GARDEROBSGRUBBEL & BYRÅBEKYMMER -

Sommar och svett, stolthet och skämskudde

2023-10-24 | 12:34:37 | Egocentrerat&Vardagligt

 
Det känns så himla roligt att ha skrivit en adventskalender! Att jag blev tillfrågad om jag ville. Att efter 4 sommarböcker med Barbro & Barbie få göra 4 små juliga böcker.

Sedan ska det erkännas att det var lite svettigt att jag ganska direkt efter ha skrivit färdigt den senaste sommarboken direkt hoppade på det här projektet. Och dessutom samtidigt vara mitt uppe i examensarbetet. Skallen kändes något mosig där i juni när skolan var över och jag var mitt i kalenderdel 2. Sedan var ju juni väldigt solig och varm så just julinspirationen kändes lite långt bort just då. Då blev det helt klart lättare i regniga juli!

Men böckerna blev skrivna och nu är jag och redaktör Jessica inne i den allra sista slutfasen av redigeringen, jag tror minsann att alla delarna åker tillbaka till förlaget idag för att korrekturläsas. 
En redigering som fått mig att ta fram skämskudde ett antal gånger för mitt överanvändande av orden ’så’, ’ju’ och framför allt ’medan’. Jag kanske rent av behöver läggas in på någon slags avvänjning för medan-olister?

Men alltid lär en sig något om sitt skrivande under redigeringsfasen och snart är det ju dags att påbörja nya bokprojekt. Helst utan ett överflöd av de där tre orden då. 
Och tänk att jag fått ur mig alla de där böckerna de senaste tre åren varav alla utom en bara det senaste 1,5 åren.
Det är knappt två år sedan jag fick mitt första bokkontrakt och sedan dess har det alltså blivit fem till… och nu sitter jag med kontrakt på ytterligare fyra böcker. Galet! 
Jag är ödmjukt tacksam för alltihop.
Men samtidigt så jädra förbaskat stolt över mig själv.
Kommentera 0 st

Kommentarer

Namn:


Mejl: (endast för mig)


URL/Bloggadress:


Kommentar: