GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Även om du blev Miss universom skulle du tycka att du är fulast i världen...

2007-03-18 | 21:27:03 | Krönika/Politik/Tankar

146310-1133

Ok, jag ska vara ärlig..eller det är jag allt som oftast faktiskt, förutom mot mig själv kanske...
Men tulpaner och glada bilder till trots så har jag mått riktigt kasst och vintermörkt idag.
Självförakt och självhat. Äcklande över min kropp och ett ständigt malande mantra om hur ful och fet jag är.
Panikkänslor som snörpt ihop strupen och kräkkänslan har gjort andningen tung och svår.

Jag har bara känt ren avsky inför spegelbilden och önskan om att få försvinna och en sådan olust till att vara mig själv.

Jag har sagt till Stefan att han ljuger var gång han säger att jag är fin, snygg, skön, hans baby, smal och bäst.
Jag förstörde promenaden med mamma genom att skälla och gråta och älta och vara tyst och otrevlig.

" Även om du skulle bli utsedd till Miss Universum Anna så skulle du tycka att du vore ful och fortfarande inte inse hur fin och speciell du är" sade min mamma till mig.
...
men jag är ju inte Miss Universum...jag skulle aldrig kunna bli det ..jag vill inte bli det heller iofs..
Jag vill bara inte vara jag idag..jag vill bara bli ett jag som mig själv som jag tycker om..
Som andra tydligen verkar göra..

För hur mycket dumt jag än sagt idag till Stefan, så gick han till Statoil för att köpa chips till sig själv och frågade om jag ville ha något godis..
" För fan jag är så jävla fet jag får aldrig äta godis mer för jag är grotesk och ful", skrek jag...
....och hem kom Stefan med chips och Djävulen bär Prada.
Han har köpt filmen jag velat se jättelänge och nu är den min. En present, en kärlek.

Undrar om Miss Universum får lika mycket kärlek?
Kommentera 11 st

Kommentarer
Annelie
2007-03-18 - 21:31:46

Alltså... Har du funderat på någon form av terapi? Jag menar inte att låta oförskämd eller så, jag tror bara att det kanske kunde vara en hjälp att få dig att må lite bättre. Du har nog en del som du skulle må bra av att bearbeta. För det är inte bra att gå omkring och känna som du gör!
Ta hand om dig =)

UmmaGumma
2007-03-18 - 21:33:31

Sötnos, det man får se av dig på bloggen stämmer inte alls överens med dina negativa känslor om dig själv! Du verkar vara en alldeles underbar människa. Du ska veta att jag alltid blir glad över att gå in på din blogg (tror jag kan tala för många andra med) och läser om dina bravader och ser dina sjyssta kollage.
Hoppas filmen kan göra dig på lite bättre humör och att din pojkvän (?) kan få dig att förstå att du är BÄST!!!! Kram!

Annelie
2007-03-18 - 21:41:32

Alltså... Har du funderat på att gå i någon form av terapi? Jag menar inte att låta oförskämd eller så, men jag tror att du har en del saker du skulle må bra av att bearbeta. För det är verkligen inte bra att gå omkring och må som du gör.
Ta hand om dig =)

Ofelia
2007-03-18 - 21:58:28

Känner igen mig EXAKT i dina tankegångar. Men det vet du ju redan, syster.

Hoppas filmen kan pigga upp dig lite. Gulligt av din pojkvän att ge dig en sån present! :)

Puss.

Lisa
2007-03-18 - 22:08:40

Hej Anna. Har länge tänkt skriva till dig att jag gillar din blogg och läser den varje dag. Vet inte varför jag inte gjort det än, men jag gör det nu i alla fall. Jag känner igen mig i mycket av de jobbiga känslor som du tar upp då o då i ditt skrivande. I mitt fall (jag vet ju inte hur det är för dig) är det en förödande brist på självkänsla som är problemet. Jag har fått boken Självkänsla nu! (av Mia Törnblom) av en vänlig själ och jag grät i ett dygn när jag läste första kapitlena av boken. Kände igen mig i allt. Så det är ett tips från mig, läs den, använd den, om inte annat kan den hjälpa dig en liten liten bit på vägen. Det har den gjort mig. Tack för en bra blogg.

Jessica
2007-03-18 - 22:25:06

Ville bara säga att jag gillar din blogg så sjukt mycke, du är en av de få bloggare som vågar skriva helt öppet om dina "brister" och bara de är en egenskap som jag tycker du ska vara stolt över att du vågar stå för hur du känner.
Men jag måste ändå få säga att jag avundas en hel del i ditt utseende, du har ett väldigt speciellt ansikte, fina linjer och fina drag.
Har du provat att titta på de saker du gillar hos dig själv? Tänk bara på de du gillar de är en bit på vägen till å tycka om sig själv.

Fortsätt skriva så ofta och mycke som du gör, din blogg är ett beroende, jag måste kolla din blogg minst 2 gånger om dagen, mycke för dina bilder. Dom gör mig så glad.

Sköt om dig och stå på dig, du är jättesöt och smart för den delen.

Jessica
2007-03-18 - 22:25:07

Ville bara säga att jag gillar din blogg så sjukt mycke, du är en av de få bloggare som vågar skriva helt öppet om dina "brister" och bara de är en egenskap som jag tycker du ska vara stolt över att du vågar stå för hur du känner.
Men jag måste ändå få säga att jag avundas en hel del i ditt utseende, du har ett väldigt speciellt ansikte, fina linjer och fina drag.
Har du provat att titta på de saker du gillar hos dig själv? Tänk bara på de du gillar de är en bit på vägen till å tycka om sig själv.

Fortsätt skriva så ofta och mycke som du gör, din blogg är ett beroende, jag måste kolla din blogg minst 2 gånger om dagen, mycke för dina bilder. Dom gör mig så glad.

Sköt om dig och stå på dig, du är jättesöt och smart för den delen.

Lotta
2007-03-18 - 22:37:17

Din kille verkar vara en bra kille som kommer hem med små överraskningar just som allt känns nattsvart... kram på er båda!

Anna
2007-03-19 - 00:54:36

UmmaGumma: UmmaGumma, tack för din fina kommentar..den värmde i hela kroppen och fick mig att känna mig bra.
blir så paff av att en total främling kan skriva så snälla saker till mig.
Skriv upp på din måndagslista att vara glad över att du gjorde en ledsen själ varm.
kramar i massor

Annelie: Jag fann inget oförskämt med din kommentar. Tack för att du verkar bry dig =)
Självklart ha terapitanken kommit sakta smygandes det senaste...kanske en dag..men just idag förvärras nog de härkänslorna av hormoner också..
stor kram och tack!

Lisa: Hej Lisa, tack för en fi kommentar och vad roligt attdu gillar min blogg...och mig. Hm jag kollade ju lite på det där Tv3programmet om självkänsla där Mia väl var med...men jag gillade henne inte så därför har jag inte kollat in hennes böcker...men det kanske jag borde om du fick så starka reaktioner. Kramar i massor till dig från mig!

Jessica: Tack så hemskt mycket för dina ord. Jag ska spara ner dom på ett särskilt ställe och läsa dom om och om igen för att få positiva tankar !

Grejen md mitt bloggskrivande och att jag skriver "öppet" om allt detta är ju att det är en del av mig - jag kan inte direkt dölja det...inte längre och jag rokar inte dölja det heller. Det är min blogg och jag förväntade mig aldrig att få några läsare när jag startade den, den var ju som en ren bentil för mig själv...nu har jag en del läsare var dag och om jag bara lyckas få nån att känna sig mindre ensam så är ju det positivt i det negativa. Eller nåt.
Kram på dig och tack igen.

Ofelia: *kramas massor*


Lotta: Ja, han är bra..på många sätt och vis...och jag älskar honom.
Du är ju för söt! Vi kramar tillbaka!

Pyngve
2007-03-19 - 07:26:13

Håller med alla andra tidigare kommentatörer! Du är jättefin och bra, bra, bra!!! Men känner igen mig i dina tankar. Det som man kan gö är la o bara vara på ett allmänt jobbigt humör den dagen när det kommer, för man vet ju att nästa eller nästnästa eller nästnästnästa dag så kan man kvittra som en liten kolibri igen och omfamna världen o sig själv med glädje o löööve. Ta hand om dig! Kramlam!

L
2007-03-19 - 11:03:38

Anna, måste bara låta dig veta att du skriver väldigt bra. Väldigt bra. Tro mig. Glöm aldrig att du kan göra vad som helst. Kram!


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: