GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

"Det går bra nu"

2023-12-14 | 18:31:35 | Egocentrerat&Vardagligt

 
”Det går bra nu du”.
En replik och ett konstaterande jag fått höra ett antal gånger det senaste året. Och jag vet aldrig riktigt vad jag ska svara på det. För jag vet inte vad den andre menar med just ”det går bra”.
Ibland känns det som att det enbart ligger en pengamässig värdering i påståendet. Vilket det känns som somliga enbart baserar på en tro att ett författarskap betyder sanslöst mycket pengar.
Somliga, som stannar mig på stan, tycker säkert att det går bra för att det ser ut som ett enormt kliv upp en karriärstege från att ha suttit i kassan på Netto i sex år till att släppa böcker.
Och jag antar att det är lätt att just tycka att det går bra för någon om denne syns i syns i tidningen, att något en skapat hamnar på en topplista. Slitet bakom nämns inte. Och jag antar att det är svårare att säga till t ex en sjuksköterska eller lärare att ”det går bra nu du” även om det kanske är hens absoluta drömjobb. 
Det där ”det går bra nu” kan ha många innebörder. En är absolut pengamässig. Men en annan sida kan ju vara att just få hålla på med det en drömt om. Oavsett vilket yrke det och oavsett om det får uppmärksamhet i lokaltidningen eller ej.
Men jag märker att jag så ofta hamnar i en slags försvarsställning när folk säger ”det går bra nu du”. Jag vill förklara att jag inte är rik. Tvärtom. Jag våndas också jättemycket bolåneräntorna och får magknip när jag tänker på det. Jag pantar också burkar för att få in dyrbara extrakronor. 
Men jag kan absolut skriva under på att ”det går bra nu” på så sätt att mitt slit gett utdelning. Att jag just nu, med snålt leverne, kan hålla på med det jag drömt om. Men det tog också oerhört många år. 
Och att det var det här jag behövde för en vardag med en kronisk sjukdom som endometrios. 
Och jag lever med en ständig medvetenhet att det oerhört snabbt kan vända till att inte gå bra alls.

Min största rikedom ligger helt enkelt i att jag har den där klicken med familj och vänner runt mig som ger mig trygghet och kärlek No matter What. Där går det bra. Bäst rent av. 

Ja, det var dagens svammel.
Kommentera 1 st

Kommentarer
Michaela
2023-12-26 - 10:02:22

Glömde o skriva att jag önskar er alla en fortsatt god jul och ett gott slut på 2023 och en gott 2024

Svar: Tack snälla du <3
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer


Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: