nu dessa få sommarmånader då vädret tillåter faktiskt ta mig mina älskade fina klänningar och kjolar, satsa lite extra på makeupen och kanske låta det långa håret jag envisas med att ha faktiskt få hänga fritt istället för att sno ihop det i en trasslig knut.

 

Anamma lite mer av den stil och stilikon vars garderob jag älskar mest och som inspirerat mig mest de denaste 12 åren: Carrie Bradshaws från Sex and the City.

Våga mixa och matcha olika mönster, ta på en typisk festklänning till vardags och istället för att känna mig uppklädd eller hmm utklädd bara känna mig nöjd, snygg och vacker.

Kan hon strutta ner och upp för New Yorks gator och Central Park en tisdag i en skir och underbar vitt klänning och ett par höga klackar så kan jag göra detsamma i stadsparken och på torget och upp och ner för Norra Kungsvägen.

Sen att jag närmar mig en ålder av 32 och i sinnet då och då låtsas att jag faktiskt ÄR Carrie – The Tidaholm version, kanske vi inte behöver prata så högt om, hehe. Nu inser jag ju dock att jag har den stora lyxen att kunna klä mig som jag vill varje dag då jag är egen företagare och frilansare och inte behöver rätta mig efter klädkoder eller regler.

Men mitt sommarmoderåd till Dig, kära läsare, är att när du har möjlighet, när du är ledig och har det ”gött” vänta inte på festinbjudningar eller speciella tillfällen för att använda en viss klänning eller dräkt eller finkjol som du längtar efter att bära. Ta på dig dina finaste kläder en vanlig onsdag och strutta fram till stan och gör fina torgfynd och känn dig vacker! Njut av dig själv och din garderob , det finns inga fel, inga måsten. Och som lite inspiration tipsar jag dig att se just Sex and the City, regniga dagar och heta sommarkvällar.

Glad Sommar kära ni! Kanske ses vi mellan blomstånd och brödförsäljare på torget och tänker om varandra att ” där går Miranda..där går ju Charlotte ohh titta Carrie och Samantha!”.

 
 
Kommentera 4 st

Kommentarer
Annster
2013-07-03 - 16:13:41

Du skriver verkligen bra :)

Fröken H
2013-07-07 - 17:17:27

Vad kul att krönikorna är tillbaka! :) Håller verkligen med det är värt att klä upp sig, även till vardags :)

s p i n d e l t j e j e n (mammaliv, fotografering, resor och sånt där)
2013-07-08 - 00:18:44

Vilken fin teckning! :)

passionrio
2013-07-22 - 01:43:06

hej Anna!
vad fin du skriver.
tack för tipsar. man ska göra det bästa av sitt liv här och nu.

Svar: vad roligt att du uppskattar mitt skrivande!<3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: