GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

sista dagen som 41

2023-11-10 | 14:07:18 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Idag är min sista dag som 41åring, imorgon säger jag hello till 42.
 
För ett år sedan inför min 41årsdag skrev jag på instagram om att jag då kände mig i så bra form. Stark och snabb och i samma braiga form som när jag var 36. Sedan gick det lite utför. Min löpning brukar visserligen få sig en svacka om vintern är snöig och hal. Men mycket annat har spelat in under 2023 också. Endometriosen - både i och utanför livmodern gör sitt till. Sammanväxningar i magen. En trötthet som heter duga av och till. Sjukdomskänsla. Illamående. Magsmärtor. Året inleddes med mycket ångest. Det blev heller inte bättre av att bestämma sig för p-piller eller inte. Det är psykiskt tufft efter att ha haft proppar i lungorna där p-piller tros vara boven. Nu ska dessa p-piller vara ”säkra”, men en vet ju inte. Gradvis har vissa saker ändå blivit bättre med pillerna, andra saker inte. Och det var jobbigt att jag i princip blödde konstant de första tre månaderna. 
Jag fortsatte vara trött under sommaren och det kändes som jag hamnade i ett långt endo-skov. Även nu under hösten har de där skoven kommit och gått. Men ändå, under de senaste veckorna har jag sakta men säkert tagit fler löprundor igen och ökat på kilometrarna. Och det är väl det jag känner är tryggheten med löpningen sedan så många år. Varför jag älskar den. Den finns liksom där. Redo när jag är redo och när den funkar så funkar den. 
Så får vi se hur den funkar under 42.
 
Men även om det har varit kämpigt med hälsan i år så har ju 41året bjudit på mycket bra också. 
Sedan min förra födelsedag har jag ju tagit en högskoleexamen till exempel!
Och sedan min förra födelsedag har jag släppt 3 böcker, släpper strax en fyradelars adventskalender samt fått bokkontrakt på ytterligare fyra böcker!
När jag träder in i 42 imorgon är det inget snack om saken att jag är författare och det just nu på heltid och i mångt och mycket är jag där jag vill vara yrkesmässigt.

Jag har alltid velat skriva och jag kan ibland tänka att vad synd att en inte tog tag i det tidigare, slog igenom tidigare med just skrivandet.
Men så tänker jag, att ibland är det verkligen som det sägs: var sak har sin tid och jag tror inte, inte ens om jag hade på riktigt försökt, hade kunnat skriva de böcker jag ville skriva förrän just runt 40. 

Så nu ska jag, efter en långpromenad med kvinnan som födde mig, ägna min sista 41dag åt att skriva, sen dricka vin med min bästa vän och imorgon kliver jag in i 42 med glädje och framtidstro.

Kommentera 2 st

Kommentarer
Tanja
2023-11-11 - 06:47:27

Grattis! Önskar dig en riktigt härlig födelsedag och att hälsan bättrar på sig! Men så fint ändå att känna att man liksom har "nått fram" även om man sen kan ha nya drömmar och ambitioner. :)

Tanja
2023-11-11 - 06:47:31

Grattis! Önskar dig en riktigt härlig födelsedag och att hälsan bättrar på sig! Men så fint ändå att känna att man liksom har "nått fram" även om man sen kan ha nya drömmar och ambitioner. :)

Svar: Tack Tanja! Det var en fin födelsedag.
Och ja, även om jag uppfyllt en dröm så finns det ju fler. Både helt andra och sen har jag absolut nya ambitioner och drömmar inom samma område.
Bli översatt och lanserasutomlands kanske. Få en bästsäljare. Att en bok kanske recenseras i tv osv. Det går att ha massor och det är så kul!
kram!
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: