GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

hot child in the city

2012-08-03 | 09:43:57 | Krönika/Politik/Tankar

Häromdagen var det återigen dags för en av mina krönikor att publiceras i lokaltidningen, och nu får ni den stora "äran" att läsa den här :
 
___________
 

Käraste VB-läsare. Det är en något panikartad modekrönikör vars ord ni just nu läser. I skrivandes stund är det den 26 juli och publiceringsdatumet för denna krönika är den 2 augusti. Gulp och hallå!? Var tog tiden och sommaren vägen nånstans? Det kan omöjligen redan vara dags för augusti, semesterslut, ruttna äppelskruttar, kräftivaler och de där första vinderna i träden med ljud av höstlövsrassel. Husvagnar på väg hem istället för bort. Suck.

Ja förutom att sommarmånaderna likt en välkänd Tomas Ledinlåt mest regnat bort så har tiden gått alldeles för fort. Och jag har inte kunnat använda en bråkdel av alla skor, kjolar och klänningar jag tänkt och drömt om sedan september förra året. Suck igen.

Just nu befinner jag mig uppe i hufvudstaden och har så gjort i 2 dagar. Hemma verkar det vara enormt sommarhögtryck med strålande sol och underbar värme. Var väl typiskt att man missade det så här första sommaren med hus och egen trädgård.

Men jag ska inte klaga, har varit helt ok väder här uppe också och är det nånstans man vill strutta runt i ett par nyinköpta silvriga sandaletter med smala remmar så är det ju i sommarvarm citymiljö med den där speciella storstadspulsen med allt sorl, alla dofter, alla lampor och smaker. Precis som i det underbara avsnittet Hot child in the city, säsong 3 av Sex and the City.

De där silvriga sandaletterna ja. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag såg dom i en skobutik igår, provade dom och kände den där underbara bultande känslan i magen som man just bara gör när man provar ett par perfekta skor. Men då ett par bruna remsandaletter redan låg i en påse i ena shoppinghanden kunde jag just då inte riktigt med gott samvete köpa ett par skor till.


...men som med all kärlek kunde jag inte släppa tanken  på skorna och återvände till butiken idag och då fanns inte skorna kvar i min storlek. Så det blev en svettig jakt Drottninggatan uppochner, Hötorget runt och sen ner i Gallerian för att där finna skönheterna igen. Och av bara farten åkte ett par svarta, hålmönstrade, kilklackade slip-insandaler med också. Oups!

Fast sommarens allra finaste och jättemegafynd har jag faktiskt gjort i kära Tidaholm och på bland det mest Tidaholmskaste som finns: Torgdagen. Torget på onsdagar, härliga sommardagar är bland det bästa jag vet så här års. Och visst finns det mycket konstigt i alla de där stånden , men det bjuds också på underbara guldkorn här och var till tonerna av den väldigt högljudde blomsterförsäljaren. Jag har fyndat 3 fantastiskt fina sommarkjolar till det underbara priset av 20 kronor styck. En jättefin rosablommig långklänning, även den 20 kronor.
Och så en riktigt underbar Carrie Bradshawklänning i romantiskt chic modell.
Ahh.

De silvriga skorna kommer passa perfekt till den. Nu får jag bara hoppas att vädergudarna ger oss en lång het sensommar.

 
 
Kommentera 6 st

Kommentarer
Grimgoth
2012-08-03 - 10:23:57

Fan va kul att du fortfarande skriver för lokaltidningen, du borde nu vara en ganska bra lokal kändis? :)

Sascha
2012-08-03 - 13:03:30

Bra skrivet!

Sascha
2012-08-03 - 13:08:17

Bra skrivet!

Henke
2012-08-03 - 19:34:36

Så jävla vacker!!

Henke
2012-08-03 - 19:43:48

Så jävla vacker!!!

Anonym
2012-08-04 - 21:21:19

Fint skrivet fina Anna! Och så mycket skoshopping du fått gjord under sommardagarna :)

Kram


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: