GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Vardagslyx smakar...

2012-09-13 | 13:12:33 | Krönika/Politik/Tankar

 
Igår var det dags för min modekrönika i lokaltidningen igen.
Och nu får ni icketidaholmare läsa den:
 
 

Vardagslyx.
 Smaka på ordet.
Även om ordet i sig kanske blivit aningen urholkat och urvattnat av dagens modebloggare på nätet så tycker jag ändå att det har en ton av guld.
För det är just de där vardagslyxgrejerna som sätter guldkant på ens tillvaro och är så viktiga nu när när mörkret och de kallare temperaturerna smyger sig på.

Som nu.
Det är septemberkväll och det regnar därute. På mina fötter sitter det återigen raggsockor och jag är invirad i min nyinköpta 60kronorskofta jag fyndade på torget och bredvid mig står en kopp hett te med smak av jordgubb, en glossig, blank och ny modetidning samt en ask med Noblessechoklad.
Det är vardagslyx en torsdagskväll.

Likaså var det vardagslyx, ja kanske inte att ställa klockan på 06.30 då, att bli bjuden på en så kallad VIPshoppingfrukost på Lindex i Skövde. Få fralla och kaffe med påtår och handla till rabatterade priser och på väg ut få en liten gåva. Blev det något köp då för denna modeskribent?
Jajamensan.

Lite förvånande för mig själv så gick jag ut ur butiken med en påse innehållandes ett par leopardmönstrade jeans i grått och svart. Trodde verkligen inte att det var min grej, men likt en geting söker sig till en sockersöt kaka så kunde jag inte riktigt släppa dessa byxorna med vare sig tanke eller blick. Vips stod jag i provrummet, påhejad av min kära svägerska och när byxan både satt bra och var superskön var det ju inget snack om saken.

Och det är ju det roliga med mode – att det hela tiden ändras, att det tillåter att man själv ändras och att man får välja och vraka bland allt som finns och ta det man gillar och göra till sin egen stil. Att ibland faktiskt våga något helt nytt som man aldrig trodde var ”jag”.

Många anser hösten vara en nystart på mycket. Så även garderoben. Somliga anser att höstmodet är det allra roligaste och mest inspirerande. Sommarälskare som jag är så håller jag ju inte riktigt med. Men jag kanske skulle ta och byta attityd denna höst?

Låta de där mönstrade byxorna vara min nystart och i år mer än nånsin våga testa nya plagg, kanske någon ny färg jag normalt aldrig bär och nya kombinationer Kanske ska jag faktiskt piffa till de grå höstdagarna med ”tandläkarväder” som Lars Winnerbäck så målande beskrivit det och klä mig lite mer spännande denna höst?

Så jag säger: Våga satsa lite extra på dig själv denna höst. Unna dig lite nya bekväma underkläder, våga den toppen, jackan eller byxan du kanske känt dig för feg och grå för förut. För vad kan vara mer vardagslyxigt än att faktiskt känna sig snygg, fin och bekväm varje dag?

Det tror jag gör underverk för själen. Vi behöver stråla lite extra efter denna solfattiga sommar.

Kommentera 2 st

Kommentarer
Sofia
2012-09-13 - 13:25:05

Älskar te!

Sascha
2012-09-14 - 23:56:17

Vilket härligt inlägg - blev på toppenhumör av att läsa det! Vardagslyx mår alla bra av.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: