GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

ett big no no till dagens matintag

2010-11-17 | 22:01:01 |


Ok , idag har det inte varit nån särskilt bra matdag alls vad gäller intag.
Frukosten bestod av en dietbar vid 9.30 tillsammans med te.
Sen fastnade jag ju i att röja och städa kontoret.
Efter det testade jag pilatesdvd:en plus 2 afrikanska danser i "träningsväg".
Vilket resulterade i att lunchen intogs vid 15.30.
Och sen dess har jag hållt på med att måla väggarna på kontoret och ja nu är klockan 21.42 och det enda jag fått i mig sen "lunch" är en halv dietbar.
Men jag har inte varit hungrig på mer än så här.

Men känner att jag måste äta mer regelbundet, även de dagar jag jobbar hemifrån.

Så ett big no no till dagens matintag och tider
Frukost: Dietbar + te
Lunch: Laxfilé med ärtor broccoli tomater keso och smaksatt creme fraiche
Övrigt: Te några liter vatten och en halv dietbar.

Imorgon är det butiksjobb som gäller 9-18, lunchrast 13-14.
Ska käka ägg, skinka och ost till frukost, blir nog lax till lunch - gjorde två portioner idag när jag var igång, så får vi se vad det blir till middag sen på kvällen, antagligen soppa med nåt tilltugg.

P.S jag har inte tänkt att nu för alltid lägga upp vad jag äter en dag men kanske under några veckor, bara för att få en hum och en koll kanske , få svart på vitt hur och vad jag äter och inte äter.
Kommentera 14 st

Kommentarer
Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog
2010-11-17 - 22:18:30

BOHOOOOOOOOOOOOOOO för att jag inte kan äta paprika! =(

Emma
2010-11-17 - 23:06:55

Har läst en väldigt intressant bok som handlar väldigt mycket hur man tänker när man vill gå ner i vikt och vad det många gånger är som gör att vissa människor håller sin normalvikt medan andra pendlar eller går upp eller ner för mycket i vikt (vet ju självklart inte om det är sant) Men en stor del av boken handlar om att människor som pendlar i vikt ofta har ett visst förhållande till mat som innebär att de tänker mycket på mat hela tiden "t.ex. nej nu har jag inte ätit tillräckligt mycket/lite" När man tänker på mat hela tiden blir det att man lättare blir sugen/äter för mycket/får dåliga vanor, eller bra vanor ett tag som inte håller i längden vilket ger negativ effekt. I boken står det även att man inte ska få panik om man äter dåligt någon dag ibland, vissa dagar om man inte är hungrig skall man inte tvinga i sig, utan lyssna mer på vad kroppen säger. Sen får det ju inte gå till överdrift. Ångestkänslor över att man ätit för mycket/litet leder ofta till just sådan "besatthet" kring mat som gör att man inte håller normalvikt. Jag vet att detta inte är sanning till 100 % eller inte hela lösningen iallafall men känner igen mig själv mycket kring det att just tänka på mat väldigt, väldigt mycket. Sen är det klart att det är skillnad på att gå ner i vikt och hålla vikten. Vid viktnedgång behöver man ju ofta en liten extra push. Lycka till!

Fred
2010-11-17 - 23:40:01

Aja baja! Se till att få i dig dina mål så inte kroppen ger upp men jag håller även med Emma, tvinga inte i dig nåt du inte vill ha men se till att äta något vid varje mattillfälle...

Ida
2010-11-17 - 23:57:56

ser väldigt gott ut på bilden :)

Sjuka Tanke
2010-11-17 - 23:58:23

Saken är ju den att slarvar man med att INTE äta i en enda dag, då stället magen in sig på att få mindre mat vilket leder till att den lagrar fler av kalorierna de kommande dagarna innan man kommer in i rätt fokus igen.

Alex
2010-11-18 - 00:20:21

Fast lunchen var väl kanonbra. Alltid nåt!

Annster
2010-11-18 - 01:29:22

Ja, det var ju det där med att äta regelbundet. Där spelar det ingen roll om man äter nyttigt, för kroppen årkar inte förbränna det och läger på lager "sparläge eller svältläge som man säger". Jag gör alltid den missen, idag har jag barit ätit en middag och ett mellanmål :/ Då ska man äta frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag.

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-11-18 - 07:51:26

Emma: tack för en väldigt bra kommentar tycker jag.

Det är lite så jag känner med..man måste helt komma bort från tänket på mat,, måste äta måste inte äta får inte äta mer borde äta vad åt jag egentligen..

Och ja igår åt jag ju helt enkelt när jag var hungrig och kände att jag inte behövde mer än så..jag hade ju dessutom en jävla ork och pigghet igår.

kram

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-11-18 - 07:52:48

Alex: Ja den var mummig den =)

A
2010-11-18 - 10:14:46

Hoppas du visar bilder på kontoret sen. Det låter häftigt med rosa, menthol och orange. :)

Det där med mattänkandet känner jag igen mig i. Alltför mycket kretsar kring mat för mig, i alla fall i perioder. Jag äter för att det är mysigt, för att vi ska se någon film, för att jag är hungrig, för att jag är ledsen. Och sen låter jag bli att äta, eller äter mindre, för massa andra anledningar.

Försöker fokusera på att äta rätt för att må bra/gå ner lite i vikt.

Men ofta använder jag mat/vikt i fel tankar...

Alex
2010-11-18 - 11:19:26

Testa att släppa mattänket helt ett tag då? Ät vanlig normal mat och var noga med tiderna, annars ingen hets. Och lägga ditt fokus på att träna istället. Det hjälpte mig att släppa fixeringen vid mat. När den har släppt kan man börja bli striktare. Och då är det lättare också om man dessutom tränat ett tag för då är man hungrigare och sugen på att stoppa i sig bra grejjer.

Lisa
2010-11-19 - 10:11:46

Hej Anna! Har velat skriva något till dig om det här, men vill inte komma med pekpinnar. I alla fall: mitt absolut bästa tips för att hålla en hälsosam vikt (och framförallt må bra) är att lägga fokus på att få i mig så många saker som är bra för mig som möjligt, alltså helt vanlig mat, och strunta i att tänka så mycket på vad som INTE bör intas. Jag tänker på min kropp som en kropp som är värd att ha det bra, och därför ger jag den vad den behöver. Tänk på alla (faktiskt) fantastiska saker din kropp kan göra, den förtjänar omtanke från dig. Tycker att du är jättefin som du är, ta hand om dig!

Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
2010-11-19 - 13:38:54

Lisa: jag tycker det är en väldigt vettig syn du har och en bra kommentar.

har dock alltid försökt leva så..vad är jag sugen på vad är jag inte sugen på..men det har ju inte hjälpt så mycket.

kram!!

Jonas
2010-11-24 - 00:45:37

Nja, det var ju förstås sådär, det där.


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: