GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

cat issues

2012-02-01 | 11:13:36 | Egocentrerat&Vardagligt

Mina katter är min älsklingar.
Jag älskar dom så mycket.

Därför gör det nu så ont i hjärtat när jag blir allt mer trött och arg på den ene...Biscottihjärtat.
Han klarade flytten till huset väldigt bra, i alla fall första veckorna, men senaste två veckorna så har nästintill varje dag kissat ner hallmattan eller insidan av ytterdörren i hallen.
Nån dag i veckan har han även bajsat där.
Jag har försökt med lugnande hormonspray, städa med citrondoft och jag har skällt och tagit hårt i nackskinnet - vilket får mig att börja gråta för jag hatar att vara hård mot djuren. Får sådana skuldkänslor.

Han är väldigt undergiven sin bror Ozzy, så ibland funderar jag på om han kissar och bajsar där för att han inte vågar gå på lådan om Ozzy är i närheten.
Det är även denna katt som hela tiden äter upp och tuggar sönder sladdar.
Jag funderar på om han är "störd" i skallen..usch får ont i magen av att bara tänka så.
Han äter och dricker och är pigg i övrigt förutom detta väldigt störande äckliga uttröttande beteende.

Nån som har några tips?Kommentera 39 st

Kommentarer
Lena
2012-02-01 - 11:43:06

Flera lådor! Många katter klarar av att dela låda, men det finns en rekommendation (har dock inte sett forskning på det, så jag vet inte om det är bevisat) att man har en låda mer än vad det finns katt i hushållet, framförallt om man har stort hus. Testa!

Malin
2012-02-01 - 11:45:42

Tyvärr inga tips, har lite samma problem här.. Men det är nog båda katterna som gör dumheter, men inte alltid.. Vi har slutat ha mattor eftersom de bara kissar på dem. Jättetråkigt!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 11:48:51

Lena: Ja jag har också läst nåt om det. Vi har två stora lådor i dagsläget på tre katter.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 11:49:32

Malin: Ja det är så trist. Allt känns ju ofräscht och jag tycker det luktar kiss och bajs för jämnan ovh blir nojjig och nu blir det dessutom extra lerigt och grusigt överallt när vi inte kan ha hallmatta. Suck.

Anonym
2012-02-01 - 11:59:59

Jag har läst att framförallt hankatter ska ha egen låda, eftersom de har större revirbehov. Särskilt om två vuxna katter förs samman. Men det kanske även gäller i allmänhet, och i och med flytten kanske du kan passa på att dela upp dem på tre lådor var när de ändå inte helt vant sig vid de nya platserna. Förslagsvis kan bajskatten ha sin i hallen! :)

Pamie
2012-02-01 - 12:06:09

Usch vilken jobbig sits. Fler lådor var också min tanke. Sen vet jag inte om det är rätt eller sant men har läst att man inte ska göra som på hundar när en katt bajsar nånstans. Kanske han även behöver lite extra uppmärksamhet? Vet att våran Figaro är så, man måste leka och gosa med honom 100 gånger mer en den andra katten. Får de vara ute? Kanske ett litet utrymme som bara är till honom skulle kunna få honom att känna sig tyggare? Är de kastrerade?

Katja
2012-02-01 - 12:26:27

Vi har samma problem, numera i perioder. Men som ngn skrev ovan så hjälpte det otroooligt mycket att ha fler lådor, gärna i olika rum. Sen att man är noga att tömma dom dagligen. Slarvar vi lite med det så kan vi räkna med att det är pissat någonstans i protest.

Just dörrmatta fick vi ta bort, den blev mest utsatt. Det har med revirtänket att göra. Investera i minst en till låda och jag lovar att ni kommer märka stor skillnad!

britta
2012-02-01 - 12:28:23

Först och främst ska man aldrig straffa en katt på det sättet. Katter har väldigt svårt att koppla bestraffning och handling. Katten kan lära sig att den inte får kissa vid dörren när du är i närheten, men den förstår inte att den inte får göra det när du inte är där. Att straffa honom gör honom bara mer orolig och stressad. Tänk på att han inte kissar där för att jävlas, utan för att något inte stämmer. Det finns alltså ingen anledning till bestraffning.Du har antagligen för få lådor. Du bör ha minst tre i tre olika rum.Jag skulle ta katten till veterinären och kolla upp så att allt är okej med njurar och urinblåsa, de kan vara pigga och äta i övrigt även om det gör ont när de kissar. Sen låter det väl egentligen troligast att han är stressad av flytten.Ett annat alternativ är att han vill markera över alla andra dofter som man drar in med skorna. Jag hade ett liknande problem och har nu valt att ta bort hallmattan. Ha en utanför dörren istället och ställ upp skor och andra saker på hyllor så att det inte finns något mjukt att kissa på.Sist men inte minst kan sladdbitandet bero på understimulans. Testa att köpa en laserpenna eller liknande och lek med honom varje dag så att han blir totalt utmattad.Lycka till. :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 12:45:56

Britta: Det har ju funkat bra med två lådor till de tre katterna hittills men det kan ju ha ändrats nu i och med flytten så ska absolut testa köpa en till låda.Vet också att det inte funkar direkt så med bestraffning på katter som det kanske gör med hundar men katter går även att lära, det har jag sett på ett flertal.Jag tror absolut inte han gör nåt för att vara taskig...det är ju jag som blir taskig och känner mig som världens elakaste för att jag blir irriterad ledsen arg.

Jag tycker ju synd om honom.De hallmattor vi haft där nu har varit helt nytvättade och blivit nedpissade utan att de har använts.

Skorna står i en hylla.

Nu har han ju kissat och bajsat på hårda tröskeln.Understimlans tror jag inte på då de har väldigt mycket leksaker, vi kastar möss och bollar ganska mycket under dagarna samt att lille katten leker med de två stora ganska så mycket.

Camilla
2012-02-01 - 12:53:57

Vi har två dominanta kissar, de vill då inte gräva ner och gömma bajset. I lägenheten så bajsade de i badkaret, varsitt hörn. Nu i huset har vi duschkabin och där gör den ena kissen vad hon ska. Den andra bajsar numera bredvid en byrå i ett rum. Vi har bott i huset sen i Juni och hon verkar inte vilja sluta. De bodde hos mina föräldrar när vi var på semester och då använde hon badkaret igenSå tyvärr inga bra tips från mig...

Lina
2012-02-01 - 12:55:07

min katt gjorde samma sak. jag köpte fler lådor och spridde ut lite överallt. sen kan det ju ta ett tag efter en flytt för katten att gå igenom sitt revir och känna att dom är hemma.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 13:03:51

Lina: Ska definitivt köpa en låda till och sprida ut dom mer. Tycker bara de tär konstigt att det funkade i två veckor först för att sen balla ur.

britta
2012-02-01 - 14:26:14

Ja, man kan lära katter. Min ena katt kan både sitt och vacker tass. ;) Men man får lära dem genom belöningar och ett STOORT tålamod. Det är som du säger inte som med en hund, som kan lära sig att den t ex inte får vara i soffan eller kissa på golvet, till skillnad från en katt. Jag hade ett akvarie förr i tiden och ena katten tyckte det var superkul att leka med fiskarna (utanför glaset, som tur är). Hon visste så väl att hon inte fick vara där och så fort jag kom in i rummet sprang hon iväg så fort hon kunde. Men gick jag ut och smög på henne såg jag att hon gick dit direkt.. Smart katt. ;)Har mattorna varit nytvättade efter att han kissat på dem eller nytvättade pga flytt och inget kiss? Har det varit kiss på kan ju lukten fortfarande finnas kvar tänker jag.Han kanske inte riktigt hittat sin plats i huset än. De första veckorna var kanske lugna för att ingen katt riktigt hade bott in sig än, men nu har de två andra gjort det och då har kanske Ozzy lagt beslag på toaletten. Roller kan ju förstärkas på ett nytt ställe i och med att de gamla rutinerna och reviren försvunnit.Hoppas det löser sig, vet själv hur jobbigt det är.Ja du, tror du inte att det är understimulans så får vi väl helt enkelt tro att Apple gör väldigt smaskiga sladdar. ;)

Jess
2012-02-01 - 14:31:24

Angående det här att katter går att lära, så ja visst kan man det (dock lättare med hundar...). Bestraffning leder dock aldrig till inlärning, då bör man istället tillämpa positiv eller negativ förstärkning. Vill man förändra beteendet måste man på något sätt ge ett alternativ, det funkar inte att skrika eller rycka för även om katten då fattar att det inte ska göra något vet den då inte vad den ska göra istället.För övrigt så vill jag minnas att de på animal planet någon gång sa att man skulle ha varsin kattlåda plus en extra, så alltså fyra lådor på tre katter. Tycker själv det låter lite väl, men ja. Annars vet jag faktiskt inte, det låter väldigt jobbigt att ha det så :/

Linda
2012-02-01 - 14:43:24

Halloj!

Som flera redan har sagt så beror beteendet troligast på flytten. Men det kan också bero på problem med kisseriet, urinvägsinfektion eller problem med njurarna. Det kan vara en bra sak att höra med en veterinär vad de tror, och kanske kolla upp honom för att utesluta den medicinska aspekten. I vilket fall är det bra att kolla med en veterinär, de har ofta väldigt bra tips att komma med. I övrigt kan jag tipsa om www.kattforum.se, där finns många kunniga kattmänniskor.

Anna (bAGus)
2012-02-01 - 14:44:00

Aj då, jobbigt i hjärtat. Hoppas det löser sig. :)

Kim - Mamma till Victor & bebis i magen
2012-02-01 - 14:48:30

Går dom ute om dagarna? Borde ju skärpa till sig lite om han är ute å kan göra som han vill tycker man. :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 14:57:45

Jess & Britta: Jag är ju inte jättehårdhänt mot dom..usch känner mig som ett monster nu som "bestraffat".

Men det har funkat att hålla fast lillen lite i nacken och säga nej när han klöst på möblerna.När vi flyttade in var mattorna inte tvättade för jag tänkte de skulle lukta " hemma"..sen kom det som sagt efter några veckor. Sen har jag ju lagt tillbaka mattorna när jag tvättat dom och även olika mattor och ny matta.Jag förstår att flytt varit stressigt för dom och då särskilt bisco som väl alltid varit känsligare än de två andra.Men ska testa nu om han iaf slutar kissa och bajsa på dörren nu när jag ställt låda bredvid. Annars får jag ju ringa veterinären.Funderar på om han kan ha för mycket hormoner i sig trots att han är kastrerad.

Sofia
2012-02-01 - 15:07:44

Hej!Jag har haft liknande problem och känner till flertalet lösningar:1. Han borde tas till ve för att han kan ha njursten eller något annat som gör att han har ont. Då är det ofta dom kissar utanför lådan.2. Skaffa minst en låda till och gärna med tak så kan du prova om det blir bättre med eller utan tak. En del katter vill ha tak över huvudet medans andra känner sej instängda om det finns tak.3. Spray piss off där han har kissat. Viktigt eftersom så länge doften finns kvar, även om det är så lite att du inte känner det, så uppmuntrar det till att kissa där igen.4. Kolla igenom erat nya hem och se hur du kan ge katterna mer utrymma som inte är på golvet. Kan vara med höga kattställningar, sätta upp hyllor på väggarna som dom kan hoppa upp på, lite som en trappa liksom. Man kan klä hyllorna med lite matta i glada fäger som passar hemmet och även sätta fast en tavla på varje hylla så ser det genast lite finare ut också. Men sån't där har du ju redan koll på själv.5. Köp feliway som man pluggar i kontakten. Kan behövas i några månader tills dom verkligen "landat" i sitt nya hem.6. Bestraffa inte. Det gör katten mer osäker och därför mer troligt att han kissar på andra ställen.7. Placera inte mat och vatten i närheten av lådan. Håll även vatten och mat på olika ställen. Jag brukar ställa ut fina "fågelbad" och skålar runt om i mitt hem där mina katter kan dricka i fred.8. Har du bytt sand? Eller städat ur lådorna med luktande rengöringsmedel? I så fall kan det vara en orsak också.Ja, det sammanfattar de vanligaste sakerna man kan göra. Jag önskar dej ALL lycka!För övrigt kan jag nämna att lite ättika på sladdarna brukar funka bra. Jag har även gömt undan sladdar så gott det går. En gång använde jag en PYTTELITEN klick tabasco på en sladd, det var INTE snällt men den sladden blev aldrig mer tuggad på...Du kan maila mej om du behöver fler förslag. :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 15:14:27

Sofia Tack för ditt, ja ALLAS engagemang i detta!Men ska svara på dina frågor här1) Ska göra detta om det inte hjälper nu att lådan står där han kissat och bajsat.2) Vi har en låda med tak och en utan. Vi tog bort taket på den ena då just denna katt satte sig uppe på taket när vi skaffade den och kissade på taket. Men han har använt den med tak också.3) Ska kolla upp denna spray, inte hört talas om denna.4) Nu har de övervåning nedervåning och källaren att springa på och de får vara uppe på bord på bänkar osv så mcyket de vill, inget är förbjudet för dom.5) Har fellway i sprayform.6) ska absolut inte "bestraffa" mer.7) Maten och vattnet står i hallen precis utanför köket så det är ju bara nån meter ifrån sin mat han nu kissat och bajsat. Lådorna har stått nere i källaren, den ena står kvar nu och den andra har flyttats upp idag.8) Nope kört samma slags sand sedan de flyttade hem till oss som kattungar.Ska testa ättikan på sladdarna även om jag nu på denna nionde Macladdarsladd virat en jäkla massa tejp om hela sladden.kramar!

Art By Tina - Konst & Fashion
2012-02-01 - 15:18:30

Skaffa en kattlåda till (om du redan har två - kanske till och med tre - det har mina föräldrar hemma för att göra dom nöjda - dom vill ha varsin). Våra använder en för nummer ett och en för nummer två haha. Det är mitt bästa knep - även om min ena katt har blivit koko och envisas med att bajsa bredvid lådan istället för i, ibland blir man galen. Ett tag höll som på att kissa i hallen - men det kom vi på att tar man bort hallmattan - så slutade dom med den. Knaskatter. Även om en skor råkar ligga ner på golvet så åker den illa ut. Dom gillar alltså inte saker som ligger på golvet - eller det kanske är det dom gör - förknippar det med ett kiss-plats.Annars kan du testa att ställa lådorna på något annat ställe - det kanske är det som krånglar, han gillar inte platsen den är placerad. Kanske kan då låter en stå kvar så länge, så inte dom andra blir förvirrade och flytta den ena till ett nytt ställe.Hoppas det löser sig. Jobbigt när man märker att något inte står rätt till och dom försöker visa vad det är - men vi har svårt att förstå deras språk. Frustrerande.Du har inte funderat på att börja låta dom gå ut - eller är det för nära farlig väg?

Anonym
2012-02-01 - 15:51:56

Katter behöver vara ute i naturen ibland också, släpp ut honom!!! (:

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 15:56:32

Anonym: Det är en diskussion jag inte ger mig in i , jag tycker man genom att ha innekatter även besparar dom från mycket som de kan råka ut för ute.

Men vi har varit ute med var och en av katterna i omgångar nu utanför huset, lite i taget, men just denna katt gallskrek precis hela tiden och ville inget annat än komma/gå in igen.

britta
2012-02-01 - 16:48:17

Det har inte varit min mening att anklaga på något vis! :) Vet så väl hur frustrerad man blir, och allt känns ju dessutom så äckligt eftersom man inte riktigt vet vad som hänt vart...Tina: Haha, mina två har också en kiss- och en bajslåda. Helknäppt tyckte jag, men det finns tydligen fler pedantiska katter. ;)

britta
2012-02-01 - 16:54:41

Håller för övrigt helt med angående innekatter, det finns otroligt många fördelar med att ha katter inomhus om man jämför med utomhus. Bara en är att innekatter lever i snitt dubbelt så länge som utekatter, och det är ju inte direkt av ålder som utekatter dör...

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 16:56:53

Britta: Oh nej jag har inte tagit det så! Det är jag själv som är så känslig med katterna och känner mig som världens hemskaste bara jag tänker nåt negativt om dom.

Kände mig som världens uslaste matte i somras när de var sjuka.Ja det blir verkligen till en noja här nu med kisset o så...jag kryper runt på golven och sniffar likt ett tryffelsvin fast efter kiss då...tycker det stinker överallt.Och jag ser även att mina katter mest tenderar kissa på ena lådan och bajsar på den andra =)

Mikaela
2012-02-01 - 17:46:57

Är han inte kastrerad så kan det lösa problemet.:)

emma härnqvist
2012-02-01 - 18:19:25

men nej vad jobbigt, svider i mitt katt-hjärta också. en sak jag lärt mig är att det aldrig är bra att skälla på katter, men samtidigt måste man ju visa vad som är fel. veterinären sa en gång att man ska trycka ner katten i kisset med nosen (jättehemskt, jag vet) och jag vet inte alls om det hjälper heller. och visst är han kastrerad? ring eran veterinär och fråga om råd! här i göteborg finns det en som är specialiserad på katter, som "talar med dem", men hittar inte numret nu.. kolla på google! kram på er

Annica
2012-02-01 - 18:34:46

Först och främst, kastrera honom om han inte är det.Sen går du raka vägen till apoteket och köper en dosa till väggurtaget med lugnande hormoner, sprayen verkar ju bara för stunden. :)Vidare beställer du en flaska scent stop på http://scentstop.se det enda som verkligen fungerar att ta bort ALL lukt med! Den är verkligen superbra. Vår skinnsoffa är numera fri från äcklig kattkiss-stank!Och tills sist men nästan viktigast, skaffa en eller två lådor till om du inte redan har flera, ställ gärna en där vid dörren till en början.LYCKA TILL! Det är jobbigt att behöva vara arg på sina djur men ibland är det nödvändigt. Och du straffa bara i realtid, man kan inte efterstraffa en katt även om man har god lust, det hjälper liksom inte.KRAM

MariaP
2012-02-01 - 18:44:19

söt!

Banana
2012-02-01 - 19:04:57

Det är säkert redan folk som nämnt det, men flera kattlådor. De gillar inte alltid att dela. Och ring och fråga någon veterinär, de borde ju kunna råda dig.

fifi
2012-02-01 - 21:16:01

Tänkte också föreslå en till låda! Hoppas det löser sig, för usch, det är jobbigt när ens kissar inte riktigt trivs.kram

Annster
2012-02-01 - 21:28:56

Det kan finnas många orsaker till ett sådant beteende. Dels så kan det vara en revirmarkering eller stress när allting är nytt. När en katt väl har börjat gå till ett ställe, är det jättesvårt att få bort det. Katter har ett oroligt bra luktsinne, så få medel tar bort det helt. Dom känner att det doftar där och då fortsätter dom gå på samma ställe. En annan anledning är som flera skriver, att man måste ha flera lådor. Ett tecken kan vara om katten gräver över sand på det dom lämnat efter sig. Katter vill precis som oss dölja vad dom gjort. Men om det ligger bajs och urin öppet i lådan, är det en markering som katten gjort. Då visar katten, att det här är min plats och då är risken stor att den andra katten början göra ifrån sig på annat håll. Kan finnas bra många skäl. Allt från att katten inte är kastrerad, men det kan fortsätta med markeringar trots kastrering. Det kan vara allt från obehag till lådans innehåll, obehag under trampdynor. Har man lock på lådan kan det ogilla lukten där inne efter ett tag, jätteviktigt att man gör rent lådan/lådorna minst en gång om dagen. Man säger att det ska vara en låda per katt, kanske tom en extra. Använd aldrig citrondoft i närheten av lådan. Ättiksprit/alcogel är bra för att ta bort lukten som katten känner av trots din ihärdiga rengöing, i ditt fall vid dörren. Det gillar klorindoft, så gör man rent lådan med det så dras dom dit. Jag förstår att du känner frustration, men straffa aldrig katten. Den förstår inte det, katten blir bara rädd och osäker, så den i värsta fall tappar förtroendet till dig. Det kan göra skadan ennu värre. Du kan köpa feliway på apotek eller hos vetrinär som lugnar katten. Där jag jobbar använder vid sådant för att lugna stressade katter, då menar jag t.o m extremt stressade katter som är lång ifrån klappvänliga. Katter är ju extremt känsliga och renliga djur. Så när något sådant händer är det ett tecken på att katten känner sig obekväm på något sätt. Jag kan säga redan nu, att du inte ska visa aggresion mot katten! Det du ska göra är att försöka förstå katten, hitta problemet. Mycket som katten reagerar på, är sådant som inte alltid är tydligt för oss.

I ditt fall tror jag det är en kombination av det ny huset, lukten som hänger kvar vid dörren, din frustration katten ser och känner av. Kanske tom att lådan står på fel plats, det kan känna av att platsen är fel. Även maktkamper många katter mellan (revir), att det som ligger i lådan inte är övertäckt av det andra katterna (min plats). Där är det viktigt att som sagt ha många lådor, göra rent dagligen (minst en gång dagen). Jag kan lova dig att katten säkert inte är sjuk i huvudet, jag är med om sådant hela tiden. Det är med stor sannolikhet är tecken på stress eller att han inte känner sig bekväm med något. Det gäller bara att hitta felet och i sådana fall är det sälla enkelt, då det finns många orsaker som spelar in. Ibland flera, ibland en orsak.Lycka till och hoppas det löser sig :)

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2012-02-01 - 21:41:18

Annster: Fellway spray använder vi redan men jag har aldrig märkt att den hjälpt nåt nämnvärt.

De två andra katterna gör ju iaf ingenting där den andra börjat göra sina behov.Det är dock katten som nu kissar och bajsar vid dörren som aldrig täcker över sin avföring på lådorna utan bara rusar därifrån, det är de två andra som går dit och städar efter honom. Biscotti har alltid varit jättedålig på att städa upp efter sig.Kastrerad har han varit sen januari 2009.han är ju dock klart strassad - han fäller mer än de andra, han tål inte främmat särskilt bra, går gärna och gömmer sig om han inte känner människorna väldigt väl, Ozzy, hans bror jagar honom ganska ofta och startar slagsmål, men han kommer bra överens med den lille yngre katten.Nu har jag inte straffat honom nämnvärt, jag har tagit tag i nacken om jag tagit honom på bar gärning och hållt honom vid kisset eller bajset och tagit upp bajset med papper lagt på lådan och satt honom på lådan.

Även sprutat lite vatten på honom en gång.

Men han sover på mig varje natt.Hittills har det ju funkat att ha två lådor på dessa tre men ska absolut testa att köpa en tredje nu. Nu står ena lådan där han kissat och bajsat precis vid ytterdörren och nu går även de två andra på den lådan.

Lådorna görs rent 1-2 ggr daglige dvs rensas på kiss och bajs men jag använder inget rengöringmedel i lådorna mer än nån gång om de t ex haft "sprutbajs".Charlie - minstingen hade en sån här period när han var ett halvår gammal cirka och bajsade på mattorna..då kastrerades han men somnade knappt av sömnmedlet ..då sa veterinären att han var så uppstressad och uppe i varv. Han fick då även lite antibiotika.

Så blir det inte bättre nu är det absolut att ringa till veterinären som gäller.

Helena
2012-02-01 - 21:47:59

Min ena katt är oxå sån. Vissa perioder får han bara för sig att han ska baja brevid lådan och vi har försökt med allt! Men så går det ett tag och så går han på lådan igen. Våran är nog bara knäpp som din och kan få för sig lite saker ibland...

I ditt fall kanske det kan vara att lådan står på fel plats?

Bim HD
2012-02-01 - 23:11:37

Pip!

Här har de varsin låda - även om de är sk utekatter... båda är kastrerade, dock en hona och en hane... Leo Tass har dock en tendens att INTE sparka över det han tillverkar INNE, ehh... stink minst sagt och då sparkar Millas Mirakel ungefär överallt i huset även om hon inget gjort - gillar INTE doften... Ibland undrar jag om hankatter skiter värre än honor, hihihi....

Hon är ju också utekatt även om hon är mer inne än ute - hon gillar inte läget ute på samma sätt som superpusen vår :) Men, hon sparkar rejält... vi har även ibland haft en låda i källaren åt dem - som en extraplats att gå till. ÄN har vi inte haft något problem alls...

Dock hade vi två honor en gång - och jag lovar att DET var totalt omöjligt... de markerade revir överallt!!! Satte sig på köksbord, i brödkorgen mm... Fick ta bort den som var värst till sist - helknäpp katt... Inte bara beroende på den biten...

Testa ett veterinärbesök - det kan vara något som stör och är det inte det så känner du dig själv lugnare!!! Fler lådor, olika våningsplan??? Och det ÄR inte så länge sedan ni flyttade - är han osäker normalt... tänk på vilken pina detta kanske är för honom än..... stackarn.......... det kommer lösa sig!!!

Må så grankott... kramis Skruttisen!!!!

Bim

Maria
2012-02-02 - 11:18:41

vad jobbigt, hoppas det är något som går att rätta till! Vi hade en katt som vi till slut tyvärr fick avliva, för hon var otroligt rädd för allt och alla. Hon kunde ibland komma i famnen på mig och mamma, men hon klarade aldrig av att helt slappna av. Hon har alltid varit skygg av sig, men misstänker att hon fick ett väldigt svårt trauma efter en viss händelse.. Hennes ständiga oro smittade av sig lite på vår andra katt också, som nu mår mycket bättre efter att vi tog bort den trauma-skadade..Men jag tror nog att det finns hopp för din lilla älskling :)

Modekatt
2012-02-02 - 21:31:09

Usch förstår dig verkligen! Våran ena katt kissar också vid ytterdörren, tror att hon gör det när hon är missnöjd & när den andra katten dominerar!

Förra året köpte jag feromoner som man sätter i kontakten & det funkade faktiskt. Tror det e dags för det igen!

Testa det du också, det kostar ca 300kr om jag minns rätt men det är värt det! Finns på djurapotek eller hos veterinären!

Kram

Filippa
2012-02-05 - 14:11:17

Vi har två tjejer där den ena ibland får för sig att bajsa precis utanför lådan eller på andra ställen i badrummet, hopplöst! Vi testade också en himla massa saker men tillslut ställde jag kattmaten inne i badrummet ganska nära lådan och då slutade de bajsa utanför. Elakt men det fungerade. Efter ca 1-2 veckor flyttade vi tillbaka maten till köket och då fortsatte de gå på lådan som de skulle. Ibland får de för sig att göra samma sak igen och då är det bara att ställa in maten ett par dagar så slutar de!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: