GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

ME ME ME ME!

2007-11-25 | 14:29:56 | Krönika/Politik/Tankar

146310-3173

"jag måste bara säga att det är så grymt oproffsigt av dig att använda dig själv som motiv.. storhetsvansinne?"

Ja denna helt urblåsta och totalt idiotiska, enligt mitt tycke i allafall, kommentar fick jag igår. Självklart var avsändaren anonym och kommentaren skrevs i inlägget om mina egendesigna t-shirtmotiv/tryck.

Och varför anser jag den då vara så totalt urblåst?
Jo..
Det är väl klart som fan att jag som konstnär och designer använder mig själv i min egna design och i mitt egna uttryck!
Oavsett om det är ett rent självporträtt, rakt upp och ner på mitt ansikte eller om det är ett foto på ett träd i en skog så är det ändå JAG i bilden. Det är JAG som tagit bilden, det är JAG som vill förmedla något, det är MITT uttryck.

Jag vill att folk ska klä sig i mig, bära mig och min design eller hänga upp mig på väggen. Det sticker jag inte under stol med - det är ju exakt det jag vill.

Men om man ska anklaga  konstnärer -författare- musiker -fotografer-designer för att lida av storhetsvansinne och vara oprofessionella så fort de använder sig själva i det de utför, skapar och gör...
Ja då skulle vi nog få säga Bye Bye till de flesta tavlor, konsertt-shirts, självbiografier, designerplagg, bra låtar, dikter  och alla som vill skapa ett ett eget, icke massproducerat uttryck.

Ja, det är jag på en del av motiven - i egen hög person men jag har valt att göra mig till "allmängiltig" Jag kan vara vem som helst. Jag kunde lika gärna ha varit en kompis som jag fotat av.
Men även motivet med skorna eller det stora ansiktet med röda läppar eller bara tecten " Today I'm wearing this" är JAG.
Egentligen säger de bilderna mer om mig än bilderna med mig själv på..för de berättar om mig.

Och sedan är det ju också ren idioti att gå in i en offentlig men ack så personlig om än ändå allmän blogg och lämna en sådan kommentar. Liksom hela bloggen i sig BYGGER PÅ MIG MIG MIG!
Kommentera 46 st

Kommentarer
Martina
2007-11-25 - 14:45:52

Du har helt rätt Anna, stå på dig.

ulrika
2007-11-25 - 15:02:12

Vilket pucko som skriver så. Bloggen handlar ju om dig!!

carro
2007-11-25 - 15:22:57

Jag tycker dem t-tröjorna är sjukt snygga och denna person är säkert bara bitter över att han/hon inte lyckades så bra som dig! ;) jag är otroligt sugen på att köpa en av tröjorna. hur går jag tillväga?

agnes
2007-11-25 - 15:28:17

Men hur kan man skriva så?!

Bra att du inte tar åt dej i alla fall!
Jättebra skriver!! :)

många kramar!

Sandra
2007-11-25 - 15:35:54

Helt rätt! Jag läser iallafall din blogg för att den handlar om just dig, och det är det som gör den intressant!

Massa kram

Lottis
2007-11-25 - 15:45:41

Det är ju du som gör bloggen intressant, jag håller med Sandra här ovanför. Det är ju därför jag läser... Jag vill inte se bilder på nån annan i dina tishor. Bra rutet! Kram på dig

Lina
2007-11-25 - 15:51:51

hahaha. klockrent. jag har ju t-shirts med marilyn monrooe, då kan jag ju lika gärna ha t-shirt med dig på.

BABBELDROTTNING
2007-11-25 - 16:11:58

det är ju din blogg så därför bygger den på dig ;)

emelieu
2007-11-25 - 16:24:37

snyggt kollage :)

cajjan
2007-11-25 - 16:46:27

hej, det var jag som skrev den "helt urblåsta kommentaren". jag förstår att du vill synas och att din blogg handlar om dig själv, inget snack om saken. och det är klart att du använder ditt eget uttryck i det du skapar, men jag tycker fortfarande att det är oproffsigt att kommunicera sig själv på det sättet. att döma av det du skrev ovan så är syftet med dina t-shirtar något annat än vad jag föreställt mig, my bad. jag antar att du inte skulle printa dig själv om du producerade en kommersiell kampanj som hade med ex. attityd att göra? det var lite så jag tänkte. whatever, jag skulle inte göra så, men det är ju bara vad jag tycker.. /c

Ullstrumpan
2007-11-25 - 16:51:37

Bästaste Anna,din blogg handlar ju om dig och självklart ska vi ju se dig och dina alster och fina naturbilder...med dig på..såklart!!!Missunnsamma,avundsjuka och Jante-människor finns alltför för många av..De är så misslyckade och måste hävda sig genom att såra andra människor.Tvi vale för såna.Vi skorpisar har en viss dragning åt det exhibitonistiska...och det är bara så...Den person som
är så FEG att hon inte vill visa sitt namn när hon skriver sunkiga kommentarer kan ju bara gå och dra nåt gammalt över sig,och säkerligen så läser hon din blogg det första hon gör när hon sätter sig vid datorn..Mmm,men du Anna...keep going on.Du ÄR så himla bäst.Kramar i massor!!!

alexandra
2007-11-25 - 16:55:10

Haha vilket pucko! Klart att DIN blogg handlar om DIG, klart att DIN konst handlar om DIG, du är grym!

Jennie
2007-11-25 - 17:23:09

men orka sånna kommentarer :/ skit i den anonyma jäveln! Att personen var de tyder ju bara på att personen inte vågar stå för sin egna åsikt! :/ Du ser bra ut så vrf inte använda dig själv liksom ^^ och det är ju din blogg & ditt liv:) förstår att du blir sur!

Sandra
2007-11-25 - 17:25:31

fint kollage!!

[Jenny] - Bluedreams
2007-11-25 - 17:28:47

Bra skrivet Anna!
Stå på dig!

,Kram, :)

katri
2007-11-25 - 17:32:28

Jösses, att folk inte har något annat för sig, din blogg, dina bilder, det är väl upp till dig vad du fyller din blogg med och om folk tycker det är trevligt läser dom din blogg, annars låter man bli. Har märkt att det oftast är tjejer som ska dra ner andra och döma ut... så jäkla trist och tråkigt! Varför ska tjejer försöka bitcha mot varandra? peace and love för fasiken =) Du har sköna bilder, ha det fint!

Amanda
2007-11-25 - 17:34:01

Bra skrivet! :)

Anni
2007-11-25 - 17:55:39

Jag skulle inte gå så långt som att kalla det "oproffesionellt" att du trycker bilder på dig själv på dina T-shirts, men nog måste du väl ändå medge att det är lite skillnad på att som redan etablerad artist sälja t-shirts med sig själv på till sina fans, och att som du försöka "slå igenom" och starta sin karriär med att lansera sig själv som ett T-shirtmotiv? Med det inte sagt att det är "fel", men det är en väldigt annorlunda approach som inte alla faller för... :)

Jennifer
2007-11-25 - 17:58:07

Jag tycker ialf att du är super cool!
Jag tänker köpa din T-shirt :D

sofi.
2007-11-25 - 18:00:46

ja, vad fasiken! konstnären/fotografen cindy shermann använder väl alltid sig själv som modell, och hon är en av de största!
go for it.

cajjan
2007-11-25 - 18:05:35

jag tycker ungefär som "Annl" skrev ovan. Efter det du nu har skrivit tänker jag mig din tshirtförsäljning mer som något du gör för dig själv, jag trodde nog snarare att syftet mer var att etablera en egen kollektion och tjäna pengar på det. jag skulle inte vilja köpa kläder
där motivet rätt och slätt föreställer personen i fråga som skapat motivet, som du själv nästan säger så tycker jag att om man är riktigt bra så kan man förmedla sig själv och sin stil på ett mer abstrakt sätt.

anna
2007-11-25 - 18:08:10

Anni: Det var just ordet opoffessionellt som jag tyckte var felt. Sen kan folk tycka det är löjligt eller fult eller vad som helst. Dock har jag inte nånstans gått ut med " köp en t-shirt med mig - Anna på" utan jag tror att många inte ens sett att det är JAG på en del av bilderna samt att det är förvrängda bilder av existerande foton på mig. Det är skuggbilder av mig själv.

Dessa t-shirtar är bara en del av mitt företagande och eftersom jag startat med noll kronor på fickan dessutom har jag heller inte råd att anlita modeller..
Men jag förstår inte skillnaden heller mellan om det hade varit en annan tjej på bilden än jag själv..
För ingen av er "vet" ju egentligen vem jag är ändå..ni känner mig inte personligen.

Om artister som gör sin första turné har också konsertt-shirts med sina nunor på...nånstans ska man väl börja?

cajjan
2007-11-25 - 18:08:50

sofi. :

"konstnären/fotografen cindy shermann använder väl alltid sig själv som modell, och hon är en av de största!"

Just det, EN AV DE STÖRSTA. Hon började kanske inte på det sättet? Att folk lägger dyra pengar på designerplag där designern själv figurerar beror ju just på att designern är känd och stor. Annars tycker jag det är rätt töntigt, jag kan inte föreställa mig att någon som inte känner mig skulle vilja ha en t-shirt med MIG på.

Sassy
2007-11-25 - 18:15:16

Vilken idiot!

Men du, det är ju på ett sätt bekräftelse för dig också, då konstnärer ofta blir hårt kritiserade för det arbete de gör, samt missförstås av många. Det ingår väl lite? Sen är det ju inte kul att få såna kommentarer ändå...men, men. Du är grym Anna!!

kram

anna
2007-11-25 - 18:15:19

Sofi och Cajjan: Jo Cindy Sherman blev ju känd för just sina självporträtt likaså Nan Goldin som vanns stort pris förra året som gjort karriär på att fota sig själv samt sina homusexualla eller aidssjuka vänner.

Och jag tror att många betraktare av en bild bortser från VEM det är på en bild bara det förmedlar en känsla som på nåt sätt berör..sen om det är obehag eller vällust..det kvittar ju..

Men tänk alla artister som slår igenom med en låt, där de skrivit text och musik själva - ofta är de ju självupplevda eller självbiografiska texter...Ska dessa arrtister då först innan de sålt guld skriva låtar som enbart handlar om andra människor och sedan när det är etablerade först få skriva personliga texter?

Det är väl när det personliga blir allmängiltig och igenkännande som det är bra?

När en bok skriven kring självupplevda saker ändå berör en läsare för att den känner igen sig eller berörs av ödet i sig?

anna
2007-11-25 - 18:16:04

Anni: Det var just ordet oproffessionellt som jag tyckte var fel. Sen kan folk tycka det är löjligt eller fult eller vad som helst. Dock har jag inte nånstans gått ut med " köp en t-shirt med mig - Anna på" utan jag tror att många inte ens sett att det är JAG på en del av bilderna samt att det är förvrängda bilder av existerande foton på mig. Det är skuggbilder av mig själv.

Dessa t-shirtar är bara en del av mitt företagande och eftersom jag startat med noll kronor på fickan dessutom har jag heller inte råd att anlita modeller..
Men jag förstår inte skillnaden heller mellan om det hade varit en annan tjej på bilden än jag själv..
För ingen av er "vet" ju egentligen vem jag är ändå..ni känner mig inte personligen.

Om artister som gör sin första turné har också konsertt-shirts med sina nunor på...nånstans ska man väl börja?

S.A.N.D.R.A <3
2007-11-25 - 18:19:03

Du har helt rätt Anna!! Det är bara idioter som inte förstår sig på konst och inte kan åstakomma något själva! Avundsjuka rent utsagt!!
KRAM PÅ DEJ. :)

Bella
2007-11-25 - 18:19:28

bra skrivet. Det är väl klart att man vill läsa om dig i din blogg, se alla dina saker, bilder, designer med mera.

kram

Knutte
2007-11-25 - 18:24:04

Haha jag skrattar också åt den kommentaren :P

cajjan
2007-11-25 - 18:26:11

kan du då inte ta din stil och beröra folk med den utan att för den sakens skulle trycka dig själv? det hade kunnat vara spännanade, nu tycker jag personligen att det blir "in your face" på ett platt och tråkigt sätt.

cajjan
2007-11-25 - 18:29:23

S.A.N.D.R.A

Monica
2007-11-25 - 18:30:52

Jag skulle inte ens orka bry mig om en sådan elak komentar.. suck... man får väl tycka om att visa bilder på sig själv, vad är fel med det?! Du är fin på dina bilder, fortsätt visa dom :) Kram

cajjan
2007-11-25 - 18:31:23

S.A.N.D.R.A

cajjan
2007-11-25 - 18:31:51

S.A.N.D.R.A

cajjan
2007-11-25 - 18:32:15

kommentarfunktionen är kass.

Erika
2007-11-25 - 18:32:33

Även om de som ger dig kritik för dina tryck inte vill erkänna det ens för sig själva så tror jag att de innerst inne är avundsjuka och missunsamma.

Du ÄR på väg någonstans och har ett mål dit du strävar efter att komma, när de flesta inte har ens det.
Du har ett eget företag, du har vågat ta steget!
Du skapar.
Du har en blogg som är väldigt populär och numera alltid ligger på den eftertraktade aktiva listan.
Du gör helt grymma illustrationer och tar underbara foton.
Du vågar vara dig själv!

Så tyvärr kommer sådana människor att angripa dig, mest för att de inte är nöjda med sig själva och sitt liv (dålig självkänsla) De mår bättre för en kort stund av att klanka ner på andra. När de i själva verket borde lägga energi på att skapa sin egen lycka.

Kram på dig!

Sabor
2007-11-25 - 18:42:13

Härliga bilder!

Anni
2007-11-25 - 18:46:41

till Erika. ( och Anna, och alla andra förstås =) )

Att man kritiserar ett tryck, en tanke eller ett motiv, eller whatever betyder inte alls att man är avundsjuk eller missunsam (fast man kan ju försöka välja sina ord med lite eftertanke, så man inte sårar i onödan.)
Tvärtom kan jag tycka att det är synd många gånger att inte fler av er, Annas bloggvänner, ger hanne konstruktiv och välmenad kritik när hon visar upp sina alster, istället för att bara förbehållslöst hylla alla hennes bilder. Sedan lovordar ni och säger "ååååh, jag vill lätt köpa allt du gör och ha på mig/sätta på väggen" eller vad det nu kan vara. När så grejorna finns tryckta och klara kommer undanflykterna om att "njae, jag har lite lite pengar nu, men jag ska köpa sen jag loooovar"...

DET är väl mer taskigt och elakt i såna fall, att ge henne en så positiv bild av marknaden, vänta tills hon lägger ut pengar, och sedan strunta i att köpa?

Nu ficka Anna en kommentar från någon som inte gillade hennes koncept. Hon kan välja att strunta i det, och fortsätta fokusera på er som bara har positivt att säga, eller hon kan ta det till sig och fundera på hur hon kan bredda sin repertoar.

Jag tror inte "Cajjan" menade något elakt för den delen, kommentaren var ju grundad på ett missförstånd från första början. =)

Förlåt, det här blev en lååång kommentar... =)

anna
2007-11-25 - 18:58:17

Anni: Jag tar gärna emot ris som ros och jag begrundar och tar åt mig.
Jag får ofta höra så väl som bu som bra.
Jag är förberedd på att förklara mig och det jag gör ty det har jag skolats till att göra..det har ofta ingått i de utbildningar jag gått.
Sen måste även den som lämnar kritik och kunna bemöta en ifrågasättning av kritiken.

Jag hade kunnat ta att få att motiven var fula och töntiga men nu var det ordet oprofessionell som jag inte riktigt kunde förstå.

Och som jag nu skrivit lite här och där och som även står i den ansökan om F-skattesedel till Skattemyndigheten jag lämnade i somras så är detta enbart en liten del av mitt företag.

Min repertoar är bred.
Men det tycker jag även slår igenom på just t-shirtmotiven
För av 6 motiv är det två som är "på mig" varav det ena i sin tur är i 2 versioner..de andra motiven är en text och sedan illustrationer jag själv gjort.

Jessi
2007-11-25 - 19:25:14

Vem bryr sig om vem som är på bilden? Åtminstone jag har på mig en tröja för att den är snygg. Då tror jag nog att jag hellre väljer en bild på en 25-årig tjej än typ M. Jackson..

Eva
2007-11-25 - 20:13:19

Ja verkligen en korkad kommentar!
Bra att du tar upp detta Anna och berättar vad du tycker. Jag kan bara säga att jag håller med dej. :o)
Storhetsvansinne... hahaha det var det dummaste!
Hoppas du har en skön kväll!
Kramar Eva

panic
2007-11-25 - 21:20:35

jag tycker att du är såååååhäääääääär vacker! jag skulle lätt ha dig som tryck på min t-shirt.

Carolin
2007-11-25 - 21:26:35

Men herregud, vad förväntar sig folk när de läser en blogg? Det brukar oftast handla om en själva och såklart att du har med dig själv på bilder eftersom du som sagt är egenföretagare och försöker sälja dina produkter..bra att du inte tar illa upp för det där vara bara en dum kommentar1

sofi.
2007-11-25 - 22:13:59

...ooch förresten, finns det ¨något som säger att man bara får göra motiv av sig själv när man fått sitt genombrott och blivit "stor"? vad jag vill minnas, rätta mig om jag har fel, så målade väl frida kahlo porträtt av sig själv från första början och genom hela sin karriär.

anna
2007-11-25 - 22:55:26

panic: haha, tackar *kram*

Maja
2007-11-26 - 15:56:54

Vad spelar det för roll vems siluett man använder som tryck? Egentligen? Du kan få låna min om du vill. :) Eller så skulle jag kunna vilja ha en t-shirt eller ett linne eller på ett par kallingar (då som present till min sambo, haha), ett tryck av min siluett. Eller någon annan sin egen eller någon annans siluett på ett plagg. Vad spelar det för roll? Och hur skulle det vara oproffesionellt att skapa lite mer personliga kläder? Med annorlunda tryck.
:) Kram på dig


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: